Nasturtium vokser fra frø, når de plantes

Funktioner af voksende nasturtium fra frø, når plantet

Nasturtium - en smuk sydlig plante, er oftest en liana, og nogle gange en busk, strødt med blomster med varme nuancer: gul, rød, pink, orange. Planten har andenbetegnelsen - Capuchin, på grund af den ydre lighed med sine blomsterblokke med klosterkapslen. Planten er en rigtig haveprydelse, der kan bruges næsten ubegrænset i landskabsdesign, uhøjtidelig og vokser nemt selv i uerfarne gartnere.

I artiklen vil vi overveje egenskaberne ved at dyrke en sydlig skønhed fra frø: vi lærer at plante frø, hvordan man plejer planten. Derudover vil vi blive bekendt med de mest populære og dekorative nasturtium arter.

Planten i dens naturlige habitat er staude, dog i det svære russiske klima kan nasturtium kun dyrkes som en årlig på grund af den sarte struktur af sine rødder. Men perioden med blomstrende nasturtium er lang, og den har en yderst uhøjtidelig karakter, som især er elsket af gartnere.

Nasturtium er meget udbredt i landskabsdesign. Det kan dekorere blomsterbed, kantsten, hængende blomsterpotter, udføre vertikalt havearbejde af trellises, arbors, selv væggene i huset.

Nasturtium fra frø

Planternes blomster er små - ca. 5 cm fra diameteren, enkle sorter har fem kronblade, terry - mere. Farven på kronblade er forskelligt: ​​hele paletten af ​​gul og rød, samt overgangsskyggerne mellem disse farver præsenteres. Der er også tofarveprøver, der har specielle dekorative egenskaber. Nu opdrættere har allerede bragt ud sorter af nasturtium, der har sådan usædvanlig farve af kronblade, som kirsebær, fløde, hindbær, pink.

På videoen - hvordan man dyrker Nasturtium fra frø:

Selve blomsten er en tragt dekoreret med en lille dekorativ proboscis, som tjener til bestøvning. Nasturtiums duft er meget behagelig, sødlig, delikat.

I dag er professionelle gartnere bekendt med 25 slags nasturtium, og forskere kan også nævne op til 90 af sine arter. Men store lianer, der vokser i naturen, såvel som dværg sorter, anvendes ikke til kulturelle avl. Overvej funktionerne i de mest populære og smukke sorter af nasturtium, der er egnet til avl i vores klima

Denne slags nasturtium er meget dekorativ. Hvis en almindelig blomst består af kun fem kronblade, så består en terryblomst af en meget større mængde. Som følge heraf blomstret er mere voluminøse, frodige, ser meget mere dekorativ ud. Og her er hvad nasturtiumviklingen ligner, og hvordan den vokser, kan du lære af denne artikel.

Dette nasturtium er interessant, fordi det ikke er en liana, men små kompakte buske 25-30 cm høje.

Denne slags nasturtium er kun krøllet. Brugt vin til udsmykning af gobeliner, lodret havearbejde, dyrkning i suspenderede blomsterpotter.

Det andet navn for denne populære type nasturtium er fremmed. Det har betydelige karakteristiske forskelle fra sin "stipendiat". Den canariske liana har stærkt krøllede, stubbe stængler, der under gunstige forhold kan vokse op til 4 meter: og det er for en sommer. Denne plante nødvendigvis har brug for støtte, bedre - lodret.

Den canariske liana er meget dekorativ og er en ægte dekoration af infielden. Planten har interessante blade: bølgepapet, og blomsterne er ret små, gule, kanariefarve.

Denne nasturtium sælges oftest i en blanding af frø med forskellige nyanser af kronblade. Planten er en buskende lavvoksende art: den vokser til 25-30 cm høj. Alaska har meget usædvanlige blade: marmor med hvide årer. Blomster enkle, ret store, forskellige nuancer.

Denne årlige ukrudt er en lav busk højde på 30-40 cm. Blomstrende sin meget voldsomt og kontinuerligt, for hvilken "piget" er populære gartnere.

Blomsterne er halvt dobbelte, temmelig smukke, dekorative og når 5 cm i diameter. Farve dem er forskellige: orange, gul, rød.

Denne slags nasturtium er krøllet. Liana vokser meget hurtigt og når 3,5 meter om sommeren. Blomster er meget små, kanarieful farve.

Planten er en krøllet sort med ekstra lange stængler-piske. Velegnet til dyrkning på græsplæner, i hængende kurve, gryder. Kan bruges som en rigelig klasse til vertikalt havearbejde af arbors, gobeliner, huse.

Ved hjælp af frø, kan nasturtium formere sig på to måder: frøplante og uudviklet. Den første metode giver praktisk garanteret resultat og pålidelig spiring, men mere besværlig, og den anden er kun egnet til varme sydlige regioner i vores land. Lad os overveje disse metoder mere detaljeret.

