Maling af væggene i lejligheden

Maling af væggene i lejligheden med egne hænder

Maling af væggene med egne hænder - arbejdet er lige så ansvarligt som at male lofterne. Meget i denne tidskrævende proces afhænger af kvaliteten af ​​de tilkøbte ruller og sammensætningen af ​​den valgte maling. Det er også vigtigt ikke at ignorere et så vigtigt stadium som den korrekte forberedelse af overfladen: intet skal minde om, at når der var en gammel maling, og alle forurenede steder blot skal skinne med renlighed.

Værktøj til maling af vægge med egne hænder: de bedste ruller og børster

Væggene primært tiltrækker opmærksomhed fra alle, der kommer ind i lokalet. På, hvordan man maler væggene med egne hænder, afhænger af indtryk af kvaliteten af ​​hele reparationen. Derfor er sidefladerne malet med særlig pleje.

Hvis malingen blev påført uden forudgående priming eller uden at observere andre farvningsregler, forekommer uregelmæssigheder, revner og udtværinger på væggene. Derfor er det vigtigt at observere al teknologi i malerier.

Værktøjer til maling af væggene vil have brug for følgende:

1. Ruller med aftagelig "pelscoat". Til glatte overflader med kort luv væg og med en lidt ru tekstureret (fx af gipsplader) medium lur, mens strukturerede overflader (fx murværk) - med en lang lur. Vær også opmærksom på, hvilken slags maling der anvendes til farvning. Hvis denne silkesammensætning, så skal rullen til maling af væggene med egne hænder tages med en kort lur.

Den bedste rulle til maling af væggene med en mat maling vil være en rulle med en middels bunke og i resten med en lang bunke. Længden af ​​rullestaven til vægmaleri er ikke så vigtig som i loftet, så det anbefales at vælge det, så det er praktisk at bruge. Men husk at håndtaget skal være langt nok til at nå vanskelige steder.

Der findes specielle ruller, som er kompakte i størrelse, til behandling af væggen bag batteriet og flaskehalse. Men fra ruller med en skummende struktur er det bedre at nægte. Deres anvendelse fører til udseende af bobler på overfladen af ​​væggen, som så brister og efterlader indrykning.

På disse billeder viser malerierne med egne hænder, hvilke ruller der bedst bruges til arbejde:

2. Børste til maling på svære og små overflader samt til at påføre dekorative strimler. Valget af børste afhænger stort set af den anvendte maling.

Vandbaseret maling påføres med en nylon polyester børste, og for sammensætningen på opløsningsmidlet anvendes et værktøj med naturlige børstehår, der ikke efterlader strimler og mærker på overfladen, der skal males.

Hvilken slags maling er bedre at bruge til maling af væggene med egne hænder?

Fra hvilken maling der skal bruges til maling af væggene, afhænger det af, hvor præcist det ligger, og hvor længe det ikke kommer ud af overfladen. Når du vælger en maling, skal du huske hvilket rum der er malet. På badeværelset og i køkkenet er der høj luftfugtighed, så olie maling er passende her.

Og hvilken maling er bedre til maling af vægge i værelser med normal luftfugtighed? Til maling af vægge i andre rum skal du bruge vandbaseret maling. Det er kendetegnet ved dets ikke-brændbarhed, miljøvenlig, lugtfri og indeholder ikke giftige stoffer. Det kan også bruges til maleri med høj luftfugtighed. Efter tørring dannes en film på overfladen af ​​malingen, som forhindrer fugt.

Mange mennesker er interesserede i spørgsmålet om, hvilken maling der bedst anvendes til maling af vægge af gipsplader samt pudsede, beton-, træ- og murstenoverflader. De kan males med vandbaseret maling, mens det for metal ikke er hensigtsmæssigt, da det kan fremkalde korrosion. Over laget af vandbaseret maling kan enhver anden farvesammensætning anvendes.

Vandemulsionsmaling kan tones. Kohler tilsættes gradvist og grundigt blandet. Jo mere farve, jo lysere farven. Det er mest praktisk at straks forberede malingen i en mængde, der er tilstrækkelig til at farve alle væggene, ellers kan du ikke holde proportionerne og få en maling af en lysere eller mørkere skygge til maling af forskellige vægge. En lille mængde maling er tilbage i reserven, så det er muligt at opdatere den farverige belægning ved at tynde de falmede områder.

