Plantning af roser i efteråret

Egenskaber ved plantning af roser i efteråret: udvalg af sort, forberedelse af jord, ordning. Instruktioner til plantning af roser i efteråret til amatøravlere

At bestemme den optimale tid til plantning af roser er et spørgsmål, der fortsat er åbent for mange gartnere. Klimaets uforudsigelighed gør det nødvendigt at henvende sig til denne proces kreativt: at blive styret af forskellige plantematerialer, sortens specifikke karakter, egenskaberne på stedet og mange andre faktorer.

Hvornår skal du plante roser: om efteråret eller om foråret?

I blomproducenternes miljø er der en uudtalt regel: nybegyndere planter roser i foråret, fagfolk - i efteråret. Den første er styret af, at i foråret er det lettere for planten at give tilstrækkelig vanding og pleje end om vinteren.

Gartnere "med erfaring" er igen overbevist om, at efterårets fugtighed, stabil jordtemperatur og kølige nætter er de bedste betingelser for plantens overlevelse. Prøverne, der er plantet til frost, er veletablerede og begynder at vokse aktivt om foråret.

Et andet plus med at plante i efteråret er det i planteskoler på dette tidspunkt, er mange podede kimplanter af alle slags repræsenteret. Efter vinteropbevaring importeret og indenlandsk prøver er stærkt svækket, hvorfor det er noget sværere at finde egnede prøver på foråret.

Udvælgelse af plantemateriale

Den første ting at gøre er at afhente plantematerialet. Det kan være planter med et åbent eller lukket rodsystem, fra lokale planteskoler eller udenlandske.

Roser med lukkede rødder er plantet om forår og efterår, da de sælges i den aktive vegetationstid og med god omhu let kan tage rod.

Indenlandske enheder er bedre at købe i efteråret, med anerkendte opdrættere. Importerede frøplanter skal undersøges nøje: Hvis nyrerne allerede er gået i vækst, er plantningen bedst båret til foråret. Generelt er plantematerialet bragt fra udlandet mindre frostbestandigt, så til akklimatisering plantes det om foråret.

Når du vælger kimplanter, skal du være opmærksom på sortens blomstringstid. Roser, der blomstrer om foråret, tolererer bedre plantning i det tidlige efterår. Hvis prøverne vælges til et hårdt klima, skal du være opmærksom på indikatoren for frostbestandighed, hvilket bestemmer i hvilken zone blomsterne kan dvale uden ly.

Faktisk er disse oplysninger ikke altid bekræftet, men erfarne gartnere er overbeviste om, at selv med svagt modstandsdygtige sorter med godt efterårsplantering og god ly er veletablerede sorter veletablerede.

Således nybegyndere, der ikke er sikre på valget af en sort, er det nødvendigt at være opmærksom på forberedelsen af ​​frøplanter til vinteren.

Plantning af roser i efteråret: vækstbetingelser

Når du vælger et sted for en blomsterhave, overveje følgende:

• i mørke vokser roser dårligt;

• i solen falder kronbladets farve, blomstringen slutter hurtigt;

• roser tolererer ikke høj luftfugtighed og stærke vinde, og fra tør luft smiter buskene hurtigt en edderkoppemide;

• nær træerne med spredende kroner, roser bør ikke plantes - efter regn er der en lang fugtighed der.

Plads til plantning er bedre at vælge med en afvigelse mod sydøst eller vest. Plantroser skal være der, hvor i frokosten vil de falde en lille skygge, og jorden vil ikke blive våd. Grundvand bør ikke være mere end en meter fra overfladen.

De bedste roser er forankret ved en jordtemperatur på 12 til 17 grader. Denne proces varer tre til fire uger, hvorefter rosen passerer til hvile med frostens indtræden.

Root tid kan reduceres, hvis rodsystemet opretholdes i vækststimulatoropløsningen inden for 24 timer før plantning.

Plantning af roser i efteråret: Forberedelse af jorden

Jord skal være neutral, frugtbar og drænet. Torv tilsættes til den alkaliske jord, og lime tilsættes til syrejorden. Loamy jord er forbedret ved hjælp af sand og gødning. Tør sandig loamy jord er beriget med stenmel og mineralgødning.

Hurtigtørring og frysning af jorden er tungt med ler (10 kg pr. Busk). Den ligger på bunden af ​​pit (lag op til 7 cm).

Under alle omstændigheder skal der tilsætningen af ​​fosfor-kaliumgødning (kaliumsulfat, knoglemel, superphosphat osv.) Ved plantning i efteråret i jorden. Dette vil fremskynde forberedelsen af ​​planten til kulden.

