Luftindløbsventiler på plastikvinduer

Ventilation af rummet ved hjælp af en vindues oppustelig ventil

Forsyningsventilen er udstyr, der er monteret på et plastikvindue for korrekt ventilation af rummet. Tidligere, da der i alle huse blev installeret konventionelle vinduer med trærammer, blev ventilationen udført på grund af slots eller løs montering af glasset på rammen. Således blev rummet konstant forsynet med frisk luft, og snavset eller vådt blev afladet gennem ventilationsudgange i badeværelset eller i køkkenet.

Åndbare plastikvinduer

De største ulemper ved plastikvinduer

Glasvinduer med trærammer havde to væsentlige ulemper: permanente udkast og lav lydisolering. De blev erstattet af PVC-vinduer af plast - lufttæt og med god lydisolering. Der var ikke flere udkast, men for at ventilere rummet var det nødvendigt at åbne vinduet, hvilket førte til et tab af varme og fugtfald.

Derudover stagnerer kuldioxid i værelserne, lugt af vask, kogning af andre, når plastikvinduer lukkes.

Ud over en række lugt, der ses hele dagen, stiger luftfugtigheden konstant i stuen. Resultatet er svampe og skimmelsvamp på væggene, kondens på vinduerne. Alt dette fører til udvikling af respiratoriske sygdomme og aspergillose (svampesygdomme).

For at undgå dette skal du åbne vinduerne, og det er fyldt med:

 • tab af varme
 • udkast;
 • støj og støv, som trænger ind fra gaden.

Som du kan se, er det ikke tilrådeligt at åbne plastikvinduer, da i dette tilfælde forsvinder alle vinduesfunktioner.

Alternative måder at lufte rummet

Der er flere måder at ventilere rummet på:

 • opvarmet lufttilførselssystem
 • klimaanlæg med luftfunktion
 • Grænser for åbning af PVC-vinduer
 • åbningsflapper

Betjeningen af ​​disse ventilationsanordninger kan udføres manuelt eller automatisk, men alle disse har flere ulemper:

 • til installation af sådant udstyr er det nødvendigt at bryde integriteten af ​​vinduesrammen eller den ydre væg af boligen;
 • energikostnader
 • klar kontrol af ventilationsprocessen;
 • manglende lydisolering.

Aircondition eller ventilation med varmefunktion kræver elektricitet, og ventilationssystemer, hvor luftcirkulationen sker mekanisk, er det nødvendigt at holde kontrollen, ellers er der mulighed for at superkøle rummet.

Fordele ved at bruge en tilluftsventil

Brugen af ​​en forsyningsventil giver ventilation uden skade for dem, der er i rummet, uanset om de er lejere eller kontormedarbejdere. Dette skyldes det faktum, at forsyningsventilen er installeret på den øvre ramme, det vil sige frisk luft går ind i loftet, hvor den blandes med det allerede opvarmede, og kun derefter lægger sig ned.

Klima ventil i vinduet

Derudover producerer mange producenter af producenter indløbsventiler, når de installeres, som ikke behøver at krænke vinduets integritet. Der er andre modeller, der installeres sammen med plastvinduet.

De vigtigste fordele ved at bruge luftindtag:

 • lydisolering;
 • kontrol af friskluftindtag
 • uafhængighed fra vinduesblokken;
 • mulighed for udskiftning af filter
 • ingen udkast.

Et stort udvalg af ventilationsluftinløb sikrer en rimelig luftforsyning til rummet, som regulerer fugtigheden og forhindrer varmetabet.

Før man nævner producenterne, skal det bemærkes, at når man vælger en forsyningsventil, anbefales det ikke at spare. Mange virksomheder producerer ventiler, der ikke er egnede til svære russiske vintre. Ved en temperatur på -30 fryser de eksterne elementer i dem, kold luft kommer konstant ind i rummet, hvilket får energien til at overudgifterne ved opvarmning.

Hygroreguleret system: styrer luftstrømmen afhængigt af den relative fugtighed i rummet

Ledere på markedet for produktion af indløbsventiler:

 • Siegenia - et tysk selskab, der producerer gode ventiler, men næsten alle har en betydelig ulempe: reducerer vinduets lysåbning.
 • Rehau - En producent, der leverer et stort antal ventilationsventiler til markedet på en meget anden måde. Alle arbejder automatisk og absolut lydløst. Ventilen består af en plastmembran, som i den normale vind er i åben stilling, og med en stærk en - den lukkes af en luftstrøm. Fremragende til ventilation af lokaler i panelbygninger.
 • AERECO - lederen i fremstillingen af ​​indløbsventiler på plastvinduer. Spjæld i denne fabrikants ventiler er fremstillet af polyamid stof, som reagerer på luftens fugtighed. Ved høj luftfugtighed er spjældet forkortet, der kommer et hul frem og luft kommer ind i rummet. Når luftfugtigheden sænkes og rummet er ventileret, forlænger spjældet og lukker spalten. Den største fordel ved lufttilførselsventilerne er koldmotstanden: de kan anvendes selv i hårde vinterforhold.

