Læg laminatet på egen hånd

Hvordan man laver et laminat

Når du planlægger en større revision, skal du bestemme, hvilken gulvbelægning der er mest funktionel til din lejlighed. Til dato foretrækker ejerne stadig og mere at lægge laminatet i deres hjem. Tjek hvad er funktionerne i at arbejde med denne slags byggematerialer, og hvordan kan du sætte det på forskellige måder.

Hvorfor bruges dette materiale i stigende grad til reparationsarbejde? Dette skyldes den overkommelige pris, fordi denne mulighed er meget billigere end træparketten, og stabler den meget lettere og hurtigere. Selv om en sådan reparationsproces ser let ud til at arbejde, er det nødvendigt at kende nogle få grundlæggende regler om, hvordan man lægger et laminat.

Sæt ikke en sådan belægning på badeværelset på grund af den konstant skiftende fugtighed her, men på balkonen, hvis der er en ordentlig vandtætning og isolering, er dette materiale ret passende. Beregn hvor mange laminatpakker du har brug for: For at gøre dette, divorere størrelsen af ​​rummet med to, fordi en pakke af dækning er designet til 2 kvadratmeter. Derudover skal der tages endnu en emballage i tilfælde af beskadigelse af arkene under skæring og montering. Saml et værktøj til arbejde: en sav eller et stiksav, en træstang til justering af brædder, en hammer (bedre gummi), en blyant og et målebånd.

Hovedkravet til basen, som laminatet lægges på - for at gøre det ens. Hvis gulvet er beton, er det bedre at lave en plade for at udjævne de eksisterende fejl. Bemærk, at denne belægning kun kan placeres på den gamle linoleum, hvis den er i god stand. Hvis det er nødvendigt at lægge laminatet på trægulvet, skal du formindske de uregelmæssigheder, der findes på det eller niveauere dem ved at fastgøre og fastgøre skruer af plader af krydsfiner eller spånplader. Det er nødvendigt at vide at ved en given indledende overflade skal lamellerne lægges skråt i forhold til de gamle plader.

Hvis du selvstændigt skal installere et sådant materiale til gulvbelægning, skal du nøjagtigt repræsentere forskellene i metoden til fastsættelse af forskellige typer af denne gulv. Forstå hvordan man lægger et laminat, som i analogi med parketten skal limes sammen, og hvad er fordelene ved lamellernes låsesystemer.

Selvklæbende teknologi til lægning af laminat

Limbelægningskomponenter med lim er nødvendigt, hvis du bruger lameller, der ikke er udstyret med et pålideligt låsesystem. Hvordan laver man laminat på denne måde? Kontrollér, at kantene på de plader, hvor klæbemidlet skal påføres, ikke er i støvet. Det vil også være godt at affedt dem og forsigtigt behandle dem med fint sandpapir. Når limen påføres på begge tilstødende overflader, er de tæt forbundet i mindst 15 minutter, så de er forsvarligt forseglede - du kan bruge slipsbåndene til dette. Overskydende lim fjernes straks, og giver dem ikke mulighed for at synge.

Med denne teknologi til fastsættelse af rækkerne af laminat bør sættes, indsætte spidsen af ​​et bord i den anden. For en endelig pasform skal panelet skubbes let på hinanden ved hjælp af en træbjælke og en hammer. Denne forbindelse er monteret hurtigere og lettere end klæbemidlet. Fordelen ved at fastgøre låget med låse er at om nødvendigt kan gulvet demonteres og udskiftes med et uheldskadet bord.

Denne fastgørelsesmetode tilvejebringes ofte i enderne af laminatpanelerne. At fremstille en forbindelse med gulve på denne måde fiksering af brættet skal placeres i det samme plan, forsigtigt sat regningen bar og tilskynde et panel til et andet med en hammer, indtil låsen vil smække snaps. For at forøge densiteten af ​​en sådan forbindelse, bliver den nogle gange styrket yderligere ved hjælp af et klæbemiddel.

For at forblive så glad som muligt resultatet af reparationen, skal du på forhånd bestemme i hvilken retning og på hvilket mønster du skal lægge panelerne. Til dette formål kan du tegne et indledende diagram for, hvordan det monterede dæksel vil se ud, eller spred laminatet rundt om rummet uden at fastgøre lamellerne. Bemærk, hvorfra belysningen falder - det er meget vigtigt, hvis du har valgt et afskåret materiale. Overvej nærmere, hvordan den korrekte laminatlægning er lavet på forskellige måder.

