Overhead lås på en metal dør

Hvilken forsendelseslås er bedre at vælge en metaldør?

I dag er hver lejlighed udstyret med dørlås. Og det overrasker ikke nogen, fordi enhver ejer har lyst til at føle sig tryg i hans hjem. Og dette leveres kun af en dør med en lås. For at udelukke muligheden for uautoriseret adgang til lejligheden, installerer de fleste overhead låsemekanismer i opførelsen af ​​døre. Ved at vælge en kvalitet og pålidelig enhed kan du sikre maksimal sikkerhed i dit hjem.

Uanset hvilken dør der er ved indgangen til huset, skal du passe på at installere passende tilbehør i den. Pålidelighed betragtes af de fleste ejere som det vigtigste kriterium for valg af lås. Og under pålidelighed betyder mange af dem ikke kun beskyttelse mod indtrængning, men også det slidstyrke arbejde, der ikke er nogen problemer.

Blandt alle låsemekanismer er den mest almindelige en overhead lås. til ham Sådanne fordele er iboende, som følger:

 • høj modstand mod indbrud
 • nem installation.

Det siges, at fakturaen låsen kan installeres ikke kun på hoveddøren til lejligheden, men også på døren, ligger i en kontorbygning eller forretning. Den universelle anvendelse af disse mekanismer skyldes det nemme at åbne og lukke. For at sætte det i åben position er det nok drej låsen på indersiden. Modellerne af disse låsemidler kan imidlertid åbnes ikke kun udefra, men også indefra med en nøgle.

Baseret på egenskaberne ved disse låseanordninger er det værd at sige, at på en trædørbillet bruges låsen oftest. Dens installation fører ikke til svækkelse af lærredet. Derfor er integriteten af ​​strukturen ikke overtrådt. Derudover er det ikke et stort problem at installere en låsemekanisme af overhead typen på en sådan dør.

Sædvanligvis låsemidler af denne type er monteret på metaldøre. Ejere nægter at installere dem på grund af arten af ​​vedhæftningen af ​​disse enheder. Det er nødvendigt at bruge en massiv base til pålideligt at installere den på dørbladets struktur. Dette fører til behovet for performance enhancement design, som hæver prisen på produktet.

De kan installeres, men ikke som et grundlæggende element i sikkerhed, men som et ekstra element. Optimal til at kombinere den med andre typer enheder. Dette vil øge sikkerheden i hjemmet. Derudover vil åbningen af ​​sashen ved hjælp af låsen være meget hurtigere.

Struktur og installationsfunktioner

Systemet, som har en faktura lås, opfylder fuldt ud sit navn. Fra en mundstykke er en sådan låsemekanisme kendetegnet ved, at dens Installation foretages uden for lærredet, og ikke indeni, som i tilfælde af indskæringsbeskyttelsesanordninger. Uanset den valgte model af låserenheden er det bedre at installere dem inde i rummet. I dette tilfælde vil sagen være lukket fra nysgerrige øjne med en kasse og rammer. Når den er installeret, åbner denne mekanisme på ydersiden med en nøgle. Fra indersiden kan åbningen og lukningen gøres ikke blot med en nøgle, men også ved at dreje låsen.

På døren af ​​ikke alle typer metal er det muligt at installere overhead låse. Hovedårsagen til dette er, at designet af sådanne låsemekanismer opfylder ikke altid kravene til forstoppelse:

Ved fastgørelse af en sådan låsemekanisme i trædørkonstruktioner er det nødvendigt at bruge skruer som fastgørelsesanordninger. Når en sådan mekanisme er monteret på en metaldør, bliver stifterne svejset.

Der er flere typer overhead låse:

Et simpelt design har en mekanisk og elektronisk udgave af overhead låse. De er stærkt efterspurgte blandt forbrugerne.

På basis af det mekaniske system af denne låseindretning ligger brug af nøgle og lås, gennem hvilken døren åbnes og lukkes. Hvad angår de elektroniske versioner af låsemekanismerne, skyldes deres arbejde en elektronisk puls, som påvirker låsemekanismen.

Overhead låsekonstruktioner samt mortises er klassificeret på grundlag af:

 • type hemmelig mekanisme;
 • type døre;
 • antal tværstænger.

