Pelargonium Photo Flower

Typer og kvaliteter af rum geranium på et billede med beskrivelsen

Undemanding at pleje, blomstrer i flere måneder og sådan lyse pelargonium på grund af ligheden kaldes ofte geraniumer. Men det er stadig et særskilt talrige slægter, og billeder af arter og sorter af rum geranium vil hjælpe med at forstå den eksisterende mangfoldighed af disse fantastiske planter hjemmehørende i Sydafrika.

Ved at vokse på vindueskarme, på loggierne og balkonerne, kan pladser på geraniumer, som i billedet, ligne græs- eller halvbuskeplanter med oprejste eller flydende stilke. Alle pelargoner er af højeste dekorative kvalitet. Opmærksomhed tiltrækkes ikke kun af enkle eller dobbelte blomster af alle former og farver, men også af unikke blade.

De kan være brede, næsten afrundede, figurativt skåret, palmat, glat bølget, grønt og flettet.

Den langvarige berømmelse af indendørs pelargoner, som spektakulære og uhøjtidelige planter, har ført til, at de sidste hundrede år:

 • der blev opnået en lang række forskellige former for pelargonium;
 • vilde arter er åbne og dyrkede;
 • interspecifikke hybrider optrådte.

Derfor er den nuværende klassificering er en slags plante elskere omkring 250 forskellige arter og sorter af stueplanter graduering, der er vedtaget i det internationale samfund gartnere, tilbyder at bruge deres identifikation baseret på ydre tegn, som på billedet, sorter og arter af geranium værelse:

 • Stellar - stjernehalvende geraniumer, deres sorter og hybrider;
 • Tulip - tuliplignende pelargonium;
 • Unikt - rum pelargoner af det unikke;
 • Zonal - zonal eller frynsede hjem sorter af pelargonium.
 • Engel - indendørs pelargoner engle;
 • Farvede blade - varierede sorter;
 • Kaktus - kaktus-formet pelargonium
 • Ivy-leaved - flaky geraniums, som kan være standardstørrelser, såvel som dværge og miniaturer;
 • Miniature og Dwarf - Miniature og dværgplanter af rumspelargonium;
 • Regal - royal geraniums;
 • Duftende blade - duftende pelargoner.

Pelargonium zonal eller frynset (Pelargonium zonale)

Alle slags hybrider og sorter af denne slags rum geranium, som i billedet, vokser smukt i huset, på balkoner og endda på byblomster. Det er utvivlsomt føreren med hensyn til popularitet og antallet af dyrkede sorter, som i dag tæller omkring 75 tusind.

Blandt andre hjemlige flerårige geraniumer er zonalplanter let genkendelige af den karakteristiske farve af løv. På en lysegrøn baggrund er mørkere områder tydeligt synlige, hvilket gav navnet til alle slags indendørs pelargoner, som på billedet. Blomster zonal Pelargonium kan være enten enkel eller terry.

Når der beskrives sorter af geranium, i billedet og i planternes navne, anvendes følgende gradation i henhold til antallet af kronblade i corolla:

 • Ikke-primære blomster består af fem kronblade - Single;
 • Halv-dobbelte blomster indbefatter fra 6 til 9 kronblade og betegnes Semi-Double;
 • Terryblomster af geranium består af 8 eller flere kronblade - Dobbelt.

Dobbelt sorter kaldes nogle gange pionformede geraniumer, hvilket er noget forkert. Der er ingen sådan klassificering af planter i den internationalt anerkendte klassificering.

Blomsterne af zonal geranium varierer ikke kun i deres pragt og størrelse. Det er længe siden, da kun røde pelargoner var på vinduerne.

Afhængigt af sorten og sorten glæder Pelargonium udsigten med blomstrende blomsterblomster af alle nuancer af lyserøde, fløde, burgunder eller crimson. Det er ikke ualmindeligt for planter med hvide, flerfarvede og endda gule corollas, som i et billede af en række geraniumer, der hedder First Yellow Improved.

Men dette er ikke alle styrkerne af rumpianer. Særlig opmærksomhed for blomstavlere er nydt af sorter med en ukarakteristisk form for en blomst.

Rosaceae (Rose-Bud Zonal Pelargoniums)

Et eksempel er en lyserød, som på billedet, geranium med dobbelt effektive blomster, i struktur og udseende, der ligner miniature engelske roser.

Denne slags rum geranium, dets navn og farvefotografier var kendt i verden siden århundredet før sidst. De første oplysninger om planter blev offentliggjort i "Herald of the Horticultural Royal Society of Britain" i 1876. Men i vores land rosaceous sorter - har endnu ikke modtaget bred fordeling og findes kun i samlinger af de mest entusiastiske blomsteravlere.

Tulipformede rum geraniumer (Tulipe-bud pelargonium)

Århundrede senere modtog blomsterhandlerne planter af hjemmelavet geranium med blomster, som selv på tidspunktet for fuld blomst ikke åbner, forbliver i bud-scenen.

Som et resultat blev dette værelse geranium afbildet i billedet kaldet tulipanformet. Begyndelsen af ​​arten gav en spontan mutation, og i dag forsøger de få sorter og hybrider af tulipan geranium, når de vokser eller formeres, nogle gange at vende tilbage til den naturlige form.

Stjerne rum pelargoner (Stellar Zonal Pelargonium)

I midten af ​​det sidste århundrede formåede blomstrerne i Australien at få et rum geranium, som har en oprindelig form af corolla, der ikke ligner de eksisterende arter.

På grund af skarpskårne, indsnævrede kronblade blev rum geranium på billedet kaldet en stjerne.

I øjeblikket har blomsterhandlere sorter og hybrider ikke kun med enkle og dobbelte farver i alle nuancer, men også stellater pelargonier med lyst flerfarvet løv.

Kaktuslignende hjemmelavede geraniumer (Cactus Pelargonium)

Kaktuslignende pelargoner, der blev opnået ved begyndelsen af ​​det 20. århundrede, er yderst sjældne i dag. Et karakteristisk træk ved disse planter er store blomster med indsnævrede, nogle gange nålformede kronblade, som giver corona et sjusket udseende.

