Ovn med metalarme

Brændeovneovne til dachas: produktionsdetaljer og en gennemgang af de bedste modeller

Metalovne vinder popularitet. Hvorfor sker det her? Moderne varmeenheder er helt forskellige fra "burzhuyki" og primitive produkter fra tidligere århundreder. I dag installerer folk smukke, holdbare og nemme at vedligeholde ovne med høj effektivitet i deres hjem. Metalkonstruktioner opvarmer hurtigt og afgiver varme godt. Derfor stiger efterspørgslen efter sådanne enheder hvert år.

Fordele ved metalovne

Sådan varmeudstyr i en halv time opvarmer luften i lokalerne. Det bruges som hoved- eller ekstra varmekilde. Om nødvendigt kan udstyret demonteres og transporteres til et andet sted. For flere årtier siden var der ikke noget værdigt alternativ til murbygningskonstruktioner, men nu har alt ændret sig.

Træbrændende metalovne til boligen har mange fordele:

 • fremragende varmeafledning - effektivitet er 85%. I produkter fremstillet af støbejern er temperaturen på varmefladerne flere gange højere end i murværker;
 • kompakt - hvis rummet er lille, er dette aspekt ekstremt relevant;
 • Sikkerhed - hvis driftsreglerne overholdes, kommer skadelige stoffer ud gennem skorstenen;
 • Originalt design - erstattet af utilsigtede jernstrukturer kom ergonomiske produkter malet med speciel maling og udstyret med dekorative døre;
 • pålidelighed - i grunden er metalovnen lavet af støbejern med fremragende ydeevne.

Dette er vigtigt at vide: at tænde jern aggregater kan du bruge træ, tørv, pellets.

Hvis du vælger den rette enhed, skal du være opmærksom ikke kun på udstyrets egenskaber, men også til lejernes behov. Hvis hovedformålet er at opvarme lokalerne, bør varmeapparater foretrækkes. Og når det skal tilberedes, er den bedste mulighed for opvarmning og madlavning.

At give en metalovn har ikke kun betydelige fordele, men også ulemper. Først køles det hurtigt og kan ikke opsamle varme. Af denne årsag kræves konstant vedligeholdelse af brændstofforbrænding. For det andet er det ved hjælp af sådanne produkter umuligt at skabe en behagelig temperatur i for store rum. For det tredje er niveauet for brandsikkerhed for støbejern / stålaggregater en størrelsesorden lavere end i murstenbygninger.

Fremstilling af en metalovn

Udvalget af varmeapparater er nu stort, men mange dacha-ejere foretrækker hjemmelavede produkter. Dette skyldes det faktum, at talentfulde mestre gennemfører ideer. Fantasi og teknik tænkte arbejde i den rigtige retning: Du kan lave en rund og firkantet ovn, vandret og lodret. Men valget af et bestemt design afhænger af en persons evner og færdigheder.

Hvordan starter varmeenheden? Det første skridt til at skabe et meget effektivt design er naturligvis at forberede de nødvendige materialer: metalplader med en tykkelse på mindst 8 mm, en rist, rør 50 cm i diameter, stænger. Har også brug for en svejsemaskine, vinkelsliber, elektroder.

Det typiske design af varmeenheden ser sådan ud: boliger, brændeovn og askedør, rist, skorsten, skærm, kogeplade med låg, ben. Ovnen fremstilles i flere faser:

 • For det første svejses væggene på skallen;
 • så svejse et låg, et ristgitter, en bund og andre elementer;
 • I sluttrinnet er træfyrede metalovne til en dacha forsynet med skorsten - et tykt vægge stålrør anvendes til dette formål.

Dette er vigtigt at vide: installationen af ​​døre, hvorved trykket reguleres, reducerer brændstofforbruget betydeligt.

Du kan lave en metalovn med egne hænder fra improviserede materialer. Disse omfatter hjørner, grill, store kolber, fyrre liter dåser, gasflasker. Hvis du har de rette færdigheder, kan du opbygge en effektiv enhed. Omkostningerne til tid, indsats og penge til fremstilling af hjemmelavede produkter er ikke for høje, men med den rigtige tilgang til virksomheden bliver resultatet håndgribeligt!

