Polypropylenrør til varmt vand

Vi vælger elementer til varmt vandforsyning: polypropylenrør til vand

Afslaget på at anvende stål, kobberrør i vandforsyningssystemer og deres udskiftning med produkter fremstillet af nye materialer ved hjælp af moderne teknologier er en generel tendens. Polypropylenrør anvendes i stigende grad til installation af gulvvarme, kloakering, opvarmning til kold og varmt vandforsyning.

Lad os overveje, hvilke fordele rørene har af dette materiale, og om det giver mening at opgive det velkendte og testede metal til at udføre varmt vand.

Tekniske egenskaber og GOSTs

Produktionen samt installation af rør, fittings og andre elementer er reguleret GOSTs Р 52134-2003 og 26996-86, SNiP 2.04.01-85 og en hel samling af andre dokumenter, ifølge hvilke der er 2 klasser til brug i varmt vandforsyning:

Basismaterialet til fremstilling af rør er polypropylen i følgende versioner:

 • Blokcopolymer (PP-B), homopolymer (PP-H) og tilfældig copolymer (PP-R), sidstnævnte er kendetegnet ved dens termiske stabilitet og er et mere alsidigt materiale.
 • p-tilfældig copolymer (PP-RCT), designet til at arbejde under forhold med høje temperaturer og tryk.
 • kombination af forskellige typer polymerer anvendt i forstærkede rør.

Følgende klassifikation vedtages, som definerer anvendelsesområdet:

 • PN10 - koldt vandforsyning samt et "varmt gulv" med en temperatur på højst 45ºC.
 • PN16 - Udover kulde er det muligt at anvende ved opvarmning med opvarmning op til 80ºC og tryk op til 2 MPa.
 • PN20 - den mest "løbende" kategori, egnet til enhver brug med en enkelt begrænsning: Kølemidlets temperatur er ikke mere end 70ºC.
 • PN25 - forstærkede højtryksrør, det bedste valg til varmt vandforsyning.

Rørene fremstilles ved ekstrudering med opvarmning af granulære råmaterialer, fremstillingsprocessen er fuldautomatisk. Skæring sker ved hjælp af cirkelsave, hvilket er at foretrække, fordi Skæringen opnås "ren" eller guillotin, med hvilken en let deformation af skærets kanter er mulig.

Fordele i sammenligning med andre arter

Vi lister Hovedfordele ved rør fremstillet af polypropylen:

 • pålidelighed. De korroderer ikke, levetiden med hensyn til bærertemperatur og trykbehov er 50 år for varmt vand.
 • Trykstabilitet, som opnås ved fravær af indskud på de indre vægge.
 • tak elasticitet af materialet (2,5 gange højere end stål), er der ingen risiko for at stammen brydes på grund af en "afrimning": under vandets påvirkning til is bliver rørets dimensioner ændret, men ødelæggelsen vil ikke forekomme. Når temperaturen stiger, vender alle dimensioner tilbage til deres oprindelige tilstand.
 • Stille. Støj, der kan opstå, når kølevæsken bevæger sig, er næsten helt udelukket, fordi materialet absorberer støj, i modsætning til analoger lavet af metal.
 • Lav varmeledningsevne svag reagerer på ændringer i temperaturen, forhindrer dannelsen af ​​kondensat, som igen adskiller sig fra "metalliske" konkurrenter. Også varmetab under levering af kølevæsken til radiatorer af opvarmning, i modsætning til metalanaloger, falder.
 • Letvægt. Lignende metalrør er 9 gange tungere, hvilket betyder, at brugen af ​​analoger lavet af polymermaterialer gør transport og installation meget lettere.
 • Lav pris.

Ulemper, ud over de naturlige begrænsninger, der er forbundet med råmaterialerne, skyldes dels fordelene. Blandt dem:

 • Mekanisk styrke, samt modstandsdygtighed mod temperatur (driftsværdien må ikke overstige 100ºC) er værre end for eksempel kobber.
 • Evne til lineær ekspansion Samtidig er det også en ulempe. Ændringen i størrelse pålægger begrænsninger, for eksempel om muligheden for at vægge systemet ind i væggen. Brug af forstærkede muligheder eliminerer i høj grad denne mangel.
 • Montering kræver skæring og svejsning eller lodning, som kræver specielt udstyr.
 • Lav modstandsdygtighed mod olier og opløsningsmidler på en organisk basis.
 • tilgængelig accelereret slid på materiale med langvarig udsættelse for stærke elektromagnetiske højfrekvensfelter, ultraviolet stråling.