Dette er den enkleste, elementære måde at plante reproduktion på, men det er kun egnet til et varmt klima. I kolde områder kan frøene simpelthen ikke stige op, eller de vil stige, men de vil straks blive dræbt af natfrost.

Ved plantning direkte i det åbne jord, såes frøene i slutningen af ​​maj-begyndelsen af ​​juni: i denne periode er truslen om nattlige frost i varme områder allerede udelukket. Men før fremkomsten anbefales det at dække sengen med en film eller klud til beskyttelse.

På videoen - hvordan man laver en plantning af blomster:

En pålidelig måde at dyrke nasturtium på, som er valgt af de fleste gartnere. Med en frøplante metode, blomstrer nasturtium tidligere, og frøspiring er meget højere.

Frø er plantet i kopper i april-begyndelsen af ​​maj. Det er bedst at bruge tørvekopper til voksende spirer eller specielle med en glidebund. Disse praktiske tilpasninger vil hjælpe, når transplantation ikke beskadiger plantens rødder, hvilket sparer alle "dyr" af nasturtium.

De første skud optræder efter 10 dage. Når skuddene er kommet frem, omsæt containerne med frøplanter til et køligere sted (+18 grader) og under sollys.

I et par uger før plantning i jorden skal du starte kimplanter. Denne proces udføres dagligt ved at placere beholdere med frøplanter under åben himmel i flere timer. Proceduren vil hjælpe planten til at tilpasse sig ydre forhold, og efter transplantation vil nasturtiumet allerede føle sig "hjemme" på gaden. Og her er hvordan nasturtiumet bliver sået på det åbne område, du kan lære af denne video.

Før plantning sorteres frøene, fjerner forkælet, defekt, syge, svage præparater. Til dyrkning er kun de bedste egnede: Ved denne foranstaltning sikrer du en større procentdel af spiring af materialet.

For at fjerne fra overfladen af ​​frø skadelige mikrober og patogene bakterier er det nødvendigt at placere frøene i en kort tid i en opløsning af kaliumpermanganat (svag), opvarmet til 60 grader. Du kan sætte frøene i simpelt vand, opvarmet op til 40 grader, men den første måde desinficerer mere effektivt.

Efter desinfektionsproceduren sænkes forandringen i en dag i almindeligt vand til hævelse. Derefter skal du næste dag plante frøet i jorden. Det vil også være interessant at vide, hvordan man plante tusindfryd med frø.

Det er bedst at dyrke nasturtium fra frø egnet primer med følgende sammensætning:

 • græsplæne (1 del);
 • flod fint sand (1 del);
 • tørv (1 del).

Og her er hvordan Astra ligner en pionformet annushka, og hvordan man planter den ordentligt, kan du lære af denne artikel.

Måske vil du også være interesseret i at lære om, hvordan dyrkning af asters fra frø derhjemme.

Alle komponenter blandes, klumper fjernes, hvorefter jorden skal hældes med en varm opløsning af kaliumpermanganat. Denne procedure vil ødelægge skadelige mikroorganismer, som nødvendigvis er til stede i enhver jord. I mangel af kaliumpermanganat vil Fitosporin fuldt ud klare sin rolle. Efter behandling skal jordblandingen stå alene i to dage, og så kan du fortsætte med plantningen.

Vanding frøene er bedst udført fra en sprøjtepistol eller fra en vandkande med en speciel dyse. Sådan sparsom vanding vil være mere jævn og vil ikke vaske jorden.

Vi lærer egenskaberne ved pleje af nasturtium, når den vokser fra frø.

Frø skal spire ved en temperatur på + 20-22 grader. Og så snart de første skud optræder, skal beholderne transporteres med kimplanterne til et køligere sted (+18 grader), samtidig med at de sikrer tilstrækkeligt lys. Hvis naturligt lys ikke er nok, suppler det med phytolamp.

Vanding af kimplanterne er kun nødvendig, når den øverste jord er tør. Luften i rummet skal være tør, planten behøver ikke sprøjtes. Ved vanding skal du sørge for, at vandet kun er på jorden, det er uønsket, at dråberne sætter sig på bladene. Hvis kopperne har en palle eller en glidebund, er det bedst at hælde vand direkte der - så vil planternes rødder modtage vand direkte og på den mest hensigtsmæssige måde. Men hvordan du kan bruge en dræningspumpe til udvanding af en tønde af denne slags blomster, vil hjælpe med at forstå oplysningerne i denne artikel.

I videoen - pleje af Nasturtium:

Hvis to eller flere frø spire i koppen, er kun den stærkeste spire tilbage, resten skal enten fjernes eller transplanteres i en anden beholder.

