Metalramme til trapper

Hvordan man laver og trimmer en stige på en metalramme selv

Ud over populære trætrapper tilbyder byggemarkedet praktiske og pålidelige designs på metalrammen. Materialet til dem er overvejende jernholdige metaller, lidt mindre ofte stål og aluminium. På grund af de mange muligheder for udførelse er en sådan trappe ikke kun egnet til boligindretninger, men passer også perfekt ind i kontor- og produktionsbygninger. Og du kan lave og sy det selv.

Ifølge monteringsmetoden er der to typer stilladsrammer:

 • Monolithic. En åben ramme. Dette design bør se perfekt ud, fordi det ikke giver den endelige hud. Eventuelle unøjagtigheder på metalrammen vil være synlige på slutproduktet. Denne type ramme kan udføres uden stigerør, ved hjælp af to laterale eller en central kosour (spinal trapper). Den installerede ramme i den endelige behandling kan kun dækkes med maling, lak eller poleret. Arbejdet med installationen af ​​rammen udføres bedst, når alle færdiggørelser er afsluttet.
 • Modular. En grov ramme. De er lavet af kanaler. Dette forenkler arbejdet og reducerer omkostningerne ved produktet. Gennemførelsen af ​​rammen er bedst, når du udsmykker værelset, men trinets ende er bedst til venstre for senere, når alt det beskidte arbejde er færdigt. Så installer og hegn.

En stige lavet på en metalramme er praktisk, fordi den kan have en hvilken som helst kompleks form. Uanset hvilken type slagtekroppe du vælger at bruge, for at produktet ikke skal ændres, er det nødvendigt at udføre de korrekte beregninger.

Til færdiggørelse af metalrammen anvendes der som regel træ eller glas. For at eliminere lyde, der kan dannes, når du går, skal du bruge specielle støjisolerende materialer.

Det kombinerede design har flere fordele:

 • Metalets ydeevne er højere end træets.
 • Trækonstruktionselementer kan udskiftes, når de slides - både separat og alt sammen. I dette tilfælde er måling af slagtekroppen ikke nødvendig.
 • Vægten af ​​metalstigen er mindre end beton. Dette vil sikre lettere produktion.
 • Træ trin, hvis korrekt behandlet, vil ikke knæk og vil ikke være for glat til at bevæge sig.
 • Med ufuldstændig foring af trappen, kombineret med metal og træ, vil det være mere økonomisk i værdi.

Fremtidige produkter beregnes under hensyntagen til følgende parametre:

 • højde fra gulvet fra første sal til anden sal;
 • Trappens skråning er bedst bestemt inden for 25-45 grader;
 • Den mest bekvemme højde af stigrøret er 15-20 centimeter;
 • bredden af ​​slidbanen er valgt i området 20-30 centimeter

Vinklen på stigen: ordningen

De nødvendige parametre i scenen skyldes bekvemmeligheden ved at bruge produktet. Så der er tre formler, hvorefter du vil gøre din stige sikker og komfortabel:

 1. bekvemmelighed formel: e - j = 12 cm;
 2. Sikkerhedsformel: e + j = 46 cm.
 3. trin formel: 2 j + e = 62 (60-64) cm;

Hvor e er størrelsen af ​​slidbanen, og j er stigerørets størrelse.

I dette tilfælde er det nødvendigt at sikre, at afstanden fra scene til loft ikke er mindre end 1,8-2,0 meter. Trappens bredde skal være mindst 90 centimeter.

Med hensyn til stigningens stejlhed, hvis børnene eller ældre bor i huset, er den anbefalede hældningsgrad 30 grader. Forbruget af materiale vil stige, når der udformes en mere flad trappe.

Reducer stigerens samlede længde uden at gå på kompromis med den komfortable drift kan gøres ved at lave et lille fremspring af slidbanen bag rammen. Det må ikke overstige 2-3 centimeter.

Vanskeligheden ved at arbejde med metalelementer er, at dette vil kræve færdigheder i håndtering af svejsning og nethed, når man laver sømme. Før du fortsætter med de aktive handlinger, er det nødvendigt at studere metoderne til fremstilling af metalrammen og foretage beregninger. For at arbejde hurtigere vil det ikke være overflødigt at lave en lille tegning af det fremtidige produkt. Betydende belastninger påføres lejebåndene, som skal tilvejebringes ved beregningen.

Den grove ramme er velegnet til dem, der ikke er sikre på deres færdigheder som svejsemaskine, da det kan syes op og i tilfælde af en fejl i beregningerne og de deraf følgende mangler - korrekte.

