Plastpanel til køkkenforklæde

Contents

Forklæde til køkken fra plastik af egne hænder - vi vil omdanne køkken

Plastpaneler kan beskytte køkkenens vægge ikke værre end klassiske fliser. Tidligere har kun fliser tjent til at beskytte køkkenvæggene mod husholdningsforurening, i dag kan du oprette et forklæde, der harmonerer med indretningen af ​​rummet. Den første opgave er at vælge materialet.

De mest almindelige versioner af materialet til forklædningen til køkkenet er:

 • Plast. Installationen af ​​denne struktur er enkel, pleje vil heller ikke forårsage vanskeligheder, og omkostningerne er meget demokratiske.
 • MDF. Et godt valg, billigt materiale, ikke modtageligt for svampe og skimmelsvamp.
 • glas. Varianten er dyrere, nyhed i køkkenindretningen. Vaskning skal ofte, og glasets skrøbelighed beskytter ikke mod stærke slag. En mere praktisk mulighed er et varmt glas, men prisen er meget højere.
 • Tile. Billig, ikke lille, enkel. For konservative er reparationer en god mulighed.

Køkkenforklæde kan laves af forskellige materialer

Og alligevel vælges den første mulighed oftest, foruden plastik betyder brugen af ​​PVC-paneler og plader af plast og karbonatglas (også en slags plastik). Materialet er velegnet til enhver rumstilstand, der kræves minimal pleje, og i form af æstetiske kvaliteter er plast ikke ringere end dyrere design.

Plastforklæde er bemærkelsesværdigt ved, at det er tilstrækkeligt højt varmebestandighed, den er i kontakt med væggen i køkkenet akkumuleres ikke snavs og støv, og er i stand til at simulere stort set enhver tekstur.

Dernæst er det værd at overveje processen med at installere et forklæde af arkplastik.

Plastpaneler - perfekt til opgradering af forkladen i køkkenet

For at udføre installationen af ​​plastpaneler (ark) selv, har du brug for:

 • Bestem størrelsen af ​​forkladen. Bordets højde er grundlaget for beregning af afstanden fra gulvet til bunden. Forkladen skal være mindst 1-2 cm under bordets overflade.
 • Forhøjelsens højde slutter, hvor skabene starter. Han må ikke nå dem lidt.
 • Sektion af plastpaneler. Håndbøjle med det indsatte savblad med små tandbomber vil gøre sit bedste.
 • Du kan fiksere plast på væggen på forskellige måder. En hurtig måde er at klæbe materialet, men med egne hænder vil det være meget svært at rive væk fra væggene. Du kan også skrue på skruerne til plastik, men det er bedst at montere skruerne på bunden af ​​metalprofiler, der er fastgjort til væggen. Det viser sig, at forkladen er aftagelig.

Til køkkenet anbefaler eksperter i stigende grad karbonatglas. Dette er den mest holdbare type plastik, som er et gennemsigtigt materiale, ildfast og smukt. Vi kan sige, at det ikke går i stykker og er beskyttet mod dannelsen af ​​buler.

Fastgørelse til plastpaneler (video)

Installationen af ​​dette design er praktisk taget ikke anderledes end den tidligere version. Det vigtigste er, at køkkenets vægge er niveau. I dette tilfælde vil installationen være så enkel som muligt.

PVC-paneler er ret nemme at installere Forkladen af ​​PVC-paneler er meget praktisk

Hvis der ikke er nogen ideel fladhed af væggene, er det nødvendigt at primer overfladen, reparere alle revner, dække med gips og genstrimmer. Så skal forklæbet limes. PVC-panelerne er fastgjort på denne måde:

 • Monteringsklæbemiddel påføres på beskyttelseslaget på indersiden. Limen smøres både på hele overfladen af ​​plastik og på det område af køkkenet, hvor det bliver fastgjort.
 • Afstanden mellem klæbestrimlerne er ca. 15 cm. Når limen påføres, påføres plasten på væggen, den kan fastgøres ved hjælp af afstandsstykker.
 • Yderligere fixering. I hjørnerne af panelet kan fastgøres og selvlukkende skruer.

Det er selvfølgelig ikke svært at håndtere montering af plast med egne hænder.

