Montering af bølgepap på taget

Vi gennemfører korrekt installation af bølgepap på taget

Der er nogle nuancer, der kræver nøje opmærksomhed, og forsømmelse af disse funktioner kan have negativ indvirkning på tagets kvalitet og funktionalitet. Der skal lægges særlig vægt på det korrekte valg af tagbeklædning og overholdelse af installationsteknikken. Afhængigt af anvendelsesområdet er profilarket til tagdækning, vægge og bærende formål anderledes. Til tagdækning anvendes udelukkende tagpladetype bølgepap, som kan bestå af flere typer.

Tagpladetypen af ​​det profilerede ark er oftest overtrukket med et specielt beskyttende lag, repræsenteret af polymere materialer - polyester, plastisol eller ren. Før man køber tagplader, skal man mærke mærket, der består af bogstaver og tal.

Mærkning af bølgepap og forudbestemning

Første bogstav i markeringen afspejler formålet med det profilerede ark:

 • Brevet C markerer de vægark, der bruges til at gøre hegnet;
 • Bogstavet H markerer kvalitet tagdækningsmateriale;
 • bogstavet NS markerer bølgepappens universelle udseende, hvis anvendelse er mulig i opførelsen af ​​tag- og væggrænser.

Bogstavbetegnelsen følger den figur, der karakteriserer højden af ​​bølget af tagpladen og udtrykkes i millimeter. Det næste billede er tykkelsen af ​​metalpladen, der anvendes til fremstilling af det profilerede ark. De sidste to cifre i markeringen er bredde- og længdeparametrene i millimeter.

Profilerede ark kan bruges til kold eller isoleret tagdækning. Isoleret tagdækning under profileret plade kræver særlig opmærksomhed, når du udfører følgende trin:

Strukturen af ​​tagdækningstærten

 • et lag af en kasse;
 • en ridseforsegling og en hest;
 • lægning vandtæt film;
 • montering af en rafter eller en bjælke tæller;
 • montering af rafter fødder;
 • lægning af isoleringslaget
 • installation af dampspærrefilm;
 • anordningen af ​​et loftplade;
 • installation af et lag af gipsplader eller foring
 • indretning af ventilationsventilation og ventilation mellem isolationslaget og vandtætningsfilmen.

Montering af tagdækning fra bølgepap kan foretages på en trækasse eller ramme lavet af stålbjælker. Bygningsspecialister anbefaler brugen af ​​en belægning af bølgeplade til bygninger med en længde på mere end tolv meter. Overlappning af flere profilerede ark langs taghældningen skal udføres med en vandret overlap og svarer til tagdækningen.

Fastgørelse af det profilerede ark på taget

Lodret montering af det profilerede ark kan startes fra en hvilken som helst vinkel på taget, men for at undgå taglækage er det nødvendigt at dække det forrige ark med den følgende en bølge. Til kvalitativ ventilation mellem de øverste tagplader og laget af termisk isolering skal der laves et hul på tre centimeter. Lægning af materialet udføres altid i en vinkelret retning til den horisontale kronkage med bevarelse af et fire-centimeter overhæng.

Horisontal installation af det profilerede ark er berettiget, hvis længden af ​​tagkonstruktionen er større end længden af ​​det erhvervede tagmateriale. Horisontal lægning starter ved en hvilken som helst vinkel på den nederste række i opadgående retning. Reglen om overlapning af den foregående profitel opretholdes. Overlapningen af ​​leddene skal være tyve centimeter, og det resterende rum er fyldt med silikoneforseglingsmiddel.

Horisontal overlapning bør være:

 • taghældning < 14˚ - 20 centimeter og mere;
 • taghældning 15-30˚ - fra femten til tyve centimeter;
 • taghældning > 30˚ - fra ti til femten centimeter.

Ved installation af et tag af profileret gulv skal følgende tagelementer installeres:

