Mørtel til at lægge mursten proportioner

Murstenmørtel til mursten

En blanding til murstenlægning refererer til byggematerialer med høje krav til nøjagtigheden af ​​proportioner og kvaliteten af ​​adhæsion. Anvendelsesområdet omfatter opførelse af fundamenter, skorstene, vægge med varierende grader af belastning, indvendige skillevægge og beklædning. Sammensætningen, forholdet mellem komponenter, batching og murværksteknologi bestemmes af reglerne til bygningen eller strukturerne. Især soliditetsdensiteten og tidspunktet skal svare til konstruktionstiden og styrke-, isolations- og fugtbestandighedskarakteristika - driftsbetingelserne og typen af ​​klodser.

Den fremstillede opløsning opnås ved at blande med vand de tørre fremstillede ingredienser: fyldstoffer, astringerende, modificerende additiver og farvepigmenter. Dens standardkonsistens er medium tæthed, den skal være plastik, klæbende og ikke absorbere fugt. Kompressionsstyrken, frostmotstanden og størrelsen af ​​bestanddelene af komponenterne anses for at være vigtige parametre for murværmørtel. Yderligere egenskaber (varmeisolerende, dekorative, fugtighedsbestandige) reguleres ved at ændre sammensætningen og proportionerne af blandingen.

Afhængigt af formålet og kvaliteten er alle blandinger til mursten inddelt i universelle og specielle. Den første type anvendes til opførelse af strukturer fra alle typer vægsten og deres beklædning. Den indeholder enkle løsninger på cementbasis (med små tilsætninger af kalk), komplekse sammensætninger fra Portlandcement og polymeradditiver og dekorative farveblandinger. Alle har i sin tur forskellige egenskaber ved mobilitet, vedhæftning, termisk ledningsevne og vandabsorption.

Komplekse murværksløsninger er repræsenteret ved sammensætninger med additiver af ildfaste materialer eller fyldstoffer, som forbedrer modstanden mod aggressive medier. De anvendes til opførelse af faciliteter med ikke-standardmæssige driftsforhold: skorstene, ventilationskanaler, industrielle lokaler. Hvad angår universelle sorten er alle deres normer og egenskaber reguleret af GOST 28913-98.

Afhængigt af sammensætningen af ​​følgende:

 1. Cementmørtel til mursten - Stiv og langsomt bevægende, men med styrke, der er egnet til montage af strukturer med høj belastning.
 2. Kalkblandinger er stærkt elastiske og varme (minimale konduktivitet for termisk ledningsevne), men anvendes sjældent på grund af brølhed efter størkning. Grænsen for deres kompressionsstyrke er 0,4 MPa, hvilket er uacceptabelt for bærende vægge. Anvendelsesområdet er begrænset til interne værker i lavhuse, det er ret almindelige mørtel og ikke murværk.
 3. Blandinger af sand og cement med tilsætning af lime mælk i små mængder - universelle forbindelser med fremragende vedhæftning og mobilitet. Men med alle de fordele, de ikke er brugt med risiko for intensiv eksponering for fugt på murværket.
 4. Cement-lerløsninger - lidt underlegen i styrke til den første sort, men opnår elasticitet. De er nemme at lægge, men er vanskelige at forberede: Du skal ikke blot købe ler med et passende fedtindhold, men også for at knuse alle klumperne omhyggeligt.

Klassisk murværk blanding af cement og sand er optimal til at lægge de bærende og grundstrukturer af huse. Overhold følgende proportioner:

Sand til cementforhold

Herefter vil de angivne mængder mørtel til murstenlægge være gyldige, når der anvendes frisk cement med et mærke, der ikke er lavere end M500. Når de indtaster kalk, er de:

Værdi af sand: lime: cement

Til lægning af ovne og ildfaste strukturer anvendes simple løsninger, der er fremstillet manuelt, baseret på ler eller komplekse blandinger med cement, lime eller ildfaste chips. Forholdet mellem vand og vand overstiger ikke 0,25 af lejemængden. De nøjagtige proportioner af sand afhænger af bindemidlets fedtindhold og varierer fra 1: 1 til 1: 2. Ved æltning af en cement-lermørtel er de henholdsvis 0,15: 1: 3 eller 0,2: 1: 5.