Afslutning af køkkenforkladen med PVC-paneler (video)

Et plastark er billigt, og en økonomi-variant af køkkenreparation indebærer at bruge bare et sådant design. En vis viden om plastens egenskaber vil være nyttig:

 • Plast er ikke bange for høje temperaturer, bortset fra selvfølgelig den direkte virkning af ild.
 • Overfladen af ​​panelerne er flad, så de tæt klæbende ledd ikke vil tilstoppe snavs.
 • Fugtplastik er ikke bange, så processerne for affaldsmateriale er udelukket.
 • Men du kan ikke rense plast med slibemidler, de er farlige for ham.
 • Vask plastik med en fugtig blød klud eller med en svamp. Vaskemiddelet bør ikke være stift, ellers vil overfladen blive ridset, og mønsteret vil ikke overleve.

Forklæde af plast kan blive en visuel fortsættelse af køkkenets arbejdsområde

 • Det er nemt at slå plast med noget skarpt, stikkende, skåret. Derfor må vi ikke tillade børn, for eksempel at forsøge at gennembore materialet.
 • Valget af farver og mønstre af paneler er utrolig godt: både monokrom og ekstravagant og efterligner naturlige naturlige mønstre.

Hvis nogle paneler på et tidspunkt bliver kedelige, kan de erstattes med mere moderne.

Moderne ideer om at færdiggøre forklædningen i køkkenet (video)

Til køkken på et forklæde af materiale som plast sæt af pluss. Og den største fordel ligger i budgetversionen af ​​sådanne reparationer. Og når du vælger en god farve og et mønster, kan du give adventen på køkkenvæggen, modernisere den.

Fordele og ulemper ved plastikforkladen i køkkenet

Plastforklædningen til køkkenet er ved første øjekast et glimrende alternativ til glaspaneler, som er meget dyre.

Men plastik - overkommelig indstilling, plus alt, bestikker muligheden for nem montering med egne hænder og manglen på strenge krav til det ideelle vægplan, som er nødvendigt til montering af skindene.

Ved første øjekast er udsigten irriterende. Men er det virkelig så? Og skal du da ikke betale to gange, så snude, fra et berømt ordsprog?

Lad os tage alt sammen og diskutere alle fordele og ulemper ved dette materiale.

Hvilke slags plastikforklæder er der?

De tilfældigvis har sådanne materialer:

Vi vil ikke diskutere plastbeklædningen, som længe siden har overlevet sig moralsk, og der er ikke et eneste godt ord, hvis det er vant til at dekorere arbejdsvæggen.

Ikke kun er det bare umoderne, så selv på den spinkede det er simpelthen ikke lige. Det kan gennemsøges med en finger, med et stærkt ønske! Og fra høje temperaturer smelter det utaknemmeligt. Desuden er det nok at varme væggen til 45 grader og adieu et pænt udseende ...

Og inden du laver et køb, giver dig et rush og hakker i en smuk farve, er det logisk at spørge sælgeren, hvad deres forklæder er lavet af. Siden det afhænger af det, hvor længe de vil tjene dig og hvor nemt det vil være for dem at passe på.

Så lad os begynde at analysere.

Oversigt over fordele og ulemper

Det billigste materiale til fremstilling af paneler. Han ser på samme tid ikke værre end andre, hvilket er årsagen til hans popularitet.

Det faktum, at plast-paneler, i princippet, er dukket op på markedet for nylig, og som endnu ikke var blevet en "persona non grata" i køkkenet, da de samme foringer lavet af plastik, som længe havde været bekendt.

Og mens disse paneler køber op, går de ikke rigtig i detaljer, hvilken slags plast er der foran dem.

Så PVC er den værste variant af alle tilgængelige. Vi tilbyder dig et bord, der viser profferne i en kolonne (som er sælgers trompetkort), og i den anden - rigtige forklaring på disse omstridte fordele.

Plastik "service" kan også bruges mere end én gang, men fra dette bliver det ikke til porcelæn. Forklæder fra PVC fra samme opera: et halvt år bruger du dem, og du er glad, og resten af ​​tiden lider du bare og bliver vred: de klipper af vask og straks falmer. Alt dette betyder, at du bliver nødt til at skifte panelet til en ny før eller senere. Og i tilfælde af PVC, snarere snarere end senere. Her skal også overvejes: om det er gunstigt at købe de samme varer to gange?