Installation af ekstra tagelementer

 • Slutplade, der bruges til at afslutte kanterne af bølgepap, installeres, før der lægges profiler. Det kan fastsættes i størrelse eller overlappe. Den første bølge af pladen lukkes ved hjælp af en endeplade på mindst fem centimeter. Den laterale fastgørelse udføres ved hjælp af tagskruer, og til fastgørelse ovenfra anvendes der ridderrammer;
 • lath er cornice, der beskytter bygningens facade mod atmosfæriske udfældninger. Monteret med en overlap på ti centimeter. Fastgørelsespunktet er det sidste plankbræt. Til fastgørelse er det nødvendigt at bruge tagskruer til profitelens farve med et trin på tredive centimeter;
 • Strimlen er razzhelobnaya, hvilket giver et færdigt og æstetisk udseende til åsen elementet, før det er monteret. Ved hjælp af en stang og skruer er endepartierne af de profilerede plader, der er placeret under ryggen, fastgjort;
 • nashchelniki i form af ydre og indre hjørner samt abutment strips. Monteret efter afslutningen af ​​installationen af ​​tagplader. Ud over den dekorative funktion hjælper de med at beskytte leddene mod fugt og støv. Placeringen af ​​anlægsstrimlerne er tagets led med vægge og rør;
 • Dalen, der forbinder tagskråninger med forskellige skråninger og fremmer vandtætning. Monteret før lægning af tagplader;
 • sneholdere, monteret i en afstand af tredive centimeter fra cornice kanten. Med længden af ​​taghældningen mere end otte meter er der brug for yderligere sneserveringsstænger;
 • En hest, der forbinder de øverste plader af hældningen. Beskytter den øverste linje af tagfrakturen. Fastgørelsespunktet er de øvre punkter af den profilerede kappe. Det er nødvendigt at installere et tætningsbånd mellem tagpladerne og højderyggen og også påfyldning af sømme med tætningsmiddel.

Korrekt vedhæftning af plader og komponenter

For at fastgøre tagpladerne til hinanden og til kassen er det nødvendigt at bruge selvdrejende skruer med en zinkcoating. Derudover anvendes tætningsskiver fremstillet af neoprengummi. Fastgørelse af bølgepapp til kassen gennem den nederste del af korrugeringen udføres ved selvdrejende skruer 4,8-28 eller mere.

Sådan monteres profilister korrekt med skruer

Fastgørelse af højderammen foretages gennem den øvre del af korrugeringen af ​​en selvskærer, hvis længde er i forhold til profilens højde.

Vindstangen fastgøres ved hjælp af skruer med et trin på 20-30 centimeter og en overlapning på 10-15 centimeter.

Overlapningen for rygelementerne er 10-20 centimeter, og til fastgørelse anvendes selvdrejende skruer gennem den øvre del af korrugeringen i trin på 20-30 centimeter. Længden af ​​fastgørelseselementer afhænger af højden af ​​bølgepappens blade.

Den gennemsnitlige pris for montering af et hældet tag ved brug af plader af bølgeplade uden hensyntagen til materialets omkostninger:

 • installation af tagdækning på den allerede færdige mudring - fra 700 rubler per m²;
 • installation af tagdækning med montering af en lath på et færdigt rafter system - fra 950 rubler per m²;
 • installation af et hældet tag med et koldt loftsrum, herunder et trussystem, en drejebænk og en belægning fra et professionelt gulv - fra 1500 rubler til м2.

For mere information om, hvordan du selv laver installationen, se videoen.

Moderne tagdækning bliver meget populær. Især efterspørges dette materiale i den private sektor og lavkonstruktion. Tilgængeligheden af ​​en overkommelig pris og præstationsækvivalente belægninger gjorde det profilerede folie et meget attraktivt materiale til taget, som, hvis det er korrekt installeret, vil tjene i mange år.

ТРТ - Svar Oversæt

Montering af bølgepap er ikke en simpel ting, og generelt er det ikke let at montere taget. Fra min erfaring kan jeg sige, at hvis du aldrig har lavet et tag, så er det bedre at kontakte en professionel, der vil gøre det kvalitativt og i mange år. Den senere om et par år for at ombygge sin skabelse))

Min mor i landsbyen var dækket af profilerede tagpersonale. Men alligevel løber taget i nærvær af tunge brusere. Jeg forstår at dette ikke er installatørernes skyld, men huset er stort og taget er meget kompliceret: fra to skråninger går vandet til den flade del af taget i hjørnet og overfyldte ... Garantien var året, de kom og alt var fint. Men huset slår sig ned (det gamle hus er træ) og taget sagen. Hvad skal jeg gøre næste, har jeg ingen anelse om ...

Monteringsvejledning til tagbeklædning

Tag- og vægprofiler med en profildybde på 10, 20, 45 og 57 mm fremstilles trapezformet. De bruges til at arrangere tag, ventilerede facader. Profiler laves lang, angivet af kunden. De er lavet af galvaniseret stål (tykkelse 0,5 mm, 0,7 mm) såvel som galvaniseret stål med en polymercoating (tykkelse 0,5 mm).

I dette afsnit er generelle retningslinjer for installation af tagplader koncentreret. Instruktionerne er generelle, men gælder for de fleste bygninger.