Husk, at ventilationen af ​​rummet ikke kun er en garanti for komfort, men også for sundhed. I fugtig stagnerende luft spredes bakterier og svampesporer hurtigt, hvilket fører til forskellige sygdomme. Installation af tilførselsventilen er en af ​​de mest profitable metoder til ventilation.

Hvordan vælger man en forsyningsventil på plastikvinduer? Anmeldelser og tips

I en lejlighed, hvor plastvinduer er installeret, observeres et lavt niveau af varmetab. Hør ikke støj fra gaden. Imidlertid har disse produkter deres egne ulemper. De bidrager til stagnation af luft i lejligheden og dannelsen af ​​kondens. Dette kan føre til dannelse af svampe og forårsage forskellige sygdomme i luftvejene. Forsyningsventilen på plastikvinduerne løser problemet, tilbagemeldingen om hvilke vil tillade at vælge og installere ventilationselementet korrekt. Råd fra eksperter og almindelige brugere hjælper med at gøre det bedste valg.

For at forstå behovet for at installere en forsyningsventil, skal du gøre dig bekendt med anmeldelserne om de vigtigste ulemper ved plastikvinduer.

Fravær af udkast, sammenlignet med trævinduer, er på den ene side en fordel ved de præsenterede produkter. Der skal imidlertid udluftes ved at åbne dørene. Om vinteren fører denne procedure til store varmetab.

Når vinduerne lukkes, lugter og kuldioxid stillestående i værelserne. Uden en indblæsningsventil til plastikvinduer, ifølge brugerens tilbagemeldinger, stiger kondensformer og luftens fugtighed konstant. Dette er ikke en sund tilstand af atmosfæren i hjemmet. Indløbsventilen til plastruderne, som vil blive diskuteret videre, er i stand til at forhindre udvikling af svamp og skimmel, fjern kondensat.

For ikke at negere alle funktionerne i plastikvinduer, skal du bruge den viste enhed.

Forsyningsventilen er en enhed, der udfører ventilationsfunktioner. Den er installeret ovenfra på vinduets blad og er placeret vandret. Ifølge eksperter og almindelige brugere eliminerer luftindtag på plastvinduer høj fugtighed og kondens, og opretholder et sundt indeklima.

Denne enhed har flere fordele. Indløbsventil ventilen til plastikvinduer, der er gennemgået i vores gennemgang, ændrer ikke vinduets lysåbning. Det skaber ikke udkast, der er ingen varmetab, ingen lyd fra gaden. Tilstrømningen af ​​frisk luft forekommer i tilstrækkelige mængder. Ifølge tilbagemeldinger kan luftindløbsventiler til plastruder justeres.

En anden positiv kvalitet kan betragtes som enkel installation af denne enhed.

Efter at have bekendtgjort installationseksperternes udtalelser kan vi konkludere, at indløbsventil ventilen til plastikvinduer skal installeres korrekt for at kunne udføre sine funktioner fuldt ud.

Montering indebærer at fjerne en del af gummitætningen på blad og vinduesramme. I stedet vil der blive installeret et specielt tyndere materiale. Tilluftsventilen til plastruder, som hovedsagelig er positive anmeldelser, installeres sammen med en ny forsegling.

Gennem enheden går udendørsluften ind i lejligheden, og de våde indre masser skubbes ud gennem ventilationskanalerne ud igen. Cirkulationsprocessen skyldes forskel i tryk.

Efter at have kendskab til tilbagemeldinger fra professionelle installatører om indløbsventil ventilen til plastikvinduer, kan du få en ide om sin enhed. Produktet består af flere dele.

Ydersiden er uden for vinduet. Hun tager luften udefra. Over ydersiden er det nødvendigt at installere en visir, der forhindrer vand eller sne i at komme ind i ventilen.

Indløbsventilerne på plastruderne, som blev gennemgået af eksperter, har også en teleskopkanal. Den passerer gennem rammen, det vil sige, den skærer ind i rammens krops plast og fastgøres ved hjælp af en ærme.

Interiøret ligger direkte inde i rummet. Det er en enhed, der består af en udladningsdyse, et simpelt filter og en justeringsmekanisme, der er i stand til at lade luft ind.

