Pelargonium tulipformet foto

Historien om udseendet af tulipan geranium og særegenheder af plantepleje

Fantastisk plante geranium, som i stedet for frodige paraplyer vises blomsterstande er mere som elegante buketter af bittesmå halvåbne tulipaner blev først præsenteret for fans af kultur i 1966.

50 års tulipan geranium historie

Det skete i USA i børnehaven af ​​Andrea familien, hvor tulipan geranium blev opdrættet, kaldet det på grund af de usædvanlige blomster.

Den første i geraniums historie med blomster, og den resterende halvåbning i hele blomstringen, hedde Patricia Andrea. Amerikanske opdrættere Robert og Ralph Andrea var så lidenskabelige med at få nøjagtigt tulipaner, at de i løbet af de næste par år lykkedes at få nogle mere spektakulære sorter. Nogle af dem blev navngivet som den første klasse til ære for kvinder, der er tæt på opdrætterne.

Europæiske blomsterproducenter kendte sig som i fotoet tulipanformede pelargoner, kun 20 år efter udseendet af de første planter. Samtidig forårsagede blomsterne ikke kun ægte interesse, men også en masse kontroverser.

Det antages, at tulipanen geranium kompleks i udvælgelsen, og det er forbundet med strukturen af ​​blomsten og den begrænsede tilgængelighed af støvdragere og pistil. Derfor viste i et halvt århundrede i verden ikke mere end to dusin sorter og hybrider af disse fantastiske planter.

Men blandt specialister er der en anden forklaring på arten af ​​den usædvanlige form for blomster. Måske var denne art af geranium ikke kunstigt opdrættet, men det var resultatet af en naturlig spontan mutation af nogle sorter af zonal geraniumer med simpel flad halo. Skeptikere vellykket familie planteskole Andrea kaldet selv formodede forfædre tulipan sorter - gamle Grandiflora geranium produceret i Frankrig i begyndelsen af ​​det XIX og XX århundreder.

Alle i øjeblikket eksisterende sorter af geranium blomster i form af miniature tulipaner - er genstand for drømme blomsterhandler-elskere, der ikke er ligeglade med de blomstrende prydplanter.

I dette tilfælde er planterne alvorligt forskellige fra hinanden. I undergruppen er både høj eksemplarer højden af ​​skud med op til 70-80 cm, men blandt tulipan pelargonier og ægte dværg hybrider og sorter.

Planter er kendetegnet ved væksthastighed, farve, form og endda antallet af kronblade i koronet. I gennemsnit indeholder hver blomst fra 6 til 9 kronblade, som kan være lige eller har regnet med hakket kanter. Den indre del af centimeter corolla er altid mere farvet end den der vender udad. Frodige blomsterbuketter af tulipanlignende pelargoner, som i billedet, består af 20-40 blomster.

Billeder af tulipanperaner er slående i forskellige farver og dekorative planter med lyse figurer. Ønsker at blive ejere af sådanne planter hvert år bliver mere og mere.

Egenskaber ved pleje af tulipanperaner

I pleje af tulipaniserede geraniumer er næsten lige så sløv som deres kongenere med almindelige blomster. Med passende opmærksomhed blomstrer de, vokser og formidler sig. Til udplantning af prydplanter kan anvendes som en universel klar blanding og substratet uafhængigt fremstilles ved blanding af lige dele havejord, tørv, sand og en lille mængde til at bibringe jord sprødhed.

Pelargonier er bange for vandlidende jord og stillestående vand i det, så bunden af ​​potten hældte en kraftig drænlag.

Plantede planter hele året rundt bør ikke mangle i sollys. De bedste tulipanformede pelargoner føler sig under lyse, men diffuse belysning. Hvis du sørger for at fremhæve buske, kan blomsterblomsterne ses om vinteren. I skyggefulde områder svækker skud af tulipan geranium, strækker sig. Løvet bliver blege, når der er mangel på sollys, nogle knopper kan ikke danne og udfolde sig.

På værelset behøver pelargoner ikke særlige betingelser for tilbageholdelse. Hovedårsagen er at om sommeren bliver luften opvarmet til 20-26 ° C, og atmosfæren vil være 5-7 ° C køligere. Planter tolererer ikke udkast, hvorfra den tulipanformede geranium er bedre beskyttet. Den tørre varmluft, der kommer fra varmeovnen, er ikke god til at blomstre.

I de varmere måneder, når behovet for fugt er høj, tulipan geranium vandes hver anden dag, og sørg for, at vandet ikke stagnerer. Om vinteren er vanding meget mindre almindeligt, men det er på ingen måde muligt at tørre en jordens sky under en blomst.

