Mosaik med egne hænder

Mosaic med egne hænder: 4 egnede overflader

Mosaik samtidig forskønne stedet og give dem en unik originalitet og singularitet Hvis du ønsker at dekorere huset vægge, have stier, trapper, havemøbler og mange andre varer, evnen til at lægge mosaik kan slå drømmen til virkelighed. Derudover kan du anvende og partikler af træ, som derefter kan dækkes med plet og lak. Før du begynder at lave mosaik, skal du ikke kun hente materialet, men også bestemme mønsteret. Mere om denne konstruktion håndværk - nedenfor.

Original mosaik lavet af brækkede fliser

Afslut reparationsarbejdet i huset kan være en original mosaik af rester af keramik eller brudte fliser. Udsæt farvemønsteret fra resterne af keramiske fliser, tilføj andre dekorative elementer, du kan meget enkelt og derved udføre en smuk og original udsmykning af badeværelset, køkkenet eller endda haven.

Det er bedst at lægge ud af mosaikken på:

Hver tegning udført er unik, da den består af separate fragmenter, hvis farve og form ikke kan gentages. Et mosaikbillede kan bestå af lige store stykker af samme form, fragmenter af vilkårlig form, en kombination af stykker af forskellig størrelse og form.

At lave et mosaikpanel derhjemme er meget simpelt, det er kun nødvendigt at vælge de rigtige materialer, limkomposition, ornament og også forsigtigt forberede overfladen

Flisebelagt mosaik har mange fordele sammenlignet med andre materialer, og blandt de vigtigste fordele kan identificeres, såsom lang levetid, økonomi, funktionalitet, evne til at skabe originale og usædvanlige mønstre, harmonisk udseende i det indre. Før du starter, skal du lave en flise. Til dette formål, som stykker af fliser og hele produkter, som så vil blive knust. Der skal lægges særlig vægt på forberedelsen af ​​væggene, da dette i vid udstrækning afhænger af styrke og holdbarhed af mosaikken.

Det valgte sted, hvor mosaikken skal placeres, skal rengøres af den gamle beklædning.

Brug shpatlevku, du skal glatte alle uregelmæssigheder, samt at reparere revner og huller. Tegn en tegning ved hjælp af forberedte skabeloner til dette. Vi spiste ved oprettelse mosaikken er ikke kun brudt fliser, men også stykker af glas, er det nødvendigt at styrke alle de elementer med en gennemsigtig lim. Til fastgørelse af mosaikken anvendes en speciel limblanding, som er velegnet til arbejde med keramiske fliser. Den mest populære er den hvide glutinøse blanding, som hjælper med at opretholde billedets klarhed og understreger dens skønhed og unikhed. For korrekt fremstilling af opløsningen, må vi først studere instruktionerne primeneniyu.Chtoby adhæsivsammensætning meget hurtigt udtørring og fliser stykker solidt fast til væggen, skal du anvende de mosaik små områder.

Sådan laver du en smuk mosaik med dine egne hænder

En række materialer er egnede til mosaikproduktion, især splinter af et spejl, glas, knuste retter, keramiske fliser, småsten, små småsten. Ofte efter reparationsarbejderne er der en keramisk flise, der kan bruges som arbejdsmateriale.

Men hvis mønsteret er ret kompliceret, kan der kræves flere keramiske fliser.

Mosaic bruges i vid udstrækning til at skabe en usædvanlig og original dekoration.

Oprettelse af en mosaik alene kræver ikke meget indsats og tid, og lægge ud et smukt dekorativt panel kan hver enkelt gøre en lille indsats

At lave en mosaik og lægge den ud er meget enkel, du har kun brug for:

 • Forbered fundamentet;
 • Lav en glutinøs blanding;
 • Udvikle et mønster-skabelon;
 • Forbered elementerne til mosaikfremstilling.