Ifølge eksperter inden for ventilationsteknologi arbejder ventilationsventilerne til plastruder under visse forhold.

Automatisk udtræk finder sted, hvis temperaturen på gaden ikke overstiger +5 ° С. Ellers ophører ventilationen, og den skal derfor udføres på en tvungen måde.

Ventilationsventiler til plastruder, de anmeldelser, vi overvejer i dag, fungerer korrekt, forudsat at ventilation i lejligheden fungerer korrekt.

Slotserne under indvendige døre skal også være mindst 2 cm. Døren skal lukkes tæt.

Ifølge forbrugernes vurderinger er der en lang række modeller af indløbsventiler på plastvinduer. Ifølge materialet, hvorfra de er fremstillet, er der metal-, træ- eller plastprodukter.

Ved kontrolmetoden er der en automatisk og manuel tilførselsluftventil til plastikvinduer. Kundefeedbacken gør det klart, at automatiske sorter er mere bekvemme at betjene. De bestemmer selv, når det er nødvendigt at åbne eller lukke ventilen. Og indstillingerne kan indstilles, baseret på fugtighed og trykfald indendørs.

Manuel styring indebærer ændring af åbning / lukning af åbningen til ventilation ved hjælp af et specielt reb. Det ønskede niveau vælges ved forsøg og fejl. Profilen kan fryse på grund af ukorrekt indstilling om vinteren. Det er derfor, at de fleste forbrugere tilbagemeldinger har tendens til at vælge automatiske forsyningsventiler til plastruder.

Ved luftstrømmen ind i rummet er søm-, slids- og ventilationsventiler opdelt i plastvinduer. Anmeldelser af personer, der har forsøgt i deres lokaler præsenterede enheder, taler om følgende.

Et af de mest økonomiske valgmuligheder er foldningsindløbsventiler. Kold luft i dette tilfælde kommer gennem små udskæringer i vestibulen. Vinduerne kan ikke demonteres. Kapaciteten af ​​sådanne strukturer er imidlertid ret lav.

Den højere strømningskapacitet er ifølge tilbagemeldinger fra kunder leveret af slidsindtagluftventiler på plastvinduer. De installeres også uden at demontere vinduerne.

Den bedste måde er imidlertid at luft skal passere overhead-enheder. Deres eneste ulempe er behovet for at justere vinduesrammen og åbningen for ventilens størrelse. Hvis glasenheden er installeret, fungerer denne type produkt ikke.

Håndtaget ventilen er en meget bekvem enhed. Den er installeret i stedet for et almindeligt vindueshåndtag. Af fordelene ved denne enhed skal det bemærkes, at der ikke er nogen ændring i vinduets udseende.

Disse er ganske interessante indløbsventiler på plastikvinduer. Brugerfejl sikrer, at ventilationsventilen i dette tilfælde kan placeres, hvor kondensatet oftest samles på vinduet.

Dette er en meget effektiv enhed til fjernelse af fugt. En sådan ventil fryser ikke, fordi den har en ligeflydende konstruktion. Ventilhåndtaget har også et indbygget filter, der ikke lader støv ind i rummet.

Blandt de mange modeller, der er tilgængelige på markedet for sådant ventilationsudstyr, kan du gå tabt. Mere populært er producenterne med en god historie, der længe har eksisteret på markedet for tilluftsventiler. Disse er samvittighedsfulde virksomheder, der har bekræftet kvaliteten af ​​deres produkter i mange års ansvarligt arbejde.

Ifølge forbrugernes vurderinger producerer producenter som Siegenia, Rehau og Aereco gode forsyningsventiler til plastruder.

Hovedreglen ved valg af de præsenterede produkter er ikke at spare på kvalitet. Det skal også forstås, at muligheden for alvorlige frost også skal tages i betragtning ved valg af forsyningsventil til plastruder. Anmeldelser siger, at hvis temperaturen uden for vinduet falder under 30 ° C, fryser de eksterne elementer af mange strukturer, og der er konstant tilførsel af kold luft.

De mest kendte producenter på markedet for det præsenterede maskiner fortjener en særskilt overvejelse. Ifølge forbrugernes vurderinger kan følgende siges om dem.

Det tyske firma Siegenia producerer ganske god kvalitetsklapper, men de reducerer vinduets lette åbning.

Forsyningsventiler Rehau har vist sig som kvalitetssikkerte produkter. Deres tilpasning er automatisk, og arbejdet er helt stille. De er fremragende til ventilation i panelhuse.

Lederen i det betragtede produktionsområde er forsyningsventilen "AERECO9raquo; på plastikvinduerne. Kundefeedback angiver god frostbestandighed af de præsenterede produkter.

