Metalramme af trapper

Trapper på en metalramme til anden sal med egne hænder

Trapper, hvis ramme er lavet af metal, med rette anses for at være den mest holdbare og pålidelige. Det er en fejl at tro, at metalkonstruktionerne ser uhøflige ud, de bør være dekoreret med smedede elementer, og det bliver et ornament af ethvert interiør. På grund af det faktum, at metallet i rammestrukturen kan modstå store masser, kan stigen selv være forsynet med store og udsøgte trin, håndlister eller andre dekorelementer.

For at kunne vælge en stige korrekt på anden sal i dit hus, skal du navigere i deres sorter, være i stand til korrekt at beregne de ønskede dimensioner. Og hvis du vil bygge en sådan stige selv, så hjælper den vedhæftede vejledning til arbejde i dette. Her beskrives og demonstreres et billede, hvor det klart fremgår, hvad mesterens hånd skal gøre og på hvilke måder installationsarbejdet skal udføres.

Eksisterende metalramme trapper

 1. Marching. For at gøre det har du brug for kanalerne, som er svejset ind i rammen og hjørner til sidefladerne. Trin kan svejses fra de samme hjørner, svejsning på den resulterende ramme fra kanalerne.
 2. Hvis stigen er marcheret, så til fremstilling Du kan bruge reference lags, som installeres konisk. Til disse bjælker er svejsede trin fra hjørnet. Et sådant design skal sikre, at alle trin er tydeligt parallelle med gulvet. Hvis du går for at give originalitet til single-mantle designs, kan du lave små mellemliggende områder, som vil blive fastgjort til væggene.
 3. simpel. Denne slags metal stige er konstrueret som en midlertidig genstand. Det er nok for ham at tage kanalen, dreje den til kanten og svejs stængerne fra armaturerne som trin.
 4. Spiraltrappe. Til denne type er det nødvendigt at forberede et rør af tilstrækkelig længde, det vil fungere som et centralt rør. Sørg for at bruge et rør med stor diameter, da det bliver svejset fastgørelsesanordninger under trinene - ærmer.
 5. String konstruktion. For at montere en sådan stige er det nødvendigt at forberede et svejset rør 80 * 80 mm. Kosovures vil blive rettet til det. Det første skridt vil afskære røret af den krævede størrelse, som vil være tanterne. Til dette stykke rør svejses kosovarer i en ret vinkel på en afstand af det menneskelige trin. Kosoura skal være så stor, at bøjlen er frit monteret i åbningen til den vandrette platform under trinnene. Når design er klar, så kan du rette rækværket.
 6. Trapper med trin til "Andetrin". Dette design er velegnet i boliger, hvor det er umuligt at placere en stige med en hældning på mindre end 40 grader. Denne stige har en rund form, og trinnene er krydsmonterede og har en padleform. En sådan stige vil ikke gå til bevægelse af ældre og småbørn, da et skridt kun kan placeres et ben.

Derfor er trappens navn "and", da du kun sætter en fod på skridtet, ruller du den anden til den næste. Denne proces ligner bevægelsen af ​​en and. En sådan stigenramme fremstillet af metal er ikke særlig praktisk, men ekstremt pålidelig og langsigtet i drift. Et billede af dette design leveres.

Disse metalstrukturer skal anbragt nøjagtigt vinkelret, ingen forvrængning eller tilbageslag er tilladt. Hvis det anvendte rør har en utilstrækkelig diameter, er det muligt at anvende cirkulære stænger, der vil blive viklet på det centrale rør. Til fremstilling af etaper kan du forberede en leder, som gør det muligt at svejse alle trin af samme størrelse. Nødvendigt installeres alle faser under installationen i den rette vinkel, fastgjort af specialstande, som er svejset sammen.

En sådan stige skal have en fast fiksering. Den nederste række af trin skal betones. Rammens konstruktion er baseret på en spiraltrappe, den eneste forskel er trinnene. Hver af dem er installeret separat og fastgjort til sin plads. Du kan skære trinene individuelt eller forberede en dirigent, som fremskynder denne proces. Da fødderne i denne stige er ikke-standard, er det bedre at udarbejde en tegning på forhånd, hvilket vil medvirke til at undgå de fleste fejl i design og installation. Som de siger, er rammen en delikat sag.