Når du udfører en stige på en ru ramme, skal du beregne materialekravet. Dette afhænger af designet af, hvilken størrelse der er planlagt at blive lavet. Hvis du beslutter dig for at lave en stige af kanaler, vil arbejdet bestå af to faser:

 1. Produktion kosoura - en eller to, afhængigt af designet. Ved en bredde af stigen march mere end 90 centimeter anbefales det at bruge to strenge for at øge styrken.
 2. Kanalisering bruges til at lave trin. Fra dem er det nødvendigt at svejses en stiv ramme i overensstemmelse med de foretagne beregninger. Til bunden af ​​trinnene anvendes hjørner, som er svejset på kanalen. De vil være støtte til slidbanen.

Den bedste mulighed for at forme stigen på metalrammen er et træ. Disse materialer ser jo harmonisk sammen. Derudover koster denne mulighed mere end en fuldt træet trappe, men i udseende giver det ikke plads til det.

Når man vælger træ, skal fokuset være på lønklasse og fugtighed. Barrearter, aske, bøg og eg er de bedste. Når man vælger sidstnævnte, er det nødvendigt at tage højde for, at det med tiden kan blive lidt mørkere.

Det materiale, der er mest egnet til egetræskarakteristika, er aske. Det er stærkt nok. Hertil kommer, takket være en smuk tekstur og en fin grå nuance, kan den bruges til at simulere mahogni.

Nåletræ arter til en overkommelig pris. Et sådant materiale kan let behandles.

Eksotiske træarter er meget forskellige fra deres eksterne data. De har rige nuancer og en klar tekstur.

Når du vælger et materiale, skal du også være opmærksom på manglen på ydre defekter, spor af svamp eller skimmelsvamp. Fugtindholdet i træet skal være 12%. Brug ikke et friskhakket træ.

Før arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at bestemme, om der skal kræves yderligere fastgørelsesdele. Dette kan kræves i nærværelse af roterende trin.

Installation sker på to måder:

 1. Den første involverer at lægge trinene over hjørnet, hvorefter de sætter fastgørelsen på en sådan måde, at hjørnet forbliver under brættet.
 2. Den anden metode er baseret på fastgørelse til hjørnerne, som er svejset til kanalen. Derefter udføres installationen af ​​yderligere to hjørner på en sådan måde, at der dannes en ramme, hvor trinene lægges.

 • Forudsat at stigen har en hård ramme, er det for det første nødvendigt at tage sig af valget af metode og fremstilling af huden. Plader til rammen er udarbejdet i overensstemmelse med beregningerne. De bør ikke have revner og andre fejl på deres overflade.
 • Hvert trin måles og fremstilles bedst, idet alle sekvensnumre tildeles. Dette eliminerer det mulige overskydende materialeforbrug og sikrer en stram fastgørelse af trinene til rammen.
 • Det er nødvendigt at mærke på træ emner. Den er lavet 20 centimeter fra hinanden. Afstanden fra kanten er 2 centimeter.
 • Fastgøring af træemner til metalrammen udføres med en skruetrækker ved hjælp af selvdrejende skruer. Installationen starter med en slidbane, hvorefter stigrøret er installeret.
 • Fastgør trinnene fra klemmens nederste side (et specielt værktøj til stram fiksering af dele). Begynd arbejdet på plating oven på stigen marts, gradvist at flytte ned.

Installation trin på trappen

For at forhindre dannelse af chips kan du rundt om kanten af ​​træemner med slidbaner.

 • Vaskere bruges til at reducere stress under aftrækningen af ​​dele.
 • For at sikre maksimal tilpasning af trin til rammen kan et substrat anvendes. Til disse formål er krydsfiner egnet. Den er fastgjort med en speciel lim, som har en påfyldningseffekt.
 • Balustre og rækværk er monteret ved hjælp af pinde. Dette vil gøre designet pålideligt og præcist.
 • Når du dækker trappen fra bagsiden af ​​marts, kan du bruge gipsplader, forudsat at denne side ikke er forreste, når du ser fra andre sider. Dette vil spare på træ.
 • Efterbehandling involverer belægning af trappen med lak, olie eller maling.

Fordele ved stigen på metalrammen og 3 typer af strukturer

Stigen på metalrammen betragtes som den mest pålidelige og kraftige Ladder på metalrammen kan fremstilles manuelt. For at opbygge en sådan struktur af metal, skal du lave tegninger, såvel som kompetent implementere fremstillingen af ​​bunden af ​​rammen. Nedenfor vil vi beskrive hvilke nuancer der er nødvendige for at tage hensyn til.

