Layoutet af Khrusjtsjov 2 værelser muligheder

Sådan planlægger du et Khrushchev design 2 værelser

Ejere af Chrusjtjov er ofte desperate over at tænke på den forestående reparation i deres hjem. Når alt kommer til alt er layoutet af disse lejligheder så ubelejligt, at ikke alle uerfarne nyankomne i reparationsvirksomheden vil kunne ordentligt og smukt organisere et boligareal. Men hvis du nærmer dig sagen på en afbalanceret måde, er det helt muligt at skabe et godt interiør i en to-rums Khrushchev, som vist på billedet.

Bestemt med et funktionelt formål

For at vide præcis, hvad du skal oprette, skal du først indsende og bedre skildre på papir dit projekt. Siden det oprindelige layout er yderst ubelejligt, anbefales det at ændre lokaliteternes funktionalitet og at planlægge nedrivningen af ​​interne, ikke-bærende partitioner for at udvide rummet. Du bør vide, at lejligheden skal nødvendigvis have tre funktionelle områder:

Til fælles tidsfordriv.

Under hensyntagen til disse regler planlægger de Khrusjtjov.

Designere anbefaler følgende muligheder for ombygning:

Først og fremmest er du nødt til at slippe af med det latterlige opbevaringsrum, der besidder et betydeligt nyttigt område. I stedet for dette design kan du bestille en behagelig, smuk garderobe, der vil forvandle et kedeligt værelse.

Det næste skridt er at skabe en bue mellem stuen og køkkenet. Dette vil sætte et stort spisebord til familie middage.

For ikke at søge efter et sted til en vaskemaskine anbefales det at øge størrelsen på badeværelset på grund af fortrængningen af ​​væggen i gangen.

For at gøre badeværelset så rummeligt som muligt anbefales det ikke at opdele det udvidede badeværelse og toilet.

For at opnå det oprindelige design selv, kan du bruge lave partitioner i arrangementet af lejligheden.

Er enig i, at i en lille lejlighed, hvor kun 2 værelser, udover tilstødende, ikke behøver at drømme om et rummeligt soveværelse. Derfor bør dette rum være så stort, at det rummer en seng og et par natbord. For at skabe et intimt miljø, i stedet for at svinge døre, anbefales det at installere glidende systemer, som vi ser på billedet.

Stuen i Khrusjtjov er det område, hvor gæsterne modtages, familiegala middage afholdes, hele familien samles om aftenen. Det betyder, at hallenes design, der er skabt af egne hænder, skal være smuk, behagelig og hjemmeagtig. For at opnå det maksimale areal, kan du bruge en balkon eller en loggia.

Ved at kombinere hallen og balkonen får du et stort rum til at skabe en stue. For at sikre, at lokalerne er blevet anvendt rationelt af alle familiemedlemmer, er det nødvendigt at placere et fjernsyn, en komfortabel sofa, et sofabord og magasiner i hallen. Om nødvendigt kan en af ​​delene indhegnes med en skærm og oprette et børnehjørne. Hvis et af familiemedlemmerne arbejder hjemme, på loggia, kan du organisere en behagelig arbejdsplads.

Som allerede nævnt ovenfor er skillevæggen mellem køkkenet og lokalet bedre delvist revet og i stedet for at dekorere stangtælleren. Så ved grænsen til to tilstødende bygninger kan du oprette et spiseplads.

En af de mest mislykkede typer af Khrushchev kan kaldes apartment-ryazhonki. I sådanne boliger er det næsten umuligt at skabe et vellykket design. Den eneste løsning er at forene et af værelserne med køkkenet ved hjælp af en indvendig bue, hvilket skaber en køkken-spisestue. Det andet værelse er udstyret med et soveværelse. Dette er en af ​​de acceptable og ofte anvendte muligheder for at skabe et behageligt og funktionelt design i swing-out uden omplanlægning.

Forbindere af moderne trends og teknologier vil komme med mulighed for design i en to-rums Khrushchev i retning af hi-tech. I dette tilfælde anvendes åbne metalholdere, der nemt monteres manuelt. Også brug af koldt lys og farve nuancer i udsmykning er også velkomne.

Et eksempel på design i denne stil vi ser på billedet.

For en lejlighed, hvor der kun er 2 værelser, er muligheden for arrangement i minimalistisk stil fremragende. Denne retning er egnet til boliger med tilstødende værelser, og for typen Khrusjtsjovs telt. Denne stil, som vi kan se på billedet, indebærer brug af minimal, mest nødvendige ting og genstande i hverdagen. I farvedesign er lyse farver med små lyse tilføjelser hilst velkommen.

