Nitrolac til træ

NC lakker

Hvis du har brug for at beskytte dine træprodukter, møbler og aldrende virkninger af miljøet, du er perfekte til nitrocellulose lak, der altid anvendes, når du vil oprette en æstetisk effekt og for at beskytte materialet mod skader.

Denne slags lak er fremstillet af nitrocellulose, som tidligere er opdrættet i en særlig blanding bestående af organisk. Yderligere for at opnå en række nitrolacer tilsættes alkyd- eller aminoformaldehydharpikser. Efterfølgende ved brug af nitrocellulose kan du få gennemsigtige farveløse film, der tjener som beskyttelse til træoverfladen. På grund af belægningens styrke er sommetider tilladt lakering uden at primer overfladen. Bemærk venligst følgende: Hvis du bruger nitrolak i varmt eller fugtigt vejr, anbefaler vi også at tilføje 5% opløsningsmiddel for at forhindre for tidlig tørring af materialet.

Blandt fordelene ved nitrolac kan man skelne mellem følgende parametre:

 • brugervenlighed,
 • høj tørring hastighed,
 • langsigtet levedygtighed,
 • fremragende slibning,
 • en lille pris.

Men som noget materiale har nitrocellulose lakker også deres ulemper:

 • de har en følsomhed over for fugt,
 • de har en lav fysisk-kemisk resistens,
 • øget brandfare.

Hovedanvendelsen af ​​nitrocellulose lak er behandling af træ- og krydsfinermøbler under produktionen.

Denne proces består af flere trin, og ofte er nitrolakker i den ikke kun hovedrollens rolle, men også som yderligere beskyttelse. Især ofte sker dette ved lakering af parket.

Nitrolaki er stadig førende i forholdet mellem sådanne parametre som pris / funktionalitet, som for Rusland, det tidligere Sovjetunionen, hvor folk stolte på deres egne styrker.

I Europa er nitrolakakkerne hidtil blevet fjernet fra den officielle produktion. Sådanne foranstaltninger blev truffet på grund af manglende økologiske kompatibilitet af disse stoffer: de er yderst brandfarlige og giftige.

Hvis vi deler nitrolak i kategorier, får vi følgende data:

 • Gennemsigtig (varm og kold applikation);
 • måtter;
 • nitrocells af syrehærdning - gennemsigtig (NC-241); matting (NC-241M, NC-2101).

Særlige gennemsigtige nitro-lakker er dannelsen af ​​skinnende belægninger på træoverfladen, som har evnen til at holde den oprindelige farve såvel som det naturlige mønster af enhver form for træ.

Karakteristik af NC lakker

Lak NC 221

Med hensyn til nitrolac NC-221 kan vi sige følgende: Det har en fremragende evne til at modstå temperaturforandringer, men blandt sine mangler er en tilbøjelighed til mørkdannelse. Det skal også huskes, at på grund af indholdet af glyptalharpiks i dets sammensætning har den lakeret overflade af НЦ-221 oprindeligt en mørk uigennemsigtig skygge.

Den nærmeste "relative9raquo; NC-221 kan kaldes nitrolac NC-222, (tidligere NC-312), som er identisk med sin "colleague9raquo; sammensætning: Det adskiller sig kun i fravær af glyptalharpiks, hvilket således berøver det af blackout-karakteristikken for NC-221. Blandt andet har denne nitrolac en glans, som ikke kan behage køberen, men hvis den påføres i flere lag, vil belægningen knække.

Nitrolak NC-223 hæver stangen mellem sine modstykker: den kan påføres det både som en metode til kold og varm tørring. Blandt fordelene ved lakbelægningen af ​​nitrocellus НЦ-223 er tilstrækkelig hårdhed og evne til at blive poleret. På grund af disse egenskaber er lakken НЦ-223 (som i øvrigt plejede at blive kaldt "НЦ-315-М9raquo;") meget populær som møbellak.