Fordele ved overhead låsemidler

Til lås af denne type er en række fordele karakteristiske, som de er pålidelige og nemme at bruge system.

 • Enkel monteringsteknik.
 • Manglende sammenhæng mellem kvaliteten af ​​installationsværker og normal drift.
 • Ingen mulighed for at løsne låsemidlerne.
 • I tilfælde af reparation skaber denne procedure ingen problemer, fordi sådanne modeller har en tilgængelig mekanisme placeret.
 • Det er ideelt at bruge sådanne låsemidler som ekstra låseelementer. Deres installation gør det muligt at øge dørens sikkerhed og dens modstand mod indbrud.

Ulemper ved overhead låsemekanismer

Som enhver sikkerhedsmekanisme er overheadlåsen ikke en perfekt enhed. For ham er hans mangler typiske. Uanset om de er kritiske, under udnyttelsesprocessen, bestemmer hver ejer af hjemmet i sidste ende. Ved at vælge en lås til din metaldør skal de tages i betragtning. Dette vil hjælpe med at undgå at bruge og træffe den forkerte beslutning.

Den største ulempe ved sådanne anordninger er, at du kan løse overheadlåsen kun på en massiv dørstruktur. Dette medfører en stigning i omkostningerne ved selve produktet.

Hvis en tyv kom ind i rummet gennem et vindue eller en balkon, så kan han roligt gå ud gennem døren. Takket være låsen installeret i en sådan dør, kan du nemt åbne døren indefra.

Hvis installationen af ​​en sådan beskyttelsesmekanisme udføres på døren, hvis lærred åbnes indad, så vil det være en let opgave for gerningsmanden at slå ud af forstoppelsen. Dette fører til et fald i modstanden mod at bryde dørstrukturen.

Hvis døren er udstyret med en overhead låsemekanisme, er opgaven med at erstatte den med en beskyttende mekanisme af en anden type næsten umulig.

Overhead låse påvirker udseendet af metaldøre negativt. Dette skyldes det faktum, at deres sagen er åben og er synlig på produktets indre overflade, mens anordningerne af denne type ikke adskiller sig æstetisk.

Hvordan vælger du den rigtige dørlås?

Korrekt valg og installation af lås - garanti for pålidelig beskyttelse af lokaler mod indtrængning fra uautoriserede personer. Hvis du beslutter dig for at spare på at installere denne vare og få et billigt produkt på din dør, vil det ikke vare længe. derfor Køb ikke budgetmodeller. Vælg produkter af kendte producenter. Dette er garantien for beskyttelse og høj kvalitet af produktet.

Der er krav, der skal tages i betragtning ved valg af lås til hoveddøren. Disse omfatter følgende.

Tavshedspligt og pålidelighed

Dette krav skyldes hovedsagelig tilstedeværelsen af ​​låseelementer i enhedens design. Låsens pålidelighed jo højere jo mere er det i låsepindens design. Med hensyn til borgernes styrke og dets modstand mod indbrud betyder det evnen til at modstå mekanisk krafttryk.

Ved mekaniske åbningsmetoder forstås det at bore en struktur eller brug vælger til åbning.

En pålidelig lås er ikke kun en mekanisme af kompleks konstruktion, men også lavet af højkvalitets materiale. Aluminium er det mest upålidelige materiale til fremstilling af dørlåse. Mere holdbart er messing.

Endnu bedre, hvis detaljerne i låsen vil være lavet af støbejern. Den største fordel ved dette materiale er, at den er i stand til at modstå mekaniske påvirkninger. Men han har ulemper. Den vigtigste er hans brøllenhed under påvirkning af lave temperaturer. Derfor er det værd at vælge som en pålidelig låse produkter fremstillet af stål, som har høje anti-inbrottsegenskaber.

Overheadlåsen kan installeres i en træ eller metaldør. Det kan arbejde i lang tid, men kun hvis ejeren i brugsprocessen overholder de grundlæggende regler for driften.

Den vigtigste regel er ikke at slamme døren stærkt, ellers kan låsene stoppe med at arbejde. I lokaler hvor der er større trafikmuligheder for mennesker, for eksempel i kontorer, er den mest fornuftige løsning dør tættere installation. Takket være det er døren stille og glat lukket.