Carnation Pelargonium

Rum pelargoner, på billedet, forbløffer med en række blomster, farver og arter. En af de mest usædvanlige - en fedmeskaleret sortiment af zonal pelargonium med hakkede kronblade, der ligner blomster af en nellike.

Pelargonium Ivy-Leaved Pelargonium

De fleste af de rigelige sorter af rum geranium, som i billedet, henviser til en stor gruppe af pelargonier og blade, der ligner den tætte grønne blade af vedbend. På grund af denne lighed kaldes mange sorter med enkle og store dobbeltblomster vedbend.

Ampel geranium, som i billedet, er en plante med krybende eller faldende stængler, der når en målerlængde. I kultur er sådanne sorter uundværlige for både lodret havearbejde og til dekoration af hængende kurve. Rum Pelargonier bruges også som jorddæksplanter.

Blade ampelnye geranium tyk, læderagtig modsætning zoneinddeles arter, helt glat.

Meget interessant er de varierede former for ivy geranium, som i billedet.

Royal Pelargonium (Pelargonium)

Mange indendørs pelargoner blev opnået som følge af avl og hybridisering mellem arter. Takket være sådanne bestræbelser fremkom kongelige pelargonier med blomster op til 7 cm i diameter.

De særlige sorter af disse sorter og hybrider består ikke kun af størrelsen af ​​simple og semimokrome corollas, men også i deres flerfarvede farve. På kronblade er der nødvendigvis pletter, striber eller pletter af kontrasterende toner.

Pelargonium Angels (Angel Pelargonium)

Pelargonium Angels i udseende ser ud som planter af "royal" sorten. Men blomsterne her er noget mindre, og de eksisterende sorter blev opnået ved at krydse pelargoniumet krøllet med storblomstret.

Engle er for det meste masser af pelargoner, som på billedet, der danner en frodig krone fra skud med lille monofonisk løv.

Pelargonium Unicum (Unikt Pelargonium)

Hybridplanter, der blev fremstillet af Pelargonium royal og skinnende, begyndte at blive kaldt unikke. Denne gruppe hører til de ældste sorter, selv om det ikke er så let at finde planter i samlinger af gartnere.

Selvom blomster af denne art, som et billede af en geranium, ser ud som blomster af kongelige planter, men de er meget mindre. Men løvet bliver ofte dissekeret, bølget og har også en behagelig lugt.

For eksempel har geraniumens grønne med navnet Patons Unique, billedet på billedet, en sødlig frugtagtig smag.

Duftende-leaved Pelargonium

Det er duften af ​​de smuldrede blade af geranium og tiltrukket menneskets opmærksomhed på denne plante. Indtil forrige århundrede var fokuset på udvælgelsen af ​​rum geraniumer ikke skønheden af ​​blomster, men duften, fordi planterne fungerede som "levende deodoranter".

Sådanne sorter og hybrider af duftende geranium er populære i dag. De strejker ikke med lyse blomster eller formen af ​​blomsterstande, men de bruges både til smagsoplevelse af kulinariske retter og til husholdnings duftstoffer ved opbevaring af sengelinned eller overtøj.

Afhængig af arten og sorten, som på billedet, kan rumbladet lugte med alle slags frugter, mynte og roser, muskatnød, gulerødder eller nåle.

Pelargonium hjem

Planten, som vi normalt kalder geranium rum, er faktisk en helt anden blomsterpelargonium. Dette er ikke synonymt, men to forskellige repræsentanter for geraniumfamilien! I dag får vi kendskab til sorter af pelargonium - uhøjtidelig, men meget effektiv og nyttig beboer i vores vindueskarm.

Geranium og Pelargonium er to forskellige planter tilhørende samme familie. Familien af ​​pelargoner er græs og buske, indbyggere i sydlige breddegrader, tropiske bælter, afrikanske lande. I Rusland vokser omkring 50 sorter af denne rige familie. En af dem - geranium, eller "kran", som det hedder i folket. Det er en have, koldt resistent plante, der kan vinde i det åbne land. Pelargonium - en slags varme-elskende staude og blomstrende planter, som ikke er egnet til at leve i et koldt klima, og dyrkes som potteplanter.

Disse skønheder lever hovedsageligt i Sydafrika, men findes også i Australien og New Zealand, der kan have klynger, ampel og dværgformer. I en særskilt slægt blev Pelargonium ikke umiddelbart identificeret, før det blev tilskrivet pelargoner. Derfor er det slet ikke overraskende, at vi ofte kalder det "geranium room". Mange mennesker kender kaldenavnet på "kraner næse", som fik en blomst til sin lighed falmede kasser med en lang fuglens næb. Derudover oversættes fra det græske sprog "pelargos" til "kran".

I middelalderlige England blev Pelargoniumblomsthjemmet et symbol på den victorianske æra. I det nittende århundrede fra afrikansk eksotica blev rum geranium regelmæssigt i europæiske huse. Og til dags i udstillingerne kan vi se de mest sjældne sorter fra planteskoler i Sverige, England, Belgien, Tyskland. I Rusland blev det populært i det 19. århundrede, prydet drivhuset i Alexander Garden og Vorontsov Palace blomsterbed på Krim.

Man bør huske på, at alt pelargonium, bortset fra duftende blade, har en særlig lugt, som ikke er alles smag.

Pelargonium zonal kaldes så for den sprudlede zonal farve af løv, lignende kan prale af værelse nål. Normalt sker det i flere nuancer: fra lys ved bunden til mørkt ved kanterne. Farveområdet varierer fra det sædvanlige grønne og gule til rosa og lilla. Der er også forskellige nuancer af blomster af denne elegante art - skarlagen, hvid, lyserød, crimson, lilla, speckled, med plaster, spottet, de kan tæres, terry, kopformet.

pelargonium zonal

Normalt er det bush planter, i højden de vokser fra 12cm (dwarfish) til 120cm (stor). Blomstringen fortsætter hele sæsonen fra forår til efterår.

pelargonium zoned pelargonium zoned

Plyuschlistnye Pelargonium - den anden gruppe, der hedder lighed med vedbend. Løvet af disse arter er mere tæt, tilnærmer dem til saftige planter. Disse er rigelige og krøllede, blomstrende sorter. Der er dobbelt og halv-dobbelt sorter med en meget interessant og farverig farve.

