Natlys i børnehaven

Børns natlys: Hvordan man vælger, hvor man skal hænge

Mange børn er bange for at sove i mørket. Nogle kan ikke sove på grund af frygt for at blive efterladt alene. Andre har brug for en persons konstante tilstedeværelse i rummet, helst med lyde for at føle sig rolige. Endnu andre - under indflydelse af en rig barndoms fantasi er bange for de mørke og imaginære fe skurke. Derfor blev børnene i en stille søvn opfundet særlige børnelys.

Et barns natlys er et uundværligt objekt i babyens værelse, som gør neddypning i den magiske verden af ​​drømme roligt og hurtigt. Inkluderet natlys skaber en atmosfære af komfort og sikkerhed, hvilket bidrager til børnens søde søvn.

I dag kan forældre finde et bredt udvalg af natlys. De har alle et smukt design og ligner legetøj. Det kan være et lille lysende legetøj, der er drevet af batterier, fastgjort til barnesiden. Meget almindelige vægsconces eller bordlamper i form af legetøj, som har flere tilstande til belysning. De er også ofte udstyret med en musikalsk akkompagnement.

Et barns natlys kan have flere børns melodier, der spiller i et par minutter, hviler og fordyber sig i drømmen om barnet.

De fleste børns nightlights er meget praktiske at bruge. Forældre kan skifte tilstande selv, vælge "lys med lyd" eller "kun lys". Og du kan indstille den automatiske tilstand, så natlampen tænder sig selv, når barnet græder eller vittigheder.

Også meget populære er nat-projektorer, hvilke børn kan lide så meget. Dette er den ideelle løsning for børn fra fødsel til 3 år. Natten projektoren har flere patroner med forskellige billeder projiceret på loftet. Det kan være stjerner, flydende fisk, dyr og andre billeder. Det har også flere ringetoner og timerarbejde. I betragtning af billeder på loftet eller væggen sænker barnet langsomt i søvn.

Udadtil ser et barns natlys ud som et legetøj, som kan have plastik og bløde dele. Det kan være en bjørn sovende på månen eller en lille mand på en blød pude, smukke dyr, eventyrhelte, blomster eller stjerner. Sådanne nightlights er meget populære hos børn. Men for at de skal lette en hurtig søvn, skal de laves i pastelfarver.

Du kan placere et børns natlys på væggen, Vedhæft til siden af ​​barnesenget, læg på et bord eller et kommode. Vedhæftningsmetoden afhænger af nattelampens strømforsyning. Natlys, der arbejder på batterier, kan sikkert fastgøres til en barneseng. Og modeller, der arbejder fra netværket, er det ikke sikkert at placere her, især hvis barnet allerede trækker pennerne ud og rører lampen selv. Natlys med en elektrisk ledning skal placeres på væggen eller på sengebordet ved siden af ​​sengen.

Valg af natlys i en børnehave

Den svage, bløde belysning af rummet om natten vil ødelægge børns frygt. Valget af barnets natlys afhænger af barnets alder såvel som på hans karakter. Lamper til meget unge forældre er hentet, men med voksne børn er det bedre at høre mindst om den figur, de ønsker.

Mens barnet er lille, er han ikke bange for mørket, og belysning er nødvendig, snarere til min mor. Omsorg for babyen i mørket er ubehageligt, det øverste lys midt om natten er heller ikke en mulighed, og det bløde diffunderede lys fra en lavenergi pære giver dig mulighed for at orientere dig selv og irriterer ikke øjnene.

I dette tilfælde er nattlamperne komfortable, som er fastgjort til sengen. De kan have en form, der tillader dem at blive fastgjort til tværbjælkerne, undertiden er et stærkt bånd fastgjort til kroppen, som er sikkert fastgjort til enheden på krybben på krybben. En anden mulighed - et tøj eller en skruetråd (normalt af holdbar plastik).

Børnenes natlys i babyens barneseng

I de fleste moderne aftener er lamper ikke lyspærer og lysdioder. De opvarmer sig ikke, skinner meget længe (tusindvis af timer), slår ikke og forbruger lidt energi. Fordi et barns natlys i en krybbe arbejder normalt fra batterier. Det er praktisk og sikkert. Hvis du kun tænder enheden for belysning, er batteripakken tilstrækkelig i lang tid, og brugen af ​​yderligere funktioner spiser hurtigt energi.

Monteringsindstilling på tøjklip

For nemheds skyld kan du i børnehaven have et andet natbord. Den kan placeres i nærheden af ​​skiftbordet eller på det sted, hvor moderen fodrer barnet. Det kan tændes fra berøring. Dette er den bedste mulighed: Gnidning af kontakten er endnu ikke helt vågen vågen. At berøre natlyset er meget hurtigere og lettere.

Børns natlys med et ur tændes fra berøring - det er praktisk

Natlamper til ældre børn

I yngre børn kan et barn være bange for mørket. For at få ham til at føle sig godt tilpas, har han brug for et barns natlys. En af de mest attraktive muligheder for børn er et lysende legetøj. Det kan være en tegneseriehelt, en overdådig blomst, månen, solen ... noget, som dit barn kan lide. I en af ​​legetøjets dele syes i lysdioder, der udsender et meget svagt lys. Men det er nok for det vækkede barn ikke at være bange.