Vanddispersionsmaling adskiller sig fra vandbaseret maling ved tilstedeværelsen af ​​bindende komponenter - pigmenter, polyacrylater, copolymerer af styren og polyvinylacetater. Disse stoffer opløses ikke i vand og opbevarer deres struktur i væsken.

Efter farvning fordampes vandet fra overfladen, og pigmenterne forbliver på væggen. Derfor er vanddispersionsmaling en af ​​de mest holdbare forbindelser.

Væggene er som regel malet i to farver - cornice i hvid, og muren selv i farven af ​​en anden nuance. I køkkenet, gangen eller badeværelset er væggen opdelt i to dele. Den nederste del (ca. 1,6 m fra gulvfladen) er malet med emalje og den øverste del - med vanddispersion eller limmaling.

Maleringen anbringes typisk på væggene i 2-3 lag. Til det første lag kan der anvendes lidt fortyndet maling (op til 10% vand tilsættes til det). Dette gøres for at spare.

Korrekt forberedelse af vægge til maling

Før maleri er væggene forberedt. Fra overfladen fjernes snavs og støv, og alle uregelmæssigheder og potholes shpatlyuyutsya.

Hvis loftet var pre-malet, skal du fjerne sprayen af ​​maling fra overfladen af ​​væggene og gulvet med en spatel. Derefter kan du begynde at male mure.

Hvis væggene er ordentligt forberedt til maling, hvis de tidligere var klistret med tapet eller malet, skal du først fjerne al gammel maling og belægning sammen med et lag lim. Hvis du ikke kan fjerne tapetet, kan du påføre malingen direkte oven på dem, efter omhyggeligt forsigtigt overfladen.

Forberedelsen af ​​vægge til maling indebærer også fjernelse af svamp eller skimmelsvamp. Du kan gøre dette mekanisk eller bruge særlige syre eller alkaliske forbindelser.

Før du male væggene i lejligheden med sine hænder, skal sitet afhjælpende gips renses og repareres igen, og dække op alle revner, fylde den største løsning-baserede PVA lim (polyvinylacetat emulsion i vand med en blødgører og specielle additiver), og alabast.

Hvordan male væggene i lejligheden med egne hænder (med video)

Vægge med en rulle er malet det samme som loftet. Oliemaling er påført med en børste, der dyppes kun i malet op til halvdelen af ​​børstehårene, og overskydningen presses mod kanten af ​​beholderen.

For kvaliteten af ​​malingsansøgningen skal der overholdes flere regler. Malingen skal påføres jævnt på væggen. Væggene er malet i to lag, med det første lag påført vandret og det andet lag - lodret.

Det er nødvendigt at sikre, at malingen ikke var for meget, og der var ingen pletter på væggen. Sammensætningen falder gradvist over hele overfladen. For at gøre dette skal man først på væggenområdet på 1 m2 påføre tre strimler maling, der derefter skygges med en børste eller "rulles ud" af rullen gennem hele stedet. Det skal du gøre med værktøjet, hvorfra alt maling er skruet ud.

For at undgå udseendet af striber må du ikke lægge på væggen kun et par lag eller en, men et tykt lag maling. Brug heller ikke fortyndet materiale. Ved slutningen af ​​maleriet bør børsten bevæge sig fra bunden opad. Hvis der anvendes en maling baseret på tørringsolie, skal du arbejde bedre med en børste. Bevægelser bør være forsigtige med ikke at beskadige børsteens arbejdsdel.

For at male et stort område skal du opdele det i flere sektioner. I nærvær af vinkler, sømme eller laths, vil en sådan fordeling af arealer være optimal. Malingen på basis af tørringsolie kan påføres straks på hele overfladen.

Hvis du har brug for at male en overflade med en kompleks relief, må du ikke lægge en stor mængde maling på stedet, ellers vil det drænes, og når det tørres, bliver det dækket af bølger.

Hvis væggen ikke har klare grænser (for eksempel er loftet endnu ikke installeret), kan malingen bruges til at spare maling. Den er klistret langs murens antydede grænser, og maleriet udføres kun op til disse grænser. Takket være klæbebåndet bliver lofterne af loft og gulv støder op til væggen.

