Mikrobølgeovn opvarmer ikke, men arbejder hvad man skal gøre

Hvad hvis mikrobølgeovnen virker, men ikke opvarmes? Reparationsvejledning

Et af de mest almindelige problemer med denne teknik er, at ovnen er i funktionsdygtig stand, men der er ingen opvarmning af maden placeret i den.

Dette kan ske af forskellige årsager, de mest almindelige er følgende fejl:

 1. mangel niveau spænding i det forsyning hjemme elektriske netværk.
 2. Manglende lille kontakt eller låse på døren. Det har et komplekst flerlagsdesign, der ikke blot giver et overblik over de processer, der foregår indenfor processen, men forhindrer også mikrobølgerne i at formere sig udad. Utilstrækkelig lukning af døren under brug af ovnen kan bidrage til en lav grad eller fuldstændig fravær af madopvarmning.
 3. Overophedning af sikringstype sikring, transformator sikring eller højspændings sikring, skjult i et specielt beskyttende hus.
 4. Doubler Fejl, som består i fejl i en diode eller kondensator.
 5. Defekt transformatorog, på grund af hvilken det ophører med at anvende spænding på panelet, gennem hvilket mikrobølgeovnen styres.
 6. Manglende gennem kondensator.
 7. Elektromagnetisk lampe magnetronen opfylder ikke sine grundlæggende funktioner.

I nogle tilfælde består manglen på opvarmning af mad i den forkerte driftstilstand for enheden. For eksempel kan en tilstand, der er beregnet til afrimning af mad, ikke opvarme mad i det maksimale omfang, da det ikke er beregnet til dette formål.

Hvis mikrobølgeovnen stopper opvarmning af mad, er det nødvendigt at diagnosticere problemerne, inden der påbegyndes uafhængige foranstaltninger til reparation, som består af følgende handlinger:

 1. Læs brugsanvisningen, de fleste af dem får oplysninger om, hvorfor en bestemt model ikke kan opvarme mad og hvilke foranstaltninger der skal træffes i sådanne situationer.
 2. Ved hjælp af specielle enheder, bestemmer spændingsniveauet i elnettet, da selv ubetydelige ved første øjekast afvigelser på 5-10 V kan påvirke funktionen af ​​elektriske apparater af denne type.
 3. Efter afbrydelseog afslut mikrobølgeovnen, Ved hjælp af et ohmmeter skal du kontrollere, hvordan mini-kontakten på døren er tændt.
 4. Fjern topdækslet på enheden, skrue fast skruerne. Mislykkede sikringer kan detekteres med en visuel metode: de svulmer eller bliver svarte.
 5. Selvom sikringerne ikke har visuelle defekter, Det anbefales også at teste modstanden i dem ved hjælp af en tester til disse formål. På samme måde kontrolleres transformatorsikringen også.
 6. Højspændings sikring, skjult i huset, kan kun kontrolleres efter måling af modstandsniveauet i det ved hjælp af et ohmmeter.
 7. Hvis sikringsfejl ikke registreres, det er nødvendigt at begynde diagnostik af kondensatorer. De er designet til udelukkende at fungere i netværk med vekselstrøm, men på trods af dette kan de stadig kontrolleres ved hjælp af et ohmmeter. Hvis enheden på enheden afviger, og dens indikatorer går til uendelig, indikerer dette, at kondensatoren har modtaget en lille ladning af likestrøm, og denne del er i orden. Hvis der ikke var en sådan reaktion, er delens kontakter sandsynligvis beskadiget. Kondensatorens nedbrydning kan også ses af en ekstern summende lyd, der opstår efter at have tændt enheden.
 8. Tilsvarende diagnostik er underlagt dioder. Hvis positionen på pilen på enheden ikke er ændret eller den viste lille modstand, angiver dette en sammenbrud af dette element.
 9. Tilsvarende Det er nødvendigt at udføre diagnosen af ​​kondensatoren på den elektromagnetiske lampe, men det skal i forvejen være fuldstændigt afladet. Til dette formål er det muligt at anvende en speciel elektroteknisk version af en skruetrækker med isolering på håndtaget. Udgangen til huset er afløst lukket, hvorefter ohmmeteren er forbundet med prober til udgangen af ​​tanken og huset selv. Hvis delen er OK, vil en nulmodstand blive detekteret under testen. Det er vigtigt at huske at den elektromagnetiske lampe kan opvarmes til meget høje temperaturer, så du skal først vente på, at den køler helt.
 10. Udfør en verifikation af transformatorviklingen. Når ovnen betjenes med maden opvarmet, skal spændingen være 220 V.
 11. Undersøg magnetronen og sørg for pålideligheden af ​​loddningen af ​​kontakterne på induktionsspolen, og kontroller også, om de terminaler, som denne del er tilsluttet kondensatorerne, er anvendelige.
 12. Brug af en tester Kontroller magnetronfilamentet, den normale læsning er normalt 2 - 3 ohm.