Foder udføres fra forår til efterår, ved hjælp af flydende komplekse stoffer med en lille mængde kvælstof, ellers vil planten give meget løv, men blomstring af geranium vil ikke gøre dig glad

Som andre sorter af blomstrende pelargoner, skal tulipan sorter have beskæring og prischipke. Disse operationer er designet:

 • forbedre formen af ​​busken;
 • forårsage forgrening af skud
 • gøre blomsten mere blomsterknopper.

Som et resultat ser planten mere dekorativ og attraktiv ud, og endog blomstrer langt mere frodigt end før beskæring, inkluderet i systematisk pleje af tulipananium.

Ud over at klemme toppen af ​​skuddene bør fjernes overdrevne blomster og afgrøder dyrket uhyre forlænge dyrket spirer.

De afskårne toppe er et vidunderligt plantemateriale til reproduktion. Fordi tulipan geranium frø, som på billedet, er det ikke altid let at finde, og deres spireevne for begyndere elskere af kultur kan give problemer stiklinger var den mest almindelige måde at få nye anlæg.

Stiklinger opnås om foråret eller efter afslutningen af ​​masseblomstringen - i efteråret. Ro-geranium kan være i almindeligt vand, et let substrat fra tørv og sand eller i en opløsning af et roterende stimulerende middel. Efter udseendet af de første rødder plantes stilken i jorden og udsættes for et lysvindue.

Den eneste egenart af tulipananien, som blomsterhandleren kan støde på, er udseendet af skud med almindelige blomster. I dette tilfælde er det bedre at skære en sådan stamme under bunden. Sådanne overraskelser er ikke udelukket ved dyrkning af planter fra stiklinger. Tilstedeværelsen af ​​spontane mutationer antyder, at sorten ikke er tilstrækkeligt fastgjort, men dette forringer ikke den miniaturiske "tulipaner" dekorativitet og overraskende tiltrækningskraft.

Hvis du har et spørgsmål, så kan du spørge det i kommentarerne til artiklen nedenfor!

Vores eksperter besvarer dit spørgsmål i den nærmeste fremtid (1-2 dage), abonner på kommentaren i tide for at modtage en meddelelse om svaret!

som geranium tulip-lignende hvordan man køber frø

Vi sælger ikke frø. Spørg på den lokale blomsterbutik. Desuden bestiller mange blomsterproducenter frø i onlinebutikker.

cveti-sad.ru

Geranium tulipformet

Hvilken slags geranium "at få" på vindueskarmen? Altid ønsker noget usædvanligt, så ingen andre ... Og der er sådan. Interessant og attraktiv gruppe af sorter.

Til kønnere af elegant pelargonium - geranium tulipformet.

Blomster ligner meget tulipaner, tk. må ikke åbnes helt. Meget god, lille posies.

Dette og otlichayutsya fra de resterende hybrider - næsten ubrudte butonlignende blomster, i form meget ligner tulipaner med 6-9 kronblade.

Tulpan-lignende pelargonium dukkede op i 1966 i Boston. Den første tulipanformede pelargonium blev udskilt af de amerikanske opdrættere Robert og Ralph Andrea (Robert & Ralph Andrea) blev mærket "Patricia Andrea".

Nu er der kun 14 sorter, og de er alle meget forskellige. Der er høje og håbende unge damer, der er små absolut ikke travlt med at vokse, krummer. Farveskemaet er smukt: fra den delikate lyserøde farve - til den vanvittigt skøre skarpe skygge!

Som hver skønhed udsmykket sig med enestående blade.

Typer af tulipanformet pelargonium er endnu ikke helt stabile og har tendens til at genoprette den oprindelige forældremyndighed. For at forhindre og normalisere udviklingen af ​​blomsterstanden er det tilstrækkeligt at afskære helt åbne blomster.

Pas på tulipan pelargonium

Pas på plantning, beskæring og befrugtning som en zonal pelargonium.

Denne gruppe af sorter ligner ikke direkte sol, varmt vejr og overdrying. Under sådanne betingelser vil gener i bedsteforældrene springe og floretterne vil udfolde sig fuldstændigt. Det er ønskeligt at fjerne sådanne grene på en gang. Tulipaner elsker også vand meget. Især i varmt vejr. Ved god vanding forbedrer udseendet mærkbart.

Foder pelargonium om foråret og sommeren hver anden uge med en vandopløselig gødning med højt kaliumindhold. Prischipka skud vil bidrage til bedre bushiness, og fjernelse af falmede blomster mere rigelige blomstrende.