Homearea er beliggende i Frankrig. Det organiserer frigivelsen af ​​ventilerne i Aereco-mærket. Deres handlingsprincip er at reagere på ændringer i luftfugtigheden i rummet.

De mest almindelige modeller af producenten er EMM serien (luftstrøm 35 m 3 / h ved 10 Pa); ЕНА (op til 50 m 3 / h ved 10 Pa), ЕНА2 (har indstilling af driftsformer og maksimal lydisolering).

Til luftboksen producerer fabrikanten indløbsventiler i tre variationer. Comfort-typen kan installeres med eller uden fræsning. Comfort-S modellen er installeret på blinde vinduer og udføres oftest på fabrikken. Regel-luftventilen refererer til produkter til passiv ventilation.

Regel-air er et meget populært udblæsningsventil på plastikvinduer. Bemærkninger fra forbrugere hævder, at det giver dig mulighed for at tage hensyn til forholdene på gaden og inde i lokalerne.

Af de væsentligste fordele skal det noteres den overkommelige pris på baggrund af alle de positive kvaliteter. Det er ikke synligt, når døren er lukket på grund af den skjulte metode til installation.

Den luft, der kommer udefra, cirkulerer inde i rammen og opvarmer. Også dens fordel er fraværet af forringelse af rumets støjisolering. Med alle fordelene ved den præsenterede ventil har den også høj vedligeholdelighed. Dette giver dig mulighed for at udvide produktets levetid betydeligt. Alle de listede kvaliteter gør Regel-Air, ifølge kundens feedback, en af ​​lederne i salget.

Enhedshåndtering afhænger af dens type. Det er mere bekvemt at have en automatisk tilførselsventil på plastikvinduer. Brugerfejl gør det klart, at denne type kontrol vil undgå fejl, i modsætning til manuel justering af enheden.

Ved alvorlige frost må ventilen ikke være helt blokeret. Det skal rengøres hvert halve år. Brug ikke kemiske rengøringsmidler under vask. Støv fra visiret kan fjernes med en støvsuger, og systemet - tør kun af med en fugtig klud. Tilførselsventilen og dens komponenter skal ikke skylles under rindende vand.

For at undgå støv, der kommer ind i systemet under opførelse og reparation, skal enheden være dækket. Fabrikanterne giver ikke yderligere midler og metoder til pleje af forsyningsventiler. Derfor tager rengøring ikke meget tid og kræver ikke betydelig indsats.

Hvis der opsamles kondensat i rummet på vinduerne, er det nødvendigt at installere tilførselsventilen på plastruderne. Udtalelser fra eksperter og almindelige brugere gør det muligt at konkludere, at det er bedre ikke at spare på sådanne produkter. Det er nødvendigt at vælge frostbestandige enheder designet til automatisk justering af ventilationsfunktionen. Dette vil medvirke til at undgå overkøling af lokalet. Beslutter om et køb, bør du give præference til en dokumenteret ansvarlig producent. En kvalitets tilførselsluftventil hjælper med at opretholde en sund indendørs atmosfære.

Udvælgelse og arrangement af en forsyningsventil til vinduer

Ventilationsventilen til plastikvinduer tillader at løse mange problemer: udkast, tøj i rummet, kondens på vinduerne, hvilket fører til udseendet af mug. Den største fordel ved moderne PVC-vinduesblokke er tæthed, til en ulempe under visse forhold: Når det er nødvendigt at ventilere rummet og at åbne vinduerne af forskellige årsager, er det umuligt (vintertid, syge barn osv.).

Ventilationstilstandene er ikke altid velegnede: Der er enten udkast eller afstanden mellem rammen og den buede profil er for tynd på grund af, hvad de nødvendige mængder frisk luft kommer ind i rummet.

Ventilfunktionalitet

Der findes flere typer af lignende enheder:

 • falsede;
 • gap;
 • overhead.

Sædeventil

De to første valgmuligheder er installeret på vinduer, der allerede er i brug. Installation i dette tilfælde er realistisk at gøre af sig selv. Slotventilen er udstyret med indløbs- og reguleringsblokke, i nogle modeller leveres en universal ventilationsenhed - en kombineret version.

Udenfor på slottet er installeret beskyttelse (myggenet) fra affald og insekter. Til ventilation er der tilvejebragt et hul på 170 til 400 mm og en bredde på højst 16 mm.

Den afbøjede ventil skaber små huller i vinduets vestibule. Dette driftsprincip sikrer ikke høj effektivitet, men vinduets lydisolering er ikke forringet. Der er også et mere effektivt design - en faktura. Men denne mulighed er problematisk at installere med egne hænder.