Figuren viser de grundlæggende detaljer på taget. Læs dem og læs afsnittet, før du starter installationen af ​​tagdækningen.

2. Latted kasse

3. Cornice lath

4. Tagplade

5. Snow-resistent plank

6. End-to-end output

7. Indvendige led

9. Rygremmen

10. Slutplade

Taghældning

Anbefalet taghældning under normale forhold er mindst 1: 7 (8 °). Et sådant tag skal installeres særligt omhyggeligt, idet der tages hensyn til tilstrækkelig ventilation og tætning af gennemgående klemmer og led. Endnu mere skrånende tage kræver specielle konstruktive løsninger, der kan konsulteres på virksomhedens kontorer.

foring

Hvis ventilationen af ​​taget er god, er det ikke nødvendigt med foring under tagpladen. Det anbefales dog stadig at lægge foringen. Som foring anvendes en superdiffusionsmembran.

Formålet med beklædningen er at forhindre akkumulering af kondensat og dets indtrængning i det øvre varmeisoleringslag.

Mellem beklædningen og det første bord af kassen ved overhænget skal der være et hul omkring 50 mm bredt til ventilation.

Fastgørelsen af ​​foringen starter fra overhænget mod ryggen. Til kassen er fodringen slået med laths af kort længde (mindst 25 mm) med negle i trin på ca. 20 cm.

På stederne af spærre på foringen er det nødvendigt at fastholde skranken, hvilket forhindrer skader på foringen ved at skrue tagpladerne.

Forsiden af ​​beklædningen, ca. 30 mm bred, pakkes op og spidses til indersiden af ​​endepladen. Ved skæring af foringsmateriale skal du bruge en almindelig kniv og et lige bord.

Fra husets rum og strukturer er der altid en fugt, der kondenserer under taget. For at forhindre kondensering er det nødvendigt at bygge et tag, så lufttemperaturerne udenfor og under taget er ens. Dette kan opnås med en særligt omhyggelig udført varmeisolering, god ventilation og installation af et damptæt lag. Luftstrømmen skal være i stand til frit at stige fra tagskægget til tagryggen. Ventilationshuller skal være placeret i højeste position af taget. Til udluftning kan ventilationsgitter bruges i enden af ​​huset. Luft kan komme ud af revnerne mellem højderammen og tagpladerne.

Det anbefales at installere ekstra ventilationskanaler i svagt ventilerede strukturer.

Den laterale overlapning udføres normalt med en hastighed på halvdelen af ​​profilbølgen. På lavt tag (med en hældning på mindre end 10 °) anbefales det at gøre overlapningen bredere. Hvis taghældningen er mere end 10 °, er den øverste overlap 10 cm. mindre end 10 ° øges den øvre overlapning til 20-25 cm. Pladerne opbygges over hulene med en overlapning på taget på 200 mm på væggen -100 mm. På skrånende tag skal du bruge en forseglingstape eller mastik. Placer opbygningen til kassen med skruer i afbøjningen af ​​hver bølge. Når du installerer tagprofilen PC-20, PC-45, PC-57, starter installationen af ​​plader i enden af ​​taget. Når du lægger tagplader (med en rende), skal du huske på, at det næste ark af profilen overlapper sporet af det forrige ark (sideløbende overlapning). Plader er lagt vinkelret.

mount

Ved fastgørelse af pladerne anbefales det at anvende selvskærende skruer (4,8x38), som skrues ind i profilbølgens afbøjning. Brug et elektrisk eller trådløst boremaskine med en skraldekobling som værktøj. Skruer forbrug i gennemsnit 6 stk. på kvm På kammen og cornice skrues skruerne ind i afbøjningen af ​​hver anden bølge af profilen, midt på pladen - ind i hvert bord af kassen.

Profileret 4.8x0.38 fastgjort med skruer til bølge dybde, og arkene er bundet til hinanden med skruer eller nitter bølgelængde intervaller op til 1 m, til væggen, og til 0,5 m for tagprofil.

Slutplade

Den sidste tagplade i enden af ​​taget er lagt med et stort overlap eller skær langs længden.

Overlapningen af ​​endepladen er ikke mindre end 50 mm. Slutpladen er fastgjort til pladen med skruer eller nitter. Baren skal helt dække den første bølge af tagpladens profil. Trin af fastgørelse omkring 300 mm.

Rullning og glidning af sne, f.eks. Over indgangen eller fortovet, kan forhindres ved at bruge en snehældning, der er installeret i nærheden af ​​tagskægget. På de steder, hvor sneholderen er fast, er det nødvendigt at styrke bølgerne af bølgerne i tagpladerens profil. Fastgørelsen er lavet af skruer under og over snepressen på kammen af ​​hver anden bølge af pladeprofilen.

