Mini burzhuka egne hænder

Burzhuyka fra en gas cylinder, en gammel krukke, tønder og en ovn opererer på brugt brændsel

At skabe et burzhuyki behov:

• Metal tykkelse på 3 ± 0,5 mm: flere tynde plader bliver hurtigt udbrændt, og under påvirkning af høj temperatur kan de føre, og ovnen bliver formløs; Det tykvæggede metal opvarmes i meget lang tid;

• skorstensrør;

• Et metalplade med en tykkelse på 0,3 mm til installation af en æske til opsamling af aske;

• Roulette, linjal, kridt;

• svejsemaskine 140-200A;

• Bulgarsk til skæring af metal; til fremstilling af runde huller er det mere hensigtsmæssigt at anvende en gasskærer;

• metal børste til rengøring af svejsepladser;

• En Emery cirkel til montering af dørene;

Den største fordel ved en rektangulær ovn, I modsætning til ovale produkter fremstillet af rør eller gasflasker er et større område af den opvarmede overflade, så effektiviteten bliver meget større. Den optimale størrelse for burzhuyki 800h450h450 mm. Ovnen af ​​denne størrelse tager ikke meget plads og kan nemt passe selv i et lille rum.

Detaljeret diagram af Lognova

De vigtigste faser af fremstillingen af ​​turbojet

1. På pladen er alle detaljer markeret: 6 stålrektangler til ovnens vægge, 1 rektangel til fremstilling af røgreflektor, ristplader og en låse til døren.

2. skåret ud metalplader kan være på ethvert metallager. Guillotinen, i modsætning til den bulgarske, giver dig mulighed for at skære (klippe) det mere præcist. I dette tilfælde behøver straightening (justering af ark) ikke at gøre.

3. Ovnens krop er lavet i form af et rektangel. Deres sider er sammenføjet i en vinkel på 90 ° og svejses sammen.

6. Turbins indre rum er opdelt i tre dele: en ovn, et røgkammer og en askeskål. For at adskille ovnen fra askeskålen er der lagt en rist mellem dem, hvorpå der skal anbringes brændstof. For at gøre dette, svejses i en højde på 10-15 cm fra bunden af ​​ovnen fra siderne og bagenden af ​​kassen vinkler 5x5 cm, hvorpå gitteret vil blive placeret.

Grate making

Ordning om passage af gasser i den enkleste ovn og ovn med en installeret reflektor

Hul til rør

11. Dørens størrelse skal være tilstrækkelig, så du nemt kan lægge brændstof og ændre risten. Hulet til askepanden er lavet lidt mindre.

12. Hængslerne svejses først til døren og derefter til borgerens skrog. De kan købes klar eller svejset af to rør med forskellige diametre. Håndtag til døren kan være lavet af en stribe af metal eller stang.

14. For nemheds skyld brug konstruktionen monteret på benene eller en svejset piedestal af rør.

15. Skorstenen er forbundet med ovnen ved hjælp af en ærme.

16. Til indsættelse af gasventilen, to huller bores i røret. Metallstangen indsættes i hullerne og bøjes ved 90 °. Til ham i midten af ​​røret er fanget en "nickle" af metal - en port, hvis diameter skal være lidt mindre end diameteren af ​​røret selv med 3-4 mm.

Spjældet til justering af røgudgangen

• For at sikre, at værdifuld varme ikke kommer igennem røret for hurtigt, skal det have et specielt design. Denne enhed har to hoveddele: lodret højde på 1,2 m, installeret i en vinkel på 90 ° over ovnen og en skrå del, kaldet hog, længde 2,5-4,5 m og mere, hvor røgen brænder ud. Det er den vildsvin, der giver op til 1/4 af varmen i hele ovnen.

Skorstenskoger

Røg output gennem vinduet

Reglerne for sikker installation af en metalovn

Prammen opvarmes meget stærkere end en murstenovn, så alle brændbare genstande skal holdes væk fra ovnen i tilstrækkelig afstand. Hvis gulvet i rummet er træ, er det kun installeret på mursten eller metalplader. Metallet er på sin side lagt på et ark asbest med en fjernelse af det med 35 cm eller mere fra kogens kanter. Foran ovnen skal den udstikke 5,5 cm. Asbest kan erstattes med filt imprægneret med ler. Installer en sådan skærm for at afspejle varmeren og betonen.

