Peony undgår

Peony dodging - effektiv hjælp til vores helbred

Et lægemiddelplante kaldet "pony evading" vokser hovedsagelig i Sibirien, det kan også findes i Kasakhstan, Uralerne, i de europæiske regioner i Rusland og i Centralasien. Det vokser på glades, clearings, glades, fringes, taiga enge.

Lidt om plantens sammensætning

Til terapeutisk formål anvendes aerialdelen og rødderne af planten indeholdende en meget værdifuld æterisk olie. Også i sammensætningen af ​​rødderne er der et par alkaloider og tanniner, tjære, sukkerarter, flavonoider, organiske syrer, stivelse i store mængder og andre nyttige stoffer. I rødder pæon (Marin rod, som det kaldes) indeholder meget værdifulde mineraler (kobber, mangan, jern, strontium, chrom, bismuth, magnesium, calcium, etc.), C-vitamin, hvilket er grunden på russisk udbredte tinktur af jordstængler planter.

Egenskaber og anvendelse af maria rod

Som medicin har planten mange helbredende egenskaber. I Kina anvendes den afvigende pæon som en del af kræftbekæmpelse mod kræft. Og i mongolsk folkemedicin - i sygdomme i lever og nyrer såvel som forgiftning som en modgift. Udbredte medicinske egenskaber af pæon unddrage og tibetanske medicin: eksisterer det anvendes til behandling af forkølelse, tuberkulose, nervøse og gastrointestinale sygdomme, feber, malaria, luftvejssygdomme, nyre og lunge, og metaboliske forstyrrelser.

Og i vores land er denne plante også med succes anvendt i folkemusik og officiel medicin. Dens anvendelse som en tinkturbrønd hjælper i tilfælde af vegetative-vaskulære lidelser af forskellig oprindelse, genopretter søvn. Traditionelle healere har længe brugt de unikke helbredende kvaliteter Maryino rod, når du opretter samlingerne til behandling af sår på tolvfingertarmen, mavesår, blødning, neuroser, slagtilfælde og epilepsi. Også pæon anvendes i traditionel medicin mod hovedpine, cervikal erosion, hypertension, sygdomme i leveren og maven, malaria, hæmorider, gastritis. Infusioner fra rødderne bruges til hårtab (til vask af hovedet). Og infusioner af et græs af en pæon accepterer indvendigt ved en epilepsi. I dag er officiel medicin ofte til behandling af mange sygdomme ved hjælp af denne utroligt nyttige plante.

Skabt på basis af hans medicinske lægemidler har stærkt udtrykt beroligende, krampestillende, antiinflammatoriske, analgetiske, tonic, baktericide egenskaber, hvilket øger omfanget af anvendelsen af ​​pæon unddrage.

Og nu nogle effektive opskrifter, som måske vil hjælpe dig.

1. For revmatisme og gigt:

600 ml kogende vand hæld en teskefuld af roddelen af ​​den afvigende pion og insistere, indpakket, omkring en time, og filtrer derefter. Tag denne infusion tre gange om dagen på en spiseskefuld (en halv time før et måltid).

2. Med nervøse lidelser:

200 gram kogende vand hæld en teskefuld af roden af ​​planten og lad i 10 minutter, og filter derefter. Tag denne dosis hele dagen.

400 g varmt vand hæld en teskefuld rod, kog i 5 minutter ved lav varme, så afkøles og drænes gennem gasbind. Tag tre gange om dagen før måltider til 100 ml. Den samme bouillon kan også bruges som kompress for reumatiske smerter.

Med kraftig spænding, konvulsioner, hysteri, søvnløshed, kan du tage infusion fra maria rod. Den beroligende handling af roden af ​​planten, grundigt studeret af apotekere, bekræftes videnskabeligt. Effektiv tinktur sælges i apoteket, men du kan gøre det hjemme, for hvilket 10 gram græs og pæonrødder skal du insistere på 100 gram 40 procent alkohol eller vodka i to uger. Tag tre dråber om dagen til 30 dråber. Forløbet af en sådan behandling er en måned. Denne samme tinktur anvendes til diabetisk og primær impotens. Modtagelse tinktur eliminerer træthed, øget excitabilitet, angst, en følelse af frygt, forbedrer søvn. En tinktur af kronblad af pioen på alkohol bruges til epilepsi og neurastheni. Til dette insisteres tre spiseskefulde kronblade på en halv liter vodka om måneden. Tag tinktur to gange eller tre gange om dagen på en teskefuld.

