Øjeblikkelig vandvarmer

Elektriske gennemstrømningsvarmere til vand

I dag springer spørgsmålet om at forsyne dit hjem med varmt vand både lejlighedsejere og dem, der bor i landhuse. Mange enheder af forskellige mærker er til salg, blandt hvilke et særligt sted er optaget af gennemstrømningsvarmere. Hvad skal jeg vide for ikke at begå en fejl med valget af udstyr?

Princip for drift af øjeblikkelige vandvarmere

Hvis vi beskriver driften af ​​vandvarmere, består den af ​​følgende: Når du kommer ind i apparatet fra vandrøret, sendes væsken til et specialkammer udstyret med en TEN. Det har vand opvarmer op til en bestemt temperatur, og flytter derefter til en særlig kran. Det er vigtigt at bemærke, at det ikke akkumuleres overalt, derfor leveres en speciel beholder i varmelegemet. På grund af dette er sådanne varmeapparater så små, at de let kan placeres i køkkenet eller i badeværelset, hvor der normalt ikke er så meget plads.

Gennemstrømningsvarmere adskiller sig fra, at de kan opvarme vandet til den ønskede temperatur i mindst mulig tid. Derudover behøver det ikke at blive akkumuleret. Takket være sådanne installationer er det allerede muligt ikke at se på kapaciteten hos andre enheder, der kun kan levere en vis mængde varmt vand.

Et andet træk ved gennemstrømningsvandvarmeren er, at elforbruget kun udføres i det øjeblik, hvor vandet passerer gennem det. Som et resultat heraf, der er ikke behov for at vente opvarmning af vandet - enheden tændes kun, når hanen åbnes, hvorfra kun varmt vand er påkrævet.

Alle elektriske gennemstrømningsvarmere, der tilbydes i dag, kan opdeles i to typer:

Den første er bedst installeret i brusere af landejendomme. Blandt fordelene ved sådanne varmelegemer er et lavt forbrug af elektricitet, og den største ulempe er lav effekt. Med hensyn til trykmodeller skelnes de af deres alsidighed. Når man vælger disse varmelegemer, skal man huske på, at de enten har et indløb eller et udløb til vand. På nuværende tidspunkt findes både el- og gasvarmere på markedet. Men sidstnævnte har et bestemt formål, som udtrykkes i deres egenskaber.

Uanset hvilket valg der er valgt, viser hver sådan enhed nem brug. De kan med succes anvendes til bylejligheder og små ferieboliger. Større vanskeligheder med deres forbindelse opstår som regel ikke. I betragtning af at de arbejder på elektricitet, skal ejeren ikke tænke på at bygge yderligere netværk. Der er ofte situationer, når de bruges som et komplet alternativ til blandere. Dette er muligt, fordi de tillader meget præcis temperaturkontrol. Takket være dette er der ingen problemer med at kontrollere enhedens funktion.

Ligesom alle andre lignende enheder, vandvarmere Der er fordele og ulemper. I den henseende er det nødvendigt, inden de træffer en endelig beslutning, at undersøge deres egenskaber og afgøre, hvilke af de tilgængelige modeller der vil kunne løse opgaverne mest effektivt.

Typer af vandvarmere: fordele og ulemper

I øjeblikket har den indenlandske forbruger mulighed for at købe en række vandvarmere. Ud over den allerede nævnte gennemstrømning er det muligt at medtage i denne liste også kedler, som er akkumuleringstanke, hvor væsken opvarmes. Dette valg af sådanne enheder er dog ikke begrænset.

Disse enheders egenart er det faktum, at elementets funktioner implementeres vandopvarmning, er tildelt en gasbrænder. Hvis vi taler om fordelene ved sådant udstyr, skal de indeholde:

 • små dimensioner af brænderen;
 • Designet kræver ikke, at udstyret udstyres med en vandopbevaringstank;
 • Som installationsstedet for enheden kan fungere som et badeværelse og køkkenet i nærheden af ​​mixeren.

På samme tid, en lignende enheden er ikke uden sine minusser:

 • har en lille kapacitet, der kræver tid til at opvarme vandet til en høj temperatur;
 • Enheden har en vis tærskelværdi.

Således vil gasstrømvarmere være et glimrende valg til en lejlighed, men i et privat hjem vil de ikke være i stand til at opfylde alle behovene.

Derfor, hvis du planlægger at købe denne model til en sommerbolig, så skal dette være 2-3 enheder. Under installationen af ​​gasudstyr er det nødvendigt at tage sig af tilstedeværelsen af ​​en skorsten for at undgå livsrisiko, mens man arbejder med gas.