Cornice lath

Gardinestangen er fastgjort til fastgørelsen af ​​tagplader med en overlapning på 100 mm. Til fastgørelse brug negle eller skruer, et trin på 300 mm.

Indvendige led

Indvendige led er lavet af et glat ark (galvaniseret eller overtrukket). En del af taget under samlingen er dækket af et tæt gulv (solid bord). Gabet mellem det indre led og tagpladen er forseglet med en tætning. Fastgørelse af leddet sker med negle på kammen eller skruerne i profilbølgens afbøjning, et trin på ca. 300 mm.

Enden af ​​den fælles plade fra siden af ​​højderyggen ligger under højderammen og komprimeres forsigtigt. På den indre led er det muligt at montere en razlobloynuyu bar. Den er fastgjort uden tætninger, nitter eller skruer.

Ridge rem

Som en højderam skal du bruge baren K1, K2, K3. Ved forsegling af højderammer af teltag anvendes profilforseglinger. Listerne er lagt med en overlap på 100 mm og fastgjort med skruer eller nitter med en hældning på 300 mm.

I stedet for sammenfletningen lægge særlig rem, der beskytter mod fugt, støv under taget, tætningen er placeret under bar, og i stedet for krydset strimler gør led i væggen, og sæt den ind i åbningen, og fastgør den til ankrene og pelsen med sømtætningsmiddel. Remmen er forbundet med profilen ved hjælp af en skrue, som skrues ind i bølgens maksimale størrelse.

Når enheden ikke er isoleret halvtage, tagdækning profil er monteret på dragerne (som der kan anvendes komponenter eller præfabrikerede profilskinnen, kasse, område, området syet om bord), og en vægmonteret samt på enheden isolerede facader. I bunden og på toppen af ​​vægprofilen kan du bruge indvendige hjørner eller andre specielle planker.

Tagdækning af industribygninger

Tagkonstruktion med bølgeplade Afstanden mellem Z-profiler bestemmes afhængigt af den aktuelle belastning og de geometriske egenskaber ved Z-profilen, såvel som dimensionerne af den anvendte isolering. kan tages disse afstande baseret på bordet A. Den maksimale banen løber koldt tag L (m) Bemærk: Følgende tabel kan også anvendes til at bestemme stigningen af ​​det øvre lag kørsler profilerede isoleret tag dæk A1. One-span tagprofil, understøtningsbredde >= 9,25 mm.

A2. To-spændt tagprofil, bredden af ​​understøtningen er 25 mm.

A3. To-spændt tagprofil, bredden af ​​understøtningen er 25 mm.

A4. Multi-span tagprofilen, understøttelsens bredde er 25mm.

A5. Multi-span tagprofil, bredde på understøtningen 50mm.

B9. Multi-profil gulvbelægning, understøtningsbredde 100 mm.

Træ lathing

Tagplade PC-20

Materialetykkelse 0,5 mm

Nyttig bredde 1100mm

Snebelastning 1,8 kN / m2 For PK-45

Snebelastning 1,8kN / m2

De resulterende chips skal fjernes forsigtigt fra pladerne. Forurenede plader kan rengøres med almindelige vaskevæsker. Organiske opløsningsmidler kan beskadige polymerbelægningen af ​​plader.

Bladene og affaldet, der falder på pladerne om efteråret og foråret, skal rengøres.

Rengør sneen fra taget forsigtigt uden at beskadige dækslet. Hvis der var ridser i processen med forarbejdning og montering på overfladen af ​​tagplader, beskytter zinkbeklædningen under plastlaget pladerne mod rustning. Ridser skal stadig males over med aerosolmaling af samme tone, der sælges af virksomheden "Arsenal Center 9quot;.

I nogle tilfælde er der behov for pladeforarbejdning på byggepladsen. Til trimmeplader anvendes almindelig sakse til tin, en tynd tand savsås og karbid disk elektriske sav.

Brug ikke slibeværktøjer.

Tagdækning plade med en beskyttende belægning kan lagres på et plant underlag og opbevaret i forseglede emballager i en måned ved at placere en pakke boards højde på omkring 20 cm i intervaller på 0,5 m. Ved længere opbevaring plade bør skifte skinner. Galvaniserede plader kan opbevares i deres originale emballage i højst en uge. Ved længere opbevaring skal galvaniserede plader lægges med stativ.