For fans af asiatiske trends, kan en to-værelses Khrusjtsjov være indrettet i japansk stil. Denne retning forudsætter et minimum af møbler og tilbehør, samtidig med at man fokuserer på den anvendte materiales økologiske kompatibilitet og naturlighed.

Sammenfattende skal det bemærkes, at det er ret vanskeligt at skabe hyggelige og komfortable boliger i en toværelses lejlighed på Khrusjtsjovs tid uden omplanlægning. Imidlertid kan brug af moderne materialer og designteknikker, selv denne ubelejlige struktur, omdannes til et funktionelt og smukt beboelsesrum.

Reglerne for ombygning 2-værelses lejlighed i Khrusjtsjov, billeder af ideen

Problemet med det begrænsede rum i Khrusjtjovene er ret forståeligt. Huse blev bygget på et tidspunkt, hvor byernes befolkning voksede hurtigt, men hvordan man organiserer et dagligliv for en moderne person, der bor i en lejlighed med et lille område og ubehagelig planlægning? Løs problemet vil hjælpe selv ombygning af 2-værelses lejlighed Khrushchev foto, funktioner, fordele og ulemper, som er yderligere i materialet.

Fordele og ulemper ved ombygning

Funktioner af udformningen af ​​lidt komfortable toværelseslejligheder i Khrusjtjov er ret håndgribelige, og deres eksempler er samlet i et lille udvalg af billeder. Ofte er disse sådanne negative aspekter som ubehag fra det ubehagelige arrangement af værelser, det begrænsede rum på grund af det lille område af værelserne. Derfor søger ejerne af sådanne lejligheder at genopbygge ved at tiltrække hyrede brigadebyggere. For at spare penge kan du reparere dig selv.

Reparation Khrushchev med redesign har både fordele og ulemper. Fordelene ved denne løsning er følgende:

 • Værelserne bliver mere rummelige og hyggelige, og deres interiør er mere boliger;
 • mange vægge i sådanne huse bærer ikke, så med nogle iver for at klare deres demontering kan være temmelig hurtigt. Lejemure bruger ikke, og det nye design vil gerne tilfredsstille dig fuldt ud;
 • Det nye layout åbner ubegrænsede muligheder for ejerne af boligen. Designet af lokalerne kan være anderledes, som giver dig mulighed for at vise fantasi, lave en unik overfladefinish og dekorere interiøret.

Processen med ombygning har sådanne ulemper:

 • kompleksiteten af ​​reparation og design design, fordi det indebærer demontering og montage af vægge og piers i lejligheden;
 • tager afstanden fra et af de tilstødende rum på grund af adskillelse;
 • kræver yderligere investeringer i demontering af væggen og design af værelser. Men når man selv gør arbejdet, kan denne mangel betyde noget forringet;
 • længere reparationer, forøget forurening med bygningsaffald og støv efter arbejde.

Ideerne om en anden form for omplanlægning, deres design er virkelig enestående. Men når man udfører arbejde, er der ofte problemer: hvordan man forener reparationer i de relevante bymyndigheder? Det er nødvendigt at sikre, at reparationsplanen ikke hører til genopbygningen. Dette koncept giver mulighed for installation, udskiftning, overførsel af ingeniørkommunikation, sanitære, elektriske og så videre. Alle disse ændringer skal foretages i det tekniske pas i lejligheden. Hvis sådanne begivenheder ikke er planlagt, legaliserer genopbygningen ikke skal. Hvis reparationsarbejdet omfatter sådanne operationer, skal de koordineres og indtastes i det tekniske pas.

For at bestille, er det ikke muligt hurtigt at fremstille de nødvendige papirer, hele processen kan tage op til 8 måneder. For at forkorte denne gang er det muligt, hvis direkte til adresse i boligmyndigheden. Men samarbejdet med fast ejendom, byggefirma vil koste en vis mængde penge.

Det er vigtigt at huske, at ikke alle former for omplanlægning kræver forsoning. Blandt de ændringer, der ikke kræver koordinering:

 • erektion eller fjernelse fra et let materiale, fx fra gipsplader;
 • overførsel af indvendige skillevægge
 • dekoration af balkonen eller loggia med plastpaneler.

Men der er en række processer, der ikke kan gøres uden aftale. Sådanne værker omfatter:

 • udvidelse af arealet af lejligheden på grund af trappeopgangen;
 • fjernelse af bærende strukturer og flytning af ingeniørkommunikation;
 • forening af flere lokaler til en.