Her er oliemaleriet for dig. PVC har også indlysende ulemper:

1. PVC-panelet er bange for høje temperaturer. Og det betyder, at de ikke bør installeres i nærheden af ​​ovnen, da det altid vil blive fyret. Og hvorfor kommer det ud? I nærheden af ​​den varme zone skal du vedhæfte et andet materiale eller flise. Så hvad er det generelt, at bruge en sådan dækning, hvis den vælges udelukkende på grund af et holistisk, smukt design, hovedsagelig med fotoudskrivning?

2. PVC-panelet er ikke miljøvenligt. Især ikke miljøvenlig, når den opvarmes. Men her skal du være retfærdig og tage højde for producenten. Hvis det er solidt, så er niveauet af al den skade, de har, normalt. Men de vil heller ikke være meget billige, samtidig med at de resterende ulemper ved PVC forbliver hos dem: en tendens til at miste og smitte.

Her er der allerede fordele pobol. Der er en sådan belægning på flisen, men stadig billigere end fra varmebestandigt glas. Her er fordele og ulemper ved forklæderne fra ABS:

Og der er flere fordele! Se hvad det handler om:

 • Dette panel brænder ikke ud
 • Ikke bange for slag
 • Meget klar og skelnes fra glasset
 • brandsikker

Men uanset hvor beklageligt det var at indrømme, er det ridset ligesom enhver plastik. Omkostninger mere, ja, men det gnider det samme.

Så som du kan se, er resultaterne ikke så trøstende, uanset hvilket materiale vi overvejer.

Hvilke andre parametre skal man være opmærksom på?

Jo tykkere arket er, desto stærkere og dyrere er det. Men dette taler ikke desto mindre sin ustabilitet over for slibemidler.

Formark er også vigtigt. Det er altid bedre at tage et stykke på hele overfladen af ​​arbejdsfladen og forsegle de øvre og nedre led med væggen.

Hvis du ikke lukker dem tæt, så vil der være fugt og en svamp vil nødvendigvis starte.

Af samme grund må du ikke tage plastikplader i form af fliser, der også limes til væggen, men mellem dem er der bare mikroslidser.

Kundeanmeldelser på forkladen af ​​plastik

Helt ærligt er der meget få gode anmeldelser på nettet, og vi anbefaler ikke dig at vælge plastpaneler.

Den sædvanlige flise vil vare meget længere (ja, hvilket længere, det vil tjene hele dit liv!). Det er lettere at passe på det, og hvis du ønsker det, kan du altid finde billige og interessante muligheder.

Ja, og kalder tileren vil ikke være for dyrt: et par kvadrater alt hvad du skal bruge. Og hvis du ikke har nok penge til glas, er det bedre at opgive ideen om at lave et forklæde i denne stil.

Simulation er efterligning, og det bliver aldrig en original, uanset hvor god det kan se ud fra starten. Kunstig sort kaviar ser også ud som en naturlig kaviar, indtil du prøver det. Så her: hvem prøvede det, spytter.

Og til støtte for hans ord citerer vi svaret fra en kunde, der er lagt ud på netværket. Hun var glad kun en dag!

Men igen, overvej at det var et forklæde af PVC. Akryl er lidt bedre, selvfølgelig. Men det er også dyrere!

Og, endnu dyrere keramiske fliser, der vil tjene dig, bevare det oprindelige udseende, indtil indtil du får keder sig, og arbejder væg polycarbonat - fem år, i bedste fald. På samme tid vil han i de senere år se meget "træt" og irritere sit sløvede udseende.

Hvis din holdbarhed er uprincippet, kan du ofte ændre indretningen, så du kan tage et plastikforklæde. Efter 3-4 år skal du ændre alle sager. Så da du lige har en sådan begivenhed, så foreslår vi at fortsætte med at læse videre.

1. Plastforklæder med frugt og bæremønstre og blomster

Før du begynder at studere fotos, vil jeg gerne give et par teoretiske anbefalinger. Siden frugt og bær tegninger er ofte meget lyse og fængende, så sådanne forklæder vil kun se godt ud, hvis hovedtonen af ​​væggene er neutral og møbler af simpel form, og ikke udskårne klassiske.