Elvarmer

At tænke på køb af sådanne enheder følger ejerne af lejligheder og almindelige landejendomme. Et sådant valg kan forklares med dyder, som disse vandvarmere har:

 • små dimensioner, som gør det muligt at vælge et hvilket som helst sted til installation
 • til opvarmning af vandet til den ønskede temperatur, sekunder passerer, kan ejeren vælge enhver ønsket opvarmningstemperatur;
 • varmeapparatet kan udstyres med en TEN af enhver strøm, hvilket også vil påvirke strømforbruget;
 • Sådanne indretninger kan fungere uden en skorsten, hvis anordning er obligatorisk for en gasvarmer.

mangler, som er forbundet med disse enheder, kan også påvirke den endelige løsning:

 • En af ulemperne ved disse anordninger bør kaldes en stor energiintensitet, da TEN står over for opgaven med at opvarme et betydeligt volumen vand i et minimum af tid;
 • Ovennævnte mangel er ikke så mærkbar, hvis der anvendes enheder med en lille kapacitet. Men når der kører løbende modeller med en TEN med en effekt svarende til mindst 10-12 kW, kan elforbruget alvorligt stige.

Således er det vandvarmerens evne til at bestemme, hvor meget det vil forbruge elektricitet. Denne parameter skal være opmærksom under køb. Visse begrænsninger gælder for private hjem, da elektriske varmelegemer kan installeres på grund af deres strøm. For den samme by er lejlighederne perfekte modeller med lav effekt, hvor de helt vil klare deres opgave.

Gasopvarmere

En funktion af gaskedler, der repræsenterer klasse af opvarmningsaggregater, ligger i fremragende operationelle parametre. De vigtigste fordele er følgende:

 • betydelig effekt, som skyldes tilstedeværelsen i design af effektive varmevekslere, samt kraftige gasbrændere;
 • stort volumen. På markedet er der modeller med et volumen på ca. 50-500 liter. Med en sådan værdi kan de med succes betjene både en almindelig lejlighed og et stort landhus.

Samtidig har de også mangler, som skal tilskrives store dimensioner. Til varmeretankene skal et særligt udstyret rum tildeles. Hvis installationen udføres i et privat hus, kan tanken placeres i kælderen eller i specialkedelrummet. Men køkkenet eller badeværelset er ikke egnet til installationen.

Det er således kun muligt at installere sådanne vandvarmere hvis der er tilstrækkelig plads, Fordi de kræver meget nyttigt plads. Under installationen er det nødvendigt at passe på at skabe en skorsten.

En funktion af sådanne elektriske kedler bør nævnes nem installation, evne til at opvarme vand til den ønskede temperatur. Blandt de vigtigste fordele er følgende:

 • lavt elforbrug, højst 10 kW
 • ingen forbindelsesproblemer.

Hvis vi taler om manglerne ved dette udstyr, skal vi først og fremmest bemærke følgende:

 • væsentlige dimensioner af lagertanken, som tvinger det til at blive anbragt på et specielt udpeget sted
 • stor vægt.

Når man vælger elektriske opvarmningsanlæg, bør man derfor være forberedt på, at det er nødvendigt at installere dem tildele et særligt sted. I de fleste tilfælde foretrækker forbrugere elektriske strømvarmere, der styres af små størrelser, behovet for at tildele det et lille nyttigt område, hvilket er særligt vigtigt for ejere af småhuse og lejligheder.

Praktiske råd til køberen

I betragtning af at kapaciteten i fryseflowvarmeren ikke tillader det at give et stort volumen vand, har brusehovedene deraf fastgjort huller af meget lille størrelse for at skabe den maksimale stærke stråle. Hvis vandet i rørene er mere stift, så skal det være regelmæssigt håndtere vedhæftede filer med en skalaopløsning. Ellers dannes der en kork der, hvilket uundgåeligt fører til overophedning af indretningen.

Markedet tilbyder mange ikke-trykstrømmende vandvarmere, der har en lille kapacitet, der er skabt under hensyntagen til deres anvendelse i lande med et varmt klima, hvor der ikke er for store årlige gennemsnitlige temperaturudsving.

Anmeldelse af mærker og producenter

Hvis du gør dig bekendt med markedet for elektriske vandvarmere, så er den største repræsentation tegner sig for sådanne mærker:

 1. Electrolux og Timberk (Sverige);
 2. AEG, Clage (Tyskland);
 3. Thermex (Italien);
 4. Redring (England);
 5. Kospel (Polen).