Sandsynligvis før reparationen har du brug for en mikrobølgeanordning.

Der er en række sammenbrud i mikrobølgeovnen, som kan fjernes med egne hænder uden involvering af dygtige håndværkere.

Følgende er foranstaltninger, der skal tages afhængigt af den etablerede årsag:

 1. Hvis problemerne skyldes driften af ​​elnettet, Det anbefales at installere en uafbrydelig strømforsyning, der gør det muligt for enheden altid at modtage den nødvendige spænding. Du skal også afbryde alle andre forbrugere fra det stikkontakt, som mikrobølgeovnen er tilsluttet, hvilket senere udelukker mulige overbelastninger af netværket.
 2. Løs dørlukning Det elimineres ved mekanisk reparation af låse eller ved deres komplette udskiftning.
 3. Udskift den sikrede sikring, hvis årsagen til fejlen var i den. Det anbefales at tage den beskadigede del med den som en prøve for at få den mest ensartede mulighed. Det er bedst at ikke bruge modeller med fine ledninger i designet, de er meget billigere, men er mindre pålidelige.
 4. Hvis årsagen var en brudt kondensator, så er proceduren den samme som med sikringen: den gamle del er demonteret, et nyt element er installeret på plads.
 5. Yderligere test eller re-lodning af højspændingsdioder til reparation er normalt ikke praktiseret, fordi disse elementer har et komplekst design til en lav pris. Hvis årsagen til funktionsfejl er i dem, så er den nemmeste måde at købe og lodde en ny del.
 6. Hvis man skal løse problemet, er det nødvendigt at erstatte magnetronen helt, det anbefales at få rådgivning fra master, da den erhvervede enhed skal passe nøjagtigt det gamle element både i deres størrelse og antal tekniske parametre (strøm, anode aktuelle, katode spænding af enheden, glødetråden spænding). I mindre alvorlige tilfælde, at bruge lige nok på deres egne udskiftning terminaler oxiderede eller re-loddekontakter.

Hvordan opvarmes maden i mikrobølgeovnen?

 1. I processen med at fungere, ovn mikrobølgestråling anvendes med parameteren lig med frekvensen på 2450 MHz, er denne beskrivelse underlagt internationale bestemmelser, er det valgt til dette formål husholdningsapparat ikke interfererer med radar eller andre enheder ved hjælp af lignende typer bølger.
 2. Hovedkilden er ansvarlig for dannelsen af ​​bølger, er en speciel slags vakuumanordning kaldet en magnetron med en effekt på 700 - 850 watt. Dens design omfatter en filament, hvorefter forsyningen med højspænding begynder efter ovnen, dens parametre er ca. 3 - 4 kV. For magnetronens fulde funktion er der en højspændingstransformator i ovnen, da 220 V, der leveres fra det forsynende hjemmenetværk, ikke er nok til denne funktion.
 3. Opvarmning af mad kræver, således at der var dipolmolekyler indeholdende både en positiv og en negativ ladning. Indholdet af sådanne partikler er højt i sukker, fedtstoffer eller andre væsker. Under påvirkning af elektriske felter er molekylerne opstillet på en særlig måde, de vil alle blive styret af en positiv ladning i en retning.
 4. Efter en ændring i retningen af ​​magnetfeltet, bipolære molekyler vender straks i samme retning. Mikrobølgernes område, hvor disse partikler falder, er i stand til at ændre sin polaritet næsten 5 milliarder gange på blot et sekund. Dette medfører en konstant og hurtig bevægelse af molekyler, som i færd med at gnide hinanden frembringer en vis mængde varme, som hjælper med at varme op maden.
 5. Takket være de beskrevne processer i mikrobølgeovne opvarmes drikkevarerne på en særlig måde. Når vandet opvarmes i en kedel, kommer varmen kun til den fra den ene side - fra neden, i mikrobølgeovnen kommer den fra alle retninger samtidigt. Det er derfor, at der ikke opstår bobler i ovnen, selv når væsken når den temperatur, ved hvilken den skal koge. Men hvis du opvarmer opvasken med en sådan væske efter fjernelse fra mikrobølgeovnen, vil boblen stadig forekomme med forsinkelse.

