Profil af ud

Typer og størrelser af profiler til gipsvæg

Enhver specialist, der har gjort sig bekendt med designet af gipsvægskonstruktionen, vidundere - hvilke materialer vil være nødvendige i fremstillingen af ​​sin ramme. Naturligvis vil løsningen af ​​denne opgave for en "kyndig" person ikke være absolut nogen vanskelighed, men hvordan skal man være en nybegynder hjemme mester? Vi besluttede at hjælpe håndværkerne, hvem der skal samle rammen for første gang, idet de i vores artikel har overvejet de typer profil for gipsvæg og dens dimensioner.

Bemærk, at historien kun om typer metalprofiler til gipsplader, som et element i designet, efter vores mening ikke vil medføre meget praktisk fordel. Derfor besluttede vi at tilføje her beskrivelsen af ​​fastgørelseselementer og beslægtede materialer, der anvendes til forskellige måder at montere rammen på.

De vigtigste typer af profiler til gipsvæg

Dette er uden tvivl hovedelementet i designet, der har flere sorter, hvoraf fire er konstrueret til montering af rammen og er fremstillet af tyndt stål ved koldvalsemetoden.

Guide - Måned (UW)

Bruges til at oprette skillevægge og vægge, som en vejledning, som stativene er fastgjort til. Denne vægprofil for gipsplader har følgende dimensioner (mm):

 • længde - 3000;
 • højde på hylden (side) - 40;
 • ryglænets bredde (base) - 50; 65; 75; eller 100.

8 mm huller til dowels er lavet i ryggen.

Rack - PS (CW)

Er det vigtigste element i væggene og skillevægge. Monteret i styret, placeret langs omkredsen af ​​arbejdsområdet. Det adskiller sig ved, at de øvre kanter af dets laterale dele er C-formede. De mest almindelige følgende dimensioner af rackmetallprofilen til gipsplader (mm):

 • længde - 3000; 3500; 4000 og 6000;
 • hyldehøjde - 50;
 • ryglænets bredde (svarende til den for PN) er 50; 65; 75 eller 100.

Loft - PP (CD)

Anvendes i installationen af ​​loftkonstruktioner. Det adskiller sig fra stativmonteringen, idet den er fastgjort til loftet ved hjælp af specielle fastgørelsesdele. Sidevægge og bund ("riller") er stivere, der giver den ekstra styrke. Standardmålene på loftprofilen (mm) er:

 • længde - 3000;
 • højde på hylden - 27;
 • Ryglængde bredde - 60.

Guide loft - Måned (UD)

Designet specielt til skabelsen af ​​loftrammer, tjener som en vejledende "base" af hele strukturen. Dens laterale dele har langsgående korrugeringer, som giver den den nødvendige stivhed, og basen er udstyret med huller til fastgørelse af dowels. Loftprofilen under gipspladen har dimensioner (mm):

 • længde - 3000;
 • hylde - 27;
 • ryglæn - 28 mm.

Ud over disse sorter er der specielle elementer i rammestrukturen, der kan styrke den, give beskyttelse, lette finishen eller give den en "buet" form.

Anvendes som stativ til montering af døråbninger i skillevægge, er lavet af stål af høj kvalitet, som har øget korrosionsbestandighed. Standard dimensioner af den forstærkede barbermaskine profil til gipsplader (mm):

 • længde - 3000, 4000, 6000;
 • sidedelens højde - 40;
 • bredden af ​​basen er 50, 75, 100;
 • tykkelse af emnet - 2.

Hjørne - PU (beskyttende)

Delen er monteret på strukturens ydre hjørner og beskytter dem mod mulig skade under drift. Hylderne på elementet er forsynet med huller, hvor efterbehandling (kitt eller gips) trænger ind, hvilket giver en stærkere kontakt med overfladen. Dimensioner af vinklede metalprofiler til gipsplade (mm):

 • længde - 3000;
 • tværsnit - 25x25x0,4;
 • 31h31h0,4;
 • 31h31h0,5.

Hjørne - PU (gips)

Det er fastgjort på hjørnerne af åbningerne, enderne af skillevægge og andre overflader, der bliver plasteret. Foruden beskyttende har den huller til gennemtrængning af efterbehandlingsløsninger (tidligere påført på hjørnet af strukturen) og er lavet af galvaniseret stål, korrosionsbestandigt. Standard gipsplader dimensioner for gipsplader (mm):

 • længde - 3000;
 • sektion - 35х35.

