Pandekager på Serum

Sådan tilberedes lavendelpandekager på valle

Hver værtinde ønsker, at hendes skåle skal være den mest lækre, men bedre, hvis den stadig er smuk. Og hvilken slags pandekager anses for bedst? Det er rigtigt, kurvet! De der ikke vil slå sig ned og miste form, så snart de fjernes fra stegepanden.

For at forberede og velsmagende og storslåede pandekager, der er perfekte til valle, skal den tages som basis for madlavning. Plus, denne opskrift er ret økonomisk, og også nyttig, når spørgsmålet opstår: hvor skal man sætte det resterende serum. Og nu overveje opskrifterne mere detaljeret.

Frodige pandekager på valle og gær

Nogle elskerinder er bange for at bruge gær til stegning soltørket, angiveligt på grund af kompleksiteten ved at bruge denne ingrediens.

Faktisk er alt meget simpelt, der er nogle funktioner, men de komplicerer ikke opskriften meget, men smagen af ​​denne skål viser sig at være mild og luftig. Denne opskrift kræver ikke æg.

 • 350 gram valle (her og videre - hvis valle ikke er nok, kan du fortynde det med vand lidt, det vil ikke miste smag);
 • tør gær - 1 tsk, det er bedre at bruge ikke hurtig, men almindelig gær;
 • mel -300-350 gram, afhængigt af hvor meget "tager" dejen;
 • solsikkeolie - 2 spsk. l. i dej og efterspørgsel efter stegning (du kan stege selv i en tørpande).
 • salt - ½ tsk.
 • sukker - 3 spsk. l.

Tilberedningstiden er fra 20 til 60 minutter.

Kalorindholdet er ca. 250 kcal pr. 100 gram.

 1. Sæt først serumet op, men kog ikke. Optimal temperatur overvejes, når serumet ikke brænder, men er varmt. Du kan tjekke ved at tabe en dråbe på dit håndled.
 2. Når alt er opvarmet til den nødvendige temperatur, tilsættes gær, sukker og salt, blandes straks til opløst.
 3. Vi hælder solsikkeolie ind i dejen.
 4. Begynd at hælde melet i små portioner (ca. 2 spsk) og bland omgående sammen. Det er bedre, hvis melet tidligere er sigtet.
 5. Blandet til medium densitet blandes dejen igen og spredes ud med en ske på en varm stegepande med forvarmet olie.
 6. Stejl til ruddy tønder på medium-intensitet ild. For at slippe af med overskydende olie, sæt pandekagerne på et papirhåndklæde.
 7. Udført! Serveres varmt med syltetøj, cremefløde eller andre saucer.

Rescription af søde, dessertpandekager er givet. For en usødet version, brug mindre sukker, så den sure smag af valle vil sejre.

 • serum - 350 gram;
 • æg af kylling - 2 stk. (100 gram);
 • sukker - 3 spsk. l.;
 • mel af højeste kvalitet - 350-4500 gram (baseret på dejenes densitet);
 • sodavand - 1 tsk;
 • olie til stegning;
 • salt - 0,5 tsk
 • vaniljesukker (valgfrit).

Tilberedningstid - ikke mere end en time.

Kalorindholdet er ca. 250 kcal.

Hvis du stadig vælger muligheden for usødet parabol, så i dejen kan du tilføje grønne løg eller knust ost til smag.

Sekvensen af ​​at tilføje ingredienser i denne opskrift varierer lidt:

 1. Først såer vi melet og sætter det straks i en dyb skål.
 2. Tilsæt sodavand eller bagepulver til melet.
 3. Sypem salt. Vær ikke bange for denne ingrediens. Hvilken variant af parret der vælges, vil salt ikke være overflødigt. I den søde version af skålen vil den afsætte vaniljesmag, i usødet - vil øge smagen af ​​pandekager.
 4. Tilsæt sukker (normalt og straks vanilje, hvis det leveres).
 5. Bland alle de løse ingredienser.
 6. I en separat skål visp eller en gaffel, slå æggene og tilsæt en tynd dråbe ind i den fremtidige dej. Rør omgående.
 7. Og først nu begynder vi at varme op i valle. Temperaturen skal være den samme som i den foregående opskrift, ca. 60 grader.
 8. Vi hælder serumet i dejen, bland det med en visp.
 9. Så snart det sidste dråbe udhældes, kontrollerer vi om dejen er tilstrækkelig eller ej. Det skal ligne tykk sur creme efter konsistens. Hvis det er flydende, tilsættes lidt mel og blandes igen.
 10. Stegningsteknologien ændres ikke. Hæld lidt olie og steg på medium (eller lidt mindre) ild til uhøflighed af tønder.
 11. Fold på papirhåndklæder, fjern overskydende fedt og klar!