Klassisk ordning for at lægge laminatet

Denne variant af installation af gulvbelægning er den mest økonomiske - der er ikke mere end 5% affald med det. Ifølge den klassiske ordning af den første række af laminatet stakken, og den del, der er skåret i montering af det sidste panel anvendes som et første panel i den anden række. Hvis du vælger en sådan stabling ordning, så glem ikke at sørge for, at brikkerne i laminatet, som er stablet, ikke var kortere end 30 cm. Samtidig er det værd at overveje, at færdiggørelsen af ​​sådan et gulv ikke kan se godt ud, fordi fugerne mellem brædderne er arrangeret på bedste beskub, tilfældigt.

Denne rækkefølge med at lægge dækket er meget populært, fordi dette layout er let at lave, men det ser godt ud og pænt, som ligner en parket. Hvordan laver man et laminat i et skakschema? Den skal stables således, at kanten af ​​panelet i den næste række placeres på niveauet af midten af ​​brættet i den foregående række. Hvad skal jeg være særlig opmærksom på med denne styling ordning? Hver anden række starter ved halvdelen af ​​panelet, så se på størrelsen af ​​de stykker, der bliver afskåret i slutningen af ​​rækken, om det vil se harmonisk ud og om laminatet overskrides.

Denne ordning vil blive samle mere besværlige værker kræver nøjagtige beregninger og alle den samme procentdel af materialeforbrug vil være væsentligt højere end for den anden af ​​disse metoder - ikke mindre end 15%. Fordelen ved denne installation er evnen til visuelt at udvide et lille langt, men smalt rum. Lægning laminatgulve på denne måde kan starte i det ene hjørne, bevæger sig skråt over for vinduet til døren, eller trækkes gennem modsatte hjørner af hendes reb og lægge panelerne, der starter bevægelsen fra midten af ​​rummet til venstre. Pladerne i rækkerne skal placeres i forskudt rækkefølge.

Sådan lægger du et laminat med dine egne hænder

Denne belægning ligner meget designeren, som med due diligence og omhu kan lægge sig selv og derved reducere prisen på reparation betydeligt. Til dette behøver du kun at kende en bestemt ordning for, hvordan man korrekt lægger laminatet. Til gulvet var varmt, under dækslet af stød-ender er det nødvendigt at lægge et substrat af ekspanderet polyethylen. Bemærk, at laminatark er bedst placeret vinkelret på vinduet - så sollyset vil ikke understrege sømmen mellem dem.

At starte installationen kan være fra enhver væg, idet den første række af materialet skal placeres rille imod hende til adhæsiv binding eller en kam, hvis bestyrelsen vil være forbundet uden brug af lim. Først langs skillevæggen lægges den første række af laminat, hvis ark er sammenføjet i enden. Glem ikke om installationen af ​​væggen kile bredde på ca. 1 cm - dette hul vil lukke en sokkel, og det vil beskytte dit gulv fra deformation i fremtiden. Mål længden af ​​det sidste bord i rækken og afskær den ønskede størrelse fra arket. Husk at laminatstykkerne ikke skal være kortere end 30 cm.

Til lun forbundet Tilpas ark ved påføring til enden af ​​en træ lægte og forsigtigt at banke det oven på hammeren for ikke at bryde fastgørelses- rillerne. Så på denne måde er det nødvendigt at tætne mellem en anden serie af laminat og spørge nogen til at hjælpe, kammen indsættes i rillen af ​​båndet tidligere. De sammenføjede rækker justeres også pænt ved hinanden ved at trykke på. Laminatet fortsættes derefter med at blive lagt på samme måde til den modsatte væg. Glem ikke at forlade temperatursømmen under tærsklen til døren mellem de tilstødende rum.

Undervisningsvideoundervisning for begyndere

For at lægge laminatet med dine egne hænder viste sig lige fra starten som det er vist i reparationsprogrammerne, skal du se processen ikke kun i billedet, men også at kende nogle nuancer. Lyt til mesterens online rådgivning, hvordan det er mere bekvemt at lægge gulvbelægningen og hvilke enheder der er nødvendige til dette - og sådan arbejde vil være din fornøjelse!

Sådan lægger du et laminat med dine egne hænder: Teknologi og nuancer, når du arbejder

Så valget til fordel for laminatgulvet er lavet, materialet i den rigtige mængde købes og leveres til emballeringsstedet.

