Møllen til krydderier

Hvorfor har du brug for en mølle til krydderier og hvordan man vælger det rigtigt?

For at lette køkkenarbejdet er der skabt gadgets, der tjener som assistenter i kulinarisk kunst, ofte bliver de også designer tilbehør. Fans af friske duftende krydderier har brug for en mølle til krydderier, den forbereder krydderier inden madlavning. Så har det ikke tid til at falme og giver fadet al den smag og aroma. I denne publikation fra "Spice World" vil vi overveje, hvordan man vælger en mølle til krydderier, hvad skal man se efter, hvad er millier.

Hvordan man vælger en møllen til krydderier

Vi har allerede nævnt, at der kræves en krydderier til fremstilling af friskkryddet krydderier fra faste ingredienser. Sidstnævnte beholder egenskaber længere end emballeret jord, med en åbenbart overvurderet holdbarhed. En anden grund til at bruge møllen er "trend" - at holde i køkkenet et interessant, nyttigt tilbehør er moderigtigt. Og designere forsøger at behage de mest raffinerede smag af forbrugere, der skaber de smukkeste modeller af produkter.

Men hvorfor bruge en mølle til krydderier, hvis du har en mørtel med en pistle ved hånden? Har du forsøgt at male kanel i stænger, fenegreek eller badon i en mørtel? Det er næsten umuligt. Det var dengang på hjælp kommer mølle, sparer tid og styrke af værtinden.

  1. Det første spørgsmål, når man vælger en mølle til krydderier, er "hvad er det til?". Hvis kun som en designer "ting", vil enhver souvenir, der passer til køkkenindretningen, gøre. Det er usandsynligt, at det vil vare lang tid for det tilsigtede formål, det er ikke nødvendigt i dette tilfælde. For at lette køkkenarbejdet skal du være opmærksom på tilbehørets pålidelighed, materialet til fremstilling.
  2. Populær er en træmølle til krydderier (sandsynligvis på grund af en acceptabel pris). Men træmaterialerne er ikke begrænsede. I butikkerne møder vi glas, messing, plastik, keramik.
  3. Ved handlingsmekanismen er der en håndlavet krydderi mølle (håndtaget bliver som en gammel kaffekværn eller et hjul), engangsbrug (brugt og smidt væk) og en elektrisk krydderi mølle (den mest kraftfulde, men dyre).
  4. Efter aftale er en monokomponentfabrik isoleret (udelukkende til et krydderi - salt, peber) og universal.

Tips til valg af møller til krydderier

Når du vælger en krydderi, skal du være opmærksom på, at træhuset ikke er egnet til krydderier med en olieagtig konsistens eller stærk lugt (hvidløg, vallmo, dårlig) - køkkenudstyr skal være hygiejnisk. Vær opmærksom på "insides" (knive eller møllesten) - plastik varer ikke længe. Ifølge ejerne anerkendes de bedste materialer til fremstilling af møller fra keramik og rustfrit stål, men de har også en ulempe - tunghed.

Den generelle mangel på møller til krydderier - behovet for at vaske og rense indgangen efter hver slibning (nogle gange kan du ikke undgå børster og tandstikkere), men du tømmer pladerne efter hvert måltid.

Det sidste tip er en håndlavet krydderi mølle (eller elektrisk), der skal glæde øjet og være let at bruge.

Venligst del feedback og råd på møllen, som du var heldig at bruge.

10 tanker om "Hvorfor har vi brug for en møll til krydderier og hvordan man vælger det rigtigt"

Nyttige tips til valg af en møller til krydderier. Vi bruger hovedsagelig monokomponentglasværker, i dem lagrer vi også krydderierne, som endnu ikke er knust. Ægte hylde, kan ikke stå i vægten af ​​alle krukker)))

Tatiana, og dine glasfabrikker kan bortskaffes eller genanvendes?

Jeg har tænkt på at købe en krydderi mølle i lang tid. Men den naturlige dovenskab stopper. Som jeg tror, ​​vil det være nødvendigt at vaske grundigt efter hver slibemølle ... Plader kan simpelthen skylle. Og så skal du forstå, at duften af ​​det tidligere krydderi ikke kan være til stede i det næste. Så jeg bliver nødt til at prøve hver gang.

Eugene kan gøre arbejdet med at rense møllen lettere ved at vælge et tilbehør fra et materiale, der ikke absorberer lugt, for eksempel rustfrit stål eller porcelæn. Men selvfølgelig bliver du nødt til at rense det alligevel.

