Podium foto

En simpel og holdbar podium i lejligheden kan gøres selv

Enheden af ​​et podium - en vellykket reception for et rum af enhver størrelse og formål. Med sin hjælp skjule et rummeligt sted til opbevaring af ting eller sove, zoneinddeling, hæve en del af rummet til et andet niveau, hvilket gør en kompositionsagtig accent.

 1. Placering af kommunikation - ledninger og rør. Når rammekonstruktioner og kommunikation ikke kan komme ind i interiøret, bruges en katwalk til at maskere. I badeværelset og køkkenet under det gemmer vand og spildevandsløb i stuerne - luftkanaler for at optimere driften af ​​varmesystemet.

 • Dekorativ design modtagelse til tildeling af en zone til hvile eller arbejde.
 • At hæve er ikke en farekilde, en hindring i vejen rundt i huset, der er behov for intelligente tekniske løsninger.

  Podiet passer til enhver stil i rummet, to niveauer er passende i moderne design med en overflod af glas, plast og krom dele. Soveværelse eller stue, opretholdt i orientalsk stil kan generelt kun gøre en podium: behøver ikke sofaer, lænestole, afføring.

  Sengen er en høj madras på podiet, sofaernes rolle udføres af brede lange trin med puder lagt på dem. Puder vil blødgøre den vanskelige situation i to-niveau strukturen.

  I et stort badeværelse skjuler catwalk kommunikationen, adskiller toilettet og badeværelset.

  I studielejligheden fører et højt podium med trin til et separat plan et studie med boghylder, et computerbord. Det samme projekt kan implementeres i børnenes værelse og adskille stedet for at lære fra spillepladsen. I podiet er der opbevaret ting eller venter i vingerne til et glidested for søvn.

  Hvis udseendet af podiet dikteres af et teknisk behov, er det placeret på stederne af rør, ledninger, luftkanaler.

  Når man har til hensigt at dekorere værelset med et usædvanligt design, når man placerer en eminence, styres følgende regler:

  • det ville være ubelejligt at omgå podiet, som stiger i midten af ​​rummet eller i passagezonerne;
  • Rummets konfiguration afviger undertiden podiumets position: Tilstedeværelsen af ​​kolonner, nicher, alkove, skillevægge;

 • rektangulært langstrakt rum er bedre opdelt af catwalken, hvilket gør det visuelt bredere, i et kvadratrum vil den vinkelforhøjelse af en rektangulær, firkantet eller rund form se godt ud;
 • hvis der er en kaj på podiet eller en skuffe ud af det, så placere det hvor den enkle seng ville se logisk ud;

 • Den nemmeste måde at komme ind på podiet i studielejligheden, hvor det vil fungere som zoning og i et rum med en kompleks konfiguration, hvor placeringen af ​​højden vil bede de eksisterende strukturelle fremskrivninger.
 • ↑ tilbage til indholdet

  Krav, der skal præsenteres for materialet til fremstilling af podiet:

  • lethed er vigtigt for at skabe et design, der ikke overbelaster overlapningen;
  • pålidelighed - at modstå vægten af ​​møbler og flytte folk;
  • lydløshed - materialet bør ikke gøre knirkende og banke under belastninger.

  Eksperter anbefaler sådanne materialer til opførelsen af ​​podiet:

  1. Rammen er lavet af metal eller træ med krydsfiner fastgjort på den.
  2. Monolitisk podium af ekspanderet ler vil være holdbar. Men sådan en tung konstruktion kan kun foretages i et privat hus på toppen af ​​en betonplade.

 • Podium på bjælkerne. På de støttende kolonner af mursten lå en stråle på 10x10 cm. På toppen af ​​den lå krydsfiner. Eliminer den blomstrende lyd, mens du går på overfladen af ​​højden, vil hjælpe med at fylde hulrummet med mineraluld eller byggeskum.
 • Opbygningen af ​​skumblokke er lettere end beton og har tilstrækkelig styrke. Installation af store blokke er hurtig. Hygroskopisk materiale absorberer fugt, det kræver tilstrækkelig vandtætning.
 • For at trimme den forreste del af podiet kan du:

  • laminat med brug af et særligt substrat
  • en række træer;
  • keramiske fliser;
  • linoleum;
  • tæppe.