Sammenlign egenskaber og priser på nogle kendte mærker.

Flow elektriske vandvarmere Electrolux.

I sortimentet af virksomheden er der flere serier af varmeapparater, der adskiller sig i ydelse og har ekstra funktioner.

For modeller af dette mærke er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​et effektivt varmeelement, der er fremstillet i form af en spiral, som har en beskyttelse mod skalaen. Prisen for de mest overkommelige modeller starter ved 5200-6700 rubler. Et kendetegn ved dyre modeller er tilstedeværelsen af ​​et meget intelligent styresystem. Dette er modellen MULTYTRONIC.

Flow elektriske vandvarmere Thermex.

I apparaterne, der tilbydes af denne producent, har varmeelementet et specielt keramisk fyldstof, og der leveres en pære af højkvalitets kobber. Dette firma tilbyder enheder, hvis største fordel er det bedste forhold for pris og kvalitet. For eksempel er vandvarmer STREAM til rådighed for forbrugeren til en pris på 2050 rubler.

Flow elektriske vandvarmere KOSPEL

Grundlaget for producentens sortiment fra Polen er repræsenteret af systemmodeller, der supplerer mærkerne af ikke-trykvarmere, der repræsenterer STREAM- og EPJ-serien. Udformningen af ​​disse enheder bruger elementer fremstillet ved brug af messing og kobber af høj kvalitet, hvilket giver dem en lang service under kontakt med vand. Blandt fordelene ved vandvarmere af denne producent er attraktive design, moderne udseende og lave vedligeholdelsesomkostninger. Hvad angår priser, er de mest overkommelige modeller fra 7.999 rubler og dyre - 18.999 rubler.

Når du har beregnet strømmen af ​​den fremtidige vandvarmer, du skal gøre følgende før du går til butikken:

 1. Find ud af serviceorganisationen de egenskaber ved det netværk, der er blevet fodret til dit hjem. Det vil også være overflødigt at finde ud af, hvilket ekstra elektrisk udstyr der skal købes for at forbinde enheden.
 2. Find ud af, om der er nogen problemer med at installere enheden, uanset om det er i din magt at gøre alt arbejdet, eller om det er nødvendigt at undlade at udføre service fra elektrikere og vvs-installatører. Spørg dig selv også priserne for installationen.
 3. Allerede inden den endelige beslutning er truffet, vil det ikke skade for at få oplysninger om garantier, evnen til hurtigt at erstatte de mislykkede komponenter, deres omkostninger og placeringen af ​​servicecentrene tættest på dig.

Så du behøver ikke bruge ekstra tid, indsats og penge.

Sådan vælges en gennemstrømning elektrisk vandvarmer

Tilstedeværelsen af ​​varmt vand er et af de uundværlige egenskaber ved et behageligt liv. Borgerne er så vant til sådanne forhold, at midlertidig afbrydelse af varmtvandsanlægget giver en masse ulejlighed. Bare har ikke nok varmt vand udenfor byen, i landet. Den elektriske vandvarmer kan løse dette problem. Denne enhed kan levere varmt vand ikke kun midlertidigt, men også løbende: det er muligt at opbygge et varmt vandforsyningssystem til et privat hus.

Princip, struktur og funktioner i arbejdet

Den elektriske gennemstrømningsvandvarmer er en lille enhed, der opvarmer vandet der strømmer gennem det. Varmeelementet er et varmeelement (rørformet elvarmer) eller en åben spiral. Varmeelementer med varmeelementer er mere almindelige - de er sikrere og varmeelementet udskiftes lettere. I meget kompakte modeller - dyser på kranen mv. - Der er simpelthen ikke plads til at sætte TEN, derfor anvendes en åben spiral.

Enheden tændes, når en tråd vises (åbner sår), slukker, når strømmen forsvinder. Den indstillede temperatur akkumuleres om nogle få sekunder, hvorefter den konstant opretholdes.

Eksternt er en konventionel gennemstrømning elektrisk vandvarmer et lille plasthus forbundet med koldt vand og elektricitet. Har et udløb til varmt vand. Afhængigt af formålet kan det levere et (enkelt) eller flere (system) analysepunkter med varmt vand.