Meget af ovenstående er snarere funktioner i dette materiale end manglerne, hvis konto vil gøre det muligt at installere et varigt og effektivt varmesystem, der ikke kræver særlig pleje, store kapitalinvesteringer.

Som krævet af SNiP 2.04.05-91, Kølevæsken må ikke have en temperatur på mere end 95ºC, bortset fra nogle typer bygninger (børnehaver mv.), hvor denne temperatur ikke må overstige 37ºC. Dette sikrer, at polypropylenrør kan anvendes uden problemer ved tilrettelæggelse af et varmesystem.

Som det blev sagt, kræver materialets elasticitet, tilbøjelighed til at ændre de geometriske dimensioner, at tage højde for dette ved anvendelse af det. I tilfælde af at kølemidlets temperatur kan nærme sig den øvre grænse for materialets arbejdsområde, bør være opmærksom på den forstærkede PN25.

Følgende materialer anvendes som forstærkningslaget:

Dette materiale er anbragt mellem polymerlagene, mærkning - PPR-FB-PPR. Alle tre lag svejses sammen under produktionen, hvilket giver en monolitisk, solid konstruktion ved udløbet.

Fordelen ved polypropylenrør til varmt vand, forstærket med glasfiber, er, at de ikke kræver kalibrering og stripping under installationen.

 • aluminium. Takket være dette materiale (aluminiumfolie anvendes) bliver rørene stive, sammenlignelige med tynde vægge analoge.

  Mærket er PPR-AL-PPR. Værdien af ​​den lineære udvidelseskoefficient kan være 0,035 mm / m ºC, hvilket er meget mindre end den værdi, der er typisk for et konventionelt rør på 0,15 mm / m ºC.

  Forstærkningslaget kan være placeret på overfladen og i midten mellem lagene af polypropylen. I det første tilfælde kræves der en rengøringsoperation under installationen.

 • Polypropylenrør, hvis de opfylder kravene, kan blive grundlaget hvis det ikke er evigt, så arbejder i årtier varme og varmt vand forsyningssystemer, deres fordele er tydeligt synlige, fra udvælgelses- og indkøbsprocessen til installation og drift.

  Ingen relaterede indlæg.

  Tilføj en kommentar Annuller svar

  Moskva, 1 st gade Yamskogo Field, 9/13 +7 (499) 322-91-67

  Polypropylenrør til varmt og koldt vandforsyning

  Polypropylenrør ˗ er et fremragende alternativ ikke kun for metalprodukter, men også rør fremstillet af andre polymerer. Resultaterne af analysen af ​​egenskaberne ved polypropylen vandforsyningsrør indikerer deres universalitet. De er velegnet til brug på forskellige felter. Mest udbredt anvendes disse rør i koldt og varmt vandforsyningssystemer.

  Polypropylenrør - et moderne materiale til vandforsyning

  Til fordel for valget af polypropylenrør til vandforsyning har de følgende fordele:

  • modstand mod forskellige typer af virkninger
  • holdbarhed;
  • pålidelighed;
  • Nem installation.

  Polypropylenrør til vand er ikke bange for væsentlige temperaturændringer. Selv om røret fryser, vil det ikke kun miste sin integritet, men vil ikke deformere efter optøning. Derudover modstår sådanne produkter med succes virkningerne af aggressive reagenser.

  På grund af øget styrke er polypropylenrørene i stand til at modstå højt tryk i rørledningen (10 ... 20 atmosfærer). For at garantere eliminering af lækager er det nødvendigt at vælge rør, der passer til værdien af ​​denne parameter, for forskellige segmenter af rørledningen. For de mest kritiske områder anbefales det derfor at købe produkter af forstærket polypropylen.