Lac NC 224

Næste på linjen i vores artikel - nitrocellus NC-224 - er helt anderledes i kemisk sammensætning fra de ovennævnte belægninger. Nitrolakets hovedkomponent for hele familien af ​​colloxylin er også en del af denne nitrolak, men nogle af de stoffer, som den normale køber ikke vil sige vil blive tilføjet. Derfor foretrækker vi at informere dig om mere informativ information: Denne nitrolak behøver ikke forfortyndes med forskellige opløsningsmidler og fortyndingsmidler. Filmen dannet som følge af tørringen af ​​belægningen NC-224 har fremragende slibning. (Det tidligere navn på denne nitro-lak plejede at lyde som T3).

En anden repræsentant for nitro-lakker - NC-225 er kendetegnet ved styrke, vejledende slibning; det er også let at polere. Anvendelsesområde NC-225 refererer til overfladebehandling af indvendige døre. I tilfælde af NC-225 kan varmtørring på en sikker måde anvendes. (Tidligere blev NC-225 navngivet "TK-N")

For at bringe nitroklisten koldpåført til den ønskede viskositet, brug opløsningsmidler og fortyndere. Nitro-lakker-varm applikation bør opvarmes til en temperatur på 70. 75 ° C. Effektiviteten af ​​denne metode er større end betydningen af ​​koldtrækning: hot fordel ved fremgangsmåden er at opnå tykkere belægninger, som er meget hurtigere at anvende og tørre en højere hastighed også mere omkostningseffektiv forbrugt materiale selv.

Matting nitro-lakker form på overfladen af ​​matte belægninger, som delvist sletter farven og tekstur af træ. Disse belægninger dannes på grund af voksstoffer indeholdt i lakker eller finkornede fyldstoffer.

I den indenlandske produktion af lakker er hovedstoffet zinkstearat, som indføres i opløsningen i en mængde på 5-10% af de filmdannende stoffer.

Zinkstearat opløses i aromatiske kulbrinter med opvarmning og har egenskaben at falde ud af opløsningen efter afkøling.

For at forbedre frostbestandighed, vandbestandighed og kemisk resistens af lakbelægninger er det sædvanligt at tilsætte urinstofharpikser til sammensætningen af ​​nitrocells af syrehærdning. De bidrager til at forbedre styrken af ​​coatings under skarpe og hyppige temperaturændringer.

I øjeblikket er der tre lakker - en gennemsigtig NC-241 og matting НЦ-241М og НЦ-2101.

Den mest økonomiske af alle nitro-lakker er NC-216, men ikke styret af prisen - denne belægning er ret god i anvendelsen af ​​lakfilmens genoprettelse. NC-216 bruges oftest som et materiale til behandling af træmøbelsæder. Brug af lak vil give træmøbler et andet liv.

NC-218 bærer de samme funktioner, men i modsætning til NC-216 anvendes denne lak normalt på overfladen med et tykt lag, og koster lidt over prisen på NT-216.

Blandt nitrolakker er det sædvanligt at tildele en særlig kategori, som omfatter lakker, der anvendes som primere. Den mest populære blandt dem er NC-024. Hovedopgaven er at forberede en overflade til påføring af en anden nitrolak.

Lak NC 62

Undervurder ikke nitrolakker, blandt dem kan du ikke bare finde "eksperter9raquo; hvad angår belægning på træflader, men også dem, der er designet til at beskytte metaloverflader. Disse er sådanne lakker som НЦ-62 og ЦЦ-132П.

Under industrielle forhold anvendes nitrolakener sædvanligvis på overfladen af ​​færdige produkter ved sprøjtning, i et magnetfelt og under anvendelse af andre mekaniserede metoder.

Hvis du har brug for at lakere lille kaliber produkt, for eksempel træ håndtag, er det tilstrækkeligt at udelade dem i et par øjeblikke i en krukke med nitrovarnish, får efter, giver at dræne overskydende lak og derefter sætte eller hænge produktet med henblik på tørring.