Hvad er dele af en elektrisk øjeblikkelig vandvarmer

Strukturen af ​​den øjeblikkelige vandvarmer er enkel, der er følgende elementer:

 • Koldt vand indløb. Den er forbundet med et vandrør, sædvanligvis af en fleksibel slange i en fletning.
 • Flowsensor. Sporer udseendet af vand i enheden (hanen åbnes) og tænder varmeren. Det slukker også varmen, når strømmen går tabt (ventilen er lukket).
 • En tank med et varmeelement. En lille beholder, inde i hvilken der er et varmeelement, buet i form af en spiral. Det er her, at vandet er opvarmet.
 • Varmtvandsudtag. Fra vandtanken er der et rør, hvorigennem det opvarmede vand fjernes.

Som du kan se, er enheden enkel. Der er også et betjeningspanel på låget, hvor ledere fra strømningssensoren og TEN'en er afbrudt, så driftsmåden kan korrigeres og enhedens status overvåges (on-off indikation).

Typer og tilslutning til vand og elektricitet

Der er to hovedtyper af gennemstrømmende elektriske vandvarmere: tryk og ikke-tryk. Tryk kaldes også systemtryk, og i navnet har ofte ordet Sistem. De er forbundet med en pause i et vandrør, har normalt en stor kapacitet og kan levere varmt vand med to eller flere pumpepunkter.

Ikke-tryk eller individuelle gennemstrømningsvandvarmere forbindes som sædvanlige husholdningsapparater - gennem en fleksibel slange eller tryk på et vandrør. De leverer et punkt med opvarmet vand, har relativt lav effekt (3-7 kW) og lave omkostninger. De findes i forskellige former:

 • i form af en separat enhed, som er fast ved siden af ​​vasken eller brusen
 • tryk på vedhæftede filer;
 • et vandhane med elektrisk vandvarme.

Elektrisk gennemstrømningsventil til vandopvarmning

Hvis du skal vente et par uger for at slukke for varmt vandforsyningen, kan du sætte en individuel, ikke-tryk elektrisk strøm gennem vandvarmer af enhver art. Hvis tilførslen af ​​varmt vand kræves konstant, vil installationen af ​​trykenheden være mere rationel.

Tilslutning af vandvarmeren til vandforsyningen

Tryk eller system elektriske vandvarmere er forbundet til det eksisterende vandforsyningssystem i rørbruddet. De skæres ved hjælp af en tee, som er installeret før den første gren. Ved indgangen til koldt og varmt vand afskæres kugleventiler. De slukker for apparatet, hvis der er centraliseret varmt vandforsyning. Alligevel er disse kraner nødvendige for, at apparatet kan om nødvendigt fjernes til reparation eller udskiftning.

Tilslutning af systemet elektrisk gennemstrømningsvandvarmer til vandforsyningen

Kranvandets kvalitet efterlader meget at ønske og skærer varmelegemet bedre efter filtret. Hvis der ikke er noget filter ved indgangen til lejligheden, er det ønskeligt at installere det enten umiddelbart efter afdelingen til lejligheden eller allerede før vandvarmeren.

I et privat hus vil et sådant aggregat arbejde i nærværelse af en pumpestation eller et uafhængigt monteret system med en hydraulisk akkumulator. Det er skåret efter alle filtre, udgangen er koblet til forbrugerne.

Tilslutning af trykfri til vand

Ikke-tryk (individuel) elektrisk gennemstrømningsvandvarmer af standardtypen er tilsluttet som almindeligt husholdningsapparat. Der skal være et tryk fra vandrøret med et tryk og en tråd på enden. Ved hjælp af en fleksibel slange i fletningen er enheden forbundet til et vandrør.

Sådan tilsluttes en ikke-trykvarmer til vandforsyningen

Dyser på vandhanen til opvarmning af vand - en lille gruppe. De er for det meste skruet på tråden på tuden (gander). For at gøre dette skal du først skrue gitteret, som normalt er installeret der.

Vandvarmer tappe Polaris SMART P 5.5

For nogen tid siden var de ret meget, men de var ikke meget effektive. Dysen selv har faste dimensioner og kan ikke fastgøres til en lav kran - det interfererer. Derudover optrådte kraner med elektrisk vandvarme på markedet, som opvarmer vandet bedre, har mulighed for at justere temperaturen og er mere bekvem at håndtere. De er installeret i stedet for et almindeligt tryk på en vask eller vask. Den eneste forskel mellem installationen er behovet for en elektrisk forbindelse.

Enhver elektrisk øjeblikkelig vandvarmer - enheden er kraftig og kræver en separat strømledning. Som en undtagelse kan du forbinde til en linje, der går til elkomfuret - linjen passer til parametrene. Kun i dette tilfælde er det nødvendigt at se på, at de ikke er inkluderet i arbejdet på samme tid, ellers vil maskinen arbejde for overbelastning.

