Projektet af et hus med et bad under et tag

Hus og bad under et tag. Originale moderne projekter

"I går gik Zhenya til badet.

"Til badehuset?" Pige, hvilken slags sauna? Han har en lejlighed i lejligheden. " Fra filmen "The Irony of Fate. "

Hej, kære venner!

Måske nogle private udlejere, der hører til badet som en systematisk ritual (i egentlig forstand) opstår spørgsmålet - ville være rart at bygge et badehus i huset. Hvis ejerne af en sådan drøm i starten af ​​vejen, så for dem, vores tema for i dag: et hus med et bad under et tagprojekt og fotomateriale. Umiddelbart vil jeg tydeliggøre, vi taler om nye bygninger.

For det første er det værd at fremhæve fordelene ved en sådan beslutning. Selvfølgelig vil jeg ikke fortælle en særlig ny historie, men det er nok nyttigt for nogen at gøre en afbalanceret beslutning. Af den måde, et særtilbud for dem, der ønsker at bestille et komplet bad eller hus projekt i et pålideligt og bevist selskab i årevis. Her er et link, hvor du kan vælge et allerede klar projekt eller planlægge et fremtidigt mesterværk til dine egne behov. Se, studere, bestille. Nå, vi vil fortsætte.

Fordele ved dette projekt

 • Den største fordel ved at placere et hus og et bad under et fælles tag er ejerens komfort. Du må ikke klæde dig, gå overalt, alt er her. Især hvis med børnene. Bredt fordampet, i tøfler og badekåbe passerer du fra bad til soveværelse, køkken, stue med pejs, stue med "plasma" (vælg din mulighed);
 • Subtile øjeblik. Der er ofte behov for bad som forebyggende handling i begyndelsen eller efter forkølelse og andre sygdomme. Og i dette tilfælde er det meget mere praktisk at have et dampbad (sauna), "nær ved";
 • Mindre penge. Arrangement af et bad inde i huset er billigere i penge. For eksempel kan du ikke gøre et hvileværelse. Det er nok at begrænse dig til et dampbad og et påklædningsværelse, og resten er i huset, og med tekniske netværk er det lettere;

 • Sparer plads. Hvis for eksempel landet er lille, eller der er grund til ikke at besætte det med yderligere bygninger;
 • Badet inde i huset kræver ikke sådanne vedligeholdelses- og vedligeholdelsesomkostninger som for en separat struktur (og badehuset på grund af ekstreme indre temperaturforskelle slides hurtigere ud end normalt);
 • Fremskynder badetidens starttidspunkt. Sandt, med det forbehold, at et frittstående bad er uopvarmet, og derfor er der brug for mere tid til opvarmning (såvel som energiressourcer);
 • Nå selv en mindre faktor. Som de siger, "ejeren af ​​noten." Et badeværelse inde i huset kan bruges til opbevaring og tørring af noget nyttigt. Hvis området tillader og ikke hæmmer komforten.

Og nu, om manglerne

 • Den største ulempe ved et hus med bad er behovet for at opfylde brandsikkerhedskrav. Der er flere af dem, og de adskiller sig fra situationen. Herunder: Det materiale, hvorfra bygningen blev opført, badehusets placering og andre faktorer. Specielt strenge krav til træhuse med bad.
 • Hvis de ignoreres, er der risiko for ikke at få godkendelse fra de officielle tjenester til den såkaldte idriftsættelse (brand, sanitær, el og andre tjenester) på scenen for behandling af dokumenter. Så udnyttelsen af ​​et sådant hus vil blive betragtet som ulovligt. Og prøv ikke at lave et bad inde i huset, i hemmelighed. I tilfælde af at de lærer om dette, kan du betale mange bøder og afbrydelse af elnettet (el, gas);

 • Hvis du ikke overholder de relevante tekniske standarder, kan du få "gaver" fra badet inde i huset, i form af høj luftfugtighed. Det er kendt at være en kilde til forekomst af forskellig biologisk aktivitet (skimmel, meldug, etc.) De igen føre til tidlig svigt og deformationsstrukturer, forsyningsselskaber og efterbehandling materialer (gulve, væg papir, etc.). Derfor er den korrekte hydro- og dampbarriere plus effektiv ventilation - meget vigtige;
 • For en vis procentdel af mennesker er forståelsen af ​​badet indgået i en separat struktur. For dem er ikke kun det indre, men også udseendet vigtigt. Selv om det er muligt, vil nogle af dem kunne ændre deres præferencer. Vænne sig til.