En hurtig og billig mulighed for at lave din yndlings morgenmad.

 • 250 gram valle;
 • 180 gram semolina
 • 2 spsk. sukker;
 • 1/3 salt
 • Vaniljesukker til smag;
 • 1 tsk saften af ​​en citron eller eddike er den samme mængde at slukke sodavand;
 • olie til stegning.

Tilberedningstiden er ca. 1 time.

Kalorindhold er inden for 250 kcal.

 1. Vi opvarmer serumet, fjern det fra ilden og hæld straks manga ud i det. Lad i 15-20 minutter svulme mango. Det er hele hemmeligheden - semolina skal svulme.
 2. I den øgede masse tilsættes slagt citron eller eddike til sodavand, sukker (herunder vanilje) og salt.
 3. Dejen er klar. Grill pandekager i en lille olie på medium varme. I denne variant af forberedelse vil det ikke være overflødigt at dække stegepanden med et låg, så pandekager vil stige bedre.
 4. Vi fjerner overskydende fedt og lækre pandekager kan serveres til bordet!

Forsøg at forberede en ægte kaukasisk hashlama fra lam.

Læs hvordan man laver græskargrad på mælk i vores artikel.

En simpel ærtsuppe uden kød er en opskrift, der er nyttig i faste.

For en ny smag af dine yndlingsfrittere i dej kan du tilføje usædvanlige krydderier: kanel, tørret ingefær.

For pandekunstens pragt er det vigtigt at observere proportionerne (1 kop mel, 1 kop væske - valle, 1 æg).

Vent ikke til den ene side af fritterne er helt bagt. Når pandekagerne er kommet på overfladen af ​​pandekagen - drej det om. Så kernen vil være mere blid.

Du kan genopbygge afkølede fritters med folie og ovn. Sæt det på et bageplade, dække med folie og send til ovnen i 15 minutter. Du kan for-olie fadet med creme creme.

Fritters på serumkurvet

I dag er lækre kager til laxpost eller vegetarer, og kun en økonomisk budgetopskrift - pandekager på serumet er storslåede. Sådanne bagningsopskrifter vil være nyttige for alle værtinder. Under alle omstændigheder elsker jeg dem meget og værdsætter de mest lækre af dem.

Denne opskrift på pandekager mødte mig på bladene i bladet "Rest". Han kunne lide mig med appetitvækkende billeder og en beskeden mængde produkter. Under den hurtige kan en sådan fad koges i en eller to gange. Ja, og vegetarer vil være tilfredse med sådan yummy! Så han bor i min kulinariske notesbog, og nu er det tid for ham at flytte til siderne på det kulinariske sted. Lad folket nyde den samme glæde som jeg gør!

Mange tror ikke på, hvad der kan laves fra vallepandekager. Og meget selv forgæves! Se på min opskrift med et foto og sørg for - de er virkelig storslåede, selv for meget! Da jeg selv laver min hytteost og ost fra komælk, er min valle altid på lager. Efter kogning af cottageosten hælder jeg den i flaskerne. Jeg lader det stå lidt ved stuetemperatur, så det bliver surere, bare til bagning. Jeg opbevarer det i køleskabet og bruger det efter behov.

Det købte serum, som sælges i pakker, jeg aldrig har brugt, så jeg kan ikke sige noget. Denne opskrift på pandekager er perfekt til dem, der konstant beskæftiger sig med hjemmelavet mælk, og hvem ved ikke, hvor ellers det er at vedhæfte serumet. Og dem der ikke har det, vil jeg råde dig til at bage vidunderlige pandekager på gær eller kefir.

Lush pandekager blev altid hentet fra mig - og på serum og kefir. Og gærpandekager er en succes, jeg kan ikke sige noget. Jeg kiggede gennem opskrifterne på internettet i fritiden, og billedet så på klarskålen. Ærligt, du kan ikke se på nogle billeder uden tårer. Hvad er disse frodige pandekager på billedet, hvis det næppe ligner pandekager, og naturligvis mislykkedes det.