Jorden fra piten skal blandes ordentligt med tilsætningsstoffer, til bunden af ​​grubet for at hælde humus og grave til dybden af ​​skovlens bajonet. Derefter er kassen halvt dækket med en forberedt blanding og vandet, så det har tid til at bosætte sig før landing.

Plantning af roser efterår: en måde at plante på

Hulen skal være af en sådan størrelse, at rødderne frit kan komme ind i den, de bryder ikke eller bøjer. Størrelsen af ​​hullet afhænger af de udvalgte sorter 40h40h40 cm for underdimensionerede roser 50h50h50 cm -. Til park og nelliker, pit dybde for pletistyh - omkring 70 cm på grund med lerjord dimension øges med 12-15 cm afstand mellem gruber er gennemsnitligt 80. cm mellem rækker - 1-2 m.

Grubet kan udarbejdes på forhånd, så jorden har tid til at kompakte eller grave med det samme. I sidstnævnte tilfælde skal det være gravet lidt og bragt til det krævede niveau.

Landing er placeret i grupper under hensyntagen til vinteropvarmning. Ved siden af ​​pindene skal du forlade et sted at ligge til vinteren. Busy og te-hybridroser har det muligt for dem at organisere et fælles husly.

Placeringen bør tage hensyn til størrelsen af ​​voksne buske: mindst 1 m mellem Parker og klatring sorter, 55 cm mellem Hybrid Tea og floribunda roser, og 45 cm mellem forkrøblede og små prøver.

I et land med hårdt klima planteres blomster sparsomt. Takket være dette opvarmes jorden bedre. Hvis roser dyrkes for afskårne blomster, buske bedre sted tæt på hinanden (ca. 25 cm), afstanden mellem rækkerne på samme tid op til 50 cm. Så planterne trukket over og udvikle lange blomsterstilke.

• Åbn bunden af ​​gruben med hegnplader, hæld en blanding af jord og kompost, drys med normal jord ovenfra;

• Skær rødderne lidt med en pruner, indtil der er dannet friske udskæringer.

• Ved plantning i efteråret skærer skudens ender af;

• Plante frøplanterne i fossaens centrum, spred rødderne, hæld lidt jord over toppen, så rodkraven er forsænket 5 cm fra jorden;

• Spred rigeligt udplantningen;

• Busken skal være dækket af løs jord, lav en rulle ca. 15 cm i højden (når rosen begynder at vokse, kan den udjævnes);

• Om efteråret skal jorden omkring busken være dækket med kompost eller græsset græs.

Den efterfølgende pleje af roser, der er plantet i efteråret, er at kontrollere luftens temperatur, da der ikke er behov for rigelig vanding. Ved en temperatur på 5-7 grader anbefales det at dække buske med lapnik og installere under de halvcirkelformede trådrammer. Bygningen er dækket af ruberoid og polyethylen.

Den optimale højde af strukturen er 40-50 cm. Dens dimensioner varierer afhængigt af hvor mange plantager der er under. Det er vigtigt at huske, at jo mere luft under dækket er, desto lettere bliver vinteren at passere.

Ved en temperatur på 10 grader skal filmens kanter presses lidt til jorden. I foråret er beskyttelsen ikke fjernet med det samme: Foretag først en let ventilation for at forhindre solskoldning.

Med alle disse anbefalinger kan selv en nybegynder vokse smukke roser - ingen problemer med plantning og pleje vil ikke opstå.

© 2012-2018 "Kvindernes mening". Ved kopiering af materialer kræves der et link til kilden!

Portrætredaktør: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

Redaktionen: +7 (965) 405 64 18

Vi plante roser i efteråret

Alle erfarne gartnere mener, at plantning af roser i efteråret er den mest velegnede mulighed for den bedste rødning af disse luksuriøse blomster og skabe gunstige vækstbetingelser. I efteråret er der ingen ændringer i temperaturen, fugtighed er stabiliseret, det er ikke nødvendigt at give planterne konstant vanding. En anden væsentlig fordel ved efteråret plantning er muligheden for at købe sunde frøplanter, snarere end svækket og udarmet efter vinteren af ​​prøven. For at vokse "dronning af blomster", skal du beslutte dig for den optimale tid til plantning, vælg kimplanter, som kan tilpasse sig vejr, følg enkle regler for at passe på rosen.