Tilslutning standard elektrisk vandstrøm - fra flappen af ​​nul fase dobbelt kontakt anlæg til RCD (og nødvendigvis bryde fase og en nul), derefter fasen sættes også på maskinen, og først derefter tilføres til forbrugeren.

Tilslutning af en gennemstrømningsvandvarmer til el

Forbindelsen selv kan laves via en tre-bens stik med en stikkontakt med en obligatorisk jordforbindelse. Du kan også installere en kontaktplade eller tilslut kablet direkte til de tilsvarende varmeindganger.

Strømforsyningsledningen er tegnet af en kobbertråd (mono):

Maskinen er valgt til maksimal strømforbrug (der er tekniske egenskaber). Tag den nærmeste større betegnelse (hvis du tager en mindre, vil der være en masse ekstra operationer - hver gang du skifter til maksimal effekt). RCD'erne bringes til et højere niveau ved den nominelle værdi, lækstrømmen er 10 mA.

Korrigere elvarmerens arbejde (ændre graden af ​​opvarmning) kan gøres ved at bruge flere knapper, der er placeret på kontrolpanelet. Kontrol kan være hydraulisk og elektronisk.

Elektrisk gennemstrømningsvandvarmer med hydraulisk styring opvarmer vandet et vist antal grader. Det tændes altid med maksimal effekt, selvom den har flere forskellige opvarmningsmetoder. Og selvom en af ​​indstillingerne blev indstillet før slukning, vil den tænde igen fra maksimum.

En af mulighederne for installation i brusebadet

Han har også en yderligere funktion - vand opvarmes med et vist antal grader. Ændre graden af ​​opvarmning skal udføres manuelt - skifte tilstande efter tænding. Og det maksimale delta i temperaturer er normalt 25 ° C. Det vil sige, hvis du har vand + 5 ° C på indgangen, så kan det ikke være ved udgangen af ​​en sådan enhed varmere end + 30 ° C (med fuld strøm). Dette betyder ikke, at enheden har brudt ned eller fungerer ikke korrekt. Det betyder, at det ikke kan gøre mere varmt. Du kan lidt forbedre situationen ved at reducere hovedet, så du kan opnå en vis temperaturstigning, men helt varmt vand under sådanne forhold fra et sådant aggregat, du ikke får.

Anlæg med elektronisk styring har normalt mere strøm og en væsentligt højere pris. Dette skyldes det faktum, at der i bunden er installeret varmeelementer med multistage strømjustering, og de er dyrere. Derudover er "fyldningen" af denne enhed mere kompliceret - der er flere sensorer, derudover indeholder den også en mikroprocessor, der behandler dataene og regulerer varmelegemet. Hvis enheden er valgt korrekt, vil den kunne opretholde den indstillede temperatur med en afvigelse på en grad.

Valg af elektrisk øjeblikkelig vandvarmer med strøm

Uanset hvilken type elvarmer du vælger, er det nødvendigt at vælge den korrekte effekt. Det er rigtigt, i så fald er det sådan, at det opfylder dine forventninger. Den enkleste måde er at fokusere på antallet af kraner, der kræver samtidig tilførsel af varmt vand:

 • En elektrisk gennemstrømningsvarmer med en effekt på op til 8 kW leverer stabilt et punkt varmt vand med varmt vand. Hvis der er flere af dem i systemet, skal resten være slukket, ellers falder temperaturen markant.
 • Ved en effekt på 8 kW til 12 kW kan den stabile temperatur opretholdes i to kraner.
 • Ved en effekt på 13 kW kan varmt vand leveres til tre punkter.

Mulighed for at konfigurere individuelle elektriske gennemstrømningsvandvarmere

Sådanne kapaciteter kan ikke modstå alle kraftledninger. Ofte er den samlede tildelte kapacitet pr. Hus eller lejlighed meget mindre end dette tal. I dette tilfælde er det værd at overveje muligheden for at installere mindre kraftfulde individuelle gennemstrømningsvandvarmere eller opbevaring. En fremragende mulighed - en gas kolonne, men det er for dem, der har mulighed for at forbinde til gas hoved.

Valg af vandforbrug (produktivitet)

Vælg den elektriske gennemstrømningsvandvarmer med den ønskede strømningshastighed. Der er satser for varmt vandforbrug til forskellige forbrugere. Tilføjelse af den nødvendige udgift til din sag, vil du få den ønskede figur. Så den gennemsnitlige udgift:

 • håndvask og vask med en mixer på 2-4 l / min;
 • bad med en mixer 3,5 l / s;
 • bruser 5 l / min.