Nuancer til at forberede blandingen med egne hænder

Batchprocessen er enkel, men for store mængder arbejde skal du købe eller leje en betonblander. For at opnå en kvalitet mursten mix til mursten, er det nødvendigt at foretage en grundig forberedelse af komponenterne ved at bruge dem i forholdene i overensstemmelse med kravene i teknologien og ensartet blanding. Produkterne er placeret på en usædvanligt frisk løsning, dette tages i betragtning ved bestemmelsen af ​​batchmængden.

Eventuelle klumper er afviselige, sand sigtning gennem en sigte er et uundværligt stadium, uanset hvor rent det ser ud. Størrelsen af ​​fraktioner er begrænset til 3 mm. Til flodarbejder anbefales det at købe flodsand. Før vandblandingen startes, blandes de tørre komponenter grundigt sammen. Alle anvendte materialer fremstilles i volumen for en batch, det er bedre at forlænge tilberedningsprocessen end at tillade klumper at danne ud fra fugt.

Derefter hældes det meste af vandet i blanderen og kombineres med farvestoffer og hærdere eller blødgørere (hvis nogen). Derefter tilsættes cement og sand til skålen, den blandes i yderligere 5 minutter. Hele processen tager ikke mere end 6 minutter, den resulterende blanding hældes helt ud af betonblanderen og forbruges så hurtigt som muligt. Om nødvendigt indføres resten af ​​vandet i små portioner (det omtrentlige forhold er op til 0,8 til andelen af ​​bindemidlet, men ikke mere end 25% af det totale volumen).

Forberedelse af blandinger med tilsætningsstoffer af lime eller ler passerer analogt, men under hensyntagen til stigningen i andelen af ​​sand. I dette tilfælde blandes bindemidlet i en tør form (f.eks. Cement + pushenka) og indføres i skålen, og først efter blanding tilsættes sigtet fintkornet sand. Ved blanding af et lille volumen kan opløsningen lukkes med limemælk.

Beregning af den nødvendige mængde murværk er en kompleks proces. Fabrikanter af færdige blandede tørblandinger angiver en omtrentlig strømningshastighed, forudsat at den anbefalede eller minimale tykkelse af laget observeres (sjældent opfyldt betingelser). Indikatoren er angivet i kg, forbrugt pr. Produkt af standardstørrelse eller pr. 1 m2 murværk. I teorien er det tilstrækkeligt at gange antallet af mursten eller beklædning område, men i praksis tager meget mere materiale, især ved anvendelse af porøse eller hule blokke (op til 30% i det mindste).

Omtrentlige anvendelsesfrekvenser for cement-sandmørtel - fra 75 liter pr. 1 m2 murværk med standarddimensioner og tykkelse på ikke mere end 10 mm. Forøgelse af interlining rummet med mindst 1 mm fører til en uberettiget overforbrug og en stigning i omkostningerne ved byggearbejde. For en mere nøjagtig beregning tages der hensyn til en værdi som muren af ​​murværk: i 1 m3 er andelen af ​​blandingen 25-30%. Teknologien indebærer befugtning af mursten og vægblokke, hvilket gør det muligt at reducere forbruget og udelukke processen med at trække ud fugt.

Omkostninger til færdigblanding til murværk

Produktionen af ​​byggesten har længe været tilgængelig for små virksomheder.

Hvid silikat mursten er det byggemateriale, der anvendes til erektion.

Gipsplader bliver mere og mere brugt i værksteder. S.

Hvad er bedre skum beton eller luftbeton?

Anvendelse af DSP'er i konstruktion

Mørtel til lægning af mursten - forbrug pr. 1 m2

På forberedelsesstadiet til mursten bygger mange mennesker ikke tilstrækkelig opmærksomhed på planlægning og beregning af den nødvendige mængde byggematerialer, herunder forbrug af mursten pr. 1 m3 murværk. Det er vigtigt at beregne ikke kun den nødvendige mængde mursten korrekt, men også at bestemme forbruget af mørtel på murstenen. I særdeleshed skal du lagre sand og cement, ellers kan byggeri stå i det mest afgørende øjeblik.