Lejligheder i fem-etagers huse, kaldet hruschevkami, er præget af negative egenskaber, så mange er ivrige efter at overveje mulighederne for deres planlægning med egne hænder. For at vælge en af ​​dem skal du omhyggeligt forstå, hvilken form for genopbygning Khrusjtsjov er mest relevant i dette tilfælde, hvilke projekter, ideer er mest succesfulde og ikke bruge bærende vægge.

Uanset hvilken form for ombygning der er planlagt, skal der være tre funktionelle zoner i lejligheden:

Som praksis viser, støder tilstødende værelser i sådanne huse mange ulemper for de mennesker, der bor her. Men der er en vej ud af denne situation. Det er muligt at opdele to værelser, hvoraf nogle har reduceret i et af dem et nyttigt område. Følgende muligheder er mulige.

Men hovedet på en stor familie, der udfører reparationer, forlader snarere en skillevæg mellem disse rum og lægger en døråbning mellem dem. Derefter vil det være nødvendigt at reducere arealet af begge rum ved at overføre den mindre væg indad. Og på den dannede partition kan du installere en dør pr. Værelse. Således bliver korridoren i lejligheden udvidet, men værelserne bliver adskilt, som i billedet nedenfor.

Hall i Khrusjtsjov forbinder ofte til køkkenet, små kvadratmeter, som ikke tillader at rumme alle sådanne relevante teknologier her, møbler mv. Ved at fjerne en del af indervæggen i lejligheden er der mere plads. Og med den rette zoneinddeling af det opnåede rum, ved at anvende metoderne til visuel udvidelse af rummet, kan du skabe et virkelig funktionelt, komfortabelt og attraktivt interiør. Udnyt ideerne fra erfarne dekoratører.

Reparation har sådanne fordele:

 • Kombinationen af ​​hallen med køkkenet giver dig mulighed for at tildele en separat zone til madlavning, spisning og hvile, som ikke er belastet af overskydende vægge. Adskilte de beskrevne områder kan være ved at færdiggøre væggen, gulv og loft, gennem opførelse af mobile gulve, samt ved brug af lystdrager af tråd og så videre;
 • denne metode giver dig mulighed for at give lejligheden maksimal funktionalitet;
 • æstetisk ser kombinationen af ​​hallen og køkkenet meget originalt ud. I dag er dette design meget fashionabelt.

Original ser sådan en plads i Khrusjtjov, hvor stuen områder, køkkener er adskilt af en bar tæller. Et sådant interiør er både funktionelt og interessant i udseende, som det fremgår af billedet nedenfor.

Hvis køkkenet støder op til balkonen, kan pladsen bruges til at øge køkkenområdet. Opdelingen mellem balkonen trækkes tilbage, køkkenet udvides, og på de ekstra nyttige målere i området er der placeret et spiseplads, som i billedet nedenfor. Kun i dette tilfælde er det nødvendigt at udføre arbejdet med isoleringen af ​​balkonen, således at det i vinterperioden er hyggeligt i køkkenet, og der er ingen ulemper på grund af den sænket lufttemperatur.

Alle beslutter, hvilken omplanlægning af et toværelses Khrusjtsjov vil være mere behageligt for ham, hyggeligt, men det er bedre at lytte til eksperternes mening. Badeværelset kan også øges ved at forbinde det på toilettet, som i billedet nedenfor. Det er praktisk, praktisk, og det ser ud til at være meget originalt.

På grund af dette designstrin kan du spare et par kvadratmeter plads, som passer til en vaskemaskine eller vaskekurv. Samtidig vil lejemurene forblive, og det er værdien af ​​ombygning, hvor vigtigheden af ​​det er svært at overvurdere ejerne af en ubehagelig lejlighed i Khrusjtjov.

Men tror ikke, at sådanne ideer giver dig mulighed for at placere et stort bad på badeværelset i Khrusjtjov. Det er bedre at udskifte badekaret med en brusekabine, så rummet vil være funktionelt, attraktivt på samme tid. Derudover er der også andre ulemper ved en sådan løsning. Som en eventuel ombygning af boligkvarterer trækker kombinationen af ​​to værelser højere materielle omkostninger til reparationer med ombygning.

Hvad andet vil hjælpe med at spare plads i Khrusjtjov og gøre det mere behageligt? Idéer for erfarne designere, godt design. Efter ombygning og overførsel af væggen kan du anvende designmetoder til at skabe et funktionelt interiør i sådanne boligarealer. En måde at opnå trøst på er at placere rummet rigtigt med møbler, finish, indretning.

Først og fremmest skal du omhyggeligt vælge møbler til Khrusjtjov, som passer ind i det overordnede design. Det er bedre at foretrække indbyggede skabe, en garderobe og en sovesofa. Sådanne emner er begge meget funktionelle, ikke optage meget plads, er attraktive i deres æstetik og dekorere interiøret.