Pelargonium plyuschelistnaya Pelargonium plyuschelistnaya

I blomstringen af ​​Pelargonium lever ivybladet fra forår til det sene efterår, og langs længden af ​​skudd, strødt med blomster, kan nå 1 m.

Ifølge de gamle trosretninger fremmer det røde Pelargonium held i kærlighedsforhold, og hvide hæver frugtbarheden. Og ifølge Feng Shui har denne blomst en gunstig energi.

Duftende pelargonium kan isoleres i en separat gruppe. Nogle af dem blomstrer beskedent diskret, andre har flækkede blade. Men alle er udstyret med dufte, som du kan føle, når du næsten ikke rører ved løvet. Notch roser, oregano, citron, lily of the valley, ingefær, eucalyptus, malurt, mynte, æble, jordbær, cedertræ, muskatnød og mange andre frugter og urter.

Pelargonium duftende Pelargonium duftende

Pelargonium pink - kilden til den berømte geraniumolie, der betragtes som en værdig analog pink. I hjemmet kan blomsterpelargonium duftende bruges som en naturlig smag.

Der er andre mindre talrige grupper, der har optrådt relativt for nylig. Royal Pelargonium - en sort med store blomster. Pelargonium-engle udmærker sig ved usædvanlige blomster, der minder om "pansies". Der er også unikke arter opnået ved krydsning.

pelargonium engel og kongelig pelargonium

Moderne studier bekræfter, at rum geranium absorberer giftige stoffer, desinficerer luften omkring sig selv. Nabolag med det er nyttigt for andre indendørs blomster, fordi Pelargonium afviser insekt skadedyr: bladlus, hvidflyvning og endda møll.

Pelargonium - ikke den mest fantasifulde af blomstrende planter, men kræver stadig overholdelse af visse regler for pleje. Uanset om du har en blomstrende visning eller duftende, vil betingelserne for tilbageholdelse være omtrent det samme.

Pelargonium hjem - lys-elskende plante. Tilstedeværelsen af ​​stabil belysning er særlig vigtig for blomstrende sorter i forårssæsonen. Til dyrkning af zonal og ivy arter er vinduer orienteret mod syd egnede, de er ikke bange for selv direkte sollys. På den nordlige side kan blomsten være meget knappe, eller fraværende helt. De duftende pelargonier er ikke så lunefuldt at lyse, i mangel af et solrigt sted, de kan vokse i penumbraen, men fra et stærkt underskud af lette grene kan strække sig, og løvet kan tynde ud.

Summer Pelargonium blomst kan holde på balkonen, det er tolerant over for temperaturændringer, såvel som sommervarmen. Temperaturområdet, hvori geranium eksisterer uden tab, er fra 5 til 35 grader. Vintertilstand afhænger af temperaturen - hvis det er muligt at give pelargoner med en kølig overvintring, er der ikke behov for yderligere belysning, ved temperaturer over 16 grader er det nødvendigt at belyse planten, så den udvikler sig korrekt. Kunstig belysning om vinteren.

Geranium værelse mest bange for overløb. Om sommeren tørrer jorden hurtigt under blomstringen, og i kølige omgivelser kan det forblive våd i lang tid. Hvis vandløb, kan planten miste sine rødder og dø! Ved temperaturer under 10 grader reduceres vandingen til 1 gang om måneden, hvis planten dvale under forhold på -18-20 grader, kan den forsynes med vand, efter at jorden er helt tørret. Selv om sommeren under aktiv blomstring er det bedre at vandre mindre ofte, men mere rigeligt. 8 regler for vanding af blomster.

Ved sprøjtning af pelargonium behøver hjemmet ikke. I varmt vejr vil vandprocedurer ikke skade hende, men i kølige forhold vil overdreven fugtighed skabe et gunstigt miljø for udvikling af svampe.

Gødning begynder at tilføre fra foråret, når der er aktiv vækst og knoppdannelse. Fedens periodicitet - hver 2. uge. I begyndelsen af ​​foråret, når dannelsen af ​​nye blade forekommer og rodsystemet udvikles, er der brug for en kvælstofkomponent, den er også nødvendig til duftende arter, der er værdsat for udsmykning af løv. Under blomstringen kræver zonal og flakket pelargonium phosphor-kaliumtop dressing, universelle mineralblandinger kan anvendes med overvejelsen af ​​disse elementer (for eksempel med forholdet N-P-K: 16-27-20). Tabel af mikroelementer til planter.

Pelargonium eller geraniumrum reagerer godt på organisk topdressing (mullein, sapropel, biohumus, kompost, aske), som skal bringes i vekselvirkning med mineralgødning. Anvendelse af organiske materialer.

Pelargonium blomst elsker en mættet og nærende jord, så lette tørveunderlag i sin rene form passer ikke til det. På basis af det er det muligt at tage en købsblanding fra chernozem eller mørk torv for at tilføje hertil jordbunden, humusplader. Sørg for at fortynde blandingen med sand, det vil forbedre jordens struktur, fordi den ikke skal være tung og "tilstoppet". I stedet for sand, vermikulit, perlit, fint udvidet ler vil gøre. Flower jorden: vi laver huse.

Formen på potten spiller ikke en særlig rolle, men størrelsen af ​​retterne er vigtig. I en for stor krukke vil det være svært at navigere med vanding. Diameteren skal kun være 2-3 cm mere end rodets størrelse. Ampel former ser godt ud i suspenderede blomsterpotter og busk - i brede kasser. Hvordan man vælger en blomsterpotte.

Skal jeg skære pelargonium?

Beskæring af pelargoniumhjemmet udsættes for en varm forår (marts-april) for at danne en smuk kompakt busk for at forkorte skudene strakt over vinteren. På grenen skal du forlade mindst tre knopper, og små skud kan stimuleres med en knivspids. Beskæring skal ske med en skarp beskærer eller en kniv og dække sektionerne med trækul. På billedet vises trimningsstedet ved den blå linje.