Den bruges som en understøttende guidebase for at opnå en mere jævn overflade under færdiggørelsen af ​​plastering. Fremstillingsmateriale - galvaniseret stål af høj kvalitet, som har fremragende anti-korrosionsegenskaber. Blandt de moderne specialister inden for reparation af bolig- og industrilokaler er den mest udbredte bjergprofil for GKL af følgende størrelser (mm):

 • længde - 3000;
 • Tværsnittet er 22 x 6, 23 x 10 og 62 x 6,6.

Oftest er dette element lavet af PP 60/27, beskrevet af os i en af ​​de foregående afsnit af artiklen. Det kan bestå af to typer og bruges til rammeinstallation til ikke-standardiserede "krøllede" loftsstrukturer baseret på GCR, såvel som buer, søjler og kupler fremstillet af dette materiale. Produktets hovedforskel: Om nødvendigt kan den let bøjes af en glat buet. Bæget profil til gipsplader har dimensioner (mm):

 • længden af ​​den "konkave" - ​​3000;
 • "Konveks" - 6000;
 • radius af bøjning (min.) "konkav" - 500;
 • "Konvekse" - 1000.

Det skal bemærkes, at professionelle og erfarne mestre involveret i efterbehandling lokalerne ved brug af GKL kun bruger dokumenterede og velprøvede materialer i deres arbejde.

En af kvalitetsstandarderne er produkterne fra det tyske selskab KNAUF, ifølge hvilken denne anmeldelse blev udarbejdet. Alle ovennævnte typer og størrelser af metalprofiler til gipsplader kan du nemt finde under mærkelogoet for dette kendte mærke.

Fastgørelsesanordninger og tilbehør

Udover de beskrevne elementer, når man monterer rammen og fastgør sin bund til gulvene, anvendes nogle standarddele, som skal tilberedes, inden arbejdet er færdigt:

 • Suspension lige - fastgør loftet (PP) og rack (PS) profilen til gipspap til væg og loft (Figur 1).
 • Suspension anker - Fastgør PP til loftet, har en klemme og trækkraft, som gør det muligt at justere strukturen i højden (figur 2).
 • Forlængelse - bruges til dockning (sammenføjning) metalstrimler i forskellige kombinationer (figur 3).
 • En enkelt-niveau "krabbe" -stik - kan forbinde alle slags metalprofiler til gipsplader i tværformede (strengt 900) strukturelle elementer. Ofte bruges det til at fastgøre PP'en på et niveau, når der monteres en loftkasse (Figur 4).
 • To-niveau stik - fastgør PP strimler vinkelret på hinanden i forskellige niveauer (Figur 5).
 • Forankring dowels og self-tapping skruer - med deres hjælp alle elementer af rammen fra metalprofilen er fastgjort sammen og pålideligt fastgjort til de vigtigste gulve i rummet (figur 6).

Som det fremgår af vores forskning, er det i et så uroligt ved første øjekast, som en ordning med en GKL-struktur, alt udtænkt og beregnet til bagagerum. Det er kun nødvendigt at have lysten og være tålmodig - resultatet vil overgå alle forventninger. Våg, og hvis du har spørgsmål til metoden til montering af rammen, typen eller størrelsen af ​​profilerne til gipsplade - er du velkommen til at kontakte os her, får du kvalificeret og kompetent hjælp.

Profiler til gipsvæg. Dimensioner af profilen til gipsplader

Profilen er et stativ fremstillet af galvaniseret koldvalset metal. Med sin hjælp er det muligt at konstruere et skelet af enhver kompleksitet. I den moderne byggebranche anvendes vinyl- og metalprofiler til gipsplade. Dimensioner og materialer passer til alle installationsstrukturer. Før du begynder at arbejde, skal du kende alle slags profiler, der anvendes i byggeri.

Vejledningen (kaldet UD) er installeret langs hele rummets omkreds (hvis det er et loft) eller på gulvet, loftet og parallelle vægge (hvis det er en væg). Det bruges til at skabe planen for fremtidige rammer. Profilen af ​​guiden til gipsplader, hvis dimensioner er meget bekvem i designdesign, kan være af forskellig kvalitet. Styrken afhænger af tykkelsen af ​​det materiale, der fremstilles. På lofterne anvendes tykkere stål. Produktet af tyndt metal anvendes til vægbeklædning.