Sekvensen for anvendelse af nitrolac på en træoverflade

Til at begynde med er det nødvendigt at behandle overfladen med en plet til træ, som har alkohol, vand eller et organisk opløsningsmiddel som base. Dette er nødvendigt for at bevare det naturlige mønster af træ samt at fremhæve dens tekstur.

Så følger den første anvendelse af nitrolac. Tørringsintervallet mellem påføringen af ​​materialet kan være fra 45 minutter til 2 timer. Forøg tørringshastigheden ved hjælp af en industriel hårtørrer.

Det andet lag af nitrolac tørrer omkring 6-8 timer. Så er det nødvendigt at polere belægningen.

Det skal tages i betragtning, at hvert efterfølgende lag af denne lak skal påføres vinkelret på det lag, der er deponeret tidligere.

Tabel. Krav og standarder for lak i overensstemmelse med GOST 4976-83.

I andelen af ​​produkter fremstillet af malings- og lakindustrien optager lakker ikke et lille sted. De bruges aktivt både i industriel produktion og i husholdninger. Lucky tjener som et fremragende beskyttelsesmiddel for at tabe deres udseende overflader og møbler. Som alle ved, er lakker farvede og farveløse, men alle udgør en stærk gennemsigtig film, der kan forlænge levetiden på den behandlede overflade flere gange.

Kreative personer er altid karakteriseret ved en søgen efter noget nyt, uudforsket, men uudforsket af dem. De er iboende i at være i konstant søgning af sig selv og en ny spændende hobby. Så malerierne af farvede ruder er præcis, hvad elskere af kunst har brug for.

I midten af ​​det tyvende århundrede blev der udviklet en metode til fremstilling af maling i pulverform. Nu er pulvermalinger særligt populære i europæiske lande og USA. Disse malinger bruges til at male produkter i bilproduktion, under konstruktion, i maleriet af forskellige materialer (forskellige metaller, træ, plastik, keramik, glas). Maling i form af et pulver beskytter produkterne og giver dem et smukt udseende. Og disse maling løser problemet med økologi i malings- og lakindustrien, fordi der i dem næsten ikke er noget opløsningsmiddel af organisk oprindelse og forskellige flygtige stoffer.

Hvad er lakker til træ - typer af forbindelser. Polyurethan, nitrocellulose, akryl og andre sorter

Mange af dem, der først møder behovet for at behandle træ med lak, er meget overraskede, når de finder ud af, hvor mange varianter af forbindelserne der findes. Dette er helt sikkert godt, men at vælge en optimal løsning uden erfaring kan nogle gange være meget svært, og derfor vil vi fortælle dig, hvilke lakker der er, og hvad er deres vigtigste forskelle.

Det er vigtigt at forstå formålet med at bruge denne eller denne mulighed, og du kan nemt bestemme den optimale sammensætning.

På billedet: lakken gør det muligt at gøre materialet mere ædelt ved at fremhæve skønheden i materialets naturlige struktur

Dette kriterium overses af mange, og på det afhænger ikke kun graden af ​​refleksion af lysets overflade, men også det indtryk, der er skabt af denne eller den pågældende genstand. Vi vil fortælle dig om de grundlæggende muligheder, så du forstår hvad der står på spil:

Vigtigt! Du kan købe og toning indstillinger lakker, blandt andet giver de overfladen en vis nuance uden at gemme strukturen.

Du bestemmer, du har brug for en klar lak til træ eller en sammensætning, som giver en vis nuance til materialet

Den væsentligste forskel på alle de produkter i den pågældende gruppe er det stof, de er baseret på. Hver af løsningerne er designet til specifikke formål, hvilket også er meget vigtigt.