Fordele ved en stige på en metalramme

Det er ikke en hemmelighed, at stigen af ​​metal på anden sal er meget stærkere end træstrukturerne.

Den færdige struktur er dækket af et primerlag og malet for at beskytte mod korrosionsprocesser

Blandt de vigtigste fordele ved stigen på metalrammen kan nævnes:

 • holdbarhed;
 • Fravær af knirk;
 • Øget styrke;
 • Egnethed til reparation;
 • Evne til at passe ind i ethvert interiør.

Træ over tid ikke kun smuldrer, men begynder også at knække, hvilket forårsager løsningen af ​​produktet. Selvfølgelig vil stigen ikke brydes ned og vil ikke smuldre, men det æstetiske udseende bliver signifikant forstyrret, knirkene begynder at dukke op. På trods af at stiger af træ kan styrkes ved specielle imprægneringer og ved hjælp af moderne erektionsteknikker, er de meget ringere end metalrammer.

Den moderne metalrulle producerer kun metaldug af høj kvalitet, takket være hvilken trappe, der f.eks. Er vinklet med de forskudte trin, vil være stærk, slidstærk og vigtigst vil vare i flere årtier. Derudover knibes det ikke og vil ikke forårsage irritation.

Hvad angår egnethed til reparation, vil der aldrig være problemer med dette. Det er nemt nok at fjerne et fejlagtigt element, da konstruktionerne i det væsentlige er samlet på en samlings måde, hvor det er muligt at erstatte den nødvendige del med en ny til en ny. Trapper til huset på jernrammen kan bruges i enhver stil fra moderne til højteknologi, og at sy kræver ikke meget arbejde, tid og materialer.

Ulemper ved fremstilling af trapper på en metalramme

Blandt de negative sider af stigen lavet af metal er der kun 3 ikke meget vigtige punkter.

I stedet for at understøtte kanaler i fremstillingen er det muligt at anvende profilrør

 1. Når man går på en stige fra en metalramme, hvor der ikke er nogen beklædning og støjisolering, kan der opstå for meget støj. Eliminere det kan være ved brug af dekorative dækker eller installation af trin fra træet.
 2. Ved brug af en metalstige skal man sørge for, at der ikke er nogen korrosionsfokus, hvilket kan føre til hurtig udbredelse af rust og forringelse af æstetik. Dette kan undgås ved at installere dele til fremstilling, der bruger forkromet stål.
 3. Omkostningerne ved sådanne strukturer er langt fra små, og det er meget højere end prisen på træprodukter.

Som du kan se, er der mange flere fordele. Så valget er dit.

Hvilken slags metalramme til trapper at vælge på anden sal?

Installationen af ​​stigen fra metallet kan udføres i det åbne rum, og de bruges næsten overalt.

Med den rigtige tilgang til sagen kan du bygge et helt æstetisk og pålideligt design, som kan vare mange år

Med dine hænder kan stigen laves, men ved at følge instruktionerne, teknologien og vigtigst af alt, hvis du bruger mødt. profil af højeste kvalitet kategori og styrke. I dette tilfælde kan de brugte kræfter, midler og tid fuldt ud retfærdiggøre sig selv.

Trappe metalrammer er af tre typer:

 1. Skjult. Det er den mest økonomiske. Ved installationen gemmes alle detaljer på et produkt under et dække. Typisk for at skabe et design ved hjælp af de billigste materialer, og måske endda anden sats. Sådanne strukturer er ikke særlig specielle æstetik og bruges oftest til kældre eller industribygninger. Det er værd at bemærke, at den forsømmelige holdning til valget af materialekvalitet i fremtiden kan påvirke produktets liv og dets sikkerhed.
 2. Outdoor. Det etablerer to Kosoura, eller med andre ord, bærende elementer, hvorpå trinene derefter monteres. Disse ramestiger er fremstillet ved hjælp af et formet kvadratrør. Udsmykningen af ​​kosovarer udføres ved hjælp af en speciel emalje, som har en jordkomposition. Synet af sådanne strukturer er æstetisk, smuk og raffineret. Omkostningerne i forhold til den første mulighed er meget større.
 3. Åben skelet på en косоуре. I dette tilfælde anvendes en enkelt bærestråle, hvor platformen, trin og hjørne er monteret. Trappernes ejendommelighed er luftighed, lyshed og gennemsigtighed.