Som skruer til profiler og tagplader er selvboringsskruer for nylig blevet fuldstændigt erstattet af negle. Fordelen ved selvboring skruer med en pakning, når den er korrekt påført, er fuld vandtæt med høj bindestyrke. Færdiggørelsen af ​​pladerne er nemmere og enklere, for ikke at nævne reparation og demontering. Når du køber skruer, skal du være opmærksom på deres kvalitet. En højkvalitets skrue skal først og fremmest sikre: - Fuld vandtæthed for hele levetiden - Korrosionsbestandighed ikke mindre end materialet, der skal fastgøres. Der skal lægges særlig vægt på tætningsbrættet (se fig.). Fra korrosionsbestandighedens synspunkt er det bedre at bruge skruer i rustfrit stål eller i kulstofstål med en tilstrækkelig tyk zinkcoating. Det er tilrådeligt at købe skruer fra leverandøren af ​​plader, hvilket i dette tilfælde er ansvarlig for deres kvalitet. Skrue med selvdrejende skruer er bedst egnet med et batteri boremaskine med et momentbegrænser. Den skruede skrue strammes korrekt, hvis gummipakningen stikker ca. 1 mm ud under metalskiven. Dimensioner på boreskruerne: Skrue til tagdækning - SW 4.8x28 eller 4.8x38. Skrue til metalplade (overlappende) - SL 4,8x20

.

Sekskanthoved med skulder, hovedhøjde skal være tilstrækkeligt til at holde skruen i borekernen.

Aluminiumsskive med en diameter på 14 mm, pakningen er lavet af kvalitets vulkaniseret gummi EPDM. Tykkelse af lægning af skruer til tagbeklædning ca. 3 mm, skruer til overlappning omkring 4 mm.

Skruens tråd, skruet ind i silens træ, giver tilstrækkelig styrke af leddet. Skruer til lapping under hovedet er ikke skåret, hvilket udelukker muligheden for for stor spænding.

Boreskruerne er udstyret med en boretip, der trænger gennem metalpladen og borer i risten et hul, der giver tilstrækkelig styrke af leddet.

Skruehovedet og skiven skal males i en af ​​farvetonerne af metalpladen, tykkelsen af ​​malingslaget er ca. 40 mikron. Skruen skal være lavet af rustfrit stål eller af kulstål med en tykkelse på mindst 15-20 mikron.

Opførelse af huse

Kvalitetsdækket af dit hjem er en garanti for pålidelig beskyttelse mod lækage og ødelæggelse, som først og fremmest vil give komfort og komfort.

Stål er et af de mest holdbare og holdbare materialer, men dens eneste ulempe, som et materiale til taget, var vægten. Kombinationen af ​​tunge plader i summen gav en enorm masse, hvilket negativt påvirket skelettet af tagdækningen. Et problem løst ved korrugering stålplade med en lav vægt i forhold til størrelsen, bevarer sin stærke og stive kvalitet på grund trapezformet profil design - og bølgepap stammer.

I løbet af de sidste par år har den fået stor popularitet takket være dets anvendelighed i brug samt minimal skade på miljøet.

Profilerede plader - hvad er det, dets fordele og ulemper

Profilerede gulve fremstilles ved koldvalsemetoden fra et ark af varmtvurderet stål. Under produktionen kan den behandles med flere lag af beskyttelse for at øge styrke og holdbarhed. I første fase behandles emnet med anti-korrosionsphosphat og jordforbindes derefter. Den øverste del af pladen er dækket af en blanding af polymerer og den nederste del med en speciel lak.

Takket være det udførte arbejde er resultatet et langtidsholdigt materiale af høj kvalitet, der kombinerer meget flere plusser end negative kvaliteter.

 1. Materialets levetid
 2. Konkurrencedygtige priser med andre typer tagmaterialer;
 3. Materiale vægt;
 4. Enkelhed og tidsbesparelse under installation og demontering;
 5. Modstand mod temperaturændringer.

Ulempen ved taget fra bølgepappen er et lavt niveau af støjabsorption, hvorfor lydisoleringen forringes betydeligt.

Den brede brug af bølgepap og ikke kun i taget, opdelt alle sine typer i tre klasser:

 1. H - til belægninger og lofter, såvel som ikke-aftageligt forskalling (det bedste tagdækningsmateriale). Yderligere forstærkere, tykkelse og højde af korrugeringen gør det til den mest pålidelige og varige mulighed.
 2. C - til hegnet hegn og vægge. Denne mulighed er meget billigere end den forrige. Tykkelsen af ​​arket er henholdsvis lavere, levetiden og pålideligheden er meget ringere.
 3. НС - kombineret profileret folie. Mark bruges også ofte i tagværker, men i de fleste tilfælde til et losset tag. Alt afhænger af takhældningens vinkel, hvilket er en meget vigtig faktor om vinteren. Et tyndt stålplad og en mere skrånende tagkonstruktion kan føre til dødelige konsekvenser under snedtryk.