Installation af en burzhuyki på en mursten grund

Burzhuyka kunne opvarme rummet om et par minutter. Desuden kan ovnen smide alt, hvad der kommer handy: da det ikke har et omfattende netværk af skorstene og røg det ud "direkte", kan ikke være bange for, at de vil score.

en dør til ovnen og en askepit i en sådan ovn skal være så tæt som muligt; Ellers vil luftforsyningen til brændselscellen øges, og brændstoffet vil forbrænde for hurtigt;

• at justere udgangen af ​​den varme røg i skorstenen det er ønskeligt at tilvejebringe en dæmper;

• Ved siden af ​​ovnen kan du give side metal skærme i en afstand af 5-6 cm fra ovnen, i hvilket tilfælde det vil opvarme rummet ikke kun ved stråling af varme, men også ved konvektion (cirkulation af varm luft);

• Burgeren, "klædt" i et metalhus, hjælper med at holde varmen meget længere;

Burzhuyka i kappen

Rund ovn med efterbrænder og varmepistolhus

• Røret kan også få en trinlignende form: Placer benene i trin, hvor hvert trin gør en 30 ° tur; I dette tilfælde skal hver af benene være sikkert fastgjort til væggen ved stængerne;

Ovn med bøjninger til skorsten

• Ovnenes effektivitet kan øges og blæser skorstenen blæser - dette vil gøre ovnen til en slags røgkanon

• At reducere luftcirkulationen brænde i ovnen skal pakkes så tæt som muligt hvis det opvarmes af kul, er det nødvendigt at røre asken så lidt som muligt;

• Til indstilling af luftindtaget kan døren gøres til et askebæger ved at justere det lodret slots og lås, som vil overlappe disse slidser

• For at øge opvarmningsområdet kan det fyldes, det vil sige svejset til sin krop vinkelret på ovnen strimler af metal;

• Hvis du sætter et par på komfuret spand eller metal kasse med sand, de vil akkumulere varme og opbevare det selv efter at ovnen er falmet; sandfyldning eller varmeakkumulator fra sten kan også syes inde i ovnens metallegeme;

Skema af en sandwich med sandfyldning, ovnen er lavet af et rør med en diameter på 500 mm, dens længde er 650 mm

mursten eller metalplade, hvor ovnen er installeret, hjælper ikke kun med at sikre lokalerne fra en brand, men også for at holde varmen.

Instruktioner til fremstilling af en simpel brænder med egne hænder

Nogle gange er der situationer, hvor det er nødvendigt uden væsentlige materielle omkostninger, for effektivt og hurtigt at opvarme et lille rum (garage, værksted eller lager). En fremragende løsning på problemet vil være en kompakt selvfremstillet burzhuyka, for skabelsen af ​​hvilken du har brug for vidd, ønske, værktøjer og metal.

En enkel burzhuyka kan bygges af materialer, der er til rådighed. Du kan bruge en konventionel kanon eller en tyk tønde. Mange års praksis viste, at meget tykt metal (over 8 mm) er for svært at varme op. Effektiviteten reduceres således, og det meste af varmen går ikke til opvarmning.

Hvis metallet er for tyndt, under høje temperaturer begynder det at deformere og hurtigt miste sin oprindelige form. Det bedste af mulighederne - væggene er ca. 3-4 mm.

Rektangulær brænder med reflektor

Løsning af spørgsmålet om, hvilken form og størrelse der skal tages en færdig burzhuyka, alle skal selvstændigt. En person med en teknologisk baggrund og færdigheder kan tage noget, selv det enkleste, design, og foretage de ønskede ændringer for at forbedre det.

Tegning af en rektangulær tønde:

En enkel og alsidig brænder med egne hænder er lavet af følgende materialer:

 • Skitser og en simpel design tegning, der viser alle de grundlæggende dimensioner
 • Plademetal (mængden afhænger af ovnenes ønskede dimensioner)
 • Stål hjørner (tykkelse 4-5 mm)
 • Metalrør 25-30 mm
 • Rør 180 mm
 • Svejsemaskine
 • Brugsanvisning og elværktøj

Ovnen krop vil blive lavet i form af et rektangel med stålplader, som er svejset sammen ende til ende. Det er nødvendigt at skære emnerne under fem grundfly (bund-, top-, side- og bagvægge). På frontpanelet er der en askepit og en dør til ovnen, så du kan løse problemet senere.