Disse pelargonier blomstrer bedre og udvikler sig på et beskyttet sted, de er smukke planter til loggier, terrasser og verandaer.

Disse små indsatser er værd, så samlingen vokser så smukt ...

Geranium tulip-lignende vilje og meget lange blomster, der danner enorme caps.

Et andet interessant websted. Klik på billedet!

 • Geranium tulipformet: 13 kommentarer

  Sådan pelargonium - geranium jeg har endnu ikke haft at se! Meget elegant plante. Faktisk er blomster overraskende ligner tulipaner.

  Mens det er sjældenhed. Men lad os håbe at snart vil denne skønhed være oftere i vores samlinger.

  Meget interessante ting, hvad en skønhed. Tak, jeg lærte for første gang om denne geranium, nu ved jeg, hvad jeg skal kigge efter.

  Ja, en fantastisk skønhed. Meget usædvanlige blomster.

  Jeg har sådan en geranium. Meget smukt! Nu drømmer jeg om at købe en rose.

  Ja, rosebuds mødes sjældent, jeg har heller ikke en.

  Hvilken smuk plante! Jeg så forskellige geraniumer, men jeg har aldrig set en sådan her. Awesome skønhed!

  Ja, smukt. Dekorer enhver samling.

  Utrolig skønhed. Virkelig som en tulipan. I en levende, forresten aldrig set

  Geran- skønhed! Det er kun for at finde, hvor du kan købe det!

  Meget usædvanligt og meget smukt! Jeg vil have samme geranium, hvor vil jeg få det?

  Jeg har aldrig set en sådan blomst, men det er hjemme eller have, fortæl mig hvor det kan findes, meget smukt

  Og i dag har jeg blomstret sådan her. Jeg blev forelsket i hende

  Geranium tulipformet: et foto af eksotiske pelargoner, hvordan man skal passe på det, hvor du kan købe

  Geranium findes i to versioner - værelse og have. Begge dage er populære og efterspurgte. Der er næppe et hus, hvor du ikke vil se et værelse geranium på vindueskarmen. Og hvor god er det i blomsterarrangementer!

  Med god pleje blomster hele året rundt. Og opdrættere forsøgte og afledte denne kultur, ikke kun med blomster, der har en række farver, men også en fantastisk form. For eksempel har der i mange år været en uforglemmelig glemt geranium tulipformet.

  Planteegenskaber og egenskaber

  Geranium værelse eller på anden måde - Pelargonium - en repræsentant for familien Geranium. Denne plante er let at pleje og formere sig. Der er flere mest almindelige typer af geranium:

  1. duftende: blomstrer ikke rigeligt, men er karakteriseret ved en stærk lugt, der kommer fra bladene;
  2. Royal: blomstrer med lyse, store blomster, men der er næsten ingen lugt;
  3. zoner: universelle, gode i indendørs kultur og i blomsterbed
  4. plyuschelistnaya: ampel form, dyrket i blomsterpotter;
  5. unik: En lille, men gammeldags gruppe af blomster, som refererer til høje former med lignified stængler;
  6. Pelargonium engel: små planter, der minder om pansies, med duftende blade, vokser "under den åbne himmel."

  Geranium tulipformet adskiller sig fra andre familiemedlemmer blomster ligner en ikke-åbning tulipan. Blomsten er ikke stor, kun en centimeter. Separat ville han ikke se så imponerende ud, men på hver stamme er der en fluffy blomsterstand, dannet af 30-50 blomster. Det er som en luksus buket.

  Blomster af bud eller rig farve: Fra pink til Bourgogne. Farven på kronens indre overflade er lysere, og på yderste vener er mærkbare. Bladene er ikke almindelige, de er hårde og skinnende. Plantens højde kan variere betydeligt: ​​fra 30 til 70 cm.

  Historien om plantens oprindelse er ikke helt almindelig. I Amerika er Boston en børnehave Andrea. I 1966 var der der, at den første tulipformede sort blev opdrættet og præsenteret for offentligheden. En version er en art mutation. På den anden side - resultatet af hybridisering (opnået ved at krydse to forskellige sorter).

  Den første sort med sådanne blomster blev kaldt Patricia Andrea.På bare et par år lykkedes at bringe flere sorter, som blev opkaldt til ære for kvinders familier opdrættere: Patricia, Carmen, Victoria, Lillian og Linea.

  Hvor korrekt at passe på en geranium i en rumkultur?

  I dag er der mange mennesker, der ønsker at lære sig en interessant plante tættere. Mange mennesker er bekymrede for spørgsmålet: Hvilke forhold kræver en usædvanlig skønhed? Og hvis almindelige pelargoner er ret uhøjtidelige, hvilken slags habitat vil arrangere tulipan geranium?