  Valget af toppen afhænger af rummets design og rammens bæreevne.

  Træramme konstruktion

  Trærammen er lys, overlader ikke, om nødvendigt kan den let demonteres. Den foreslåede konstruktion er en vinkel podium. Den geometriske korrektion af designet vil blive tilvejebragt ved foreløbig mærkning ved hjælp af et laserniveau. Højden af ​​det fremtidige skelet anvendes til de vægge, som det passer til.

  Materialer til slagtekroppe og fly:

  • bjælker 30x40 mm;
  • bjælker 50x50 mm;
  • krydsfiner 10 mm;
  • krydsfiner 20 mm;
  • fastgørelsesanordninger - selvskærende skruer, ankre, dowel-negle, enkle og forstærkede fastgørelsesvinkler 50 mm.

  Støttebjælkens bjælke er lodret fastgjort til væggene i rummet ved ankre. Styrken af ​​strukturen afhænger af bredden af ​​stigningen mellem understøtningerne: jo mindre den er, desto større er belastningen, der opretholder podiet. Den optimale afstand er 40 cm. Læg de vandrette bjælker på stativene, saml den øverste del af rammen. Ved hjælp af negle eller skruer er bjælkerne forbundet med hinanden og opretholder en ret vinkel. For yderligere styrke brug et metal hjørne.

  Afslut top og sider af podiet

  Til slagteplettering anvendes krydsfiner eller pressede træfiberplader. Plademateriale er fastgjort til stængerne med selvskærende skruer eller negle. Den teknologiske afstand på 2-3 mm skal nødvendigvis være mellem naboblade. De er nødvendige for fri udvidelse af materialet under påvirkning af temperatur eller fugt.

  Det lukkede podium kan ikke bruges som opbevaringssted. Til montering af en indtrækbar seng eller kasser til ting er rammen foret og indeni.

  På toppen af ​​pladerne eller krydsfiner er podiet dækket af et passende gulvbelægning. Udfør forsigtigheden af ​​frontdelen med særlig omhu. Moderigtige detaljer af finishen er baggrundslyset.

  Til enheden af ​​et podium af enhver form er simple værktøjer, tilgængelige materialer og minimumskompetence i arbejde med en bjælke og en krydsfiner nødvendig. Ved hjælp af højden kan du oprette et originalt interiør inden for et beskedent budget og et lille område for at tildele en afsondret krog i et enkelt rum.

  Podium i lejligheden (50 billeder): Originale ideer til layoutet

  Podiet i det indre af lejligheder og private huse stødes oftere. Moderne design finder for dette design en masse funktionelle og æstetiske applikationer, her er de vigtigste:

  • zoneinddeling og justering af rummets proportioner
  • et sted at opbevare en række ting;
  • plads til søvn og hvile
  • plads til modtagelse af gæster;
  • måde at skjule kommunikation på.

  Podium i det indre af lejligheden

  En lille højde i lofter er ikke en undskyldning for at nægte en sådan praktisk løsning i din lejlighed. Hvis en sofa eller seng er placeret på catwalk, er det nødvendigt at stå op, ikke mere. Høje lofter er heller ikke vigtige, når man opretter et legeplads.

  Designet af podiet bestemmes ud fra dets funktionelle formål og stil i interiøret. Et rigt udvalg af moderne dekorative materialer giver dig mulighed for harmonisk at passe dette element ind i ethvert rum. Det er umuligt at købe et klar podium - det er bygget på plads til specifikke krav og opgaver, så det skaber et unikt interiør.

  Podium på badeværelset

  For studiolejlighed er det mest akutte problem zoneinddeling, når du er i samme rum, skal du opdele pladsen til forskellige aktiviteter. Så for eksempel vil køkkenområdet rejst på podiet adskilles fra stuen. Et sådant podium skal være lavt, for ikke at reducere lofternes højde og afvige i gulvbelægningens type og farve. Designzoner kan også variere, køkkenet vil passe til den højteknologiske stil, fordi glatte overflader kombineres med moderne teknologi og er nem at rengøre, og stuen - en blødere moderne eller art deco.

  Når receptionen er placeret i køkkenet, vil podiet være nyttigt for at adskille arbejds- og soveområder. Podiet vil rejse til et andet niveau en undersøgelse med en computer skrivebord og bogreoler, en indtrækbar seng vil blive placeret inde, og i trappen er der kasser til opbevaring af ting. Dette er en praktisk løsning til små lejligheder, hvor hver meter fri plads er dyrt.