Bearing (denoted SD) - dette er støtteprofilen til gipsplader. Dens dimensioner (tykkelse og længde) er forskellige, som i guiderne. Jo tyndere stål, desto større er antallet af fastgørelsesanordninger installeret. Designet til færdiggørelsen af ​​designet. Er ansvarlig for pålideligheden og stivheden af ​​rammen. Det tager hele belastningen, så den skal være lavet af godt galvaniseret materiale. Monteret ved at indsætte i styringen (UD). Det beregnes således, at det ekstreme ark af gipsplader slutter midt på profilen. De vigtigste kriterier for udvælgelse er bredden og højden af ​​partitionen. Den skrues fra hver kant med små selvdrejende skruer ("lopper").

Ud over de to grundlæggende anvendes andre typer profiler til gipsvæg. Deres dimensioner er meget ens, men funktionerne adskiller sig fra hinanden:

 1. Hjørneprofil (PU) - designet til at styrke de ydre hjørner. Det er fastgjort på gipsplader med kitt. Også kaldet et perforeret hjørne. Den bruges i vindue- eller dørhældninger, udenfor hjørner af vægge og kasser. På væggene udfører funktionen af ​​et fyrtårn. Med sin hjælp kommer hjørnet af væggen ud jævnt og skarpt.
 2. Fyrtårn (PM) - Hvis væggene er meget skæve, sættes der specielle beacons på gipsgipset, så sætter kittet mellem dem og trækkes op af reglen.
 3. Loft guide - har de samme funktioner som den normale profil, men det er meget stærkere. Det er lavet specielt til loftskeletter.

Profiler til gipsvæg, hvis størrelser er forskellige, passer til brugernes behov. For at kvalitativt afslutte installationen af ​​strukturer er det værd at bruge vinylprofiler, hvis overflade let kan behandles. De er designet til ende, udenfor hjørner og ikke-standard vægge. Beskyt mod fugt, giver perfektion til kanterne og tilslut strukturen med vindueblokke og døre. Der er flere af dem:

 1. Buet (PA) - Dette er en buet buetprofil. Anvendes i buede gipsplader. Bredden af ​​fleksibilitet er 500 mm. Specielt velegnet til efterbehandling af søjler.
 2. J-profil - meget almindelig Den er lavet af hård vinyl. Det er vant til at dekorere kanten af ​​gipsvæg og er let at bære på den. Godmalet.
 3. Kabelprofil Er et specielt designet element. Det bruges til at installere et fiberoptisk kabel. En blød ledning sættes inde, så den ikke får kittet.
 4. Halvcirkelformet hjørne markør - Et højkvalitets værktøj, med hvilket man kan skabe glatte smukke vinkler.
 5. twist - tjener til at sikre ensartet kabel ensartethed

For hver designide kan du vælge den rigtige profil til gipsvæg. Dimensioner er konstrueret således, at mange unødvendige stykker ikke smides ud ved montering af strukturen.

Ved hjælp af et stort udvalg af forskellige dimensioner er det muligt at vælge bredde og længde af elementet.

Yderligere fastgørelseselement

Undertiden står bygherrer over for problemer med fastgørelse af profiler til gips. Deres dimensioner kan være mindre end det krævede design. Derfor er det nødvendigt at bruge yderligere fastgørelsesdele.

 1. Profil stik - Dette er et fastgørelseselement, som forbinder to bærestænger med hinanden. Den er indsat i enderne af to sammenføjede elementer og fastgjort af to "lopper" på metal fra hver side.
 2. Suspension parentes - med ankerklemme og lige. Dette er en metalplade, let bøjet i form af et bogstav "P" og fastgør profilen til loftet.
 3. krabbe - Fastgørelseselement til montering af jumpers placeret mellem stativer.

Værktøjer til installationsarbejder

Når du arbejder med en profil, skal du have nogle værktøjer:

 • saks til metal - de skærer eller skærer af skinnen;
 • roulette - tjener til målinger;
 • Prosector - gennembor huller i detaljerne af rammen;
 • markør eller blyant - tildeler skårne linjer
 • staprofilm - tang til fastgørelse.

En vigtig faktor er korrekt opstilling og fastgørelse af strukturen. For det første slår polstringsledningen ud af niveauet: for toppen - vandret og for væggene - lodret. Vejledninger udsættes og fastgøres til væggen ved hjælp af en dowel-negle (størrelse 6x40 mm eller 6x60 mm).