Det er fortsat at invitere holdet af mestere og vente på det arbejde, der skal udføres. Og er det nødvendigt at betale ekstra penge til installationen af ​​belægningen?

En god mester er helt i stand til at klare en sådan opgave selvfølgelig med visse grundlæggende færdigheder, på grund af nøjagtighed og opmærksomhed.

Teknologien til at lægge laminat tolererer ikke hast. Således, at belægningen selv ikke giver problemer, og at den resulterende gulv har tjent i lang tid uden at miste sin driftsmæssige og dekorative egenskaber, er det nødvendigt at udføre grundig forberedelse til arbejdet.

Vurder tilstanden af ​​overfladen af ​​gulvet

Selv før beslutningen om at købe et laminat er lavet, vurderes tilstanden af ​​det "hårde gulv", og der udføres passende reparations- og restaureringsarbejde.

I det store og hele kan laminatgulvet lægges på enhver overflade med hovedbetingelsen - den skal være flad, stærk og ikke have områder med dynamisk deformation.

Ellers vil uundgåeligt på den nye overflade fremstå som "svage" steder, hvor der kan være krænkelser af overfladens integritet, divergensen af ​​leddene, udseendet af knaster.

 • Betonfundamentet må ikke have betydelige revner, huller, losninger eller brudsteder. Hvis det er umuligt at rette de eksisterende fejl, kan du ikke lægge det på et ujævnt gulv. Det vil være nødvendigt at opdatere skrælmet - med en konventionel cement-sandmørtel eller med selvnivellerende blandinger. Det er muligt at starte lægningen af ​​laminatet først, efter at belægningen er fuldstændigt hærdet i overensstemmelse med den etablerede teknologi af betonværker.
 • Hvis laminatet skal lægges på det gamle trægulv, skal hele overfladen kontrolleres omhyggeligt. I tilfælde af at områder med "lege" eller knirkende plader er identificeret, er de underlagt reparation eller udskiftning. Eventuelle uregelmæssigheder kan behandles med en planer, en slibemaskine, de tilgængelige hulrum er fyldt med kitt til træ.
 • Laminat kan lægges på den gamle linoleum, forudsat at det ikke har nogen huller eller bakker bundter leddene gennem protortostey, fraktur dele af betonen base. Reparation er ikke dækket, det bliver lettere at fjerne linoleum og grundigt forberede basen til laminatet.

Hvis midlerne tillader det, er den ideelle mulighed at dække hele gulvfladen med OSB-plader på 10-12 mm, og læg dem nedenunder med en polyethylenfilm til hydroparaminering. Processen med at lægge laminatet vil være meget enklere, og gulvets lyd- og varmeisoleringskvaliteter vil stige betydeligt.

Vi forbereder de nødvendige materialer og værktøjer

God råd til alle nybegyndere mestere - før du lægger laminatet efter levering fra butikken, er det nødvendigt at pakke panelerne og lade dem ligge i 2-3 dage i rummet hvor gulvet holdes.

Denne tid kan bruges til at forberede de nødvendige værktøjer og materialer.

Først og fremmest skal du have den nødvendige mængde substrat under laminatet uanset typen af ​​substrat.

Underlaget har ikke kun en god isolerende virkning - den har en afskrivningsvirkning, tillader ikke friktion af laminatpladen med en stiv bund, hvilket sikrer holdbarheden af ​​gulvbelægningen.

Substratet kan være polyurethanskum eller polystyren, med en varme-folie overtrukket eller ikke-overtrukket, produceret i ruller eller i form af rektangulære paneler.

Dyrere, men meget høj kvalitet mulighed - et substrat lavet af naturlig kork.

 • Stit lining materiale butt-end, uden overlapning, så for sin pålidelige fiksering på gulvet skal du have et dobbeltsidet tape. Du kan gøre med almindeligt klæbebånd og fastgør rækkerne på underlaget på sømene.
 • Det er straks nødvendigt at forberede et sæt trækile, 10-12 mm tykke, for at lægge laminatet i den ønskede afstand fra rummets vægge.
 • Sågning af laminerede paneler til den ønskede størrelse kan være et almindeligt hacksav eller elektrisk stiksav.
 • Til ledning af høj kvalitet skal du have en hammer, bedre gummi eller træ (kiyank). Du kan bruge metallet, men kun nødvendigvis gennem træpuder (bruski).
 • Til installation af belægningsområder, der ligger tæt på væggene, skal du have en lille montering, eller du kan lave en håndtag med en krog og en opadgående skulder, hvorigennem du kan overføre hammerens kraft.