Glas anses for at være ret almindeligt materiale til at skabe en mosaik. Det er let skåret og let fastgjort med lim, og når du rammer overfladen af ​​et mosaik af sollys, begynder det skabte ornament smukt at hælde. For begyndere er det bedre at vælge den enkleste tegning, som alle kan klare.

Kreativ mosaik med egne hænder: master klasse

For at lægge ud af mosaikken har du brug for en flise, hvorfra du skal lave små fragmenter. En del af flisen kan efterlades helt, og resten kan enten skæres med en glasskærer eller opdeles med en hammer, der tidligere er indpakket i klud. Mesterklassen til fremstilling af mosaik er simpel nok, det vigtigste er at rengøre overfladen godt og følge teknologien klart.

Anvendelsen af ​​fliser kan være i nogen form, især det kan være:

Mosaic med egne hænder vil skabe et ægte kunstværk og dekorere husets vægge eller gulve

For at få helt glatte stykker eller geometriske figurer, skal du bruge specielle værktøjer til dette. Fra de gamle knuste keramiske fliser kan du nemt lave en række elementer af vilkårlig form.

For at få en smuk kunstnerisk sammensætning skal du først tegne en skitse på pap og derefter vælge stykker fliser i form og farve for at få en smuk sammensætning.

Herefter skal du forsigtigt forberede overfladen og flytte strukturen, lim hver flise med en speciel klæbemiddelsammensætning. Når limen tørrer godt, skal du forsigtigt forsegle sømene ved hjælp af et pulver til fugning.

Budget mosaik af brudte retter

Mosaikteknikken bruges meget ofte til at skabe smukke dekorative paneler, og der skabes også originale og smukke håndværk i denne stil.

Hjemmelavet mosaik lavet af knuste retter skal udføres i streng rækkefølge, og for dette har du brug for:

 • At hente et ornament
 • Vælg efter størrelse og farve stykker af knuste retter;
 • Affedt arbejdsfladen og mosaikstykkerne;
 • At klæbe en mosaik på flydende negle eller lim PVA;
 • Tør sømmen af ​​med speciel trowel til fliser;
 • Tør overfladen af ​​med en fugtig klud og derefter med en tør klud.

Moderne og usædvanlige mosaik kan laves af hakkede retter, som vil bringe til nyheden nyheden og specielle smag

Når arbejdet skrider frem, bliver du nødt til at justere stykkerne af mosaikken, hvilket gør dem mindre, for dette kan du bruge tangen. Særlig klarhed og nøjagtighed er ikke nødvendig, men det er vigtigt, at stykkerne af mosaikken ikke er mere end det resterende rum.

Vigtigt! Ved reparation er en meget vigtig betingelse, at overfladen er helt glat og glat.

Hvis det ønskes, kan du købe en færdig mosaik, som kan være keramik eller marmor. Moderne produktion af mosaik er repræsenteret af en række forskellige muligheder, hvorfor alle har mulighed for at afhente det nødvendige produkt til sig selv, hvilket han fuldt ud passer til alle anmodninger.

Forskellige materialer til mosaik

Materialet til fremstilling af mosaikken er præsenteret i det bredeste område, især mosaikken kan være keramik, fliser, glas, fremstillet af keramisk granit eller natursten. Mosaik er meget udbredt i indretningen, fordi takket være lyse, ekspressive farver og usædvanlige teksturer er det muligt at omdanne absolut enhver overflade næsten uden for anerkendelse.

Materialet og formen af ​​mosaikelementerne kan være meget anderledes, alt afhænger af det ønskede resultat og dine egne præferencer

Mosaic er meget udbredt til at skabe et unikt design i indretningen og udsmykning af facaderne af huse. De arkitektoniske kompositioner af Gaudi eller Bai er simpelthen fantastiske med deres pragt og raffinement. En gratis fantasyflugt under ledelse af en mester bliver til de mest virkelige mesterværker, hvor meget uforenelige ting kombineres meget harmonisk.

