Plastringe til brønde

Plastic Ring for Wells: Fordele og ulemper ved ansøgning

Opførelsen af ​​brønde fra betonringe er blevet et af de mest tilgængelige midler til at etablere en selvstændig vandforsyning. Teknologien i deres konstruktion udarbejdes af specialister fra profilfirmaer og amatørmestere. Med fremkomsten af ​​plastringe til brønde på markedet blev det rettidigt at sammenligne disse produkter med hensyn til at udføre deres funktioner ud fra økonomiske og arbejdsmæssige omkostninger til opførelse af en kvalitetskilde af drikkevand.

polymerer - som råmateriale til rør og containere - har længe været brugt til produktion af elementer i kloakerings- og vandforsyningssystemer. Tanke og septiktanke fremstillet af plastik med færdige åbninger og låg, med et system til tilslutning af rør fra enhver vinkel, gjorde installationen af ​​stormvand og kloak en højteknologisk proces. Specialister opfordres til at gøre det og oprette brønde til drikkevandsforsyning. Fødevarepolyethylen, hvoraf store ringe er lavet til brønde, forårsager ikke længere en aktiv afvisning af tilhængere af miljøvenlige produkter.

I tilfælde af fremstilling af produkter fremstillet af polymerer designet til at erstatte armeret beton, er det vigtigt at tale om styrke. Øvelsen viser det kun Materialets tykkelse fra 20 mm tillader plastikringen for brønden at modstå mulige dynamiske belastninger fra jorden i tilfælde af kompleks geologi. De bedste eksempler på brøndringe af plast har en tilstrækkelig tykkelse af væggene, deres specielle spiralform med forstærkende tilstrømninger, stærke gevindforbindelser.

Plastringe til brønde har de samme fordele som alle polymerprodukter til konstruktion og forbedring:

 • Letvægt. Ringen af ​​armeret beton med en indvendig radius på 1000 mm, en vægtykkelse på 80 mm, en højde på 890 mm vejer 600 kg. Polyethylenring til en drikkebrønd med en indvendig diameter på 900 mm, en højde på 2 m, en væg på 25 mm - en vægt på 46 kg. Derfor - en reduktion i transport- og lageromkostninger, omkostningerne ved lastning og losning og installation.
 • duktilitet slukker mulig skade fra vibrationer og jordforskydninger.
 • Nem behandling forskellige værktøjer.
 • Trådforbindelse af ringformede sektioner, suppleret med mastik og fugtsikre fugemasser, uigennemtrængelige for vand. Vandafskærmning af denne kvalitet til sømme mellem armeret beton ringe er næsten uopnåelig.
 • Høj hastighed på installationen brønde med højere sektioner - fra 1,5 m. Det er muligt at producere plastringe til brønde med uregelmæssige dimensioner i højden.
 • Antikorrosive egenskaber.
 • Madplast udsend ikke skadelige stoffer. Den kemiske inertitet af et sådant materiale tillader kvaliteten af ​​vandet at forblive uændret i lang tid.
 • biostabilitet. Glat, uden pore, den indre overflade, mangel på miljø til udvikling af bakterier - gør det vanskeligt at reproducere skadelige mikroorganismer og forme på væggene i brønden og i vandet.

Funktioner ved montering af en brønd fra plastringe

Arbejdsrækkefølgen for opførelse af en brønd fra plastringe adskiller sig lidt fra, hvordan det er almindeligt at installere lignende produkter fra armeret beton. Der er to hovedmåder afhængigt af webstedets geologi. På tætte lerjorden er der lavet en cirkulær fundament med en diameter, der er lidt større end ringernes størrelse og maksimal dybde.

Ringene er skruet på forbindelsesgarnet med tætningsmidler og monteret på plads. Bunden er dækket af et substrat af sand og sten, den samme blanding, men med en mindre brøkdel af knust sten skal du fylde rummet mellem ringens yderflade og kanten af ​​udgravningen.

I nærværelse af løs eller for vandmættet jord foretrækkes en anden metode. Jorden fjernes til dybden af ​​det første ringformede element. Efter installation og udjævning af den første plastring skal du begynde at forstyrre den og vælge jorden fra bunden. Skru derefter det næste link.

Processen varer indtil den ønskede dybde er nået. For en sådan jord er det især vigtigt at ordne bundfiltret korrekt og komprimere jorden langs borehullets omkreds for at udelukke udbulningen af ​​konstruktionen under frysning. Påfør også betonankre i bunden af ​​bagagerummet. Egenskaber af polyethylen og polyvinylchlorid tillader brøndens krop at bibeholde sin form selv efter at vandet er frosset i det.

