Plantning af roser i efteråret i mellembåndet

Tips fra erfarne gartnere: hvordan man plante roser i efteråret?

Det antages, at rosenbuskene på haveplottet er sikrere at plante om efteråret. Erfarne gartnere i denne henseende udarbejdet af mange argumenter: takket være kraftige regnskyl falder ikke behøver at bekymre sig om vanding, luftfugtigheden er højere, hvilket positivt påvirker forankring, jorden opvarmes, og planten overlever langt bedre pasform ordentligt. Hvordan plante roser i efteråret på plottet? Til plantning er kun velegnede stærke frøplanter. Desuden kan man kun opnå et positivt resultat med alle de anbefalinger, der er klar til at dele med erfarne blomsterhandlere.

Frøplanter af roser købes bedst i planteskoler eller specialbutikker. Bestilling af plantemateriale på internettet er umuligt at forudsige, hvilken tilstand dets rodsystem vil være i, og dette er den vigtigste betingelse for plantning i efteråret. Hvis roserne er plantet i de kommende dage, så kan du købe kopier med et åbent rodsystem, de er billigere, og deres rødder kan desuden omhyggeligt undersøges. Rotsystemet skal være proportionelt udviklet, naturlig farve uden tegn på råd eller udtørring. Planter skal vælge dem, der har mindst 3 store skud, de skal have en glat grøn farve og en blank overflade med skinnende rygsøjler. Hvis frøplanten har et lukket rodsystem, skal du kontrollere, hvor tæt jordklumpen er imod beholderens vægge. I sunde prøver er der som regel mange unge skud på grene med ømt grønne blade.

Valg af en placering på et websted til dyrkning af roser

Mange gartnere undrer sig over, hvordan man plante roser i efteråret? Til at begynde med skal du vælge et passende sted på stedet, busk er ret vildt med forholdene ved vedligeholdelsen, så når blomsterhaven er placeret, er det vigtigt at overveje alle kravene i denne luksuriøse plante.

Rose er en termofil og lysende plante, et godt oplyst sted er valgt til plantning, for eksempel plantning af kimplanter langs bygningen fra sydsiden. I en skyggefuld have, under en trækrone, vil buskesten ikke vokse, ligesom i områder blæst af kolde vinde. Planten tolererer ikke stagnation af fugt i rødderne, og derfor på et sted, hvor dybden af ​​grundvand er mindre end 1 m, er rosenkransen ikke anbefalet.

Hvordan plantes roser i efteråret og forbereder et sted til plantning? Blomster vil vokse godt på løs og frugtbar jord, så før plantning er det nødvendigt at grave et sted og lave nok gødning. Til dyrkning af roser er egnet primer, som er medium-tung, og reaktionen er svagt sur (pH - 6,5 eller 7). For at øge jordens frugtbarhed i 4-5 uger før plantning, tilsættes kompost, humus, dekomponeret gødning. Derudover kan mineralske gødninger tilsættes ved at vælge dosering i henhold til vejledningen og afhængig af jordens naturlige sammensætning på stedet.

Tænker på, hvordan man korrekt planter roser i efteråret, den første ting du skal beslutte på datoen for arbejdet. På dette afhænger, hvor godt planterne vil overleve på tærsklen til vinterkulden. I et moderat varmt klima anbefales det at starte plantningsproceduren fra 15. september til 15. oktober. I de sydlige regioner, 3-4 uger senere. For tidlig plantning vil føre til aktiv vækst af unge skud, hvilket vil reducere vinterhårdheden af ​​planten væsentligt. Hvis landingen på stedet for at stramme, vil frøplanten ikke have tid til at slå rod og dø af frost. For at udføre landingsarbejde, skal du vælge en solrig, fin dag. Hvis der er langvarige regner, er det bedre at vente på landingen.

Hvordan plante roser i efteråret, hvor skal man starte? Tilfælde med et åbent rodsystem før plantning i 24 timer placeres i en spand vand. Planter i beholdere kræver ikke særlig forberedelse. Dernæst fjernes alle blade fra frøplanterne, og de beskadigede skud eller tørrede skud skæres omhyggeligt med en skarp beskærer. Det anbefales at beskære en rose, afkortning grenene op til 30 cm, og rodsystemet på op til 25 cm. Hvis nogle af rødderne rådner, bør de skæres til den levende træ (anderledes hvid kerne). Som en forebyggende foranstaltning af forskellige sygdomme sprøjtes planterne med en opløsning af jernsulfat (3%). Rødder anbefales at dyppe ind i en "talker" - en opløsning af ler og mullein i et forhold på 2: 1.