Uafhængig reparation mikroovn indebærer en vis finansielle omkostninger, men de er ikke væsentlig, da sikringen kvalitet koster omkring 50 rubler, de kondensatorer 100-150 rubler, højspænding dioder fra 15 til 200 rubler afhængigt af den særlige design.

De mest alvorlige omkostninger vil være køb af en ny magnetron, dens omkostninger afhænger af den pågældende model, men i gennemsnit er 1500-2000 rubler.

I nogle situationer er det imidlertid ikke muligt at foretage reparationer med egne hænder, og der kræves hjælp fra en kvalificeret specialist. Herunder er omtrentlige minimumsudgifter for de mest efterspurgte tjenester til eliminering af nedbrud:

 1. Udskiftning af strømkablet normalt koster 200 - 250 rubler.
 2. Arbejde for at udskifte sensorer, kondensatorer eller højspændingssikringer koster 300 til 350 rubler.
 3. Arbejder med reparation af en ovndør, udskiftning af glimmer, elektronisk styreenhed, ventilator eller motorbakke omkostninger fra 400 til 500 rubler.
 4. Fejlfinding i bølgelederen på interne overflader, udskiftning af en magnetron eller strømtransformator koster fra 500 til 600 rubler.
 5. Dyreste er en komplet udskiftning af gittervarmeren, Normalt koster denne procedure 650 - 700 rubler.

For at mikrobølgeovnen skal vare længere og mindre tilbøjelige til at blive beskadiget, anbefales det at følge nogle tips til at betjene det:

 1. Mikrobølgeovn kan ikke tændes, hvis der ikke blev anbragt nogen genstande i den, da de udstrålede bølger ikke vil blive absorberet af noget, og de vil begynde at reflektere fra de indre overflader, som vil påvirke enhedens tilstand negativt. En tilstrækkelig mindste belastning kan være et glas væske.
 2. Placer ikke i mikrobølgeovn genstande eller tallerkener af enhver slags metal.
 3. Væsker og rå æg Opvarm ikke i lukkede beholdere, da de kan eksplodere, hvis de opvarmes.

 • Internet magasin om alternativ energi © Alle rettigheder forbeholdt.

  Mikrobølgeovn virker, men opvarmer ikke mad: hvad skal jeg gøre?

  Hvorfor opvarmer mikrobølgeovnen ikke, og pladen roterer og lyset tændes? Ventilatoren hums og maden er kold. Hvad skal man gøre og hvor skal man hen? Når teknikken, som nu er værd en masse penge og meget nødvendigt i køkkenet, kan du ikke komme ud, men bare for at fastsætte, i løbet er al den viden til at reparere elektriske apparater. For at opnå et positivt resultat kræver kun et grundlæggende kendskab til enheden og mikroovn elektronik, godt, i ekstreme tilfælde, simple data hentning færdigheder på internettet.