Til nasturtium veletableret i det åbne land, find hende et solrigt område, godt beskyttet mod vinden. Transplantplanter på gaden i perioden fra maj til midten af ​​juni: afhængigt af klimaet i en bestemt region. Processen udføres i varmt solrigt vejr uden regn, og skud på dette tidspunkt skal være omkring 7 cm høje.

Overhold afstanden mellem nasturtiumbusken: Afstanden skal være mindst 20 cm. Hvis sorten er særlig høj og spredes, skal afstanden øges til 40 cm.

Dybden af ​​hullerne skal svare til plantens størrelse. Planten passerer på en smuk måde i jorden sammen med hele jordklumpen. På alle sider bliver busken knust af jorden og hældt forsigtigt under rygsøjlen.

For bedre at bevare fugt omkring rødderne anbefales det at dække jordoverfladen med tørv eller kompost. Denne foranstaltning på samme tid vil bidrage til at undgå for meget vækst af ukrudt. Måske vil du også være interesseret i at lære at så Timanfrø på planter.

Vi undersøgte egenskaberne ved voksende nasturtium fra frø, kendskab til de mest berømte og attraktive af sin art. Som du kan se, er det ikke svært at dyrke denne sydlige skønhed, men udsmykningen af ​​stedet med sin hjælp vil vise sig at være virkelig dekorativ og udsøgt.

 • Loading.

Informationsportal om landskabsdesign. Vores forfatteres opgave er at fortælle i detaljer, med foto- og videoinstruktioner, hvordan du kan udstyre webstedet.

Nasturtium: plantning og pleje, vokser fra frø

Hvis du vil zadekorirovat i dit sommerhus ugyldigt hegn eller vægge, en veranda eller et lysthus, så du ligesom nasturtium. En plante med et hav af lyse blomster og en hel masse blade ser meget smuk og spektakulær ud.

Den hurtige vækst af nasturtium og rigelig blomstring, dets uhøjtidelighed og let dyrkning gjorde blomsten populær ikke kun blandt gartnere. Nasturtium kan vokse og blomstre godt hjemme, dekorere en loggia eller balkon.

Beskrivelse og sorter af nasturtium

Nasturtium i form af en creeper eller en halv busk kendetegnes af en saftig stamme, lobed skjoldbruskkirtlen, palchar-rygsøjlen eller hele blade og uregelmæssigt formede blomster.

Gul eller røde blomster kan være terry, semi-double eller simpelt. De består af et rør i form af en tragt, fem eller flere blomstrer og kronblade. Formet efter blomstrende nasturtium består frugten af ​​tre nyreformede, rynket lobes med runde-nyredannede frø.

Et særpræg ved nasturtiumet er at dets stilk og blomster er af interesse for kokke og har helbredende egenskaber.

En tropisk skønhed i sit hjemland vokser som en flerårig plante. Men nasturtium tolererer ikke negative temperaturer, så i vores haver vokser den som en årlig. Blandt blomsterhandlerne er de mest populære fem arter af planter.

En forgrenet plante med en højde på 35 cm med tynde stængler, meget lange petioles og afrundede blade er dækket med små blomster, hvis diameter er ca. 3 cm.

Gule blomster med mørke pletter er forskellige buet cylindrisk shportsami og pegede på kanten af ​​fløjlsagtige kronblade. Nasturtium små blomster fra juni til oktober. De mest almindelige sorter er:

 1. "Black corduroy" - en række planter med enkle blomster, hvis diameter ikke er mere end 6 cm. Deres mørke klaret farve kan virke næsten sort.
 2. "Kirsebærrosa" er præget af dobbeltblomster med lys rød farve.

Denne plantearter kombinerer hybrider af nasturtium med store og skjoldbærende hybrider. De varierer i højde og form. Det kan være dværg sorter, der vokser til kun 15-20 cm, eller høje kompakte buske op til 50 cm i højden.

Nogle kulturer af nasturtium er krybende planter, længden af ​​stilkene kan være op til 4 meter. De mest populære sorter er:

 • "Moonlight" - vokser op til to meter i længden og blomstrer med lyse gule blomster.
 • "Golden Globe" er en busk i form af en bold, hvis højde når kun 25 cm. Planten er dækket med lysegrønne, store runde blade med en diameter på 6,5 cm. Dobbeltblomster af denne sort har en gylden gul farve.
 • "Glamrende Mahagany" er præget af dobbeltrøde blomster og vokser op til 37 cm.

Dette er en meget forgrenende krybende plante, der kan vokse op til 250 cm. De opretstående sorter af denne type nasturtium vokser til 70 cm. På skrøbelige grene er der asymmetrisk, lysegrøn, afrundet, store blade.

