Pumpen er stigende

Udvælgelse og installation af boostpumper

Med problemet med et svagt pres i vandforsyningen er der beboere i flerlejligheder, samt ejere af private huse. De mest almindelige årsager er tilslutning af hovedlinjen, elimineret ved rengøring og forhindret ved rettidig vedligeholdelse af vandforsyningssystemet og utilstrækkeligt vandtryk.

Korrekt og øget vandtryksniveauet er let på grund af installationen af ​​boostepumpen.

Vandpumpen er en integreret, umiddelbart monteret struktur. Hovedelementerne er selve pumpen og elmotoren. Fabrikanter af denne kategori bruger højkvalitets, pålidelige og billige materialer i fremstillingsprocessen. Disse omfatter støbejern, stål, keramik og messing - deres levetid er estimeret i årtier.

Takket være denne og moderne designløsninger er pumpeudstyr til stigende vandtryk tilgængelig og nem at bruge og reparere.

Cirkulationspumpe enhed

Pumpehuset er placeret direkte i vandmiljøet. Det vil sige, at dette segment primært er repræsenteret af modeller med en våd rotor. Denne konfiguration giver et automatisk kølesystem, der ikke kræver brugerintervention og stopper udstyret. Moderne modeller er bekvemme til installation i en lejlighed eller et hus, da de skaber et minimum af støj.

Husholdningspumper til modernisering af vandforsyningssystemet er kompakte og udstyret med et simpelt kontrolpanel.

Arbejdskapaciteten af ​​udstyret til at øge vandtrykket bestemmes af tilgængeligheden af ​​en membrantank i pakken. Klassiske inline-modeller, skåret direkte ind i den fælles motorveje, fungerer ved fuld kapacitet uden afbrydelse. Vandafgifter kan dog være lavere end forventet på grund af utilstrækkelig vandkvalitet på hovedgærdeområdet. Dette fremkalder for tidligt slid og udstyrsfejl.

Udstyret med en membrantank eller en hydraulisk akkumulator er modellerne mere produktive til vandforsyning under konstante manglende nødvendige tryk. Membranbeholderen, afhængigt af lydstyrken, akkumulerer en vandreserve, som først og fremmest bruges ved at tænde kranerne eller starte husholdningsapparater (opvaskemaskiner, vaskemaskiner, kedler osv.). Således er der i din lokale hoved altid den nødvendige startmængde vand, og da den forbruges, vil pumpen automatisk fylde tanken.

Efter type kontrol er pumper til stigende vandtryk opdelt i 2 kategorier:

Udstyr af den anden type er dyrere, men dens fordele indbefatter enkelhed af indstillinger, udstyr med et stort antal sensorer og ingen grund til konstant at justere driftsparametrene.

Fordelene ved ansøgningen omfatter:

Boosterpumpe med akkumulator

 • Kompakt størrelse og forholdsvis små overordnede dimensioner;
 • enkelhed i installationen, som du kan gøre selv;
 • bekvemmelighed i drift
 • stigning af vandtrykket med 1,5-2 atmosfære og vedligeholdelse af det indstillede niveau;
 • mulighed for at pumpe væsker i et bredt temperaturområde (-15 ... + 100 ї С), som tillader brug af denne type installation ikke kun i hverdagen, men også til realisering af industrielle opgaver;
 • økonomisk strømforbrug
 • lavt støjniveau.

Valget af vandpumper kan ikke udelukkende baseres på omkostningerne ved udstyret. Som det viser sig, er det bedre at købe en mere kraftfuld og produktiv pumpe end at færdiggøre hovedet med yderligere installationer til at pumpe vand og tvinge hovedet.

Vi anbefaler at forud måle alle aktuelle værdier (tryk og flowhastighed) og beregne de krævede. 2 atmosfære - en tilstrækkelig indikator for den behagelige brug af et vandrør i en lejlighed med et badeværelse.

Hvis der er flere badeværelser i huset, er der installeret en stor liste over husholdningsapparater, herunder brusekabiner og jacuzzi, og det nominelle tryk skal være mindst 3,5 atmosfærer.