Typer af løsninger til mursten

Under alle omstændigheder er cement en integreret bestanddel af blandingen til lægning af mursten. Men afhængig af arbejdsmiljøforholdene i morterforbindelsen kan murstensmørtel tilføre komponenter som lime, ler. Afhængigt af sammensætningen skelnes der mellem følgende typer løsninger:

 • cement, er præget af stor styrke og stivhed. Den kan bruges praktisk taget uden restriktioner, både til fler-etagers konstruktion og til lavhuse;

 • cement-lermørtel, Styrken er noget lavere end for cementmørtel. Før indføring af ler i opløsningen skal den grundigt rengøres af alle urenheder og knuses. I blandingen introduceres leret i samme forhold som cementet;
 • cement-kalk, på styrke er ringere end cement-ler. Det er kendetegnet ved høj plasticitet og vedhæftning (det klæber godt på overfladen af ​​en mursten). Til fremstillingen blandes den tørre cement-sandblanding med forberedt limemælk;

 • kalkholdige opløsninger. De bruges relativt sjældent, dette skyldes deres lave styrke og brølhed (ikke mere end 0,4 MPa pr. Kompression). Derfor er deres anvendelse begrænset til sfæren af ​​lavkonstruktion. Fordelene ved kalkholdige opløsninger indbefatter deres lave varmeledningsevne.

Almindeligvis anvendes cementmørtel i konstruktion som oftest, hvilket skyldes deres høje styrke. Ved udarbejdelsen af ​​opløsningen skal det huskes, at dets egenskaber afhænger i vid udstrækning af overensstemmelse med proportionerne, komponenternes kvalitet og endda blanding af komponenterne.

Andelen mørtel til mursten

Før du forbereder blandingen, er det nødvendigt at estimere mængden af ​​det kommende murværk. Hvis fronten af ​​arbejdet er forholdsvis lille, er det mere hensigtsmæssigt at stoppe valget på specielle tørblandinger. Til forberedelsen er det tilstrækkeligt at tilsætte vand i beholderen med blandingen i forholdet angivet på pakken og blande.

Brugen af ​​klare blandinger til lægning af mursten er kun berettiget med en lille mængde arbejde. I dette tilfælde er personen garanteret at opnå en løsning af den krævede kvalitet.

Men ved brug af færdige blandinger til byggeri er et feriehus f.eks. Økonomisk uhensigtsmæssigt, i så fald er det nødvendigt at forberede løsningen selv. Derfor bestemmes behovet for opløsningens komponenter.

Hvad angår cement-sandmørtel, registreres forholdet mellem komponenter som en andel, f.eks. En rekord på 1: 3 betyder at 3 volumen dele cement skal tages pr. 1 volumen del sand. Afhængigt af sandens egenskaber og murværkets krævede egenskaber kan cement / aggregatforholdet variere over et bredt område (typisk fra 1: 3 til 1: 6).

Ved anvendelse af cementkalk og cement-lerblandinger kan sådanne forbindelser mellem komponenter generelt anvendes.

Hvis luftfugtigheden i rummet ikke overstiger 60%, anbefales følgende forhold af komponenterne i cement-kalkopløsninger.

For cement-lermørteler til murværk under de samme forhold anbefales der lidt forskellige proportioner.

Ved anvendelse af cement-sandmørtel er det hensigtsmæssigt at anvende cementforbrug i kg pr. 1 m 3 opløsning.

Selvfølgelig kan du bruge en mere velkendt form for optagelse af forholdet mellem komponenter - i form af en andel. Tabellen viser proportionerne af de mest almindelige mørtelopløsninger.

Hvad påvirker forbruget af mørtel til murværk?

Forbruget af mørtel til mursten bygger på flere faktorer:

 • en vigtig rolle tykkelse af mørtel joint. På grund af den store længde af leddene i murstenskonstruktionen fører selv et par ekstra millimeter af sømtykkelsen til en betydelig overskud af opløsningen;

I princippet er forbruget af opløsningen det samme for alle typer mursten undtagen forvendt. Det vil kræve 20-30% mere løsning.

Teoretisk er det muligt at beregne mængden af ​​mørtel til mursten som volumen af ​​alle mørtelleder. Det vil sige at formere den samlede længde af sømmen med dens højde og bredde (vandret og lodret led må også tages i betragtning). En sådan tilgang er imidlertid forbundet med besværlige beregninger og anvendes derfor ikke.