En af mulighederne for tilslutning

Hvis du vælger, skal du have den samme strøm og strømning. I dette tilfælde kan vandet ved alle strømningspunkter, som kan fungere samtidigt, leveres til den indstillede temperatur. Hvis ikke, skal du sørge for, at kun ét tryk er åben samtidig.

Valget af elektriske vandvarmere er i det mindste en stor ... Det er let at gå vild. Hvad skal jeg se efter ud over magt og ydeevne? På det materiale, hvorfra tanken og varmeelementet er lavet. Tanken kan være kobber, rustfrit og plastik. Disse oplysninger leveres ikke af alle producenter, men hvis det ikke er, er det sandsynligvis, at påfyldningen er lavet af plastik. Det er selvfølgelig varmebestandigt, men ikke så pålideligt som metaller.

Vær også opmærksom på det minimale og maksimale koldtvandstryk, hvor enheden kan fungere. Der er snurrede modeller, for at forbinde dem til vores netværk skal du installere en reducer.

Separat skal vi tale om kraner med elektrisk vandopvarmning. De kaldes også vandvarmer. De optrådte ikke så længe siden, men de vinder hurtigt popularitet, fordi de er nemme at bruge, de forbinder simpelthen.

Elektriske vandvarmere flyder: anmeldelser, funktioner og pris. Hvilken elektrisk vandvarmer skal jeg vælge?

Regelmæssig varmt vandforsyning er en reel hovedpine for mange af vores landsmænd. Slidte netværk og hyppige reparationer fører til, at selv i midten af ​​vinteren kan du blive uden varmt vand.

Derfor er elektriske vandvarmere meget populære. Anmeldelser om dem er meget forskelligartede, og derfor besluttede vi os for at analysere de mest almindelige, hvilket gør de endelige konklusioner om fordele og ulemper ved denne type udstyr.

At dømme efter anmeldelser, fans af "protochnikov9raquo; især imponeret over deres evne til øjeblikkeligt at varme vand. Jeg kom hjem, stikkede stikket i stikkontakten ... og du kan straks vaske eller vaske op! Enig, de kumulative modeller i denne plan er meget mere komplicerede.

Faktum er, at der i sådanne varmeapparater er installeret en kraftig varmelegeme, som umiddelbart kan varme vandet igennem det selv under betingelse af anstændigt tryk (i teorien).

Blandt strømforsyningsenheder forbruges en forholdsvis lille mængde elektricitet, da strengt krævet tid er i drift. Hvis vi taler om akkumulerende sorter, bruger de meget energi på at opretholde den forudindstillede vandtemperatur.

Generelt er effektområdet for "protractors" 9raquo; varierer fra 5 til 27 kW. Vurderingerne viser, at apparatet til dusjen og opvaskning oftest er tilstrækkeligt til "modest9raquo; 8 kW. En sådan vandvarmer løber elektrisk, hvis pris starter fra 2-3 tusind rubler, er tilgængelig for næsten alle. Det er kun, hvis du har til hensigt at plaske i et bad, der er fyldt af en sådan vandvarmer, du har brug for et 380 V netværk og specialister, der vil strække det.

Og sidstnævnte bør ikke reddes: ledningerne til en så stærk forbruger bør kun udføres af kvalificerede elektrikere med normal erfaring, og ikke "onkel Vasya" fra en naboindgang, som engang skruede pærerne i en af ​​de mange statsejede virksomheder.

Så til hvilke formål kan elektriske vandvarmere anvendes? Anmeldelser fra personer, der bruger dem, peger faktisk på flere anvendelsesområder.

 • Hvis kilderne til varmt vandforsyning i byen konstant er utilgængelige, og ledningerne muliggør tilslutning af sådanne stærke forbrugere.
 • I form af en backup til kortvarige udfald af varmt vand.
 • I tilfælde af at du vil bruge en vandvarmer til at give varmt vand til bygherrer i et landhus.

I sidstnævnte tilfælde kan en løbende elektrisk vandvarmer, hvis pris er lille, godt tjene som en fremragende engangs "varmtvandsflaske", som det ikke er beklageligt at sende til lossepladsen, efter at konstruktionen er afsluttet. I betragtning af at om aftenen og om morgenen (når der er behov for varmt vand) er netværket på objektet under opførelse gratis, ledningerne skal udholde.

Feedback i dette tilfælde er positivt, da det er satsen på opvarmning af vand til husholdningsbehov, der er yderst vigtigt for bygherrer.