Hvis en busk er plantet, så er en gravgrave udgravet, hvis en gruppe lander langs et hegn eller en bygning, er det rimeligt at lave en grøft. Diameteren af ​​hullet skal være omkring 40-45 cm, med fald plantning ungt træ bør plantes dybere -. 60-70 cm bredde og dybde af renden vil være de samme, bør afstanden mellem bøsningerne bestemmes afhængigt af plantesort. Således til dyrkning af roser park skal overholde en afstand på 100 cm, remontant - 70 cm, Hybrid Tea - 60 cm, melkotsvetnyh polyanthas - 40 cm.

Hvordan plante roser i efteråret i det åbne område? Hvis jorden på stedet er ret tung, er det ønskeligt at placere en dræning af småsten eller brudte mursten på bunden af ​​en grav eller en grøft (et lag på 2 cm er tilstrækkeligt). Horticulturistens opgave at omhyggeligt sprede rotplanterne af frøplanten i plantagehullet, nogle af bekvemmelighederne i midten gør en lille høje og placerer planten på den. Rødhalsen fordybes i jorden med 5 cm (til stængler af roser - med 10 cm). Efter plantning spredes jordblandingen rundt om kimplanterne og komprimeres godt, der skal ikke være luftrum i jorden. Derefter vandrer hver busk rigeligt og spiser ca. 2 spande. Dernæst skal du vente på, at vandet opsuger og først efter at vægge ud af rundkredsens cirkel. Jordbundning er en obligatorisk procedure til plantning af roser i efteråret. For det første er en fugtig jord sprinklet med et tyndt lag tør jord og derefter peet i en højde på ca. 18-20 cm. Du kan bruge hø eller kompost som en mulch.

At vide, hvordan man plante roser i efteråret, er det for at sikre sig, at de har en god vinter. I områder, hvor vintre forventes at være frostige, skal planter have et pålideligt husly. For at gøre dette, omkring planten lave en lille stabil ramme af metalbuer, eller fast i jorden af ​​træpinde. Fra oven kan en sådan konstruktion være dækket med billet eller en "cap" lavet af klude, non-woven materiale (lutrasil, agrovolokno). Fastgør hætte med wire eller garn. For frøplanter kan du forberede et hus fra en beskåret plastflaske, der giver et mellemrum mellem plantens top og bunden omkring 10 cm. Fra oven er overfaldet sprinklet med tørt løv eller pæreagtigt husk. Så snart sne falder, kan du desuden kaste en snedrift, dette vil beskytte mod plantning fra frysning. Det er dog værd at huske på, at når de første varme dage udløber, skal huslyet fjernes, ellers kommer roserne ud og fortabes.

Der er ingen kommentarer.

Ved at klikke på SAVE knappen ovenfor accepterer du behandlingen af ​​dine personlige data og accepterer aftale

Nylige diskussioner

Sælger databasesteder, fora, blogs med TIC på 10 for markedsføring på internettet.

Emner: Credits, penge i gæld - 11000942 sites.

Emner: Internet butikker, shopping - 5217310 sites.

"Marinade til saftig, lækker shish kebab fra svinekød")

Sælger databasesteder, fora, blogs med TIC på 10 for markedsføring på internettet.

Emner: Credits, penge i gæld - 11000942 sites.

Emner: Internet butikker, shopping - 5217310 sites.

"Hvordan dyrkes aronia træ ashberry?")

Sælger databasesteder, fora, blogs med TIC på 10 for markedsføring på internettet.

Emner: Credits, penge i gæld - 11000942 sites.

Emner: Internet butikker, shopping - 5217310 sites.

Plantning af roser i efteråret

Delikat, elegant, duftende og lyst - alle disse epithets er rettet mod roser, der siden oldtiden er et konstant symbol på kærlighed. Ejerne af husholdningsarealer har mulighed for selv at vokse luksusroser. Et vigtigt punkt på vejen til dette er plantning af roser i efteråret. Nogle gartnere frygter, at der inden starten af ​​frostbuske ikke har tid til at slå sig ned. Men disse frygt er absolut grundløse - med tiden vil den plantede blomst have tid nok til at slå rod godt før vinteren.

De fleste blomsteravlere anbefaler at plante roser i efteråret. Det vigtigste er at vælge den optimale periode.

 • Indbyggere i de sydlige regioner er det ønskeligt at plante kimplanter i slutningen af ​​september til oktober. Denne gang er nok for rødderne at slå rod i jorden, og begyndelsen af ​​forkølelsen stoppede udviklingen af ​​nyrerne.
 • Ejere af haveområder, der bor i mellembæltet, bør huske på, at den bedste periode med at plante roser i efteråret er anden halvdel af september - første decennium af oktober.
 • I de kolde nordlige regioner af roser er det ønskeligt at plante, starte fra slutningen af ​​august, have forberedt et sted til dette formål.