I princippet er materialer og værktøjer til styling klar. Men inden man påbegynder arbejdet er det nødvendigt at tage højde for nogle få punkter.

Sådan undgår du uønskede fejl

Det er bedst at forudordne tegningen omhyggeligt tegnet i skalaplanen - vises den nødvendige synlighed og klarhed i de yderligere handlinger.

Hvad er vigtigt at overveje:

 • Ved besvarelsen af ​​spørgsmålet: hvordan man lægge laminat langs eller tværs - er det vigtigt at medtage retningen af ​​langsgående samlinger skal være parallelt med retningen af ​​strålerne fra den vigtigste kilde til naturlig belysning (vinduer) - i dette tilfælde, vil sømmene ikke vokse betydeligt.
 • Lægningsretningen er som regel fra det fjerneste venstre hjørne ordnet. Ved de første paneler, der støder op til væggen af ​​rækkernes række, skal rillen være udad, og spidsen skal skæres, så der opnås en glat stød. Langsigtet savning af paneler gøres bedst ved hjælp af cirkulære eller vertikale manuelle elektriske sav.
 • Med hensyn nødvendigvis, at det sidste, skal den endelige folde strimmel have en bredde på mindst 100 mm. Hvis det ikke virker, skal du reducere bredden af ​​den første række. Det samme skal tages i betragtning, hvis rummet har nogen indvendige hjørner.
 • Tykkelsen af ​​den påførte belægning bør ikke forstyrre den frie åbning af dørene. Nogle gange skal du fjerne og skære dørbladet fra bunden.
 • Når du planlægger, skal du ikke glemme at passere gennem gulvrørets tykkelse. For at skære figurerede spor til dem, vil du helt sikkert have brug for en jigsave.

Efter at tænke gennem alle de teoretiske spørgsmål, kan du gå direkte til installationen.

Laminerede gulvplader fås i lås eller limudgave. Til gengæld kan låse være et af flere systemer - "Klik", "Lås", "5G".

Hvordan laver man laminatet?

Hver type laminat har sine egne monteringsfunktioner.

Funktioner ved at lægge laminatet med "Klik" -systemet

På nuværende tidspunkt er dette det mest udbredte blandt laminatproducenterne og det populære låsesystem blandt mesterne.

Dens væsentligste forskel fra de andre er, at du kun kan indsætte en formet stud i en kompleks rille i en vis vinkel - fra forskellige producenter - fra 25 til 45 grader.

Når to paneler drejes i et plan, klikker låsen sikkert.

Det er også praktisk, at demontering af dækslet også ikke er meget svært, når panellåsen "åbnes".

 • Arbejdet begynder med samlingen af ​​den første række af paneler. Det passer langs væggen og kilerne på begge sider med 10-12 mm dør. Dette mellemrum er nødvendigt for at kompensere for den termiske udvidelse af den laminerede belægning. Samleprocessen er enkel - sæt spidsen i den rigtige vinkel, juster kantene præcist, sænket panelet ned for at snappe.
 • Den anden række er monteret for at sikre forskydningen af ​​de tværgående samlinger med halvdelen af ​​panelernes længde (30-40 cm er tilladt). Strimlen langs hele længden er samlet fuldstændigt, og kun så er forbindelsen til den første række. For at gøre dette har du sandsynligvis brug for en assistent. Efter fastgørelse af den anden række, kiler den også i begge ender fra væggene med børster.
 • Derefter fortsætter arbejdet i samme rækkefølge, indtil hele rummet er dækket.

I tilfælde af en god materiale passer, vil hammeren sandsynligvis ikke engang være nødvendig.

Funktioner ved at lægge laminatet med systemet "Lås"

Et sådant låsesystem går gradvist ud af brug, selv om der kan produceres billige laminatmodeller med det.

Tilslutningen af ​​stiften og sporet sker strengt i et plan, og indgrebet opstår på grund af specielle fremspring og riller.

Samlingen viser sig at være meget mindre holdbar, selv om demontering, om nødvendigt, ikke er let - spidsen kan blive beskadiget.