  I sygepleje er hun så ubekymret som den sædvanlige geranium. Det vokser godt, blomstrer og reproducerer. Men nogle betingelser for landbrugsteknologi skal stadig være opfyldt:

  jord. Du kan købe en universal blanding eller gøre det selv ved at bruge havejord og tørv i samme proportioner, og tilsæt lidt sand til løshed. Meget vigtigt er god dræning, ellers kan rødderne rodne.

  lys. Geranium skal være i et godt oplyst rum, men det kan lide diffust lys. Hvis der er stærkt sollys på bladet, kan der opstå en forbrænding. Hvis du opretter et vinterlys, vil blomster på planten være tilgængelig hele året rundt. Hvis du sætter puljen med kulturen i penumbraen, vil den strække sig ud, blive blek, og blomstringsintervallet vil falde. Nogle knopper vil slet ikke danne sig.

  temperatur. Pelargonier kan ikke lide skarpe temperaturændringer. Om sommeren er det nødvendigt at opretholde t = + 21- + 26C, om vinteren t = + 14- + 16C. Disse er optimale betingelser for blomstring. Kultur tolererer ikke træk og varm luft fra varmeapparater.

  vanding. Om sommeren udføres vanding med intervaller på 4 gange om ugen, om vinteren, kun en gang om ugen. Selvom geraniumen ikke kan lide overskydende fugt, men tørringen af ​​jordens koma er uønsket. Hvis der forekommer brune pletter på de nederste blade, betyder det at du vandrer din "tuliplikke skønhed" utilstrækkeligt. Under potten skal der være en bakke, hvor overskydende fugt vil strømme.

  fodring. Udført i efteråret-sommeren en eller to gange om måneden med flydende gødning med fosfor og kalium. Ved hyppig befrugtning, især kvælstofgødning, vokser den grønne del af planten godt, og blomstringen vil gå i baggrunden.

  reproduktion. Den vigtigste måde er stiklinger. De apikale stiklinger skæres i slutningen af ​​sommeren, sættes i vand. Rotsystemet udvikler sig hurtigt uden deltagelse af vækststimulerende midler. Jordblanding anvendes som for voksen kultur. Efter plantning er potten med stiklinger udsat for den tændte side. Overholdelse af stiklinger er god.

  Egenskaber af geranium tulipan, som du skal vide om

  Hvis du ikke kender omsorgsreglerne, vender den unikke sort tilbage til sin oprindelige form - geranium vulgaris. Blomsterne åbner helt, og blomsten ophører med at være unik. For at undgå dette skal du følge en række regler:

  • pinching skud til at give bushiness og pragt;
  • fjernelse af visne eller blomstrede blomster, i stedet for hvilke nye vil blive vist
  • Hvis blomsterne begynder at udfolde sig, mister du tulipanblikket, fjern dem straks;
  • Prøv at holde planten væk fra kladder eller stærke vinde (hvis Pelargonium blev taget ud om sommeren til gaden).

  Undergruppen af ​​tulipanperaner er kompleks for hybridisering (krydsning af sorter), derfor er den ikke talrige, den er repræsenteret af 14 sorter og hybrider. Men alle er forskellige i, at de halvåbnede blomster samles i en blomsterblomst-buket. Unikke blomsterstande og frodige blomstrende - "chip" af denne kultur.

  Fortrolig med sorter af usædvanlig skønhed: Tillykke med fødselsdagen, fru Charles, Marie-Louise, Marbacka Tulpan, Viktoria Andrea, Carmen Andrea, Patricia Andrea, Emma fran Bengstbo, Rød Pandora, Lyserød Pandora, Conny, Apple Blossom, Herma, Linnea Andrea.

  Emma fra Bengstbo

  Hvor kan man købe geranium tulipan?

  Efter at have kigget på billedet og fået kendskab til plantens egenskaber, vil mange blomsteravlere gerne købe sådanne geranium i deres samlinger. Hvor kan jeg finde den?

  Desværre er de smukke og usædvanlige sorter af denne pelargonium i vores land endnu ikke meget almindelige. Men det er let at rette. Du skal kigge efter den slags, der tiltrækker dig, og genopbygge blomsterkollektionen med en lys og fantastisk plante - tulipan geranium. Og så i dit hus vises ikke kun nye farver, men også en positiv aura der altid ledsager denne kultur.

  Forfatteren af ​​videokanalen og ejeren af ​​butikken "Flower Town" - Olga Kosenko fortæller om Maria Luiza's cultivar.


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  − 5 = 1