Så jeg besluttede at vise min enkle opskrift på pandekager på serum uden æg - hvad kunne være lettere og billigere? Og se på billedets pragt - der er intet at klage over, og falder ikke af selv den anden dag. Der er små hemmeligheder til madlavning, som jeg vil tale senere.

 • Serum fra cottage cheese eller ost - 500 ml
 • Sukker - tre spiseskefulde
 • Salt - en halv teskefuld
 • Hvede mel er den højeste klasse (du kan blande lidt rug) - 3,5 kopper
 • Vaniljesukker - en pose
 • Soda - en teskefuld uden toppen
 • Sukkerpulver til sprinkling - om ønsket
 1. Den første hemmelighed er, at serumet skal være surt. Lick det før madlavning for selvtillid. Hvis det er sødt, vil det ikke være i stand til at slukke sodavand. I så fald skal det slukke med eddike i tillæg. Selvom jeg ikke vil sige sikkert, bruger jeg altid surt serum.
 2. Hæld i en stor skål og varm den til en varm tilstand, så du kan holde fingeren. Lad ikke koges, ellers vil melet simpelthen koge.
 3. Rør det sukker og salt til det er opløst.
 4. Vi begynder at sive melet gennem en sigte. I hvidt mel kan du eventuelt tilføje et lille rug. Kog fra det beviste mel, så der ikke er nogen overraskelser - det er anden hemmelighed.
 5. Bland pisken med en blanding - den holder først til corolla, men så bliver den en test. Glem ikke at tilføje vaniljesukker.
 6. Dejen skal være tyk - se på billedet, det hælder ikke, men falder fra skeen, og det falder meget langsomt. Dette er en anden hemmelighed af pragt. Den flydende dej vil krybe i din stegepande.
 7. Nu er det tid til at tilsætte sodavand. Bemærk, at sodavand vil gøre dejen lidt lettere, så med en tæthed må du ikke være bange for at blive båret væk. Du kan give testen stand i cirka fem minutter, så melet svulmer, og derefter tilsæt sodavand og bage. Jeg sætter sodavand på en gang oftest efter jeg tager dejen. Det vigtigste er, at dejen ikke flyder, men det var som på et fotografi.
 8. Vi begynder at stege, her har også deres hemmeligheder. Hæld en tilstrækkelig mængde vegetabilsk olie og varm panden godt (vigtigt!). Ved siden af ​​os sætte en kop koldt vand - vi dunk en ske til et sæt dej.
 9. Vi fugter skeen i vandet, vi samler dejen og spred den på den varme pande. Prøv ikke at røre ved hinanden. Nu straks (!) Vi reducerer ilden til et minimum og dækker stegepanden med et låg i 2-3 minutter. Hvis komfuret er elektrisk - skal du blot sætte stekepanden til siden. I løbet af denne tid vil pandekagerne vokse i størrelse og ophøre med at blive smurt ovenpå.
 10. Vælte dem på den anden side meget omhyggeligt sat tilbage på den store brand at rødme den anden side er bogstaveligt talt 30 sekunder til at reducere ilden igen, eller endda afsat en tallerken og dæk med et låg. Du vil se for dig selv, at de er helt stegte indefra, og der er ingen dej i midten.
 11. Af dette antal produkter havde jeg 28 stk. (4 gange 7 stk.). Færdige pandekager placeres først på et papirhåndklæde for at få vådt overskydende fedt. Sæt derefter en skål eller gryde og dæksel med et låg.
 12. Med hvad de er bedre og bedre at spise? Den nemmeste mulighed - drys med pulveriseret sukker. Mine børn elsker at røre cremefløde med sukker eller honning. Og det er lækkert med syltetøj eller syltetøj!

Kig på de frodige pandekager på serumet, og uden nogen indsats!

Opskriften blev skrevet længere end bages.

Jeg fortalte dig alle hemmelighederne, jeg brugte billederne, nu prøver du. Stil spørgsmål i kommentarerne og skriv en anmeldelse, hvis du har det rigtigt. Abonner på opdateringerne, vi vil dele kulinariske tricks på siderne på dette websted.