Fra stiklinger kan du dyrke en ny plante. De kan nemt tage rod direkte i jorden - en lys blanding af tørv og sand. Når stilken giver rødder og bliver stærkere, plantes den i et mere nærende substrat. Blomstrende pelargonium reproducerer, herunder frø. Den bedste tid til at plante frø er marts-april. Med en stabil udvikling blomstrer Pelargonium i samme år. Jordbunden til plantning af frø anbefales at forbehandling med "Phytosporin-M" for at forhindre en fælles sygdom af kimplanter - et sortben.

Frøene er plantet i en afstand på 4-5 cm fra hinanden, en smule prisypev jorden, anbragt på en lysbræt under filmen. De første skud ved en temperatur på 18-22 grader vises i en uge og en halv, og væksten afhænger af sorten. Det er nødvendigt at holde jorden lidt fugtig, og at plukke efter udseendet af et andet par ægte blade.

Pelargonium er ikke en kompleks blomst, men i hjemmet er det ikke ualmindeligt at støde på problemer.

Så en blomst kan reagere på skiftende forhold, for at ændre årstiderne. En hyppig grund til forringelse af gammel løv er underskuddet af lys om vinteren. Hvis rummet er varmt, fortsætter bladene med at vokse, men planten ofrer de gamle. For at sikre, at overvintring i svagt lys har passeret uden tab, er det nødvendigt at sænke temperaturen til 16 grader. Hvis dette ikke er muligt, er det vigtigt at organisere en regelmæssig kunstig belysning.

Aktivt gule blade kan med tørring og vanddampning af jorden, sådanne test er generelt dødelige for pelargonium, så stabiliteten af ​​kunstvanding er meget vigtig.

Mere finicky at pleje kongelige, dyrearter. Zonal og Ivy-leaved pelargonium vil gerne blomstre på de solrige vinduer. Stimulere blomstringen hjælper med at afkøle vinteren og foråret beskæring. Efter beskæring er det nødvendigt at sætte gryden på det lyseste sted og begynde at fodre - først til dekorative og løvfældende og med blomsterknopper - til blomstrende planter (for detaljer se ovenfor).

Selv dannede knopper kan ikke åbne og falde ned, hvis blomsten er kold, eller i plejen har der været ændringer. Det anbefales ikke at flytte gryden med planten i det øjeblik, hvor knopperne er udseende, på dette tidspunkt er det især vigtigt at observere stabiliteten af ​​vanding og fodring. Uden lys har unge planter måske ikke tilstrækkelig styrke til at blomstre, men med solskinsdagens indtræden bør situationen normalisere sig.

Brune pletter forekommer på grund af overmodernisering med et overskud af mikroelementer i jorden (salinisering af substratet). Hvis pletterne (også deformation) er af massiv karakter, kan man mistanke om sygdommens tilstedeværelse - svampe, bakterier eller fysiologiske. Plante sygdomme: fotos og tegn. Enkle pletter kan forekomme på grund af hypotermi eller solskoldning. Det er vigtigt at inspicere bladene for tilstedeværelse af skadedyr, hvis resultat også påvirker plantens udseende. Diagnose af skadedyr i billedet.

Normalt på baggrund af resultaterne af overvintring kan blomstavlere observere strakte skud med lange mellemrum og små øvre blade. Situationen kan korrigeres ved foråret beskæring. Gør det bedre med starten af ​​stabilt solrigt vejr, så de nye blade er stærke og tætte. Hvis du laver et hårklipp for tidligt, skal du dagligt tænde planten med kunstige lamper.

Hvis du har spørgsmål, skal du sørge for at spørge dem i kommentarerne. ✿ Hvis du kunne lide artiklen, skal du dele den i sociale netværk.

13 kommentarer

Velkommen! Fortæl mig, tak, hvordan får du frø fra Pelargoszki? Hvorledes skal man indsamle i tide? Efter min opfattelse vil den blomstrende blomsterspids være en frøkasse)))

God eftermiddag, Svetlana!

Ærligvis har jeg aldrig hentet pelargoniumfrø. Jeg plejer at forplante det med stiklinger, der er mange efter foråret beskæring. Men frømetoden for reproduktion eksisterer, men ikke alle pelargonier producerer frø. Hvis du refererer til frø sorter, efter blomstring på peduncle, er såkaldte "næb" med frø indvendige dannet. Det er nødvendigt at vente på modningen, det drejer sig om en måned, så de bliver tørre og let adskilt fra peduncle. Derefter kan frøene plantes.

Åh, Christina, du er meget glad! Velkommen! Så blev det sjovt sjovt! Jeg skrev det store bogstav og valgte et billede i håb om, at det også vil gå med brevet. Men til min beklagelse, har brevet ikke gå væk, jeg prøvede igen og igen (jeg kan ikke arbejde her i systemet) så ventede og stadig gjorde selv den efterskrift. Hun gik heller ikke. Jeg var ked af det og slukket for computeren. Og i dag kommer jeg - som et barn var glad for, at alt er på plads. Nu om sagen: Disse billeder blev taget i flere uger før beskæring. Da jeg skrev til dig, at jeg ville tage et billede. vær ikke svært Men jeg kunne ikke sende dem. Og i går måtte jeg bare sende dem. Sandsynligvis viste det sig! Så nu er alt klart for dig. De hvide blade faldt gradvist væk. Jeg besluttede at afskære, fordi det er højt Pelargosa. Jeg beklager, at det var svært for hende. Nå og samtidig har jeg en ny spire, håber jeg. Her så. Og forholdet mellem jord og tofu skrev jeg forkert. Der er jorden torv 3: 1. Så du kan blande dette land med tofu. Der sælgerne så * anbefalet *, men jeg stoler ikke på dem. Det er alle solgt på markedet. Jeg kan godt lide keramiske gryder af tulipaner og granulater uden glasur. Du har på billedet, der er en gryde uden glasur lyst, det er bare hvad jeg kan lide. Jeg skriver nok for meget, jeg nok og. følsomme. Okay tak Ahh! Kan en plante blive plantet uden rod? På det går bladene godt. Jeg vil også gerne lave blogs. Farvel! Held og lykke! Har et godt humør.