Booster pumpe W15GR-10

Når du vælger en model, skal du være opmærksom på følgende egenskaber:

 • magt;
 • ydeevne;
 • maksimal hovedkapacitet
 • type pumpet vand - varmt eller koldt;
 • støjniveau
 • overordnede dimensioner.

2 Egenskaber ved installation og testning

Installation af boostepumpen i huset begynder med valget af dets placering. Dette er vigtigt, da enheden kun tændes, hvis vandet bevæger sig gennem sensoren. Det er bedst at skære det i indgangen til hovedlinjen til lejligheden lige før vandindtagspunktet. I de fleste tilfælde installeres pumpen i kælderen og leverer fuldt ud 1 og 2 etager.

For at hæve vand til en højere højde anvendes der som regel en anden injektionsenhed.

Ordning om montering af boostepumpen i vandforsyningssystemet

Installationen er ganske enkel:

 • sørg for at der er en stikkontakt på installationsstedet;
 • gøre mærkning på stederne for udskæring af udstyr;
 • sluk vandforsyningen og afløb dets rester fra rørledningen;
 • Afskær røret og udstyr det med en ydre tråd;
 • skru adaptere;
 • skrue beslagene;
 • Tilslut enheden til skærmen ved hjælp af et tretrådskabel - naturligvis skal du installere en enkelt maskine;
 • Kontroller tætningen af ​​leddene (brug kan være lavet af plov, FUM tape eller andre tætningsmidler, der er egnet til vandisolering).

Nu kan du teste. Pumpen startes først først, efter at vandcirkulationen er genoprettet.

Hvis du ved installationen tiltrækker specialister, skal du være til stede ved testinddragelsen og foretage en inspektionsrapport fra pumpestyrerne.

2.1 Installation i lejligheden på boostpumpen GPD 15-9A (video)

Hvordan og fra hvad skal man lave vakuumpumpe af egne hænder?

Varmtvands pumper: klassificering, fordele, udvælgelsesparametre

Relaterede og anbefalede artikler

Tilføj en kommentar Annuller svar

© 2018 Portal om pumper · Kopiering af webstedsmaterialer uden tilladelse er forbudt

Booster pumpe: typer, nuancer af valg og installation

Boosterpumper til vand er en integreret del af vandforsyningssystemerne. Sådanne installationer er nødvendige for bygninger uden centraliseret vandforsyning, eller når vandtrykket i vandrøret er utilstrækkeligt til normal drift af husholdningsapparater.

Boosterpumper bruges ofte til individuelle eller centraliserede varmesystemer. Øget tryk på varmt vand forbedrer kvaliteten af ​​varmesystemerne.

1 Enhed og omfang

Vandpumpen er et robust monoblok design, hvis hovedkomponenter er pumpen og motoren. Til fremstilling af dele af den flydende del og arbejdshuset, der konstant er i kontakt med vand, anvendes stærke korrosionsbestandige materialer - støbejern, messing eller rustfrit stål.

Arbejdsdelens krop er kun åben på den ene side. En frontsugeklokke er placeret over pumpeakslen. Leveringsklokken er placeret oven på akslen.

Modeller med hydraulisk akkumulator eller membrantank er mere produktive til vandforsyning med konstant mangel på nødvendigt tryk. Membranbeholderen akkumulerer en vandforsyning, afhængigt af lydstyrken. Når du tænder kraner eller husholdningsapparater, såsom kedler, vaskemaskiner og opvaskemaskiner, bruges denne bestand først.

Således er den lokale hoved forsynet med den nødvendige startmængde vand. Som det bruges, fylder pumpen tanken.

Cirkulationspumpe enhed

Boosterpumper og pumpestationer anvendes:

 • at hæve trykket og transportere vand i huset eller industribygningen;
 • i hovedledninger på vandværker
 • at øge trykket i produktionsanlægget
 • til transport af væske til brandbekæmpelse eller kølesystem.

Afhængigt af kontrolmetoden er pumper til stigende vandtryk:

Pumpe drift med manuel kontrol kontrolleret af operatøren. Tænd og sluk tændes.

aggregater med automatisk kontrol udstyret med vandstrømssensorer. De udløses, når kranen åbnes, og enheden tændes. Efter at ventilen er lukket og strømmen stoppes, slukker pumpen pumpen.

