Lav et akvarium med egne hænder

AquariumGuide.Ru

Akvarier er forskellige, men de fleste mennesker holder dem stadig for at dekorere deres hjem eller kontor med et hjørne af naturen. Og så skal akvariet have en smuk opgave. Nå, hvis det er muligt at ansøge om professionelle aquadisinere til at dekorere et hjem eller kontor dam. Og hvis ikke? Så bliver vi nødt til at handle selvstændigt, men hvordan skal vi nu fortælle det.

Selvfølgelig, i mode nu Aquascaping - akvariet dekoration i form af et naturskønt (med undervandshuset) landskab. Det er dog usandsynligt, at alle skal chase mode. Hvis du vil, kan du oprette en dam i deres image byområder eller psykedelisk landskab med lys rosa bund, ultraviolet lys og selvlysende fisk.

Generelt, når man udsmykker et akvarium, virker hver især til hans bedste fantasi.

Derfor er den mest korrekte beslutning, når et akvarium afspejler ejerens natur og interesser.

Når stilen er defineret, begynder vi at tænke over sammensætningen.

Accentet, energicenteret for eksponeringen i akvariet kan være en snag, en hummock, en sten eller en gruppe af sten, en busk og også et slot eller en grotte. At placere dette epicenter anbefales ikke midt i akvariet, men lidt til højre eller venstre, idet man observerer proportionerne af den gyldne sektion.

Derefter starter resten af ​​kompositionen ud fra det. Det ser godt ud, når undervandslandskabet er struktureret ifølge et generelt princip:

 • en hul mellem to bakker eller drivved,
 • En bakke midt i sletten eller en skrånende skråning fra en akvarievæg til en anden.

Desuden, uanset hvad er dannet af disse konventionelle linjer - vegetation, sten, kunstige rifter eller dekorative elementer, overholdelse af de almindelige regler for sammensætning vil attraktivt ethvert terræn.

 • dekorelementer skal skjule akvarieudstyr (filter, varmelegeme, ledninger);
 • hvis akvariet er fisk, bør ornamenter ikke aflede opmærksomheden fra dets indbyggere, for eksempel er store stenstrukturer kun egnede i akvarier med stor fisk;
 • dekorationer bør ikke være farlige for hydrobioner i form, kemisk sammensætning og andre egenskaber.

Nu, efter at have tænkt over sammensætningen, begynder vi at vælge påfyldning af vores reservoir.

Jord er vigtig først og fremmest for planter, det giver støtte til deres rødder og leverer næringsstoffer til arter med en rodtype mad.

Men for akvariedyr har jordens parametre også betydning:

 • Det er vigtigt, at fisken ikke kan ryste på dem,
 • til at grave fisk er det nødvendigt, at partiklerne ikke har skarpe kanter,
 • for nogle dyr, for eksempel rejer, er dens farve vigtig.

Og, selvfølgelig, er nødvendigt at overveje sine kemiske egenskaber udvælgelsen af ​​jorden, for eksempel det faktum, at nogle jorder kan gøre vand mere stiv, det er ikke som alle former for planter og fisk.

Den mest anvendte er stort flodsand eller grus med en brøkdel af 2-4 mm.

For herbalists akvarier er det bedste valg professionelle næringsstoffer jord såsom ADA, men du kan forberede nærende jord på grundlag af sand, ler og havejord, afhængigt af, hvilke typer af planter vil blive plantet i akvariet.

I akvarier anvendes granit, kvarts, gnejs, sandsten og mange andre sten. Før de placeres i tanken, rengøres de med en børste og skældes derefter med kogende vand. Normalt ser en gruppe af sten mere naturligt ud end en stor brosten.

I rejer er de mest populære store stykker sandsten med mange små huler, og ciklider bruger ofte flade sten, der ligger på hinanden, bygger grotter og huler.

Sten bør være bedre bundet eller limet sammen med silikone, da store cichlider kan vælte dem.

Hvis akvariet er udformet i større udstrækning for skønhed, kan du dekorere det i japansk stil i Iwagumi, der skaber en have med et ulige antal stående eller liggende på bunden af ​​sten af ​​forskellig størrelse.

Koryagi kan findes uafhængigt, for eksempel nær flodbredder eller i sump (egnet til alder sort, pil, elm, men træ skal nødvendigvis være død).

Vælg den rigtige størrelse og form, og derefter forberede, vyvarivaya i en saltopløsning, og derefter iblødsætning i vand i et par dage eller uger, indtil vandet ikke længere farvet (for detaljer om forberedelsen af ​​drivtømmer til et akvarium, læse vores artikel.)