Hvis der i farvningsprocessen skal kombineres maling af forskellige farver eller oprette bånd af forskellige farver, skal du følge flere enkle regler. Båndgrænserne er markeret med en blyant, og papirklister stikker sammen på mærkerne. Sæt det på en sådan måde, at linjerne tilbage på væggen med en blyant er helt malet over. Scotch bør presses til overfladen så tæt som muligt, ellers vil malingen lække under den.

For at opnå de mest lige strimler anvendes en farveløs lak. De pletter linjen mellem væggen og båndet. Hvis malingen kommer på scotch, vil det ikke ødelægge arbejdet, men du kan ikke træde på den modsatte side fra scotch. Malingstape fjernes først, efter at malingen tørrer helt.

Video "Hvordan male mure med egne hænder" hjælper dig bedre med at forstå processens teknologi:

Hvordan male mure i køkkenet med egne hænder

Nu er det tid til at finde ud af, hvordan man korrekt maler væggene i køkkenet og i badeværelset. Ved maleri af vægge i disse rum observeres følgende teknologi.

En vandtæt primer påføres overfladen. Overfladerne er shpatlyuyutsya og poleret. Så er væggene dækket af en speciel vandtæt imprægnering med en dybt indtrængende virkning. I sidste fase, før du maler væggene i køkkenet eller i badeværelset med dine egne hænder, påføres en primermaling på overfladen, der er i stand til at modstå effekten af ​​høj luftfugtighed.

Efter det forberedende arbejde kan du fortsætte direkte til farvning. Ved dekoration af vægge med mønstre anvendes der også malinger, som kan modstå et fugtigt miljø. For at øge styrken kan du dække maling med lak - det vil give dig mulighed for yderligere at vaske og rense væggene uden at forringe malingens kvalitet.

Glatte blæk anbefales også til malerum med høj luftfugtighed. Undtagelse - overflader med uregelmæssigheder og forvrængninger. For at maskere defekter er det bedre at bruge mattammensætninger.

Umiddelbart efter at muren i rummet er malet, skal du fjerne en lille spray maling, der er faldet på bundpladen og vinduesrammerne. Dette kan gøres med en klud fugtet i vand eller et opløsningsmiddel.

Her kan du se videoen om at male væggene med dine hænder i køkkenet og i badeværelset:

Hvad og hvordan man maler væggene korrekt på badeværelset med egne hænder

Og hvordan korrekt maling væggene i badeværelset og andre rum med høj luftfugtighed? For at male badeværelser, brusere og saunaer, skal du vælge akrylmaling med tilsætning af antiseptika og fungicide stoffer, der forhindrer udseendet på den malede overflade af mug og undertrykker vitaliteten af ​​forskellige mikroorganismer.

Hvad mere at male væggene i badeværelset for at beskytte dem mod kondens? Du kan bruge vandbaserede maling, der beskytter overfladen mod øget fugtighed, trænger dybt ind i porerne i materialet. Sådanne sammensætninger ødelægges ikke ved kontakt med fugt.

Før du maler væggene i badeværelset med dine egne hænder, rengøres overfladerne af det foregående materiale med en metalbørste. For at reducere mængden af ​​støv, når du forbereder overflader, kan du forme dem.

Alle uregelmæssigheder på væggene og loftet på rummet er puttyed på cement-sand basis. Denne kit har modstand mod øget fugtighed. Efter tørring rengøres tyndlaget med en spatel eller sandpapir. Overfladen skal være blank uden mikrorøsitet og revner.

Desuden skal overfladen være forsynet med 2-3 lag jord med en antibakteriel egenskab og venter på tørring af hvert lag, inden væggen males korrekt i badeværelset.

For farvning, fortsæt kun en dag efter, at overfladerne er tændt. Det første lag af maling påføres med en pensel - således opnås et tættere lag af farvesammensætningen, som vil skjule alle ulemperne ved fyldning og formaling. Begynd at male fra hjørner og led af vægge, og far derefter hele overfladen.

Malingen påføres i to lag. Påfør det andet lag efter fuldstændig tørring af den forrige. Ved anvendelse af det andet lag kan en rulle anvendes. Med sin hjælp bliver materialet jævnt og økonomisk malet.

