Mini Fræsemaskine

Det rigtige valg af minifræser

Kompakte fræsemaskiner bruges til fremstilling af souvenirs, små dele, smykker, salgsfremmende produkter. Mini-udstyret arbejder under CNC-styring og er i stand til at behandle bløde metaller, tekstolit, træ og nogen af ​​dets derivater, plastik, glas, læder.

Ved hjælp af en mini-router kan du behandle dele i to eller tre planer:

 • Skær ud fra arkmateriale bogstaver, symboler, tal, eventuelle konturer;
 • graverer skilte, plader til trykning, souvenirs;
 • en cutter cut figurer, klichéer, små indvendige detaljer;
 • boring huller.

Funktioner mini-CNC-maskiner - en lille arbejdsplatform, lav effekt. De anvendes til fremstilling af små mængder varer i små reparationsvirksomheder, i forskningscentre, private erhvervsdrivende. Forholdet mellem prisen og kvaliteten af ​​CNC desktop fræsemaskiner er optimal blandt metalbearbejdningsudstyr.

En lille maskine er placeret i ethvert rum, den opererer fra elektriske husholdninger med en spænding på 220 V, spindelens hastighed reguleres jævnt.

 • let vægt og størrelse;
 • lavt strømforbrug;
 • stille arbejde;
 • enkelhed af enheden og driften;
 • mobilitet;
 • rimelig pris.

Arbejdsstykket er fastgjort på bordpladen. Det udøvende værktøj er fastgjort i en vertikal asynkron spindel, der bevæger sig vandret langs og over bordet. Tredimensionel behandling er mulig på grund af spindelens bevægelse i lodret plan og dets vandrette rotation.

Præcisionsbearbejdning af dele ved mini-maskiner med CNC leveres af:

 • pålideligheden af ​​rammestrukturen, faststøbning af holdbare metaller;
 • trin elektriske motorer, som bevæger spindlen præcist langs koordinaterne;
 • en stærk fiksering af emnet på bordpladen med klemmer eller vakuum
 • numeriske kontrolpaneler, der arbejder fra et computerprogram.

Vigtigste tekniske egenskaber

Ved køb af mini-fræsning udstyr med CNC, er det nødvendigt at tage hensyn til:

 • størrelsen af ​​bordpladen, den største vægt af det emne, der skal bearbejdes, spindelslaget og afstanden mellem det og bordpladen - disse parametre bestemmer arbejdsstyjernes parametre;
 • strøm - varierer fra 150 til 750 watt. For metalbehandling, vælg det maksimale mulige. Høj kraft taler også om "udholdenhed" af udstyr. Hvis du planlægger at bruge den til mindre produktion, kan du ikke spare på strøm. Power 150 watt er nok kun til amatør håndværk;
 • den højeste hastighed af spindlen torsion muligheder og variationsområde - denne parameter bestemmer ydeevnen af ​​maskinen, hastigheden af ​​opgaven, graden af ​​glathed af det færdige emne, påvirker valget af værktøjer og maskindele kapaciteter;
 • maksimal størrelse af ledelsen (øvelser, cutters) - til prøveudtagning af riller og huller med de nødvendige diametre og dybde
 • Tilstedeværelsen af ​​en mulighed for trinløs hastighedskontrol af værktøjet, et CNC-system, der er praktisk og fordelagtigt til fremstilling af de samme dele;
 • tilstedeværelsen af ​​en rotationsvinkel på spindelhovedet er nødvendig for udvælgelsen af ​​skråtstillede riller;
 • netspænding - som regel fungerer mini-maskiner fra husholdningen 220 V, men du kan også finde modeller fra 380 V.

Rammens materiale. Ved arbejde med CNC-fræsning er det vigtigt at udelukke vibrationer, så rammen skal være fast, helst fra støbejern. Sådanne strukturer har maksimal stivhed. Billige modeller er indesluttet i et aluminiumskabel, hvilket reducerer nøjagtigheden af ​​skæringen.