Du kan købe en klar snag (for eksempel mangrove). Dens forberedelse er meget nemmere og tager mindre tid: den koges i et par timer og gennemblødes i en eller to dage.

Smågrise i akvariet skal nødvendigvis være af samme art.

De er ofte dekoreret med planter: moser, bregner, anubias. For at dyrke planter til dem er det normalt nok at binde dem med en fiskelinie eller fastgøres med en plastik klemme i flere uger.

I et akvarium med aggressive cichlider gøres det ofte: Tag flere lange forked snags og placere dem på bagvæggen, krydse og blande sig indbyrdes. Således opnås et helt system af grotter, huler, revner, ganger, hvor flere fisk kan gemme sig.

Andre typer af ornamenter og krisecentre

Som sådan kan der anvendes lerkroner, keramiske rør af forskellige diametre (stort set at tage havkat og loach, små rejer), halvdele af kokosnødeskal. På kokosnøtten kan du vokse mos eller bregner.

Alle former for krokodiller og blæser bobler i aqua vodolaziki betragtes tegn på dårlig smag, men efter min mening, er deres tilstedeværelse berettiget, hvis akvariet er lavet til et barn.

Selvfølgelig er det enkleste her at indsætte en mørkfarvet film på bagvæggen eller med et diskret naturligt mønster og plante høje planter i baggrunden.

Hvis et akvarium uden planter er det ofte nødhjælp, der er fast i akvariet. Det kan være en færdiglavet ark baggrund lavet af udvidet polystyren eller glasfiber.

Det har en ulempe: hvis det limes svagt og dets kant går et sted, kan fisk og rejer falde under det, og det kan være svært at få dem ud.

I stedet for en klargjort relief baggrund kan du lim sten af ​​forskellige former eller keramiske fliser dig selv til bagvæggen. Det vil være smukt, men det er en besværlig procedure, og en sådan baggrund vil tungt vægge akvariet og reducere dets indre rum.

Dekoration af akvarieplanter

Dette er et særskilt stort emne, men de grundlæggende principper er ret simple:

 • til forgrunden plante lave planter,
 • på ryggen og sidevæggene - høj langstamme,
 • Sprawling buske er normalt placeret på midterplanen på siderne.

Sekvens af handlinger, når du dekorerer et akvarium

 1. Forberedelse af sten og snags.
 2. Indstilling af baggrunden.
 3. Installation af udstyr.
 4. Placering af sten, drivved og grotter i tanken.
 5. Falder i søvn.
 6. Plantning af planter. Sommetider dette gøres med en lille mængde vand (i henhold til reglerne køre planterne er plantet i et par dage efter at hælde vandet, men hvis en masse af dem, og nogle af dem er små og bunddække til at plante deres akvarium er meget vanskeligt fuld af vand).
 7. Fyldning med vand.

Disse er de grundlæggende principper for akvariet design. Det er selvfølgelig ikke nemt at gøre dit akvarium til et mesterværk af aquadizin, men det er ikke det vigtigste. Det er vigtigt, at han kan lide dig, og du nød det til at kigge på ham.

Akvariet dekoration: fotos, video eksempler, stilarter og muligheder

Dekoration af akvariet er et værdigt og frugtbart emne til samtale. Dette er ikke overraskende, fordi dette er det vigtigste spørgsmål, at folk, der lige har købt et akvarium, spørger sig selv.

Desværre er dette problem overraskende overraskende på internettet, kort eller skitseret. Vi håber, at denne artikel vil afsløre alle aspekter og nuancer af akvariet design og hjælpe dig med at oprette dit akvarium rige.

2. HOVEDE DIREKTIONER, TYPER OG EKSEMPLER AF AQUARIUM DESIGNET.

På baggrund af ovenstående rådgiver vi først og fremmest om fisken, der vil bo i akvariet, for at studere deres egenskaber og vaner for at finde ud af betingelserne for vedligeholdelse. Og bagefter at starte og tænke på akvariet.

Apropos dekorative egenskaber af jorden, anbefales jorden til at vælge mørkere farver, så levende og lyse farver i bunden af ​​akvariet er ikke overskygget af den charme og skønhed af de "største syndere festlighederne" - fisk.

Taler om den æstetiske del af vandkroppen, er det altid nødvendigt at huske, at sten, grotter, snags tager i akvariet et nyttigt område - boligareal. Mængden af ​​sådan indretning beregnes ud fra akvariet og fiskens behov. Derudover skal man huske på, at store dekorative elementer er installeret på akvariet eller på baggrunden. Sæt ikke et stort slot i midten. Dette svarer til, at folk lægger køleskab i midten af ​​køkkenet og ikke i et hjørne. Akvariet er livets amfiteater!