  Simpel funktionsfejl i mikrobølgeovnen

  Der er en række årsager til, at mikrobølgeovnen stoppede opvarmning, og det handler ikke om at bryde delene, for eksempel:

  1. Spændingen i netværket faldt. Mikrobølgeovnenes drift samt dens opvarmning kan påvirkes af ubetydelige fald i 20V. Som et resultat opvarmes pladen, og der er ingen mad midt i beholderen. Problemet med strømsvigt er løst på en dag: Du skal bare gå til butikken og købe strømforsyning.
  2. Netværket er overbelastet. Hvis to kraftige enheder opererer på samme stikkontakt, opstår der en overbelastning. Dette problem kan løses ved at installere en anden stikkontakt.
  3. Døren er mislykket. Som følge af bruddet af låsen lukker døren ikke sikkert, og mikrobølgeovnen opvarmer ikke eller opvarmer lidt mad. Her kan du prøve at reparere eller helt udskifte låse.
  4. Forkert modevalg. Meget ofte efter afrimningstilstanden, glemmer at skifte tilbage til mikrobølgeovnen. Afrimning opvarmer ikke mad til den ønskede temperatur, og du skal allerede demontere enheden.

  Sofistikeret fejl i mikrobølgeovn: Leder du efter den sande årsag

  Ofte fungerer en mikrobølgeovn, men opvarmer ikke mad, fordi magnetronen er ude af orden. Næste på listen vil være en kondensator, en sikring, transformeren er også ofte brudt. Årsagen til dårligt opvarmet mad kan være som følger:

  • Timeren eller styreenheden selv er brudt;
  • på grund af nedbrydning af transformeren og andre dele;
  • Omformeren kan være defekt (dette gælder kun omformere mikrobølger).

  Mikrobølgeovn opvarmer ikke og tåler

  Hvis du opdager, at mikrobølgeovnen er tændt, men ikke opvarmes og producerer en usædvanlig lyd (for eksempel er det summende), er der 3 forklaringer til dette:

  • diode er kommet i forfald. Denne del tillader ikke strømmen at strømme i modsat retning, strømmen går kun i en retning. Hvis denne del fejler, begynder enheden at buzz og opvarmer ikke mad;
  • det er på tide at ændre kondensatoren. En nedbrydning af kondensatoren resulterer i dannelsen af ​​bølger og enheden hums;
  • nedbrydning af magnetronen. En defekt i denne del kan også være en årsag til summende eller summende.

  Hvis du beslutter dig for at finde årsagen og reparere mikrobølgeovnen selv, skal du være opmærksom på, at dette er en farlig enhed. Selv hvis mikrobølgeovnen afbrydes fra netværket har en høj sandsynlighed for stærkstrøm op til 5000 V. Hvis du er i tvivl, og du ikke er sikker på deres egen viden, er det bedre at vise master-enhed, selv for kun én diagnose. Du må ikke risikere dit liv, fordi enheden ikke er værd.

  Hvis du alligevel beslutter at reparere mikrobølgeovnen selv, skal du slukke for apparatet, når du slukker for noget, fra stikkontakten. Sørg for at finde vejledningen, hvor der er navne på alle de detaljer, der er der.

  Mikrobølgeovnen opvarmer ikke: Kontrollér sikringen

  Først og fremmest skal du sørge for at alle sikringer fungerer, når du har fjernet dækslet. Hvis du ser at de er blevet sorte eller hvis tråden er brændt ud, skal du bare udskifte dem. Ofte inde er der to dele af sikringen.

  Når du køber en ny del, skal du sørge for at tage den gamle ud (udbrændt). For midlertidigt at løse situationen anbefales det ikke at lave bugs fra ledningen. Der er en stor fare for brand, og prisen på en god sikring er ikke mere end 50 rubler.

  Mikrobølgeovnen: Kontroller kondensatoren

  Hvis enheden slukkes, når den er tændt, er der en mulighed for, at kondensatoren er brudt. Kontroller dens brugervenlighed nemt: Du skal tage et ohmmeter og forbinde til delen. Hvis alt er i orden, bevæger ohmmeternålen sig. Og hvis det koster, så er kondensatoren ude af orden, og på grund af dette er ovnen støjende.

  Før du udskifter eller kontrollerer kondensatoren, skal den være helt afladet før slutningen!