Det er svært at lave en ovn fra metal uafhængigt, men det er helt muligt. Mange spørgsmål opstår under processen, så vi vil fremhæve de vigtigste punkter.

Sådan minimeres varmetabet

Metal er en dårlig varmeakkumulator, så støbejernsaggregaterne køles hurtigt ned. Men denne fejl er let elimineret, hvis et varmeskærm er bygget til en metalovn. Dette kan gøres i flere faser:

 1. Stiftelsens fundament - murstenstrukturen er ret tung, så der skal være et solidt fundament.
 2. Murværk af byggemateriale efter ordre og installation af yderligere elementer - inden arbejde er mursten nedsænket i vand for at forbedre vedhæftningen. Under drift er en rørledning og et niveau nødvendigt. Også til lægge mursten er det nødvendigt at have en trowel, roulette, hammer-kirochku ved hånden.

Dette er vigtigt at vide: hvis det ønskes, er en mursten skærm til en metalovn flisebelagt med fliser eller fliser.

Hvad er skorstenens krav

Hvad er kravene til et murstenrør til en metalovn? Et udtømmende svar på dette spørgsmål er som følger:

 • Skorstenen må ikke være for høj - denne nuance er forbundet med kondensdannelse på grund af afkøling af varme gasser;
 • Rørets optimale tværsnitsdimension er 140 × 140 mm;
 • et mursten skal være beskyttet mod atmosfærisk nedbør - til dette formål er det dækket af en speciel hætte;
 • Ved krydset af røret og taget skal der laves et mellemrum, der dækker de resterende clearance-stålplader anvendes til dette formål.

Hvordan man opbygger en rund ovn i et metalhus

Når sådanne enheder var meget populære, fordi de er praktiske, billige og sikre. Til opførelse af sådanne ovne er brandsikkert mursten, ler, sand, ovndøre, låse, ristestænger, tagfilt, tagstål, der er nødvendige. Processen med at opbygge en sådan struktur er kompleks:

 • På arkene er markeret og skåret de nødvendige huller ud;
 • Det første tilfælde af sagen er monteret på bunden;
 • sømene er fyldt med en løsning;
 • murværk udføres.

TOP-5 af de bedste metalovne

Egne opvarmede enheder i mange henseender dårligere end fabrikkerne. Af denne grund er deres popularitet faldende. Hvis du vil købe lydvarmeudstyr, skal du være opmærksom på moderne produkter:

 1. "Meta Amur" - en metalovn-pejs, dekoreret med marmorfliser. Stålkonstruktionen har mange fordele: høj varmehastighed, slidstyrke, god varmekapacitet, et stort forbrændingskammer, overholdelse af fejlfri tyske teknologiske standarder.

 1. "Nordpeis Casa" er en varmelegemeovn fremstillet af sort stål. Det har elegante dekorelementer, takket være, at enheden passer perfekt ind i interiøret. Udstyret indeholder også innovative resultater og interessante løsninger.
 2. Invicta Attiba er en stål enhed fra en kendt fransk producent. Ovnen har et originalt design og er lavet af varmebestandigt stål. Det er udstyret med et panorama glas, hvorigennem du kan se på ilden og få æstetisk nydelse.
 3. "Romotop Belo 3S" - en metalkomfur med en række fordele: lang brænding, tilstedeværelse af panoramadør og to synsbriller, brændstoføkonomi, centraliseret lufttilførsel, unikt design.
 4. "Nordica Giulietta" er en ovn lavet af højkvalitets støbejern, malet sort. Den italienske producent var meget opmærksom på enhedens funktionalitet og dens udseende. Derfor er dette varmeudstyr i en stabil efterspørgsel.

Metalovne til dachas er repræsenteret af en bred vifte, så der er noget at vælge imellem. Men hvis du ønsker at bygge en forsamling selv, skal du konsultere eksperter. Og endnu bedre - overlade dette ansvarlige arbejde til herrene!

Video: Teorien om forbrænding af brænde i en metalovn

Spørg dem i kommentarerne

Beskriv dit spørgsmål så meget som muligt, og vores ekspert vil svare på det

Hvordan laver man en metalovn selv

Ovne af metal er meget populære på grund af deres lave omkostninger, og er meget udbredt til opvarmning af hytter, badehuse, bryggerier, garager.