Natalia, viser det sig, at din pelargosa nu er blevet kortere? Korrekt gjort alt. Det kan fornyes årligt, skåret ud strakte kviste. Hvis du vil, kan du skrive direkte til min mail: [email protected] Uden glasurpotter er ikke let at finde selv hos os, de er alle farvede. Dette forværrer deres luftgennemtrængelighed lidt, men ikke kritisk. Du har også held og lykke til din "ward")))

Pelargonium zonal, plantens højde er nu 40 cm, potens diameter er 15 cm.

Christina, hej! Jeg har ikke skrevet til dig i lang tid, jeg er ked af det. Jeg skar mit geranium med 2 toppe. Sæt dem i vandet. En af dem forsvandt hurtigt, og den anden vokser godt i vand. Vi gik til bladene. Og på de vigtigste sapling (skiver smurt aktivator.coogle) gik sidebladene. Indtil videre. Men jeg taler ikke om det. I dine anbefalinger har jeg ikke fundet nogen form for potty til en pilargonium i form. Jeg ved ikke, hvad hendes rødder er. Jeg vil plante en ny proces direkte i en ny gryde og købe det jord. Der er kun jord til blomstervogn og torv. Jeg vil blande det hele. Der er omkring 1: 3. Gryden købte keramik efter eget skøn - en tulipan, jeg kan ikke lide at den er dækket af glasur. Men vi har meget få valg. næppe fundet det. ikke lille. Høj 15 cm i diameter 19. Der vil være en sådan gryde. for små.? Og hvordan man formerer Pylargonium, fandt ikke. Det er alt for nu. Jeg kan ikke skrive mere - skærmen er floundering-hvordan det opvarmes, slukker. Tak. Hvis du finder tiden for mig, vil jeg være glad. Jeg beundrer dig bare. Du svarer næsten øjeblikkeligt - hvordan finder du det hele tiden. Sikkert, du har en familie, bekymrer dig nok. Senere skriver jeg. Hvis hvor ikke så skriver jeg - seg.ochen det er træt.

Natalia, jeg er glad for at du skrev. Fremragende resultat, tillykke. På billedet er "moder" planten? Gule blade er nye, som er vokset efter beskæring?

Ved første øjekast er jorden i gryden lidt "tung", med den næste transplantation fortyndet den med tørv. Næste forår kan din voksne geranium transplanteres i en pot med en diameter på 3-4 cm, der er større end dette.

Tak for bemærkningen - tilføjede i artiklen information om potens størrelse og om avl. Om størrelsen af ​​puljen til nye anlæg ... Det afhænger af størrelsen af ​​dens rodsystem, er det ikke ønskeligt for det at være meget mere, hvor det er muligt at 3-4 cm. For at forlade reserven for vækst, er det bedre at transplantation som du vokser derefter. Keramisk eller plastisk - er ikke vigtig, også i form af Pelargonium, er der ingen specielle krav. "Tulip" vil være lige højre (jeg er også i denne voksende).

Brug ren tørv til at fortynde jordblandingen. Du kan bruge til plantning og havejord (forklart det, så der ikke er skadedyr), fortynd det med tørv, sand. Et universelt købt substrat kan også bruges i ren form, hvis det er en blanding, så har den allerede alle komponenterne.

Tak for dine venlige ord, Natalia! Jeg svarer straks, når det viser sig. Nu er det mange sager om sommeren, derfor er det ikke altid muligt. Men jeg forsøger, stedet er min hjernebarn, og jeg kan godt lide blomster meget. Alt kombinere kan være svært, men for noget interessant)))

Natalia hej! Tak for dine venlige ord. 🙂

Den lavere løv bliver normalt gul, fra mangel på lys og lige fra alder. Når der er overflødigt blad, er det brunt ved kanten, forårsager sygdommene også åbenbare pletter (ofte pletter). Hvis bladene har en ensartet farve, bare ikke lyse grøn og bleg, gullig, måske mangler nogle mikronæringsstoffer (især hvis de nye blade bag i udvikling). Især hvis den blomstrer samtidigt. Foder du noget? Bladene ændrer ikke deres farve til grønt?

Jeg tror ikke desto mindre, at det måske ikke har nok lys, dette er også sagt af langstrakte kviste. Brug gradvist til solen, du kan påføre direkte stråler til de østlige eller vestlige vinduer, hvor solen er blød indtil kl. 12 eller efter 2 dage.

Jeg fortæller dig, hvordan jeg ser efter min pelargonium. Har kun købt i år, en lille stilk på markedet. Straks transplanteret i en gryde og sætte den på det solrige vindueskarme (sydvest). Jeg fodrer hvert sekund vanding gennem tiden med et mineralsk kompleks / organisk (granuleret hestgødning). Voksende aktivt, store pinduner. Jeg bemærkede, at de gamle nedre blade bliver gule med vækst på grund af kronens tæthed, de mangler lys. Når hun hældte lidt, fik en del af bladene straks en gul bezel. For Pelargosha, som jeg forstod, er det vigtigt: meget lys, stabil vanding og top dressing under blomstringen. Det ville være interessant at se på dit plantes foto.

Christina, hej! Det er meget taknemmeligt for dig for svaret. Jeg har mistanke om, at min pylargoche mangler sporstoffer. På os er jorden ikke sådan som i dig i Rusland. Praktisk set er det gul. Nu vil jeg se efter lokket. Igen har vi et lille valg, men jeg synes at finde. Ja, bladene virker med vækst, så stærkt gul. Der var også en knoppe gul. Jeg er overrasket - i denne stilling blomstrer det stadig! Der er ingen direkte stråler i min lejlighed på hver side. Kun om aftenen skråstråler, men kraftige, fordi solen er meget varm. På dette tidspunkt på termometeret på vinduet 40 *. Selv gardinerne skal lukkes. Så jeg tror, ​​at min Pylargonium har nok lys. På de andre vindueskarmer betyder lyset. mindre. Og for nylig viste de nederste blade brune pletter. Rådgive om, hvilken anden befrugtning der findes! Måske i din artikel er der sådanne anbefalinger, jeg vil se. Vi har et lille valg, der er ingen butikker, kun der er nogle på markedet. Jeg vil forsøge at lave et billede, men jeg kan ikke gøre det selv, jeg beder dig om at lægge en computer, det er et spørgsmål om tid. Tak igen for det bekvemme sted og opmærksomhed på mig og min baby. Held og lykke til dig og dine nabos kærlighed.