  Hvis du lukter brændende eller noget inde i revner under driften af ​​mikrobølgeovnen, vil du forstå, hvad der er forkert, efter at du har set denne video. På den kan du se, hvordan det er muligt at reparere en mikrobølgeovn, hvis den har sparklet.

  Ofte udføres testen af ​​denne enhed på grund af kompleksiteten af ​​denne procedure. Den nemmeste måde at købe en ny del på, men før det skal du sørge for at den er brudt. Du kan teste med en kondensator, som ikke bør opvarmes. Et tegn på en diodefejl kan også være en buzz, når du tænder og en sikring blæser.

  Hvis du ikke registrerede en sammenbrud, mens du kontrollerer instrumentet, er det sandsynligt, at det er i magnetronen. Tegnet, som magnetronfejlen bestemmes på, er en stærk lyd (hum) under driften af ​​enheden. Hvis mikrobølgeovnen buzzes og ikke opvarmes, skal du se på magnetronen, uanset om der er revner eller indskud. Hvis nedbruddet ikke er synligt visuelt, så tjek med et ohmmeter. Hvis magnetronen brændes, skal du købe det samme. Det skal have de samme parametre og størrelse.

  Vi delte med dig oplysninger om hvordan man skal handle, hvis mikrobølgeovnen virker, men opvarmer ikke mad. Det er meget vigtigt at bestemme årsagen og problemet med, hvorfor mikrobølgeovnen har stoppet opvarmning af mad. Svaret behøver oftest ikke søges længe: sandsynligvis misbrugte du enheden.

  For at maskinen skal vare længe, ​​skal du ikke gøre dette:

  • Varm mad i en metalbeholder (en ske også hører her);
  • inkludere et tomt apparat (uden mad)
  • Opvarmende æg;
  • at sætte beholdere med låg.

  Over tid kan ethvert udstyr fejle på grund af slid på reservedele. Den teknologi, der produceres i Kina, kan hurtigt bryde ned på grund af hasteforsamling, for at gøre kvalitativt de er vant til sig selv. Hvis prisen på teknikken er ret latterlig, så husk det udtryk, at miseriet betaler to gange. Ved afslutningen af ​​artiklen vil vi gerne give dig nogle råd: Hvis mikrobølgeovnen er på garantien, under nogen omstændigheder, ikke åbne den, og begynde at lede efter skader på deres egne. Stol på de kvalificerede arbejdere, der skal udføre diagnosen og udføre arbejdet på bekostning af virksomheden.

  Selvom du føler at du selv kan reparere enheden, skal du være opmærksom på, at der er en stor fare med enhver forkert handling. Enheden har evnen til at opbevare el og kan chokke højspænding. Stol på fagfolk, der kan identificere problemet, selv efter at have kigget på enheden. Dit liv er meget mere værdifuldt! Tænk to gange, før låget åbnes.

  Hvad skal man gøre, hvis mikrobølgeovnen virker, men ikke opvarmes

  Nogle gange, ved at sætte mad til opvarmning / ufrysning, er vi overraskede over at høre, at mikrobølgeovnen ikke opvarmes. Alt fungerer, lyser, vender, men mad forbliver koldt. Hvad skal jeg gøre? For ikke at bære den for at reparere, kan du forsøge at eliminere opdelingen selv.

  Hvorfor problemer kan opstå

  Som normalt ligger årsagerne til nedbrydningen af ​​mikrobølgeovnen i manglende overholdelse af driftsreglerne. Dette tegner sig for de fleste af problemerne med husholdningsapparater, og denne sag er ingen undtagelse. De mest almindelige problemer opstår efter:

  • I kammeret er der en metalobjekt under opvarmning / optøning / kogningsprocessen. Ofte er det en ske eller gaffel, der er i retterne med mad. På samme mikrobølgeovn begynder at gnistre, og så begynder at være lunefuldt - gnister, opvarmer ikke mad.
  • En anden ret almindelig situation, som ofte fører til brud - opvarmning i en uegnet til denne lukkede fartøj. Når en bestemt temperatur er nået, eksploderer skålene, maden spredt rundt om kammeret, tilstopper ovndelen. Sjældent, når en sådan hændelse forbliver uden konsekvenser (vask kameraet tæller ikke).