Forskellige klimazoner har deres egen nuancer. For at opnå succes og efterårsplantning af roser bragte de ønskede resultater, skal du selvstændigt justere tiden for sådant arbejde - ca. 30 dage før det forventede start af koldt vejr.

Plantning af roser i efteråret med et åbent rodsystem

Plantning af roser i efteråret med et åbent rodsystem kræver det rigtige sted. Roser føler sig godt tilpas på ubeskyttede områder, som er godt ventilerede. På grund af luftcirkulationen har roser mindre svampesygdomme. Hvis der er en sådan mulighed, er det tilrådeligt at kontrollere tilstanden af ​​grundvand - det er vigtigt, at der ikke er stagnation.

Plantning af roser med stiklinger i efteråret skal produceres i løs og forgødt jord. Hvis jordens frugtbarhed giver nogen tvivl, skal du medbringe en kvalitet gødning et par dage før arbejdet. For ikke at skade rødderne på en ung plante, er det nødvendigt at opgive brugen af ​​ikke-gødning til dette formål.

Der er to metoder, der bruges, når plantning af roser i efteråret i jorden er påkrævet.

Den første af dem antager i begyndelsen af ​​arbejdet i landingskassen hæld lidt frugtbar jord. Derefter skal planten omhyggeligt fordeles i hullet. Jorden skal være højere med ca. 3-5 cm inokulum. Fertile jord skal fyldes gradvist, med periodisk komprimering. Omkring busken er det nødvendigt at lave et lille hul for at holde vandet forsinket, når det bliver fugtet. Derefter skal stænglens buske hældes. Når vandet er væk, er det nødvendigt at se vaccinationens tilstand og om nødvendigt tilføje mere jord.

Plantning af roser med stiklinger i efteråret i jorden udføres på forskellige dybder. Hvis jorden i haven er leragtig, bør planterne ikke plantes meget dybt. På sandet jord er landingen gjort dybere.

Til plantning af kimplanter på anden måde du har brug for en cornimulator. Det kan være natrium humat, "Kornevin" eller "Heteroauxin". Yderligere arbejde udføres som følger:

 1. Cornisimulator hældes i gruben, hvorefter en frøplante er placeret i den.
 2. Hold forsigtigt stilken, langsomt forberedt til at hælde præ-forberedt jordblanding. Under denne procedure er periodisk tamping nødvendig med en lille omrøring af kimplanten, så rodrummet er fuldstændigt fyldt.
 3. Dernæst skal du kontrollere, at planten sidder sikkert i jorden.
 4. Ved afslutningen af ​​arbejdet skal en fremtidig rosebusk hældes.

Begge metoder er forholdsvis enkel og hver producent vælger hvordan han vil plante roser. Plantning og pleje i efteråret disse planter tyder også Hilling jord, hvorefter sætteplante skal være noget til at dække - det kan være en trækasse, eller hvilket som helst andet materiale (ikke lavet af stof).

I begyndelsen af ​​arbejdet er det nødvendigt for hver plantning forberede en pit, hvis størrelse svarer til plantens rodsystem.

Afstanden mellem fremtidige rosenbuske skal være mindst 80 cm, og hvis roser plantes i rækker, skal de være en meter eller to fra hinanden.

Som allerede nævnt ovenfor er det mere foretrukket at roser plantes om efteråret. Plantedatoerne spiller også en vigtig rolle. Under drift er det tilrådeligt at fortsætte som følger:

 1. Bunden af ​​den forberedte pit skal forsigtigt løsnes ved hjælp af gafler;
 2. Rødderne på stiklinger skal beskæres med en snegler, indtil lette sektioner vises;
 3. Frøplanterne er placeret i midten, mens de sørger for, at rødderne ikke forankres, men fordeles jævnt i bunden af ​​hulen;
 4. en rigelig vanding af frøplanterne;
 5. udføre nem jord komprimering;
 6. at gennemføre såningen af ​​frøplanterne, mens du laver en rulle for at holde vand i en højde på ca. 15 cm. Den kan derefter blive udjævnet;
 7. Det anbefales, at området omkring planten bliver mulket ved hjælp af kompost eller skråt græs.

Hvis det ikke er muligt at plante nyopkøbte plantager straks, skal de placeres i vand eller indpakket i en fugtig klud og indpakket med en film.