Et subtilt punkt om, hvor meget få mennesker kender. Forsikringsselskaber, overveje huse, der kombineres med badehuse, objekter med øget fare. Dette afspejles i forsikringspolice og er bestemt ikke det bedste for boligen.

Måske er de vigtigste "rædselshistorier" opført.

På placeringen af ​​badet i huset. To vigtigste muligheder:

 1. I kælderen eller kælderen. Medmindre de selvfølgelig er
 2. I et enkelt kompleks ved siden af ​​badeværelserne (badeværelse og toilet).

Hvis der for 20-30 år siden blev landhuse med bad (og endda lejlighedshuse), blev de lavet individuelt, nu (herlighed til internettet!) Dette bliver sat i gang. Ethvert projekt kan replikeres et uendeligt antal gange. End det er godt?

For det første, store tidsbesparelser. Valgt og købt. Selvom 100% klar, vil det ikke. Grundlaget skal beregnes ud fra de lokale jordbunds parametre. Og klimaet er anderledes. Og hvis projektet er beregnet til tempereret klima, passer til Kursk-regionen, derefter til Omsk med et kontinentalt klima, tykkelsen af ​​væggene, med ordene fra den berømte tegneseriefigur - "vil være lille."

Et andet punkt er tekniske netværk. De parter, hvorfra de skal starte, vil afhænge af de nuværende forhold og kan afvige fra dem, der er angivet i det færdige projekt. Men alligevel er det meget hurtigere end at gøre det fra bunden. Tro mig, jeg ved hvad jeg taler om.

For det andet, prisen på et sådant projekt er meget billigere.

En anden, desværre uigennemtrængelig indikator - sparer nerver. Når du køber et færdigt projekt, selvfølgelig.

Ak, der er uærlige mennesker blandt designerne. De kan, under ledelse af en ny, sælge dig et færdigt projekt, der allerede er gennemført. Men de vil gøre dette gradvist og skabe illusionen af ​​det nuværende arbejde. Og pengene fra dig vil blive taget som "for en ny".

Hvad angår indretningen. Som regel giver klare projekter ikke mulighed for det. Dette er et særskilt arbejde, som ikke er lavet af arkitekter, men af ​​designere. Mange virksomheder har mulighed for at tilbyde erektion, nøglefærdige. Det omfatter design, konstruktion (under hensyntagen til omkostningerne ved køb af alle nødvendige materialer) og levering til de relevante officielle tjenester. Dette er i en vis forstand praktisk, da alt ansvar er opnået "fra en kilde", og budgettet for byggeri er godkendt med det samme.

Nedenfor er et beskedent udvalg af billeder og layouter, så du kan få en ide om, hvordan husprojekterne ser ud som et bad inde.

Rationel layout på 1. sal, med undtagelse af behovet for et separat toilet og toilet. Enhver dampbad, dressing værelse med bruser, et samlet areal på 18 m² og behagelig bonus på terrasser, hvor det er behageligt at indånde frisk luft og en kop (eller endda krus), noget godt.

Her er en anden løsning:

Der er ingen terrasse, men der er en swimmingpool, hvor du ikke kun kan dykke, men du kan dykke. Selvfølgelig kan beslutningen om størrelsen af ​​puljen på 15 m² virke lidt overflødig, men der er også dem der vil sætte pris på det. Der er ikke separat opholdsstue, men der er en spisestue og en stue. Vær opmærksom, anden etage (mansard type), er ikke placeret over "bad kompleks". På en måde er det praktisk, fordi det reducerer omkostningerne ved hydro, damp og varmeisolering af interfloor overlapninger.

Og dette, gæstehus saunaen, samlet areal på 72 m²:

Da gæsterne kommer og bliver svedt, er bad og toilet placeret i saunaområdet. Opholdsstuen er en stue, hvor man dømmer ved tegningen, der er en pejsovn. Stuen har adgang til en stor terrasse.

Eksempel: Et enkelt-etagers hus med bad:

Og dette er et andet beskedent projekt:

Et lille (148 m²) hus med loft og uden kælder. Vægge fra gasblokken, med ekstern isolering med mineraluld. Tagdækning - bituminøse helvedesild (såkaldt blødt tag). Faktisk tilhører kun et separat værelse badehuset - et dampbad (4.44 m²).

Brusekabine og et påklædningsværelse og hvilerum - se inde i huset. Vær opmærksom på, at skorstenskanalen er almindelig til bad og køkken. En rationel løsning, der reducerer omkostningerne. Igen praktisk, forlod dampbadet, venstre og straks køkkenet med varm te eller trak lige - terrassen, tæller med lysthuset. Vælg.