 1. Når man samler den første række efter at have sluttet sig til panelernes endeflader, udføres tappingen ved at hamre den gennem en træpude for helt at sætte tappen i sporet. Rasklinivanie serien fra væggen er den samme som i systemet "Klik".
 2. Den anden række samles gradvist, et panel (også under hensyntagen til forskydningen af ​​den tværgående søm for halvdelen af ​​bordets længde). Det første panel er indsat i rillen i den første række, den er tapet med en hammer, indtil forbindelsen er færdig, og så er den klemt fra væggen.
 3. Det andet panel er tapet med både en lang og en kort side for sikker fastgørelse af den langsgående og tværgående lås. Så fortsætter arbejdet i samme rækkefølge.
 4. Det sværeste er installationen af ​​den sidste, der støder op til væggen, panelserien. Her kræves enten en montering eller en bøjet håndtag.

Arbejdet udføres i rækkefølge eller "stige" til slutningen af ​​rummet. Den sidste række er også pænt monteret med kraftoverførsel gennem håndtaget.

Egenskaber ved lægning lim laminat

Lignende laminerede paneler, dog udstyret med et "spike-groove" system, men har ikke en låsforbindelse. Således tilvejebringes den fælles styrke kun ved limning.

Sådanne gulve er kendetegnet ved god monolitisk, fugttæt, men det vil ikke være muligt at demontere eller reparere en separat del af belægningen.

Legeprocessen er mere arbejdskrævende, og du skal desuden købe en speciel lim. Det anbefales ikke at bruge den sædvanlige PVA.

 • Teknologien til at lægge laminat generelt svarer til systemet "Lock" - sekvensen er den samme. Forskellen - hver rille er rigeligt smurt med lim (i overensstemmelse med instruktionerne vedhæftet den). Efter overskydende paneler rengøres overskydende lim, der kommer ud af panelerne, med en ren, fugtig klud.
 • Efter udlægningen de første tre rækker nødvendigvis en pause i mindst 2 timer til lim lykkedes at få fat i. Denne samme regel gælder også i fremtiden, indtil hele laminatet er helt lagt.

Master klasse til lægning af laminat i videoformat

Video om hvordan man korrekt lægger laminatet, viser teknologien til lægning og forberedende arbejde.

Efter at hele overfladen af ​​gulvet er dækket af et laminat, fjernes afstandsvinkerne ved væggene. Det sidste stadium vil være installationen af ​​planker, som vil skjule kompensationsspaltene.

Det er vigtigt at huske, at stifterne i intet tilfælde er skruet på laminatbelægningen - kun til væggen.

Overgangen til en anden belægning ved krydset i tilstødende rum kan dækkes med et dekorativt dæksel eller brug af polstring til laminat.

Faktisk er installationsarbejdet færdigt - du kan fortsætte med at rense rummet og dekorere indretningen af ​​rummet. Som du kan se, er intet uden for grænserne komplekst. Det vigtigste - maksimal opmærksomhed, omtanke for hver af sine handlinger og den højeste præcision. Alt skal vise sig!

Abonner på opdateringer på webstedet i kontakt, Facebook, Odnoklassniki, Google+ eller læs os på Twitter.

Sådan laver du et laminat: Praktiske råd

Et stigende antal mennesker, der reparerer deres hjem, foretrækker en højkvalitets belægning, såsom laminat. I dette tilfælde tænker mange umiddelbart på, hvordan de stabler det. Hvordan laver man et laminat med egne hænder og sparer et anstændigt beløb?

Denne gulv har i modsætning til andre materialer sine fordele, som omfatter en demokratisk pris og nem installation. Det ser også godt ud i ethvert interiør. Laminat glæder behageligt og dets brede udvalg, så du kan vælge den der bedst passer til resten af ​​situationen i rummet. Vil du vide, hvordan du lægger et laminat på egen hånd? Først skal du finde ud af, hvilke værelser du kan bruge den til. Denne gulv kan ikke placeres i rum med høj luftfugtighed, da det absorberer fugt godt. Det er ikke egnet til badeværelse og toilet.

Sådan lægger du et laminat med dine egne hænder

Takket være dets bekvemme design kan denne belægning lægges af næsten alle. Samtidig er det nødvendigt at lære kun det grundlæggende at gøre dette arbejde, og så vil alt gå som urværk. Det er nødvendigt at vide, at det vil være meget vanskeligt for en person, især de uerfarne i byggematerialer, at lægge laminatet selv. Der kræves mindst to personer til dette job.