DESIGN AF AQUARIUM BACKGROUND. Baggrunden for akvariet til akvarieindbyggerne selv er ikke så vigtigt. Faktisk kan fisk leve uden det. Baggrunden er vigtigere for en person, vi kan sige - dette er en "akvarium skærm".

Hvad er akvariet baggrunde, hvordan man laver og vedhæfter dem, se HER.

DESIGN AF AKVARIUM MED LEVENDE OG ARTIKELPLANTER.

Hvis man fortsætter med at bruge metaforer, kan man sige, at hvis akvariet er "shirma9raquo;" så er planten "indendørs blomster på vindueskarmen." Fra hvad de vil være, hvor mange de vil være, afhænger af, hvordan dit "akvariet vindue vil se." Vi anbefaler at se en vidunderlig artikel om dette emne - HER.

biotop - Et sådant akvarium er designet til et bestemt vandlandskab i søen eller bølgen.

Hollandsk, naturlig - Akvarium, det vigtigste sted, hvor tildelte planter. De mest berømte hollandske akvarier skaber en mega-akvarist Takashi Amano, her er hans værker:

I vores lands storhed kan du ofte møde et amatørakvarium, hvor ovenstående principper ikke overholdes. I sådanne akvarier kan du ofte finde låse, amforer, de samme dykkere, kranier og ting, ting, ting. Derudover er der en hel industri børns akvarier. Her er et eksempel:

Der er andre retninger i akvariet.

Hvordan man siger, hvor mange mennesker har så mange meninger.

Typisk er i dette akvariefisk udvalgte lyse farver, som ofte har cichlider, for eksempel elo, demanoer, papegøjer mv. Akvariet selv er lavet af koraller, kunstige polypper og havskaller.

Akvarium: Udsmykning af dig selv. Stil og varianter af akvarie design

I vor tid, smukke og moderigtigt design af akvariet for den person der har ansvaret for at holde og opdræt fisk er ikke bare underholdning, men et spørgsmål om prestige og enkel æstetisk nydelse af at se resultaterne af deres arbejde.

Psykologer siger, at et akvarium med fisk, der ligger i en lejlighed, kan roe nerverne og normalisere en persons mentale tilstand. For at gøre dette, skal du blot arrangere et rekreativt område med et akvarium og se fisken mindst 30-60 minutter. pr. dag.

Akvarium: Udsmykning af dig selv

Den mest spændende og tidskrævende opgave for os alle i processen med at installere og fylde en akvarietank er dens korrekte og smukke design i en stil med design af rummet.

Til dato er der et stort antal tilbehør, der kan placeres i akvariet. At lave dine egne hænder vil give dig mulighed for nøjagtigt at genskabe det præcis det miljø, du vil se der. Bare glem ikke at akvarietes vigtigste indbyggere er fisk. Og de har brug for den maksimale mængde ledig plads for at kunne svømme frit.

De vigtigste komponenter, der gør det muligt at designe akvariet (200 liter og alle andre) er:

 • sten;
 • naturlige og kunstige alger;
 • småsten;
 • forskellige træelementer;
 • kunstige elementer af indretning, såsom låse, kufferter mv.

Lad os overveje følgende trin og eksempler på akvariet design:

 • bundlægning
 • dekorere akvariet med klipper og grotter;
 • akvariet design med en korrekt valgt baggrund
 • anvendelse af forskellige plantearter
 • korrekt valg af baggrundsbelysning;
 • Udsmykning af akvariet ved hjælp af dekorelementer.

Hver af dem har sine egne specifikke regler, som vil blive beskrevet nedenfor.

Jord til akvariet bunden er en af ​​de vigtigste og uundgåelige attributter. Før du køber det i en specialbutik, skal du bestemme, hvilken slags akvarium du vil have, fordi dette naturlige materiale skal købes efter det specifikke formål. Ja, du misforstod ikke: for hvert formål er der taget en bestemt jordtype.

Så hvis du har lille fisk i dit akvarium, er det bedst at købe en lille jordtype, og store grove eller blandede mennesker passer til store tankboere. En lignende tilgang er også acceptabel, når du beslutter dig for at udstyre et akvarium i hollandsk stil derhjemme, det vil sige et reservoir, hvor planter overhovedet ikke fisk.