  Podium i stuelejlighed

  Podium til en-værelses lejlighed

  I en 1-værelses lejlighed til en familie med et barn på podiet kan rumme et legeplads for barnet. Overdækket med blødt tæppe, med plads til opbevaring af legetøj indeni, bliver podiet et magisk hjørne. Udformningen af ​​vægindretningen i kombination med podiet dækker vil skabe en prinss slot, magisk skov eller undervandsrig inde i rummet. For et skolebarns barn på podiet kan du udstyre et studiested og indvendigt - en udtræksseng. Sådanne designs kompenserer let for, at der ikke er et børnerum i lejligheden.

  Om nødvendigt kombinere i en 1-værelses lejlighed funktionerne i et soveværelse og en stue, kan podiet erstatte en seng og en sofa. Østen design med en overflod af farverige puder vil være behageligt for gæster og til at sove. Den indbyggede skuffe eliminerer behovet for at købe en kiste eller et skab.

  Når sofaen til modtagelse af gæsterne er soveværten af ​​værterne, vil podiet logisk markere arbejdspladsen. Når formen på rummet er udvidet, vil den blive harmonisk opdelt med sin podium i halvdelen, så indersiden passer den indbyggede seng. I et rum tæt på en firkant er det bedre at installere en smal podium langs bredden af ​​skrivebordet, men så højt som lofthøjden tillader det, kan et bekvemt opbevaringssystem rummes indeni.

  Behovet for at genopfylde sengen om morgenen i en 1-værelses lejlighed er indlysende. Men indtil familien har erhvervet et mere rummeligt opholdsrum, vil sengen, der er indbygget i podiet, løse dette problem.

  Podium med en arbejdsplads i det indre af stuen

  I en rummelig stue, der kun bruges til hovedformålet, vil et lavt podium i fjernsynszonen bidrage til at skjule ledningerne. Indbygget lys langs omkredsen af ​​podiet vil skabe en atmosfære af biografen. Og det er umagen værd at udstyre dette område med et gardin, og podiet bliver et stadium for hjemmebiografproduktioner.

  Podium i det indre af stuen

  Når i stuen ofte samler virksomheder med børn sammen, kan gæsteområdet - en sofa og et sofabord - hæves på podiet, og under det er der plads til børns udendørs spil, så forældre vil være mere behagelige at se dem. Også dette design er velegnet til virksomheder, der kan lide at danse.

  Podium i det indre af stuen-soveværelset

  Tilstedeværelsen af ​​et klaver i huset indebærer et specielt sted for ham. Dette sted kan bare blive en podium. Arrangementet af gardinet vil medvirke til at koncentrere sig under repetitionen og ikke forstyrre andre indenlandske anliggender, og vil også give mulighed for at give mini-koncerter.

  En smal podium langs væggen i stuen vil erstatte sofaen og gemme mange nyttige ting. Dette design passer til ethvert design, det er kun nødvendigt at vælge det rigtige stof til pudebetræk på puder lavet af tykt skum. Forresten er de ikke vanskelige at gøre selvstændigt.

  Multifunktionelt podium i stuen

  Podium med sove- og arbejdsplads i stuen

  Podium i den store stue

  Hvid catwalk i stuen

  Podium til tv i stuen

  Podium i stuen-køkkenet

  Podium i en lille stue

  Podium i den hvide stue

  For børnenes værelse, hvor flere børn lever, vil podiet være en innovativ løsning på problemet med at sove, spille og lære steder. En køjeseng kan forårsage kontroverser, hvem vil sove på toppen, og hvem - fra nedenunder. Oprettelse af et podium med to udtrækssenge fra bunden og to træningssteder ovenfra vil løse problemet i et stort rum.

  Høj podium til et børnelokale

  En lignende mulighed for et rektangulært rum er to podier, hver med en seng og et arbejdsområde. Med denne seng kan placeres øverst og i podiet for at udstyre et udtræksbord og opbevaringsbokse.