Det er nødvendigt at tænke på de færdige materialer, der er planlagt at blive anvendt. Med deres hjælp kan du adskille en zone fra en anden, fokusere på værets værdighed, skjule sine mangler, ændre design.

Regler, der ikke kan overtrædes

Tænker på ombygningen af ​​lejligheden, er det vigtigt at huske, at der er visse regler, der ikke bør overtrædes:

 • badeværelset og badeværelset udvides kun på bekostning af et spisekammer eller korridor, men ikke på bekostning af køkkenet eller boligen;
 • Det er umuligt at røre de bærende vægge, det eneste der er tilladt er arrangementet i sådanne dørvægge;
 • Du kan ikke flytte køkkenet til et bad, et badeværelse eller et opholdsstue;
 • Når man forener et rum med forgaset køkken, skal der i det mindste være en let skillevæg eller en anden form for rumdeling af et todelt hus.

Mirakeløse omdannelse af Khrusjtjov: ombygning og design af en 2-værelses lejlighed

En funktion af Khrusjtjov er et meget begrænset beboelsesrum. Derfor forfølger alle varianter af omplanlægning ét mål - for at øge området. De fleste af disse lejligheder er 2 værelser, tilstødende eller ej, men ligeledes med et meget ubelejligt layout. Vi har sat et mål om at overveje flere omplanlægningsprojekter, give nogle råd. Af klarhed viser vi processen ved hjælp af et foto og en tematisk video.

Regler, der ikke kan overtrædes under ombygning

Først og fremmest skal du vide, hvad der betragtes som en lejlighedskonstruktion. Det betyder at ændre konfigurationen eller fjerne partitionerne. For at realisere nogle af dine ideer har du brug for et projekt og dets koordinering. Hvis kun ubelagte vægge er involveret, er det lettere at gøre, og det er meget problematisk at få tilladelse til at udføre handlinger med bærende vægge.

Efter at have besluttet at foretage en ombygning i Khrusjtjov, bør du vide, at der er nogle uacceptable handlinger og regler, som du ikke kan krænke:

 1. Udvid badeværelset og toilet er kun muligt på bekostning af korridoren eller pantry, men under ingen omstændigheder på grund af en stue eller et køkken. Som en undtagelse kan de give tilladelse til dette, hvis der er et boligområde under lejligheden.
 2. Lejer vægge kan ikke flyttes, det maksimale, der kan gøres, er at skære igennem døren, men et vindue, der ikke er fastsat i husprojektet, kan ikke tilføjes.
 3. Køkkenet kan ikke flyttes til en stue, bad, badeværelse.
 4. Forene et rum med forgaset køkken uden en skillevæg med mindst en let dør imellem dem, er umuligt. Hvis du vil gøre uden en skillevæg, skal du skelne ved hjælp af en stangtæller, skal du ændre gaskomfuret til elektrisk.

Mulige varianter af genplanlægning

To små tilstødende eller separate værelser, miniature køkken, hall og det samme badeværelse - dette er en typisk 2-værelse Khrushchev. Særligt ubehageligt er layoutet i det første tilfælde. Der er ikke mange muligheder for genopbygning, men de er alle mere succesrige end den oprindelige.

Loftet bliver ikke højere, det samlede areal vil ikke ændre sig, men ved hjælp af ideerne om moderne design kan en sjældenhedslejlighed ændres, så det bliver meget smukt og behageligt at bo i det.

Før begyndelsen af ​​ombygningen skal du beslutte, og derefter trække på papir, hvad du vil få som følge heraf. For at slippe af med det ubehagelige originale layout anbefaler eksperter, at du reviderer rummets funktionalitet, et sted at rive partitioner, sætte nye steder et sted.

Ved enhver reorganisering i henhold til reglerne skal de vigtigste 3 funktionelle områder altid forblive i lejligheden:

OBS: Hvis du skal rive eller flytte vægge, skal du åbne en åbning i lejemuren. Sørg for at starte med at få tilladelser, ellers vil alt hvad du gør, blive betragtet som ulovligt. I bedste fald betaler en bøde, og i værste fald vil du være forpligtet til at returnere alt til stedet.

Et-værelses lejligheder i huse bygget i slutningen af ​​50'erne - midten af ​​70'erne i sidste århundrede har ofte tilstødende stue og soveværelse, badeværelse, entre, hvor det er svært at gå glip af to af de lejere og køkkenet, der er designet til elegant værtinde.