Lad ikke forskellige fremmedlegemer komme ind i låsen til dørlåsen. Derudover skal man sørge for regelmæssig at rense brøndene mod forurening og støv. En anden vigtig regel, der skal opfyldes, er at regelmæssigt smøre mekanismen, for hvilken der anvendes en særlig løsning. Denne forebyggende foranstaltning vil bidrage til fortsat drift af dørlås.

Åbn døren, du skal sørge for at nøglen trådte ind i låsmekanismen op til stop. Først efter dette kan du lave en tur med nøglen.

For at udelukke indtrængen i boligen er det uundværligt at låse på hoveddøren. I øjeblikket tilbydes forskellige modeller af disse enheder på markedet. Overhead lås er en god løsning til at sikre sikkerheden i dit hjem. Installation af denne låsemekanisme er ikke et problem. Hver ejer kan udføre sin installation, selv uden særlige færdigheder. Men som enhver låsemekanisme har den sine egne nuancer af drift og anvendelse. Derfor bør du vide om dem, før du går i butikken bag slottet.

Enkelhed og pålidelighed af overhead låse

I dag er det svært at forestille dig dit liv med en åben dør, fordi hver person har længe været vant til at føle sig tryg og sikker. Denne følelse giver os en låst dør med en lås. For eksempel sikrer installation af en overhead lås, som den højeste kvalitet og pålidelige, fuldstændig sikkerhed i dit hjem.

Ligegyldigt hvor god og god hoveddøren var, det har brug for tilbehør af den rette kvalitet. Hovedkriteriet for valg af dørmekanisme er pålidelighed. Tillid betyder ikke kun beskyttelse mod indtrængende indtrengere, men også den langsigtede drift af selve mekanismen.

Overhead låse er den mest almindelige type dørlåsemekanisme, der kombinerer karakteristika med høj modstand mod indbrud og nem installation.

Du kan installere overhead mekanismen både på indgangsdøren til lejligheden og det private hus, og på kontoret, virksomheden og endda i garagen. Denne alsidighed ved at bruge en dørmekanisme er forklaret af dens bekvemmelighed, når du åbner og lukker låsen med kun en roterbar låse indefra. Selv om der er modeller, der er låst på begge sider med en nøgle.

På grund af deres egenskaber er overheadlåsen på trædøren oftest anvendelig, da den ikke svækker bladets styrke, fordi den ikke bringer sin indre integritet i fare og er simpelthen installeret på døren.

Hovedårsagen til ikke at installere en overhead lås på metal døre er oftest karakteren af ​​sin vedhæftning. For at sikre at den er mest holdbar, vil det kræve brug af en massiv base, hvilket vil medføre en styrkelse og tilsvarende en stigning i prisen på produktet.

Husk, det er mere rationelt at bruge en overhead lås som en ekstra låsemekanisme, der bruges sammen med andre typer enheder. For det første øger det niveauet for boligsikkerhed, og for det andet letter det proceduren for hurtig åbning og lukning af rammen ved hjælp af en intern lås.

Struktur og installationsfunktioner

Systemet til overhead låsen på indgangsdøren svarer helt til sit navn. En sådan mekanisme er i modsætning til en mortise ikke monteret inde i dørbladet, men påføres eksternt på overfladen.

Det er vigtigt at huske på, at uanset dørlåsmodellen, er enheden fortrinsvis installeret indendørs, og kroppen er ikke skjult for nysgerrige øjne. Den er monteret med specielle rammer og en kasse. Udenfor arbejder en sådan lås gennem en nøgle, og indefra lukker den og åbner, ligesom en nøgle eller en roterende lås.

Monterede overhead låse på metal døre er ikke alle typer, fordi deres design (tilstedeværelse af en rake, et lille hul, tykkelsen af ​​bladet) ikke altid opfylder alle krav til forstoppelse. Til fastgørelse til en træstruktur, brug skruer til en metaldør - stifterne svejses.

Overlappede låse kan være mekaniske, elektroniske og elektromekaniske. Mere simpelt og populært er mekaniske og elektroniske muligheder.

Funktionsprincippet for det mekaniske system skyldes nøglen og låsen, og det eklektiske låses arbejde er baseret på tilførslen af ​​en elektronisk puls ved at handle på den.