Jeg håber generelt, at begrebet et hus med et bad under et tag åbnet. Ganske interessant og praktisk ide. for hvem, hvordan.

Abonner på bloggen, kommentere artiklen og de rigtige beslutninger for dig!

Citat af visdom: At tale om et emne, det behøver ikke at være dets ejer (Beaumarchais Pierre Augustin).

Du kan også være interesseret i:

Storslåede to-etages logs fra en log: luksus eller nødvendighed?

Galleri af projekter af små bade

En dejlig sauna og en dristig garage - dette er den sande drøm om en russisk bonde!

Opførelse af et smukt og ergonomisk bad. Projekter, der spænder fantasien!

Hvilken interessant idé - en sauna med et hus sammen) jeg troede ikke engang på, at det var muligt, for mig er et bad i et privat hus altid en separat bygning, og her er sådan bekvemmelighed)

Hvilken slags husprojekt med et bad under et tag at vælge - muligheder og muligheder

I grunden er bade normalt placeret i separate bygninger, udstyret med et kommunikationssystem, kloakering og udstyret med alt, hvad der er nødvendigt. I dette materiale vil vi dog tale om, hvordan du kan bygge et hus med et bad under et tag.

Hvis vi overvejer det økonomiske aspekt af spørgsmålet, vil huset kombineret med badehuset blive bygget meget lettere og billigere. Det vil trods alt være nødvendigt at bygge et fælles tag for at gennemføre et samlet system af kommunikation og strømforsyning. Og under forudsætning af et veludformet projekt vil du ikke mærke ubehag fra badehuset i huset.

Bemærk også, at en forsigtigt dækket dampspærre vil beskytte huset mod den øgede fugtighed, der kommer fra dampbadet. Og så fordampes al fugt efter et par timer. Med hensyn til brandfaren er den ikke højere end i normale boliger.

Metoden til at bygge et hus med et bad under et tag

Der er to måder at opbygge en sauna med et hus under et tag: at sørge for alt i planlægningsfasen eller at vedhæfte det som en ekstra fløj.

Typisk skal du bruge den anden mulighed, fordi ikke alt kan forudsiges på forhånd, for eksempel kunne ejeren i første omgang ikke ønske at oprette et bad direkte i huset.

Så for at begynde konstruktionen skal du grave et hul under hældningen af ​​båndfundamentet. Bemærk, at materialet til opførelse af væggene i gæstehusets badehus skal være ens i hele bygningen. Denne fremgangsmåde undgår montering af ekstra fastgørelsesanordninger.

For dem, der ønsker at bygge en autentisk tømmerhytte til et russisk bad, er der ingen begrænsninger. For at opnå et enkelt eksternt design kan du simpelthen sy logerne med det samme materiale som hele huset, vedhæfte et lag isolering fra mineraluld.

Når man udvikler et projekt af et gæstehus med bad, er det værd at overveje følgende nuancer:

 • Ventilationssystemet skal effektivt klare fjernelse af for høj fugt fra rummet, således at lofterne og tagdækningen ikke bliver ubrugelige meget hurtigt.
 • For ikke at vokse skimmelsvamp og svamp, bør badet tørre godt, og i øvrigt skal du passe på vandtætningen.
 • Vedhæft saunaen bedst til køkkenvæggen, så du kan opbygge en fælles komfur, som yderligere opvarmer saunarummet og fremskynder fjernelsen af ​​overskydende fugt fra rummet.
 • Hvis layoutet af huset med bad under ét tag giver en kloak, der eventuelt er uafhængig centraliseret, er det tilrådeligt at kombinere værelse og badeværelse, ikke at rode med organiseringen af ​​ekstra affald.
 • Energitilførsel af bade ved projektet af en boligpræstation er tilvejebragt af et ensartet system.

Sådan kombineres huset med et bad i projektet

Kombinationen af ​​et bad med et lejlighedshus kan udføres på forskellige måder:

 1. Hvis saunaen er placeret på første sal af huset, så skal dette tages i betragtning ved udarbejdelse af et husprojekt med et bad under et tag.
 2. Badehuset kan placeres i et fuldt udbygget uafhængigt anneks, så alle rum i badeværelset vaskerum, dampbad og hvileværelse har deres egne fire vægge. I dette tilfælde er taket af hovedkonstruktionen simpelthen udvidet og afskåret til bad.
 3. I det tredje tilfælde, da huset i første omgang ikke blev leveret til badehuset, kan det fastgøres til en af ​​de eksisterende vægge, så det vil være ekstremt nemt at deltage i lokalerne og organisere overgangen mellem dem.