Spindel konstruktion. Elektrisk spindel er en af ​​de vigtigste og dyreste dele af maskinen. Det er ønskeligt at undgå produkter med flydende afkøling, der produceres af ukendte firmaer. De bedste spindler fremstilles af Giordano Colombo, HSD. En god spindel varer mindst 5 år med kompetent drift. Brandede produkter er underlagt garantireparation i servicecentre. Spindelens kraft er ønskeligt at blive valgt med en reserve til behandling af metal ikke mindre end 1,5 kW.

Tabel 1. Karakteristik af nogle modeller af mini-møller

Elektrisk motor til transportbevægelse. I mini-værktøjer til metal servomotorer eller stepper motorer anvendes. Servomotorer er de seneste udviklinger, der sikrer en nøjagtig og hurtig drift. Under drift akkumulerer de ikke en fejl, hvilket er meget vigtigt for masseproduktion. Deres design eliminerer fuldstændig udeladelserne fra trin, der ofte forekommer med steppermotorer. Servomotorer er dyrere, men produkterne fra kendte producenter (Delta, Panasonic) er uafbrudt i lang tid.

Antal værktøjer. Det er ønskeligt at tilvejebringe i forvejen ved hjælp af hvilket antal af kuttere delen vil blive udført. Hvis der kræves mere end tre værktøjsændringer, anbefales det at overveje køb af automatiske maskiner eller semiautomatiske maskiner med mekanisk udskiftning af skærerne.

Kontrolpanel. De fleste mini-CNC-maskiner styres via en tilsluttet computer. Dette reducerer omkostningerne ved enheden, da en god kontrolplade er ret dyr. For eksempel er en af ​​de bedste racks Syntec et komplet fladskontrolpanel, der fungerer uden en ekstra pc.

Software. Normalt er der monteret et kontrolprogram på maskinerne. Ofte er disse teknisk forældede varianter, hvor det er meget vanskeligt at oprette tredimensionale modeller. Derudover arbejder de fleste programmer på den engelske grænseflade og tilføjer ulemper. Det mest praktiske og fælles NC-program er ArtCam.

Eftersalgsservice. Selv den mindste metal bordplade maskine kan mislykkes. Derfor er det ønskeligt at vide på forhånd om tilgængeligheden af ​​et servicecenter eller værksted ved køb. Fræsemaskiner fra små ukendte producenter kan være vanskelige at reparere og finde de rigtige dele.

Videoklip med udpakning af skrivebordsfræsningsgraveringsenhed:

Hvordan laver man en selvfremstillet fræsemaskine til metal for hånd?

Hjemmemølle - et uundværligt udstyr til håndtering af metal og andre materialer med egne hænder. Hvis du sætter et mål, kan du bygge en mini-kopi af industrielt udstyr, der sparer betydeligt på komponenter, mens maskinen også kan gives og dreje funktioner. Hjemmelavet fræsemaskine til metal er lavet ganske enkelt, i fremstillingsprocessen behøver du kun at være tålmodig og have de detaljerede tegninger, der er typiske for det serielle udstyr, til rådighed.

Selvfremstillet fræsemaskine til metal

En husfræsning er en fremragende assistent til behandling af metal- eller træprodukter i tilfælde, hvor brugen af ​​et håndværktøj ikke vil medføre det ønskede resultat. Du kan så gå til værkstedet, men sådanne tjenester er ikke altid billige. Besiddelse af visse færdigheder er det muligt at montere med dine egne hænder en fræsemaskine til metal af den enkleste type eller en mere kompleks model. Følgelig er et simpel form maskine, samlet på grundlag af de sædvanlige øvelser, vil funktionaliteten være mere beskeden end de mere komplekse, udstyret med et stort antal komponenter og arbejder på grundlag af motoren. Hvis vi følger de anvisninger og tegninger, hvorpå der er indsamlet Milling industriprøver, kan bygges til hjemmet workshop maskine, i stand til at udføre komplekse operationer: skåret fra metal eller træ, behandling af overfladen af ​​forskellige konfigurationer til at producere riller, folder, slots, etc. Når du monterer maskinen, kan du stole på videoinstruktioner, der findes i stort antal på internettet.