Etaper af montering af ramme af en metal stige

Opførelsen af ​​rammen til trappen er en kompleks og arbejdskrævende affære, især for dem der står over for et sådant arbejde for første gang. Ved udførelsen af ​​alt arbejde skal der lægges særlig vægt på kvaliteten af ​​svejsesømme og deres pålidelighed. Du skal huske, at sådanne strukturer ikke er bygget i et år, og i tilfælde af dårlig kvalitet udførelse, kan de, der bor i huset, blive alvorligt skadet.

Alt arbejde med installation af trapper skal begynde med udarbejdelsen. her vær sikker på at angive:

 • Stigens dimensioner og alle dets komponenter, mængden af ​​nødvendig byggemateriale, dens typer og egenskaber. Forsig ikke dette trin, i fremtiden kan du undgå hyppige fejl i designmiscalculations;
 • for opførelsen af ​​kanalen købes, som er forbundet parvis. Til trinene anvendes hjørner eller metalplader;
 • Til indretning og indretning kan du bruge træforglassede elementer.

Til alle typer trapper udarbejdet visse krav, som skal overholdes under udarbejdelsen:

 • en trappe skal have en bredde på 80 cm-1 m;
 • rækværk bør ikke være under 90 centimeter;
 • Trinet bør ikke være over 20 centimeter;
 • bredde - højst 30 cm
 • strukturen skal kunne klare en belastning på 200 kg og rækværket - 100 kg;
 • Hældningen skal variere mellem 38-45 grader;
 • Det er umuligt at afstanden mellem væggen og konstruktionen er mere end 5 centimeter;
 • For nem betjening og et smukt æstetisk udseende af produktet, er det nødvendigt at forsigtigt male svejsesømmene. For at gøre dette kan du bruge et almindeligt slibeskive.

Til fremstilling af rammen af ​​en metalstruktur er det nødvendigt Har et sæt specialværktøjer: en svejsemaskine, en boremaskine, et målebånd, en firkant, klemmer til fastspænding og en skruefastgørelse. Du vil også have brug for: svejsers overall, slibeskiver, svejselektroder, metal primer og anti-korrosionsbelægning.

Der lægges særlig vægt på anti-korrosionsbelægningen ved fremstilling af en metalstige med egne hænder. Det skal huskes, at skeletterne af metalstiger kan være er underlagt alle former for indflydelse, hvilket medfører beskadigelse af materialet og hele strukturen. Alle stadier af forarbejdningsarbejdet vil bestå af affedtning, forarbejdning af rustkonverteren og primer soja. Affedt metallet er ikke svært og tager ikke meget tid. Det er nok at tage nogen klude, fugte det med et opløsningsmiddel og gnide hele strukturen.

Som opløsningsmiddel kan hvid spiritus eller ethvert organisk opløsningsmiddel anvendes. Når metalet affedtes, er det muligt at overføre til anvendelse af en rustkonverter. Den bedste mulighed er at bruge en pensel. Når der dannes et sulfatlag på metallet, er det muligt at påføre en primer. Til priming kan du bruge en konventionel pensel eller spray. Selve jorden påføres i et lag og tørrer i mindst 24 timer.

Egentligt arbejde - dejligt og pålideligt

Når du vælger og designer rammen af ​​en metalstige, skal du straks bestemme: hvor meget vil håndlænken ved din trappe. Her er det værd at huske, at for venstrehåndsholdere og højrehåndere er brugen af ​​håndlister kun på den ene side ikke egnet. Hvis du bor i huset og venstre hånd og højrehånd, er det bedre at designe trapper med håndlister fra to sider.

I betragtning af at det er let at konstruere alle metalprodukter på anden sal, vil dette arbejde være muligt for alle, der ønsker at bevise sig selv. Stigens metalramme og andre elementer gør det muligt at skabe en pålidelig konstruktion, som vil fungere i årtier. Fagfolk siger, at selv med en stor oplevelse i denne forretning, opstår der derfor fejl tælle, måle, Kontroller hvert trin af arbejdet, og så vil din stige give komfort og hygge i huset.

Hvordan man laver rammer for trapper lavet af metal, træ eller beton

Trapper er en bærende del, der ikke alene er ansvarlig for konstruktionens pålidelighed og stabilitet, men også for dets udseende. En stor fordel ved denne teknologi er de adaptive egenskaber - i første omgang kan du samle rammen ved at indsætte den i rummets generelle designplan og senere at trimme det med materialer ved hjælp af fagfolk eller med egne hænder.

 • Træramme;
 • beton;
 • Metalramme - hvordan man laver egne hænder.