For eksempel på webstedet for firmaet Teplodar https://www.teplodar.ru/catalog/otopitelnie-pechi-kaminy/ er der 6 ovne til opvarmning af huset og hytterne til en pris på 6 760 rubler.

Men du kan selv gøre det, det er ikke så svært. Selvfølgelig har de som fordele i forhold til mursten, men der er også ulemper.

Det enkleste design af en metalovn er den såkaldte burzhuyka. Dens design er ret simpelt: en metalkasse med foddøre, et rør til fjernelse af forbrændingsprodukter. Den største ulempe ved denne ovn er dens høje brændstofforbrug og lave varmeudgang. Og også en stor minus er faren for brand.

Det russiske navn på denne type ovn er baseret på tilknytning til tegneseriebilledet af en borgerlig, portrætteret som en mand med en fed mave.

Enkel komfur "burzhuyka"

Moderne metalovne er meget sikrere end "burzhuyki". Deres produktion er udført af stålplader, tykkelse op til 4-5 mm. Designet giver et specielt kammer til stenlægning. Der gives mulighed for opførelse af en vandtank som varmesamler, med et volumen på op til 70 liter. For ensartet opvarmning af ovnen samt for at reducere brandfare anbefales det, at ovnen er belagt med en varmebestandig mursten.

Nogle prøver af moderne ovne

 • Metal er ret stærk, men også mere bøjeligt materiale, så det giver det nogen form. Det er i stand til at modstå store temperaturændringer og alvorlige belastninger under produktets drift.
 • Det er værd at bemærke den høje effektivitet af metal komfuret, nåede 95%.
 • Den termiske ledningsevne af metallet er høj, derfor bliver ovnen opvarmet, og rummet opvarmes temmelig hurtigt.
 • Styrken af ​​et metal med et fald i tykkelsen vokser kun i modsætning til keramik.
 • Ovnens vægt er en størrelsesorden, og undertiden endnu mere lavere end sten- eller murstenen, hvilket igen gør det muligt at opgive opførelsen af ​​et besværligt monolitisk fundament.
 • De lave omkostninger ved produceret varme (i metalovne er 10-20 gange lavere end for mursten), endnu en gang i statskassen af ​​fordelene ved denne type ovne.
 • En vigtig faktor er transporten af ​​denne komfur og den nemme installation på plads, du skal blot medbringe en skorsten.
 • Fordi det er ubrugeligt, kan det nemt opbevares til næste varmesæson.
 • Måske den største ulempe - ovnen ikke "vejrtrækning" .Derefter som en mursten ovn under afkøling absorberer fugt, og dermed bevare optimal luftfugtighed. En lille "åndedrag" i ovnen vil fremstå efter at have vendt mod mursten, men mobiliteten forsvinder, og dimensionerne vil stige.
 • På grund af metalets lave varmekapacitet overstiger varmeoverførslen efter forbrænding normalt ikke 2-3 timer.
 • Den store ulempe ved en metalovn er levetiden. Ved driftstemperaturer reagerer metallet aktivt med fugtigheden indeholdt i luften og korroderer derfor hurtigt. Levetiden for en metalovn overstiger normalt ikke 20 år. Men dette kompenseres fuldt ud af en let og billig ovn udskiftning og billig brændstof.

I øjeblikket tilbyder markedet to typer metalovne til hjemmet af støbejern og stål. Støbejernsvarmeren er placeret mellem mursten og stål. Udgaven af ​​en støbejern til fremstilling af egne hænder forsvinder straks, da det er nødvendigt at organisere støbejernets støbeproces, hvilket i princippet ikke er muligt på et forstædersted. Til dette har du brug for specielt udstyr. Men ovnen fra metalplader, at bygge under deres egen kraft, og i nogle tilfælde praktisk taget uden at bruge penge.

Ovn fremstillet ved støbning

En prøve af en præfabrikeret stålovn.

Ovn lavet af stålplade

Princip for drift og konstruktion

Lad os overveje de generelle ordninger for drift af ovne. De vigtigste ordninger, der anvendes på tegningerne:

Ordninger for princippet om drift af ovne

I ovnen til kammersystemet overføres forbrændingsprodukterne til gaskammeret og brændes dernede. Tilstrømningen af ​​luft dannes naturligt. I kammerovne beregnet til husholdningsbrug er ovnen og forbrændingskammeret i ét modul - diglen. For fuldstændig efterbrænding af gasser skal kammeret være med hvælvede vægge. Et godt eksempel på et kammersystem er en russisk komfur. Med en vis forbedring er kammerovne ret effektive.