Min mor plejede at have en mølle, jeg husker godt. Men så gav hun hende en ven til at bruge, men hun kom aldrig tilbage. Nu er vi alle klar til at købe.

Nina, det er synd at møllen "forlod", men hvis du ser filosofisk ud, så har nogen brug for det. Sandsynligvis var der en god mølle, stadig sovjetiske gange?

Livet på en engangsmølle kan udvides. For at gøre dette dyppes det i kogende vand (sekunder for 5, ikke mere), plastiket udvider samtidig og er let aftageligt. Du falder i søvn i møllens krydderier og sætter hætten på igen. Wu-a-la!

Økonomien, som de siger, skal være økonomisk. Det er en live carrier! Hvis nogen forsøgte at gøre det, tak venligst!

Jeg har ikke en krydderi, men jeg tænker allerede på at købe den. Jeg vil følge dit råd, når du vælger dette tilbehør.

Tak for kommentaren. Jeg håber at tipsene vil hjælpe med at vælge det mest praktiske tilbehør til krydderier.

Vælg en møllen til krydderier

Færdiglavede krydderier fra poser er nemme at bruge, men kan ikke matche aromaen med friskmalet. Det er ikke underligt, at krydderierne i dag er ophørt med at være en egenskab udelukkende af restauranter og bosatte sig i vores køkkener.

Faktisk er der ikke så mange sorter af møller, men deres design er undertiden fantastisk - og nu bliver det sædvanlige køkken tilbehør en fetish.

Engangsmølle med krydderier

Beskrivelse. Normalt er det en gennemsigtig beholder (glas eller plast), hvor krydderier allerede er hældt (peberkorn, salt, urter, chokolade, sukker, kanel, etc.). Fra den "rigtige" genbrugelige, adskiller de sig mere beskeden størrelse (ikke mere end 10 cm), men handlingsprincippet er det samme: Du drejer låget direkte over pladen eller panden - og friskmalet krydderier er klar. For nylig var der endda en elite linje med en regulator grad af slibning. En lignende mølle kan indeholde både et enkelt krydderi og en blanding.

Fordele. I princippet er slibemekanismerne ret pålidelige. I det mindste er mængden af ​​krydderier i tanken tilstrækkelig. Derudover køber du et færdigt produkt, du behøver ikke bruge ekstra tid på at søge efter dit yndlingsspice. Kort sagt, en fremragende mulighed for dovne eller meget travle mennesker.

Ulemper. Først og fremmest er en engangsmølle ikke økonomisk eller ergonomisk. Hver gang du skal købe en ny, og smide den gamle, som er ret skadelig for både tegnebogen og miljøet. Derudover er du begrænset til at vælge indholdet af møllen. For det første kan ikke hele sortimentet præsenteres i butikken, og for det andet vil du måske have en særlig blanding, der ikke er i producentens sortiment. Man bør også huske på, at kød, fisk og desserter kræver forskellige krydderier, hvilket betyder, at en meget "skare" af engangsmøller snart vil blive samlet i dit køkken. Og endelig er endnu en minus for lakonisk og universelt design. Selvom han måske har brug for nogen til at smage.

pris: omkring 100 rubler. til en krukke.

En genanvendelig håndmølle.

Beskrivelse. Består normalt af tre komponenter: en beholder til hele krydderier, en møllesten eller en kniv og en beholder, hvor jorden krydderier kommer. Sådanne møller er meget forskellige: med håndtag og uden (drej hjulet eller den øverste blok); universal, kun til peber (med en dobbelt række specielle tænder, der samler alle ærterne under, og derefter reparere dem og formal dem forsigtigt) eller salte (ekstra stærke møllesten); fra en lang række materialer (støbejern, træ, keramik, plast osv.).

Fordele. En række forskellige former, teksturer og materialer giver dig mulighed for at vælge en mølle, der passer til designet af dit køkken. Massivt træ, østlig messing, kobber i landets stil, plast til højteknologisk eller klassisk keramik - alle vælger den mølle, der passer ind i interiøret. Derudover er det "peber", bragt fra fjerne lande, ofte blevet en original, praktisk og elsket souvenir. Mange som den autentiske, beroligende proces af håndmalings krydderier, lysmalningen af ​​møllestenene og krydderiernes krydderier.