Hvis du har brug for lak til et træ uden lugte, så vil denne mulighed gøre det bedste, det har også andre positive egenskaber:

 • Prisen på denne gruppe af forbindelser er meget demokratisk, hvilket gør dem tilgængelige for det bredeste udvalg af købere.
 • Enkelhed at tegne med egne hænder - arbejde laves ved hjælp af pladen. For at sikre den bedste effekt er det bedre at bruge en primer, det vil styrke overfladen og forbedre vedhæftningen af ​​basislaget.
 • Mens opløsningen ikke er frosset, kan den vaskes af med varmt vand, hvilket gør det muligt at vaske dine hænder og arbejdsredskaber uden problemer.
 • Slidstyrken i det færdige beskyttelseslag er høj nok, forudsat at luftfugtigheden i rummet ikke er højere end 50%, ellers er pålideligheden signifikant reduceret.

Brug kun vandopløselig gulvlak i tørre rum

 • Den eneste betydelige ulempe kan kun betragtes som en lang tørretid - ca. en dag. Men hvis du ikke har travlt, så er denne indikator uprincippet.

Denne gruppe af træforarbejdningsløsninger er den mest populære løsning i dag af en række årsager:

 • Sammensætninger kan enten være enkeltkomponenter eller tokomponenter, så sørg for at studere anbefalingerne fra ansøgningsinstruktionen for at forstå funktionerne i brugen.
 • Der er muligheder, som du skal bruge til at basere basen på, og der er dem der påføres direkte på overfladen uden yderligere behandling.

Glansig polyurethanlak - den bedste løsning til omdannelse af gulvbrættet

 • Efter tørring er overfladerne meget modstandsdygtige over for slid, hvilket gør dem mest foretrukne til behandling af gulv og andre overflader, der udsættes for store belastninger.
 • Overfladen er ikke bange for fugtighed, så sammensætningen kan bruges på ethvert sted.

Nitroblank til træ har følgende funktioner:

 • Lav pris, hvilket er meget vigtigt for store mængder arbejde.
 • Også du kan ikke undlade at bemærke den meget høje tørringstid, efter nogle timer er overfladen helt klar til brug.
 • Brug denne indstilling er kun mulig indendørs, da den er ustabil til ultraviolet eksponering.
 • Kun overflader, der ikke kan udsættes for store belastninger, kan behandles.

Nitro-lakker er meget billige, og det er deres største fordel

Denne mulighed sælges i banker og i flasker, så hvis du har brug for en sprøjtespray til træ, anbefaler vi at du er opmærksom på denne løsning:

 • Sammensætningen har høj lysstyrke, og du kan vælge indstillingen med en hvilken som helst grad af glans, hvilket er meget vigtigt i fremstillingen af ​​møbler og kunstprodukter.
 • En sådan lak til træ i aerosolemballage er meget praktisk at bruge ved behandling af små dele og design af komplekse former.

Lak til træ i dåser - nem at bruge og meget bekvem løsning

 • De behandlede overflader er pålidelige og modstandsdygtige over for fugt.
 • Du kan købe en speciel laks spray til træ med en patina effekt, det bruges ofte, når du genopretter gamle møbler.

Overvej de typer af forbindelser, der bruges mindre ofte, men er også efterspurgte blandt købere:

 • Hvis du har brug for frostbestandig lak til træ, kan du bruge en opløsning på en alkydbase, som er lavet af naturlige olier og tåler helt lige store temperaturændringer.

Tip! At alkydlaken så attraktiv, bør det påføres et tyndt lag ved en temperatur på ikke over 25 grader.

 • Polyester træ lak bruges til at dække musikinstrumenter og andre produkter, hvor den større tykkelse af den beskyttende belægning er vigtig. Denne indstilling anvendes kun af en sprøjtepistol og er meget giftig, derfor er det nødvendigt at arbejde i beskyttelsesudstyr.