Altid din Anyuta.

Hvis du vil lave en velsmagende og budget morgenmad eller en snack - pandekager på serumet er storslåede - din opskrift

Tak fordi du deler denne artikel om sociale netværk:

Smagfuldt, kurvede, forførende pandekager opnås. Og med syltetøj eller honning, som børn elsker, bare lækker!

Anya, virkelig, stege fritters er hurtigere end opskriften til at offentliggøre. Og spist endnu hurtigere.

Mit barnebarn elsker pandekager og pandekager. Og nu spørger jeg mig selv om at gøre noget. Jeg bemyndiger hende, hun er så glad for at hun selv blander noget op, tilføjer. Og æggene har allerede lært at stege. Er vokset!

Et barnebarn - godt udført, lad ham lære at lave mad! 🙂

Sidste gang pizzaen blev bagt, tog alle del - datteren lavede påfyldningen, jeg-dejen. Og Julia fordelte fyldet, smorde dejen med ketchup og spiste pizza. Det er den familie kontrakt vi fik.

Min 3-årige søn hjælper også mig med testen ...

Du kan se med det samme, at du er en god husmor ...

Gjorde eller lavet af valle modtaget fra butiksmælk. Det er surt, koge fremstillet af det, og hvad man skal gøre med væsken, besluttede at se på internettet. Til sidst væver min mand og jeg lækre pandekager i henhold til din opskrift))

Dejlige pandekager med valle

Hvordan tilberede overdådige pandekager på serum kender alle erfarne værtinde. For nybegyndere kokke tilbyder en trin for trin opskrift med fotos, som vil forsøge at fortælle i detaljer og vise alle nuancerne i madlavning. Det viser sig, at de pandekager viste sig fluffy behov for at vide et par hemmeligheder. Pandekager - en tilfredsstillende fad til morgenmad som kogte meget hurtigt, eller for en snack i løbet af dagen. Det er ønskeligt at bruge dem straks efter stegning. Efter afkøling er de ikke så lækre. Den første opskrift oladushek er et glimrende valg til posten, vil forberede pandekager på serum uden æg, du kan fodre dem med syltetøj eller honning.

 • Serum 300 g;
 • Salt 1 tsk;
 • Soda 1 tsk;
 • Sukker 3 el. l.;
 • Vaniljesukker 1 tsk;
 • Solsikkeolie 30 g + til stegning;
 • Hvedeemel 350 g.

Sådan tilberedes pandekager med ægfri serum

Serum sælges normalt i supermarkeder, mejeriforretninger eller markeder. Til forberedelse skal du tage serum udefra. Det er bedre, hvis hun bliver i køleskabet i en uge. Hæld i en dyb skål. Tilsæt sodavand. Rør og glem 10-15 minutter.

Vi tilføjer sunless olie uden lugte, vaniljesukker eller en knivspids af vanillin, granulatsukker, salt. Bland med en ske til opløst korn af salt og sukker.

Separat sigt hvedemelet. Vi hælder delvist af til serum. Bland straks whisk eller mixer for at bryde alle klumperne. Vi arbejder i denne tilstand, indtil vi introducerer alt mel.

Til sidst får vi en tyk dej, der langsomt glider ud af corollaen. Dette er den første hemmelighed af storslåede pandekager. Når de lægges i en stegepande, spredes dejen ikke og holder sin form.

Den anden hemmelighed er, at vi opvarmer stegepanden med en lille mængde solsikkeolie. Sæt en lille smule testmasse og steg ned over lav varme, indtil dejen på toppen af ​​en god forståelse. Sæt forsigtigt og fortsæt med at stege til en rødlig skorpe. Om nødvendigt tilsæt solsikkeolie. Olie kan ikke bruges, hvis du er bange for ekstra kalorier. Så bliver fritterne tørre.

Dejlige pandekager på serumet er klar. Server med en lækker syltetøj, kondenseret mælk, honning. Har en god te!

Dejlige pandekager med valle og æg

Fritters kogte på valle er en anden alternativ måde at lave din yndlings morgenmad på. Serum selv er berømt for sine nyttige kvaliteter, så dine pandekager ikke mere vil tabe end andre. Du kan variere den tilberedte skål ved at tilføje din yndlingssyste eller syltetøj, kondenseret mælk eller honning, hvilket vil forbedre smagen i høj grad. Pandekager på serumet kan tilberedes til både børn og nære slægtninge til morgenmad. En anden positiv kvalitet er tilberedningstid - disse lækre pandekager kan koges meget hurtigt. Se den detaljerede opskrift nedenfor og lav mad med mig.