  Nyttig rådgivning! Rørets omkostninger afhænger af det område, hvor arbejdsmediet kan påvirke trykket. Jo højere den øvre grænse er, desto højere er prisen for en løbende måler af rørledningen. Men i virkeligheden kan styrke være overflødig! For at undgå at overbetale, skal du, når du vælger omhyggeligt, læse de tekniske egenskaber ved polypropylenrør.

  Produceret af producenterne er levetiden for polypropylenrør med koldt og varmt vandforsyning ca. et halvt århundrede. Mere præcise data er ikke kendt, da polypropylen blev opnået i 1957, og det var først i midten af ​​1960'erne, at rør blev fremstillet kommercielt fra begyndelsen af ​​århundredet. Det forventes, at det forventede levetid kun ophører, og mange polypropylenledninger er i drift. Det er muligt, at moderne videnskab og industri vil udvikle mere effektive teknologier. Derfor vil modifikation af eksisterende polypropylen rørledninger være påkrævet, og ikke en komplet udskiftning af vandforsyningssystemer.

  Egenskaber og egenskaber ved disse rør gør det muligt for os at anvende dem ikke kun i hverdagen, men også i industrielle anlæg

  Enkel installation er en af ​​de vigtigste argumenter for at vælge disse produkter. Proceduren for tilslutning af polypropylenrør kræver ikke, at kunstneren har særlig viden og høj kvalifikation. Det er ret præcist at følge instruktioner og grundlæggende færdigheder. Yderligere tilbehør vil kræve beslag, samt udstyr til opvarmning og svejsning.

  Sådan vælges polypropylenrør til vandforsyning

  For korrekt valg af røret er det nødvendigt at studere produktets egenskaber.

  Mærkning og egenskaber ved rør

  Det vigtigste med hensyn til forbrugernes egenskaber ved polypropylen tilsættes forskellige tilsætningsstoffer: blødgørere og hæmmere. Eksperter identificerer 4 typer produkter fremstillet af dette materiale. Mærkning af polypropylenrør til vandforsyning indeholder nødvendigvis de latinske bogstaver PP (polypropylen ˗ engelsk). Denne notation er almindelig for alle produkter af en given type. Og den efterfølgende kombination af bogstaver angiver tilsætningsstoffer, der er til stede i polypropylenet. For korrekt valg af rør skal du vide, hvilke egenskaber de vedhæfter til slutproduktet.

  PPH. Denne faste plast er en homopolymer af polypropylen. Det modstår ikke høje temperaturer. Derfor anvendes PPH polypropylen hovedsageligt til fremstilling af polypropylenrør til koldt vandforsyning. Desuden vælges dette produkt anbefales til oprettelse af klimaanlæg og ventilation.

  PPB. Denne blokcopolymer er en blanding af polypropylen og polyethylen. Indholdet af den sidste komponent i den samlede masse er op til 30 procent. Takket være denne løsning kombinerer slutproduktet de positive egenskaber ved materialer - modstandsdygtighed overfor både lave og høje temperaturer og høj fleksibilitet. Derfor anvendes rør, hvis mærkning der er en sekvens af bogstaver PPB, med succes i arrangementet af varme gulve.

  Forskellige additiver til hovedfoderen giver rørene visse egenskaber

  PPR (PPCR). En molekylær kæde af polypropylen af ​​denne type indeholder ethylenmolekyler. Dette sikrer en ensartet belastningsfordeling langs rørets vægtykkelse, hvilket resulterer i en meget lang levetid for koldt og varmt vandforsyningssystem, fordi PPR-polymer ikke er bange for trykprang.

  PPs. Dette materiale er kendetegnet ved fremragende brugeregenskaber og meget høj tærskel for varmebestandighed. Hvis du leder efter et svar på spørgsmålet om hvilket polypropylen varmtvandsrør, er det bedst at købe PP'er - et produkt. Dette vil være det bedste valg for værdien af ​​pris / kvalitet forholdet.

  Som du kan se, er ikke altid det samme materiale egnet til flere opgaver.

  Vigtigt! Producentvirksomheder anbefaler at bruge rør fremstillet på basis af PPR materiale, hvis væskens temperatur ikke overstiger + 70 ° C.