Egenskaber ved plantning af klatrerroser

Klatring roser ser meget udsøgt ud på et hvilket som helst sted. Vedligeholdelse af denne skønhed kræver stor indsats og tid. Imidlertid er alle disse vanskeligheder ikke forfærdelige til ægte elskere af skønhed, så plantning af en klatringrosa i efteråret er en af ​​de mest interessante aktiviteter hos mange blomsterhandlere. Hvis der tidligere var købt en vaccineret busk, er det nødvendigt at sørge for, at det sted, hvor vaccinen er placeret, ligger 5 cm i dybden. Fra denne indikator er det nødvendigt at repulse, når man forbereder gruben. Rotsystemet i pit bør placeres frit - dette vil hjælpe busken til at få fodfæste i jorden.

Grubet er plantet med jord forberedt på forhånd, hvorefter jorden er omhyggeligt pakket. Skud, der skæres før plantning, fastgøres straks til støtten. Dette vil bidrage til korrekt at styre deres vækst. Sådan udføres plantningen af ​​klatrerosen i efteråret, giver videoen herunder mere detaljeret information om det. De sidste skridt der skal tages er vanding og hilling.

Egenskaber ved plantning af roser i efteråret: udvalg af sort, forberedelse af jord, ordning. Instruktioner til plantning af roser i efteråret til amatøravlere

At bestemme den optimale tid til plantning af roser er et spørgsmål, der fortsat er åbent for mange gartnere. Klimaets uforudsigelighed gør det nødvendigt at henvende sig til denne proces kreativt: at blive styret af forskellige plantematerialer, sortens specifikke karakter, egenskaberne på stedet og mange andre faktorer.

Hvornår skal du plante roser: om efteråret eller om foråret?

I blomproducenternes miljø er der en uudtalt regel: nybegyndere planter roser i foråret, fagfolk - i efteråret. Den første er styret af, at i foråret er det lettere for planten at give tilstrækkelig vanding og pleje end om vinteren.

Gartnere "med erfaring" er igen overbevist om, at efterårets fugtighed, stabil jordtemperatur og kølige nætter er de bedste betingelser for plantens overlevelse. Prøverne, der er plantet til frost, er veletablerede og begynder at vokse aktivt om foråret.

Et andet plus med at plante i efteråret er det i planteskoler på dette tidspunkt, er mange podede kimplanter af alle slags repræsenteret. Efter vinteropbevaring importeret og indenlandsk prøver er stærkt svækket, hvorfor det er noget sværere at finde egnede prøver på foråret.

Udvælgelse af plantemateriale

Den første ting at gøre er at afhente plantematerialet. Det kan være planter med et åbent eller lukket rodsystem, fra lokale planteskoler eller udenlandske.

Roser med lukkede rødder er plantet om forår og efterår, da de sælges i den aktive vegetationstid og med god omhu let kan tage rod.

Indenlandske enheder er bedre at købe i efteråret, med anerkendte opdrættere. Importerede frøplanter skal undersøges nøje: Hvis nyrerne allerede er gået i vækst, er plantningen bedst båret til foråret. Generelt er plantematerialet bragt fra udlandet mindre frostbestandigt, så til akklimatisering plantes det om foråret.

Når du vælger kimplanter, skal du være opmærksom på sortens blomstringstid. Roser, der blomstrer om foråret, tolererer bedre plantning i det tidlige efterår. Hvis prøver vælges for alvorligt klima, skal du være opmærksom på indikatoren for frostbestandighed, og bestemme i hvilken zone blomsterne kan dvale uden ly.

Faktisk er denne information ikke altid bekræftet, men erfarne gartnere er sikker på, at med den rette efterår plantning og god læ endda slabozimostoykie sorter er godt akklimatiseret.

Således nybegyndere, der ikke er sikre på valget af en sort, er det nødvendigt at være opmærksom på forberedelsen af ​​frøplanter til vinteren.

Plantning af roser i efteråret: vækstbetingelser

Når du vælger et sted for en blomsterhave, overveje følgende:

• i mørke vokser roser dårligt;

• i solen falder kronbladets farve, blomstringen slutter hurtigt;

• roser tolererer ikke høj luftfugtighed og stærke vinde, og fra tør luft smiter buskene hurtigt en edderkoppemide;

• nær træerne med spredende kroner, roser bør ikke plantes - efter regn er der en lang fugtighed der.

Plads til plantning er bedre at vælge med en afvigelse mod sydøst eller vest. Plantroser skal være der, hvor i frokosten vil de falde en lille skygge, og jorden vil ikke blive våd. Grundvand bør ikke være mere end en meter fra overfladen.