I kanalsystemet organiseres tvungen bevægelse af gasser fra kilden til ild gennem kanalerne inden i ovnen til skorstenen. Brændende produkter, der brænder og passerer gennem kanalerne, afkøles og giver varme til ovnen. Effektiviteten af ​​en sådan ovn er ca. 60%, og for at gasserne skal begynde at brænde, er det først nødvendigt at bringe ovnen til en driftstemperatur på 400 grader.

I dette system er gaserne under kuplen af ​​hætten og brænder, nedstammer ovnenes vægge og giver den resterende varme. I dette system, for at starte forbrænding af gasser, er det nødvendigt at opvarme et lille område af kuplens kuppel. Effektiviteten i ovne af denne type kan nå 70% og højere.

Metal Furnace Ordninger og forbedringer

Det er velkendt, at metal varmer op hurtigt, men køler også hurtigt, lav kapacitet varme gør det uvigtige opbevaring af varme, men hvis du tager hensyn til nogle af de materielle egenskaber ved den klassiske ordning kan anvendes i forhold til ovne af metal og få mest muligt ud af dem, fordi varmetabet til opvarmning minimeres. Overvej to ordninger.

Ordninger af metalovne

Typisk repræsentant - "burzhuyka." Dens prototyper, rumovne, blev brugt i det 19. århundrede og var yderst grufulde med hensyn til brændstof. I tider med ødelæggelse og uro efter revolutionen blev "burzhuyka" perfektioneret og døbt med dets nuværende navn.

Følgende forbedringer blev foretaget:

 1. For at justere varmeproduktionen blev en rist og en askepande med en dør indsat i diglen.
 2. Diameteren af ​​skorstenen er 9-10 millimeter med 0,23 kilokalorier af termisk energi.
 3. En lille højde af skorstenen, op til 3 meter fra ristplanet.
 4. Begyndelsen af ​​skorstenen til 1-1,5 m er lavet lodret og dækket med varmeisolerende, ikke-brændbart materiale.
 5. Yderligere skorsten strækker sig horisontalt - sender - en længde på ikke mindre end 2,5 m, blev det indsat i vinduet og tilføje en anden lodret segment i 1-1,5 meter at levere trækkraft.

Burzhuyku tilpasse nemt til kanalordningen. Selvfølgelig vil kun det ydre blive almindeligt med en murstenovn. Fra kanalerne vil der kun være lidt brug i lyset af metalets høje termiske ledningsevne, kun det vandrette afsnit, der adskiller udbrændingskammeret, og ovnen forbliver fra det oprindelige system. Yderligere luft til efterbrændingsgasser kommer fra hullerne på kogepladen eller gennem en separat justerbar luftkanal. Skorstensudløbet er vandret.

 1. Takket være efterbrænding af gasser på et lokalt sted er effektiviteten vokset til 70-80%
 2. Den frigivne termiske energi steg 2-3 gange.
 3. Ovnen har lav effekt og trækkraft karakteristika skorsten, opfører sig som en enkel ovn: øget tryk, forøget vakuum og forbrænding miljø gasser i efterbrænderen. Der er mere sekundær luft, og gassen vil brænde helt.
 4. Da hovedstrømmen produceres i efterbrænderen, kan ovnen fungere i to tilstande: flamme og lang brænding.
 5. God varmeoverførsel fra ovnen gennem en temmelig tynd skillevæg giver den nødvendige temperatur i efterbrænderen for at antænde uforbrændte gasser, derfor kommer ovnen i driftstilstand næsten øjeblikkeligt.
 6. En separat tilførsel af luft til ovnen og efterbrænderen giver dig mulighed for at indstille ovnen til næsten ethvert fast brændsel.
 7. Ovnens varmeudgang reguleres let af blæserens lufttilførselsniveau. I den klassiske turbojet er den flygtige kraftregulering meget begrænset.
 8. Takket være efterbrænderen, under kogepladen holdes temperaturen inden for 250-300 grader, hvilket er ret behageligt til madlavning.
 9. Høj tildeling af varmeenergi fra ovnen giver rummet mulighed for at opvarme jævnt og hurtigt.
 10. Ved indgangen til skorstenen er det også muligt at levere et varmevekslingskredsløb til varmt vandforsyning.
 11. Ved brug af høj kvalitet træ eller kul skal skorstenen rengøres hvert 5. år.