Undersiden af ​​arkene er blålig. Det reproducerer godt ved selvsåning og blomstrer fra begyndelsen af ​​sommeren og til meget frost. Nasturtium er repræsenteret af snesevis af sorter, blandt hvilke vi kan skelne buskeformer:

 1. "Ladybug" adskiller abrikosblomster, hvoraf midt har bordeaux pletter.
 2. "Laks Baby" - en plante med halvblomst blomster.
 3. "Peach Melba" er et plantesort med creme blomster, i midten af ​​hvilke der er røde pletter.
 4. "King Theodore" skelnes af lyse røde blomster.

Planten er en krybende halvbusk, skrøbelige, saftige, mørkegrønne skud, der vokser til fire meter. De har mørkegrønne skjoldbruskkirtlen blade og saftigt mørke røde blomster.

Nasturtium sclerotiske blomster fra juni til oktober. De mest populære arter blandt gartnere: "Lucifer" - planten er opretstående buske og vokser op til 25 cm.

Dens mørkegrønne store blade har en mørk rød farve. På lysegrønne skud blomstrer simple rød-orange blomster med en diameter på 6 cm.

Nasturtium udenlandsk eller kanariefugl. Voksende op til 350 cm liana er i stand til hurtigt at flette trelliser og gazebos. Det er kendetegnet ved fem - eller syv-delt mellemstore blade og lyse gule små blomster.

Der er blomster af det kanariske nasturtium fra grønne spor og bølgeblade. Blomster fra midten af ​​sommeren og indtil frosten.

Hvornår skal man plante et nasturtium på en åben grund

Plantefrø bevarer deres spiringskapacitet i 4-5 år, så de kan opsamles og opbevares i lang tid.

På friland kan frøene sås i slutningen af ​​maj. For at gøre dette, er de forvædet i vand med en temperatur på 50-60 grader. På grund af dette blødgør frøhyllen, og de gennembler hurtigt.

Dernæst skal du grave op, løsne og befrugte jord. I jorden anbefales det at tilføje lidt kompost, træaske og superphosphat.

Afstanden mellem hullerne skal være fra 25 til 30 cm. I hvert hul bliver sået to eller tre frø, som er fordybet med 2-3 cm.

De første frøplanter skal ses om to uger. Den nasturtium, der sås på det åbne jord, vil være i 40-50 dage.

Voksende nasturtium fra frø derhjemme

Planten forplantes af frø på to måder: såning frø direkte i det åbne jord; voksende kimplanter derhjemme.

For at få tidlige blomstrende buske anbefales det at dyrke frøplanter af nasturtium fra frø. I hjemmet foregår såning i slutningen af ​​marts - begyndelsen af ​​april. Til dette kan du tage tørv eller plastikpotter diameter på 9 cm.

I hver pande fyldt med jord er tre frø begravet. Frøbeholdere er dækket af glas eller cellofan og anbragt på et varmt sted.

Når de første kimplanter vises, fjernes glasset og potterne omlejret til et lyst sted. Pleje af kimplanter er deres rettidige vanding. Dykning nasturtium anbefales ikke, fordi anlægets rodsystem ikke tåler transplantationen.

I det åbne område plantes kimplanter, efter at frostene løber ud. Du skal gøre det omhyggeligt med en stor jordklods. To eller tre dage før plantning af unge planter om dagen i varmt vejr tag til gaden, at hærde.

Planterede frøplanter i hullerne, afstanden mellem hvilken skal være 20-25 cm for kompakte sorter og mindst 40 cm til klatreplanter. Ved siden af ​​de høje sorter af nasturtium installeres støtterne straks, når de plantes.

Voksende frøplanter er en besværlig forretning, men som følge heraf kan man få en tidlig blomstrende plante, der hurtigt vil vokse og dekorere stedet.

Nasturtium: plantning og pleje på det åbne område

Planten anbefales at blive plantet på beskyttede steder fra vinden, godt oplyste områder, fordi nasturtiumblomstringen i skyggen vil være dårlig. Jord til plantning skal være frugtbar og let, godt drænet og lidt surt.

Det anbefales ikke at plante nasturtium på økologisk jord rig på nasturtium. I dette tilfælde vil planten lyse frodigt og blomstre lidt.

Pleje af nasturtium er den regelmæssige vanding af planten, ukrudt og løsning landet omkring bushen. Ved plantning af kimplanter kan sengene dækkes, og så behøver vi ikke kæmpe med ukrudt.

Ved pleje af frøplanter er meget vigtigt rigelig, regelmæssig vanding. Blomstrende nasturtium bør vandes efter behov. Jorden skal tørre op.

Hver uge anbefales det at fodre blomster kaliumfosforgødning. Når planten blomstrer, stop med at fodre.

De tørrede og falmede blomster skal fjernes i rette tid. Dette vil medvirke til at forlænge plantens blomstring. Hvis du har brug for frø, så kan du efterlade nogle modnefælge.