Maskinens basis er rammen, som skal være stiv fast og stærk nok til at modstå den nødvendige belastning.

Det andet vigtige element er en håndboremaskine eller elmotor, som tjener som et drev til værktøjsværktøjet, som er en kraftigt skærpet fræsere. Til fastgørelse af emner af metal eller træ samt deres placering til forarbejdning anvendes et fræsebord med specielle fastgørelsesdele. Alle komponenter skal være af høj kvalitet, da dette vil bestemme maskinens effektivitet. Routerens kraft, såvel som dens produktivitet, afhænger af drevets kraft og det maksimale antal omdrejninger. Maskinens minimale effekt skal være 500 watt, og til arbejde med hårdere metaller vil der være behov for en 1,2-2 kW motor.

Udstyret kan betjenes manuelt eller automatisk. Den anden type maskine er udstyret med et CNC-modul, som gør det muligt at minimere en persons deltagelse under bearbejdning, slibning og andet arbejde med metal.

Mini-fræsning til metal egne hænder

Den mini håndbyggede fræser består af et elektrisk drev fra en boremaskine, der er fastgjort til rammen. For at montere en mini-router har du brug for følgende materialer:

 • Metal hjørner № 25
 • kanal
 • Car jack
 • Firkantet rørprofil for 20
 • Metalstifter til aksler
 • Tung krydsfiner
 • Morse-keglen
 • 400W elektrisk drev
 • Boring chuck

Det første trin er at lave en ramme af kanalen, bør i sidste ende svejset struktur få bogstavet P. Endvidere metalbeslaget der er boltet til søjlen, gjort lodrette styr bevægelse af fræsning konsollen. Direkte vertikal bevægelse af routerens konsol vil blive udført ved hjælp af en bil diamantformet jack i amplituden på 10 cm. Konsolguider er lavet af et profilrør, til hvilke stifter af metal med gevind er fastgjort. Amplituden af ​​forskydning sidelæns er 13 cm og vandret - ca. 9 cm.

Fra den tykke krydsfiner er der lavet et skrivebord, som er fastgjort til metalrammen med skruer. For at opnå maksimal styrke på arbejdsfladen er krydsfiner foret med tekstolit. For at gøre dette skal du klippe emnet i overensstemmelse med krydsfinerens dimensioner med 25 mm kvoter. På tekstolitdelen, såvel som på overfladen af ​​krydsfiner, påføres limen, efter limning gentages proceduren på bagsiden.

Fra hjørnet og profilfeltet skal du svejse skruen, som er monteret på bordpladen, og fastgør den med skruer. Til svejset jumper i rammen fastgjort borespindel ned. Den forbinder Morse-keglen med en boremaskine Ved hjælp af en sådan mini-enhed er det muligt at forarbejde eller lave produkter af bløde metaller - bronze, aluminium.

Denne model af routeren er forskellig, idet selve boringen er stationær, og kun konsollen med delen bevæger sig. Der er en anden version af en sådan router, når produktet er stationært, og borren flyttes af en elevator langs maskinen. For at lave elevatoren er det nødvendigt at skære stativpladen ud af tekstolitten, sæt den på bordpladen. Til plade lægger et par parallelle stativer, som vil bevæge slæden (via push-mekanismen) med en vedhæftet mini-fræseren. Elevatoren skal være stabil, stiv, så der ikke er det mindste mellemrum, der kan beskadige produktet under behandlingen.

CNC fræsemaskine til metal med egne hænder

CNC-maskine er teknisk mere kompleks end en mini-mølle, et værktøj bestående af følgende komponenter:

Det er vant til at ændre rotationsbevægelser i frem og tilbage.

 • Lodrette, tværgående og langsgående styringer.

De er designet til at køre portalen med spindlen lodret, skrivebordet til højre og venstre og flytte det langs sengen.

 • Basen til fastgørelse af alle riggene.
 • Spindlen, hvor fræseren er fastgjort til forarbejdning af metalprodukter.
 • Arbejdsoverflade (bord)
 • Kølesystem til fræsning og spindel enhed.