For at gøre dit arbejde så nemt som muligt, skal du vælge den rigtige gulv. Til salg er der laminatplader, hvis tykkelse varierer mellem 6-11 cm. Deres længde er 1-1,5 m. Typisk er bredden på standardbrædder 20 cm. Efter at have købt et laminat holdes det indendørs i flere dage. I dette tilfælde tilpasser den sig til temperatur og luftfugtighed i rummet og tager dimensioner svarende til disse parametre.

Når du vælger en belægning, skal du nøjagtigt beregne det krævede beløb. Til salg findes der ofte laminat, som er pakket i pakninger med 10 plader. Dette beløb er tilstrækkeligt til at dække 2 kvadratmeter. m af gulvet. Hvis rummet har den rigtige firkant eller rektangulære form, er det nok til at beregne gulvområdet og opdele det med 2. Så for et værelse på 14 kvm. m har brug for 7 pakker af laminat (14: 2). På trods af denne enkle beregning anbefaler eksperter, at de køber dette materiale med en lille margen, da der ikke er nogen erfaring, mangler der erfaring. Så for eksempel kan du forkert klippe eller beskadige et bord, så et ekstra laminat vil altid komme til nytte.

Før du lægger et laminat med dine egne hænder, skal du korrekt forberede den base, den passer til. På ujævne gulve vil brædderne have en ikke-ideel overflade, hvilket ikke kun påvirker laminatets udseende, men også varigheden af ​​dens service. På et gulvareal på 2 m i længden er en niveauforskel på 2-3 mm acceptabel.

Hvordan laver man et laminat på gulvet af beton? Hvis det er fladt, kan du straks efter at have lagt underlaget begynde at installere laminatbrædder. Hvis betonggulvet har udstødninger, svingninger eller fordybninger, er det nødvendigt at udføre sin plade.

Trægulvet skal udjævnes med en mølle. Hvis pladerne er lagt dårligt, er det bedre at lave en krydsfiner gulv, som ikke kun vil være en god base for laminatet, men også et fremragende varme- og lydisoleret lag. Det tillader heller ikke trægulvet at bøje. Hvordan laver man et laminat på krydsfiner? Teknologien til at lægge sådanne plader er den samme for alle typer af baser.

Ligesom ethvert byggearbejde er det ikke muligt at lægge laminatet uden brug af specialværktøj og materialer. De fremskynder ikke kun processen, men gør det også muligt at gøre gulvet perfekt. De nødvendige værktøjer omfatter:

 • sav- eller el-stik
 • en hammer;
 • roulette;
 • træplade til justering af plader længde på 15-20 cm;
 • blyant.

Ved valg af værktøj er det bedre at give fortrinsstilling til elektrisk stiksav, hvor det er meget lettere at skære et laminat. Som underlag under denne gulv anvendes skumpolyethylen oftest, som sælges i ruller.

Laminat refererer til de efterbehandling materialer, der ikke kun er enkle, men også hurtigt passer. Processen er især accelereret efter at have erhvervet oplevelsen af ​​sin installation. Hvordan laver man et laminat på egen hånd på kort tid? For at gøre dette skal du øve lidt med sammenføjningen af ​​brædderne sammen. Laminat er en slags konstruktør, hvor alle elementer er knyttet til hinanden på princippet om en kam-groove. Med andre ord er alle tavler forbundet, hvilket skaber et solidt lærred. I dette tilfælde skal de være tæt monteret på hinanden. Det er til dette formål, at der anvendes en speciel stang og en hammer, som gør det muligt at lave ideelle forbindelser af brædderne.

Nogle kvinder spørger spørgsmålet: "Hvordan lægger du laminatet selv?" De bekymrer sig over, at de ikke ved, hvordan man starter og udfører dette arbejde korrekt. Eksperter anbefaler at gøre stabling af brædder vinkelret på vinduet. Dette trick giver dig mulighed for at gøre leddene mellem dem så upåklagelige som muligt. Du kan starte arbejdet fra et hvilket som helst hjørne af rummet, men det er bedre at sætte den første strimmel fra væggen overfor vinduet, for næsten altid på den ene side af rækken skal du afskære en del af brættet og justere det for længden af ​​væggen.

Underlaget under laminatet skjuler nogle defekter i basen, er et absorberende lag, udfører en varmeisolerende og lydabsorberende funktion. Det kan være skummet polyethylen, isolon, folie, udvidet polystyren, kork, komposit.