  Klassificering af polypropylenrør

  For at vælge rør, der er egnede til de påtænkte driftsforhold, er det nødvendigt at tage ikke kun hensyn til typen af ​​polypropylen, men også selve produktets tekniske egenskaber. Du kan finde ud af dem ved mærkning af rør.

  • PN10. Dette er polypropylenrøret til koldt vandforsyning. Produkter i denne kategori anvendes ved opførelse af vandrør, vandtemperaturen, hvor den ikke overstiger + 20 ° C;
  • PN16. Symboler markeret med denne sekvens af symboler anvendes også i koldtvandsrør, men med øget tryk;
  • PN20. De er universelle produkter. De kan både bruges til varmt (vandtemperaturen må ikke være over +80 ° C) og koldt vandforsyning;
  • PN25. Denne mærkning betegner produkter forstærket med aluminium. Polypropylenrør til varmt vand af denne type er i stand til at modstå tryk på op til 2,5 MPa.

  Levetiden for polypropylen vandforsyningsrør afhængigt af vandtemperaturen og det maksimale tryk fremgår af nedenstående tabel.

  Efter at have studeret dette bord, kan du træffe det rigtige valg af polypropylenrør til vandforsyning under hensyntagen til deres levetid.

  Aluminiumforstærkning giver rør yderligere styrke og højtryksresistens

  Forstærkede polypropylenrør

  Det skal bemærkes, at ved opstilling af varmtvandsanlæg vil stabling lette brugen af ​​forstærkede produkter. Dette skyldes propylenrørets tendens til ekstrem forlængelse, når temperaturen stiger. Af denne årsag kan rørledningens ledd trykkes ned.

  For at forhindre dette fænomen skal rørdirigering udføres med yderste omhu. Opfyldelsen af ​​dette krav øger mængden af ​​arbejde og dermed omkostningerne ved det skabte varmtvandsforsyningssystem. Fra denne mangel vil du blive lettet over valget af forstærkede polypropylenprodukter. I dette tilfælde er opnåelsen af ​​de nødvendige tekniske egenskaber for polypropylenrør til varmt vand tilvejebragt ved deres forstærkning, som udføres ved en af ​​følgende metoder:

  • forstærkning med glasfiber. Monolitisk struktur opnås som følge af sintring af lag af polypropylen med tilsætning af glasfiber;
  • brug af et yderligere lag af polyethylen. Det er ikke lagt udenfor, men inde i produktet;
  • forstærkning med et lag folie. Placeringen af ​​pakningen er midten af ​​polypropylenrørets vægge for varmt vand.

  Disse teknologier øger levetiden for rørene, deres styrke og alligevel ruster de ikke fra indersiden.

  Det er nemmest at forbinde segmenter af glasfiberforstærket rør

  Den første metode blev mest udbredt, da denne variant af amplifikation ikke medfører nogen komplikation i redigering. Produktet opnået ved hjælp af denne teknologi er let loddet. Derfor anbefales anvendelse af polypropylenrør til varmtvandsforsyning, forstærket med glasfiber, i områder, hvor det forventes at udføre hyppig skæring og sammenføjning af vandrørsegmenter.

  Nyttige oplysninger! Ifølge eksperter er det mest korrekte valg arrangementet af vandforsyningssystemet med komponenter med forskellige tekniske egenskaber. Dette sikrer effektiviteten af ​​vandrøret og dets lange levetid.

  Men en sådan teknisk egenskab som høj elasticitet begrænser deres omfang og levetid. Og de øgede plasticitetskræfter for at begrænse fabrikanterne i diameteren af ​​produkterne. I dag er maksimumsværdien af ​​denne parameter af polypropylenrør forstærket med glasfiber 63 mm.

  Kombinationen af ​​disse faktorer er årsagen til, at erfarne herrer ofte foretrækker aluminiumforstærkede produkter, når de vælger polypropylen vandrør (varmt eller koldt). Lovligheden af ​​en sådan løsning ligger ikke kun i den kendsgerning, at den maksimale diameter er 2 gange større, men også i deres høje stivhed. Sidstnævnte faktor øger levetiden for vandforsyningssystemet.