For at bestemme forbruget af mørtel på murstenlægning, anvendes de gennemsnitlige data, er det kendt, at i en terning af murværk står løsningen for 25-30% af volumenet. Således er bestemmelsen af ​​forbruget af mørtel på mursten af ​​mursten reduceret til beregningen af ​​muren af ​​murværket.

Da der med mere eller mindre stor byggeri ikke anvendes færdigblandede mørtelblandinger, er det ikke tilstrækkeligt kun at bestemme behovet for en løsning. Det er også nødvendigt at beregne, hvor meget cement og sand der er behov for.

Beregning af forbruget af cement i murværket afhænger hovedsageligt af valgte forhold af bindemiddel og fyldstof og også af typen af ​​blandingen (cement-sand, cement, kalk eller cement-ler). Det skal også forstås, at hvis en andel er valgt, f.eks. 1: 4, vil der være behov for 1 m 3 sand og 0,25 m 3 cement (uden vand) for at forberede 1 kube af opløsningen. En sådan tilsyneladende ulogisk forskel i mængder skyldes, at cementpartikler er meget mindre i størrelse end enkelte sandkorn, så de blot fylder rummet mellem sandkornene.

Efterspørgslen efter cement bestemmes i flere faser:

 1. Mængden af ​​murstensværdien (eksklusive vinduer og døre) beregnes.
 2. Under hensyntagen til det faktum, at der i 1 m 3 af beklædning kræves en opløsning på ca. 0,25 - 0,3 m3 volumen, bestemmes det totale krævede volumen af ​​opløsningen.
 3. Under hensyntagen til den valgte andel beregnes efterspørgslen efter cement.

Det er vigtigt at huske, at der anvendes en volumetrisk dosering, dvs. ved beregning af behovet for cement skal man tage højde for dens densitet.

Eksempelberegning af cementforbrug pr. 1 m2 mursten murværk

Er det planlagt at bygge en enetages hus, væggene er 15 meter lang, højden af ​​lofter - 3,40 m Antal windows -. 7, størrelsen af ​​vinduet åbning 1,80h1,20 m Antal døråbninger i ydervægge -. 2, dimensionerne af hvert - 2,10h1, den samlede længde af 30 m indervægge -. 42 m, antallet af døråbninger i dem - 5, størrelsen af ​​hver - 2,0h1,30 m Tykkelse murværk ydervægge -. 2,5 mursten (64 cm) indre - 1 klodser (25 cm ).

 1. Den samlede mængde murværk (for ydre og indvendige vægge) beregnes. For ydre vægge: (4 x 15 x 3,4 - 7 x 1, 8, 1, 2 - 2 x 2, 1, 1, 3), x0,64 = 117,39 m 3. Til indvendige vægge: (42x3,4 - 5х2х1,3) x0,25 = 32,45 m3. Den samlede mængde murværk er 149,84 m 3.

Hvis beregningen af ​​antallet af klodser udføres særskilt for interne og ydre vægge, så beregnes der ved beregning af cementforbrug beregningen ved hjælp af murens samlede volumen.

 1. Af den samlede mængde murværker er ca. 25% mørtel, hvilket betyder at 149.84x0.25 = 37.46 m 3 mørtel skal bruges til konstruktionen.
 2. Til fremstilling af opløsningen vælges forholdet mellem bindemiddel og aggregat til at være 1: 4. Med dette i betragtning er 37,46 / 4 = 9.365 m 3 cement nødvendig.
 3. Da cement sælges i poser på 50 kg, er det nødvendigt at oversætte den opnåede værdi til kilogram.

Til beregninger anbefales det at tage den gennemsnitlige tæthed af cement i området 1300 kg / m 3. Til konstruktionen skal du bruge 9,365x1300 = 12174,5 kg eller 12174,5 / 50 = 244 poser. For forsikring kan du øge resultatet med 5-7%. Således vil der være behov for 256 sækkeposer til væglægningen.

Korrekt beregnet forbrug af cement til belægning af mursten sikrer færdiggørelsen af ​​bygningen til tiden.