Der er også begrænsninger for brugen af ​​plastikdele af denne type. Det anbefales ikke at bruge dem på seismisk farlige områder (mere end 7 point). Plastik er ikke egnet til nordlige områder med permafrost og mulige frost med en lufttemperatur under -50 ° C.

Inden for det autonome vandforsyningssystems udstyr er der en opgave, for hvilken rørene med stor diameter, der er samlet fra polymersegmenter, er særligt egnede. Dette er genoplivningen af ​​slidte vandlagertanke til drikke eller tekniske behov.

Mange beholdere fremstillet af træstammehuse, mursten eller armeret betonringe ødelægges over tid: væggene er dækket af et lag af mug, træ rotting, Betonsegmenterne skiftes, der ses lækage i sømene. Bunden er siltet, vandet bliver uegnet til at drikke.

Ved hjælp af ringe af polypropylen eller polyethylen med mindre diameter er det muligt at sanere og uddybe brønden og bringe den tilbage til livet. Til dette skal følgende restaureringsforanstaltninger udføres:

 • Vandet pumpes ud.
 • Til sandet fjernes bundfilteret af knust sten eller sten.
 • Om nødvendigt udfør den maksimale fordybning i jorden.
 • Plastringelementer med en diameter på 850-950 mm skrues med et vandtæt fugemasse på gevindet.
 • En ny brøndstamme sænkes ned i den gamle mine.
 • Unødvendige pladser er fyldt med en sandkvalitetsblanding med forsegling.
 • Et filterlag er dannet på bunden.

Spar penge og lønomkostninger i dette tilfælde overstiger halvdelen af ​​omkostningerne ved en ny brønd.

Den høje pris på plastringe til brønde er den væsentligste årsag til, at deres udbredte anvendelse tilbageholdes. Ledende indenlandske producenter tilbyde deres produkter til følgende priser:

Den gennemsnitlige pris for den mest populære brønde ring af beton med en indvendig diameter på 1000 mm og en højde på 900 mm med specielle fremspring til en forbedret forbindelse er 2000 rubler. Men at tale om en præfabrikeret armeret beton og en mere økonomisk mulighed i sammenligning med et design lavet af plastringelementer, der kun er baseret på prisliste for samme type produkter, er forkert.

Det er nødvendigt at tage højde for forskellen i transportomkostningerne, priserne på brugen af ​​tungt byggeri. Til den færdige brønd af armerede betonprodukter 10-12 meter dyb bliver nødt til at betale omkring 30.000 rubler. Ca. i samme penge vil koste et lignende objekt ved hjælp af cirkulære segmenter af polymermaterialer.

Det bør tages højde for sin billigere drift i fremtiden. Plastbrønden tømmes uden behov for reparationsarbejde med mulige temperaturdeformationer og uden behov for periodisk rengøring af organiske aflejringer.

Anvendelse i arbejdet med at organisere autonom vandforsyning af et privat hjem af højteknologiske plastprodukter personificerer den moderne tilgang til løsning af problemet.

Plastbrøndringe: applikations- og installationsfunktioner

For at opnå drikkevand var den mest almindelige bygning til enhver tid en brønd. Af hvad kun spredte ikke sine vægge: sten, træ, mursten. Udseendet af beton på den ene side gjorde det lettere at bygge brønde, på den anden side er de konkrete brøndringe så massive, at byggemaskiner er nødvendige for deres installation. Beton havde en førende position i dette segment, indtil der var teknologier til fremstilling af plastik, der kan modstå temperaturudsving i et betydeligt interval. I dag bliver plastbrøndsringene gradvist mere populære. På grund af mange kvaliteter, der er forbundet med plastik, anvendes de med succes i vandforsyning, spildevand, dræning, gasnet, til husholdnings- og industrielle behov.

Derudover er plastringe ikke dårligere end beton til de obligatoriske krav til sådanne produkter, styrke, miljøvenlighed, holdbarhed. Og har også en række andre fordele.

Fordele ved plastikringe til en brønd

Måske er den mest signifikante indikator vægten af ​​produktet, da den er relateret til levering, losning og installation. Hvis betonringen af ​​den mindste diameter vejer mere end en halvton, så massen af ​​plast fra 40 til 55 kg.

Den anden fordel er størrelsen. Betonringernes højde er standard -900 mm, og plastikringene -1500 mm (under en bestemt rækkefølge kan fremstilles af en anden længde).

Den tredje parameter er nem montering og tætning af leddene. Hver plastring er forsynet med en gevindforbindelse, der garanterer vandtæthed og manglende vandforurening i brønden ved grundvandskvalitet. Installation af ringe og deres installation sker manuelt uden brug af specialudstyr.