Hvilke dimensioner ovnen vil have, og hvordan den vil se ud, skal alle beslutte sig selv. Personer med teknisk tænkning og praktiske færdigheder kan i det enkleste design lave deres egne tilpasninger for at forbedre og forenkle systemet.

Skitse og tegning af burzhujki:

 • Tegning og skitse af fremtidens design med dimensioner.
 • Metalplade, 4-5 mm tykt.
 • Hjørner af stål.
 • Stålrør med en diameter på 15-20 mm eller forstærkning med en diameter på 10-12 mm til risten.
 • Metalrør med en diameter på 180 mm.
 • Arc svejsning, elektroder 3.
 • Ushm (bulgarsk) med en skærecirkel, en hammer, et målebånd, en blyant eller en markør.

Sådan laver du en metalovn selv: trin for trin handlinger

 1. Ovnen kropet vil blive samlet af rektangulære stålplader, svejsning dem ende til ende. Vi tager den bulgarske og skærer fem rektangler i henhold til de dimensioner, der er angivet på tegningen. Med den forreste del vil forstå senere, da der vil være en dør til ildkassen og en askepit.

Skær i stålplader

Svejsning af vægge og hjørner til dem

Grate making

Aftagelige elementer - gitter og reflektor

Placeringen af ​​de vigtigste elementer i ovnen

Madlavning adskille broer

Dør på den færdige komfur

Ovnen er næsten klar

Fotogalleri: processen med at lave ovnen

Ovne af metal er ofte murede udvendigt og indvendigt. Men der er to grunde til, at dette ikke bør gøres:

 1. Teglsten har en temmelig lav varmeledningsevne og høj varmekapacitet. Den varme, der opnås ved brændende brændstof i ovnen, flyver simpelthen ind i røret sammen med røgen. ikke har tid til at varme opvarmningens metalvægge.
 2. Ovnens overflade er berøvet luftadgang og derved kraftigt accelerere vægbrændingen og risikoen for, at kulilte kommer ind i rummet, hvilket er farligt for menneskers sundhed og liv.

Valg og forberedelse af installationswebstedet

For denne type komfur er et monolitisk fundament ikke nødvendigt at bygge på grund af deres lille vægt. For at vælge installationsstedet skal du styres af sådanne parametre som afstanden fra dørene og vinduerne (for mindre varmetab) og bekvemmeligheden ved at forlade skorstenen fra rummet. I garager og bryggerier er der som regel et betongulv, så ingen skal underlages. I et værelse med trægulv skal du placere et ark asbest eller metalplade på installationsstedet og fastgøre det langs omkredsen med skruer. Til vægge nær installationsstedet kan folieisolering limes for at undgå varmetab.

Til udsmykning ovne kan bruges plader fra chamotte eller dekorative metalplader, og du kan bare male ovnen med speciel varmebestandig maling til din smag, foreløbigt rengøring af overfladen med sandpapir.

Nogle krav til sikker drift, hvorunder du vil beskytte dig selv og dine kære:

 • Ovnen skal altid stå på en brandfast base.
 • Alle brandbare genstande og væsker skal være i en sikker afstand på 80-100 cm fra ovnen.
 • Smør ikke helt fyret på en gang.
 • Sørg altid for, at ovndøren er lukket, når du bruger ovnen.
 • Kontroller regelmæssigt skorstenen for lækager for at undgå røg ind i rummet.
 • Lad ikke ovnen stå længe uden opsyn.
 • Forsøg ikke at berøre ovnen på ovnen, når den arbejder for at undgå forbrændinger.

Ved intensiv brug af ovnen i skorstenen kanal deponerede sod og snavs akkumulere og gradvist indsnævrer lumen, der indebærer reduktion trækkraft og den generelle effektivitet af designet. Skorstenen skal kontrolleres en gang om året for snavs og om nødvendigt rengøres af sod. Der er flere måder at rengøre skorstenen på:

 • Mekanisk, børste eller børste.
 • Kemisk, ved at forbrænde kartoffelskræl i en ovn, mens den stivelse, der frigives, blødgør soden og den forlader.