Lignende låsekonstruktioner klassificeres låsekonstruktioner baseret på:

Overhead låsen kan udstyres med både en cylinder og en håndtag mekanisme. Mere populært er cylinderens overlås.

Dette er let at forklare: Hvis nøglen går tabt, eller mekanismen mister sine driftsegenskaber som følge af slid eller brud, er det kun nødvendigt at udskifte larverne til låsen og ikke hele mekanismen som helhed.

Desværre er denne mulighed ikke angivet i systemets system. Derfor skal du ikke glemme at tage hensyn til denne funktion ved designet ved køb af et fragtbrev.

Afhængigheden af ​​låsen på dørdesignet

Den overliggende lås er bolt og bezrigelnym. Bjælkesystemet kan være med 1-5 bolte.

Fraværet af tværstænger kompenseres ved hjælp af en kraftig elektromagnet, der tiltrækker sig selv en plastplade.

De vigtigste fordele ved overhead låse

Installationen af ​​en overhead lås er forklaret af en række ubestridelige fordele, der gør denne låsemekanisme til et krævet og brugervenligt system:

 1. Enkel installation og manglende sammenhæng mellem normal drift og installationskvalitet.
 2. Det umulige at svække styrken af ​​døren på installationsstedet, da designet ikke mister sin geometriske integritet.
 3. Reparationsprocessen er mange gange lettere sammenlignet med mortise og overhead systemer, da huset har et tilgængeligt layout, hvilket ikke forårsager en kompliceret udtræk fra dørstrukturen.
 4. Overheadlåsen er ideel som en hjælpelåsning, der forbedrer dørens sikkerhed og modstandsdygtighed over for modstandsdygtigheden.
 5. For at øge pålideligheden er det muligt at udstyre en hjælpeventil eller lås.

Synlige fejl i overheadlåsen

Desværre, som enhver beskyttelsesmekanisme, er konnossementet ikke en perfektion, og dens mangler gør sig følte. Så vidt de er kritiske i udnyttelsen, er det op til dig at beslutte først.

For at undgå først og fremmest fattig boligbeskyttelse og yderligere finansielle udgifter er det værd at overveje alle de negative aspekter af en sådan døranordning. Ellers kan købet af et helt nyt pålideligt slot blive en ond joke for dig.

 1. Den overordnede indretnings kvalitative fastsættelse er kun mulig for en massiv og stærk dørbase, hvilket medfører en stigning i systemets samlede omkostninger.
 2. Hvis en tyv ikke kommer ind i rummet gennem døren, vil han ikke komme igennem indgangen til det mindste arbejde.
 3. Ved installation af døren, med åbningen af ​​kluden indeni, knock out overhead lås vil være ganske let, hvilket automatisk reducerer modstanden til at bryde strukturen.
 4. At omdanne en eksisterende låsemekanisme til en anden type er en næsten umulig opgave.
 5. Overhead låse på metal døre meget sjældent harmonisk supplere dørens design. Deres helt åbne krop er synlig på indersiden af ​​døren og har ikke en udsøgt æstetik.

Den pålidelige beskyttelse af lokalerne er for det første afhængig af det korrekte og kompetente valg af lås og installation. Købet af billige og upålidelige modeller kan føre til meget ubehagelige konsekvenser, især hvis sådan forstoppelse er den vigtigste og eneste måde at beskytte boliger på.

De grundlæggende krav til lås, som skal overholdes ved valg af et produkt, er hemmeligholdelsen, pålideligheden og modstanden mod indbrud. Hemmeligheden skyldes tilstedeværelsen af ​​låseelementer, som tidligere blev nævnt. Jo flere låsestifter mekanismen har, jo mere pålidelig er det.

Styrke og modstand mod indbrud indebærer låsens evne til at modstå kraften og mekaniske metoder til åbning af låsesystemet. Mekaniske metoder til åbning er udboring af dele, udvælgelse af nøgler og skelettaster.

For at øge beskyttelsesniveauet for døren er værdien af ​​det materiale, hvorfra låsen er lavet, vigtig. Den mest upålidelige valgmulighed i produktionen er brugen af ​​aluminium. Messing, i modsætning til aluminium, er et mere holdbart materiale.