Bæreren er monteret i UD. Derefter fordeles profilerne til gipspladen vandret. Trinnets dimensioner er 40 cm, men det skal tages i betragtning, at leddet af pladen skal være midt i skinnen. Til loftet langs de lodrette linjer i form af bogstavet "P" er forstærkede ophængsbeslag fastgjort med døgler "bøg". LED'ens vandrette metalstænger er nivelleret og fastgjort til pladerne ved hjælp af "lopper".

Efter færdiggørelsen af ​​alt arbejde på rammens struktur, skrues arkene på profilerne til gipsplader. Dimensioner på selvlukkende skruer til metal, med hvilket materialet er fastgjort, er 25 mm eller 35 mm. Stegstørrelsen er 15 cm.

Hvilken profil er der brug for gipsplader: typer, størrelser og formål

Den popularitet, som gipsplader har erhvervet i de seneste år skyldes ikke kun dets høj ydeevne.

Enkel installation, hvis basis er en nem og pålidelig metalprofil - det er det der tiltrækker købere, der besluttede at lave reparationer.

Sammenslutning af profilstrukturer er den vigtigste faktor, der har gjort arbejde med gipsplader, der ikke kun er til rådighed for fagfolk, men også til indenlandske håndværkere. De typer af profiler, der tilbydes på markedet for gipsvægge, er ikke talrige. Dette gør det nemt at forstå formålet med hvert element, inden arbejdet påbegyndes.

På basis af forskellige former og størrelser af gipsplader er der tre typer af profiler:

Den første type bruges til plating af individuelle fly (vægge, lofter). Vægprofilen har øget stivhed. Den bruges som bærende ramme af indvendige skillevægge, foret med GKL. Formålet med den buede profil er tydelig fra sit navn.

Profiler til indkapsling af lofter og vægge

I betragtning af gipspladens typer og egenskaber er det nødvendigt at dvæle i detaljer om de strukturelle elementer, uden hvilke dens installation er umulig.

Ved opbygning af væg- og loftkonstruktioner anvendes to typer galvaniserede stålprofiler - UD og CD. Du vil ikke være i stand til at bygge en buet overflade uden en buet profil. Alle listede profilelementer har standard tværmålsdimensioner. Forskellene mellem dem er kun i længden og tykkelsen af ​​det anvendte metal.

UD - vejledende profil til gipsvæg. Det er designet til at skabe et monteringsplan og er placeret langs konturen af ​​det fremtidige falske loft eller vægpanel. Den er indlejret i den støtteprofil-cd. Det danner skelet af kassen, som gipspladen er fastgjort til.

Bredden på UD-profilen er 28 mm, og højden er 27 mm. Længden er præsenteret i to versioner: 3 og 4 meter. Tykkelsen af ​​væggen afhænger af producenten og kan variere fra 0,4 til 0,6 mm.

Når man beslutter, hvilken profil der er behov for til gipsplader, skal man først og fremmest være opmærksom på tykkelsen af ​​metalet. Elementer af tyndt stål (0,4 mm) kan kun anvendes til vægbeklædning. Tykt metal (0,5-0,6 mm) vil pålideligt holde loftet ophængt.

CD-bærende plan profil. Det bruges til at danne rammen og overtager størstedelen af ​​belastningen. Dette strukturelle element er ansvarlig for rammens rumlige stivhed og tjener som grundlag for fastgørelse af gipsvæggen.

Profil CD'ens bredde er 60 mm, højden er 27 mm. Standardlængden tilbydes af producenter i to størrelser: 3000 og 4000 mm.

Alle har en god plan profil, bortset fra en ting: fra det kan du ikke skabe et fundament til plating en buegang eller buet overflade. Problemproblemerne besluttede meget enkelt: de tog en standard bærende profil-cd og lavede i det krøllede udskæringer og huller. Så viste det sig en buet profil, hvis dimensioner helt sammenfaldende med bærerens bredde og højde.

Monteringsdimensioner af profilen til gipspladebue: bredde 62 mm, højde 27 mm med længde 3 eller 4 meter. Du kan bøje denne profil ikke kun indeni, men også ud. Bøjningsradiusen bør ikke være mindre end 50 cm.

Nogle virksomheder, for eksempel Knauf, tilbyder en færdig bøjet konveks eller konkav bueprofil, designet til kuplede strukturer og buede lofter. Dette er en almindelig CD-profil støbt på fabriksudstyret.