Og se nu hvordan det ser ud i køkkenet:

Og nu er det modsatte sandt. Her overdrev folk det og som følge heraf ser rummet ud for farvestrålende:

Så hvis du vil understrege billedet, skal du ikke dekorere andre elementer, ellers bliver de slet ikke set rigtigt, og de vil se dårligt ud. Den bedste mulighed er dette:

Og meget værre ser muligheden for et farvekøkken, hvor billedet af et forklæde er matchet med tonen, da der i dette tilfælde ikke er nogen accent på noget. Hverken møbler "spiller" eller billede.

2. Plastikforklæder med naturlige teksturer

Generelt er efterligning af naturlige teksturer ikke den bedste løsning i farvningen af ​​plastpaneler. De sker under et træ og med stenmotiver. Men i hvert fald ser det ud til at være ekstremt unaturligt og for en amatør.

Her er et eksempel på et køkken, hvor et stykke af brædder er afbildet på arbejdsfladen:

Og her er en efterligning af murværk:

Som du kan se, ligner dette ikke meget på en sten, både ved nærmere undersøgelse og ud fra perspektivet.

Derfor anbefaler vi dig ikke at stoppe med at vælge disse muligheder. Hvis du virkelig vil have en arbejdsvæg med en slags sten, men du vælger plast på grund af lettere vask, så kan du ellers gøre det.

Lav en ægte murværk og ovenfra for at dække den med en strimmel gennemsigtig panel, og helst matte.

3. Plastforklæder med spejloverflade

Ved hjælp af spejle på skrivebordet kan du markant udvide rummet. En "men" i sådanne paneler: hver dråbe vil være meget synlig og bliver nødt til at gnide det uendeligt (og plastik kan ikke lide det, som du husker).

Sådan kan det se ud i interiøret:

Nå, ingen tvivl. Men i dette tilfælde anbefaler vi dig stadig at montere glas spejle, så det vil være mere holdbart og pålideligt.

Hvor meget koster plastforkladen i køkkenet?

Priserne er forskellige. Alt afhænger af fremstillingsmaterialet, tykkelsen, typen af ​​mønster og producenten. Jo bedre parametrene er, desto dyrere er produktet, henholdsvis.

Vi anbefaler ikke dig at vælge de dyreste muligheder, i håb om, at et sådant forklæde vil vare meget lang tid. Det virker ikke alligevel, og der er ingen mening at betale for meget for mærket. Det eneste, det er absolut ikke værd at tage en arbejdsflade lavet af PVC.

Selv overveje at enhver individuel rækkefølge af billedet vil koste mere end nogen færdiglavet. Prøv derfor at finde noget passende, for ikke at overbetale til udskrivning.

Montering af plastikforklæde i køkkenet med egne hænder

Og endelig vil vi fortælle dig, hvordan du vedhæfter plastikforklæder med egne hænder.

Der er tre muligheder, og de er alle meget enkle:

 1. 1. Fastgørelse med lim
 2. 2. Montering på selvskærende skruer
 3. 3. Montering på trækasse

Den første mulighed er egnet, hvis væggen er mere eller mindre flad. I dette tilfælde skal du bare påføre lim, trykke på forklædningen mod væggen og vent et stykke tid. Plastik er let og limen greb hurtigt. Men så demonter det så dårligt ...

Den anden mulighed er mere acceptabel, da den efterfølgende fjernelse ikke vil medføre problemer. Dæk de grimme hatte af bolte med specielle stik.

Og kassen er fastgjort i tilfælde af at væggen er en stor skævhed. Det er ved hjælp af laths at du justerer flyet og allerede på det monterer forkladen.

Her er det nødvendigt at tage højde for, at der i dette tilfælde er et mellemrum mellem væggen og plastik, hvilket gør materialet mere sårbart. Fra virkningen kan han knække. Derfor, hvis du planlægger denne type installation, så vælg et panel tykkere (og før det tæller, kan det være mere rentabelt at niveauere væggen?).

Vores anmeldelse er afsluttet, og nu ved du vores mening om dette spørgsmål. Men det er ikke en ubestridelig sandhed. Uanset om det er værd at købe et forklæde fra plast til køkkenet eller ej - kun du ved det!

Køkkenindretning med plastikforklæde - æstetisk, pålidelig og økonomisk

Køkkenforklædningen er en del af væggen mellem de hængende skabe og bordpladen. Denne zone er regelmæssigt forkælet, da den ligger i nærheden af ​​komfuret og bordpladen, hvor hovedkogningen finder sted.