Men hvis vi taler om de højest mulige egenskaber ved produkter, er det ubestrideligt - det er støbejern. Det er i stand til at modstå de stærkeste ydre mekaniske påvirkninger. Men den største ulempe, som skal tages i betragtning, er skrøbelighed på grund af lav temperatur.

På grund af denne mangel på støbejernsstrukturer er den mest pålidelige lås lavet af stål, som har høje indbrudsegenskaber.

En overhead lås på en metal dør eller træ struktur kan vare lang tid og er kun sandt, hvis du følger de grundlæggende regler for dens drift.

Den første, og måske den mest elementære betingelse er ikke at slamme døren, ellers kan låsene nægte at arbejde. Med et stort folk på tværs af landene, for eksempel på kontoret, er det rationelt at installere en speciel dør tættere, som sikrer en rolig og jævn lukning af døren.

Du kan ikke trykke og skubbe ind i hullet uden fremmedlegemer. Rengør brønden regelmæssigt fra støv og andre forureninger, smøring af mekanismen med specielle løsninger er også en god forebyggelse af langvarig drift.

Når du sætter nøglen ind i borehullet, skal du sørge for, at nøglen går ind, indtil den stopper, og kun så kan du tænde forsigtigt og forsigtigt. Hvis låsen er udstyret med en lås, skal du sørge for, at låsen ikke er låst, før du åbner eller lukker døren, ellers beskadiger både den og låsenheden.

Bedøm denne artikel: (1 stemmer, gennemsnitlig score: 5,00 af 5)

Sådan vælges og installeres en dørlås til døre

Dørlåsen kan blive en upåklagelig keeper af lokalerne og ejendommen i den. Dørlåsen til døre skal være pålidelig og svare til det lærreds materiale, som det er installeret på. Vores artikel vil fortælle dig, hvordan du vælger det rigtige produkt og installerer det.

Overhead lås installeret på metaldøren

Valg af lås efter type og betjeningsfunktioner

Blandt låsene på markedet er der tre hovedtyper af låsemidler:

 1. Suvaldnye låse anses for at være mest pålidelige. Et sæt låseplader (lås) løser låsen (bolten) i lukket stilling. Åbner en sådan lås med en kompleks formnøgle, som det er næsten umuligt at vælge en masternøgle. Graden af ​​sikkerhed mod åbningen bestemmes af antallet af sovald, i en lås med en høj grad af uskadeliggørelse, skal de være mindst 6-8 stykker. Ulemperne ved håndtagsmekanismerne er deres besværlighed, den store størrelse af nøglerne og muligheden for tvangsbrud på grund af et bredt nøglehul. I forholdet mellem pris og kvalitet er de mest populære i det dyre segment låsene af Cisa og Mottura mærker, i gennemsnit og billige - Cale, PROSAM (Border), Elbor og Guardian. Dette er en optimal overhead lås til metal døre, garage døre og andre porte.

Så ligner en skulderstroppelås Border

 1. Cylinderlås blev navngivet på grund af formen af ​​fastgørelseselementerne i kernen ("larve", "hemmelig"). Jo flere cylindre i "larven", desto højere er modstanden mod revner. En eller flere låsebolte fastgøres af spjældene. Denne fælles type låse er enkel installation, tilstrækkelig pålidelighed og vedligeholdelighed. For 20 år siden blev cylinderdørlåsen betragtes som sårbar, den kunne let åbnes med en nøgle eller en boremaskine. Moderne låsemidler har ekstra beskyttelse, nøgler med sideporforation og er udstyret med plader af højstyrke, der ikke kan kede sig. Enkelhed i designet gør det nemt at installere overheadlåsen på trædøren med egne hænder.

Let at montere cylinderlås med kæde

 1. Smartlocks er en kompleks låsemekanisme, der består af en mekanisk og elektronisk del. De mest pålidelige er overhead låse med dobbelt beskyttelse. For at åbne den er det ikke nok at have en nøgle. Yderligere beskyttelse ydes af en digital kryptering, stregkodelæsning fra et plastkort og endda en fingeraftryksscanner. En moderne elektromekanisk overhead lås til indgangsdøren vil pålideligt beskytte hjemmet, kontoret eller lageret. Selvinstallation kræver visse færdigheder, men det vil ikke være svært.