  Podium med udtræksseng og et arbejdsområde til børnenes værelse

  Udformningen af ​​børnehaven bør være dynamisk og udvikle sig, da indbyggerne i dette rum vokser hurtigt. Udrustning af podiet som legeplads for barnet, er bedre at tænke på forhånd, hvordan man genudstiller det, når barnet går i skole. Farveområdet for de elementer, der ikke kan males, vælges i neutrale farver. For eksempel vil en teenage dreng sige, at den bløde blå farve valgt af sine forældre for nogle år siden ikke er cool. Med piger i denne henseende er nemmere, bliver pink normalt relevant fra bleer og i hvert fald indtil gradueringen.

  Et teenage podium værelse

  Podium i et planteskole med en udtræksseng

  Podium i børnehaven for to børn

  Podium i en teenagers værelse

  Komfortabelt podium i børnehaven

  Komfortabelt podium i en teenagers værelse

  Sengen på podiet i teenagerens værelse

  Podium i teenagernes rum

  Podium i barnets værelse

  Podium i stuen

  Podium seng i det indre af børnehaven

  Podium seng i interiøret

  Podium til et soveværelse kan være en økonomisk rentabel løsning, med det behøver du ikke at købe en seng og natborde. Hvis du lægger en høj madras lidt mindre end podiet, vil det frie rum omkring kanterne spille rollen som et sengebord.

  Soveværelse med et podium

  Udformningen af ​​et rundt podium, en runde seng og en baldakin vil skabe fra soveværelset en orientalsk fortælling. Særlig magi i designet af rummet vil medbringe smedede elementer, gennemsigtige flydende stoffer og lamper af farvet glas i marokkansk stil eller tiffany.

  Podium seng i soveværelset

  Hvis der er et rummeligt soveværelse i en ung familie uden børn, på podiet overfor sengen, kan du installere en pylon. Manden vil ivrigt flygte fra arbejde hjem, og hans kone danser på pylon hjælper med at spare på at besøge fitness klubben uden at gå på kompromis med figuren. Når afkomene fremstår, bliver et sådant podium simpelthen omdannet til et hjemmebiograf, og et metalrør går til børnehaven for at spille brandmænd.

  Hyggeligt soveværelse med et podium

  Soveværelse med et podium

  Soveværelse med en høj catwalk

  Minimalistisk soveværelse med et podium

  Let soveværelse med et podium

  Gråhvid soveværelse med et podium

  Hvidt soveværelse med et podium

  Hvidt og beige soveværelse med et podium

  Hvidt og brunt soveværelse med et podium

  Stue-soveværelse med et podium

  Stue-soveværelse med et podium

  Stue med høj podium

  Hvidt soveværelse med høj podium

  Soveværelse med en skærm med en høj podium

  Soveværelse med en skærm med et podium

  Soveværelse med garderobe med podium

  Soveværelse-skab med et podium

  Hvad er vigtigt at vide, når du installerer et podium

  Podium med opholdsområde i det indre af stuen

  Podium i soveværelset med en stor spejlet garderobe

  Podium i det indre af soveværelset

  127 644, Rusland, Moskva, ul. Bil reparation 14

  Bed-podium: Ikke-standardiserede løsninger til behagelig søvn (+71 billeder)

  Hvert år er podium senge vinder mere og mere popularitet: de er aktivt købt af ejere af små lejligheder. Nogle ønsker at give originalitet til deres lejlighed, andre ønsker at spare plads. Under alle omstændigheder, når du designer dit eget interiør, kan du kombinere begge dele.

  Takket være brugen af ​​forskellige ideer til at lægge en seng på en hævet platform - ikke kun i den klassiske version, men også i den ikke-standardiserede - kan du føje et indtryk til indretningen og understrege smag af husets ejere.

  Bedømmelsen af ​​salget og populariteten af ​​senge med podiet er forståeligt: ​​mange mennesker forsøger at installere det, hvis området tillader det. Derfor er det værd at forstå, hvad dette er forbundet med.

  Seng med et podium, foto

  Før du køber denne model af sengen, skal du måle området på det rum, hvor du planlægger at installere det, og tænk på, hvordan det passer ind i rummet.

  På trods af at alle kun taler om fordelene ved denne bygning i en lejlighed, er det ubestrideligt, at det hovedsagelig er beregnet til forholdsvis rummelige værelser. Sandt nok kan nogle muligheder perfekt passe ind i det indre af små værelser.