Smuk mosaik med egne hænder (video)

Du kan helt mosaik nogen konvekse og konkave overflader, mens du kun kan bruge en farve eller blande flere farver og farver på samme tid og samle forskellige originale kompositioner.

Mosaic med egne hænder på dacha - helt gennemførlig opgave!

Hvis der er et ønske om at dekorere husets vægge, hegn, skridt, stier på plottet, havemøbler, så vil evnen til at lave en mosaik gøre en drøm til virkelighed. Dette gælder især for dem, der forsøger at bruge alt sammen med maksimal fordel, selv de materialer, der er mest affald, affald. Når alt kommer til alt, kommer glasfragmenter, spejle, redskaber, flasker, keramiske fliser, småsten, små småsten også i spil. Nogle bruger endda træflis.

Åh, denne liste er længe nok!

Det er trods alt dekoreret

 • huse vægge;
 • havemøbler;
 • hegn;
 • stadiet;
 • swimming pools;
 • blomsterbed
 • malerier på væggene;
 • sporet;
 • områder under rekreationsområdet.

Master klasse af mosaik fliser

Tegning af en skitse af det fremtidige billede

Først og fremmest er det nødvendigt at bestemme, hvad der vil være det fremtidige mosaiks plot. Hvis mesteren har en fantasi og er i stand til at tegne, så kan han selv udarbejde en ordning. Og resten skal afregne for andres tegninger, hvoraf mange er. Sådan forstørres billedet til det ønskede format, næsten alle ved.

Det bør pålægges på billedet gitter af 1 cm x 1 cm, og afmåles til den ønskede stigning i kredsløbet. For eksempel, hvis du ønsker at lave en tegning er 5 gange større, derefter tegne kvadraterne med en side på 5 cm, 10 gange - 10 cm derefter langsomt overført med alle søjler på prøven kredsløb .. Med denne operation kan nemt klare selv elementære skoleelever.

Indkøb af mosaikmateriale

Oftest i hvert hus efter reparationer forbliver der nogle af de ubrugte keramiske fliser eller en gammel vises, fjernet fra væggene. Dette kan godt tjene som et mosaikmateriale. Men det er muligt for den valgte tegning at kræve fliser af andre farver. Derefter kan du gå til bygningens butik og der for en ringere pris, eller endda helt fri for at få en kamp eller resterne af keramik.

For at udforme mosaikken har mesteren brug for fragmenter af fliser af lille størrelse. En del af flisen kan efterlades intakt. Resten af ​​fliserne er enten skåret med en professionel fliser cutter, eller deles med en hammer, indpakket i en klud.

Når arbejdet skrider frem, kan det blive klart, at der kan kræves mindre stykker. Så "styre" fragmenterne ved hjælp af nippers eller tang, fjerne overskydende. Der er ikke behov for særlig nøjagtighed her, det er kun vigtigt, at keramikkerne ikke er større end det resterende ledige rum.

Det er bedst at sprede mosaik på gips, cement-sandskræl, gipsplader eller kitt. En meget vigtig betingelse er overfladens absolutte glathed og renhed. Derfor skal du omhyggeligt justere det og reparere revnerne, inden du begynder at arbejde, behandle det med en primer, da dette muliggør øget vedhæftning (bindestyrke).

Skitse af tegningen overføres bedst til mosaikens bund med en blyant, for ikke at gå tabt og lægge billedet ud med overholdelse af de nødvendige proportioner.

Dette spørgsmål er næsten det vigtigste, når du opretter billeder af fragmenter. Du bør vælge den mest egnede blanding, som har den højeste vedhæftning til de materialer, som du skal arbejde med.

Til konkrete baser anbefaler eksperter at tage hvid cementlim (Crepe Reinforced White, Litoplus K55, UNIS Belfix, Ceresit CM 115). Men at arbejde på en træoverflade er den bedst egnede reaktive flise epoxy klæbemiddel, fuger på en epoxy basis eller flydende negle.