Polyesterlaken påføres meget tyk og stærk, derfor bruges den til at beskytte musikinstrumenter

Og endelig, hvis du har brug for madlak til træ, skal du vende dig til specialiserede virksomheder, da det er svært at finde en kvalitets og sikker mulighed i et frit salg. Eksperter anbefaler at bruge naturlig linolie til imprægnering, dette er den sikreste løsning.

Lak pryder ikke blot overfladen, giver det en skinne og en vis nuance, men beskytter også materialet mod fugt og andre negative virkninger. Videoen i denne artikel hjælper med at forstå nogle vigtige punkter endnu bedre.

nitrocelluloselak

nitrocelluloselak. Mere pålideligt, når produktet efter tørring af det første lag af olie aftørres til næsten tørhed igen smør eller lakerede NT'er № 222. Denne søm fræsere og marketristami anerkendt som den mest bekvemme til coating af træ

håndværk hjemme.

Det skal bemærkes, at nitrocelluloselak anvendes på olie belægning (især hvis der var en dobbelt imprægnering olie) er nødvendig, når en god iblødsætning i et par dage, nogle gange om ugen, når tørretumbleren ikke er i solen. Ellers vil der på nogle steder være grå pletter, og belægningen bliver forkælet, det vil være nødvendigt at rengøre lakken. Derfor er det i vinterforhold bedre at imprægnere træ med en blanding af solsikkeolie og tørring af olie i en andel på 1: 2 (dvs. tørring af olie mere).

Hvis artefakt er lavet af let træ (basswood, birk) og billedskærer uønsket mørkfarvning af farve, kan være produktet kun omfatte lak NC № 222, men at gøre dette to eller tre gange forsinket mellem det første og andet overtræk til to timer, og mellem den anden og tredje - Tre dage. Med nøjagtigt arbejde er det ikke nødvendigt at male huden på de indledende nitrolakslag, hvilket ofte anbefales i litteraturen. Det kræves kun, når lakken viste sig ujævn: på grund af striber på grund af støv klæber til overfladen endnu ikke er tør, på grund af de små gasbobler frigøres i tørringsprocessen. Det er bedre at arbejde mere præcist med en lakbelægning end at korrigere senere de mangler, der er begået med et sandpapir i relief udskæring. Forresten forekommer frigivelsen af ​​gasbobler på hærderlakoverfladen oftere, fordi lakken er blevet fortyndet med meget flygtige opløsningsmidler, f.eks. Acetone.

Omhyggelig flerlagslaget med en polering nitrolakovoe mellemlag (et mål for kontrol) og med efterfølgende polering af den sidste belægning er gjort for at glatte, flade eller krumme overflader i tråden, som behandles for at lakere at polere glans. I dette tilfælde påføres 10 til 20 lag nitrolak på overfladen, hvilket resulterer i en perfekt glat, glat skinnende overflade. Det sidste lag er det polerede og polerede særlige pastaer angivet i opskriften ansøgning NT'er № 222. I mangel af sådanne pastaer polering lak kan udføre fint sandpapir, polering og erstattet med frisk skrabeblad barbermaskine. Den endelige operation tørrer, indtil overfladen er opvarmet, og den ønskede glans er dækket af en klud. Således blev for eksempel polering udført i søjlen i fig. 13. (Puds aldrig den opvarmede overflade før opvarmning, da limen kan blødgøre fra varme og "ren" vises.)

Det skal huskes, at nitrolac er farligt og giftigt. Selv engangsoperationer med det skal udføres ved hjælp af forholdsregler, praksis viser, at det kan forårsage allergier. Det er derfor i den dekorative og beskyttende belægning af et gevindprodukt, at man foretrækker en bekvem og harmløs vegetabilsk olie. Ved hjælp af to eller tre tørklæder tørre, kan de også opnå en glat skinnende overflade af produktet, kun et tørringsinterval mellem påførte tynde lag i tilfælde af tørring af olieadditiv beregnes i dage.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

24 − 23 =