  Det er klart, at podiet sengen vil indtage det meste af rummet, da det er både podiet og madrassen over det. For værelser med små arealer hjælper det ikke med at spare plads, fordi det ledige rum reduceres med næsten halvdelen. Selvom det som en designløsning i sig selv ser ud som interessant og usædvanligt.

  Vigtigt! Højden på podiet må ikke være mere end 20 cm i værelser med lave lofter, ellers vil du psykologisk føle trykket i loftet.

  Seng på podiet med kasser, foto

  Det ser ud som om dette design vil være stilfuldt og kongeligt, hvis det ligger i et separat rummeligt soveværelse. Det er her, at et sådant element som podiet vil dekorere det.

  Hele situationen i dette soveværelse ser originalt ud og er direkte gennemsyret af chic. Især perfekt vil det ligne en seng med lys. Om natten vil det føles som om det flyder i luften.

  Seng på podiet i interiøret, foto

  En fremragende udskiftning til kommoder og skabe vil være en seng på catwalk med skuffer, der er udstyret med en mekanisme til udvidelse. I sådanne hemmelige hvelv kan man finde et sted ikke kun for sengetøj, men for andre ting, der ikke har nogen steder at skjule.

  Tip! I slutningen af ​​podiet kan du arrangere hylder til bøger og souvenirs. Det vil se stilfuldt ud.

  Sengestuen med kasser, som i billedet, er velegnet til store og små værelser:

  Skabe kan udstyres ikke kun nedenunder, men også fra siden.

  En anden fordel, ud over det ekstra rum, er bekvemmeligheden i arrangementet af en sådan seng. Det passer perfekt i nærheden af ​​vinduet. Det kan placeres i et privat hus på øverste etage under taget - på loftet. Loftet med skråning vil supplere den hyggelige atmosfære i det rum, hvor denne seng er placeret.

  Der er en hel del muligheder for at forbinde podiumfunktionerne, så hovedopgaven er at forstå, hvad der er nødvendigt i en bestemt sag. En sådan seng med et podium kan samtidig kombinere begge hylder til bøger og et soveværelse og et bord og har også trin og et påklædningsværelse, hvor du kan skjule ting.

  For eksempel i barneværelset giver han dig mulighed for at allokere plads og arrangere alle de nødvendige ting på et lille rum.

  Sandt nok vil en sådan konstruktion være vanskeligt at kalde et podium i den klassiske version, fordi pladsen til søvn ikke vil være over, men i podiet selv, derved vil den fungere som en niche. I eftermiddagen bevæger sengen sig. Dette design har sit navn - et podium med en udtræksseng.

  Podium med udtræksseng, foto

  Arrangement af podiet på vindueskarmen

  Fantasy designere er grænseløse, og dette bekræfter bare sengen, som for nylig er fashionabel at have på vindueskarmen.

  Slap af og se hvad der sker, en ideel løsning for kenderne til ikke-standardiserede ideer og nysgerrige mennesker. For at gøre dette skal du først bygge strukturen på den ønskede højde, og derefter lave et behageligt sted at slappe af.

  Hvis rummets plads ikke stemmer overens med visningerne, kan du foretage ændringer på bekostning af podium-sengen. For eksempel er det nok at placere dette element i det smalle sted i et langt rum, som visuelt vil gøre sin størrelse mindre og udvide væggene.

  Af ovenstående muligheder er det klart, at brugen af ​​podium-sengen er forskelligt og altid giver plads til ideer og kreativitet. Uden tvivl, i små lejligheder reducerer det visuelt størrelsen af ​​rummet, hvis du installerer det i midten, men i rummelige ser stilfulde og pompøse.

  Baseret på dine egne ønsker kan du træffe en beslutning. Men hvis du træffer en fast beslutning om at sove på en kongelig seng, uanset området, skal du henvende dig til specialister, der kan gøre en drøm til virkelighed.

  Installation af et podium i soveværelset

  I dag er soveværelset med podiet under sengen særligt populært. Normalt betegnes under navnet "podium" en seng med skufferne under den, som trækkes ud. Hvis der er et stort område til soveværelset, er det muligt at sætte et sådant podium og sove på en så stor seng, der udfører flere funktioner på én gang. Værelset vil se godt ud og behageligt. Det vigtigste - at vælge den rigtige ændring af sengen, især for et lille soveværelse.