De vigtigste typer af skeletter er metal, træ og beton. Alle har fordele og ulemper. Dernæst vil vi se nærmere på dem og lære at lave en metalramme af stigen.

Træ trapper, hvor træets ramme er den mest populære løsning til private huse. Hele udseendet giver rummet en sofistikeret og taler om ejerens gode smag. Der er dog en række mangler:

 • Høj pris på materialer af høj kvalitet. Værdifulde træsorter har en meget høj pris. I et forsøg på at reducere omkostningerne opsamles trætrapper fra billigere sorter, hvilket medfører følgende problem.
 • Støj og squeaking når man går. Ved anvendelse af materialer som gran og fyr, nemlig de bruges til fremstilling af billige trapper, mister træet sin oprindelige form og skaber ubehagelige lyde under belastning. Derudover leveres billige komponenter ofte ikke tørret, hvilket også medfører hurtig skade på produktet.
 • Lav modstand mod mekanisk skade. Træet er i sig selv et blødt materiale og er stærkere end resten underkastet mekanisk deformation under ydre påvirkninger. Dækningen til trinene skal opdateres og repareres periodisk, hvilket medfører yderligere udgifter.

Praktiskere er stigen på betonrammen. De er lydløse, holdbare og pålidelige. Der er dog også ulemper her. Og det vigtigste er en stor vægt af produktet, som ikke bare kan lægges på pladerne.

Monteringen af ​​rammen er i denne sag meget kompliceret, fordi det er nødvendigt at udstyre lejestrukturerne, hvilket igen kræver yderligere investeringer og seriøst forberedende arbejde. For at give et mere eller mindre æstetisk udseende er det nødvendigt at arbejde hårdt, fordi færdiggørelsen af ​​den konkrete trappe kræver visse færdigheder. Ofte placeres en flise eller træ trin på en beton ramme.

Stige på metalramme

Stigen på metalrammen er den billigste og praktiske løsning. Det kan være modulært, når kropsinstallationen involverer montering i dele og monolitisk, hvis stigen marts er svejset.

Omkostningerne til jern er meget lavere end træ eller beton, og en dygtig svejsemaskine vil let give skeletet nogen nødvendig form. Denne teknologi bruges til at bygge både eksterne og interne stiger. Til efterbehandling skal du som regel bruge træ eller glas. For at slippe af med støj under nedstigning, er det nødvendigt at dække metalrammen med et specielt støjisolerende materiale.

Hvordan laver man en metalramme til en stige med egne hænder

En metal trappe med træ trin er en god mulighed for både huset og gaden. Den første ting der skal begynde med er at udarbejde et projekt. Det er simpelthen umuligt at holde alt i dit hoved, derfor er det yderst nødvendigt at udføre beregninger på papir, og kun derefter fortsætte med at samle stigen på metalrammen.

Den nemmeste at installere er trægrapperne mellem to etager, der er baseret på en modulramme af metal, som vist i videoen.

En anden mulighed for at bygge en stige på en metalramme er at svejse en ramme fra en metalprofil. En kosur eller bowstring kan være grundlaget.

Kosouur er støttestuen af ​​trappen, som trinene efterfølgende er lagt på.

Bowstring - skråstråle. Det er også et bærende element, kun i modsætning til skosur, er trinnene fastgjort til det indefra.

Det første skridt er at lave en ramme. Vi har brug for en kanal og hjørner. Af kanalerne er en stiv ramme svejset, på kanten af ​​hvilken hjørnerne er fastgjort - støttene til trinnene.

Installationsstrin kan implementeres på to måder:

 • At lægge oven på et hjørne med den efterfølgende fastgørelse, så hjørnet var helt under brættet.
 • Til vinklerne svejset til kanalen er der monteret to hjørner, som danner rammen. I det, og vil blive sat trinene.

Hvis der anvendes et profilrør i stedet for kanalen, så går der ikke mærke til vibrationer, da røret er meget stivere, når man går langs stigen marts.