  Kan du lide materialet? Del det med dine venner!

  Manuel og mekanisk svejsning af polypropylenrør

  Udskiftning af gamle vandrør derhjemme

  Vandrør til at lægge systemet i jorden

  Polypropylenrør: et værdigt alternativ til metalprodukter

  Dimensioner og andre egenskaber ved polypropylenrør

  VVS af polypropylen i lejligheden og ved dacha med egne hænder

  Hej alle sammen. Hjælp mig med at behandle et spørgsmål. Erhvervede PP-rør til ledninger. Diameteren af ​​plastrørene til vandrøret, som jeg tog - 25 mm. Derefter rykkede jeg i netværket og fratrådte, at ledningerne blev udført med rør 20 mm i diameter. Rørets diameter for vandrøret er 22 mm. Materialet er metal. Sig mig, hvis jeg installerer 25 millimeter rør, bliver det ikke skræmmende? Ønsker ikke at købe på en ny (langt til at gå). Tak på forhånd!

  Nå, generelt, bør problemer ikke være. Men der er mange nuancer, for eksempel det faktum, at forskellige producenter producerer forskellige rør og størrelserne af plastrør til et vandrør kan afvige fra forskellige sælgere. Den indre diameter kan være forskellig, selv om den samme ydre figur. I mange nuancer.

  Seneste kommentarer

  • Zhanna Gorokhova at optage galvaniseret stålrør: fordele og funktioner
  • Zhanna Gorokhova registrerer Pipe med isolering PPU OC: dimensioner og egenskaber
  • Andrew Vent på rekord Sandwich skorstensrør: dimensioner, design, råd om valg
  • Brand og is til optagelse Sandwich skorstensrør: dimensioner, design, rådgivning om valg
  • Sne til at optage Sandwich skorstensrør: dimensioner, design, rådgivning om valg
  • Borisovich at registrere Sandwich skorstensrør: dimensioner, design, rådgivning om valg
  • Andrew Vent på rekord Sandwich skorstensrør: dimensioner, design, råd om valg
  • Olya til posten Rør bølget i rustfrit stål til opvarmning: applikationsfunktioner
  • Dmitry Poshtarenko til optagelse af aluminiumrør. Ovale og runde sektionsformer
  • Maksimushka at optage Sugeslange: typer, formål og brug

  reklame

  Brug af webstedsmaterialer er mulig, hvis der er et aktivt link til kilden.

  Sådan vælges polypropylenrør til vandforsyning

  Når man regner med, hvordan man vælger polypropylenrør til VVS, er det vigtigt at tage ikke kun i betragtning fælles karakteristika for alle produkter af denne type, men også funktioner af forskellige typer. Det er også vigtigt at sikre, at vandforsyningskomponenterne opfylder driftsforholdene (varmt og koldt vandforsyning, tilladt temperaturområde). Styrken af ​​rørene i dette tilfælde bestemmes af typen af ​​forstærkning.

  Hovedkarakteristika for polypropylenrør

  Polypropylenrør til koldt og varmt vandforsyning er blevet populære og udbredt på grund af deres fordele.

  • Korrosionsbestandighed giver dem mulighed for lang tid at opretholde ydeevnen.
  • Levetiden for produkter baseret på polymer overstiger den analoge indikator for metalkommunikation med 3-4 gange.
  • Polypropylen er en stabil polymer, der ikke reagerer med kemisk og biologisk aktive stoffer. Materialets inertitet gør det muligt at bevare vandets sammensætning og kvalitet (der er ingen lugt, smag, farve og sammensætning ændres ikke).
  • Modeller lavet af polypropylen har vist sig om vinteren. Polymeren er mindre tilbøjelig til at briste end andre materialer.
  • Den minimale hydrauliske modstand af rørledninger fra polymeren gør det muligt at undgå hovedtab.
  • Materialets lave varmeledningsevne reducerer varmetabet. Polypropylenrør til varmt vandforsyning sparer op til 20% sammenlignet med metalprodukter.
  • Transport elementerne i systemet og installer dem simpelthen. Tilslutninger er meget pålidelige, og en bred vifte af fittings gør det muligt at montere systemer med varierende kompleksitet.
  • Polypropylen er sikkert for mennesker, det bruges til fremstilling af fødevarebeholdere og i medicinsk industri.
  • Et lavt niveau af støj og vibrationer, som skelner polypropylenrør (vandstøj i denne type rør giver praktisk taget ikke ubehag).
  • Lav pris.