Natalia, tak for dine ønsker! Også du er alt godt, held og lykke i blomsteravl og mere behagelige følelser i livet.

Hvad angår de brune pletter, kan jeg antage, at dette er et overløb. Det mindste overskud af fugt påvirker straks. Mellem vanding lad os tørre jorden næsten helt. Let tørring for geranium er bedre end overskydende vand.

I tilfælde af fodring. Jeg har en artikel: flowery-blog.ru/poleznie-statiy/udobreniya-i-podkormki/podkormka-rastenij-mineralnye-udobreniya.html Den beskriver de mange forskellige gødningsstoffer.

Nogle specielle befrugtning af pelargonium er ikke nødvendig, du kan bruge almindelige mineralblandinger til blomstring. Jeg brugte "Agricola" i en flydende og opløselig form, "Fertik" er også en god gødning, "Rainbow" i flydende form, jeg kunne lide. Sådan befrugtning kan findes selv i hardwareforretninger. Jeg bruger også gødning "Summerman" - det er økologisk halvt, med ekstrakt fra hestgødning og urter. Jeg havde også "Organit" - det er tørgranuler med fuglefed og hestemest, de kan bestilles via internettet.

Gød lidt over halvdelen af ​​doseringen hver anden vanding. Under blomstring og vækst af geranium ernæringsmæssig hjælp vil være nyttig, men overdriv det ikke, for meget overskud. Fra overskydende forekommer der straks pletter på bladene.

Ifølge dig nok lys til efterfølgende vanding, købe nogen universel gødning til at starte, og din pelargosha vil glæde blomstring og danner sunde blade. Og jorden på os også ikke så varm, den ler og tung, ikke for alle farver. Jeg plejer at tage et stykke jord med et forstadsområde, fortynde det med købte lys tørvejord, kan stadig tilføje vermiculit (det løsner), dacha jord aldrig bruge i sin rene form.

Held og lykke til dig! Skriv om dine succeser, vedlæg et billede af din skønhed!

Vær ikke bange for, at der ikke er nogen "svar" -knap, du kan klikke på "svar" på min tidligere kommentar for at indsætte et billede (denne funktion er lige under kommentarformularen).

Christina, hej! Endelig fik jeg at skrive dig et brev. Alt var ikke op til det. For sin geranium købte hun jord i en pakke på ca. 2 kg. og tærskens midtpotte. Jeg tror, ​​det er helt blandet og transplanteret i denne jord. I den nederste del af gryden vil jeg placere den knustede skal fra æggene, ca. en tredjedel fra gryden. Min geranium har et rhizom og 2 lange grene. Jeg vil dele disse grene inden transplantationen. Er det muligt? Og vil jeg gøre alt rigtigt, som jeg skrev? Der vil være flere spørgsmål senere. Tak. Jeg vil forsøge at sende et billede.

Hvordan er din pelargon? Land købt - sort jord? Det kan tilsættes til en blanding af vermikulit eller perlit, det forbedrer jordens struktur. Ethvert bagepulver er egnet: savsmuld, flodsand, bark, og det er også nyttigt at tilføje kul, det forhindrer sygdomme og råd. Skallen kan bruges i stedet for dræning, som mange gør. Kun tag ikke for lidt en gryde, så den er lidt mere end rodsystemet, og der var ikke for meget fri jord. Ellers vil det tørre i lang tid, og der bliver skabt overskydende fugt i puljen. Nedenfor anvender jeg et billede af min plante. Her vokser hun i denne krukke med mig, vokser ud af en lille kvist. Jeg planlægger at ændre det næste forår i lidt større.

Og hvordan skal man dele grenene, hvis der kun er et rhizom? Og er det værd at skaden planten igen? Plant det som det er, lad det være en mere storslået buske, så kan du klippe det og det vil vokse.

Velkommen! På mig på geranium er der unge blade med gul farve! Er det en norm eller en sygdom? Selvom jeg har nok sol! Kun ikke direkte stråler. Grenene på den er meget langstrakte. Hvordan kan jeg hjælpe hende? Har i foråret en lille spire. Jeg vandrer, når den øverste jord tørrer, men hver dag, fordi. Vi er meget varme, jeg bor i Tasjkent. Jeg elsker virkelig hende. Blomstre allerede 2 gange. Der var 2 blomster. Sandsynligvis er svaret ikke snart. Men jeg vil vente meget. Tak! Virkelig dit websted. Natalia.

Tilføj en kommentar Annuller svar

"At leve, du har brug for solen, friheden og en lille blomst" ✿.

Forfatter af siden: Reznik Kristina.

✿ Tjek vinterhytten i haven. Tilsæt sne, hvis det ikke er nok mellem planterne.

✿ Udfør en inspektion af de eksisterende frø af blomsterafgrøder: hvilke planter er der i jorden, og hvilke planter der er plantet i frøplanter.

✿ Bevar opbevaringsbetingelserne for løg og knoldeplanter. I slutningen af ​​måneden forberede pærerne til at tvinge i februar.

✿ Det er på tide at starte planlægningen for fremtidige plantager.

✿ Forbered substrater til frøplanter, køb gødning og tjek garden tools.

✿ Overvåg fugtigheden i lejligheden, spray indendørs planter oftere.

Analysér belysningen. Giv om nødvendigt belysning med kunstige lamper.

3. januar - 16. januar (den aftagende måne) - det er ønskeligt ikke at gennemføre traumatiske procedurer, det er muligt at klemme det for at indeholde vækst.

18. januar-30 januar (den voksende månen) - Gunstig tid til at indføre gødning, transplantation og beskæring, plantning af frø, stiklinger.

Seneste kommentarer

 • Christina til posten Euharis: hjemmepleje
 • Elena til posten Euharis: hjemmepleje
 • Christina til posten Euharis: hjemmepleje
 • Elena til posten Euharis: hjemmepleje
 • Elena til posten Euharis: hjemmepleje

Webstedet leder efter blomsterhandlere! Bliv medforfatter: send dine billeder og tip. Alle artikler fra læsere udgives under overskriften "Blog", og korte noter offentliggøres i afsnittet "Tips". Din personlige erfaring er meget vigtig!