Når purulente sygdomme, hud tuberkulose og erosion i videnskabelig medicin anvendes, anvendes midler baseret på ekstrakter af den afvigende pion, som besidder en bakteriedræbende egenskab. Med dermatitis, såvel som betændelse i huden eller slimhinderne, anvendes kompresser fra plantens urt. For at gøre dette hældes en spisesked af roden i 200 g kogende vand, det opvarmes i en kvart time i et vandbad, afkøles og filtreres i 45 minutter.

Med acne og fedtet hud påføres ryg og ansigt på huden med en lotion af peonrot bouillon (400 spsk vand er malet med to borde og skeer af roden).

Peony dodging: kontraindikationer

Husk: Når du begynder at anvende disse opskrifter, er det nødvendigt at konsultere en læge, da den afvigende pæon er en giftig plante! Anvendelse af det kræver forsigtighed og nøjagtige doseringer. Brugen af ​​gravide eller ammende kvinder er uønsket.

Peony undgår

Mange blomstersamlere er bekendt med den smukke i sin enkelhed og rig på grøn påklædning - Pione undvigende, bedre kendt som Maryin-rod. Denne bemærkelsesværdige plante er ikke kun smuk, men også en masse nyttige helbredende og medicinske egenskaber.

Alle kendte Maryin rod eller Peony undvigelse kan prale af et stort antal navne, så i folket kaldes det ofte og Shegnya, og Zhgun-rod og Peonia.

Peony refererer til flerårige urteagtige planter, og selvom mange er vant til at se det i haveplot, kan det ofte findes i skove, især blandede skove såvel som i enge og frynser.

Planten er meget fotofil og foretrækker frugtbare jordbund.

Udseende af den afvigende pæon er meget effektiv, fra sit rhizoom er der flere furede stængler, og med god pleje og tilstrækkelig ernæring kan planten nå en målerhøjde.

Plantens rodsystem er veludviklet. Selve roten er brun, med tuberagtige fortykkelser i form, der ligner en spindel. Knolde selv er hvide og har en stærk specifik lugt og sød smag.

Løvet af den afvigende pæon er meget rig, stor, formen er pinnately dissekeret. Takket være overflod af grønt er den afvigende pæon så populær blandt blomsteravlere.

Peony blomster er ret store, op til ti centimeter i diameter, i størstedelen af ​​lyserøde eller lilla nuancer, som regel single. Blomstringen er ikke for lang, kun fra maj til juni, men pioen blomstrer meget rigeligt.

Udover det faktum at planten er meget smuk, har den også medicinske egenskaber, hvorfor den nu er blevet mindre almindelig i naturen. Desuden er den evading peony blevet så sjælden, at den ville blive medtaget i den Røde Bog.

Som de peonier i haven, der er sædvanlige for os, reproducerer pionen undvigende på en vegetativ måde, det vil sige ved at dele rhizomet.

Hovedtræk ved plantning af en delt rod er, at afstanden fra den øvre nyre til jordens overflade skal være mindst fire centimeter.

En anden forskel fra pæon haven af ​​pårørende er, at det ideelle tidspunkt for placering af den første er perioden fra midten af ​​august til midten af ​​september, mens opdelingen af ​​rhizomet pæon kan praktiseres i både efterår og forår.

Planten kan henvises til kategorien uhøjtidelige blomster, fordi med den korrekte plantning er det let at tage rod og perfekt tilpasse sig de nye forhold. Og selvom den transplanterede rod ikke giver skud i det første år, så vil det næste år bryde igennem nødvendigvis.

Peony rooting tolererer perfekt frost, selv alvorlig sibirisk. I voksne planter i efteråret er nyrerne meget ofte på overfladen, for vinteren er det nok at dække bladene fra selve planten efter at have klippet det først. Det vigtigste er ikke at afskære toppe, nemlig at skære, da det er muligt at beskadige blomsterknopperne.

Peony kan plantes og dyrkes af frø, men denne proces har mange nuancer og tager længere tid.

Til medicinske formål anvendes kun rhizomet af den afvigende pæon. Den optimale løsning er tre eller fire årige planter.

Du kan høste rhizomes om foråret og om efteråret.

For at udtrække roten er det ikke nødvendigt at grave hele bushen helt ud.

I efterårstiden, når løvet falmer, fordøjes en lav grove omkring planten (ca. bajonet bajonet). Derefter vaskes jorden ved hjælp af vand fra den centrale del af planten, og rhizomerne er barne. Fra rhizomet kan du afskære omkring to tredjedele, og dryss klippet med knust trækul. Planten er så tilbage til prikopat, vigtigst af alt, rør ikke roten.