Kategorier af artikler:

for eksempel skal du altid vide præcis forbrug mursten 1 m3 murværk. Især er det meget vigtigt at kunne korrekt

krævet mængde mursten for af hele objektet. Metode til at tælle mængden mursten første blik opgave

Beregn den forventede belastning byggegrundlag (fundament). For det andet, mursten er købt af fester, og end det

Sådant byggemateriale som mursten, forseglet med cement opløsning, som er forberedt umiddelbart før

forberedelsesfase for murstenskonstruktion, mange betaler ikke nok opmærksomhed til planlægning og tælling

Hvordan man laver mørtel til lægge mursten?

Højkvalitets mørtel til murstenlægning giver strukturen den nødvendige styrke og holdbarhed. Der er flere muligheder for fremstilling af et bindemiddel, som med succes kan bruges af en privat udvikler.

Murenes pålidelighed og holdbarhed afhænger af kvaliteten af ​​mørtel.

Hvad kræves til fremstilling af mørtel

Mørtel til mursten murværk er efterspurgt på hver byggeplads. For at blande sammensætningen i store mængder kræves der en betonblander. Hvis bindemidlet er nødvendigt til kosmetisk reparation, vil der være et par stykker. I dette tilfælde gøres partiet manuelt.

Blandingen til lægning af mursten består af flere komponenter:

Ordningen for cementproduktion.

 • bindemiddel;
 • vand;
 • sand;
 • fyldstof.

Som den første anvendelse af cement, ler eller kalk. Sammensætninger baseret på ler er egnede til brug signifikant længere end blandinger baseret på cement. Kalkmørtel har en lavere styrke end cement og ler.

Sandet til mørtel skal være af medium kornstørrelse og udvindes fra stenbruddet. Flodsanden virker ikke, fordi sandpartiklerne i den er for små, så de vil provokere murens skørhed. Som fyldstof anvendes forskellige materialer:

Anvendelsesfortegnelse for cementmørtel.

 • knust sten;
 • grus;
 • savsmuld;
 • nåle;
 • udvidet ler;
 • slagge (affald af metallurgisk produktion);
 • halm.

Afhængigt af typen af ​​fyldstof opnås forskellige typer beton: savsmuld, cinder, claydite. Et vigtigt kriterium for kvaliteten af ​​mørtel til mursten er plastik. For at opnå det, er der lavet specielle tilsætningsstoffer: blødgørere. Du kan anvende dem, der tilbyder et handelsnetværk. Men du kan bruge billigere, men ikke mindre effektive midler.

Disse omfatter vaskepulver og flydende glas. Sidstnævnte vil gøre sammensætningen ikke kun elastisk, men også vandafvisende. Men den mest økonomiske måde er at bruge billig vaskepulver. I den seneste tid gav bygherrer plastikens plasticitet til murværk ved at tilføje PVA-lim til det. Men i øjeblikket anses denne metode forældet.

Tabel over proportioner af forbrug af cement på mursten.

Til selvblanding, uden brug af en betonblander, kræves følgende:

 • batching fartøj;
 • Sovjetiske skovl;
 • spand;
 • metalnet til sigtning af sand.

Cement-sandblanding kan fremstilles med eller uden fyldstof. Til vægge egnede formuleringer uden fyldstof. Kvaliteten af ​​opløsningen afhænger af den anvendte type bindemiddel. Traditionelt anvendes M400 cement til murværk. Suit og andre mærker af det: M300, M500.

Typer af løsninger til mursten

Da den korrekt forberedte løsning sikrer arbejdets hastighed og kvalitet, er den velegnet til blanding med alt ansvar. Hvilken cement at vælge, beslutte på baggrund af opgaverne for byggeri. Udgifterne på bindemidlet er inkluderet i skønnet.

Bygherre mener, at den bedste cement til mursten er M400. Det har alle de nødvendige egenskaber til konstruktion af høj kvalitet:

 • optimal størkningshastighed;
 • frost modstand
 • fugt modstand;
 • god trykstyrke og bøjningsstyrke.

Mørtel til mursten på dens bund giver væggene den nødvendige SNiP styrke.

En blanding af høj kvalitet kan kun opnås, hvis betonblanderen anvendes.