Gunstigt til plantetid

Perioden fra begyndelsen af ​​efteråret til midten af ​​oktober er det rette tidspunkt for plantning af roser. Det er ikke nødvendigt at plante for tidligt - spirer, knopper vil begynde at spire, og planten vil ikke overleve vinterkulden. Planteringsdatoer afhænger af regionens specifikke klima. At planten formåede at styrke rodsystemet og succesfuldt vinteren, anbefales det at plante roser i 2 - 3 uger før frost.

Egenskaber ved plantning af kimplanter i efteråret

Enkle regler for plantning af roser hjælper med at dyrke smukke blomster selv for uerfarne gartnere:

 1. Det vigtigste ved plantning af roser er at give en acceptabel afstand til udviklingen af ​​blomster.
 2. Vælg et tændt sted, men lukket fra de brændende solstråler ved middagstid. Hvis du planter i de skraverede områder af haven, kan rosen dø, og de direkte solstråler vil brænde bladene. Det anbefales at rodde kimplanterne i sydøst eller vestsiden af ​​haven, således at skyggen om morgenen dækker roserne, og om morgenen strækker solen blomsterne med sine varme stråler.
 3. At plante er det nødvendigt under en skråning på en eminence på 30-40 cm. I dette tilfælde vil planten overvintre selv i svære vinterfrost, og i foråret smeltevand vil omgå disse smukke blomster.
 4. Ved plantning skal der tages højde for fugtigheden, jordens surhed. Et for højt fugtighedsniveau vil påvirke roserne negativt. Den mest optimale jordadsyrhed er 6,0 - 6,5 pH.
 5. Det anbefales ikke at vælge det land, hvor kirsebær, hagtorn, abrikos og andre rosaceous planter vokser til plantning.
 6. Plantning af roser i jorden i efteråret er lavet i varmt, roligt vejr.
 7. Frøplanter vil blive udvalgt med en omfattende rodsystem, antallet af spirer, mindst 3 stykker og kernediameteren af ​​de øverste 8 -. 10 cm forsigtigt skrabe fingernegl langs rygsøjlen - det skal være fleksibel struktur, hvid nuance.

Før plantning skal plantematerialerne gennemvædes i vand i 10 timer. Efter blødning skæres rødderne til 20 cm, og de beskadigede fjernes. Alle tørre kviste bør også elimineres, og resten skæres til sunde skud. For bedre rooting kan du dyppe planter i en opløsning af ler og mullein med en tablet heteroauxin.

Video "Senere plantning af roser"

Hvis du følger en ukompliceret algoritme til plantning af roser i efteråret, vil selv de mest begejstrede eksemplarer tilfredsstille de blomstrende knopper i foråret:

 1. Ryd ukrudtsstedet.
 2. Gravet op jorden for en halv meter med anvendelse af gødning (1,5 kg overgroet gødning eller kompost til hver plantning). Hæld i asken og mineralgødningen.
 3. Gruben skal være bred og dyb - 60 til 50 cm. Det anbefales at tilberede det om foråret, eller mindst 2 - 3 uger. 10 dage før plantning er brøndene oversvømmet med vand og humificeret.
 4. Plante frøplanten, så fortykkelsen mellem rhizomet og grene er 2 til 3 cm under jorden. Stram jorden, rødderne skal være tæt på jorden.
 5. Hæld liberalt en rose. Hvis jorden efter absorberende vand er afgjort - tilsættes oven på jordblandingen.
 6. Du må ikke plante blomster for tykke - så du kan provokere sygdomme i planter, de kan ikke skrive farven godt. Alt for ofte anbefales det heller ikke at danne - landet omkring buskene vil blive tørret.

Hvordan pleje en rose efter plantning?

Efter starten af ​​de første natfrost er det nødvendigt at tage sig af dækmaterialet, så den plantede ros er mere behagelig at overleve den lange vinter. Nedenfor er anbefalinger om, hvordan man dækker planter til vinteren:

 1. Dæk jorden med firgrene.
 2. Top med tørre blade, chips, savsmuld med et lag på 15 - 20 cm.
 3. Tryk det resterende lag af lapnika.
 4. Installer buer af metal eller plast op til en halv meter høj.
 5. Dæk rammerne med indpakningspapir eller agrofiber.
 6. Mens temperaturen på gaden ikke nåede -11 grader, skulle der være et mellemrum mellem dæksmaterialet og buerne til luftning. Når truslen om kraftig frost er designet tæt lukket til foråret.

Video "Lære at plante en rose"

Den mest modstandsdygtige over for vinter kold sorter af roser

Grunddæksroser er uhøjtidelige i pleje og ser godt ud i hvert hjørne af haven. Nogle af de mest pålidelige og vinterharde sorter af denne art: Scarlet; Fairy; Swany. De vokser vandret og skaber et smukt tæppe af lyse bizarre buske og har en dejlig duft.