I nogle tilfælde, når vi bygger et badehus hjemme, skal vi udstyre det med en separat indgang. Dette skaber ulejligheden om vinteren, da strukturen køler hurtigere. Opvarmning af loftet vil delvis løse et sådant problem. Endnu bedre, hvis du udstyre en særlig pergola mellem huset og badehuset.

Et sådant lysthus vil forbinde huset med et badehus, hjælpe med at holde varmen og vil være et ekstra sted at slappe af om sommeren. Selv om projektet af træhus med sauna og en pavillon vil koste dig lidt dyrere, resultatet er værd at pengene (læs også: "Hvad projekter bade med pergola egnet til dig under ét tag").

Vi bygger en arbor til hjem og bad

Opret et projekt og sammenføje under samme tag sådanne forskellige lokaler, som et badhus, et lysthus og et bolighus, kan kun udføres af en erfaren og kyndig arkitekt. Især hvis en sådan kombination i starten ikke var beregnet.

For at gøre arboret ikke blot funktionelt, men også hyggeligt, er det nødvendigt at tilvejebringe følgende øjeblikke:

 • Pladsens placering skal være helt lukket, da det vil være en mellemliggende forbindelse mellem badehuset hele året. Det er bedre at glasere vinduerne, men gør dem store, så at så meget lys som muligt kommer ind i lokalet.
 • Gulve bør være lavet af et varmt skridsikkert materiale. Optimal pasform, men flisen eller sten er bedre at bruge.
 • I tilfælde af at selv under opførelsen af ​​huset var planlagt opførelsen af ​​et lysthus, så er det nødvendigt at medbringe centralvarme, lys og vand. Så bliver det en fuldgyldig del af lejlighedshuset og er egnet som spisestue, køkken eller endda et gæstesoveværelse. Derudover vil der være betydeligt mindre varmetab, når man flytter fra et rum til et andet.

Bemærk, at hvis du planlægger at opbygge flere bygninger på en gang, er det tilrådeligt at hælde under dem et enkelt monolitisk fundament, som ikke tillader bygningen at krympe. Derfor er det bedre at placere alle bygninger under et fælles tag og udføre i samme stil.

Det er nødvendigt at følge enkle regler, så saunaen med lysthuset vil være hyggeligt og sikkert:

 • Glem ikke ventilationssystemet for at fjerne overskydende fugt.
 • Kompetent planlægger stedet, det vil sige at vurdere, hvad der er mere rationelt - at vedhæfte lysthuset eller skære gennem udgangen fra huset til badet indeni.
 • Optimal til udvidelse til huset er bade med et tagtak, som du senere nemt kan vedhæfte en pergola.

På grund af disse finesser kan du bygge en meget smuk og vigtigst af alt - et hyggeligt kompleks bestående af et hus, et bad med lysthus under et tag.

Russisk bad giver dig mulighed for ikke kun at slappe af og have en god tid, men også at forbedre. Det er det, russiske folk elsker så meget til. Så placeringen af ​​badkomplekset lige i lejlighedsbygningen vil meget gerne takke. Vi håber, at vores artikel vil bidrage til at organisere opførelsen af ​​et hus udstyret med et bad og et lysthus, så alle kan nyde badningsprocedurer uden at forlade huset.

Projekter af et hus med et bad under et tag

Med begrænset plads på stedet eller manglende evne til at tildele de nødvendige kommunikationer til et separat system, kan badehuset bygges under et tag med huset. Et korrekt designet projekt sparer plads og omkostninger til opførelse af en udvidelse. Plus er den komfortable overførsel fra badeværelset til huset, hvis du laver en indgang fra huset.

Projekter af et hus med et bad under et tag kan være meget forskellige. For eksempel i en to-etagers hus 8x8 m, kan placeres på første sal bad, swimmingpool, opholdsrum og stue, og på loftet - soveværelse (eller et ekstra opholdsrum) og en altan.

På store dimensioner af komplekset fungerer huset ikke kun som en dacha struktur, men kan også bruges som permanent bolig. Fritidsområdet er isoleret fra hoveddelen af ​​huset ved en separat indgang. Værelset kan leve op til 6 personer. På anden sal er der tre soveværelser, et spillerum eller et kontor. På første sal er der en stue, en sauna med en swimmingpool, et køkken, et bryggers.

Et lille træhus kan gøres funktionelt og æstetisk original på grund af bezkonkovoy, gaveltak. En del, hvor der ikke kræves høje lofter, skiller sig ud for et badkompleks og resten - for boliger. Til afslapning er der en rummelig veranda.