Desuden er dens effektivitet ret høj, hvilket kan blive en hindring, når der skabes et normalt mikroklima af små boliger. Derfor anvendes sådanne strukturer oftest i produktionen.

Ventilation væg visning

Ventilationsventilerne fungerer i overensstemmelse med princippet om trykforskelle. I dette tilfælde trækkes koldere luft ind i rummet, og varm luft kommer fra ventilen. Dette er effekten af ​​passiv ventilation, så dens effektivitet falder, når temperaturen på gaden stiger over +5 grader. For at styrke udkastet i den varme årstid anbefales det at bruge et tvungenventilationssystem.

I tilfælde af kondensdannelse på vinduerne er rummet tyndt, og du skal ofte ventilere, justere armaturerne og kontrollere tætningen. Hvis der ikke er nogen design krænkelser, er det muligt at overveje muligheden for at installere forsyningsventilen på vinduet med egne hænder.

Vigtigste udvælgelseskriterier:

 • Arbejdets effektivitet, som bestemmes af enhedens parametre og antallet af personer, der bor i lejligheden, for eksempel kan tilstrækkelig luftudveksling i et rum til en person give en tilstrømning på 30 kubikmeter. m / h;
 • støjniveauet under ventilens drift bør ikke overstige 35 dB;
 • at i den kolde årstid ventilen ikke er frosset, bør designet have en "termisk ruptur" lavet af plast, den er monteret mellem ventilkroppens indre og ydre overflade;
 • type konstruktion: sprække, rabat - disse er de vigtigste muligheder, der nemt kan installeres på vinduet med egne hænder;
 • kontrolmetode: automatisk, manuel eller kombineret kontrol.

De mest populære designs er: Aereco, Air-Box (Comfort, Comfort-S), Regel-Air. Hver af mulighederne har sine fordele, men næsten alle er nemme at installere med hånden, undtagen Comfort-S-versionen, som er beregnet til et blinde vindue og er monteret ved fræsning øverst på profilen. Komfortmodel repræsenterer en gruppe af produkter af rebated type.

Aereco produkter er præsenteret på forskellige måder: jet levering i skrå og fremad retning. Desuden er disse ventiler præget af bred funktionalitet, da de ud over hovedopgaven giver et normalt fugtindhold i rummet takket være hygrohåndteringens funktion. Regel-Air ventiler repræsenterer en gruppe af rebated strukturer. Deres egenskab er en bevægelig fjer fremstillet af plast, der er ansvarlig for regulering af luftstrømmen.

For at undgå installationsproblemer anbefales det at vælge bestemte strukturer: rebated, slotted. Vinduet skal frigøres fra fremmedlegemer, fjern gardinerne. Til installation i vindues verandaen er det nødvendigt at afskære en del af forseglingsledningen på rammen og bladet.

Det er nemt at gøre selv ved hjælp af en kontorkniv. Ventilen i sig selv er fastgjort ved hjælp af dykker til vinduets vinduesramme.

Trin af installation af tilførselsventilen

For at installere den rebated struktur, har du brug for 3 skruer, en sealer er installeret mellem dem, som kommer i sættet. Normalt lægges en tilstrækkelig mængde materiale af fabrikanten. Ved hjælp af selvdrejende skruer er ventilen fastgjort til vindueprofilen.

I betragtning af at støv kommer ind i rummet sammen med luftstrømmen, er det nødvendigt at regelmæssigt rense ventilatoren. Det er nok at gøre dette en gang om året. En blød klud tørrer af plastoverfladen og fugemassen. Justering af mekanismen er at foretrække, fordi designet, der er kendetegnet ved uændrede luftstrømsparametre, ikke giver optimale forhold i rummet.

Den bedste mulighed er en enhed med automatisering, i sådanne modeller leveres sensorer til hygro-regulering. Principen for deres drift er baseret på overvågning af luftfugtighedsindekserne i rummet, i overensstemmelse hermed er strømningskanalen indsnævring eller udvidelse.

Manuel justering udføres ved at ændre klappens position. Denne metode har en betydelig ulempe, som består i vanskeligheden ved at bestemme den ønskede position af klappen under forskellige vejrforhold.

Installationen af ​​en forsyningsventil kan således betydeligt forbedre mikroklimaet i rummet. Hvis du planlægger at installere selv, anbefales det at vælge en slotted eller rebated type. Desuden er den anden variant lettere at implementere, da det er nødvendigt at lave en jævn spalte i profilen for en spaltetype. Hvis installeret korrekt, kan du undgå en række problemer: kondens på vinduerne, udkast, ineffektiv luftudveksling i rummet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

54 − = 46