Den fjerde indikator er materialets styrke, Det er i stand til at modstå internt og eksternt tryk over 0,5 bar. Derudover er plastik kemisk inert og går ikke ind i nogen reaktion med vand, der er ingen opbygning på væggene, ydersiden er modstandsdygtig overfor aggressive medier. Absolut ikke-ætsende og kræver ikke yderligere vandtætning.

Takket være nye teknologier lykkedes det at opnå materiel stabilitet til temperatur ekstremer, ringene kan modstå temperaturer fra -70 til +50 grader Celsius.

Livet af sådanne brønde er ikke mindre end 50 år, hvilket angiver deres slidstyrke.

Den eneste ulempe (kontroversiel) af deres pris.

Alle plastbrøndringe er udstyret med ekstra segmenter: bund, konisk passage under luge og låg.

Ringe og luge er også lavet af polymer-kompositmaterialer, for eksempel polymersand. De har flere andre dimensioner og forsamlingsprincippet. Så har ringen en højde på 20 cm, en vægtykkelse på 45 mm og en diameter på -970 mm og 1060 mm. Mellem hinanden er elementerne forbundet med låse med en sikker fixering. Omkostningerne ved en sådan ring er omkring 1500 rubler.

Høj slidstyrke og styrke i plastikringe gør det muligt at betjene brønde i mindst 50 år.

Installation af plastbrøndringe

Der er to måder at konstruere brøndene på - åbne og lukkede. Den første udføres hovedsageligt i områder med tætte og tørre grunde. Grave en fundament pit med en diameter større end diameteren af ​​brøndringe. Nederst arrangere en pude fra et lag af sand og et lag af murbrokker. Ringe er forbundet på overfladen, promazyvat ledd med tætningsmiddel, og kun derefter er den monterede struktur installeret på plads. Det resterende rum er fyldt med en blanding af sand og fint grus, der komprimeres tæt.

Hvis jorden er løs eller for våd, så brug den anden måde at installere ringene på. I denne pit gravet af højden af ​​den første ring sæt det og begynder at vælge jorden yderligere, falder under alle ring, bundet dertil den anden primer er valgt, og indtil alle konstruktionens egenvægt vil ikke være på bunden. Herefter hældes gruslejet på bunden for at filtrere vandet. På omkredsen er jorden også komprimeret, så strukturen er stram. Plastens kvaliteter, hvoraf der laves ringe (PVC, polyethylen og polypropylen), gør det muligt for væggene at genskabe deres form selv efter at vandet har frosset.

Begrænsninger i opbygningen af ​​brønde fra plastikringe

Der er en række betingelser, der begrænser brugen af ​​plastikringe til opførelse af brønde. For eksempel anbefales det ikke at udstyre dem i områder med et seismisk niveau på mere end 7 point. Plastik er ikke egnet til drift i permafrost og i områder, hvor temperaturen falder under 55 grader Celsius.

Egnet til montering af brønde af plast ringe nepuchinistymi regioner med tørre jord med plotnostyu1,8 t / m3, hvor vandmætning er mindre end 2,0 t / m3.

Hvis jorden er tør, kan brønden laves med en sandbase, i jord med høj luftfugtighed, helst en betonbase på mindst 15 cm.

Efter installation af plastikringe er det nødvendigt at udfylde en genfyldning med en blanding af sand og fine grusfraktioner. Og hvis bundringen sænkes under grundvandsniveau, er det ønskeligt at lave et betonanker, så strukturen ikke presser ud på overfladen.

Sammenligning af en brøndenhed lavet af beton og plastikringe

Omkostningerne ved en brønd består ikke altid af prisen på materialet. En væsentlig del af omkostningerne er udgravning, især ved inddragelse af byggematerialer (gravemaskine) og levering, losning og installation af tunge elementer (betonringe, låg, bund). Tag for eksempel en brønd 2 meter dyb og anslå rækkefølgen af ​​omkostningerne ved køb af materialer og omkostningerne ved installationen.

brønd omkostningerne for konventionelle betonringe vil koste 13-14 tusind rubler (beton ring med en diameter på 1000 mm-og vysotoy900 omkring 2000 rubler stykket, bunden -. 2200 rubler, betondæklaget - 1700 rubler, og traditionel støbejern luge - 5600 rubler. ) + omkostninger til levering af betonprodukter og kranetjenester til losning og installation af ringe + udgifter til udgravning. Som følge heraf kan du møde 20 tusind rubler.