Indendørs geranium: fotos, arter og sorter

Pelargonium (Geranium) er en semi-busk eller græsklædte blomst, der tilhører gruppen af ​​pelargoner. Mere end 400 af dets sorter findes i alle verdens hjørner. Dets navn blev kaldt fra grækerne på grund af frugtens form, der ligner en kranbæger, og i Tyskland kaldes denne blomst "storkens næse".

I Europa blev pelargonium importeret fra Afrika i det 17. århundrede. Plantens egenartede lugt og ornamentitet vandt hendes store popularitet i aristokratiske kredse, og bagefter begyndte pelargoner at forekomme i andre landes haver. Pelargonium kom ind i vores land i det 18. århundrede, og fra det tidspunkt blev det den mest foretrukne blomst af næsten alle gartnere. Dette skyldes sine smukke blomster, aktiv vækst og uhøjtidelighed i plejen.

Pelargonium arter: billede og beskrivelse

I det naturlige miljø er der omkring 250 arter af geranium. Udviklingen af ​​opdrættere tillod oprettelsen af ​​talrige hybrider og sorter, der var forskellige i form, farve på blade og blomsterblomstrer. Room Pelargonium er opdelt i flere grupper:

Denne slags blomst er den mest populære, såvel som mange arter, der har et stort antal sorter. Alle sorter af denne geranium er ret stabile og præget af frodige blomster. Oftest har alle rums geraniumer af denne sort en ret kuffert med et rigt løv af afstivningsform og en rand af brun eller rød nuance. Bladene af denne sort er pubescent, og samtidig skaber de en ejendommelig lugt.

I form af blomster zonal pelargonium er:

 • Terry - på blomster mere end 8 kronblade;
 • Halv-dobbelt - på blomster op til 8 kronblade;
 • Almindelig - de har 5 kronblade.

Formen af ​​blomster af denne sort varierer også:

 • Tulipaner er som blomster af lukkede tulipaner;
 • Rosebuds, med rosa eller røde knopper, der minder om en form for ufuldstændigt åbne roser;
 • Kaktus med snoet og smal kronblade, ligner et rødt krysantemum;
 • Stellat, blade og blomster gentager stjernens form;
 • Formosa, med blomster i form af en stjerne og dissekeret i 5 dele løv;
 • Dekoner, små blomster, samling i buketter af violet, rød og lyserøde nuancer.

Farven på kronbladene adskiller sig også i sin sort. De kan være multicolored, bicolour eller monochrome, med eller uden en kant. Separat, de blomster der hedder "fugleæg", de har mørke ægformede imprægneringer med stiplede prikker og striber. Blomstringen af ​​denne klasse af pelargonium sker hele sommeren, og hvis planten ikke er placeret om vinteren i en hvilestilling, så kan den blomstre hele året rundt.

Zone Pelargonium er også opdelt i højde:

 • Mikrominiatur - op til 14 cm;
 • Dværg - 14-25 cm;
 • Normal - 25-70 cm;
 • Irins - op til 70 cm.

Navnet på denne art af geranium er givet ved farvningen af ​​bladene, med tydeligt markerede områder, den centrale del og kantningen har en anden skygge. Fælgen kan være rød, hvid, blå og bard farver. Mellemens blade er meget forskellige, selv sorte, sølvfarvede eller gyldne. Der er sorter med trefarvet løv.

Det betragtes som den mest attraktive plante af denne sort. Den har store blomster af meget forskellige farver: lyserød, hvid, lilla, burgunder og rød. Diameterne af blomsterne kan nå 16 cm og samme størrelse i højden.

Hybrider af denne plante begyndte at fremstå i det 19. århundrede, og den kongelige geranium blev den rummelige favorit af gartnere over hele verden. dens Store blomster af terry eller simpel form har bølgede eller bølget kronblad, hvor der hele tiden er band eller et mørkt sted, hvilket er et karakteristisk træk ved denne sort. To kronblade på toppen er større og fløjlsagtige end andre.

Planten kan nå en højde på op til 15 cm. Hvis man ser på billederne af den kongelige geranium, kan man se, at de ru og hakket blade er meget ligner ahornbladene, og samtidig er de både monofoniske og lyse.

Denne klasse af pelargonium er den mest lunefuldte blomst af alle geraniumer, mens blomstringstiden er meget mindre end den for andre (ikke mere end 4 måneder) og forekommer kun efter to års vækst.

Denne slags geranium har de mest behagelige aromaer, som den modtog sit navn samt anerkendelse af gartnere. Hvis du omhyggeligt berører plantens blade, kan du straks føle forskellige stærke smag, blandt dem kan du mærke citronen, rosen, jordbær, ingefær, mynte.

Til dato er hybrider, der lugter af æble, muskatnød, lilla, mandler, fyr og selv ananas og kiwi udklækket.

Blomsterne i dette rum Pelargonium er små og som regel har en lilla eller lyserød farve, såvel som forskellige former. Den skarpe blade har 5-7 dele. På billedet kan du se, at bladene af duftende geranium ligner terry.

Brug af duftende pelargonium

Fra denne planteart opnås geraniumolie, der besidder et stort antal unikke egenskaber og har en stor anvendelse inden for medicin, parfume, kosmetologi og også i madlavning. Denne olie tilsættes til sirup til drikkevarer, gelé og slik. Et par dråber af denne olie fjernes, lejlighedsvis en ubehagelig lugt af mælk.

Blad af denne sort tilsættes til te, tærter og frugtretter. Ved hjælp af dem laver de duftende sukkerarter. Til dette formål lægges lag sukker og blade i en glasbeholder. Banken er udsat for solen i 14 dage. Efter at bladene er fjernet, og direkte bruges sukkeret til at lave forskellige retter.

Denne slags geranium er en rigelig type urteagtige planter. Fragile og flydende skud af denne plante kan være op til 1 m lange. Skinnende ark med rige grøn farve i form af en stjerne ligner vedbend, der gav navnet til denne blomst.