Det er meget vigtigt at bestemme spørgsmålet om, hvordan man lægger et substrat under laminatet. Nogle mennesker, som tænker på at gøre arbejdet lettere, ligger lige rundt om rummet. På samme tid hindrer det i fremtiden arbejdet. Eksperter anbefaler at lægge substratet gradvist. For det første lægges det op ad væggen, hvorfra stabling af planker begynder. Gradvist fremad, tilføj et substrat og straks dække det med et laminat.

Hvordan lægger laminatet ordentligt? En stor rolle er spillet af den korrekte pasform af brædderne under hinanden. Hver af dem er fastgjort til den anden og danner en pålidelig forbindelse. Laminat er lagt i rækker, og hver af dem skal være forsynet med en hammer og en træbjælke, der er fastgjort til forsiden af ​​brættet. For ikke at bryde kammen presses baren ikke mod den, men på toppen af ​​den. Herefter justeres tavlerne ved let at trykke hammeren på baren. Hvis virkningen er for stærk, kan laminatet blive beskadiget. Så gradvist at lægge en serie bag en serie, opfordres alle bestyrelser.

Når du lægger gulvbelægningen, skal du placere pladerne korrekt i forhold til gulvet. De indsættes let, når de er placeret i en vinkel på 20 °. Brættet er tæt presset til den forrige og trykt forsigtigt på toppen af ​​det. På den måde skal den passe tæt ind i sporet i den anden række.

Efter at have spredt den første række, presses den ordentligt mod væggen og indsætter små kiler (1 cm) mellem laminatet og væggen. Til denne rolle er trimningen af ​​brættet selv retegnet. Disse kiler er nødvendige for at opnå et hul, hvilket er nødvendigt for en mulig udvidelse af laminatet. På den sidste fase af arbejdet er den lukket med lister.

Efter oprettelsen af ​​den første række begynder den anden med en strimmel skåret i midten. Den tredje række starter igen med et helt bord. Så læg hele laminatet, så at sige, "i checkerboard rækkefølge." I dette tilfælde opnås ikke kun dets fremragende udseende, men også styrken øges. Med denne metode til at lægge laminatet "går ikke."

Denne gulv kan lægges ikke kun af individuelle brædder, men også af hele strimler. De dannes straks, og derefter kombineres med den forrige. I dette tilfælde vil indsatsen have brug for 2-3 personer. Denne måde at lægge fremskynder arbejdsprocessen, men det passer til mere erfarne mennesker i denne sag.

Andre muligheder for lægning af laminat

Nogle mennesker med ikke-standard tænkning klarer at bruge dette materiale ikke til det tilsigtede formål. De spørger: "Sådan lægger du et laminat på væggen?" Teknologien til dens lægning er den samme som når den placeres på gulvet. Da der ikke er nogen belastning på denne belægning, kan du bruge det tyndeste laminat til dette. Underlag under det er ikke påkrævet.

Der er 2 måder at installere laminatet på væggen: lim og ramme. Den første giver mulighed for speciel forberedelse af væggene. De er udjævnet med gipsplader eller startgips, så uregelmæssighederne ikke overstiger 1-2 mm. Fastgør laminatet til væggen med flydende negle. I dette tilfælde samles nettet (skærme) til væggen, før det monteres på en væg. Enderne af pladerne er smurt med lim.

Lægning af laminatet i rammeversionen (på kassen) udføres ved hjælp af låsemetoden. I dette tilfælde er det muligt at bruge både flydende negle og fastgørelsesanordninger, der anvendes til installation af MDF-plader eller -plader. Samlerbrædder fra laminerede plader, de er forbundet med en låsebinding, og derefter behandles af et tætningsmiddel. Vægmontering er lavet til flydende negle. Fælgen (skelet) er lavet af træplader, stænger, styringer af metalprofiler. Paneler er fastgjort til kassen ved hjælp af særlige fastgørelsesdele (kleymera). På samme tid udføres låsens lås, hvis den forstyrrer indfaldsvinklen af ​​brættet i brættet i den forrige.

Det sker, at den gamle gulv fra laminatet er slidt, men der er ingen penge at købe en ny. Nogle mennesker finder en god vej ud af denne situation - køb af linoleum. Det færdige materiale er meget billigere end andre typer gulve, men det har et glimrende udseende. Hvordan lægger man linoleum på et laminat? Sådanne gulve er som regel flade nok til at lægge en ny belægning på dem uden forudgående forberedelse. Legering af linoleum udføres på samme måde som ved installation på andre baser.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

84 − = 79