For det første svejses sidefladerne til bunden. Det er nødvendigt at se, at de var placeret stående vertikalt, ved hjælp af et niveau eller en gon, og docket i en ret vinkel. Når vi tager 2-3 steder, er vi igen overbevist om rigtigheden af ​​deres placering, og vi afslutter det.

Efter bagvæggen er svejset. Alt internt rum skal opdeles i tre dele:

Vi anbefaler at læse: en artikel om, hvordan du laver en pyrolyse kedel alene

De sidste to skal adskilles af en rist, hvorpå der lægges fast brændsel (tørv, brænde). Det gøres som følger:

 1. Fra indersiden, på siderne i en vis højde (10-15 cm), svejses over hele længden af ​​hjørnerne
 2. Til gitter er det nødvendigt at forberede strimler med en bredde på 25-30 mm og en længde svarende til bredden af ​​tønderen fra et tykt stålplade

 • Afstanden mellem pladerne er ca. 5 cm
 • Svejsede bånd til to metalstænger med en diameter på 15-20 mm så pålideligt som muligt, da de bliver nødt til at udføre en yderligere rolle - stivnerne

Der er ingen grund til at svejse risten til de indvendige hjørner. Om nødvendigt (rengøring af burzhuyki, reparation) kan den let opnås. Efter et stykke tid kan nogle af pladerne brænde ud og skal udskiftes. Der er mange flere grunde til at lade gitteret fjernes.

I det næste trin skal to metalstænger, på hvilke reflektoren skal svejses, svejses ovenpå. Sidstnævnte er et metalark, der adskiller røgen og ovnen. Reflektoren gøres aftagelig.

Det er nødvendigt at arrangere reflektoren, så der dannes en kanal foran den, så røg undgår. Det vil blive opvarmet i det meste af alt, så gør det fra et meget tykt metal (12-16 mm).

Det er på tide at starte de sidste faser af arbejdet. For det første svejses borgernes fremtidige låg. Det vil ikke være overflødigt at give et hul til skorstenen. Derefter skæres den øverste jumper og svejses, så den smalere placeres på gitterets niveau og adskiller risten og askedøren.

Det er ikke nødvendigt at få for vådt om dørens størrelse. Det vigtigste er, at gennem dem var det praktisk at lægge brænde og fjerne aske og aske. Døren til ovnen er som regel, næsten hele bredden for at kunne udtrække reflektor og risten til aske - allerede.

Derefter skal du svejse håndtagene til dørene til ovnen, låsen og gardinet. Sidstnævnte anbefales at gøre dig selv af en tyk stang og et stålrør. Vanskeligheder sådan arbejde bør ikke gøres.

Samler alle sammen, er det tid til at tænke på, hvordan man installerer den færdige struktur på benene. De anbefales at være fremstillet af et metalrør 2-3 cm i diameter og 8-10 cm langs længden med en møtrik svejset til enden og en skrue bolt. Dette giver dig mulighed for at justere højden. For mange kan et sådant skridt virke underligt, men i færd med at redigere bliver alt klart.

Der kommer et tidspunkt til at tænke over skorstenen, som er opbygget af et rør med en diameter på 15-18 cm. Men det bør ledes udenfor gennem et hul i væggen. Bøjninger er lavet i en vinkel på 45 grader, ingen områder placeret horisontalt, bør ikke være.

Ved den nedre ende af røggangen skal der tilvejebringes en roterende klap. For hende skæres en cirkel fra pladen, en diameter lidt mindre end den analoge karakteristik af røret, hvor hullet under håndtaget bores til rotation. Sidstnævnte kan laves af en metalstang.

Placere skorstenen skal være muffen højde på 15-20 cm. Det er lidt mindre diameter produkter skorsten hul og er svejset fast på topdækslet. Det er på tide at installere en burzhuyku, juster højden og alt - du kan varme rummet.

Måske er du også interesseret i en artikel om, hvordan man implementerer alternativ opvarmning privat hus

De mest simple burzhuyka egne hænder er lavet af en konventionel dåse. Det er ikke nødvendigt at tale om holdbarheden af ​​en sådan struktur, men den er hurtigt bygget, nem at montere og giver tilstrækkelig varme.