Når stigen på metalrammen er svejset, er det nødvendigt at behandle den resulterende struktur med et korrosionsmiddel. Der er to trin tilbage:

Det skal huskes, at beregningen af ​​stigen på metalrammen, den efterfølgende fremstilling af rammen og installationen - et omhyggeligt og komplekst arbejde, der kan gøres alene, med egne hænder, er ret svært. I mangel af nødvendige færdigheder er det bedre at henvende sig til fagfolk.

trappe

Den mest solide og pålidelige er rammens stiger, mens metalrammen igen er den absolutte leder i disse kvaliteter. Moderne metalstel kan være enten synlig (foret med andre materialer) og åben, hvilket skaber en harmonisk ensemble med andre elementer, såvel som med en fælles indre. Ved hjælp af en metal stige for slagtede kan du oprette helt unik sammensætning, med de ufattelige drejninger under de tænkelige og utænkelige vinkler, med udførlige rækværk fremstillet af forskellige metaller, med en temmelig tung spændvidder platforme og bruges til forskellige formål. stigen metalramme har stor styrke og kan modstå ikke kun vægten af ​​mennesker gå på det, men også sværhedsgraden af ​​de massive gelændere og gelændere, tunge indretning og endda med et særligt ønske, møbler eller apparater.

Typer af metalrammer

Til trapper af forskellige typer anvendes forskellige metalrammer. Afhængigt af hvilken trappe der skal installeres: den sædvanlige marchering, zabezhnaya, skrue, bue, spiral eller roterende med en platform, skjult eller åben, vælges skelettypen.

Den billigste - lukkede rammer

I første omgang er dette skelet designet for det faktum, at alle dets elementer vil blive helt skjult under trinene og panelerne, så dets udseende ikke har særlige krav. Ofte er det lavet af billigere kanaler med hjørner. Det eneste der skal tages alvorligt, selv i dette tilfælde, er beregningen af ​​styrke, da forsømmelse af dette punkt kan føre til alvorlige skader i den videre udnyttelse af trappen.

Normalt er stængens lukkede ramme lavet af metal en understøtningsbase bestående af kanaler, parvist forbundet flere steder. De er knyttet til hjørnerne, den såkaldte "kerchiefs9raquo; tjener som en støtte til trin og stigninger. Hjørner kan udskiftes med metalplade, men det vil betydeligt komplicere processen med at lave rammen. Efterfølgende lukkes den laterale del af trappen på metalrammen af ​​den lukkede type med et dekorativt panel lavet af træ eller gipsplader.

Åben skeletter med to strenge

Sådanne rammer er fremstillet af en metalprofil med et rektangulært tværsnit. Begge kosoura udføres i form af "trapper9raquo; og dækket med emalje. Nu er det nok at installere trin og hegn på dem, og trappen vil tage et komplet raffineret udseende. En lille minus - for sådan en metalramme trappe priser er lidt højere end på den lukkede. Desuden skal svejsesømmene udføres så forsigtigt som muligt, så de ikke kan ses efter overtræk, når det er selvfremstillet.

Åben skelet med en skosur

Som regel er et skelet med en spydspids en enkelt støttebjælke, hvorpå der er fastgjort tøj eller platforme under trappen. Stigerørene er ikke installeret i dette tilfælde. Sådanne konstruktioner ser meget gennemsigtige og luftige ud, men hvis marcher planlægges bredt anbefales det at svejse yderligere konsoller på siden. Dette forhindrer afbøjning af trin ved høje belastninger.

Fremstilling af metalramme

Med minimal svejsekompetence kan den svejste ramme af trappen (selvfølgelig ikke eksklusiv men uhøjtidelig) gøres med egne hænder. Overvej teknologien til at skabe flere versioner af dette design. Forresten, her vil vi ikke i detaljer overveje beregningen af ​​stigen, men hvis du pludselig har glemt lidt hvordan man gør det, så i den downstream video, alt dette forklares.

Dette skelet er lavet ganske enkelt. Vi har brug for en kanal og hjørner. Af kanalerne er en ramme svejset, på siderne af hvilke hjørner er svejset. Skridtene til dem kan løses på to måder:

 • simpel lægning på hjørnet, som i dette tilfælde er helt under scenen;
 • Til hjørnerne, der er fastgjort til kanalen, svejses to hjørnesegmenter sammen på en sådan måde, at de danner en ramme, hvori trinene efterfølgende placeres.

Tip: Hvis du bruger et profilrør i stedet for en kanal, så når du bevæger dig langs trappen, vil du ikke føle en vibration, da røret har mere stivhed.

Om ønsket kan steget også svejses af pladestrykket. Ved afslutningen af ​​arbejdet skal alle sømme rengøres med en fil for at fjerne alle de dannede burrs. Før belægning af den færdige ramme med maling, skal den primeres med en særlig løsning, der forhindrer dannelsen af ​​rust.