Radikal og meget populær metode - nedrivning af alle indvendige skillevægge, bortset fra bad og toilet, og selvfølgelig organiseringen af ​​en enkelt stor rumslejlighed. Forlad ofte soveværelset og forene et stort værelse med et køkken. Volumenet udvides både fysisk og visuelt, som i det præsenterede billede.

Professionelle rådgiver det samme for ikke at blive båret væk med den fulde fusion af køkkenet med resten af ​​værelset. Det er bedre at adskille det:

Hvis ombygningen, omdanne et panel Khrushchev kopeck stykke i en stilfuld studio lejlighed, flytte hoveddøren, på gangen, du kan forvandle sig til et omklædningsrum, et køkken med en stue, samt et badeværelse, kombineret. Her skal du selvfølgelig få tilladelse, fordi Indgangsdøren er i lejemuren.

I denne variant af genopbygning af kopecks i Khrushchevka foreslår fagfolk at forøge rummet som okkuperet af køkkenet og badeværelset på grund af fortrængningen af ​​væggene mod korridoren. Som et resultat kan et hjørnebad og en brusekabine eller som en mulighed en vaskemaskine anbringes på badeværelset. For at maksimere området, behøver du ikke adskille badeværelset og toilettet.

Køkkenet vil også stige, men lidt, selv om det altid kan forbindes til stuen. Hvis komfuret, borde, hængekabiner er placeret langs fjernvæggen, vil der blive opnået et ret frit værelse.

Projektet af hruschovok giver mulighed for et spisekammer. Det tager et nyttigt sted meget. Hvis du fjerner det, kan også badeværelset eller køkkenet øges.

En fed designløsning er at forene stuen med en balkon. For at gøre dette skal du fjerne altedøren, balkonen er isoleret. For at gøre det virkelig varmt, før du der opvarmer batterier, men først efter at have fået tilladelse fra de tjenester, der er ansvarlige for dette problem.

Helt fjerne grænsen mellem Værelset og balkonen vil ikke lykkes, fordi væggen er bærende, således at produktionen omdanne er minimal - en lille stigning det ved at reducere den plads under vinduet ved siden af ​​døren til altanen, eller gøre ud i toppen af ​​en bue.

Som følge af denne ombygning vil stuen visuelt øges, det vil være muligt at organisere et arbejdsområde eller et hvilested.

Der er mange færdige designløsninger til forening af disse lokaler. De kan bruges som beskeder.

Der er sådanne typer af 2-værelse Khrusjtjov, hvor det er muligt at udføre adskillelsen af ​​værelser ved en korridor. I dette tilfælde skiftes væggen i stuen, og gennem den dannede korridor laver de indgang til soveværelset, den gamle dør lægges, og i sin plads er et skab placeret.

Stuen vil naturligvis falde med ca. 4 m2, men denne reduktion kompenseres, når et køkken er fastgjort til det. I dette rum er der plads til familieferier, til modtagelse af gæster og for at samle hele familien om aftenen.

To-værelse kopeck stykke, arrangeret på princippet om en sporvogn, du kan omlægge og så:

 1. Installer en ekstra partition, der adskiller stuen fra korridoren.
 2. I det resulterende rum til at arrangere et påklædningsrum eller spisekammer.
 3. Et langt smalt rum er opdelt i en stue og et soveværelse, ved at installere en gipsplastepartition.

Denne mulighed er acceptabel i et sådant layout, når du i en 2-værelses lejlighed skal komme ind i soveværelset, skal du krydse stuen næsten diagonalt. I dette tilfælde reducerer funktionaliteten af ​​sidstnævnte i høj grad denne passage, som faktisk er en "død" zone.

Der er en mulighed, der forvandler den ubehagelige lukke 2-værelse Khrusjtsjov til en 3-værelse:

 1. Badeværelsesvæggen flyttes tæt på stuen.
 2. Den eksisterende dør til stuen er lagt og lavet ny og kombinerer resten af ​​hallen med stuen.
 3. Fra dette fælles rum arrangerer de en dør til køkkenet.
 4. Det fjerne rum er opdelt i 2 soveværelser, en skillevæg mellem hvilken de laver ikke-lineære, for at kunne tegne et klædeskab i hvert værelse.

Tip: Hvis du har to soveværelser på en længde af et værelse med et vindue, kan en af ​​dem være uden sollys. I dette tilfælde er skillevæggen ikke færdig op til loftet, men omkring en meter og en halv væk.

Som du kan se, er skabelsen af ​​komfortable, komfortable boliger i sjældenhed 2-værelses lejlighed ikke mulig uden omplanlægning. Men selv en sådan ubelejlig struktur kan ændres mirakuløst ved hjælp af designpræstationer og moderne materialer.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

76 − = 70