Ulemper. Hvis møllen er souvenir, så kan den have skrøbelige plastmalerier. Når du vælger denne enhed, skal du derfor være opmærksom på, at skæredelen var metal. Husk, at træhuset ikke kan modstå oliespecifikationerne (boghvede, hvidløg og andre). Derfor, hvis du ofte skal male dem i en mølle, skal du vælge en sag lavet af rustfrit stål eller keramik. En anden ulempe ved håndmølle er fraværet af slibende grader og vanskeligheden ved at gnide faste saltkrystaller i den. Desuden skal du omhyggeligt vaske og vind møllen hver gang, hvis du beslutter at male forskellige krydderier, der ikke passer sammen (efter smag eller størrelse).

Alternativ nummer 3 for progressiv

Beskrivelse. Denne mølle, såvel som alle de andre, består af møllesten og en krydderfarver. Dens største forskel fra alderen er brorens styrke. Ofte kommer enheden i en fremtidsrettet futuristisk stil.

Fordele. På grund af det faktum, at møllestenene roterer fra elektricitet, sparer en sådan mølle kraften af ​​sin ejer. Det hurtigt, kvalitativt og uafhængigt grinds det nødvendige volumen krydderier. Derudover har den forskellige former for drift til individuelle krydderier og kan nemt klare selv med det sværeste havsalt (i virkeligheden købes denne enhed på mange måder). Mange vil gerne have det moderne design, og i kombination med en elektronisk korketrekker (som nogle gange sælges af en eller anden grund), vil det forherlige dig som en progressiv person.

Ulemper. Dens største ulempe er en ret høj pris, samt behovet for at overvåge, så forskellige smagsstoffer ikke blandes. Når man vælger en elmølle, er det selvfølgelig bedre at give præference for dokumenterede og dokumenterede mærker, der kun bruger materialer af høj kvalitet. Selvfølgelig kan en elektrisk mølle af plast kun være en borddekoration, men ikke en husholdningsredskab.

Møllen til krydderier. Hvordan vælger man?

Udsigt: Håndmølle til peber

For at give retter en magisk subtil smag og aroma hjælpes vi af forskellige krydderier. Spicy ingefær, varm peber, duftende kanel, duftende basilikum, udsøgt muskatnød - og det er stadig en ufuldstændig liste over krydderier og krydderier med unikke smag. Selvfølgelig kan du i butikken købe alle disse krydrede krydderier i den allerede formede form. Men skålens smag vil være uforligneligt rigere, hvis du krydder det med friskkryddet krydderier. Til dette formål er indenlandske køkkenfabrikker blevet skabt for at bevare den oprindelige smag og aroma.

Møllen er en enhed med en gennemsigtig kapacitet og en mekanisme, der gør det muligt at male dine yndlings krydderier og give skålen den bedste smag.

Mills til krydderier kommer i to varianter, og sorten i design er enorm. De adskiller sig i farve, materiale og form. Der er møller af støbejern, plastik, glas, keramik, metal og endda træprodukter.

Til dato er der i verden af ​​kulinariske tilbehør to typer af møller til krydderier - manuel (mekanisk) og elektrisk. Det er bedre - mekaniske eller elektriske møller, det er svært at sige. Hver indstilling har sine plus.

Elmølle er en mølle, hvor en møllesten (en dobbelt cirkel til slibning) drives af en elektrisk motor inde i strukturen. Det tændes ved blot at trykke på en knap eller en sensor, og strømmen modtages fra batterierne eller det interne batteri. En anden fordel ved elektriske møller er, at de kan have forskellige slibemetoder, fra små til større, hvilket er meget bekvemt for værtinden. Den elektriske version af et hjem gadget til peber eller salt er en nem måde at male enhver krydderier, krydderier uden ekstra indsats.

Udsigt: Elektriske møller

Men mange som håndmøller, fordi processen med slibekrydder bliver en slags behageligt ritual.

Hånd eller som de kaldes mekaniske møller, Slib krydderierne ved at flytte møllestiften med håndtaget eller dækket, afhængigt af selve tilbehørets design og krop. Den største fordel er, at doseringen af ​​krydderier eller salt vil være mere præcis end i elektrisk, da du styrer det selv, hvorved mængden af ​​det knuste produkt bestemmes. Men slibeprocessen i en håndmølle er besværlig, hvilket ikke altid er til husmødrenes smag.

Udsigt: Mills mekaniske

Sådan justeres møllens slibemodus til peber?