Afhængig af de tekniske egenskaber og driftsforholdene er disse typer af pumper kendetegnet:

Princippet om drift overfladecentrifugalpumper sådan: en arbejdshjul er monteret på den drivende roterende aksel, modsat den er der et sugerør, som er placeret i bunden af ​​pumpehuset. Pumpehjulets opgave er at skabe en radial bevægelse af vand fra midten til periferien. Hydrauliske tab er minimal.

Inde i pumpehjulet er der radiale knive, der, når vandet bevæger sig, omdanner mekanisk energi til tryk og fremskynder strømmen. Efter at være kommet ud af pumpehjulet, bliver vandet rettet ind i en spiral, hvorved det kommer ind i den koniske diffusor. Der omdannes den kinetiske energi til hovedets energi.

Boosterpumpe med akkumulator

Jet-centrifugalpumper - En slags centrifugalpumper. Inde i sagen er der en ejektor, som giver en selvforstærkende effekt. En del af væsken pumpet af pumpen falder ind i afleveringsrøret. Den resterende del recirkuleres ved hjælp af en ejektor, som er fastgjort til sugekammeret. Recirkulation skaber et vakuum inde i sugekammeret, hvilket bidrager til selvabsorption af vand.

Der er sådanne typer pumper, hvor sugekammeret med ejektoren tages ud i en separat enhed og tilsluttes pumpen med to rør. Blokken kan sænkes ned i brønden.

Vortex pumper har radiale knive på pumpehjulets periferi. De overfører mekanisk energi til pumpet vand. Takket være knivens anordning giver de radial recirkulation af vand, der kommer ind i pumpen. Knive og dobbeltkanaler er placeret på begge sider af pumpehjulet. Mellem dem er der en recirkulation af vand.

Talrige blade bidrager til overførsel af energi, dette fører til en gradvis stigning i vandtrykket. Som et resultat af dette arbejde er udgangsstrømmen ensartet, med højt tryk.

For at reducere støj har de fleste husholdningsforstærkere en roterende rotor placeret direkte i den pumpede væske. Sådanne designs kaldes modeller med en våd rotor.

Alle boostere har små dimensioner, så de er let anbragt på røret. Let at betjene i private huse og lejligheder.

Trods det faktum, at pumperne lidt forøges trykket i opvarmnings- og vandforsyningssystemer, selv en minimal stigning i tryk forbedrer cirkulation af kølemiddel i batterierne og sikrer den normale drift af kedler, vaskemaskiner og opvaskemaskiner.

Væsken, som boostererne arbejder med, kan have en temperatur i området fra 10 til 100 grader. Lufttemperaturen skal være under 40 grader.

Pumper til stigende vandtryk har flere fordele:

 • effektivitet i brug og brugervenlighed;
 • stigning og understøttelse af trykstabilitet i vandforsynings- og varmesystemer
 • kompakt størrelse;
 • lavt støjniveau under drift
 • korrosionsbestandighed
 • installation på rørledningen er mulig;
 • enkel installation og demontering
 • Tilstedeværelsen af ​​en flow sensor automatiserer arbejdet;
 • er økonomiske i strømforbruget;
 • Muligheden for at arbejde med forskellige væsker i et bredt temperaturområde.

Booster pumpe W15GR-10

1.3 Anvendelseseffektivitet

Årsagen til det svage vandtryk er ikke kun tilstoppede filtre og rørovervækst. Ofte er et svagt tryk resultatet af et stort indtag af vand på et bestemt tidspunkt. Hvis lejlighedsbygninger simpelthen klare et lignende problem, så er det for privat opførelse, selvstændige vandforsyningssystemer, der simpelthen er uerstattelige.

Enheden af ​​pumpeenheden i det kompleks, som opbevaringsindretningen er medtaget, vil lette problemerne med det generelle vandindtag. Systemer med overflade og nedsænkbare pumper har mange fordele.

Under installationen af ​​sådant udstyr på motorvejen, ofte med fremragende præstationsindikatorer, er der ingen præstation.