  Arrangementet af dele kan være

  Ofte kan en billig ovn bryde ned. De er lavet på en sådan måde, at de er mindre repareret, og oftere køber de nye. Og den sidste åbenlyse årsag er slid på delene. Hvis din ovn har tjent et anstændigt antal år, sandsynligvis delene bare udmattet deres arbejdsliv. Som du kan se, er der ikke så mange tekniske grunde. For det meste er disse fejlagtige handlinger af "brugere". Resultatet er, at mikrobølgeovnen ikke opvarmes eller tænder overhovedet.

  For at gøre det nemmere at reparere mikrobølgeovnen, lad os bekendtgøre, i det mindste generelt med sin enhed. Mest af alt er vi interesserede i hendes "insider".

  Mikrobølgeovn

  Genererer mikrobølger magnetron. Det er forbundet med kammeret med en rektangulær bølgeleder. I nogle modeller waveguide stykke dækker glimmer (materiale grå-brun farve, svarende til metallet) i den anden - plastikfilm. Magnetronforsyningen leveres af en transformer, en kondensator og en diode. I strømkredsløbet er der ofte en højspændingssikring, som beskytter transformeren mod overbelastning.

  At afkøle magnetronen er en fan. Varm luft fra magnetronen gennem luftkanalen går også ind i arbejdskammeret, hvilket fremmer opvarmning af mad. Fra kammeret udtømmes damp og overskydende luft gennem særlige huller, der ikke transmitterer stråling.

  Mikrobrydere til fastgørelse af en lukket dør

  At mikrobølgeovnen ikke kunne arbejde med en tæt lukket dør, læg de låsende mikrokontakter. Mens knapperne ikke trykkes (dørene ikke lukkes), leveres ikke strøm. Når du åbner døren, bryder strømforsyningskredsløbet øjeblikkeligt. En af grundene til, at mikrobølgeovnen ikke tændes, er brud eller fastgørelsen af ​​disse små dele.

  Antallet af mikrokontakter afhænger af modellen. De kan være fra 2 til 5 stk. Nogle producenter bruger dem og i kæderne til startknappen og strømjustering. Så en af ​​grundene til, at mikrobølgeovnen ikke opvarmes, kan være skaden på mikrokontakten i strømstyringskredsløbet.

  Til belysning i kammeret er der installeret en glødelampe. Ofte er den placeret inde i kanalen.

  Driftstilstandene er indstillet fra kontrolpanelet. Det kan indeholde elektromekaniske omskiftere og kan laves på basis af en mikroprocessor. Digital kontrol kan igen have valgmuligheder: Der kan være konventionelle knapper, der vælger tilstanden, eller berøringspanelet kan være. Hvis der er problemer med ledelsen, er det bedre ikke at gå ind i elektronik uden viden og færdigheder. Det eneste du kan tjekke - hvor godt ledere. Hele resten - kun med passende erfaring.

  Mikrobølgeovn opvarmer ikke: simple grunde

  Der er tidspunkter, hvor du sætter maden til at varme op, alle slags værker, men selv efter en lang periode temperaturen i maden er ikke nok, eller det gjorde koldt. Årsagen til, at mikrobølgeovnen ikke opvarmes kan være en alvorlig sammenbrud og nemme at fjerne årsager. Lad os starte med en let en:

  • Mikrobølgeovnen kan forbrændes dårligt på grund af lav netspænding. Til normal drift af magnetronen er 220 V. nødvendigt. Hvis spændingen er lavere, vil den fungere, men temperaturen vil stige meget langsomt. Situationen behandles ved at installere en stabilisator. Det er naturligvis bedre ved indgangen til huset eller lejligheden, men du kan kun lægge en lille stabilisator på dette udstyr.

  Hvis det ikke opvarmer mikrobølgeovnen, skal det repareres

  Alle andre grunde er mere alvorlige, og de skal behandles særskilt.

  I dette afsnit vil vi se på den skade, der kan forårsage, at mikrobølgeovnen ikke opvarmes, selv om alt bliver / gløder. At genoprette brugbarheden er vanskeligere end i det foregående afsnit, men ikke så meget, at det var umuligt at klare egne hænder.