Hvad mere er der gode elektriske vandvarmere, der flyder? Vitnesbyrdene viser, at deres andet attraktive træk er kompaktiteten: En sådan enhed kan placeres hvor som helst i hjørnet af et badeværelse eller køkken, og det vil være helt usynligt. Sammenlign dette med den store tank i en opbevaringskedel!

Mærkeligt nok, men dette er den vigtigste bølge af entusiasme ender. Faktum er, at selve princippet om deres arbejde gør elektriske vandvarmere flyder uacceptabelt for mange huse og lejligheder i vores land. Anmeldelser fra folk siger, at i bedste fald, før du starter deres drift, skal du helt ændre ledningerne, hvilket langt fra er overkommelig for alle.

Faktum er, at du for den mest primitive model har brug for mindst 5 kW, og hvis du ikke vil vaske ikke under en svag strøm af vand, men under et normalt brusebad, ville det være bedre at levere mindst 10 kW. Det er overflødigt at sige, at et sådant elektrisk netværk ikke er i hver ny sommerhusby.

I de fleste landsbyer tænker folk generelt ikke på at købe strømvarmere, da mere end 3 kW af det lokale netværk ikke holder.

Den mest positive feedback om de enheder, der har elektronisk temperaturstabilisering af vand. Da gennemstrømningsvarmere øger vandtemperaturen næsten øjeblikkeligt, er det ønskeligt at kunne finjustere det, da ellers er der endda forbrændinger muligt. På trods af alle de eksisterende mangler er der ganske få mennesker, der sætter dem op. Efter at have gennemgået deres anbefalinger, vil vi gerne dele med dig tips om, hvad du skal kigge efter, når du køber en vandvarmer, der kører elektrisk. Hvilket er bedre at købe? Lad os prøve at finde ud af det.

Forbrugerne siger enstemmigt, at man ikke bør købe billige kinesiske modeller, hvis elektroniske komponenter sjældent varer i mere end et år. I tilfælde af svigt kan du forvente en masse ikke for behagelige overraskelser, ned til skylning med stejlt kogende vand.

En elektrisk vandvarmer af strømningstype er ønskeligt at blive købt komplet med en batteritank til vand. Siderne på internettet er fulde af triste historier, der fortæller om den pludselige afbrydelse af vand lige midt i "badedagen". Hvis du har mindst en lille vandreserve i en sådan tank, kan du vaske skummet af. Selvfølgelig vil det ikke være for behageligt at afslutte proceduren med fuldstændig fravær af varmt vand, men det er under alle omstændigheder bedre end såpevæddeløb rundt i lejligheden.

Således en ideel elektrisk vandvarmer til en sommerbolig. Selvfølgelig, hvis du har mulighed for at lave et separat tryk fra måleren, og også ændre ledningerne til kobber (hvis det ikke er ændret i lang tid). Vidnesbyrd indikerer, at disse enheder er yderst nyttige, "spis 9raquo; relativt lille elektricitet, og er derfor simpelthen uerstattelig i nogle situationer.

Et stort plus er det faktum, at scum på TEN af sådant udstyr simpelthen ikke har tid til at blive deponeret, så ved vedligeholdelse behøver disse vandvarmere ikke meget.

Nu ved du, hvad en elektrisk vandvarmer er. Hvordan vælger du den mest optimale model, der fuldt ud opfylder dine behov?

Selvfølgelig skal du analysere dine krav, for uden dette vil du beder dine egne penge uhensigtsmæssigt. Først hvorfor har du brug for en "proto-worker9raquo"? Hvis der til kortsigtet forsyning af huset med varmt vand, så kig nærmere på modellerne fra ELECTROLUX eller ATMOR i den laveste og midterste priskategori.

De koster i området fra 1600-2500 tusind rubler, hvilket gør dem overkommelige selv for købere med et meget begrænset budget. Kraften i sådanne modeller spænder fra 2,5 til 5 kW, hvilket gør det muligt for dem at blive brugt i de fleste lejligheder og landdistrikter uden behov for større modernisering af ledningerne.

Derudover kan du i denne priskategori finde en relativt god vandvarmer, der kører elektrisk med et brusebad. Kundernes anmeldelser advarer omgående, at du ikke skal smigre dig selv, især: Jetens hoved er halvdårligt, og når du forsøger at tilføje det, falder temperaturen af ​​vandet betydeligt. Pleasures fra at vaske med køligt vand lidt.

Således, hvis du vil have noget større, skal du bruge en normal elektrisk elvarmer til bruseren. Fremragende modeller har vist sig fra THERMEX. Deres omkostninger er omkring 6-7 tusind rubler, hvilket ikke er så meget. Som regel er de udstyret med en mekanisk temperaturregulator, kraften er inden for 5-8 kW.