Derudover er det nødvendigt at tage hensyn til de individuelle vaner af den eksotiske akvariefisk, du har valgt, når du vælger en afdækning til bunden. Hvis du har købt guldfisk eller visse arter af havkat, skal du huske at de er meget glad for at grave i jorden. Derfor kan du ikke købe en lille jord for dem, ellers vil akvariet altid have tåge. For at undgå dette er det nødvendigt at købe et bunddæksel af denne størrelse, så de ikke kan grave det.

Det er bedst at købe en farvet belægning til et akvarium. Det er bedst at vælge en nederste base af mørk farve, da det gunstigt vil tildele indbyggerne i dit hus til fisk.

Før du placerer den købte jord i akvariet, skal den være grundigt skyllet, eller som er en ideel mulighed for at brænde med kogende vand.

Hvordan er akvariet lavet med sten og grotter? Disse detaljer, der er valgt til dekoration, skal kun laves af naturlige, naturlige materialer. De bør ikke indeholde skadelige eller giftige urenheder, som, hvis de indtages, kan føre til akvarieindbyggernes død.

I tilfælde af selv-samling af dekorative elementer i udformningen af ​​akvariet med deres hænder efter forbehandling af alle tidligere indsamlede materiale med henblik på desinfektion og tjek om fraværet af alt skadeligt for sundheden for indbyggerne i tankens elementer.

Sten kan behandles på samme måde som bunden til akvariet, og indledende behandling af snags forekommer noget vanskeligere. For at gøre dette, placere det valgte træ indlæg i en beholder med vand (så væsken fuldstændig dækker det), og hæld der salt, så længe det ikke genopløses, derefter udtrække behandlet hage og skylle den med rent vand, som er tilføjet i det erhvervede reservoir til fisk.

Glem ikke, at i akvariet, skal der under ingen omstændigheder være kalksten, gummi, forskellige metaller samt elementer, der har belægning af maling eller emalje.

Også, ikke oversaturate akvarium indretning, især de dele af store dimensioner, såsom sten, huler osv, da dette fører til en reduktion i den nyttige indre rum kræves for indsatte undervands vitale for deres bevægelse.

Glem ikke at dekorelementer i store størrelser placeres i beholderens hjørner eller i baggrunden for ikke at ødelægge hele udseendet.

Gør et akvarium med en rigtigt valgt baggrund

Den såkaldte baggrund er et vigtigt element i akvarieindretningen. Da baggrundsdækningen sætter stemningen til alle dine afkom, skal du ikke vælge mørke og dystre toner, som bærer ånden af ​​despondency og tristhed.

Der er flere muligheder for baggrunden for akvarier:

 • Du kan blot male tankens bagside i en farve, du tidligere har valgt. Denne måde har sine fordele og ulemper. Ubestridelig fordel kan kaldes originaliteten og 100 procent originalitet af dit afkom. Listen over ulemper omfatter visse vanskeligheder med at ændre den eksisterende baggrund (fjerne den med et opløsningsmiddel).
 • Baggrund i form af en farvet plastfilm, der har et ubegrænset antal forskellige variationsløsninger, blandt hvilke alle kan vælge den mest egnede til ham. Derudover vil prisen på en sådan film være næsten umærkelig for lommen, og den kan installeres eller fjernes meget hurtigt.
 • Paneler og dioramas i akvariet. Gør deres egne hænder i dette tilfælde er ideel, da disse dele ikke kun kan købe i butikken, men også at gøre deres egne, ved hjælp af følgende materialer ved hånden: småsten, drivtømmer og brancher, polystyrenskum kerne. Men vi må ikke glemme den udvalgte materiales økologiske renhed og naturlige oprindelse for ikke at skade fisken. Sådanne dekorative elementer vil altid være den eneste i sin art.

En sådan film kan fastgøres både udefra og fra indersiden af ​​bagvæggen. Hvis du vil have mere mættede farver, så er det selvfølgelig bedre at klæbe det indvendigt.

Før limning af filmen skal det sikres, at overfladen af ​​indersiden af ​​akvariet er helt tør (for at undgå forekomst af bumser). Behandl den overtagne film omkring omkredsen med et specielt gennemsigtigt silikoneforseglingsmiddel, der er købt hos husdyrforretningen. Brug ikke almindeligt fugemasse, da konsekvenserne af brugen heraf kan være uoprettelige for akvarieindbyggere.

Hvis du beslutter at holde filmen inde i akvariet, vil du ikke være ked af silikone er bedre meget omhyggeligt fnug film, især dens øverste kant for at undgå muligheden for det galt. Efter fastsættelse skal materialet tørre helt, og fyld kun reservoiret med vand.