Da frøene modnes, adskilles frøene fra pedicellerne og lægges ved stuetemperatur til tørring og modning. Modne frø skal være hvidlige.

Bekæmpelse af sygdomme og skadedyr

Planten har en særlig lugt, der afviser mange skadedyr. Men nogle gange kan det påvirkes af kålhvilling, hakning flyve, edderkoppemid.

Kampen mod disse skadedyr er i behandling af buske med insekticider system handling. Nogle gange påvirker planten sygdommen. Ofte kan det være:

 • grå rot, hvor tørre blade af brune vises på bladene;
 • bakteriel vilje, som i første fase manifesteres ved svækkelse af de nedre blade og derefter forringelse af hele bushen;
 • rust og motley mosaik - sygdomme, hvor sorte og brune pletter vises på bladene.

Bekæmpelsen af ​​disse sygdomme er i forarbejdning af planter særlige kemiske og bakteriologiske præparater. Beskadigede blade samles og brændes.

For at forhindre spredning af skadedyr på nasturtiumbuskene og ikke at starte sygdommen, bør plantens blade kontrolleres regelmæssigt. Berørte blade fjernes straks, og busken til forebyggende formål sprøjtet med en opløsning af alkohol med flydende sæbe.

Dyrket af frø og plantet i det åbne jordnasturtium med passende pleje, vil være indtil de meget frostsilke med sin smukke blomstring og en blødt blad.

Dens lavvoksende sorter kan plantes langs stierne eller bruges som en kantsten plante. Høje fencher danner hegnene, bygningens vægge, balkoner, terrasser.

Nasturtium - vokser fra frø. Hvornår skal man plante med frø

 • Nasturtium eller Capuchin i sit hjemland i Syd- og Mellemamerika betragtes som en flerårig plante. I ornamental havearbejde er denne plante kendt som en årlig. I naturen forekommer nasturtium i bjergrige, skovområder og lavland. I Rusland viste denne blomst takket være de hollandske blomsterproducenter.

  Planten er karakteriseret ved lang blomstring og er ikke krævende at pleje. Det er på grund af disse funktioner, at mange gartnere vælger det. Nasturtium er velegnet til at dekorere enhver have, dekorere blomsterbed, gardiner, buer, havehuse, vindueskarme, balkoner, hængende kurve, gryder, lodrette gitter.

  Nasturtium (Tropaeolum) kommer fra familien Nasturtium eller Capuchin. Det har lyst stort eller lille (afhængigt af arten) enkelt, zygomorfe blomster af forskellige nuancer.

  Farve nasturtium blomster kan være kirsebær, brun, hindbær, laks, pink, scarlet, lysegul, creme, gul, appelsin og abrikosfarver.

  Enkle, dobbelte, halv-dobbelte blomster i diameter vokser fra 2 til 8 centimeter. Blomsten består af et tragtformet rør og fem eller flere kronblade. Blomsten har en delikat, delikat lugt.

  Lysegrønne afrundede skjoldbruskkirtler store blade findes i de fleste arter, men der er også regelmæssige, paw-tailed, helt kant eller palcharate-separate blade. De er placeret skiftevis og har en blank overflade med voksbelægning.

  Stænglerne, afhængigt af sorten, kan stige, forgrenede, krøllede og oprejst.

  Nasturtium leveres af en række arter og sorter. I blomsteravl er der ca. 25 arter af denne smukke blomst, videnskabsfolk kender mere end 90 arter.

  Afhængigt af vækststedet vælges busk, ampel, lian, klatring, klatringssorter. De mest almindelige planter findes i form af lianas og semishrubs.

  Busk art danner kompakte planter, holder form og anvendes ved registrering af grænser og blomsterbed.

  Nasturtium tri-farve har kraftige rødder og vævestænger. Farvning er lys, kombinerer forskellige nuancer. En slags dekorativ.

  Ampel form er en kaskade af flydende skud med blomster.

  Nasturtium er smukt har tykke rhizomer eller knolde. Stænglerne er krøllede, blomsternes farve er rød.

  Skællet udseende danner lange stængler og bruges til plantning på græsplæner, i blomsterbed, i potter, kurve, til udsmykning af altaner, net, arbours, i form af grunddæksel eller ampelplante.

  Lav art danner kompakte planter med en højde på 25-30 centimeter.

  Dwarfish (lille) nasturtium skelnes af tyndere stilke med en højde på 15-35 centimeter. Blomster og blade af arten er små (ikke mere end 3 centimeter i diameter). Blomster med mørke pletter af gul farve.

  snigende nasturtium danner et levende blomstermagnet.

  knolde Nasturtium danner knolde under jorden.

  Kanariske (udenlandske) nasturtium er meget forskelligt fra alle andre arter. Krøllede stængler udgør en vinstok, der vokser til 3,5-4 meter og har brug for støtte. Dette nasturtium kaldes krøllet.