For korrekt placering af bølgepap er det først og fremmest nødvendigt at tage højde for tagets hældning. Dette vil medvirke til at beregne den ønskede del af overlapningen med det tilstødende ark.

 • Når taget er vippet mindre end 15 °, mere end 12 °, skal overlapningen af ​​arkene være mindst 20 cm;
 • I tilfælde af hældningsvinkel 15 ° -309deg; - 15 til 20 cm
 • Taghældningen over 30 ° giver dig mulighed for at reducere overlapningen til 10-15 cm;
 • Hældningsvinklen, som er mindre end 12 °, kræver yderligere arbejde med forsegling af overlapninger ved hjælp af et silikoneforseglingsmiddel.

Dernæst giver vi dig instruktionerne om at installere taget af profileret, takket være hvilket du nemt kan opbygge et pålideligt tag til dit hjem.

Før aflejringsprocessen er det nødvendigt at omhyggeligt og korrekt beregne mængden af ​​tagmateriale og dets udseende. Du kan selv gøre det eller bruge tjenesten hos et firma, hvis leder vil hjælpe dig.

 1. Under transport og lastning skal du undgå stærke kinks og også sikre en glat overflade til mediet, der transporterer materialet.
 2. Manuel aflæsning sørger for hver 2 m længden af ​​en arbejdstager. Ved hjælp af løfteudstyr er det nødvendigt at bruge bløde stropper.
 3. Transport til taget udføres ved hjælp af en log til at forbinde kanten og jorden, der ikke overstiger normen i et ark.

Nødvendige værktøjer, som et målebånd, en hammer, et hacksav til metal, en ledning, en skinne, en boremaskine og en boremaskine er obligatoriske.

Under taget er der altid indsamlet fugt fra husets lokaler. For at forhindre dette er det nødvendigt at arrangere taget, så temperaturen udenfor og under taget er ens. For at opfylde dette mål skal man sørge for korrekt damp- og varmeisolering samt ventilation.

Vandtætning installeres hyppigst før fiksering af bølgepap langs kassen.

hvor 1 - rafterleg; 2- vandtætning; 3-rafter skinner (conrobrus bar); 4 - kasse.

Rådgivning fra fagfolk: Monter en vandtætningsfilm, så den hænger lidt, ca. 20 mm, i en position vinkelret på taghældningen. Start installationen fra underkanten af ​​taget til højden. Lap det, forseglet med tape, skal være 100-150 mm.

Metode til at lægge filmen på bjælkerne:

For at sikre den mest effektive bevægelse af luftstrømmen fra tagene til tagkammen, organiser ventilationshullene mellem højderammen og tagpladerne. På steder hvor luften er svær at komme ind, er det nødvendigt at lave yderligere kanaler til ventilation. Men den nemmeste måde er at placere træplader direkte på vandtætningslaget.

Rails og drejning

Over hydro- og dampisoleringen monteres bjælker eller stålbjælker, hvis profilhøjden bliver 40 mm. Ved siden af ​​dem i længderetningen fastgøres lathen, hvis trin afhænger af typen af ​​bølgepap.

Til organisationen af ​​kassen skal du:

 • en stang i størrelsen 50x50 mm;
 • plade 32x10 mm;
 • fugtbestandige plader af krydsfiner med en diameter på 10 mm.

Beklædningen kan være af to typer: fast og tynd. Den første type er installeret på ribbenene, skøjterne og omkring skorstene. Den tynde tonehøjde er 50 mm. Planker stabler på samme afstand, dette vil lette hele den videre proces til fastgørelse af bølgepapperne.

Alle trædele skal behandles med en antiseptisk og brandbekæmpelsesblanding.

Eksperter anbefaler at lægge den såkaldte diffusionspakning over kassen, hvilket forhindrer dannelsen af ​​kondensat. Det er fastgjort med små negle med en bred motorhjelm.

Til arrangementet af bjælkerne er det nødvendigt at behandle med særligt ansvar, da pålideligheden af ​​hele strukturen afhænger af det i større grad.

Præcise standarder for kasseens tykkelse findes også ikke, det afhænger alt sammen af ​​de samme parametre af de profilerede ark og længden af ​​fastgørelseselementerne. Mindste dimensioner af kasseens tværsnit er 32/100 mm. Brættet, der ligger langs corniceen, bør være lidt tykkere end alle de andre. Ved siden af ​​skorstenen er det nødvendigt at arrangere ekstra brædder.