Alt arbejde består af installation af ben, arrangement af udløbsrøret og nogle kosmetiske operationer. Til arbejde har du brug for:

 • vandkande
 • Skorsten rør
 • Tråd til rist
 • Svejsemaskine
 • værktøjer

Kom i gang

 1. Vi sætter flasken vandret og markerer, hvor der vil være askeskål, der har form af et rektangel eller segl. Placer den under låget
 2. I væggen eller bunden af ​​kanonen skæres et hul, svarende til skorstenens diameter
 3. For at lave en rist skal du fylde med ståltråd. Den er bøjet gennem låget, er den båret indvendigt og forsigtigt udvidet, så zigzagen er placeret i den ønskede position, mens det var bekvemt at lægge chips, brænde osv.
 4. Kanen skal fastgøres til benene, der skæres fra rørene eller hjørnerne og svejses
 5. Skorsten svejset

På ydersiden af ​​tanken er det muligt at fastgøre reflektoren takket være, hvilken mindre varme der kommer ud. Svejsning af håndtagets sider, kan designet overføres til et hvilket som helst andet sted.

Fordele og ulemper ved selvfremstillede burzhuek

Blandt de mange fordele ved en sådan almindelig, men nyttig installation er:

 • Komplet autonomi og energi uafhængighed
 • Arbejde med et fast brændsel, herunder planterester - det sparer mange penge
 • Alsidig design, som ikke kun kan installeres i forskellige rum, men også bruges til madlavning
 • Et simpelt design, der kan bygges mest af de materialer, der er til rådighed i garagen
 • Der er ingen grund til at opbygge et monolitisk fundament og installere et hovedrørledning

Men på trods af de vægtige og ikke mange fordele er det muligt at udpege et antal ulemper med burzhueks:

 • Høj termisk ledningsevne af metallet fører til hurtig udbrænding af brændstoffet og køling af ovnen
 • Hvis vægtykkelsen er utilstrækkelig, vil de snart brænde ud og ovnen vil mislykkes
 • Det er nødvendigt at se brændingsprocessen og slukke træet til tiden for at kontrollere udkastet
 • Smolyanistye og råstamme forårsager svær at fjerne sod i skorstenen

Video - en anden mulighed for at lave en komfur

Hjemmelavet burzhuyka - en pålidelig og effektiv assistent i et koldt arbejdsstue eller en egen garage. Dens produktion er ikke svært, og for at starte arbejde er der ikke behov for store materielle investeringer.

Ovnen på olieaffaldet for hånd - tegninger, diagram og

Buglerovn med egne hænder - tegninger og monteringsdiagram

Grillovn med egne hænder - fra tegning og bestilling til klar

Ovnen på olieaffaldet for hånd - tegninger, diagram og

Buglerovn med egne hænder - tegninger og monteringsdiagram

Grillovn med egne hænder - fra tegning og bestilling til klar

Burzhuyka egne hænder - 3 muligheder for at lave en ovn med en djævel

Sådan foldes ovnen med dine egne hænder af mursten - bevist ordre

Ovn til badet med dine hænder - detaljeret manual + ordrer

Hollandsk ovn med egne hænder - instruktion om lægning + ordrer

Opvarmning komfurer med egne hænder + bestilling og video

https://www.youtube.com/watch?v=E2CnKH0AJ2k Booster med forbedret varmeafledning

Gode ​​ting samles i din artikel. Meget lang tid til at købe klar eller gøre dig selv, stadig besluttet, lavede sig selv. Råvarerne ved tønden af ​​olieprodukter ved 200 litrov.Rukovodstvovalsya detaljeret tegning, der findes på http://kamin-maker.ru/pechi/pechka-burzhuyka-iz-bochki/ For ikke at sige, at muligheden for brændeovne fra tønden er meget god, der er en ulempe, såsom tyndt metal, følger det af denne og levetid er ikke mere end et år, men et kæmpe plus er meget billige og ikke kompliceret produktion af enheden. På baggrund af min erfaring opvarmer en sådan brændeovn rummet i 80 m2, jeg bruger pressede arkiver som råmaterialer, jeg har mindst 6 timer til at fylde et bogmærke. Langt imod at gøre eller ej, men forgæves, en god ting!

Og kan du bygge en bouillon i et hus i ovnen? Som en ildkasse?