Efter denne procedure kan planten være lidt syg, men væksten af ​​nye nyttige knolde bliver kraftigt accelereret. Hvis planten er stærk nok, kan proceduren til høst gentages efter et år.

I foråret er forberedelsen af ​​ponnys rhizom bedst udført, før de første blade begynder at dukke op.

Utvivlsomt er den mest værdifulde del af pioen rhizomet, den indeholder op til tredive procent sukkerarter, hovedsageligt glukose, hvilket forklarer sin søde smag, næsten halvfjerds procent stivelse.

Også i pionen isoleres ca. en og en halv procent af essentielle olier og forskellige aromatiske forbindelser. Der er også vitaminer, flavonoider, tanniner og organiske syrer. Det er takket være et så rigt sæt af forskellige stoffer, at denne plantes helbredende egenskaber bestemmes.

Peony undviger er immunsystemets naturlige regulator - adaptogenet. Ved anvendelse af adaptogener øges hastigheden af ​​nyttiggørelse betydeligt. Når man tager tinkturer fra marigoldrotten, er lige behandling med kemoterapi meget nemmere.

Brug af lægemidler baseret på peony anbefales og de mennesker, der er under pres af konstant stress eller fysisk overbelastning, da de ikke tillader kroppen at blive syg.

Til alle andre ting, præparaterne lavet på basis af et pioner af den afvigende har bakteriedræbende, antiinflammatoriske, analgetiske, toniske og antikonvulsive virkninger. De har også en stimulerende effekt på gastrisk udskillelse og antitoksiske virkninger ved forgiftning.

I medicin af forskellige nationer i verden er der mange opskrifter baseret på den afvigende pæon. Så i Kina er peony inkluderet i gebyrerne til behandling af tumorer. Mongolske læger bruger det til at behandle nyrer og lever. Udbredte var pionen i tibetansk medicin, især til behandling af mave-tarmkanalen, nerve- og katarralsygdomme, nyre- og lungesygdomme, til normalisering af metabolisme, feber og malaria.

I dag sælges en færdig tinktur af pæon i apoteker, der er lavet af jordstængler, urter og planterødder. Tinktur er som regel ordineret til dem, der lider af søvnløshed, neurotiske tilstande eller andre lidelser i nervesystemet.

Ved receptionen anbefales det at bruge op til 40 dråber tinktur tre gange om dagen. Generelt normaliserer denne tinktilstand søvn, forbedrer præstationen og hjælper med at eliminere hovedpine.

Det er rigtigt, for nylig, at flere og flere producenter ikke bruger rhizomerne, men græsset i pioen. Og dens tinktur er meget mindre effektiv.

Du kan selv lave en meget effektiv og virkelig nyttig og naturlig tinktur.

En halv liter alkohol eller vodka er taget omkring et hundrede og tyve gram rod. Rhizome i forvejen omhyggeligt vaskes og finhakket. Klar blanding skal insisteres på et mørkt sted i tre uger, med regelmæssig omrystning.

Doser, når de tages til forebyggende formål: en teske tre gange om dagen. Til terapeutiske formål øges optagelseshyppigheden til fem gange om dagen.

I folkeopskrifter anbefales tinktur til brug med hoste, epilepsi, som beroligende såvel som gastriske sygdomme.

Fuldt knuste peonyrødder i mængden af ​​en tsk kog i to glas vand i fem minutter. Filtrer og tag halvdelen af ​​glasset en halv time før måltider, op til tre gange om dagen.

Anvendelsen af ​​denne afkogning er meget velegnet til behandling af gastrointestinale sygdomme, herunder diarré, mavesår, smerter i tarm og mave og i behandling af gastrit med nedsat surhedsgrad. Den samme afkogning af samme konsistens kan tages med en kompleks behandling af revner i anus.

Maryin rod fandt også sin anvendelse som krydderier, og i den fjerntliggende østlige region og i Korea med tilsætning af en sådan krydderi, forberede den såkaldte "brudens skål", som giver en masse seksuel energi før den første bryllupsaft:

For at forberede en servering skal du tage et hundrede og halvtreds gram frisk ung kalvekød, flere løg, et lille salt og 60 gram rhizom af den afvigende pæon. Denne skål forbruges i en varm form.

Narkotika baseret på marjinrot anbefales ikke til personer med individuel intolerance. Peony tinktur anbefales ikke til at tage spædbørn (på grund af alkoholindholdet i det).

  • Bearberry Ordinært

Bearberry i udseende ligner meget tyttebær og de vokser begge i samme zone. Siden oldtiden, bjørnebær ...

Catnip blev først værdsat i Egypten, hvor katte var æret. Denne plante var dedikeret til gudinden Bast, gudinden af ​​kvindelighed, gudinde-kat, gudinden af ​​glæde ...