Til fremstilling af spiral trapperammen vil vi helt sikkert have brug for et rør af tilstrækkelig længde til midterkolonnen og et rør af samme længde men større diameter til fastgørelse af trinnene. Røret, der er konstrueret under trinnene, skæres vinkelret i ærmer med en længde på 230-260 mm.

Vigtigt: Røret skal skæres nøjagtigt vinkelret, ellers vil det være svært at opnå den korrekte vinkel af trinene.

Disse ærmer skal sidde så tæt som muligt på røret, der er forberedt under centralstativet, uden forvrængning og tilbageslag. Hvis du ikke kan finde sådanne diametre for at opnå dette uden brug af værktøj, kan du lave specielle ringforseglinger fra en stang med passende diameter.

Tip: For at opnå den ønskede størrelse af ringene skal stængerne vikles på et rør af mindre diameter under fremstillingen.

Nu kan disse ringe svejses i ærmerne og male dem med en håndfræser. For at opnå trin af samme størrelse er det lettere at lave en speciel dirigent til dem med det samme. Vi har brug for en dorn til røret og et par træholdere. Vi lim dem sammen, hvilket giver strukturen en skridtform.

Tip: Dornen til røret kan limes sammen fra flere stykker spånplader.

Nu kan du nemt og hurtigt svejse alle trin ved at indsætte rør i den resulterende leder og udsætte dem i den ønskede vinkel. Samtidig svejses trinene til ærmerne. Ved afslutningen af ​​dette arbejde renser vi alle de burrer, der er dannet på trappernes sømme.

Nu med ro i sindet kan du begynde at samle rammen. For at gøre dette skal du forsigtigt lægge ærmerne på centralstativet og installere det resulterende design på det forberedte sted. For større styrke og pålidelighed er den nederste del af stativet bedre at blive betonet.

Efter installationen sætter vi alle trin i den rigtige vinkel, og så de er ordentligt fast, svejses de sammen med små indlæg. Steg er lagt på den resulterende ramme først efter priming og maling af alle dens overflader.

Trapper med trin "Duck trin"

Hvis rummet kun kan rumme en stejl trappe (hældning mere end 40 °), så er deres trin bedre at lave en særlig form. Paddle trin, parvis installeret i den modsatte retning skjule en ulempe, såsom ulemper med at gå, men forårsager følgende ulejlighed: for hvert trin kan man kun sætte et ben: enten højre eller venstre. Takket være dette bliver gangen på trappen en waddling, "duck 9raquo ;. Faktisk, dermed navnet.

Rammen på stigen vil være nøjagtig den samme som for nogen anden, men med trinene bliver du nødt til at tinker lidt. Det er bedst at lave et skelet af trin fra firkantede rør. Hvert trin er lavet separat og kun derefter knyttet til Kosowr.

Fremstilling rammer kan, ved hjælp af tegning og raskraivaya hver etape individuelt, men det er bedre at bruge lidt tid på at oprette en leder, som vi har beskrevet i afsnittet om etablering af rammen vindeltrapper. Som følge heraf vil dette spare meget tid og eliminere behovet for at målte målretningen af ​​vinklerne i hvert trin omhyggeligt. Efter fremstilling et skelet af alle sømme omhyggeligt poleret, barre primet og malet med antikorrosive sammensætninger.

Selvfølgelig kan kun de personer, der besidder visse svejseværdigheder, som vi ikke vil tale om i denne artikel, gøre disse job. Svejsning virksomhed har mange nuancer og karakteristika, ikke at vide, der er meget let at ødelægge hele fremstillede metalramme eller forvolde skade, som efterfølgende kan forårsage strukturelle fejl. Derfor, hvis du ikke har nok erfaring, skal du ikke engang forsøge at lave en metalramme af trappen selv. Jo flere, at et stort antal producenter tilbyder præfabrikerede metalstel, og mange virksomheder hurtigt og til en overkommelig pris vil gøre udformningen af ​​enhver kompleksitet.

Tak for den nyttige video på

Tak for dine nyttige videoer på videoen ses lige trappe, i forbindelse med spørgsmålet om, hvordan den beregnede dreje trappe (med to snoninger?) På forhånd tak.

© Building Portal StrPort 2011-2016. Artikler om reparation, byggeri, byggematerialer.

Kopiering af oplysninger fra hjemmesiden er kun mulig med tilladelse fra redaktionen eller med en direkte henvisning til kilden. Retsgrundlag


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

58 + = 59