Efter at det første lag maling er tørret, skal det undersøges i skråt indfaldende lys. For at gøre dette er en bordlampe tændt i badeværelset eller køkkenet, og lyset er rettet vinkel på den malede overflade. Så alle uregelmæssigheder vil være tydeligt synlige. Hvis de bliver bemærket, kan de puttypes, renses og derefter males igen.

På malede overflader skal der ikke være pletter. Grænserne mellem farverne i forskellige farver skal være klare, uden sagging. Hvis det er nødvendigt at anvende en maling med to eller flere farver, skal du bruge et maletape. For det første er en del af overfladen farvet med en farve. Derefter limes et klæbebånd langs den tilsigtede kant og en anden farve påføres. Når malingen er tørret, kan du fjerne tape.

Maling af væggene i lejligheden

Udvælgelse af materialer til maling af vægge

Hvert værelse i lejligheden har sine egne specifikke egenskaber. Hvis det er et badeværelse, så er det fugtigt og nogle gange meget varmt, så eksperter anbefaler at vælge materialer, der indeholder støbeformkomponenter til maling. Den samme maling er perfekt til et toilet.

Korridor og køkken er udsat for store driftsbelastninger. Mure malet med maling skal være modstandsdygtige over for vask på forskellige måder. Et fremragende valg til maling af sådanne lokaler vil være vandbaserede kompositioner med et stort antal cykluser af slid: "Euro-20", "Deluxe" og "Dali til køkkener og badeværelser." Disse maling er godt påført og meget stabil.

For en stue er det også nødvendigt at vælge vandemulsionsforbindelser. De lugter ikke, udsender ikke skadelige stoffer i miljøet, de er sikre for børn og dyr. Akrylmaling falder perfekt på tapeter, beton og gipsplader.

For at male væggene skal du forberede ikke kun maling. I byggeværkstedet kan du købe velourruller, farvende børster, farve for at give en vis farve til sammensætningen.

Hvis væggene er klistret med tapet, blandes akrylkompositionen godt nok og begynder at male. Påfør 2-3 lag maling. Det skal huske på, at forbruget af maling på tapetet er væsentligt øget, så det er bedre at købe det med en margen.

Hvis væggene er beton eller beklædt med gipsplader, men ikke tidligere er malet, så er deres indledende priming påkrævet. Primeren skal også være akryl, den skal påføres 2 gange, så den færdige frakke skal ligge nøjagtigt. Derudover reducerer præ-priming væsentligt forbruget af materialet, fordi substratet ikke længere absorberer malingen.

På de tidligere malede vægge kræves der ikke en primer. Du kan straks anvende malingen af ​​en passende farve. Eksperter anbefaler mellem lagene vent ca. 2-3 timer, i løbet af denne tid er sammensætningen garanteret at tørre ud.

Al vandbaseret maling påføres vægge og tapet med velourrulle. Dens bredde vælges individuelt. Tag ikke så populære skumværktøjer, fordi de efter deres brug på væggene kan forblive bobler eller uregelmæssigheder. Hvis du følger disse regler, så kan du selv male muren meget nemt.

Hvordan male mure i en lejlighed med egne hænder: instruktioner og fotos

Reparation i lejligheden er en behagelig, men dyr forretning. Du kan reducere omkostningerne ved at gøre noget arbejde selv. Væggene er nemmeste at male med maling, så de varer længere, og du kan færdiggøre arbejdet for en dag. Hvordan male mure i lejligheden med egne hænder, en trin-for-trin instruktion til vores læsere i en artikel.

Hvilke materialer og værktøjer vil være nødvendige?

Hvis maling applikationsteknologien ikke overholdes, bliver væggene hurtigt flager og bliver sløvede. For yderligere at beskytte dig mod problemer må du vide, hvad du skal male muren i lejligheden kvalitativt.

Til selvmontering anvendes følgende materialer:

Hvordan man male mure afhænger af mange faktorer. Den nemmeste måde at male på vægge med egne hænder er en rulle. Værktøjet er valgt afhængigt af typen af ​​maling. Det er ikke værd at spare, fordi en billig rulle hurtigt vil mislykkes, og du bliver nødt til at købe en ny. Til rullen er købt en speciel beholder-et bad til maling. Med sin hjælp er det hensigtsmæssigt at give overskydende sammensætning af værktøjet, og striberne på væggene vil ikke være. Et bad købes i størrelsen af ​​en plade eller mere, det passer simpelthen ikke ind i et mindre værktøj.