I dette tilfælde siger alle købere allerede, at det er yderst ønskeligt at udskifte ledningerne med en mere pålidelig. Derudover anbefales forbrugerne at bruge en professionel elektriker, da det for en sådan kraft er meget ønskeligt at lave en separat tryk fra måleren for at undgå enhver form for problemer.

De mest magtfulde sorter

Endelig gennemstrømningsvarmere til konstant og ubegrænset forsyning af hele huset med varmt vand - det anbefales kraftigt ikke at spare på et sådant køb (!). Listen over velbeviste producenter er bred: Bosh, ELECTROLUX, THERMEX, LG ... Kombinerer dem en - krævende til driftsforholdene.

På trods af effekten på 10-15 kW skal ledningerne modstå alle 20 kW. Netværket er nødvendigt til 380 V. Derudover anbefales det kraftigt ikke at engagere sig i selvmontering af denne type udstyr, da konsekvenserne kan være triste. Under forholdene i landdistrikterne træhuse er det uønsket at anvende en så kraftfuld teknik, da dette er dårligt korreleret med de relevante myndigheders brandregler.

I dette tilfælde er det bedre at købe en mere eller mindre stor opvarmningskedel, som i den henseende er meget sikrere.

I hvilke tilfælde vil du ikke købe strømvarmere?

Efter at have behandlet alle de positive sider og anbefalede producenter, lad os diskutere de situationer, hvor brugen af ​​flowvarmere ikke kun er meningsløs, men også simpelthen farlig.

For det første er det bedre ikke at købe dem, hvis du har brug for varmt vand regelmæssigt og i betydelige mængder, men selv måleren i din lejlighed er designet til maksimalt 10-16 A. Lignende forekommer ofte i vores land. Du kan sætte varmeren på maks. 3 kW (!), Som selv i det mest optimistiske tilfælde kan give dig kun varmt vand til vask.

Vi talte om, at flowmodeller ikke er for følsomme for hårdt vand. Dette er sandt, men hvis du har et mudret vand med urenheder, der løber ud af hanen, vil det være bedre at købe en almindelig kedel. Situationen i dette tilfælde er ikke gemt selv af filteret: vidnesbyrdene viser, at strømningsvarmere er ekstremt hurtigt tilstoppet med de mindste organiske urenheder, hvorefter deres varmeelementer fejler. Udskift dem urealistisk.

Derudover, hvis der er mindst en ledning af aluminium- og kobberledninger i dit hus (som i sig selv er meget dårligt) i øvrigt ligger tæt på det sted, hvor du skal tilslutte "proto-ceramic", er ideen om køb ikke for godt. I dette tilfælde er sandsynligheden for dannelsen af ​​et galvanisk par og ødelæggelsen af ​​ledningen sandsynligvis, hvilket næsten helt sikkert vil medføre brand.

Købere af gennemstrømningsvarmere bekræfter, at under deres drift kan billige kinesiske udløb varme op i en sådan grad, at deres smeltning begynder. Men det er fedt, du kan gætte dig selv. Så før du installerer sådant udstyr, skal du sørge for at ændre ikke kun ledningerne, men også andet tilbehør, da det ikke anbefales at joke med sådanne ting.

Generelt er anmeldelser af flydende elektriske vandvarmere ret ens. Som regel er købere tiltrukket af muligheden for næsten øjeblikkeligt at varme vand, de kan virkelig godt lide deres kompakte og ekstremt lave omkostninger.

Men næsten alle er enige om, at du i de fleste tilfælde skal betale et ryddeligt beløb for en komplet udskiftning af ledninger og installation af mere kraftfulde automatiske maskiner. Derudover er der ingen vandreserve (du kan købe en ekstra akkumulator), hvilket er meget vigtigt for landdistrikter og små byer, hvor vandforsyningsforstyrrelser ikke er ualmindelige.

Vandvarmerne er imidlertid elektriske, prisen (anmeldelser er også ret gode), som er så små, fortjener deres del af markedet som små og kompakte kilder til varmt vand i tilfælde af at den er pludselig forsvinden fra hanen.

Derudover vil du ikke blive forbudt at kombinere to typer varmelegemer: I køkkenet skal du sætte en strømningsmodel, som er tilstrækkelig til at vaske op, og til badeværelset at erhverve en stor kedel, som desuden vil spille rollen som et reservoir for vand.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

70 − 69 =