På lathen lægger vi den nederste række af tagbeklædning, der danner et cornice overhang. Dens dimensioner er helt afhængige af profilarkets højde.

Men i første omgang er det nødvendigt at tage sig af kronen, som nødvendigvis skal organiseres under vandtætningslaget. Dette er for at sikre, at spildevand og kondensat formet falder i kronen, hvorigennem det drænes ind i afløbsområdet og derefter ned i afløbsrøret. Alternativt vil vandet strømme ned i husets vægge, hvilket vil medføre negative konsekvenser.

Det skal straks bemærkes, at installationen af ​​bølgepap bør udføres strengt i henhold til vejledningen.

Selvfølgelig er det bedre at købe bølgepap på markedet, hvilket svarer til størrelsen af ​​taget, men ofte svarer disse to parametre ikke, så du skal vide, hvordan man skal skære og hvilket værktøj der skal bruges bedre.

Materialet skal justeres på en flad overflade, f.eks. På jorden.

Til disse formål kan du bruge en række forskellige værktøjer, men det er bedst at bruge elektriske apparater som f.eks. En boremaskine med en skivefastgørelse. Hvis du ikke kunne få et sådant værktøj, skal du skære det manuelt med stål saks på en stålbase eller en hacksav med små tænder.

Det er forbudt at anvende mekanismer med en slibeskive, for eksempel en bulgarsk, til at skære det bølgede ark. Årsagen er, at sådanne indretninger producerer relativt stor varmeenergi under drift, hvilket negativt påvirker materialets ydeevne.

Ved skæring af tagmaterialet vil kantene ikke blive beskadiget uden skade, derfor er det nødvendigt at tage sig af farven på bølgepappens farve på forhånd.

Vi hæver bølgepap på et tag

Under tagbeklædningen af ​​tagbeklædninger er der ofte vanskeligheder på grund af materialets dimensioner, så det er bedst at udføre dette trin af arbejdet ved hjælp af logfiler for behageligt arbejde.

De skal installeres på en sådan måde, at de hviler mod jorden med den ene side og direkte ind i taghældningen på taghældningen.

Mellem stængerne skal der være en afstand lidt mindre end bredden af ​​arkene af bølgepap. Takket være dette system kan du nemt hæve tagpladen sammen til yderligere installation. Udskift lags kan være almindelige trapper uden skinner.

Tag med bølgepap bør laves under overholdelse af følgende teknologi:

 • Arkene skal fastgøres med sekskantede skruer 80 mm lange og pakning. Det skal huskes samtidig, at det ikke er muligt at stramme skruerne for meget, da dette kan medføre overdreven tætning af pakningen, som følge af, at vandtætningslaget kan lide.

 • For at fastgøre arkene skal være i den nederste del af bølgen og i højderammen og i overlappende steder - i den øvre del.
 • Start installationen bedst fra slutningen af ​​rampen. Lateral overlapning skal gå til halvdelen af ​​bølgebladet. Men hvis rampen er skrånende (hældningsvinklen kan variere fra 8 til 120 grader), så for at undgå lækage skal overlapningen gå til 1,5 bølger.
 • På tværs og langsgående ledd er det nødvendigt at lave en ekstra forsegling med selvklæbende tape eller bituminøs mastiks.
 • De forreste dele af taget skal være udstyret med vindstød, som vil beskytte taget fra bølgepappet mod ødelæggelse og blæser. Monter dem ved hjælp af selvdrejende skruer, hvis tonehøjde er 200 mm.
 • Afhængig af bølgens højde er længden af ​​den selvdækkende L, som er lig med:

L1, L2 - henholdsvis gevindprofilen (ca. 25-30 mm) og tykkelsen af ​​skiven med en tætning (ca. 3-4 mm), H - højden af ​​korrugeringen.

På 1 m2 skal du bruge ca. 5-8 skruer.

Montering af taget fra bølgepapet - video:

For at forhindre rivning af de bølgede plader under stærke vindstød, er det nødvendigt at udstyre gavlkanten korrekt.

Hvis tillægget af bølgepap fra forsiden af ​​huset er 50-70 mm, anvendes der et vindstativ med dimensioner på 25x80 mm, som er fastgjort med selvskærende skruer. Hvis på husets frontale del er godtgørelsen ubetydelig, eller der slet ikke er nogen, så bruges der endvidere jernbanen til jernbanen. Det ligner et almindeligt stålhjørne. Monter det skal være i trin på 200-300 mm og med en tværgående overlapning på 100-150 mm.

