Projekter af små bade

Varianter af projekter af små bade til at give

Projekter af små bade er de bedste løsninger for dem, der kan lide rekreation på landet, der har et lille plot og et stort ønske om at tilbringe god tid med sundhedsmæssige fordele. Før du vælger det bedste projekt til et lille bad, skal du løse nogle få spørgsmål: Udfør alle nødvendige beregninger selv, ved hjælp af et prøveprojekt eller tiltrække fagfolk. Hvis ejeren af ​​stedet føler sig sikker, bør han være klar til at blive designer, arkitekt og bygherre i en person.

Projekt bad med de nødvendige tegninger

Fordelene ved et lille badehus er indlysende:

 1. Et lille bad tager ikke meget plads, men vil medføre mange positive følelser for ejeren og hans familie.
 2. Økonomi. "At varme" badet vil ikke være svært, det vil tage en lille smule brænde.
 3. Lav byggeri omkostninger. Til opførelse af små huse behøver ikke mange materialer.
 4. Erektionens hastighed. Med den rigtige tilgang kan konstruktionen udføres på kortest mulig tid.

Moderne badehuse til dachas er bygninger udstyret med alt, hvad der er nødvendigt for komfortabel hvile. Til erektion anvendes højkvalitets, pålidelige materialer, og der anvendes også state-of-the-art teknologier. Der er mange muligheder for konventionelle huse med indbygget bad, men du kan også opbygge en sauna med en række byggeteknologier (canadiske og andre).

Et lille bad er en fuldt funktionel struktur, på trods af dens kompakthed. For at sikre, at badet er harmonisk placeret på grunden blandt huse og andre bygninger, uden at besætte unødvendig brugbar plads, er et projekt nødvendigt. Til dato er der flere meget populære muligheder for et lille bad. Projekter af små badeværelser er tilgængelige i følgende muligheder.

Projekt "3x4". Den mest budgetmæssige og populære mulighed for at arrangere et bad i landet. En af de optimale løsninger til små områder. Det er bygget på bare 3-4 dage. Projektet har alt hvad du behøver for en god hvile: dampbad, vaskerum og resten værelse, hvorfra ovnen opvarmes. I vasken er der installeret et brusebad med en bakke. Takket være den velovervejede brydning er badet lille, men rummeligt. I bygningen anvendes bygningsteknologier og materialer, som er karakteristiske for denne klasse bad. Ovne til bade er af to typer - gas og fast brændsel, og installeres, hvor ejeren ønsker det. Den store fordel ved "3x4" -projektet er muligheden for justering, da alle værelser er blokke, der kan manipuleres efter eget valg.

Projektet "3х6". Konstruktivt består af 3 værelser af samme størrelse, der ligger efter hinanden. Hvert værelse har et vindue, der er inkluderet i det generelle ventilationssystem. Hvis området i forstadsområdet tillader det, kan et sådant projekt suppleres med en stor terrasse med et hvilested. Materialet til opførelsen af ​​bygningen er en bar. For at opbygge et sådant bad skal du bruge ca. 9 dage. Gulvet er varmt, fra to lag, taget er lavet ved hjælp af ondulin.

Projektet "4x4". Bygningen består af 3 dele. Rummet til hvile har en størrelse på 2x4 m, men det er ganske rummeligt. Det har 2 vinduesåbninger med termoruder. Størrelserne på dampbadet og vasken er de samme, deres dimensioner er 2x2 m, som kan rumme flere personer på samme tid. I vaskerummet kan du installere et brusebad. Vinduets åbning er kun en, dens dimensioner er 0,5x0,5 m, men for et sådant bad er det nok. Om nødvendigt kan du foretage justeringer af projektet ved at ændre placeringen af ​​døre og vinduer. Loft højde - 2m. Af alle projekterne er "4x4" den mest almindelige løsning. I godt vejr er badet rejst om 7 dage. Projektet indebærer obligatorisk grundkonstruktion. Du kan også installere en ovn af enhver model.

Projektet "4,5х5". Det har originalitet og specielt design. Der er en stor terrasse med en størrelse på 1,5x4 m. Bygningen ser godt ud og har et godt layout. Indgang til badet gennem verandaen, modsat som døren til badet selv er installeret. Det nyttige område på terrassen er isoleret fra folk, der forlader og kommer ind. Bag døren er der en stue med to vinduer, hvoraf den ene åbner ud mod terrassen. Den indre dør fra hvileværelset åbner vejen til vaskerummet, og den næste fører til dampbadet. Begge dele har samme størrelse 2x2 m. Hvis der er monteret et bad med en palle i et vaskerum, vil det være ønskeligt at lave et lille vindue i det. Byggematerialet er ikke skrå.

Uanset design er et bad altid en nyttig og fornøjelig ferie. På ejerens anmodning kan du invitere venner eller dampe dig selv.