Vigtigt! Børster købes under alle omstændigheder. Flere varianter af forskellige størrelser er taget. De vil være nødt til at tynde de svært tilgængelige steder bag radiatorerne, tæt ved dør og vinduesåbninger.

Primeren vælges individuelt for malingstypen. Du kan købe en universal, som passer til enhver form for belægning. Primering af væggene før maling er nødvendig for bedre vedhæftning. Malingen, der har en høj grad af adhæsion til væggen, ligger mere jævnt og vil vare længere.

Til internt arbejde tages naturlige forbindelser. Produktet er valgt i henhold til rumtypen. I køkkenet, toilet og toilet skal du male væggene med akrylmaling med silikone tilsætningsstoffer. Det er fugtbestandigt og er ikke bange for skimmelsvamp og svamp. I stuen, børns værelse og soveværelse kan du købe en simpel vandemulsion. Men hvis man planlægger en månedlig våd rensning af væggene, købes en vandtæt komposition. I børnenes vægmaling med vandbaseret maling. Det har ingen lugt og indeholder ingen skadelige komponenter. Den eneste ulempe ved tog til børn er den høje pris. Billeder af de færdige eksempler kan findes nedenfor.

Til enhver vandbaseret maling er købt farve. I store detailforretninger udføres farvningen af ​​malingen i den farve, som køberen ønsker. Hjemme skal maling med tonalmasse opløses alene.

Når du fortynder akrylmaling med farve, viser det sig, at farven efter tørring på væggen er 30% lettere.

En sprøjtepistol til indendørs arbejde anvendes sjældent. Hvis lejligheden er ny og der ikke er møbler med tilbehør, så kan du anvende en sprøjtepistol. I andre tilfælde vil alt være i farvefald, efter tørring er det problematisk at vaske af.

Billederne stiger, klik!

Når materialer og værktøjer vælges, kan du begynde at arbejde. Maling på vægge udføres i etaper, som hverken kan bestås:

  1. Væggene i lejligheden er rengjort af det gamle dæk. Malingen er lettere at fjerne med et opløsningsmiddel, tapet med vand og en bred spatel. Derefter skal overfladen vaskes med vand med en lille smule sodavand.
  2. Hvis væggene er lige, kan de primeres straks. Overfladen med revner og store overgange er nivelleret. For at gøre dette bruges der kitt og gips. I hjørner og steder af overgange er den desuden limet med forstærkningsnet. Ovenfor gnides overfladen med sandpapir og en våd svamp. Derfor afhænger kvaliteten af ​​malingsansøgningen af ​​væggen. Efter belægningen vil de mindste pletter fange øjet.
  3. Den primede sammensætning påføres den fremstillede væg. Antallet af lag fra 2 og mere afhængigt af væggens materiale. Primeren får lov til at tørre ud.
  4. Topfrakke påføres ovenfra. Maling af væggene starter fra toppen, så strømmen fra bunden af ​​arbejdet justeres. Påfør maling til væggene med glatte bevægelser, hvilket giver ingen huller.
  5. Efter tørring af det første lag påføres det andet lag. Derefter er hjørnerne og alle de vanskelige steder, der er tonet.

Tør væggene skal være fra 12 til 32 timer, afhængigt af typen af ​​maling. Rummet kan ventileres, men lad det ikke tørre ud. Fugtighed til ensartet tørring holdes inden for 45-60%. Direkte sollys er også bedst undgås.

Du kan male mure i en lejlighed om nogle timer, men du skal forberede overfladen forsigtigt for at dække den. Hvis tålmodigheden ikke er nok, og tiden er ved at trykke, er det bedre at henvende sig til fagfolk.

Videoen viser mere detaljeret, hvordan man maler væggene i lejligheden med egne hænder.

Reparation af året © 2008-2017

Fra kosmetiske reparationer til opførelsen af ​​svømmebassiner og landskabspleje i Moskva og Moskva-regionen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 1 =