 • Serum 100 ml;
 • Salt 1 tsk;
 • Sukker 2 spsk;
 • Vaniljesukker 0,5 tsk;
 • 1 æg;
 • Solsikkeolie 1 ss. + til stegning
 • Hvede mel 130 g.

Hæld serumet i en skål for at blande dejen. Hæld sodavand i væsken. Hvis valle har en sur smag, er det bedst at slukke sodavand med eddike. Hvis tvert imod er serumet ikke surt, så kan du slukke sodavand med en lille mængde eddike. Lad være at vandre i 5-7 minutter.

Til vassemassen tilsættes vaniljesukker, hvidt sukker og salt. Bland grundigt væsken, indtil sukkerkrystallerne opløses helt.

Tilsæt nu vegetabilsk olie og æg. Bland alle ingredienserne sammen.

Hæld det for-sigtede mel i den resulterende masse. Hvis du ikke har hvedemel, kan du bruge rug eller boghvede. Men med hvedemel vil ostekager stige bedre.

På en varm stegepande, hæld grønt raffineret olie generøst, lad det varme op. Efter 15-20 sekunder tilsættes dejen til gryden. Du kan bruge en træ eller en almindelig ske til dette. Hvis du er bange for ekstra kalorier, kan du stege i en tør, opvarmet stegepande. Kun ilden bør indstilles meget lille, og stegepanden dækkes med låg, når der steges. I dette tilfælde får du amerikanske fritters, som er tilberedt uden brug af olie.

Når pandekagen begynder at blive dækket af bobler og huller tæt på kanterne og i midten, så kan den allerede drejes. Her kom sådan solskin fra mig.

Klar pandekager sat i en passende skål til dig, helst på et papirhåndklæde, for at fjerne overskydende olie.

Vores frodige pandekager på serumet er klar. Jeg håber du har den samme sol på pladen, som min. Tjen straks til bordet, så pandekagerne ikke afkøles. Bon appetit og lækre pandekager!

Frodige pandekager med valle og kefir

Pandekager er en af ​​de mest foretrukne retter fra mange mennesker. Dette er en fremragende morgenmad, der ikke kræver meget indsats og tid. Den største fordel ved fritters er, at de til deres forberedelse skal bruge et minimum af produkter, der altid er til stede i køleskabet hos hver elskerinde.

Der er mange opskrifter til at lave frodige pandekager. Men jeg vil gerne præsentere dig for en anden variation af forberedelsen af ​​pandekager på serumet med tilsætning af kefir. Ifølge denne opskrift er pandekager frodige, sarte og tilfredsstillende.