  Bed-podium: foto, til et lille soveværelse

  Sengen på podiet i indretningen ser godt ud, men med den korrekte installation. Hvis du arrangerer det nær vinduet - valgmuligheden med bokse nedenunder vil gøre. Dette vil hæve soveren, og du kan nemt nyde udsigten fra vinduet.

  Batteriet kan derefter udskiftes med en indbygget konvektor, som skal integreres direkte i gulvet.

  Ved installation af sådanne podier opsamles svejsemetalarbejde, så gulvet er banet under podiet med let beton: dette vil hjælpe med at undgå unødvendig støj og lyde.

  Podiumsengen giver dig mulighed for at bruge rummet så meget som muligt. Besparelse på kvalitet er umulig, det gælder ikke kun selve sengen, men også til trin, kasser og belysning.

  Til polstring af dette design er helt passende tæppe. Det er nemt at rengøre og om nødvendigt let udskiftes. Du bør også vælge en god ortopædisk madras - for at opretholde en korrekt kropsholdning og om natten.

  En podium seng med skuffer er ideel til et børnelokale. Dette kan ses ved at se på billedet: Brug denne mulighed er den rigtige løsning, da dette i det væsentlige giver plads til spil.

  Også værd at tænke på er, at børnenes soveværelse kræver mere plads: til hvile, spil og studere. De fleste børn har et lille område, så du skal opdele rummet i tre hovedzoner.

  Du kan vælge en seng med forskellige mekanismer. Det kan ikke kun være en seng på catwalk med skuffer, men også en udtræksseng fra podiet.

  Vigtigt! Foretage ikke sengene med en løftemekanisme. Et barn kan være svært at håndtere det.

  Under alle omstændigheder er fordelene ved disse muligheder, at de kan fjernes og hentes om nødvendigt. Dette skaber indtryk af ingen seng i rummet overhovedet. Placeringen af ​​en sådan mulighed vil skyldes en rationel udnyttelse af rummet.

  Senge under podiet, foto

  Da podiumsengen i mange tilfælde også er et gulv, bør den vælges af stærke materialer, så overfladen tåler både barnet og den voksne. Det udføres oftere fra metal, der anvendes til slagtekroppe og hårdttræ af naturligt træ. Begge materialer har høj styrke.

  Podium seng med skuffer, foto

  Fordele ved den udtrækkelige struktur

  Ejerne af podiet med en udtræksseng vil kunne sætte pris på det. I børnenes værelse er denne mulighed blevet særlig efterspurgt, da den kan placeres over arbejdsområdet. Det vigtigste er at passe på, at konstruktionen har hjul. Derefter vil sovepladsen være nok til blot at komme og skjule.

  Podium med udtræksseng

  En seng under podiet kan placeres i stuen. Det kan blive et sted, hvor gæsterne vil blive. Dette vil spare plads og vil give mulighed for at lægge en kommode og et skab.

  I dag er studiolejligheder meget populære. Dette er ikke overraskende, da de efter omplanlægning giver dig mulighed for at få mere nyttigt plads i et lille rum.

  Ulempen ved studierne er, at det er nødvendigt at organisere flere zoner i et rum: et soveværelse, en stue, et køkken, et arbejdsområde. For sådanne lokaler er en podium seng egnet.

  Det kan gemmes bag en skærm, og også spare plads på bekostning af yderligere kasser. Også en fremragende mulighed er kombinationen i et hjørne og arbejdsområdet og en kaj på bekostning af at løfte sengen op under loftet. For at se klart et sådant resultat af eksperimentet, kan du i billedet nedenfor:

  Et værelse med et podium med en seng vil se godt ud på trods af de forskellige levevilkår. Dens fordel er at skabe et ekstra rum.

  Du kan installere et design med et podium i både et stort og et lille rum, spørgsmålet er kun hvor man skal gøre det: i midten eller i hjørnet. Derfor, før du sender det, er det værd at overveje ikke kun de klassiske muligheder.

  Podiumsengen er en ægte frelse for dem, der har mange ting, og som har brug for den mest rationelle placering uden at købe en stor mængde møbler.

  Vi tilbyder dig at se et udvalg af fotos med forskellige versioner af podium senge:

  Oprettelse og markedsføring af webstedet - Webartex


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  49 − = 40