  Denne blomst har bølgede blade og små lyse gule blomster. Denne type nasturtium vokser hurtigt og blomstrer til den første frost. På grund af lav modstandsdygtighed mod kulde i kulturel blomsterdyrkning dyrkes nasturtium ikke mere end 1 sæson.

  Denne art er mest krævende af varme, fugt. Anlægget er egnet til udsmykning af arbours, hegn, udhus.

  Den mest berømte art er nasturtium store. Lige resistent plante vokser til 25-70 centimeter. Den voksende plante når 2,5 meter. Blomster og begge underarter er lyse, store. Nasturtium stor er en forælder plante for mange hybrider, som er forenet af en fælles art (hybrid, kulturelle).

  Også nasturtiumet kan være super-magma eller gustomahrovoy. Denne art formeres af frø eller vegetativt. For det meste dyrkes disse blomster som en rigelig plante.

  Nasturtium er meget populært, og opdrættere opdrætter nye sorter år efter år.

  Populære nasturtium sorter omfatter:

  Variety Yeti har stumpede skud, længden når 2 meter. Bladene er lysegrønne. Blomster er delikat hvid-creme med gule pletter i centrum af farven.

  Kirsebærrosa - Denne sort kan dekorere enhver blomsterhave med sine smukke og lyse farver. Dobbeltblomster har en crimson-pink farve. Planten vokser til 30 centimeter i højden.

  Forskellige Vesuvius har kompakte, små buske i højden på 25-30 centimeter. Stænglerne er lige modstandsdygtige, bladene er store, da væksten vokser, planten bliver halvvoksende. Blomster med mørke maroon pletter på toppen af ​​blomsten, laks-pink farve med en orange tinge.

  Kanariske liana eller kanariefugl (sydamerikanske liana) er en sort med lange krøllede lysegrønne stængler, 3,5 meter høje. Bladene er lyse grønne i farve og usædvanlig form, med 5-7 separate blade. Blomster er små omkring 2 centimeter i diameter. Kanter kantede, farve kanaregul med grønne sporer.

  Blomstringen af ​​denne sort varer fra midten af ​​sommeren til begyndelsen af ​​koldt vejr.

  Variety Dag og nat, er en lav buske omkring 30 centimeter høj. Skuddene er lige modstandsdygtige, bladene er lysegrønne. Farverne er fløde og rød. Denne kontrast af farver tiltrækker mange gartnere.

  Sorter er mange, og kan også skelnes: klasse Peach Melba, Alaska, Ladybug, Terry blanding Gleming Mahagani, Tommeliden, Lucifer, Golden Globe, Tip Top, kong Theodore, Moonlight, Sort Lady og andre.

  Hvornår skal man plante nasturtium på frøplanter

  Blomsten multiplicerer på tre måder:

  Den nemmeste måde at opdrætte nasturtium på er ved direkte såning i det åbne jord. Men i det kolde forår er det tilrådeligt at så blomster derhjemme i frøplanter, og så plante de stærkeste planter i haven. En sådan vækst gør det muligt at fremskynde blomstringen. Frø derhjemme plantes fra slutningen af ​​marts til begyndelsen af ​​april. I områder med et køligt klima skubbes afgrøden tilbage til midten af ​​april og begyndelsen af ​​maj.

  Terry og nye sorter kan plantes af stiklinger. Stiklinger inden plantning skal rod i vand eller vådt sand. Denne metode tillader maksimal bevarelse af specifikke (sort) kvalitet af blomster.

  Til dette formål er biokontainere (presset biohumus i pellets), tørvepotter, kopper med en aftagelig bund (diameter på 10 centimeter) eller tørvtabletter egnede.

  På grund af svage rødder anbefales ikke nasturtium dykke.

  Spirer i torvtabletter med udseende af 2 hovedblade transplanteres i en gryde. Tabletter i jorden opløses hurtigt og forbedrer jordens kvalitet og giver mulighed for at spare på gødninger.

  Voksenplanter transplanteres med en jordklump eller direkte i tørvepotter, biokontainere. Før plantning slukker blomsterne. I varmt vejr tages frøplanter i 2-4 timer om dagen i luften. Blomstringen sker efter 1-1,5 måneder.

  Før plantning af frø af nasturtium på frøplanter, skal de være forberedt.

  1. Først og fremmest skal frøene sorteres og de bedste vælges. Underudviklet, lille og beskadiget fjernes.
  2. Derefter til desinfektion placeres frøene i en opvarmet opløsning af kaliumpermanganat i 15 minutter.
  3. Derefter skal de placeres i en bomuldsklud eller gasbind og anbringes i køligt vand i en dag.
  4. For hurtigere spiring kan de spire lidt og kun derefter plantes i potter.

  Jordblanding kan købes klar eller lavet sin egen.