Overhead lås med mekanisk og elektronisk digital beskyttelse

Hvis du vælger låsen til døren, bør du overveje sådanne kriterier:

 • installationssted
 • Materialet i dørbladet og boksen.

Til indvendige og indvendige døre er lette modeller af overliggende låse egnede. Ved indgangen skal man vælge mekanisme, der er modstandsdygtig over for brud og kraftbrud.

Låsens styrke skal svare til dørbladets og æskens materiale. Det anbefales ikke at installere besværlige låsemekanismer på træ-, plast- eller kompositdøre. Røveren vil kunne slå ud af døren, rive låsen fra fastgørelsespunktet.

Graden af ​​uskadeliggørelse af låsen bestemmes af den tid, der er nødvendig for en uautoriseret åbning, og massen af ​​den anvendte indsats for at bryde. Moderne mekanismer kan ikke åbnes på mindre end 10 minutter, de kan modstå belastninger på op til 1000 kg.

Visuelle instruktioner til installation af overliggende låse

Det er ikke svært at montere en dørlås til døre. Det er nødvendigt at omhyggeligt studere instruktionerne og følge anbefalingerne.

Vi installerer låsen på metaldøren

Til arbejde har du brug for et sæt værktøjer:

 1. Undersøg omhyggeligt layoutet og arrangementet af låsen.

Arrangement af skydedørlåsen med 4 bolte

 1. Vælg et sted på døren, hvor der ikke er langsgående og tværgående stivere.
 2. Fastgør låsen til installationsstedet, juster, blyantskitser og huller til selvskærende skruer.
 3. Bor huller til fastgørelse af låsen.
 1. Ved hjælp af en knap, skære trådene i kanalerne.
 2. Bor gennem hul og monter larven.
 3. Installer låsen på det oprindelige sted med skruer og en skruetrækker, idet den tilpasses med kernenålen.

Montering af en falsk dørlås på en metaldør

 1. For at fastgøre dørrammen en låsestang for at kombinere hullerne på den med låsens bolte. Når du har valgt et sted, skal du mærke for at slå fastgørelseskanalerne i låsestangen med en blyant.
 2. Bor hullerne i kassen og monter låsestangen.
 3. Kontrollér betjeningen af ​​den installerede lås.

Hvis det gøres rigtigt, vil slottet vare i mange år.

Montering af cylinderlåsen på trædøren

Der kræves et lille antal værktøjer til at udføre jobbet:

 • elektrisk eller håndboremaskine med øvelser;
 • skruetrækker;
 • blyant;
 • skruer eller skruer;
 • du kan få brug for en mejsel og en hammer.

Arbejdet skal begynde med en undersøgelse af ordningen.

Fuld skema af cylinderlåsinstallation

Installationsprocessen selv består af følgende trin:

 1. Fastgør låsen til dørbladet og mærker hullerne.
 2. Bor kanalerne til selvlukkende skruer.
 1. Lav en kanal til kernen og bor den med en pen med den ønskede diameter.
 2. Installer låsen på dørbladet, fastgør til larven.
 3. At placere, uden fastgørelse, en fastgørelsesstang på dørkarmen for at kontrollere låsens arbejde. Det sker ofte, at dørbladet og kassen ikke er i samme plan. For at kombinere låsen med parringsdelen er det nødvendigt at uddybe låsestangen med et mejsel og en hammer.
 4. Når begge dele af låsen er kombineret, lav en mærkning, bor huller og fastgør låsestangen med skruer.

Montering af en smartlock med egne hænder

En person, der har en indledende viden inden for el og elektronik, kan nemt foretage den uafhængige installation af en elektronisk dørlås. En detaljeret trin-for-trin instruktion er beskrevet i den vedhæftede video.

En overhead lås på hoveddøren er et vigtigt aspekt af sikkerheden for et hjem, kontor eller andre lokaler. Et pålideligt produkt vil sikre sikkerhed og tilføje psykologisk sikkerhed. Når du vælger en dørlås, kan du ikke spare på kvalitet, det kan medføre store tab.

Installer en overhead lås med dine egne hænder, hvem som helst kan instruktioner hjælpe med at overvinde den tilsyneladende kompleksitet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 65 = 70