På arbejdspladsen er det nødvendigt at huske sådanne grundlæggende regler.

Det er meget vigtigt at anvende bindemassen på begge overflader: basen og materialet, som mønsteret er lagt ud. Og en af ​​overfladerne skal have en glattere spredning.

Først og fremmest skal du bruge det materiale (fragmenter, småsten, småsten, kastruller), som er tykkeste, for derved at drive alle de andre under det, så justeringen er mest præcis.

Påfør limmasse kun på små områder, som tidligere er allokeret i skitse. Et større område kan kun smøres med lette zoner, hvor lægningen vil kræve et minimum af tid.

Efter at have spredt klæbemassen på overfladen af ​​basen med en almindelig spatel, skal du fjerne overskydende blanding med en spatel med tænder.

Ensartet i tykkelse, stykkerne er spredt på et jævnt limlag. Hvis det i en sammensætning er nødvendigt at bruge stykker af forskellig tykkelse, så vil der i hjælpen til mesteren være en justering af basis ved tilsætning af lim.

Tyndere fliser og skår af mindre størrelse vil gå dybere ind i klæbemassen hurtigere - dette skal huskes og forsøge at undgå at "falde igennem" mønsteret i den samlede sammensætning.

For at begynde at lægge ud er sammensætningen nødvendig fra centrum, så det vil være mere kvalitativt ud fra korrespondance til skitse og proportioner.

Baggrunden og abstraktionen er tilbage til sidst, for først og fremmest er du nødt til at lægge ud af de genstande, der har en kompleks geometri: mennesker, dyr, planter og lignende.

Det sidste sidste trin er denne proces. Det berører mosaikken på gulve, vægge, bordplader. Må ikke være uden fugning og billeder af fliser af fliser på stier og områder i rekreative områder.

Efter at have lagt ud mosaikken er det værd at vente mindst 24 timer. Derefter lige oven på maleriet spredes klæbestoffet og forsigtigt gnides det med gummikværnen mellem mosaikkens komponenter, mens jævnfør hele overfladen så meget som muligt, især i sømene. Overskydende fuger fjernet svamp.

Efter tørring er det nødvendigt at vaske limen ud af fliserne og andre mosaikkomponenter selv. Om nødvendigt kan du bruge en metalbørste eller svamp, men du skal handle med stor forsigtighed.

Til dette stadium af arbejdet er Litochrom Starlike Crystal mest velegnet - epoxyharpiks med kameleon-effekt. Efter alt har dette materiale evnen til at tage farven på det stykke af mosaikken, der er tættest på det. Men cementforing eller kitt kan bruges, selvom effekten selvfølgelig vil være mindre klar.

Udsmykning med mosaik havemøbler

At lave en mosaik på en rektangulær bordplade er bedst at fylde kanterne med lodrette kanter. Sammensætningen selv skal spredes fra kanterne til midten.

Sådan laver du en mosaik af brudte fliser selv: tips og tricks

Mosaic er en interessant og populær mulighed for efterbehandling, bortset fra at det nemt kan laves med egne hænder fra improviserede materialer. Den nemmeste måde er at bruge batfliser.

Selvskabende paneler - en spændende kreativ proces

Egenskaber af hjemmelavet produktion

I hjemmet kan mosaikken laves af følgende materialer:

Den mest populære mulighed er fra fliser. Metoden er god, fordi den giver dig mulighed for at lave produkter, der ligner traditionelle mosaikker, spare penge ved at bruge billige fliser, samt de unødvendige rester.

Det skal bemærkes, at ved hjælp af det samme materiale opnås helt forskellige mønstre af elementer. Meget afhænger af fremstillingsmetoden. For at forstå, hvilken af ​​teknikkerne der passer dig mere, overveje en mesterklasse om produktion af et hjemmosaik.

 • gamle fliser;
 • rester efter reparation
 • skår;
 • købt substandard;
 • nye fliser.