For at deformere faser under efterfølgende drift kan du desuden installere en ekstra konsol fra siden.

Hvad skal du lave en metal stige ramme

Beregning af stigenes dimensioner kan ske ved hjælp af en mester, uafhængigt online eller ved hjælp af den relevante video-tutorial. Når man laver trappen, skal man forsigtigt forberede og oplagre ikke kun selve materialet, for eksempel tyske lærred eller produktion af Rusland, men også et uundværligt redskab, men kun det mest nødvendige.

Til dato kan alt, hvad der er nødvendigt i arbejdet, købes i byggeforretninger

Det er nemlig nødvendigt at forberede:

 • kværne;
 • Boremaskine med en effekt på mere end 600 watt;
 • Boremaskiner til metal;
 • Svejsemaskine;
 • Hacksave til metal;
 • file;
 • niveau;
 • albue;
 • Skruenøgle;
 • hammer;
 • Beskyttelsesdragt.

Sådanne tilpasninger som kompas og lignende ved udarbejdelsen af ​​detaljer er ikke nødvendige.

Fra hvad gør stiger på et metalskelet hænderne

Indkøb eller valg af både værktøjer og materialer er ikke værd at spare, da alt skal være af høj kvalitet, og opgørelsen er bedst professionel og lavet af kendte producenter. I dette tilfælde er det helt muligt at opnå det ønskede resultat og skabe projekter, der er helt egnede til deres egne forventninger og alle de nødvendige krav. Desuden vil brugen af ​​servicerbart udstyr eliminere skader og materielle skader under arbejdet.

Ved valg af profilrør tages der særlig vægt på et firkantet rør med en sektion på 40x60 mm

Med hensyn til materialer anvendes der som regel selvfremstillede rammer:

 • Et profilrør med en rektangulær sektion, da den er mere stiv;
 • Primer til metal;
 • emalje;
 • affedtningsmiddel;
 • Sammensætning, der forhindrer dannelsen af ​​rust.

Rammen fra profilrøret har mange fordele: pålidelighed, holdbarhed, lang levetid, nem installation, uanset om det er inden for eller uden for arbejdet og muligheden for at lave trapper af enhver art, form og størrelse.

Økonomi er et andet plus. Det er profilrøret, der er det mest økonomiske materiale, og det bruges ikke kun i den uafhængige produktion af genstande, men også i den industrielle.

En anden fordel kan kaldes, at man ved maleri kan bruge absolut maling, men kun på en metaloverflade.

Hvordan og hvordan kan jeg sy en stige på en metalramme

Som regel bruges træ til beklædningen af ​​stigen fra metalrammen. Det ser ud til at være attraktivt, det er billigt, og det kan males med plet i den ønskede nuance, hvis det ønskes.

Den enkleste form for at forlade metal stigen er fastgørelsen af ​​træ trin til rammen ved hjælp af selvdrejende skruer

Det er kun nødvendigt at afgøre, hvilken slags træ der skal vælges:

 1. Pine anses for det mest økonomiske materiale. Det er billigt, ser smukt ud og har en lysfarve. Blandt fordelene kan man mærke tilstedeværelsen af ​​en flot udseende. Økologer mener, at tilstedeværelsen af ​​fyrretræ i huset positivt påvirker mikroklimaet, da det indeholder et phytoncid der dræber bakterier og forhindrer deres dannelse. Derudover udstråler den en delikat og nyttig lugt af nåle.
 2. Lærk er en slags gylden middel blandt eg og fyr. Lærk kaldes nåletræsarter. Hun har en gul, smuk bølget struktur. I modsætning til fyr har den større hårdhed, slagfasthed og langsigtet bevarelse af præsentationen selv med stor tid.
 3. Eget er kendetegnet ved høj styrke, såvel som nuancer af grå fra lys til mørk. Det har en smuk skønhed struktur og anses for at være det mest egnede stof til at lave trapper, især trin. Oak canvases kan vare lang tid og vil ikke medføre problemer. Nogle mener, at egens evne til at mørkere over tid kan ødelægge produktets udseende, men det er netop dets æstetiske og særprægede kvalitet. Blandt de største mangler kan kun nævnes prisen, fordi den er ret høj, men fuldt ud opfylder de angivne krav.
 4. Ask er egnet til hjemmesteg ikke mindre. Det bruges også på offentlige steder med stor åbenhed hos mennesker. Den har høj styrke og styrke. For at efterlade en ridse på dacha coveret fra aske, eller endnu mere dent, vil det være nødvendigt at prøve meget, da det næppe vil vise sig.
 5. Bøg vokser på det nordlige Kaukasus territorium og kaldes et jerntræ. Brættet i diameter kan nå næsten 15 cm og anses for at være skudtæt.