For bedre effektivitet kan du kombinere disse to metoder. Fra ovnens vægge fjernes kulstoffet bedst med en metalbørste. Spejl og rist kan nemt fjernes til udskiftning eller mindre reparationer.

Video: Hvordan laver man en burzhuik

Den uafhængige fremstilling af en metalovn er ikke en så vanskelig opgave, som det oprindeligt kunne virke. Selvfølgelig er dette design ikke den eneste mulighed i sin art, men allerede bevist og pålidelig.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); God eftermiddag. Automatikken af ​​kedlen AOGV 11 er ustabil.

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hej I år flyttede vi til landet.

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hej Den anden dag fandt jeg flere sårede på taget.

Internet-encyklopædi om bygningskommunikation

Hvordan man laver en komfur til et bad af metal

Ovnen i et rigtigt russisk badehus skal være økonomisk og give en sund varme. Ifølge disse kriterier har trævarmere fordel af elektriske og gasvarmere. Men der er et tredje, ikke mindre vigtigt plus: Du kan lave en metalovn til et bad med egne hænder, forudsat at du har en god elektrisk svejsning. Brick-versionen af ​​varmeren er også god, men ikke alle er tilgængelige på grund af materialernes pris og kompleksiteten af ​​murværket i dampbadet. Så vælg en selvfremstillet enhed fra de foreslåede modeller i vores publikation og begynd at lave, ved hjælp af trinvise instruktioner og tegninger.

Ideelt set skal en varmekilde af metal opfylde følgende krav:

 1. Hurtigt varme op og hæve temperaturen i dampbadet. Med disse jernovne gør det fint.
 2. Så længe som muligt for at holde varmen. Da stålet hurtigt opvarmer og køler, har du brug for en varmelegeme, der opsamler varme eller en stigning i ovns brændtid. Den tredje mulighed - efter installationen overlejre saunaovnen med en mursten.
 3. Optage et minimum af nyttig område i dampbadet. Hvis rummets rum er for lille, er det bedre at vælge en lodret struktur med en lastdør, taget ud i venteværelset.
 4. Varmeapparatet skal være sikkert for folk, der vasker i et bad. For at beskytte dig mod forbrændinger kan du installere en konvektionshætte af tyndt pladestryk på kroppen eller igen bygge en murvæg omkring kroppen.

Bemærk. Forbrændingsvarigheden øges med mængden af ​​enhedens brændstofkammer. Her skal du finde en rimelig balance mellem ovnenes dimensioner og varigheden af ​​dens drift. En lille brændeovn skal konstant lastes med brænde, i stedet for stille vask og en stor ovn vil tage halvdelen af ​​dampbadets areal.

Jernovne til bad, lavet af egne hænder, har følgende konstruktioner:

 • med et legeme orienteret i rummet lodret eller vandret
 • smeltet direkte fra dampbadet eller fra det næste rum (en ekstern brændselscelledør er lavet);
 • med en tank til vand og uden den;
 • med en ekstern eller intern varmeovn.

Lodret type varmelegeme

Ovnens lodrette krop, der er vist på billedet, giver 1 fordel - sparer plads i badet. Ulemperne er mere: en kort forbrændingsvarighed (fordi flammen dækker hele brændeovnen) og ikke for høj varmeudgang. For disse vigtige parametre vinder den vandrette badevarmer ved lodret, men samtidig indtager et stort område.

En vandret ovn med varmelegeme og en tank

Hvis der ikke er elektrisk elvarmer i badet, er det ikke umagen værd at sætte en vandvarmer op på komfuret eller skorstenen til vask. Den kan svejses af almindeligt metal, men bedre af rustfrit stål. Der er også en mere bekvem måde at varme vand: cisterne, placeret i vaskemaskinen, rørene forbundet til en stål varmevekslertypen samovar installeret på røgrøret.

Stålvarmeveksler på skorstenen

En åben komfur, som vi fik fra en finsk sauna, opvarmer op til højst 400 ° C, men det kan vandes til "parkere parken". Kamenka, lukket inde i ovnen organ, akkumulerer mere varme, opvarmning til 700-800 ° C, men passerer røggasserne kontamineret og derfor kræver periodisk rengøring.