Omkostningerne til en del af en drikkebrønd med en diameter på 900 mm og en højde på 1500 mm er 8.000 rubler. Sektion af samme størrelse med bunden vil koste køberen i 12.500 rubler, prisen på låget - fra 2.000 til 2.700 rubler, og kegleovergangen vil koste 2000 rubler.

Levering af elementerne er mulig ved egen transport, da de er af lav vægt, udføres monteringsarbejdet selvstændigt. I alt - 17-18 tusind rubler

Hvis du tager polimerkompozitnye brønde, hele sættet (8 ringe og mandehul - 1.500 rubler, og bunden af ​​keglen -. Til 1700 rubler hver) ville koste omkring 17 tusind rubler, og du kan levere det til bilen og installere selv.

De samlede omkostninger ved brønden af ​​plast ringe er sammenlignelig med prisen på beton, hvilket er grunden til en masse meget billige, men når man tænker på minimal pleje og vedligeholdelse af plastprodukter, endnu lavere.

Denne artikel undersøger, hvordan man isolerer brønden til vinteren. Alle metoder er ikke dyre og enkle nok, du kan også gøre alt selv, uden brug af specialister.

Der er ingen mening i udformningen af ​​brønden ved dacha for at kopiere en persons legemliggjorte beslutning. Materialer, belysning, planter og deres kombinationer gør det muligt at skabe unikke landskabsemble i en stil der harmonerer mest med din dacha.

Polypropylenrør er ikke en hyldest til mode, men et valg til fordel for kvalitet, holdbarhed og en relativt billig pris. Derudover har de et æstetisk udseende og mange fordele, der giver dem mulighed for at blive brugt overalt. Men der er praktisk taget ingen mangler i kvalitetspropylen.

Funktioner ved reparation af brønden med plastikringe

Betonringe forsvinder gradvist i fortiden, de erstattes af plastik. Nyt materiale genvinder hurtigt markedet for byggematerialer, hjulpet af sine karakteristika: det er en lang, uigennemtrængelig for korrosion, har en lavere vægtfylde (godt reparation gøres nemt af én person). Plaststrukturen anvendes primært til reparation af brønden.

Plastringe til reparation af en brønd

Typer og størrelser af plastikringe

Det moderne marked for byggematerialer tilbyder flere typer plastkonstruktioner, hvis sort sædvanligvis opdeles, baseret på anvendelsesområdet: til kloak, drikkevand og septiktank.

Afhængigt af de anvendte materialer er ringene opdelt i:

Klasser lukker til plastbrønde

 • Polyethylen. Af fordelene er det nødvendigt at skelne modstand mod pludselige temperaturændringer, alsidighed og et højt modstandsdygtigt overfor virkningen af ​​ætsende stoffer. God reparation med polyethylenkonstruktioner er let;
 • Polypropylenkonstruktioner til brønde er endnu mere modstandsdygtige over for aggressive stoffer og bedre tolerance for skarpe temperaturændringer, hvilket gør det muligt at reparere brønde i alle klimasektorer i verden. Polypropylen bærer temperaturen +140 grader uden at skade sig selv;
 • Glasfiberstrukturer anses for at være de dyreste, de er værdsat for deres holdbarhed og korrosionsbestandighed.

Dimensioner af plastkonstruktioner:

Tabellen viser størrelsen af ​​ringene til brøndene

 • Indvendig diameter uden bund: 900, 800, 680, 600 mm;
 • Indvendig diameter med bund: 900, 800, 680, 600 mm;
 • Uden diameter uden bund: 950, 850, 730, 650 mm;
 • Ydre diameter med bund: 950, 850, 730, 650 mm;
 • Plastbrøndhætten har en forskellig indre og ydre diameter - henholdsvis 550 til 900 mm og 600 til 950 mm;
 • Højde på alle konstruktioner: 1500 mm.

Omkostningerne til modeller uden bund svinger omkring 7,5-10,5 tusind rubler; ringe med en bundpris fra 12 til 16 tusind rubler.

Indstillinger for tilslutning af sømme af ringe

 • Slidstyrke. Plast mister ikke sin ydeevne selv efter 50 år;
 • Stabilitet. Polypropylenringe reagerer ikke kemisk, selv med aggressive stoffer - syrer, mineralolier, transformerolie osv.
 • Driftstemperaturområde: +50 - -70, hvilket i høj grad letter reparationen af ​​beskadigede områder;
 • Der kræves ikke yderligere vandtætning (underlagt installationsteknologi);
 • En lille specifik vægt af en ring forenkler transport og pakning i høj grad.

Teknologi til restaurering af brønden med plastringe

Før du går videre til beskrivelsen af ​​reparationsmetoderne, er det nødvendigt at fastslå årsager og typer af skade, som plaststrukturer kan klare.