Blandt natteleget er føreren i popularitet skildpadden. Det er også en stjernehimmel projektor. I sin hårde skal fremstilles huller, hvorigennem lyset kommer ud, reflekteret i loftet.

En anden mulighed - wall nightlights i form af et billede, solen, månen, en stjerne, et dyr ... De kan hænge i nærheden af ​​sengen eller på væggen modsat - hvor mere egnet til barnet.

Blødt lys på væggen forstyrrer ikke søvn

Det er ikke særlig praktisk - sådanne lysende malerier virker fra 220 V. Hængende ledninger er ikke den bedste dekoration, men de bærer også en potentiel fare, selv om der stadig er masser af ledninger i en moderne bolig. Denne mangel mangler nightlights installeret direkte i stikkontakten. De er lavet af gennemsigtig plastik, kroppen har indbyggede lysdioder. Mens enheden er sluttet til netværket, tændes den. Der er modeller med en tumbler, så lyset kan tændes efter ønske.

Flere varianter af nightlights i stikket

Mange af nattelyserne har et internt batteri, som sikrer deres glød i 12-18 timer (i forskellige modeller på forskellige måder). Sådanne legetøj kan have en oplader-base, eller de kan oplades via et USB-kabel. Dette er mere bekvemt end at skifte batterier, men du kan ikke glemme opladningen, ellers vil din baby forblive i mørket og blive bange.

Med batteriet inde er det mere praktisk

For voksne børn er legetøj ikke altid egnet. Nat frygt forfølge skolebørn og endda teenagere. Så vil børns bordlamper eller sconces på væggen gøre. De skal placeres, så barnet kan tænde lyset til enhver tid.

Og drenge og piger vil lide natten projektoren med bevægelsen. Nogle af dem har udskiftelige patroner, så de tal, der vises på loftet, kan ændre sig. Der er modeller med evnen til at ændre farven, samt bevægelsens intensitet, i andre kan der være en indbygget radio og god dynamik. Generelt er der mange slags forskellige lampelampe.

Ud over hovedfunktionen - belysning - selv i den mindste enhed kan der være en række ekstra funktioner. Ofte - det er musik. Flere melodier, der tændes med kraft (knap) eller automatisk. Når musikken automatisk tændes, udløser enheden en græd, hvirvelstøvlen tænder. Musikken slukker efter et stykke tid efter at grædestop er stoppet.

Den anden mulighed er projektoren. Flytende eller stillbilleder vises på loftet. I betragtning af deres barn kan falde i søvn på egen hånd.

Der er også børnenes nattelys med indbyggede termometre og hygrometre (fugtighedsmålere). For små børn er den normale luftstand meget vigtig, og evnen til at overvåge parametrene er langt fra overdreven. Barnet kan ikke overophedes eller overkøles, og termometeret hjælper. Ved overdreven tør luft tørrer slimhinden i børnene, skorpen formes i næsen, hvilket i høj grad hæmmer barnet. "Udvindingen" af disse skorper er en af ​​de mest ubehagelige for babyer procedurer. Normalisering af fugtigheden, du reducerer dem til et minimum.

Justering af intensiteten af ​​en luminescens kan være nyttig. Det kan implementeres på forskellige måder - i de enklere versioner i form af en regulator kan i mere "hævede" taktiljustering (ved at berøre fingrene).

Nightlights i en børnehaver: hvordan man vælger korrekt

Lampe-natlys er nødvendig ikke kun i barnets rum, men også i det voksne soveværelse. Der er mange grunde til at komme ud af sengen om natten, at vade gennem rummet i mørket er ubehageligt og farligt, og at tænde det øvre lys er skadeligt for synet og psyken. Børn, plus alt dette, kan bare være bange for at sove i mørket, så et natlys i børnehaven er nødvendigt.

Lad os se, hvad producenterne af disse enheder tilbyder os og finde blandt de tusindvis af muligheder den der passer til dig.

Nattlampen har sine egne specifikke funktioner. Det bør ikke lyse op i rummet, dets opgave er at skabe et blødt diffust lys, sprede mørke og lade dig navigere i rummet.

Selvom lysstyringsjusteringsfunktionen ikke er overflødig. Dette giver dig mulighed for at læse og læse før du går i seng, og roligt falder i søvn og reducerer strålingen til et behageligt niveau.

Enhver farvestråling er tilladt, undtagen aggressiv, hvilket forårsager irritation. For eksempel rød. Det er bedst at vælge varme gule nuancer, men kold hvid og blå er også acceptable.

installation

Lampens placering er valgt afhængigt af barnets alder og specifikationerne for din families husstand.