Hjælp. Nogle håndværkere indsamler metalovne med indvendig murværk, hvis ordning er vist ovenfor. De tjener i lang tid uden at brænde væggene, men er vanskelige at fremstille, og ildstedsmure er pengene værd. Detaljer om forskellige varmesystemer kan du finde ud af ved at se videoen:

Det er bedst at lave en komfur i et badekar af stålrør med en diameter på 300-500 mm eller en gasflaske. Der er flere grunde:

 • rør - dette er enhedens færdige krop, hvilket forenkler sagen;
 • Den cylindriske form foretrækkes til den rektangulære form af aerodynamiske årsager (luftstrøm) og varmeoverførsel;
 • hvælvede vægge uden sømme vil vare længere end flade
 • En rund brændeovn er lettere at rengøre fra aske og sod.

Rådet. Af plademetal tykkelse på 2 mm er det mere bekvemt at lave en askepande, og på dørene går der jern 3 mm. Forsøg ikke at bruge kulstofstål over St35, som kan klemmes af varme, deformeres og sprænges i sømene. Den rigtige ovn er svejset af St3-kvalitet.

Stadier af fremstillingsdøre

Gitteret kan laves af hjørner eller forstærkningsstænger med en periodisk profil. Budget valgmulighed - et ark tykt jern med langsgående slots købt - støbejern ristestænger. Det er ønskeligt at gøre dørene dobbeltlagede med en basaltfiberpakning (billedet), for ikke at forbrænde dig selv i tilfælde af utilsigtet berøring.

Ovn komfur - produktions guide

Vi bringer dig opmærksom på 3 fælles design af metalovne til badet:

 • en simpel vandret ovn fra en cylinder, smeltet inde i et dampbad;
 • varmeapparat fra et rør 530 mm med en ekstern fyrkasse;
 • en vertikal badkedel "tre i en".

Den første mulighed er attraktiv med sin enkelhed inden for fremstilling, lille størrelse og mobilitet. Til en hjemmelavet har du brug for en gammel propanballon med en diameter på 300 eller 500 mm og trimning af metal. Den anden varmer adskiller sig med en ekstra sektion med en dør indbygget i dampbadets åbning og en åben komfur. Den tredje model er en hel kedel bestående af tre rum - en brændeovn, en lukket komfur og en tank til opvarmning af vand.

Rådet. Hvis du ikke kan finde et godt rør eller en cylinder, skal du koge ovnen ifølge tegning af stålplader med en tykkelse på mindst 3 mm (bedre - 5 mm). Først skal du udføre en række operationer til at samle ovnen - skære emnerne og svejs dem sammen med en klar overholdelse af 90 ° vinklerne.

På tegningerne - muligheder for opvarmning af strygejern

Det første, der skal gøres, er at afskære hætten korrekt på fabrikkens søm. For at gøre dette skal skruen løsnes med vipnøglen og fylde tanken med vand, hvorefter det er muligt at arbejde med bulgaren.

Hjælp. Propan er tungere end luft, og forlader derfor modvilligt lukkede fartøjer. For ikke at få en eksplosion ved skæring af metal, accepteres det at skifte det derfra med vand.

Monter varmeren i overensstemmelse med den viste tegning, og følg følgende ordre:

 1. Skær i enden af ​​lågåbningerne til montering af dørene og i huset til skorstenen. Fra metalbåndene gør indramningen af ​​last- og askedøren, svejs dem til åbningerne.
 2. Opsaml gitteret på risten og læg det på hjørnerne fastgjort inde i cylinderen. Sæt det afskårne låg på plads.
 3. Lav flapperne, som vist på billedet. Sæt dem på hængslerne og fastgør låsen.
 4. Fastgør benene og skorstenen til kroppen.

Efter montering af ovnen til badet fra gascylinderen smelter på gaden for at udbrænde al den gamle maling. Derefter kan den affedtes og males igen ved hjælp af KO-serienes varmebestandige sammensætning.