Buskroser kan dyrkes i små grupper og derefter skabe smukke buketter fra dem. Blandt sorterne vokset til unikke sammensætninger af blomster, uhøjtidelige i pleje af Black Magik; Rugelda; Golden Celebration; Ny Dawn.

Mange gartnere foretrækker krøllede planter - de tager perfekt rod under alle vejrforhold, tager ikke meget tid til pleje og trives med rigelig blomstring i løbet af sommeren. Klatreroser er præget af længere fleksible skud, med deres hjælp kan du oprette en blomstrende bue, dekorere facaden af ​​huset, lave en fantastisk, duftende blomsterstand, arbor. Koldresistente og uhøjtidelige sorter af klæbende roser: Simpathie; Gyldne brusere; Heidelberg.

Hvis du gør en lille indsats i efteråret for at vokse en af ​​de mest vidunderlige og fascinerende planter, vil haven i foråret fylde med roser og få et rigtig luksuriøst udseende. At indånde livet i dronningen af ​​blomster er ikke så svært, det vigtigste er pleje og tålmodighed af gartneren, efter enkle anbefalinger, og selvfølgelig ønsket om at finde et smukt, dejligt sted.

Vigtige regler for efteråret plantning af roser

Den vigtigste nuance i hvordan man plante en rose i efteråret er timing. Hvordan man plante, ved alle, men hvornår? Svaret på dette spørgsmål korrigerer vejret. Faktum er, at plantning af en busk på stedet er nødvendig en måned før begyndelsen af ​​ægte frost. Tre - fire uger lige nok til at plante noget at vænne sig til et nyt sted, for at vokse et par laterale rødder, for at forberede efterhånden, sammen med den luftkølede og jord til en hvileperiode.

Sydlige regioner har råd til at plante roser i oktober, normalt i andet eller endda det tredje årti.

I mellembåndet er det bedre at gøre dette, hvis i oktober, så i det første årti eller bedre i anden halvdel af september.

Flere nordlige regioner er egnet til begyndelsen af ​​september eller endog i august. Hver blomsterhandler skal bestemme denne tid, idet han starter fra den sædvanlige tid for hans distrikt for udbrud af permanent frost, der regner med ham mindst tre uger.

Fra videoen lærer du om de vigtige regler for plantning i efteråret.

Det er bedst at købe en frøplante i en børnehaver med et godt omdømme eller i en butik, hvor der i efteråret er sådanne varer ofte en betydelig rabat. Mange dyrkere plante i efteråret indgravede stiklinger eller planter dyrket af frøene af deres egne roser.

En passende tid til rodning af stiklinger anses for at være perioden fra starten af ​​knoppedannelsen til efteråret. De, der ønsker at vokse rodrotede roser, skærer halvaldrende skud i dele med 3 til 4 knopper i begyndelsen af ​​blomstringen og rod dem i vand eller jord. Ved slutningen af ​​sommeren skal stiklingerne allerede have rødder og endda unge kviste.

Frø fra sidste års frugt sår i efterår eller forår, i hvert fald i slutningen af ​​sæsonen er de allerede omdannet til unge planter med rødder, der kan plantes på et permanent vækststed.

Roser vokser godt i åbne solområder, beskyttet mod nordvind og træk. Dette kan være en sydlig skråning, hvor vand ikke vil forblive efter regner eller smeltning af snows. Det er vigtigt, at grundvandet ikke kommer tæt på overfladen, fordi rosen ikke kan lide vandstagnation eller vandlogning. Hvis der er en sådan trussel, er det umagen værd at organisere dræning og hæve blomsterlejet over det generelle niveau på jorden.

Stedet skal være fri for andre store planter, blomsten skal ikke falde fra træerne eller bygningerne om morgenen og aftenen, det er tilladt (og undertiden endog ønskeligt) at skygge i løbet af de varmeste dagtimerne.

Hvis du har planer om at plante flere planter, skal derefter plantet roser ikke skjule hinanden, alt for ofte placeringen af ​​buskene vil ikke tillade luft at cirkulere nok for deres udluftning, og det truer sygdomme. Derfor bør man huske størrelsen på voksne buske. Normalt mellem dem forlade fra 50 cm til 1 meter, for dværgbuske mindre, og til klatreroser - 1,5 m eller mere, for stam -. Ikke mindre end 3 m Plantning klatreroser, bør overveje at skjule sted for vinteren overjordiske dele .