Bekymringsproblemer i beton:

 • Brønden var fyldt med mudret og snavset vand;
 • Brønden er gradvist fyldt med ydre urenheder - ler, sand eller snavs;
 • Vandstanden faldt kraftigt;
 • Brønden min kollapsede helt.

Så brøndene fra betonringe er forurenet

Så hovedårsagen til de beskrevne problemer er lækens lækage. Årsagerne til overtrædelsen: tektoniske bevægelser, brudt stablingsteknik, alderdom.

 • Den forberedende fase er demontering af huset (well log);
 • Dræn vandet;
 • Vi gør fuldstændig eller delvis desinfektion (om nødvendigt) af brønden;
 • Vi rengør bunden med en plade eller en pensel fra mudder og snavs;

Rengøring af brønden med afløbspumpe

Renset godt skal stå mindst en dag. Derfor anbefales reparationer at starte den anden eller endda den tredje dag efter rengøring. Vi anbefaler at købe godt ringe med gevindforbindelse. På grund af særlige fastgørelser vil du opnå en næsten perfekt forsegling af sømmen selv uden brug af fugemasse.

Hvor skal man begynde? Plastringene til brøndene sænkes til bunden af ​​brønden manuelt eller mekaniseret. Råd: Glem ikke at smøre hver struktur med et tykt lag af silikone. Tætningsmidlet vil øge vandmodstandsindekset for hvert element til næsten 99,9%. Den nederste ring af PVC skal anbringes på et perfekt plant plan.

Arrangement af en brønd for vand

Hvis bunden ikke overholder normerne, skal den udjævnes ved at lave et primitivt skræl af flodsten og kvartssand. Justering af bunden af ​​brønden udføres på samme måde som gulvet i huset. Efter udjævning af bunden skal reparationen udskydes, indtil fundamentet tørrer helt. Plastkonstruktioner er installeret i serie.

Det anbefales at kontrollere pålideligheden af ​​hver PVC-ledd. Efter installation af hvert element skal du derfor gå ned ad bakke for at overvåge reparationen.

Reparation af lavvandet med integrerede elementer

Undersøgelser har vist: alt-i-en-konstruktioner har 100% forsegling, derfor bruges de til genopretning af gamle og lavvandede brønde (op til 5 meter).

Ikke-aftagelige forbindelser til reparation af en brønd

Hvordan udføres reparationen med deltagelse af et alt-i-et-design? For at gendanne funktionerne i den gamle brønd behøver du kun en kran. Bemærk, inden reparationsarbejdet skal det nødvendigvis udslettes og rengøres af snavs. Installationen af ​​integrerede elementer udføres direkte i den fungerende brønd.

Nu er det fortsat at fylde bunden af ​​den monolitiske struktur med knust sten og kvartssand for at skabe et naturligt filter til underjordisk vand. I sidste fase skal du fylde jorden med et frit mellemrum mellem brønden og plastikkretserne.

Producenter af plastringe og prisen på dem

Velfremstillede PVC-strukturer fremstilles på Ruslands område i byen Cherepovets. Virksomheden beskæftiger sig med fremstilling af plastkonstruktioner med en diameter på 800 til 900 mm. Ved hjælp af "Ecosystem" produkter kan du foretage en omfattende reparation af en gammel brønd eller bære drikkevand over lange afstande.

Informationstabel til plastringe til brønde

Plastringe til brønden fra firmaet "Økosystem" kostede 8 tusinde rubler (modeller med en diameter på 900 og en højde på 1500 mm). Produkter af samme mærke, kun med bunden, vil koste køberen 12.5 tusind rubler. Fabrikanten sælger særskilt runde og firkantede dæk til prisen på 2-2,7 tusind rubler.

I Volgograd er der den næststørste produktion af plastbrønde. Den gennemsnitlige pris for standardmodellen er 14.5 tusind rubler (herunder transport til overalt i Rusland). For et ekstra gebyr på 2.2 tusind rubler kan du bestille bunden af ​​polyethylen.

Blandt udenlandske producenter står Wavin ud. Det producerer inspektions- og brusetyper af præfabrikerede plastsystemer. Alle Wavin-produkter har fremragende ydeevne og god modstand mod mekaniske skader.

Video: Præfabrikeret polymer sandwell

Tilføj en kommentar Annuller svar

Kopiering af materialer er kun tilladt, når du placerer et aktivt link til webstedet PromTu.ru

For samarbejde, venligst email: [email protected]

Efter at have udfyldt formularen, vil lederen kontakte dig og besvare alle spørgsmålene.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + 6 =