Ifølge sådanne data er det ikke svært at gætte, at bøgene er særlig stærke og slidbestandige. Har en lysfarve, men kan være grålig og rødlig gullig.

Sådan sy en stige på en metalramme (video)

Der er mange muligheder for at vælge et materiale, men det vigtigste er ikke at glemme byggeteknologien, især i offentlige bygninger, og om overholdelse af standarder og sikkerhedsstandarden for SNIP.

Trapper på metalrammen: det er sikkert!

Trapper i et hus med mere end et gulv kan være meget forskelligartede. Det er vigtigt at forstå dette emne for at bygge det selv.

Valget af materiale, hvorfra du kan lave et design er enormt. På forespørgsel kan den fremstilles:

Trappe uden afslutning

Trapper på en metalramme

For sikkerheden skal strukturen have en pålidelig støtte. Dette er metalrammen. Opførelsen af ​​et sådant fundament har to måder:

Trapper på svejsede metalrammer

Denne struktur kræver præcisionssvejsning og grundig beregning, så i slutningen af ​​arbejdet er alle faser lig med hinanden. Sådanne designs har flere typer:

Hvis du ser på billedet af sidebillede af denne type konstruktion, kan du nemt forstå sit design. Basen, kaldet bæreren, er i de fleste tilfælde lavet af kanaler. De er knyttet parallelt med hinanden. Hvert trin er 2 kanaler. Her skal du tage højde for deres nummer på trappen. Svejsning efterfølges af et tørklæde på toppen af ​​basen for trin og stigninger. Efter færdiggørelsen af ​​basen skal de afhjælpe overfladen, som vil lukke metalrammen selv.

Denne type konstruktion adskiller sig fra den foregående, idet bærerbasis er erstattet af en kosour ved midten eller ved et par strimler på siderne. Billedet viser, at sidekanterne har samme form som trappen selv. Efter at have afsluttet det med et træ, vil selve strukturen forblive åben, men emaljebelægning vil ikke ødelægge udseendet, men tværtimod vil det give det en moderne stil.

På anden måde hedder denne type monocosaur, det vil sige en crock er lavet i midten. På den, også i midten, er svejset tøj, og ovenfra - specielle supportplatforme. Hvis du ser på billedet, kan du se, at denne type ikke har stigninger.

Produkter på præfabrikeret metalramme

Den præfabrikerede metalramme kan også konstrueres med egne hænder. Billedet viser, at dets komponenter allerede er klar, og det skal kun samles, baseret på instruktionerne. Fabrikanter bruger ofte de to mest almindelige metoder. Dette er samlingen af ​​metalrammen, når et stykke kommer ind i en anden, eller der er en akse, på hvilken dele er gevindskåret. Trapper af denne type ser ikke værre ud end andre.

Konstruktion af konstruktioner fra metalramme

Metalrammen er opdelt i konstruktionstyperne:

Den mest almindelige form er lige. Strukturen med en sving kan være uden en platform og med en platform. Formen på "skruen" kan bruges til konstruktion, hvis der ikke er plads nok til trappen. Udseendet af buen gør det muligt for design at erhverve unikke egenskaber.

Trapper fra metalrammen har også et rækværk. For hvert design laves de individuelt. Skinnerne kan være metal, træ eller kombineret, afhængigt af typen af ​​metalramme.

Mod trapper fra en metalramme

Når du konstruerer et sådant produkt med dine egne hænder, skal du vælge den rigtige beklædning. Til efterbehandling arbejder egnede materialer som:

Hver af dem er forskelligt kombineret med metal. Marmor trappe, for eksempel, kan bygges ikke i hvert værelse, men kun i, hvor det passer ind i stil. Glas og plast har deres egne egenskaber: skønhed, modernitet, praktisk. Men fra en stærk indvirkning kan en sådan beklædning knække. Den mest almindelige mulighed er et træ. Dens store plus er styrke. Det mest almindelige for en metalramme er sådanne trætyper:

Trapper fra metalrammen, takket være et stort udvalg af design og beklædningsmuligheder, passer perfekt til ethvert interiør.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

60 − = 55