Til efteråret plantning er det tilrådeligt at vælge en god dag, du behøver ikke at gøre det i regn eller sne. Gode ​​planter tages i efteråret netop fordi det rigtige vejr er værd - luftfugtigheden er højere end om foråret, og luft- og jordtemperaturerne er optimale til en ny plante. Men hvis du planter det ved lav temperatur, eller når koldregn og sne køler jorden, er det dømt til fejl. Hvis frøplanterne venter, og vejret er blevet forværret i lang tid, så er det bedre ikke at risikere, du kan plante roser i efteråret og næste år, og disse skal overlades til foråret. Det er ønskeligt at prikopat sand eller jord, læg i en kælder eller andet rum, hvor temperaturen holdes fra +1 til +5 grader. De vil perfekt overvintre, og derefter vil vokse, plantet om foråret.

Roser har brug for en let åndbar, ikke-sur (eller lidt sur) frugtbar jord. Det er, hvad du skal forberede for et par uger før plantningen. For at gøre dette, er stedet rengjort af ukrudt og alle plante rester, grave op, korrigere, om nødvendigt. Sour jord korrigeres ved at anvende lime eller dolomitmel, den tunge jord blandes med tørv, sand og kompost. Derefter udgraver de en pit, der er større end plantesystemets rodsystem. Dens bund er løsnet med gafler, jorden udtaget af den blandes med gødningen, og træaske, mineralske gødninger tilsættes.

Hvis jorden er helt sand, så tilsæt leret, tørv, kompost. Leren bringes i tørret pulverform.

Roser vokser godt på dyrkede jordarter, og hestgødning foretrækkes, men det kan ikke tilsættes frisk, kun overopdrættet.

Når du vælger kimplanter med åbent rodsystem, der skal lægges særlig vægt på det, dets gode udvikling bekræftes af tilstedeværelsen af ​​et stort antal tynde rodletter. Rødder skal være sunde, ikke overtørrede, uden pletter eller spor af rot, på snitlyset. Escape bør også undersøges, der skal ikke være tegn på rot eller sygdom, der skal være mindst tre veludviklede sunde skud.

Dagen før plantning skal rødderne gennemvædes i vand, helst med en temperatur på mindst +18 grader. Og før plantningen forkortes roden til 30 cm og skutter til 35 cm. Hele sæbben skal behandles med jernsulfat for at forhindre sygdomme. Nogle producenter anbefaler at dyppe rødderne i en lerchatter med tilsætning af gylleopløsning.

Hvis alt gik godt, de kølige efterårsdage, kan du opdatere pit, hæld det på bunden af ​​bunken af ​​forberedte jord, satte hende sætteplante, kvadrat alle rødderne på denne jord højen, efterhånden falde i søvn. Gør det forsigtigt, lidt hældes derefter stampes, så hæld jorden igen. Jorden skal komprimeres og derefter vandes rigeligt med vand, skal du sørge for, at de hulrum tilbage, Bush sidder fast og placer transplantatet at være under jorden på 5 - 8 cm under overfladen og ser mod syd. Nogle rådgive rod hals falde endnu lavere, fordi over tid planten er lidt højere, og den kan åbnes, dette kan ikke tolereres. Når alt vandet er absorberet, det har at fylde jord. Dette var en såkaldt tør metode til plantning.

Den våde metode adskiller sig fra den ved anvendelse af rotvækststimulerende midler, præparater som "Kornevin." Et sådant præparat er opløst med vand, hældt ikke mindre end en spand i gruben, og så nedlægges frøplanten der og gradvist falder i søvn med rødderne af den tilberedte jord. Derefter tampede de også, tjek, trækker lidt øverst, busken sidder fast og hælder jorden, hælder ovenfra, mulching.

Efter 2-3 uger bliver unge planter vant til et nyt sted, de har nye rødder, hvilket betyder, at de i foråret vil vokse hurtigt. Floristens næste opgave er at dække dem godt til vinteren. Før frostene forkortes buskene, mindst med en tredjedel, af den tørre jord med sand, savsmuld, tørre blade til 25-30 cm, beskyttet til vinteren. Det bedste er, at de unge roser vinter under granen og lutrasil, de har brug for at give tør luft under afdækning, så skud ikke er preli.

Fra videoen lærer du alle stadier af korrekt plantning af buske.

vær venlig at fortælle mig i oktober for sent at plante roser?

Det afhænger af det klima, du bor i. Og hvad er vejret i oktober. Første halvdel af oktober kan som regel plantes. I den anden er der allerede en risiko, hvis der opstår tidlige frost.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 78 = 86