De bedste roser er forankret ved en jordtemperatur på 12 til 17 grader. Denne proces varer tre til fire uger, hvorefter rosen passerer til hvile med frostens indtræden.

Root tid kan reduceres, hvis rodsystemet opretholdes i vækststimulatoropløsningen inden for 24 timer før plantning.

Plantning af roser i efteråret: Forberedelse af jorden

Jord skal være neutral, frugtbar og drænet. Torv tilsættes til den alkaliske jord, og lime tilsættes til syrejorden. Loamy jord er forbedret ved hjælp af sand og gødning. Tør sandig loamy jord er beriget med stenmel og mineralgødning.

Hurtigtørring og frysning af jorden er tungt med ler (10 kg pr. Busk). Den ligger på bunden af ​​pit (lag op til 7 cm).

Under alle omstændigheder bør faldet plantning i jorden være fremstillet af phosphor-kalium-gødning (kaliumsulfat, benmel, superphosphat, etc.). Dette vil fremskynde forberedelsen af ​​planten til kulden.

Jorden fra piten skal blandes ordentligt med tilsætningsstoffer, til bunden af ​​grubet for at hælde humusen og grave til dybden af ​​skovlens bajonet. Derefter er kassen halvt dækket med en forberedt blanding og vandet, så det har tid til at bosætte sig før landing.

Plantning af roser efterår: en måde at plante på

Graven skal være dimensioneret således, at rødderne løs i det medtages, ikke bryde eller bøje. Størrelsen af ​​hullet afhænger af de udvalgte sorter 40h40h40 cm for underdimensionerede roser 50h50h50 cm -. Til park og nelliker, pit dybde for pletistyh - omkring 70 cm på grund med lerjord dimension øges med 12-15 cm afstand mellem gruber er gennemsnitligt 80. cm mellem rækker - 1-2 m.

Grubet kan udarbejdes på forhånd, så jorden har tid til at kompakte eller grave med det samme. I sidstnævnte tilfælde skal det være gravet lidt og bragt til det krævede niveau.

Landing er placeret i grupper under hensyntagen til vinteropvarmning. Ved siden af ​​pindene skal du forlade et sted at ligge til vinteren. Busy og te-hybridroser har det muligt for dem at organisere et fælles husly.

Placeringen bør tage hensyn til størrelsen af ​​voksne buske: mindst 1 m mellem Parker og klatring sorter, 55 cm mellem Hybrid Tea og floribunda roser, og 45 cm mellem forkrøblede og små prøver.

I et land med hårdt klima planteres blomster sparsomt. Takket være dette opvarmes jorden bedre. Hvis roser dyrkes for afskårne blomster, buske bedre sted tæt på hinanden (ca. 25 cm), afstanden mellem rækkerne på samme tid op til 50 cm. Så planterne trukket over og udvikle lange blomsterstilke.

• Åbn bunden af ​​gruben med hegnplader, hæld en blanding af jord og kompost, drys med normal jord ovenfra;

• Skær rødderne lidt med en pruner, indtil der er dannet friske udskæringer.

• Ved plantning i efteråret skærer skudens ender af;

• Plante frøplanterne i fossaens centrum, spred rødderne, hæld lidt jord over toppen, så rodkraven er forsænket 5 cm fra jorden;

• Spred rigeligt udplantningen;

• Busken skal være dækket af løs jord, lav en rulle ca. 15 cm i højden (når rosen begynder at vokse, kan den udjævnes);

• Om efteråret skal jorden omkring busken være dækket med kompost eller græsset græs.

Den efterfølgende pleje af roser, der er plantet om efteråret, er at styre luftens temperatur, da der ikke er behov for rigelig vanding. Ved en temperatur på 5-7 grader anbefales det at dække buske med lapnik og installere under de halvcirkelformede trådrammer. Bygningen er dækket af ruberoid og polyethylen.

Den optimale højde af strukturen er 40-50 cm. Dens dimensioner varierer afhængigt af hvor mange plantager der er under. Det er vigtigt at huske, at jo mere luft under dækket er, desto lettere bliver vinteren at passere.

Ved en temperatur på 10 grader skal filmens kanter presses lidt til jorden. I foråret er beskyttelsen ikke fjernet med det samme: Foretag først en let ventilation for at forhindre solskoldning.

Med alle disse anbefalinger kan selv en nybegynder vokse smukke roser - ingen problemer med plantning og pleje vil ikke opstå.

© 2012-2018 "Kvindernes mening". Ved kopiering af materialer kræves der et link til kilden!

Portrætredaktør: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

Redaktionen: +7 (965) 405 64 18


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 2 = 1