Det er derfor grunden til, at køkkenforkladen skal være praktisk og smuk, bør ikke være mærket, let at vaske og helst modstandsdygtig over for temperaturændringer og forskellige rengøringsmidler. I dag vil vi overveje fordelene og ulemperne ved et forklæde til et køkken af ​​plast.

Vælg det bedste og smukke

Plastforklædningen til køkkenet laves normalt ved brug af PVC-paneler. Dette materiale har mange positive egenskaber og kvaliteter.

Det er værd at bemærke det Den mest holdbare type plast, der hidtil eksisterer, er carbonatglas.

Selvfølgelig, prisen er meget højere end almindelig plast køkken bar, men hvis du ønsker det materiale, der anvendes til forpladsen, havde egenskaber svarende til det metal, ville det være umuligt at bryde, og visuelt det ville have lignede glas, så karbonat glas er den bedste løsning for dig.

Men før du køber et plastikforklæde i køkkenet, skal du kende de mulige ulemper og de vigtigste fordele ved sådant materiale, som opstår under operationen.

Hvordan man korrekt limer ikke-vævet tapet fortæller vores eksperter.

Sådan opfriskes køkkenet med nye smukke gardiner læses her. Og elskerinderne vil blive præsenteret med farverige billeder.

Interessante ideer til et lille køkken ser efter i vores artikel. Lær mange nyttige ideer.

Gemmer er ikke det eneste plus

Den største fordel ved et forklæde fra sådant materiale er, at dets brug ikke vil medføre en betydelig skade på din tegnebog. Dette materiale er velegnet til de mennesker, der ønsker at lave reparationer hurtigt og billigt.

Ud over holdbarhed og hårdhed har plastforkladen til køkkenet næsten samme egenskaber som fliser eller fliser.

Plastikken er bemærkelsesværdig ren, den er modstandsdygtig overfor mange kemiske agenser, høj temperatur og fugtighed.

Enig, at forklædningen til køkkenet fra plastpanelet ikke ser værre end forklæder af dyre materialer. For at kunne For at skabe et glat panel uden sømme, anbefales det at vælge plastik, hvorfra du kan skære en plade af den størrelse du har brug for.

Et smukt billede - en ren overflade

Det er værd at bemærke det Takket være fraværet af sømme sparer du tid på rengøring.

Du skal bare tørre panelet med en fugtig klud med en slags vaskemiddel, og dit køkken er rent.

Derudover betragtes plast som et miljøvenligt materiale.

Plastforklæde giver dig mulighed for at realisere næsten ethvert designidee, da det er muligt at lægge på tegninger og tryk på overfladen på overfladen.

Mange virksomheder ud over tegning af billeder tilbyder også belysning med spotlys for at gøre køkkenforkladen mere rig og smuk. og her Brugen af ​​gennemsigtig plastik hjælper visuelt at forøge rummet, især hvis et sådant panel kombineres med et punktlys.

Glitrende og iriserende paneler vil skabe usædvanlig skønhed og bliver hovedindretningen af ​​dit køkken.

Fordele ved forklæde af plast

 • Plast anses for at være et miljøvenligt og højstyrkt materiale,
 • Modstandsdygtighed over for fugt og mekanisk belastning,
 • Højt niveau af lyd- og varmeisolering,
 • Det er ikke svært at tage sig af sådant materiale,
 • Glat og jævn overflade af panelerne tillader ikke ophobning af støv,
 • Sådanne paneler kan være af forskellige farver, der kan kombineres, eller med nogle smukke mønstre, der gør det muligt for dit interiør at være unikt,
 • Let og hurtig installation,
 • Behøver ikke grundigt at forberede overfladen for at installere et sådant forklæde.

Hvad er fangsten? Det er bedre at vide på forhånd

Ulemper ved et plastikforklæde til køkkenet er, at det hurtigt ridser (ridser bliver synlige på monofoniske paneler) og ikke meget modstandsdygtige over for ild.

I tilfælde af brand kan det udløse giftige stoffer.

Derudover er du nødt til seriøst at imødegå valget af rengøringsprodukter, da nogle af dem indeholder stoffer, der kan føre til deformation af panelerne.

Men hvis du Vælg polykarbonat, så kan du være sikker på, at den næsten ikke klipper, Det slår ikke, det er perfekt rengjort og smeltepunktet overstiger 120 grader Celsius.