Selvfølgelig artiklen meget nyttigt og interesnaya.U neotoplyaemy min egen garage, og jeg gjorde burzhujku af dåsen som der er skrevet i state.Ochen i handy i den kolde årstid, perfekt varmer garazh.Spasibo forfatter !!

Hvor var du før? I garagen lavede jeg en burzhuyku og håbede på min oplevelse. Desværre var metallet tyndt og hurtigt brændt ud. Om vinteren var der ingen opvarmning. Nu vil jeg omskrive allerede at stole på din artikel.

Mini-burzhuyka egne hænder: på træ og arbejde

Ejere af små værelser giver ikke mening at bruge penge på centralvarme eller købe dyre varmeapparater. Løsningen af ​​problemer for sådanne mennesker kan blive en mini-kedel på brænde. Dette er en lille enhed, der opvarmes med fast brændstof og viser en god varmeoverførsel.

Denne enhed er en lille ovn, der arbejder på træ. Dens største fordel er hurtig varmeafledning. Opvarmning af værelset sker derfor på kort tid. De er lavet af metal, fordi de køler ned næsten umiddelbart efter afbrydelsen af ​​forbrændingen.

Den lille burger ser temmelig pænt ud og virker effektivt

Der er kedler af disse typer:

 • Af materialetype: rustfrit stål eller støbejern.
 • Ved konstruktion: med tilstedeværelse af kogeplade, ovn.
 • Af brændstoftype: træ, brændstof, tørv eller savsmuld.

Det er i stand til at fungere ved hjælp af brugt brændsel. På grund af brændstofets økologiske kompatibilitet vil en sådan ovn ikke forurene miljøet. Et simpelt design skaber ikke komplikationer i drift. Det er muligt at tilpasse ovnen til ethvert behov (opvarmning, madlavning, tørring af tøj).

Tip: Brug varmeren med yderst forsigtighed, da der er stor risiko for at falde ned fra udenfor.

Vi laver mini-pram selv

Når du selv har opsamlet en sådan ovn, kan du billigt opvarme et lille rum. Mini-burzhuyka med egne hænder går let. Dette kræver en vis liste over værktøjer:

 • niveau for konstruktion, centimeter tape;
 • svarochnik;
 • balgarka;
 • mejsel;
 • Plademetal til komponentdele;
 • skorstenskanal;
 • en tønde (til en cylindrisk model);

En fælles udgave af kedlen er træ. På grund af høj effektivitet kan denne enhed jævnt opvarme rummet, indtil brændebrænderen brænder. Nedenfor følger de detaljerede instruktioner til montering af brændeovn.

Eksempel på en simpel burgulet fra en tønde eller en tom gascylinder

Fremtidens ovn bør være et kammer opdelt i 2 rum. Den øverste er beregnet til brændstofforbrænding, den nederste er nødvendig til akkumulering af aske. Grenene er adskilt af et gitter. Det færdige produkt skal have 2 døre, en til varmekassen, den anden til askepanden. I den øvre del af ovnen er der udstyret en grenrør til fjernelse af forbrændingsprodukter. Nedenfor er der flere muligheder for fremstilling af en burger. Vi råder dig til at læse i detaljer på vores hjemmeside instruktionen på den lange brændeovn.

Den fremtidige ovns kapacitet vil stå vandret. For at gøre dette skal du tage en gammel gascylinder. Dette er en næsten klar mini-brænder på træ. Det er ikke nødvendigt at opdele det i 2 dele, i stedet kan askekammeret svejses nedenunder, hvilket sparer enhedens arbejdsvolumen. Skær derefter ovnvinduet.

I cylinderkroppen bores huller, hvorigennem brugt brændsel kommer ind i askepanden.

Topdøren købes separat og skærer ind i det forberedte hul. Når askeskabet er svejset, er det muligt at begynde at lave støtter til ovnen. Til dette formål fastgøres metalrør til bunden af ​​kammeret ved hjælp af svejsningsapparatet. Længden af ​​rørene vælges individuelt. På bagsiden er der lavet en åbning til skorstenens grenrør.

Vi råder dig til at læse artiklen om burzhuyke fra diske med egne hænder på vores hjemmeside.