 • Hvis barnet har sit eget soveværelse, er det tilrådeligt at placere natlyset ved siden af ​​sengen (se Baby seng til et lille værelse: hvordan man vælger), så din søn eller datter kan tænde og slukke med egne hænder, justere lysstyrken uden at komme ud af sengen. Den kan lægges på et sengebord eller hænges på en væg i en behagelig højde.
 • Hvis en barneseng er i forældrenes værelse, vil det være mere bekvemt at have en lampe ved siden af ​​deres seng, for ikke at skynde ind i mørket om natten, der græder babyen.
 • Hvis du har en baby, og du ikke har tænkt dig at slukke lyset om natten, skal du få en enhed, der er fastgjort til siden af ​​sengen.

Til reference. Generelt sådanne lamper undtagen væg og bord og gulv kan, suspenderet, sættes direkte i stikkontakten uden ledning indlejret i et blødt legetøj, som kan bringe på en seng. Tænk på, hvilken indstilling der er mest bekvemt for dig.

Sikkerhedsinstruktioner skal overholdes ikke blot i byggeriet eller farligt arbejde, men også i den revitalisering af et barns værelse, du vælger for sine møbler og apparater, som tilhører og nightlights.

Vær altid opmærksom på følgende ting:

 • Materiale hvorfra lampen er lavet. Metalkonstruktioner er holdbare og pålidelige, men de opvarmes betydeligt fra pærer, som er fyldt med forbrændinger. Glas anbefales generelt ikke som et meget skrøbeligt materiale. Bibeholder plastik. Men det kan også smelte, hvis loftet støder op til lampen. Derfor ser vi på selve konstruktionen.
 • Trådlængde bør være sådan, at du ikke behøver at bruge forlængerledninger, og stikket skal passe ind i stikkontakten uden at bruge adaptere.
 • Som lyskilde er det bedst ikke at vælge glødelamper eller energibesparende lamper med kviksølv, men lysdioder. Deres pris er meget højere, men de varer længere, og de bliver ikke opvarmede, og de sparer el.
 • Under alle omstændigheder skal lampen være dækket af en lampeskærm eller skygge.

Og igen tager vi hensyn til alderen, såvel som køn og præferencer for barnet. Men glem ikke samtidig, at natlyset skal passe ind i det kærligt designet af dig design af børnenes værelse i stil og farve.

Valget er simpelthen stort. Lille piger kan godt lide vægkædehjulene, blomster og hjerter, lamper i form af sjove små dyr og yndlings tegneseriefigurer. Og drenge - fly, raketter, biler.

Ældre børn vælger et natlys i form af en fodbold, en flyvende tallerken eller en glødende klods. Nå vil børnene gerne overveje et natteliv, der arbejder med batterier.

Typer af børneblinklys

Lad os se nærmere på typer og design af sådanne lamper for at vælge den mest passende natlampe til et børnelokale.

 • Natlys i stikkontakten - En af de billigst mulige valgmuligheder. Dens fordele omfatter sikkerhed, da der ikke er elektriske ledninger og en bred vifte af modeller. Og til ulemper - et lille område af belysning.

Vær opmærksom. Hvis stikkene i din lejlighed er installeret i henhold til den europæiske standard i en lille afstand fra gulvet, fungerer denne mulighed ikke for dig.

 • Universal belysning, som kan bruges både som nattelampe og som bordlampe. De er udstyret med en funktion til justering af strålingens lysstyrke og er meget velegnede til et børnehaveværelse eller en gymnasieelever.
 • Nightlights med lyssignaler, lyd- eller bevægelsessensorer. Sådanne moderne modeller reagerer på niveauet af belysning i rummet og tænder og slukker selv, automatisk justering af strålingsniveauet. Eller svar på et opvågnet barns skrig, straks med en lullaby. En natlampe med bevægelsesføler fungerer, når du kommer ind i rummet.
 • Lamper med projektor ikke kun udføre deres grundlæggende funktion, men også hjælpe barnet til at tune ind i søvn. Flytende på vægge og loft på stjerner, tiltrækker fisk eller tegneseriefigurer opmærksomhed, og sporing af deres monotone bevægelse er beroligende. Mange af disse nightlights er udstyret med udskiftelige patroner og musik.
 • Hvis dit barn er allergisk eller bare ofte syg, er det værd at overveje et sådant alternativ til en traditionel natlampe som en saltlampe. Når den keramiske lampe tændes, opvarmer saltet inde i det og rydder og ioniserer luften i rummet.

konklusion

Videoen i denne artikel giver dig nogle flere tips om valg af børns natlys. Og vi vil gerne endnu en gang minde om sikkerhed. Hvis barnet stadig er meget lille, skal el-apparatet placeres væk fra barnesenget. Og ældre børn bør forklare, at dette ikke er et legetøj, og kræver omhyggelig behandling.

Alt andet er et spørgsmål om smag og økonomiske muligheder.

Se manglerne i artiklen? Ufuldstændige eller forkerte oplysninger? Ved du hvordan man laver en artikel bedre? Eller kan du tilbyde dine fotos til offentliggørelse?

Vær venlig at hjælpe os med at blive bedre. Efterlad dine kommentarer og forslag i kommentarerne til artiklen. Vi vil kontakte dig og færdiggøre denne artikel!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

27 + = 34