  • Det tager et fedtlag af jord (1 del),
  • sand (1 del)
  • tørv (1 del).

  Blandingen blandes grundigt og sigtes. Derefter passerer den varmebehandling med en varm opløsning af kaliumpermanganat. Mangan og kogende vand desinficerer jorden. Jordblandingen forbliver ved stuetemperatur i 1-2 dage. Derefter fordeles det efter kapaciteter, og det er muligt at starte såning.

  Mangan kan erstattes af vanding med en opløsning af phytosporin.

  Forberedte frø kan plantes i jorden.

  Varianter, der senere vokser i rummet, plantes straks i puljen på et fast sted.

  I en hvilken som helst form er en depression lavet af 2 centimeter. Hvert frø indeholder 2-3 frø.

  Jorden presser lidt og hældes fra en vandkande med en dyse eller ved hjælp af en spray. Sådan vanding slører ikke jorden og giver mulighed for at redde frøene på deres steder.

  Torvtabletter anbringes i en beholder og vandes. I hver tablet er der 1-2 frø.

  Beholdere med frø er placeret på en lys og varm vindueskarm.

  Når man observerer temperaturregimet (20-22 grader), vises de første skud efter 13-15 dage. Efter 2 uger bør væksten temperaturen reduceres med 2 grader.

  Planterne skal ikke strækkes, ellers planterne vil være svage og vil ikke overleve godt, når de transplanteres i det åbne jord. I dårligt oplyste frøplanter er det nødvendigt at give yderligere belysning af phytolampen. Lysdagen skal være ca. 15 timer.

  Vanding udføres, når jorden tørrer op. Blomster som tør luft og sprøjtning til dem er ikke påkrævet. Fugtigheden på planterne bør undgås. Hvis det er muligt, hældes vandet direkte i panden, og planternes rødder får fugt straks fra jorden.

  I en beholder med kimplanter forbliver der en stærk plante, andre (svagere) fjernes.

  Nasturtium: voksende og omsorgsfuld - video

  Transplantation i jorden frøplante nasturtium

  Stedet for dyrkning bør beskyttes mod udkast og godt belyst.

  En vigtig faktor for udviklingen af ​​planten er den frugtbare, vand- og luftgennemtrængelige, svagt sure jordbund. Forringet jord afspejler blomstenes frodighed og blomstring. Et land med et stort indhold af økologisk materiale fører til vækst af grøn masse og fravær af blomster. Planter svarer godt til mineralske gødninger.

  Transplantationen foregår afhængigt af klimaet fra begyndelsen af ​​maj til begyndelsen af ​​juni. Vejret skal være solrigt og varmt. Frøplanter ved denne tid skal nå 7 centimeter.

  Afstanden mellem planterne skal være mindst 20 centimeter. For høje og buskede sorter øges afstanden til 40 centimeter. Gruber skal være lidt større end mængden af ​​potter (kopper).

  Planten smidigt sammen med en jordklump ruller ind i den forberedte pit, klemmes ved jorden og hældes under roden. At indeholde fugt omkring planterne, tørv, kompost eller anden form for mulch er spredt.

  For første gang for at undgå frosting om natten, er planter dækket af en film.

  Hvornår skal du plante nasturtium med frø i det åbne jord

  Såning i jorden udføres i slutningen af ​​frost, afhængigt af regionerne fra slutningen af ​​april til begyndelsen af ​​juni. Såede frø er dækket med film eller ikke-vævet materiale for at bevare varme og hurtig spiring. Dækmateriale fjernes i begyndelsen af ​​juni.

  Frøene før såning nedsænkes i varmt vand (i 15-20 minutter), og derefter i en dag gennemblødt i vand ved stuetemperatur. Frø i jorden er forseglet op til 2 centimeter. Gabet mellem gruberne er 25-30 centimeter. I et hul placeres 3-4 frø. Luftens temperatur under dyrkning bør ikke falde under 16 grader.

  For hurtigere punktering af frø opvarmes plantagerne med opvarmet vand op til 45-50 grader.

  De første skud optræder efter 15 dage. Sådan plantning giver mulighed for at dyrke planter mere resistente over for sygdomme og tilpasset lokale klimaforhold og jordbund. Blomstringen kommer en størrelsesorden senere end plantningen af ​​dyrkede planter.

  Pas på nasturtium er i ukrudt, regelmæssig vanding, løsning og fodring. Ugresset bevarer fugt og hjælper rødderne med at få luft. Ved plantning af kurv sorter kan jorden forveksles med savsmuld, halm, tørt lavt græs, nåle.

  Vanding udføres med varmt vand. De første uger, før blomstringen, bør vandingen være rigelig, så falder den drastisk. Fugt anvendes efter jordens tørring. Overskydende vand fører til væksten af ​​grøn masse og fraværet af blomster.