Et lille bad med egne hænder: et projekt med et billede

Badet betragtes som lille, hvis det samlede anvendelige areal inde i bygningen ikke overstiger 20 kvadratmeter. Normalt, hvis der er et ønske om at bygge et lille bad på stedet, så er mindstemålene 6x4 meter, hvilket er 24 m². I et sådant område er det helt muligt at rumme alle tre badeværelser - en terma, en vaskemaskine og et hvileværelse. I små badeværelser er der som regel ingen hvileværelse, og til gengæld klarer hun at placere kun et lille omklædningsrum.

Badehus 4x4. Log hus fra runde logs

I et rum på 16 m² vil du ikke vende meget godt og planlægge veje hver kvadratmeter. Hovedrummet i badet - dampbad og når du designer det om at spare det er bedst at tænke på det sidste sted. Ofte er der projekter, hvor dampbadet er begrænset til et areal på mindre end 2x2, hvilket i høj grad reducerer badprocedurernes komfort. For det første fordi den mindste længde på hylden er 2,2 meter: det er nødvendigt, at en person kan ligge i en pose med arme hævet over hans hoved, bøjet i albuerne.

Men i dette projekt er dampbadet designet med sindet, og den 2200x2250 mm, der er tildelt det, opfylder fuldt ud de minimum nødvendige betingelser for et behageligt ophold i dampbadet.

Anteroom 4x1,35 m kan til en vis grad overtage funktionerne i et hvileværelse, men det kan kun betegnes som et midlertidigt opholdssted for en person. Vask er begrænset til endnu mindre dimensioner på 2,2x1,35 meter.

Gulvet vil blive lavet på logs og isolerede ekstruderet ekspanderet polystyren (EPS). Han i projektet har omtrent det følgende design.

Taget har en standard gavlform, og en ekstra ydre finish er ikke nødvendig for en sådan ramme: selve træet ser godt ud.

I den samlede form ser rammen ud som følger.

En sådan bjælkehytte vil være en glimrende mulighed for regelmæssige besøg i private. For 2-3 personer er selv en lille plads nok, hvis badet ligger på et sted, der ikke er langt fra hjemmet.

Ramme sauna 4.8x2.6 med egne hænder

Denne miniaturebygning er noget mellem et lille bad og et mobilbad, som til enhver tid kan lastes på en bil og følge med på den vej, der skal installeres senere på et nyt permanent sted.

Ifølge projektet er bygningen trods dens tilsyneladende kritisk små dimensioner alligevel opdelt i tre værelser.

Ordningen indeholder to planer. Den første (som er ovenfor) viser bygningens opfattelse på siden, og den anden (nederste) er grundplanen eller den øverste visning.

Ved at komme gennem hoveddøren til venteværelset med en størrelse på 2,1 x 1 m er det muligt at forlade tøj og tøj i det og gå gennem døren til vaskerummet. Den lidt større håndvask, 2,1 x 1,5 m, fungerer også som et brandkammer og er udstyret med en behagelig bænk og en vandtank.

Konstruktionen udføres ved hjælp af wireframe teknologi. Fundamentet er lavet af en metalramme baseret på en kanal på 65 mm.

Gulv af bjælker tværsnit 150x50 mm til beskyttelse mod rådner behandles med antiseptisk Senezh.

Fundamentets metalramme kombineres med en trægrill med specielle hæfteklammer.

Taget er lavet i overensstemmelse med brandsikkerhedsteknikker.

Opførelsen af ​​taget er gavl, materialet i yderbeklædningen er skifer.

Væggene er isoleret med Rockwool mineraluldsplader 50 mm tykke. Til termisk beskyttelse af loftet anvendes et tykkere lag - 100 mm. Termisk isolering i gulvet blev ikke udført.

Væggen på dampbadets side er dækket af et lag af vindtæt og malet tre gange, da det hele tiden udsættes for kraftig vind og nedbør.

Vaskerummet er udstyret med en behagelig bænk på 1,5 meter lang. På væggene er der monteret en vandtank og også en minitank til damppistolen.

Steameren opvarmes af Little Babyens ovn fra Fehringer med lamell finish. Hylderne har en bredde på 1,2 og en længde på 2,2 meter til praktisk accept af dampprocedurer i den russiske bademodus.

Der lægges særlig vægt på varmeisoleringen af ​​skorstenen på stedet for dens passage gennem træstrukturer.

Som et sted til opbevaring af brænde blev der lavet en brændeovn.

Plattformens design er så simpelt som muligt, men samtidig er det rummeligt nok. En ruberoid blev lagt på jorden, oven på hvilken fire paller blev lagt. Taget er simpelt, en-løb er dækket af skifer.

Små badehuse til dachas - flere interessante projekter til selvopførelse

Små badehuse til dachas - flere interessante projekter til selvopførelse

bad - Dette er en af ​​hovedbygningerne på et moderne baggårdsområde. Her kan du slappe af og slappe af fra husholdnings- og havearbejde, mens du justerer sundheden. Men for at kunne badhus konstruktion fungerer korrekt, når du bygger det, skal du tage højde for en række nuancer.