Der er en legende, hvormed Satan ønskede at skjule sig fra Archangel Michael's vrede i smørkålens tyk. Derfor er buttercup blandt folket stadig ofte ...

En plante som en gylden overskæg skal være i hvert hus. Med sin hjælp kan du slippe af med forskellige sygdomme i huden, leddene, ...

Tinktur af peonet

Det menneskelige nervesystem er en af ​​de mest skrøbelige og sårbare dele af vores krop, og daglige stress, stress og konstant stress er yderst negative for hendes tilstand. Søvnproblemer, irritabilitet, kronisk træthed og manglende evne til at slappe af - med disse klager behandles hundredtusindvis af patienter af læger verden over, og beroligende og antidepressiva er blandt de ti mest indkøbte stoffer på verdenen. Hvis du føler at dit nervesystem har brug for hjælp, kan du udnytte en af ​​de enkleste og mest effektive sedativer - tinktur af en afvigende pæon.

Tinktur af en pion undvigende - nyttige egenskaber og indikationer for brug

Peony rod eller Marin - et anlæg, hvis medicinske egenskaber har været kendt siden oldtiden, er den første omtale af en pæon i medicin findes i skrifter af Theophrastus, lærd i oldtidens Grækenland, der bemærkede de nyttige egenskaber af planter og anbefalede det til brug. I dag pæon bruges aktivt i officiel medicin, baseret på det forberedt alkoholiske tinktur og vand, som er helt naturlige midler, uden brug af kemikalier.

Tidligere blev pion-tinkturen brugt til behandling af gastrointestinale sygdomme, gigt, reumatisme, livmoderblødning og andre sygdomme, men dette stof blev mest populært ved terapi af nervøse lidelser.

Peony rødder og dens jordlige del er ekstremt rig på biologisk aktive stoffer - glycosider, alkaloider, tanniner, organiske syrer, samt æteriske olier, fede olier og vitaminer.

Peony tinktur påvirker positivt det autonome nervesystem, genopretter det, fjerner den øgede følsomhed, stabiliserer blodtrykket, cirkulationen, sveden og hjertebanken. Derudover har dette middel en effekt på centralnervesystemet, reducerer tærsklen for irritabilitet, fjerner spasmer i blodkar og glatte muskler.

Pion tinktur har følgende medicinske egenskaber:

- genskaber den centrale og perifere nervesystem - lindrer irritabilitet og spændinger, bidrager til at bekæmpe stress og træthed, accelererer regenerering af kroppen, kæmper med frygt, øget angst, tvangshandlinger, og så videre;

- stabiliserer metabolismen, forbedrer blodcirkulationen og arbejdet i organerne i mave-tarmkanalen

- forbedrer produktionen af ​​endorfiner - "lykkens hormoner", som er nødvendige for en person til indre komfort og en følelse af ro;

- fjerner spasmer af glatte muskler og reducerer kramperne i hjernen

- letter at falde i søvn og forbedrer søvnkvaliteten

- øger surhedsgraden af ​​mavesaft og forbedrer fordøjelsen

- bruges som en generel genopretning for forskellige sygdomme, der forårsager udmattelse af kroppen og nervesystemet.

Tinktur af den afvigende pæon anvendes til nervøse lidelser, øget irritabilitet, tårefuldhed, tilbøjelighed til hysteri, problemer med søvn, takykardi, glat muskelkramper og hudsygdomme ledsaget af kløe. Anvendelsen af ​​lægemidlet er også indiceret til patienter, der oplever en stærk nervestrøm, for at forbedre præstationen og den samlede styrke af kroppen.

Den mest effektive er pionens alkoholtinktur, til behandling og forebyggelse af nervesygdomme anbefales det at tage 15-20 dråber tinktur dagligt og opløse det i en lille mængde vand 3 gange om dagen før måltiderne. Behandlingsforløbet er omkring en måned, og der sker en pause i flere uger, og om nødvendigt gentages behandlingen.

Pion tinktur på alkohol kan ikke indtages af gravide og lakterende mennesker, såvel som personer med øget udskillelse af mavesaft. Måske udviklingen af ​​allergiske reaktioner, så før du bruger det, er det ønskeligt at kontrollere kroppens reaktion til tinktur, det er nok at tage et par dråber af lægemidlet indeni. Ved langvarig brug er det også muligt at reducere reaktionshastigheden, noget sløvhed og hæmning.

Selvom peony tincturen er et naturligt og sikkert middel, skal du sørge for at konsultere din læge før brug.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

23 − = 15