At bygge et lille træhus med et bad inde i en 6x6 m terrasse og en balkon på anden sal kan være som vist i diagrammerne nedenfor.

I begge tilfælde kan hvilestuer til enhver tid omdannes til stue med lille køkken eller soveværelse, og altan og terrassen kan bruges som afslapningszoner.

Fundamenter til badet der udvælges afhængigt af materialetypen: en slagtekrop eller bælte fit limtræ, forsænket på 50 cm brede og 30 cm Murværk blok huse kræver høj kvalitet basen ..

Til udvidelsen var under et fælles tag med huset, taget ud til den ønskede afstand for at lukke badeværelserne. Men for loghuse og træhuse til at tænke over tilstedeværelsen af ​​et bad er nødvendigt i planlægningsfasen. Et lille hus 7x8 m med et badhus, en stue-spisestue, en terrasse på første sal, to soveværelser og en balkon - på den anden er det en fremragende løsning til hvile for to eller tre personer.

Hvis huset er ordentligt isoleret og suppleret med et varmesystem i områder med et tempereret og varmt klima - dette kan blive et fast hjem. Den eneste nuance: balkonen og terrassen bedre glaseret, ellers om vinteren vil de stadig være ubehagelige at bruge til rekreation.

Et andet punkt, i designfasen, er du nødt til at præcisere, hvilken tid det tager at krympe og forbinde den nødvendige kommunikation. Hvis huset med et bad indvendigt vil fungere som hovedbygning, vil det ikke være muligt at indtaste det lige efter opførelsen.

Fordelene ved at placere en sauna i huset

Fordelene ved denne udvidelse er et samlet kommunikationssystem, som gør det muligt for saunaen at blive brugt hele året rundt. Om nødvendigt er det nemt at komme ind i huset uden at fryse eller blive våd på gaden. For alle faciliteter er der kun adgang til indgangen fra huset. Hele forlængelsen kan tage 26,3 m 2. Området er nok til to personer.

Badet kan udstyres ifølge flere ordninger:

 • Brug i stueetagen, hvis det er multi-level;
 • lav et andet værelse på første sal
 • plads sammen med et badeværelse
 • Vedhæft til huset (hvis det oprindeligt ikke var planlagt badet i projektet).

Udvidelsen kan være ramme, fra en stråle, blokke eller en mursten. Den mest pålidelige og holdbare vil være et hus af mursten, mest udsat for indflydelse af høj luftfugtighed og temperaturændringer - træ.

Huset, hvis det ønskes, er udstyret med en indbygget garage, balkon. Etagen er også udvalgt: et-etagers, med en loftsrum eller en højkvalitets to-etagers struktur. Eksempler på billedet nedenfor.

Hvilke ulemper kan der opstå

Damprummet skal placeres i det yderste hjørne af bygningen med hensyn til boligkvarteret. Mellem dampbadet og muren på huset er det bedst at placere et vaskerum eller hvileværelse. Det er vigtigt at overholde eksisterende SNIP'er, ellers kan problemer med registrering ikke undgås. Væggen ved siden af ​​badet er desuden varme- og vandtæt.

Designe udvidelse kræver god ventilation, imprægnering (ekstern og intern) varmeisolering, en centraliseret eller autonom kloaksystem, forarbejdning antiseptiske og ildfaste imprægneringer. Men selvom alle normer er opfyldt, kan der opstå problemer.

Forsikringsselskaberne er tilbageholdende med at overtage forsikring for boliger med øget risiko. Hvis konstruktionsteknologien ikke overholdes, kan offentlige forsyningsvirksomheder også nægte at forbinde gas eller lys, ligesom de organer, der er ansvarlige for registrering af bygningen.

Når man bygger hele trækomplekset, skal man tage sig af alle graden af ​​beskyttelse, ellers vil der være fugt og skimmel i rummet. Hvis både huset og badet har store dimensioner, kræves der en elektrisk eller gaskedel med høj effekt, hvilket betyder, at opvarmning omkostningerne vil stige betydeligt. Vi bliver nødt til at tinker og sanitære, belastningen på den vil stige.

For fjernelse af gasser vil der kræves to rør og to åbninger i taget. Vask er nødvendig for at udstyre med en flise. Der lægges særlig vægt på gulvene og giver et fuldt udløb, ellers vil høj luftfugtighed spredes over hele huset.

Ved brug af brændeovn er det nødvendigt at organisere et godt udkast. Hvis røgen ikke er ordentligt konstrueret, vil røgen trænge ind i stuerne, og over tid vil sotaflejringerne dannes i lofterne.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

73 − = 69