Traditionelt bad omfatter flere funktionelle værelser, men på grund af de territoriale begrænsninger af husstandens tomter søger hjemme-baserede mestre at minimere størrelsen af ​​strukturen. Nogle gange reducerer dette område af lokaler, og i nogle tilfælde fra nogle af dem og overhovedet må opgive.

Denne artikel indeholder nogle nyttige tips til design og opførelse af små badefaciliteter.

Funktioner af badehuse

Traditionelt russisk bad var lavet af træ. Men til dato kan sådanne bygninger opføres fra enhver byggesten.

Ideelt, badhus konstruktion bør omfatte følgende lokaler:

 1. Omklædningsrummet. Dette er en fælles hall eller garderobe, hvor der er et skab, hvor tøj af besøgende til badet er hængt op, og også et sted til opbevaring af brændstof.
 2. Hvileværelse - normalt den største værelse bad, hvor der er et bord, bag hvor du kan bruge te og tale med venner.
 3. vask, hvor der er en beholder med vand til modtagelse af køleprocedurer.
 4. Dampbad - det vigtigste sted i badet, hvor en komfurvarmer er installeret, varmluft i dampbadet.

På grund af pladsbesparende er dette sæt af værelser desværre ikke til stede i alle bad, som det vil blive diskuteret nedenfor.

Årsager til at bygge et lille bad

i dag et lille badehus til dacha kan bygges af flere grunde:

 1. Manglende ledig plads.
 2. En lav pris, fordi omkostningerne til små byggeri vil være meget mindre.
 3. Af praktiske årsager. Jo mindre bygningen er, desto lettere er den, og jo mindre pres på fundamentet er det lettere at holde det i sin rette form. Ja, og en enkeltperson eller en lille familie bygger bare ikke en hel teater til modtagelse af badprocedurer.

På fordelingen af ​​plads i små bade

Hvis dit mål er at et lille bad i dacha med egne hænder, Så for at spare plads skal du lytte til disse tips:

 1. Omklædningsrummet og fritidsrum oftest forene i et stort rum. Selvfølgelig, hvis du ikke har planer om at operere bad flere personer på én gang, resten værelse er bedre at lave en lille, hyggelig plads, at sætte her et bord til fire personer og fire afføring.

Tip! Brug bør udelukkende være enkle træmøbler. Beklædningsgenstande møbler, der er dækket af læder eller stof til sådanne lokaler, er ikke egnede, fordi den konstante fugtighed vil påvirke udseendet af en sådan polstring negativt.

Desuden skal du bestemme, hvilket rum der vil lægge brændstof i ovnen.

Ofte lægges ovnen fra resten af ​​rummet, fordi:

 • Det er mere bekvemt at opbevare brænde, i hvilket tilfælde de ikke behøver at blive sat i en terma.
 • På trods af damprummets lille størrelse bliver det ubelejligt at indlæse brændstof fra dette rum.

Hvis du bestemmer dig for, at ovnbelastningen vil blive udført fra resten af ​​værelset, kan rummet opstilles på en sådan måde:

 • På en væg er der plads til opbevaring af brænde, komfur og dør til dampbad.
 • På den modsatte mur har vi en garderobe og et bord med stole.

Tip! Det indre af hvileværelset skal være så enkelt som muligt. Før du dekorerer det med forskellige genstande, skal du tænke over, om de passer til dette værelse. Skind og fyldte dyr - dette er helt klart et mislykket valg.

 1. Hvis du planlægger at bygge et meget lille bad (for eksempel 3 til 3 meter), så fra resten af ​​værelset kan du og helt afvise.

I dette tilfælde skal du gøre følgende:

 • Ved indgangen er der en lille hall, hvor der er et skab og et sted til opbevaring af brændstof.
 • Indlæsning af brændstof udføres i dampbadet.
 • Interiøret består af tre værelser: en entré, en vask og et dampbad.

Beregning af plads til badets lokaler

som ønsker bygg et lille bad, det er meget vigtigt ikke at overdrive det, fordi grundene til at spare plads ikke bør være højere end rummets funktionalitet.

Beregn den acceptable størrelse af værelserne vil hjælpe dig med en sådan instruktion:

 1. Rummets rumfang skal beregnes under hensyntagen til, at hver besøgende har 2-3 kvadratmeter areal.
 2. Vaskerummets areal beregnes på samme måde som resten af ​​værelset.
 3. Damprummet kan være mere trange, der vil være nok en og en halv eller to kvadratmeter pr. Person.

Det er ønskeligt, at hvert af værelserne havde et lille vindue. Dette sparer energiomkostninger, når du tager badprocedurer om dagen.

Tip! Vinduerne skal placeres i en højde over gennemsnittets højde, det vil sige i en afstand på 185-190 cm fra gulvet.

Planlægning af byggeri - et meget vigtigt stadium, da det er under planens udvikling, at yderligere komfort fra brugen af ​​badet er bestemt. Derfor gør projekt af et lille badehus til sommerhus, du bør maksimalt sammenligne alle fordele og ulemper for at få den mest funktionelle struktur.

Små bade til sommerhuse


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 39 = 48