Når man opretter en mosaik, passer enhver keramik til: brækkede retter, gamle fliser

Den billigste løsning er brugen af ​​unødvendige rester efter reparation, et ægteskab, der opnås ved at skære eller lægge fliser. Mosaic lavet af brækkede fliser gør det muligt at vende bygningsaffald til et ekstraordinært materiale til indvendig kreativitet.

Hvis du startede i hjemmet produktion af en mosaik, som er mest ligner en mosaik, er det bedre at købe en ny flise. Af hensyn til økonomien skal du være opmærksom på defekte prøver i et parti fliser eller rester. Sådant materiale sælges til rabat.

Her er en kort mesterklasse om at lave to varianter af mosaikfliser:

 1. Glatte fragmenter. Vælg passende prøver og markér dem på strimler. Skær fliserne ved hjælp af en fliser cutter eller glas cutter. De samme værktøjer eller tænger gør en tværgående rift i små firkanter.
 2. Mosaik lavet af knuste fliser. Sæt fliserne sammen med en klud for at blødgøre påvirkningen og forhindre spredning af fragmenterne. Tryk på hammeren på bagsiden og beskær derefter de store skårer.

Hjemmelavet mosaik opnås med en flise og en hammer

Hvis du bruger den anden tilgang, skal du prøve at lave elementer af forskellige størrelser. Så deres layout vil se mere interessant ud. Desuden oprette separate dele af den nøjagtigt udpegede konfiguration for at danne et specifikt mønster.

Lad os nu overveje, hvordan man laver en hel sammensætning af de opnåede stykker. Vurdere hvilke detaljer du har til rådighed: deres størrelse, form, farve. Den sidste faktor er den vigtigste. Med monofonfliser er den mest fordelagtige løsning at skabe et standardlayout. Med flere shards, du diversificere monotony af dækslet. Ikke desto mindre opnås farvedele fra en enkeltfarvet flise. De er malet eller indpakket i film.

Før du lægger mosaikken på limen, eksperimenter: Prøv at lave et billede, udbrede kaotisk eller i form af figurer

Du har meget plads til kreativitet og eksperimenter. Hvis der er mange forskellige farvede fragmenter, lav en flettet finer. Jo mere kontrasterende detaljer, jo lysere bliver billedet.

Spred mosaikken ikke kun på et kaotisk princip, men også på en klart defineret ordning. For at skabe et billede på overfladen, der skal belægges, skal du trække det på papir. Egnede enkle mønstre eller enkle billeder, for eksempel blomster. Til mere komplekse varianter passer billeder og landskaber.

For at mosaikfliserne skal være rene, skal du vise ekstraordinær tilbageholdenhed, når du lægger dem. Med en kaotisk installation af arbejdskraft svarer dette ikke, men hvis du startede en kunstsammensætning, selv den enkleste ornament, tager du hånd om tilfældigheden af ​​alle stillinger.

Lægge hjemmelavet mosaik lavet af keramiske fliser udført i små områder. For det første limes på væggen, og så spredes fliser af fliser på den. En kontur af den fremtidige tegning tegnes på overfladen.

Hvis mosaikelementerne ikke passer til størrelse eller form, korrigeres de med tang.

Ved små fejl er kanten malet med sandpapir. Det er ønskeligt at adhærere til den samme afstand mellem fragmenter. Efter limens tørring er sømmen fyldt med fugemasse.

Processen med at skabe en mosaik

Som du kan se, bliver byggepladsen til en elegant indretning. Det er kun nødvendigt at vise fantasi og udstyre dig selv med tålmodighed.

Skriv venligst din mening om artiklen. Du kan angive fejl, stille et spørgsmål eller forlade en anmeldelse.

Det er meget vigtigt for os at kende hver enkelt persons mening!

Kopiering af materialematerialer er kun tilladt, hvis du placerer et aktivt link til kilden.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 1 =