  Før blomstringens begyndelse introduceres kaliumfosforgødninger hver 7.-10. Dag i jorden.

  Kvælstofholdige stoffer er udelukket - de stimulerer bladernes vækst og reducerer blomstringen.

  For at stimulere frodige blomstrer fra planten fjernes alle blomstrede blomster. Døde stilke og blade er skåret med en skarp kniv.

  Nasturtium er ikke beskadiget af omnivores (kål, bladlus, hvide fluer, Colorado biller).

  Af denne grund plantes denne nyttige plante mellem senge med nattehadeafgrøder og kål. En sådan landing gør det muligt at reducere antallet af skadedyr.

  For andre insekter er nasturtium en fremragende honningkage.

  Af sygdomme påvirker nasturtium bakteriedræbende vilje. De nederste blade i begyndelsen bliver svage, og så dør planten.

  Svarte eller beskidte brune pletter, pletter på planten karakteriserer rust.

  Med udseende af gråt rådne vises brune, tørre pletter på bladpladerne.

  Mosaikken er vist ved farverige, lyse skilsmisser.

  Også på blomsterne kan du se ringenes virus, spottingen af ​​bladene.

  Når nogen af ​​sygdommene opstår, skal de berørte planter fjernes fra stedet og brændes. Brønden behandles med en varm opløsning af kaliumpermanganat. Friske blomster behandles med insekticider (Ridomil, Topaz, Oxihom).

  Overflod af fugt og topsprøjt skader planten og fører til sygdomme.

  Affedning og lossning af jorden gør det muligt at undgå infektion, og fortsætter med plantning.

  Frø af nasturtium, hvis det er muligt, kan ikke købes, men samles uafhængigt. For at gøre dette skal du overvåge tilstanden af ​​den frugt, der dannes af blomsterne. For frø er de største frugter tilbage. Ældre frugter bliver hvide.

  Modningstiden efter blødningen er 40-50 dage. Indsamling af frø skal ske straks, ellers faller frøene til jorden.

  Frø, der er faldet i jorden, bevarer deres spiring og begynder at spire i foråret.

  Den eneste form for nasturtium, hvor frøene ikke modnes fuldt ud (i mellembåndet), er det fremmed. Samlede frø når vindueskarmen.

  Tørde frø pakkes i papirposer og opbevares indendørs (ved 22-23 grader) indtil den nye sæson.

  Frø af nasturtium bevarer deres spiring i 4 år.

  Efter opsamling af frø fjernes de visne stængler fra stedet, og jorden er gravet.

  Denne smukke prydplante har mange nyttige egenskaber. Blomsten bruges til medicinske formål og madlavning.

  Denne plante bruges til beriberi, anæmi, depression, urolithiasis og cholelithiasis, til behandling af acne, hududslæt, for at stimulere hårvækst.

  Planten har en ekspektorativ egenskab og hjælper med hoste.

  Provitamin A og phytoncider genopretter metabolisme, hjælper med atherosklerose. En stor mængde af C-vitamin i planten hjælper til behandling af skørbugt. Æteriske olier er effektive i vaskulære sygdomme. Karoten og svovl fra planten er nyttige i sklerose.

  Det har en masse fosfor, jod, kalium.

  Planten forbereder infusioner, afkog, juice presses ud, eddike, olie er lavet. Kan bruges frisk.

  Ved madlavning anvendes blomsten som en komponent til supper, salater til udsmykning af retter.

  Tørre, knuste frø erstatter sort jordet peber. Marinerede frugter ligner kapers.

  De kan bruges som krydderier til forskellige retter. Unge blade kan tilføjes til salat. Fra nasturtium lav eddike, smør.

  Uhøjtidelige blomster til haven Nasturtium: video

  Overholdelse af alle de nødvendige regler for dyrkning af nasturtium fra frø, du kan få stærke og sunde frøplanter og i fremtiden og smukke lyse blomster.

  8. marts 2017 | 17:08

  Jeg lykønsker dig med en dejlig ferie, en ferie med kvindelig skønhed og charme, en ferie med foråret inspiration og lyst glæde. Den 8. marts vil jeg helhjertet ønske dig en konstant følelse af lykke, en sjovs sjov, magiske følelser af kærlighed og ømhed, et vidunderligt humør og en uovervigelig interesse for alt nyt i livet.

  25. maj 2017 | 13:10

  men er det muligt at dyrke nasturtium som en indendørs plante? Når, på hvilket tidspunkt af året kan du så frø, du vil have det til at blomstre om vinteren.

  25. maj 2017 | 22:38

  Velkommen! Du kan prøve. Men nasturtium er en meget kraftig plante, det kan vokse en flugt til 1,5-2 meter. Derhjemme vil der selvfølgelig være mindre. Det blomstrer om en og en halv time efter spiring ca.


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  20 − 18 =