  Egenskaber af forskellige typer polypropylenrør

  Polypropylenrør til koldt vand og varmt vand er forskellige. Klassificering og en kort beskrivelse af produktets egenskaber vil hjælpe dig med at orientere dig ved at vælge.

  Ved design kan polymerprodukter af denne type være enkelt- eller flerlags.

  • 1 type (PPH) er lavet af en særlig type polymer - homopolypropylen. Rør type 1 anvendes til industrielle vandledninger, ventilationssystemer, koldvandsledninger.
  • 2 type (PPB) fremstilles fra blokcopolymer polypropylen. Rør anvendes til installation af gulvvarmesystemer, koldt vandforsyning. Armaturer og rør er velegnede til montering af systemer, der er udsat for stødbelastninger.
  • 3 type (PPR) - Random copolymer polypropylen pipes. Materialet er kendetegnet ved den mest ensartede fordeling af belastningen, der virker på rørets vægge. Produkterne anvendes til varmt og koldt vandforsyning og varmesystemer af gulvetype.

  Bemærk: Rørtype 3 i åbne områder vil vare længere, hvis du vælger produkter med UV-beskyttelse (special shell).

  En række rør af type 3 er PPS rør - med høj varmebestandighed. Sådanne produkter tillader arbejdsmediet at transporteres op til + 95 ° C og anses for at være næppe brandfarlige.

  Løsning af problemet, polypropylenrør til vandforsyning - hvordan man vælger dem, skal man huske på, at flerlagsprodukter er fremstillet af de samme materialer som beskrevet ovenfor, men har yderligere forstærkning, hvilket helt sikkert påvirker deres egenskaber.

  Forstærkning reducerer koefficienten for termisk udvidelse af strukturer. Ved konstruktion kan det forstærkede aluminiumlag af produktet være glat eller perforeret. I det andet tilfælde sikres adhæsionen af ​​polymeren til metallet under produktionsfasen af ​​polymeren, som strømmer ind i aluminiumhullets små huller.

  Forstærkning af polypropylen med glasfiber

  Mærkning af polypropylenrør og tilladte temperaturer

  Ved mærkning af produkter kan du bestemme deres grundlæggende parametre, hvilket letter udvælgelsen af ​​polypropylenrør til vandforsyning.

  • PN10 - rør designet til et tryk på 1 MPa med en ydre diameter på 20-110 mm og vægge på 1,9-10 mm. De bruges til transport af koldt vand (temperatur ikke over 20 ° C) og installering af et "varmt gulv" (op til + 45 ° C).
  • PN16 - tilladt tryk på 1,6 MPa. Mærket bruges sjældent, det kan bruges til vand op til + 60 ° C, installation af varmekommunikation under gulvbelægningen. Diameteren er 16-110 mm, væggene er 2,3-15,1 mm.
  • PN20 - mærke, designet til tryk op til 2 MPa og temperatur op til + 80 ° C. Diameter - 16-110 mm, vægge 1,6-18,4 mm
  • PN25 - specialvarmerør med forstærkning, designet til tryk op til 2,5 MPa og temperatur op til + 95 ° C. De bruges også til varmtvands- og procesrørsystemer. Diameteren er 21,2-77,9 mm, væggene er 4-13,3 mm.

  Mærkning af polypropylenrør til vandforsyning hjælper dig med at vælge produkter til et bestemt anlæg.

  Typer af forstærkning af polypropylenrør

  Ved fremstilling af polypropylenrør kan forstærkning udføres på en af ​​følgende måder:

  • et kontinuerligt eller perforeret lag af aluminiumsfolie på ydersiden (indpakning)
  • binde lag med lim med placeringen af ​​et aluminium mellemlag inde i strukturen, tættere på den indre overflade,
  • ved hjælp af glasfiber,
  • med et lag af komposit (polypropylen + glasfiber, polypropylen + glasfiber).