Når der ikke er nok ledig plads, kan du konstruere en lodret model. At dele ballonen i 2 dele er obligatorisk. Cylinderens indre vægge er svejsede fastgørelsesanordninger, de vil stole på risten. Den øverste del er lukket med et stålplade. Det kan tjene som madlavning.

Den lodrette udgave af minikøkkenet optager mindre plads og giver dig mulighed for at varme op mad

Råd: Lav ikke bunden af ​​ovnkammeret i tyndt, lavsmeltende metal. Det bliver hurtigt ubrugeligt. Den ideelle mulighed er brugen af ​​et gammelt støbejernsgitter. Støbejerns bowler er egnet som en stikkontakt, som kan blive en tank til opvarmning af vand.

Kedlen med låget var et godt dække

Som skorsten kan du svejse en 90 graders bøjning bagved. Resten af ​​skorstenen er fastgjort til den.

Variant fra tanken på modtageren på skoven

Tankmodtageren er perfekt til fremstilling af en ovn. Døren til lastning af brænde kan ikke udføres. På toppen af ​​lukedækslet, hvorigennem vil blive læst brænde. Den er udstyret med et håndtag til brugervenlighed. Hulet til asken skæres ud nedenfor. Vi råder dig til at studere det borgerlige skovs skema i detaljer og finde svar på spørgsmålene af interesse.

Sådan ser tanken til vandet ud

Denne mulighed er let at fremstille, men kræver forsigtighed, når den bruges. Ulempen ved denne model er ulejligheden ved at rense askeskålen. Men til brug i en garage eller på en dacha - dette er en glimrende løsning.

Tankens afsnit er opdelt af en selvfremstillet rist, som kan laves lige fra ankeret

Som en mulighed er en lille burzhuyka egne hænder lavet af stålplader. Nedenfor er en tegning af en simpel komfur lavet af færdige stålplader. Figuren indeholder alle dimensioner. To skillevægge giver mulighed for at udtrække den maksimale effektivitet fra brændstoffet, fordi de forbrændingsprodukter forlader langsomt takket være labyrinten inde i kammeret. Vi anbefaler også at du studerer røghusets tegninger med egne hænder af mursten ud over denne artikel.

Ved hjælp af metalplader kan du give ovnen nogen form og størrelse

Tykkelsen af ​​metalpladerne skal være mindst 4 mm. Risten kan være en metalplade med borede huller eller endda en forstærkning.

Sættet kan indkapsles i et 2 mm stålhus. Dette undgår følgende problemer:

 • Ovnens opvarmede overflade vil ikke forårsage brand eller brand
 • mængden af ​​infrarød stråling vil falde flere gange;
 • luftlag mellem kappen og overflade af ovnen, gør det muligt at opvarme jævnligt og bedre at opvarme rummet.

Model på brugt brændsel

Hvordan man laver en mini-burger med egne hænder på det brugte brændsel, finder vi nu ud af det. Det vil være sværere at samle en sådan ovn. Dens værdighed er, at brændstof for det er næsten gratis. Varmeelementet i det er fordampningen af ​​den kogende gamle olie, der stiger gennem røret.

En selvfremstillet mini-kedel på minen ser sådan ud

Strukturen består af to tanke forbundet med et rør. Rørets diameter skal være 100 mm, længden er 4 gange større. I dette rør bores små huller, som skal være mange. Til den nedre tank er svejsede står for stabil position under drift. Røret med huller er fastgjort ved svejsning til enhedens bundkammer, til den igen er den øverste tank svejset. I bugten til oliepåfyldning er det nødvendigt at bore et hul igennem hvilket tanken vil genoplive.

Lagdelt skema af en lille ovn til træning til egen skabelse

Vigtigt: På grund af brændstofets beskaffenhed vil kamrene indvendigt blive dækket af olieforbrændingsprodukterne. De skal rengøres regelmæssigt, ellers vil enhedens ydeevne falde.

For en sådan burzhuyka må skorstenens længde ikke være mindre end fire meter. Da brændstoffet vil være flydende, skal alle tilslutninger være hermetisk forseglede. Dette er sværhedsgraden ved at lave ovne på spildolie.

Video: instruktioner til fremstilling af mini-tønde

Den største ulempe ved alle burzhuyok er deres brandfare. Der bør ikke være brændbare genstande i nærheden af ​​apparatet. I sådanne varmeapparater bør benzin, acetone og lignende stoffer ikke anvendes.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

42 + = 52