Teknikken vil tilvejebringe den nødvendige indhylling med cement af hvert sandkorn. Når der lægges ingredienserne i sammensætningen i betonblanderen, er det nødvendigt at observere andelen af ​​mørtel til murstenlægning.

Metoder til fremstilling af mørtel

Der er flere måder at opnå en kvalitetssammensætning på. For håndlavet batch brug følgende:

 • sigtet sandet;
 • Sand og cement er lagdelt lag for lag (højden af ​​"sengen" må ikke være mere end 30 cm);
 • Ved hjælp af skovlen blandes indholdet af beholderen;
 • den resulterende blanding sigtes gennem et maske med et maske på 3x3 mm;
 • Tilsæt vand i små portioner i små portioner, omrør sammensætningen uophørligt;
 • opnå cremet konsistens
 • i løbet af satsen kan blødgøringsmidlet eller frostresistente additiver tilsættes til formuleringen.

Blanding med en betonblander

Kvalitetsmørtel til murstenlægning fremstilles i følgende forhold:

Betonblander enhed.

 • 4 dele sigtet stenbrudssand;
 • 1 del af M400 cement;
 • vand.

Massematerialer måles af spande. I betonblanderen er cement først lagt. Derefter tilsættes sandet. Tænd tragten og bland materialerne i et par minutter. Uden at slukke betonblanderen begynder de at hælde vand ind i den. Dens mængde skal være sådan, at der opnås en blanding af mediumdensitet: Når der komprimeres i en knytnæve, må der ikke komme væske ud af det. Cement mortel er traditionelt brugt til lægning fundamenter og støttende vægge lavet af rød mursten.

Ler og lime mørtel

Claysammensætning baseret på ler er i mange henseender ligner den, der anvendes til fremstilling af mursten. De bedste styrkeindikatorer kan opnås med ler med medium fedtindhold. En dag før brug er det gennemblødt. Andelene af bygningsblandingen:

 • 1 del ler;
 • 2-4 dele sigtet sand;
 • vand (op til den ønskede blandetæthed).

Hvis 1 m3 laksammensætning tilsættes 100 kg Portlandcement, stiger murens styrke med 2-2,5 gange. Clayblandinger, fremstillet i en andel på 1: 2 eller 1: 4, anvendes ofte til opførelse af grundelementer i en struktur lavet af keramiske klodser.

Sammensætning af calc-lerblanding:

Andelen murmørtelmørtel til mursten.

 • 1 del kalk;
 • 0,5 dele ler;
 • 5 dele sand;
 • vand.

Tilberedningsprocessen ligner den forrige: Bland først de tørre og de mindst vådte komponenter. I dette tilfælde er det kalk og sand. Derefter tilsæt ler, og sidst men ikke mindst vand. Under oplægningen af ​​komponenterne blandes sammensætningen kontinuerligt.

Til fremstilling af kalkopløsningen er kalkdej eller hurtigkalk påkrævet. Denne ingrediens blandes med sigtet stenbrudssand. Derefter tilsættes vand i små portioner. Hvis kalkdej blev brugt, kan vand ikke være nødvendigt.

Styrken af ​​en sådan sammensætning er 2 kgf / cm2. Forøgelse det vil hjælpe medtagelsen af ​​et bedre bindemiddel: cement. For at opnå en styrke på 8 kgf / cm2 er det nødvendigt at tilføje 85-100 kg portlandcement pr. 1 m³ sammensætning. Lime mørtel er traditionelt brugt til lægning af silikat mursten. Efter tørring opnår sammensætningen en hvidlig skygge, hvilket væsentligt forbedrer murens udseende.

Kvalitet murværk kan kun udføres, hvis der er en fleksibel og fleksibel mørtel. Sammensætninger baseret på cement skal udarbejdes inden for 1-1,5 timer. Styrken af ​​opløsningen vil blive rapporteret af cementmærket. Hvis M400 er valgt, er 1 cm2 af sammensætningen i stand til at modstå en belastning på op til 400 kg.

Godkendt til at tildele magert, normalt og fedt mørtel. Til opførelse af vægge og fundamenter er egnede normale. De har en optimal balance mellem bindemiddel og fyldstof. Arbejde med sådanne blandinger er let og bekvemt.

Copyright © 2018 Brick. Alle rettigheder forbeholdes.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 1