CNC-fræseren arbejder med den software, der er installeret på computeren. Programmet opretter et fremtidigt produkt, beregnet i specialkoder, anerkendt af controlleren. Derefter går kommandoen til stepper motorerne, som bevæger spindelen eller roderen i overensstemmelse med konturerne af emnet. Maskinen selv er samlet i følgende trin:

 1. Det første trin i samlingen af ​​CNC-fræsemaskinen er samlingen af ​​det elektriske drev og rammen, hvorpå komponenterne og maskinen vil blive placeret. Den skal have en stærk og stiv struktur, være placeret på en flad overflade. Kraften i CNC-maskinens elektriske drev skal være 1-2 kW. I sin rolle kan du bruge en stationær elmotor eller elektrisk drev fra et kraftigt håndværktøj med et stort antal omdrejninger.
 2. En fræsekonsol, kolonner, alle guider og steppermotorer installeres. På dette stadium skal man sørge for at glide langs guiderne er glat og glat. Derudover kontrolleres pålideligheden af ​​fastgørelsen af ​​alle mekanismer og deres funktionsmåde på dette stadium af samling af routeren cnc. Navn og nøjagtigt antal nødvendige elementer skal ses i de nøjagtige instruktioner og tegninger.
 3. I sidste fase testes hele maskinen, inden softwaren installeres.
 4. Regulatorelementerne er forbundet med hinanden i overensstemmelse med diagrammet, de er forbundet til den computer, hvor softwaren og alle nødvendige drivere er installeret. Når softwaren er installeret, skal du downloade de nødvendige dele skitser. Derefter installeres det ønskede materiale på arbejdsfladen, og typen af ​​skærer til dette materiale vælges.

Arbejdet med udstyret skal kun udføres efter bekendtskab med sikkerhedsreglerne. Dette gælder både CNC-fræsemaskinen og Mini-enheden. For det første er det nødvendigt at bruge øjenbeskyttelse og åbne dele af kroppen mod indgreb af metalspåner. For det andet skal vi sikre, at fræse enhed ikke overophedes, da det ellers kunne splintres, forvolder skade. For det tredje skal al elektronik og netværket være jordet, og det elektriske netværk skal beskyttes mod forekomst af en kortslutning.

Håndfræsemaskine til træ

Håndfræsemaskinen til træ har en temmelig bred vifte af applikationer. Denne teknik anvendes til fremstilling af formede dele til behandling af profiler, volumenfræsning og en række andre operationer. Udstyr er obligatorisk certificeret og evalueret af eksperter for overholdelse af gældende regler.

Håndfræsemaskiner til træ - Dette er en universel teknik, der er designet til at arbejde med træ emner. Med deres hjælp er det muligt at behandle øjne, riller, rejer, barer og andre elementer af træstrukturer. Disse enheder er designet til tværplanning, slibning, skæring, skæring af komplekse former og en lang række andre operationer. Den brede funktionalitet gør disse maskiner uundværlige assistenter, både i store virksomheder og i private værksteder. De kan findes i et baguette værksted, i en møbelfabrik eller i en butik, hvor parket er produceret.

Princip for drift af en manuel fræsemaskine

Mini-fræsemaskinen til træforarbejdning ligner visuelt en elektrisk boremaskine. Hoveddelen af ​​konstruktionen er stopet, som er nødvendigt for at fastgøre værktøjet på arbejdsfladen, hvilket kan være et standard masterbord. Baren er fastgjort til stop og forbinder til bunden. På basis af direkte placeret enhed. Blandt bør tildeles de yderligere komponenter for at låse gevindstangen, transport, finjustering skrue, skrue til standsning af vognen anslag skrue og særlige foring.