Blomster i knoppen kan være dobbelt, halv-dobbelt og enkel størrelse op til 5 cm. Deres farve kan variere fra ren hvid til sort og blå. Blomstrende passerer i begyndelsen af ​​sommeren til slutningen af ​​efteråret.

Fremragende udseende som dekoration af loggier og balkoner, Desuden, når flere arter med forskellige farveknopper er plantet i en hængende gryde.

Denne type geranium er karakteriseret ved voldelige blomsterblomstrer, der ligner blomsten "Pansies". Plante op til 35 cm høj (med konstant beskæring) har en temmelig elegant form, storslået forgrening og uhøjtidelig pleje. Blomstringen fortsætter hele sommeren, blomsterne kan være lyserøde, hvide, lilla, lilla med mørke strimler eller pletter på de to øverste kronblade.

Disse blomsters alder har været mere end et århundrede. Unicums blev opnået ved at krydse strålende og kongelige sorter. Mørkegrønne blade af planter er stærkt dissekerede og har en let krydret lugt. Blomster ligner meget de kongelige pelargoner, men lidt mindre i størrelse. Som regel har de en mellemhvid farve og en rød farve på bladene. Varianter af lyserød og hvid er få i antal. Nogle arter er kendetegnet ved mørke striber og pletter.

Dette er en temmelig usædvanlig slags geranium. Stænglerne af planten, der er lignified nedenunder, er stærkt buede og forgrenede. Med øget tørhed af luft og svagt vanding forlader busskurene. Anlægget har lidt bizarre former, der ligner forskellige fantastiske væsner. Grenene har nogle gange rygsøjler. Denne blomst er normalt valgt til dekoration af bonsai, og i rollen som eksotiske planter til at dekorere rummet. Af de 10 sorter af denne plante, som regel, kan man finde geranium cortiose, hunchbacked, fluffy, kødfulde, vinkel og tykt-stalked.

Populariteten af ​​denne række geraniumer fortjente på bekostning af dens stærkt dissekerede, pubescente, lyse grønne blade af kompleks form. Busken er ret høj, den kan vokse til 1,5 meter. Når du rører bladene begynder at udsende en stærk citron smag.

For de unikke helbredende egenskaber hos mange arter af geranium, kalder bulgarere det "kursted". Og faktisk fungerer det godt for mange sygdomme:

 • Tandpine passerer, hvis du holder geraniumet et stykke tid i munden;
 • Betændelse og en følelse af smerte i otitis kan fjernes med mosede blade af duftende pelargonium, hvis du lægger dem i øregangen.
 • Infusionen af ​​geraniumer er fremragende til stress og neurose, og behandler også gigt og forkølelse;
 • Geraniumpladen fastgjort til håndleddet stabiliserer trykket;
 • Ved en kløe bruger sår, ømmer og eksem bade fra bladene;
 • Duften af ​​denne blomst eliminerer irritabilitet, søvnløshed og hovedpine;
 • Desuden hjælper planten med kæledyr med behandling af en øremide;
 • Decoctions af rødder og blade bruges til nyresygdom, salt deponering og diabetes.

Når vi taler om pelargonium, kan vi ikke undlade at nævne den æteriske olie, der er fremstillet af denne plante. I dag er kosmetik-, parfume-, konfekture- og sæbeindustrien ikke tilstrækkelig nok til anvendelse. Også uden denne olie er farvning og dressing af visse hudtyper umulig.

I folkemedicin bruges et par dråber olie fortyndet i et glas vand til behandling af mavesår, urinveje, diarré, diabetes, blødning.

Også denne olie er et anthelmintisk stof. Bad med olie bruges til eksem, forbrændinger, forhøjet blodtryk og hovedpine.

Men glem det ikke, ligesom alle folkemetoder til behandling, Brug af pelargoner har nogle kontraindikationer, mens det ikke kan erstatte medicinterapi. Derfor skal du konsultere en læge, inden du behandler med det.

Geranium renser helt luften, fjerner ubehagelige lugte (f.eks. Dampe). Samtidig kæmper hun godt med møller, fluer og myg.

Denne blomst betragtes som en talisman, der beskytter huset mod mange problemer og tillader ikke folk at komme ind i det med dårlige hensigter. Anlægget har en positiv energi, fordi mange overtro og tegn der er forbundet med det har en positiv retning.

Hvis denne blomst er i huset, så husholdninger næsten aldrig lider af stress og ikke skænderi. Ifølge antikke overbevisninger beskytter geraniumolie mod ondt øje, mørke kræfter og andre onde ånder. Og pigerne bar små poser med pelargoner for at tiltrække suitorer. Og damerne i deres alder bidrog de til at bevare ungdommen og tiltrækningskraften.

Blomstrende hvide geranium var et tegn på at føje til familien, fordi det er almindeligt at give det til par, der ikke kan have børn i lang tid. Samtidig beskytter hvide geranium stadig mod ødelæggelser og katastrofer.

Men den røde geranium er nyttig for de par, der altid er i konflikt med hinanden. Denne blomst bringer roen til huset og fjerner alle negative følelser.

En væsentlig rolle i den lyserøde geranium. Hun kan genoplive parrets slukkede følelser i lang tid sammen. Det bringer følelser, lidenskab og glæde tilbage i relationer. Det bruges også mod hekseri. Fordi det er en blomst af glæde, anbefales det at holde det i hjem, hvor kreative mennesker lever.

også der er en overbevisning om, at geranium, især rødt, hjælper sine ejere med at ordentligt styre penge, der ledsager materielt velbefindende. Og hvis du installerer den i nærheden af ​​azaleakrukken, kan indstrømningen af ​​penge ikke undgås.

Astrologer siger at rum geranium hurtigt kan slukke raseri og vrede, neutralisere negativ energi i værelserne, udvikle en sans for humor og slappe af nerverne.

På steder, hvor der er geranium, er der aldrig en slange.

Hvis dette anlæg er i virkeligheden, er i det mindste en del af de foreskrevne egenskaber, spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at plante pelargonier derhjemme er ikke længere relevant, placere den på din vindueskarm, måske vil det være muligt at dekorere dit hjem og slippe af med mange problemer i familien og hjemmet .


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + 3 =