Fremstilling af enheden med et eksternt forbrændingskammer

For at lave en sådan ovn, skal du forberede delene fra metalet og skære røret i størrelse efter tegningen:

Rådet. Forberedelse af metal til den ekstra sektion af varmelegemet, måle vægtykkelsen mellem dampbadet og omklædningsrummet. Så du vil vide bredden af ​​den stabbare del, der kommer ind i åbningen af ​​partitionen.

Følg anvisningerne for yderligere arbejde:

 1. Skær et hul i rørets øverste del, svejs skorstens grenrør til det og benene til ovnen nedenfor. Placer brandstængerne som beskrevet i det foregående afsnit.
 2. Forbered den forreste sektion og svejs den til ovnen. Til bagsiden af ​​sagen svejses en blinddisk af metal.
 3. Lad dørene varme med basaltuld med håndtag og udskift dem.

Et vigtigt punkt. Den nederste del af fjernvarmen skal være flush med rørvæggen for nem rengøring af askepanden.

Fra oven til den færdige komfur blev der efterladt at svejses en ramme til varmeren fra hjørnerne, foret med stormetalnet. Efter brænding, farvning og montering i et bad på plads, skal du fylde masken med specielle sten fra listen:

Som i praksis er der lavet en lignende badovn, er detaljeret i videoen:

Egenskaben af ​​den runde enhed, der fremgår af tegningen, er tilstedeværelsen af ​​3 kamre - et brændstof, en varmelegeme og en vandtank. Deres værdi kan variere alt efter dit ønske, for eksempel jo større dimensioner af brændeovnen du laver, jo længere vil brændingen af ​​brænde vare. Forøgelsen i varmeren tillader dig at opsamle mere varme, som frigives i lang tid efter brænding af brændstoffet.

Rådet. Forhøj ikke tankens volumen med vand, ellers vil det ikke være tid til opvarmning på tidspunktet for vask.

Kedelkonstruktionens rækkefølge ser ud som dette:

 1. Skær regningen af ​​skillevægge, bund og dæksler af metal med en tykkelse på mindst 5 mm. Klargør rørets ender og svejs de runde stænger.
 2. I så fald skal du udfylde åbningerne til dørene og stenens lastluge.
 3. Lav huller i skillevæggen til skorstenen og monter dem i røret. Stram tankdækslet til hængslerne.
 4. Lav dørene til de halvcirkulære skærstykker og læg dem på baldakinerne.
 5. Installer en skorsten og en drænpude i bunden af ​​tanken.

Hvis det ønskes, selv i denne ovn, kan du lave en fjernovn. For at gøre dette skal du øge foder- og askekanalen, svejsning fra siden til røret af emnet fra metallet af den ønskede bredde, som vist ovenfor på billedet. Den korrekte samling af en sådan varmegenerator er vist detaljeret i følgende video:

Da det korrekte dampbad altid er bygget af træ, er det vigtigste krav til montering af en trævarmer, brandsikkerhed. For at modstå det, skal du overholde enkle regler:

 • Komfuret må ikke anbringes direkte på trægulvet, men kun på et jernstykke, der rager frem foran ovnen på 70 cm;
 • dækket af vægge fra brændbare materialer skal også beskyttes mod ild ved plader af jern eller minerit;
 • Når du installerer varmeren med fjernelse af brændeovnen, er åbningen i træpartiet også dækket af ikke-brændbare materialer, som det gøres på billedet.
 • Afstanden fra den isolerede skorsten til bygningskonstruktionerne er 38 cm.

Kanalen til fjernelse af forbrændingsprodukter til gaden anbefales at være fremstillet af en dobbeltvægget sandwich fyldt med basaltuld. Ofte bruges den samme firkantede vandtank til isolering af skorstenen, bygget lige ind i loftet. Sådan installeres ovnen korrekt i et bad er vist på diagrammet:

Det er vigtigt. Brug ikke indendørs badeplader eller lednings asbest til varmeisolering, det frigiver skadeligt for sundhedsstøv.

Når udlejer står over for et valg - at lægge en sten sauna komfur eller at lægge en metal komfur, de fleste tendens til den anden mulighed som mere økonomisk. Hjemmelavet strygeovn bliver endnu billigere, og den er også ideel til alle parametre, fordi du selv overvejer dens design. Har du ikke et svejsearbejde? Gem ellers ved at bestille enhedens enhed på et specialiseret værksted.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

22 + = 28