For at montere enheden i arbejdsstilling er det nødvendigt at glide stængerne ind i hullerne i rammen. Dette justerer den nødvendige afstand mellem fræsningens rotationsakse og understøtningsfladen. Ved hjælp af en fastgørelsesskrue fastgøres hele strukturen i den ønskede position til efterfølgende arbejde. Fastgørelsesskruen er nødvendig til fræsningens endelige positionering. Den fine justeringsskrue gør det muligt at låse fræsen i den stilling, den skal arbejde. I nogle enheder giver designet mulighed for at ændre dimensionerne af understøtningsfladen ved at flytte foringerne.

På nuværende tidspunkt produceres mini-fræsemaskiner til træ af mange producenter. Ærret leder i denne industri er det tyske selskab Bosch, hvis aggregater i mange årtier har sikret støtte fra fagfolk. Ikke desto mindre kan man ikke ignorere det faktum, at prisen på Bosch maskiner for mange stadig ikke er tilgængelig. Et alternativ til de tyske enheder kan være en mere tilgængelig teknik Makita (Japan) eller DEWALT (USA).

Disse dage, kan mini fræsemaskine til træ har en række tekniske parametre såsom strøm, vægt, begrænse fræsedybden. Teknikken er også differentieret afhængigt af metoden til at starte og stoppe motoren (tumbler eller nøgle). Nogle modeller er udstyret med et system til regulering af værktøjets hastighed.

Ofte erhverves denne teknik af mestere, ikke til produktionsformål, men til kunstnerisk skæring på træ. I så fald skal eksperten tage højde for to hovedpunkter:

 • Effekten af ​​udstyret til effektiv drift bør overstige 800 watt.
 • Udstyret skal være udstyret med en hastighedsregulator, så masteren kan vælge den optimale arbejdsstykkesbehandlingstilstand. Tilstedeværelsen af ​​en regulator gør det også muligt at vælge routerens omdrejningshastighed til at arbejde med forskellige typer træer.
 • Teknikken til kunstnerisk opskæring skal veje mindst 2,5 kg, hvilket sikrer stabilitet og brugervenlighed.

For at få mulighed for at danne den mest objektive opfattelse om dette udstyr, vil vi overveje de mest populære modeller af minifræsemaskiner til træ.

Denne enhed har en lille effekt svarende til 0,9 kW og en begrænsende rotationshastighed svarende til 27000 omdr./min. Slagets højde er 35 mm, og massen er kun 2,7 kg. Blandt funktionerne i designet skelner vi mellem følgende:

 • Tilstedeværelse af en tre-trins emne dybdebegrænser;
 • Indbygget klemme, så du hurtigt kan indstille dybden af ​​forarbejdning med den største præcision;
 • Bygget i håndtaget på routerens omskifter, hvilket letter starten og stop af enheden;
 • Tilstedeværelse af moderne højt effektive kølesystem;
 • Bundpladen er afrundet, hvilket gør det muligt at flytte routeren parallelt med stopet;
 • Mulighed for yderligere tilslutning af støvsugeren.

Denne håndholdte fræsemaskine har en nominel effekt på 1,4 kW og en begrænsningshastighed på 28.000 omdr./min. Slaghøjden er 55 mm, og aggregatets masse er 3,5 kg. Bosch POF 1400 ACE er meget pålidelig og nem at bruge. Det er udstyret med et hastighedsstyringssystem og en lampe til yderligere belysning af arbejdsområdet.

Enheden har et låsesystem til spindlen, hvilket fremskynder processen med at skifte værktøj. For mange kunstnere vil denne funktion af modellen være særlig vigtig. Derudover giver Bosch POF 1400 ACE en manuel fin dybdekontrol, der gør det muligt for mesteren at skabe højpræcise ornamenter. Det konstant-elektroniske stabiliseringssystem giver til gengæld en perfekt skærepræcision.

Som vi kan se, er det i dag ret nemt at erhverve en passende minifræsemaskine til træ, hvis du ved præcis, hvad du har brug for. Vi anbefaler i udvælgelsesprocessen at evaluere maskinens funktionelle, strøm og andre parametre, så den passer til en bestemt opgave. Så du vil være i stand til at vælge nøjagtigt enheden, hvilket arbejde vil være din sande fornøjelse.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 − 13 =