Dekoration af akvariet med forskellige plantearter: levende eller kunstig

Hvis du har købt et akvarium og er involveret i dets design, så glem ikke overtagelsen og plantningen af ​​forskellige algerarter. Det er ikke nødvendigt at oversætte deres kapacitet, men de kan heller ikke dispenseres, da de mætter vandet med ilt og er en fødevare til nogle fiskearter.

De vises også i form af "jasra9raquo; For nyfødte fisk, fordi de kun gemmer sig i alger, kan de overleve, for blandt mange fiskarter spiser deres yngel sig. Den slags fisk, der gyder, gemmer den på alger eller under dem.

Plantning og pleje af levende akvarieplanter

Før du køber vandplanter er bedst at rådføre sig med sælgeren i en dyrehandel, vil det hjælpe dig med at vælge ideelle planter, samt fortælle dig, hvordan at plante dem i akvariet, så de længe har været glad for din mening.

Under alle omstændigheder er der sorter af akvatisk vegetation, der ikke kræver landinger. For alle andre må jordens tykkelse ikke overstige 3-5 cm, og frøene anbefales at vælge mellemstore eller store størrelser. Det er denne form for jord, der vil fremskynde processen med fuld rooting af planter. Lige plantet plante kan være let presset med småsten eller andre dekorelementer. Samtidig skal dets rødder være i retet tilstand.

Det anbefales også at lave månedlige gødningsplanter med særlige tabletter, som er anbragt i jorden ved siden af ​​planten. De bør ikke bruges mere end to per måned.

Hvis du beslutter dig for at arrangere et akvarium købes med sine egne hænder, så glem ikke om ordentlig belysning, i virkeligheden det påvirker ikke kun udseendet af tanken, men også indbyggernes helbred, som den kraft af lys og dens spektrum er afgørende for planter.

Til dato er der en lang række forskellige højdepunkter, både eksterne og fuldt tilpassede til at arbejde under vand, så alle kan finde den mulighed, han kan lide. For at hjælpe den første aquarist har mange forskellige manualer været udgivet, der hjælper med at udforme akvariet korrekt og hurtigt. Billederne nedenfor hjælper med at gøre denne proces så enkel og nem som muligt.

Dekoration af akvariet ved hjælp af dekorelementer

Når du foretager akvarium med hjælp af dekorative elementer bør erindres, at de skal være rene og har ingen skadelige urenheder og i hvert fald ikke kan oversaturate deres akvarium.

Du kan bruge både købt og selvfremstillet indretning.

Til dato er der forskellige stilarter af akvariet design. Alle er meget rigt repræsenteret i billeder og fotografier, placeret i vores artikel og i forskellige bøger, der er afsat til akvarievirksomhed. Også i Rusland kan de ses i delfiner. Blandt dem er følgende varianter af akvariet design:

 • Biotopic, som er et landskab af et enkelt reservoir.
 • Den nederlandske stil af dekoration, der fokuserer på rigten af ​​undersøiske flora, og ikke på fisken.
 • Geografisk - et akvarium med repræsentanter for dyrenes og planteverdenen i en bestemt region.
 • Pseudomorf akvarium stiliseres til havbunden uden planter, og dets indbyggere er lyse farver. Da en sådan tank er dekoreret med stor indretning, som sten, koraller, kunstige polypper, skaller og næsten fuldstændig manglende vegetation, er den fremragende til cichlider. Det er et sådant akvariet design for cichlider er ideelt.
 • Børns akvarier er designet i overensstemmelse med barnets yndlingsfag (spil, tegnefilm, bøger mv.).
 • Marine akvarium med indbyggere, der lever i saltvand.
 • Futuristiske akvarier, mættet med lysende elementer, herunder specielle hybrid fluorescerende fisk.
 • Husholdningernes og tematiske kapaciteter skabt på baggrund af menneskelig fantasi.

Dekoration af et hjørneakvarium sker i overensstemmelse med de samme principper som alle andre. En række forskellige typer og stilarter af kendskabsfolk af akvariefirmaer, der er kendt over hele verden, vil hjælpe dig i dette vanskelige spørgsmål. Vi håber, at anbefalingerne i denne artikel vil hjælpe dig med at gøre et klart billede af den fremtidige boligindretning af huset til fisk. Derudover vil det hjælpe korrekt og pænt at udføre designet af det akvariefoto, som tilbydes af os. De vil tjene som en fremragende visuel hjælp.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

87 − = 80