  Omtrentligt arrangement af dele i mikrobølgeovnen

  Sommetider opvarmes mikrobølgeovnen på grund af en defekt sikring i magnetronforsyningskredsløbet. Det findes ikke i alle modeller, men det kan medføre, at magnetronen ikke virker. Denne sikring installeres nogle gange åbent, men oftere i et beskyttelsesdæksel (se ikke billedet), da det er i højspændingskredsløbet.

  Højspændingssikringer i mikrobølgeovne kan placeres i et beskyttende hus

  Den består af en glasflaske med metalhætter fastgjort til kanterne. Indenfor er en fjederbelastet wire loddet lodret fra den ene ende til hættens kontakt. I modsætning til konventionelle sikringer brænder denne ledning ikke ud. Ved langvarig drift varmes loddet op og bløder, elasticiteten af ​​fjederen frigiver kontakterne.

  Strukturen af ​​højspændingssikringen

  Hvis sikringen ikke ringer og en kædespause er synlig, er der to måder at løse problemet på - udskift det eller genoplæs loddet. For at genoprette højspændingssikringen skal du forsigtigt fjerne metalhætten fra den side, med hvilken ledningen er blevet repareret, lodd den på plads. Return hætten til stedet og tjek værket - det er varmt eller ej.

  Der er flere skader forbundet med magnetronen. Lad os starte igen med de enkleste - svage kontakter. Termonerne (på stikket) på magnetronen leveres med ledninger fra transformatorens snoede vikling. De bør fjernes med vanskeligheder. Måske er kontakten forværret fra opvarmning. Det kan forbedres ved yderligere at klemme kontakterne med tænger.

  Sommetider opvarmes ikke mikrobølgeovnen på grund af beskadigelse af magnetronantennehætten. Hvis hætten simpelthen er sværtet, eller det er størknet metal dråber, men ingen ekstra huller, er det nødvendigt at rydde op i alle gøres flad den rene metaloverflade. Arbejdet skal være fint emery papir. Vi opnår maksimal effekt - alt skal være glat / glat, helst til et spejlglans. Men gnid ikke metalet til hullerne. Ved afslutningen af ​​arbejdet fjerner vi omhyggeligt alt støv. Den bedste måde at håndtere denne støvsuger.

  Antennedækslet er beskadiget

  Hvis hætten smeltes - som i billedet ovenfor, skal du sørge for, at magnetronen selv ikke er beskadiget, og et vakuum forbliver i midten. For at gøre dette skal du forsigtigt fjerne hætten og kontrollere, hvad der er under det. Hvis metallet er intakt, kan du simpelthen udskifte hætten. Hvis ikke - bliver nødt til at ændre magnetronen, men du skal tænke på, om sådanne reparationer er tilrådelige - prisen på denne del er høj, måske er det bare at købe en ny ovn.

  Endnu at erstatte en hætte på en magnetron? Til salg er det meget svært at finde - det koster en krone, salget er urentabelt. Der er en mulighed - drej det på en drejebænk. Hvis denne metode ikke passer dig, kan du gøre den ud af en gammel elektrolytkondensator med den passende størrelse.

  Gammel beskadiget hætte og en ny fra kondensatoren

  Vi vælger et element af en passende diameter, afskåret det ønskede stykke af kroppen, bor forsigtigt hullet i midten. Tilfældighed i alle størrelser bør være ideel. Derefter renser vi sagen med det mindste sandpapir og polerer: Kapslens konduktivitet bestemmer mikrobølgeovnenes kvalitet. Klar til at sætte hætten på plads, kontrollere arbejdet.

  Hvis du stadig beslutter at erstatte magnetronen, så tag den med dig til butikken. Den nye skal falde sammen med udgangseffekten, der skal være samme længde på antennen, monteringsskinnerne skal også være placeret der og på samme side. Først da kan den indstilles i stedet for den gamle.