Til anlæg af en skråning til en mur, brug hjørne lameller. Planker, uanset typen af ​​sammenhæng, langsgående eller tværgående, skal monteres ved hjælp af selvlukkende skruer med en hældning på 200-300 mm og en overlapning mellem disse stænger ca. 100 mm eller derover.

Kobling til væggen:

Longitudinal anlæg til væggen:

Montering af skate og snowbarrier

Start installationen arbejde forbundet med fastgørelse af højderyg, følger fra den side, der er mindre tilbøjelige til vindstød og hovederne. For eksempel, hvis for din lokalitet den fremherskende blæsende side er vest, så er fastgørelsen af ​​åsen bedre at starte fra øst. Det kan være enkelt, figurativt eller flisebelagt. Fiksering af højderammen udføres ved hjælp af selvdrejende skruer med en hældning på 200-300 mm, og glem ikke om tætningspakningen og ventilationsgabet.

Snegbarrier er særlig vigtig under optøningen, og det forhindrer snedskal fra snefaldet. Det skal installeres lidt under kanten af ​​taget over taghældningen. Fastgørelsen udføres i færdigmonterede bjælker.

Tagisolering fra bølgepap

For at isolere taget skal du bruge mineraluld og parobarrier. Sammen kan mineraluld tages og durroy isolering, men dette er den mest effektive.

Og så. gå ned fra taget til loftet, og du kan fortsætte til den sidste fase af arrangementet af taget fra bølgepappet.

Mineralisolering kan være rulle eller plader, som du vælger - det er ligegyldigt, fordi begge har fremragende driftsegenskaber. Den er monteret i mellemrummet mellem spærene for dens fastgørelse kan anvende enhver metode - at fastgøre skruerne stramt at fastgøre tråden eller lim. Den vigtigste ting, at nogen af ​​dem i udførelsen af ​​sine funktioner, og på samme tid ikke unødigt komprimere fugemasse, som holder koldt udenfor ikke ulden, og luften, som er beliggende i det.

2-åse; 3 - fugemasse, 4-ende; 5-lags vandtætning; 6,7 - henholdsvis hegn og ben; 8 - mineraluld 9-dampbarriere; 10-lags loft 11-foring eller andet finishmateriale; a - tagventilation; b - ventilation mellem vandtætning og mineralisolering.

Derefter skal der monteres en dampspærring over mineralulden. Det er nødvendigt at forhindre indtrængen af ​​fugt, som er i luften inde varmelegeme, da det kan reducere ydeevnen af ​​mineralulden - jo mere vil det absorbere fugt, jo vanskeligere er det at holde varmen.

Det er værd at huske på, at hele rummet på taget ikke behøver at være isoleret, men det er nødvendigt at tage sig af den såkaldte kolde trekant. Rum placeret over taget i en afstand på 300-400 mm efterlades ubehandlet mineraluld, da dette vil lette kold trekant god luftcirkulation i loftsrum og i den indre del af taget.

Installering af taget fra bølgepappen er tilladt, og på det gamle tag, der opfylder alle dets driftsmæssige egenskaber, vil dette øge sine varmeisoleringsegenskaber.

Omkostningerne ved at montere taget fra bølgepappen afhænger primært af kompleksiteten af ​​konstruktionen, dimensionerne og selvfølgelig selve tagdækningsmaterialet.

I pleje af dette tagmateriale er det helt uhøjtideligt. Det skal dog håndteres med stor omhu, da profilarkene let kan beskadiges. Før installationen, skal du ikke lægge dem på jorden, og bedre anvendelsen til dette særlige træfod, som boards har en tykkelse på ca. 25 cm og er fordelt 50 cm Mindst én gang i seks måneder, gøre en grundig rengøring af taget mod snavs, blade og andet "vrediteley9raquo.;.

I tilfælde af ridser på pladen er der intet at bekymre sig om, da zinklaget, der er placeret under plastik, beskytter det bølgede plader mod rust, og skadesstedet kan behandles med en farve af samme farve.

Løs fejlen i størrelse

Løs fejlen i størrelsen af ​​bordet på båndene - 32x100

og alligevel - krydsfiner har ikke samme størrelse som diameteren

© Building Portal StrPort 2011-2016. Artikler om reparation, byggeri, byggematerialer.

Kopiering af oplysninger fra hjemmesiden er kun mulig med tilladelse fra redaktionen eller med en direkte henvisning til kilden. Retsgrundlag


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

74 + = 75