 • Whey - 200 ml;
 • Kefir - 200 ml
 • Hvede mel - 450 gr. (eller 10 spsk.);
 • Sukker - 3 spsk. l.;
 • Soda - 1. tsk. 1 spsk. eddike;
 • Vaniljesukker - 15 g;
 • Solsikkeolie - 250 ml;
 • Salt - 0,5 tsk;
 • Kyllingæg - 2 stk.
 1. Til fremstilling af meget velsmagende fritters er det først nødvendigt at valle serumet op til 40-50 grader. Hvis der ikke er noget specielt kulinarisk termometer, så kan du droppe væsken på dit håndled. Det skal være lidt varmere end kropstemperaturen. I intet tilfælde bør du koge serumet, ellers vil melet i det simpelthen koge.
 2. Dernæst er det nødvendigt at piske æg, salt, sukker og vanillesukker i en beholder til homogenitet.
 3. Serum, kefir af stuetemperatur og solsikkeolie i en mængde på 50-60 ml hældes i den modtagne masse.
 4. Så er det værd at sive melet, så det er mættet med ilt.
 5. I en beholder med en ægblanding indføres hvedemel Med indførelsen af ​​mel skal blandingen omrøres konstant for at forhindre udseende af klumper.
 6. Dejen er æltet til en ensartet tilstand. I udseende skal det ligne tyk creme eller fløde. Tjek dejen for egnethed ved at dyppe en ske i den. Hvis skeen ikke dræner dejen, men langsomt "glider", så har du den rette konsistens.
 7. Når dejen er blandet, er det værd at tilsætte sodavand og slukke det med en lille mængde eddike.
 8. Efter dette er det nødvendigt at opvarme stegepanden.
 9. Derefter tilsættes solsikkeolie til panden.
 10. Fritters er lagt på en opvarmet stegepande med en ske. For at gøre det lettere for dig selv at arbejde med at lægge pandekager, læg en sked direkte foran dejen, der dypper ind i en beholder med koldt vand. Så vil det ikke holde fast i skeen.
 11. Når den ene side ristes, drej den om.
 12. Efter forberedelsen af ​​pandekager er de lagt på et papirhåndklæde for at gøre dem overskydende fedt.
 • Pandekager er stegt over medium varme. Om ønskeligt kan stegepanden dækkes med låg. Men det er ikke en forudsætning, fordi de allerede er stegte.
 • Færdige pandekager med sukkerpulver, creme fraiche, syltetøj, honning eller marmelade serveres.
 • For at forberede denne skål, bør du vælge syre serum.
 • I mangel af eddike kan den sikkert udskiftes med serum. Det vigtigste er, at serumet ikke er sødt, ellers vil sodavand ikke slukke, og pandekager bliver ikke så frodige.
 • Soda kan erstattes med et bagepulver til dej. I dette tilfælde er det ikke nødvendigt at slukke det med eddike eller serum.

Ofte kan mange mennesker ikke tilberede pandekager med sodavand. De viser sig ikke at være ret frodige og høje. I dette tilfælde kan du prøve at bage gærpandekager på serumet.

Oladushki er en gammel slavisk skål, der fascinerer med sin smag og usædvanlige duft. Den store fordel ved denne skål er, at det tager lidt tid at forberede det, men smagen vil simpelthen vinde alle husstandsmedlemmerne.

 • Valle - 250 ml;
 • Sukker - 2 spsk. l.;
 • Salt-1 knivspids;
 • Ægg af kylling - 1 stykke;
 • Vaniljesukker - 10-15 g;
 • Tør gær - 20 gr. (1 pakke);
 • Hvede mel - 2 el. (320 gram);
 • Vegetabilsk olie - 50 ml.
 1. I starten er det nødvendigt at opvarme serumet lidt. Lad det ikke koges.
 2. I serum er værd at tilføje salt og sukker.
 3. Derefter hældes gæren i blandingen. Bland blandingen med en træspatel eller fingre. Brug ikke metalgafler eller skeer. Kapaciteten bliver nødt til at forlade i 15-20 minutter, så hævede gær.
 4. Derefter tilsættes mel gradvis til blandingen. Når melet tilsættes, blandes alt sammen med visp eller ske, for at undgå dannelse af klumper af mel.
 5. Derefter ælte dejen. Det skal være ensartet i konsistens og tykt.
 6. Derefter skal beholderen være dækket med et låg eller et håndklæde og lægge et varmt sted for at lade gæren komme op. For at fremskynde effekten kan du lægge en skål på tanken med varmt vand. Dejen vil være klar, når den øges i volumen og små bobler vises på overfladen.
 7. Derefter er det værd at omrøre dejen igen for at fjerne overskydende luft. Så sætter vi dejen igen.
 8. Så er det nødvendigt at opvarme stegepanden og hæld solsikkeolie ind i den.
 9. Når stegepanden er opvarmet, spredes en dej på den med en ske.
 10. Det er nødvendigt at være yderst forsigtig og opmærksom, så pandekagerne ikke brændes. Når den ene side ristes, skal de drejes med en gaffel eller en spatel. I gennemsnit lægger de på hver side af fritterne i ca. 3-4 minutter.
 11. Klar pandekager spredt på håndklædet for at slippe af med overskydende fedt.
 • For at tilføje en krydret smag til dejen kan du tilføje kanel eller jordnøddermus. Tilføj en lille mængde krydderi data. For den angivne mængde ingredienser i opskriften er det nok at tilføje 0,5 tsk. krydderier.
 • For at give en unik smag til fadet vil hjælpe jorden ingefær.
 • For at pandekager skal stige bedre under stegning anbefales det at dække dem i 30-40 sekunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

95 − = 85