  Problemer med glimmerpladen

  På siden af ​​kammeret er bølgelederens udgang dækket af en glimmerplade. Nogle gange opvarmer en mikrobølgeovn ikke, fordi den har dannet et depositum, og bølgerne kan simpelthen ikke overvinde denne forhindring. På grund af sådanne skader under drift kan der også forekomme gnister og noget som ligner lyn eller endog brand.

  Der er en mørkning på en glimmerplade

  Fjern i så fald pladen ved at skrue skruerne ud (fra to til otte stykker). Hvis der ikke er nogen uoprettelige ændringer (der er ikke noget hul), kan du forsøge at rense det sværte sted. Vi tager fint sandpapir og rengør alt omhyggeligt. Vi fjerner forsigtigt støv (det er muligt en støvsuger), vi sætter en plade på plads. For at være sikker på at alt fungerer, kan du vende det på hovedet.

  Hvis der er et hul i pladen, er det bedre at udskifte det. Denne reservedele er til salg, i butikker om micas til mikrobølgeovne er kendt. Den nye plade er sat på plads (det kan være nødvendigt at bore hullerne til fastgørelseselementerne) og kontrollere. Hvis mikrovolumet ikke opvarmer mad på grund af dette, skal alt arbejde.

  Blæst kondensator eller defekt diode

  Hvis mikrobølgeovnen er stoppet opvarmning - alt tænder, buzzes, svinger, men maden forbliver kold, måske er det i kondensatoren. Vi tager testeren og tjekker den. Vi sætter det i modstandsmålemodus.

  Kondensator i mikrobølgeovn

  Hvis måling viser en pause - det er ikke-arbejde, hvis det viser en lille modstand - det er også en erstatning, fordi den er stanset. Kun hvis, når du rører kondensatoren, pilen "flyver" til uendelig - den er i normal tilstand.

  Kontroller højspændingsdioden - opgaven er ikke let, for oftest erstattes det simpelthen. Det koster ikke så meget at være et problem. Naturligvis skal parametrene for de nye reservedele matches.

  Alle klart og let forklaret.

  Indtil hans indlæg ikke havde nogen ide om mikrobølgeovnenes arbejde, viser det sig nichevo i det er der ingen kompliceret. Tak

  Glad for, at artiklen var nyttig for dig.

  I dag er det allerede for sent, men i morgen på baggrund af dette, en vidunderlig og kompetent artiklen, punkt for punkt, så prøv at genoplive og give et andet liv til de gode gamle kinesiske LG.Spasibo

  God aften. også et problem med ovnen. opvarmer ikke et figen, selv om meget ikke er blevet brugt. dioden ser ud til at virke, i det mindste hvis jeg passerer 12 volt gennem det, viser testeren halvdelen. Jeg ved ikke, hvordan man tjekker kondensatoren, jeg har en almindelig billig tester med et minimum af muligheder, jeg er bange for, at jeg ikke forstår noget med det. Men når testeren rører ved kondensatorens terminaler, ses en svag rystelse af pilen. kan det betyde, at kondensatoren er intakt?

  Fremragende. Jeg forklarede alt på fingrene. Jeg vil gerne forklare mere om kontrolpanelet mikrobølgeovn

  Tak, vi forsøger. Med panelet er det sværere - de er for forskellige. Der er alt forholdsvis simpelt, men der er så mange muligheder.

  Mikroovn Samsung, var ikke en stor bomuld sikring blæst på kondensatoren, genvundet, før alt arbejdet, men ikke varmet, efter restaureringen af ​​sikringen bare ikke varm, køre kondensator, magnetron også prozvanivatsya ikke engang ved, hvad der ellers at kontrollere, om elevatoren ben kan være magnetron og tjekke spændingen på kondensatorerne, testeren op til 1000V kontrollerer om grænserne for testeren er tilstrækkelige, og det er sikkert at medtage det så

  Så vidt jeg ved, kræves der ca. 4000 volt for at drive magnetronen, så testeren ikke kan måles. Vi bør kontrollere højspændingsdioden.

  Hej, og kan stoppe opvarmning på grund af magneten på mikrobølgeovnen og hvad skal du bruge fra din artikel?


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  43 + = 48