Slibemodusen justeres automatisk til dyrere og højkvalitets krydderier. I hånden vindmøller er det nødvendigt at løsne og stramme tagskruen eller håndtagene.

I elektrisk - justering gøres lettere ved hjælp af hjulet i bunden af ​​selve pære på selve apparatet.

Materialet og formen af ​​møllerne til krydderier

En af de vigtige detaljer i designen af ​​møllerne til krydderier er møllesten. Denne mekanisme er lavet af keramik, plast og rustfrit stål.

Wikipedia: Millstone (forkert slibesten plural - møllesten ..) - pair sten cirkel, eller fordobler cirkel fremstillet undertiden lavet af træ, med metalindlæg skæreelementerne eller produceret undertiden andre materialer, der anvendes i manualen møller eller møller, der bruges som drivkraft til fræsning.

Udsigt: Mølleudformningen til peber og salt

En plastmølle, der ikke er meget holdbar, bruges i billige møller samt færdige møller med peber, salt eller en blanding af krydderier. Mekanismen for sådanne tilbehør er designet til engangsbrug. Men keramikstenen er mere pålidelig, slidstærk og vil vare i 5-6 år. Den rustfri stålmekanisme fungerer perfekt i køkkenet i mere end 7-10 år og kan male krydderier af enhver tæthed og hårdhed.

Det skal bemærkes, at for højere, højkvalitets slib er det nødvendigt at købe møller, hvor de har to rækker tænder.

For at male, for eksempel et stort Himalayasalt, er det nødvendigt at bruge en mølle med en pålidelig møllesten, der har stærke tænder. Men hvis dine planer er ikke kun til at male salt, og et andet eksempel, en blanding af peber, spidskommen, kardemomme og koriander, anbefales det at bruge et par møller, og der er muligheder for dobbelt mølle til krydderier med to mekanismer.

Udsigt: Dobbelt møller til krydderier

I dagens mange valgmuligheder kan du nemt købe en køkkenkværn, så den kombineres med køkkendesign. Til køkkenet i højteknologisk stil er en stilfuld metalmølle velegnet, og på træhyllerne i Provence som Provence, ser en træ- eller keramikfabrik ud.

Men hvad angår formen af ​​møllen til peber og salt, bestemmes det af formålet og selvfølgelig af din smag.

For at den skal være universel og bekvem at bruge, fremstilles møllens design i form af en cylinder, en kolbe. Men i vores tid er innovative designløsninger, deres form meget originale - i form af en terning, træ, flaske, dukke, menneskelige hænder og næse, dyrefigurer og insekter.

Udsigt: Design dekoration af møller til krydderier

Når man ser på, hvordan ærter af peber eller krystaller af salt bliver til en gennemsigtig beholder i et pulver, afspilles appetitten bogstaveligt om få sekunder!

Køb denne nyttige lille detalje til køkkenet, og dine retter får en unik smag og lugt af friskkryddet krydderier!

Forfatteren af ​​artiklen: Stevlinskaya V.G. (Lektor i KNITU)

Dato for offentliggørelse: 06-08-2015

Dato af fornyelse: 04-09-2017

Rettigheder til offentliggørelse: Spice shop "Deluxe"

Kommentarer til artiklen

Scorede hvad den bedste mølle til salt, læs din artikel og valgte en mekanisk Vinzer med en pen. Jeg anbefaler, at alle før læsning af denne enhed læser og bestemmer

Jeg overvåger omhyggeligt dine nye artikler. Tak og for dette! Super! ))) Forfatter - godt udført)

© 2008-2018 Deluxe.com.ua Spice and spice shop

Kureren for op til 700 UAH er 35 UAH.

Courier for mere end 700 UAH - gratis

Du kan afhente ordren på adressen - ul. Radischeva, 3 (metro Beresteiskaya, 10 minutter til fods) - fra 9:00 til 15:00 kort link

I gennemsnit vil levering koste omkring 30 UAH

Ved bestilling for mere end 1000 UAH - levering i Ukraine - gratis

Levering i Ukraine udføres af logistikvirksomhederne Nova Posta, Deliveri. Afsendelse til ordens dag (undtagen søndag).

Varerne sendes kontant ved levering og ved forudbetaling - efter kundens valg.

Vi anbefaler at købe varer på forudbetaling på Privat-kortet. Du sparer mindst 25 UAH for at sende penge til os.

For mere information, se Forsendelse og betaling


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

90 − 83 =