Markeret med symbolerne UW (dirigering), CW (bærer eller rack). I sammenligning med plane profiler har disse elementer en stor bredde og højde.

Deres største størrelsesinterval er som følger:

 • Bearing CW-50/50 mm, 75/50 mm, 100/50 mm, 125/50 mm, 150/50 mm;
 • Guide UW - 50/40 mm, 75/40 mm, 100/40 mm, 125/40 mm, 150/40.

Variationen af ​​bærerprofilens længde er 2,6 - 4,0 meter. Styrets standardlængde er 4000 mm. Ifølge tværsnitsformen adskiller de marginale profiler markant fra de plane profiler. De rulles ud to langsgående ribber, der øger stivheden af ​​væggen, og i stativet gør H-formet udskæring til passage af kabelledninger.

Profilerne til UW gipspladen bruges til at definere partitionens monteringsplan og installation af bærende profiler. De er monteret rundt om skillevæggen (på væggene, på gulvet og i loftet).

CW-rackprofilen bruges til at danne rammen. Det er oftest installeret i trin på 40 cm, så sømmerne af gipsplader sættes på overfladen.

Et andet anvendelsesområde for forstærkede CW og UW profiler er det hængende loft fra gipsplader, hvor skeletet kræver højest mulig rumlig stivhed. Her forbliver deres funktioner det samme: skaber et styreplan (UW) og en transportkasse (CW).

Som vi allerede har sagt, tjener styringsprofilen under gipsvæggen som en "basislinje", der definerer skedefladens plan. Den er fastgjort til væggene og loftet ved hjælp af dowels og selvdrejende skruer.

To metoder bruges til at samle samlingen fra styret og bæreprofilerne:

Den sidste måde at sammenkoble profiler fremskynder monteringsprocessen, med undtagelse af manipulationer med en skruetrækker. Det har dog en ulempe: at adskille en sådan forbindelse (analog med nitten) i tilfælde af behov er ret vanskelig.

For at fastgøre den bærende profil på væggen eller loftet, brug direkte lamellar eller pin (glidende) suspensioner.

For at forbinde de bærende profiler i vinkelret retning anvendes der på en eller to niveauer "krabber" - rektangulære stansplader.

Priserne på metalprofiler til installation af gipsvæg varierer betydeligt afhængigt af metalets størrelse og tykkelse. Vi vil overveje markedsbud på standardegenskaber.

Styrprofil UD (længde 3 meter, tykkelse af metal 0,5 mm) kan købes til 60-90 rubler. Den bærende CD-profil af samme længde og tykkelse sælges til 80-130 rubler.

De gennemsnitlige priser for en vægguide profil UW (PN) 3 m lang ser sådan ud:

 • 50x40x0,4 mm - fra 60 til 70 rubler;
 • 75 x 40 x 0,4 mm - 80-90 rubler;
 • 100 x 40 x 04 mm - 90-110 rubler;

Profilen på 0,6 mm tykk er dyrere i gennemsnit 25-30%.

Anslået pris for rack CW (SP) profil (3 m):

 • 50 x 50 x 0,4 mm - 80-90 rubler;
 • 75 x 50 x 0,4 mm - 100-110 rubler;
 • 100x50x0,4 mm - 120-130 rubler.

Kommentarer (0)

Nyt på stedet

Frøplanter udvikler og opbygger den vegetative masse i et begrænset volumen af ​​substratet. Og dette volumen.

Vinter - en alvorlig test for kæledyr. Særligt svært at bære det æglæggende høner. Short.

Nytårets ståhej med gaver og sammensætningen af ​​den festlige menu vedrører og udsmykker hjemmet.

Komforten i et sommerhus bygget langt fra gasforsyningsnet er utænkeligt uden komfur. I kulden.

Dækningen af ​​et forstæders område betragtes som et særskilt arrangement med planlægningszoner og.

Den fælles sætning om en hunds liv i vores dag gælder kun for onde hunde. .

At købe et grundstykke og lave en plan for et fremtidigt hjem, du skal tænke på placering.

I de sidste 10 år har der været en aktiv diskussion om grøntsags- og havearbejde seminarer og fora.

Det er svært i dag at finde en person, der ikke har hørt noget om pladerne.

Når man ser på poser med cement og en bunke sand, føler hver udvikler sig ikke selv.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

24 − = 16