  Enhver forstærkning reducerer varmeudvidelseskoefficienten, men tilstedeværelsen af ​​det øvre aluminiumlag gør noget kompliceret installationen og kræver en indledende rørrensning ved forbindelsen med beslagene. Samlingen af ​​systemer fra rør forstærket med glasfiber og komposit er enklere, og kompositmaterialet kan desuden praktisk talt eliminere indflydelsen af ​​temperaturudvidelsen.

  Diameteren af ​​polypropylenrør til vandforsyning i en lejlighed eller hus vælges under hensyntagen til følgende funktioner:

  • med en rørlængde på op til 10 m foretrækkes en diameter på 20 mm,
  • til rørledninger 10-20 m - en diameter på 25 mm,
  • med en længde på mere end 30 m - en diameter på 32 mm.

  For risers vælger produkter 32 mm eller mere.

  Eksempel på vandfordeling med polypropylen med forskellige diametre

  Anvendelsen af ​​polypropylenrør i vandforsyningssystemet er bred nok, derfor omfatter sortimentet modeller med forskellige diametre og et stort udvalg af beslag.

  Forskellige typer polypropylenbeslag

  For dem, der vælger polypropylenrør til vandforsyning, er priserne af stor betydning.

  • Blandt de budgetmæssige produkter er indenlandske produkter af mærker Polytek, PRO AQUA, Santrade, RVK og Heisskraft.
  • Produkter fra Kina er også billige, men man skal være opmærksom på producentens valg. Eksperter anbefaler at foretrække velprøvede mærker Dyzain og BLUE OCEAN.
  • Den gennemsnitlige priskategori er billigere end polypropylenrør fra Tyrkiet: Kalde, TEBO, FIRAT, Pilsa, Vesbo, Jakko, i sammenligning med europæiske producenter og noget ringere end deres produkter.

  De dyreste produkter er traditionelt fra Europa.

  • Kvaliteten af ​​tyske producenter betragtes som irreproachable: Rehau, Banninger, Wefatherm, Aquatherm.
  • Produkterne fra de tjekkiske mærker ECOPLASTIC og FV-Plast er noget ringere end dem.

  Den største ulempe ved polypropylenrør fra Europa forbliver deres høje omkostninger.

  En kort beskrivelse af produkttyperne, deres mærkning og formål, vil hjælpe med at beslutte, hvordan man vælger polypropylenrør til vandforsyning, og anbefalingerne fra eksperter er orienteret om forskellige produkters forskellige producenter. Det er vigtigt at finde det bedste kompromis og pris / kvalitet forhold, så systemet vil vare længe, ​​men ikke kræve for store omkostninger.

  Tilslutninger af rør fra polypropylen er alt-i-en. De udføres ved at smelte polymerkomponenten ved hjælp af specielle loddejern, der er udstyret med forskellige dyser.

  For pålidelig installation af rør med ekstern forstærkning med metal, skal du fjerne polymeroverfladelaget og aluminiumslaget, inden du udfører socketfusion fra et afsnit svarende til indgangsdybden. De dele, der er forberedt til lodning, renses og affedtes.

  Tilslutningsrør af polypropylen

  1. Rørene skæres i rette vinkler (brug en hacksav eller speciel sakse).
  2. Vælg dysen og opvarm loddejernet til 250-270 ° C (det kan tage 15-20 minutter afhængigt af modellen).
  3. Begge sammenføjede elementer opvarmes samtidigt - en er indsat i bøsningen ved svejsningens dybde, den anden sættes på apparatets dorn.
  4. Opvarmningstiden bestemmes af rørets diameter. Uopvarmede dele vil ikke forene sikkert, og hvis de overophedes, bliver produkt og svejseplacering deformeret.
  5. De opvarmede dele er vigtige for at forbinde hurtigt og præcist uden forskydninger.

  Mens svejsningen køler ned, kan du ikke bøje produktet eller gøre omdrejninger (vent kun et par sekunder).

  Få de første oplysninger om nye artikler på vores hjemmeside fra Vkontakte, Facebook, Klassekammerater, Twitter, Google Plus.


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 + 1 =