Bemærk, at gøre et køb plastforklæde bør kræves certificeringer, som dårlig kvalitet plast, når de opvarmes (fra bestyrelsen eller fra solen) vil frigive farlige for menneskers sundhed tilslutning. Men det gælder kun plastik af ringe kvalitet, certificeret materiale sætter ikke på noget dårligt, selvom du hælder det over med kogende vand.

Køkkenforklædningen, der er lavet af plastik, passer perfekt til angrebene af damp og vand, beskytter væggene mod muld og fugt, det er meget nemt at rengøre.

Men det anbefales at vaske dette panel uden brug af kemikalier. Også, hvis du har besluttet i dit køkken til at lave en plastforklæde, I selv plade med en høj kantsten eller en sammenfoldelig metallåg, så din forklæde på én dag ikke fik "hedeslag".

Glem det ikke, at gøre dit køkkenforklæde ser meget godt ud, skal du installere det korrekt.

Før du installerer plastpaneler, skal du sørge for, at vægfladen er flad, ellers vil forkladen se grimt ud. Hvis du ikke vil lide med nivelleringen af ​​vægoverfladen, kan du bruge som et basismateriale, der vil skabe en jævn overflade.

For eksempel kan det være træ lameller eller en struktur af profiler.

Måder at montere et plastikforklæde

Der er 2 måder at installere denne slags forklæder på:

 • det kan skrues (den bedste mulighed) eller
 • indsæt (ikke den mest succesrige løsning til eventuel omplanlægning).

Det er værd at bemærke, at hvis du beslutter dig for at bruge lim, når du installerer paneler, kan du i fremtiden ikke demontere den til brug på et andet sted, da du ved at rive plast, der er plantet på limmen, sandsynligvis vil beskadige det.

Sådan repareres forkladen med selvskærende skruer

Den bedste måde at løse er installationen af ​​et forklæde af plast på selvskærende skruer. I dette tilfælde vil det være helt ubetydeligt, hvad du vil vedhæfte plastik: til træet, profilen eller til overfladen af ​​væggen - fikseringsteknologien er den samme.

På kanterne og hjørnerne af plastpaneler er det nødvendigt at bore ikke meget store huller med en diameter på 3-5 mm, hvorigennem forkladen skal fastgøres med skruer.

For at sikre, at motorhjelmene ikke ødelægger det overordnede billede, skal du købe forskellige plastikpropper og hætter. Nå, hvis du vil have noget usædvanligt, så kan du anvende fantasi og gøre en "forklædning" af selvdrejende skruer med dine egne hænder.

Og selvfølgelig skal du ikke glemme at lave et så usædvanligt forklæde i indersiden af ​​et lille køkken, du skal udføre resten af ​​værelset i nøjagtig samme stil og i samme farve.

Arbejdsvæggen i køkkenet af plast er et budget erstatning for glasforkladen, visuelt er de meget ens. Et sådant materiale er praktisk og holdbart. Derudover har den enorme muligheder for at tegne en række tegninger, det er meget nemt at installere, og hvis du vil udskifte det, har du ingen problemer.

Plast, som en mulighed for at erstatte glaspaneler, er meget billigere. Og hvis du følger ham rigtigt, vil han tjene i lang tid. Og sådanne tegninger, som i billedet, er bare drømmen om enhver elskerinde.

Tilstedeværelsen af ​​et forklæde af plast i køkkenet hjælper med at opmuntre enhver elskerinde, fordi alle kan vælge det billede, der er behageligt for hende. I et sådant køkken vil du lave mad uendeligt!

UDVALGELSE AF LÆSERE

LED belysning til køkkenet under kabinettet: fordele og ulemper, reglerne for installation og drift

7 ideer til at skabe stilfulde køkkenpotter på dig selv

Køkkenborde til et lille køkken: Valget af mennesker, der elsker komfort og interessante designløsninger

Kompetent kombination af farver i interiøret - harmoni i det elegante køkken

Master klasse til at installere køkkenet med egne hænder

Gratis ikke-kommerciel brug af ressourcematerialer

Tilladelse gives kun, hvis forfatterskabet er angivet, og hyperlinket til webstedet er aktivt

I alle andre tilfælde kræves skriftlig tilladelse fra redaktionen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 − 11 =