Dette skyldes, at når booster installeres, stiger vandtrykket ikke, fordi vandindtaget kommer fra forskellige punkter. Som følge heraf bliver mængden af ​​vand, som går til pumpen, konstant reduceret. Især hvis naboerne nedenunder også installerede en pumpe til at hæve vand. Som følge af mangel på vand begynder pumpen at arbejde så meget som muligt. Dette medfører for tidligt slid på dele og et forkortet levetid.

For at opnå effektivitet og øge hovedet anbefales det at installere lagertanke parallelt.

2 Hvordan vælger du den rigtige pumpe til at øge vandtrykket?

Når du køber udstyr til valg af den optimale model, skal du være opmærksom på dens evner.

Vigtigste udvælgelseskriterier:

 • temperatur driftstilstand
 • magt;
 • støj under drift
 • metode til tilslutning til vandforsyningen;
 • hovedet;
 • gennemløb.

For at maksimere driftstiden for enheden er det nødvendigt at undgå at betjene det ved de maksimalt tilladte temperaturer.

Ordning om montering af boostepumpen i vandforsyningssystemet

Hvis det er nødvendigt at øge vandtrykket lidt i en lille afstand, behøver du ikke købe en kraftfuld mekanisme. En motor med høj effekt forbruger mere elektricitet. Det er mere rentabelt at købe en mindre kraftfuld model, der nemt kan klare en sådan opgave.

Den store rolle spilles også af en måde at forbinde med en vandrør, i det væsentlige er superladeren forbundet hemmeligt for ikke at ødelægge et interiør.

For at placere små dimensioner er støjniveauindikatoren meget vigtig. Når du installerer udstyret i en kælder eller et andet lukket rum, spiller støj under drift ikke en særlig rolle.

Et af de vigtigste udvælgelseskriterier er maksimalt hovedtryk. Strøm er ikke altid en indikator for højt hoved. Der er modeller med lille energiforbrug, der kan skabe højt tryk.

En direkte indikator for påfyldningshastigheden af ​​den krævede kapacitet er gennemstrømningen. Målt i kubikmeter i timen.

3 Installation af boostepumpen

For effektiv drift af enheden er det nødvendigt at tilslutte det korrekt. Når der installeres på en fælles rørledning på en rørledning, vil trykket stige på alle gren af ​​rørledningen derhjemme. Da rørområdet er stort, vil trykket, der skabes af overladeren i de adskilte dele af rørledningen, være mindre.

Som følge heraf kører pumpen med fuld effekt, og effektiviteten af ​​sådant arbejde forbliver ubetydelig. Især hvis vandindtaget opstår straks fra flere punkter. Installation af en enhed med mere strøm vil ikke være rentabel med hensyn til strømforbrug og støj under drift.

En passende og budgetmæssig mulighed for installationen vil være installation på rørledningen foran forbrugeren. For hvilken konstant understøttelse af det krævede tryk er vigtigt. Med denne indstilling ændres trykket på de andre linjer ikke.

Nogle gange er det bedre at installere flere enheder med en lille kapacitet i de rigtige dele af rørledningen, end at installere en kraftig enhed til hele rørledningen.

I hvert enkelt tilfælde måles længden af ​​rørene, deres tværsnit og trykniveauet. Dette giver dig mulighed for at bestemme de maksimale parametre.

Placeringen af ​​boostepumpen i vandforsyningssystemet

Installation af udstyr er ikke kompliceret:

 1. Først skal du sørge for, at der er en stikkontakt på det sted, der er valgt til installation.
 2. Længere på klippens steder er mærkning gjort.
 3. Vandforsyningen er blokeret, og dets rester drænes fra rørledningen.
 4. Røret er skåret og den eksterne gevind er installeret.
 5. Adaptere er skruet på.
 6. Fittings er skruet.
 7. Ved hjælp af et trefjernet kabel er enheden forbundet til skærmen. I dette tilfælde installeres en individuel maskine.
 8. Kontroller tætningen af ​​leddene.

Herefter udføres en test. Pumpen startes først først, efter at vandets cirkulation er genoptaget. Hvis inspektionen udføres af specialister, laves en handling med kontrol af pumpeforstærkere.

Således kan dette udstyr eliminere det lave vandtryk. Men for maksimal effektivitet skal du vælge den rigtige model og tage højde for alle dens egenskaber under installationen. For at overvåge enhedens tekniske tilstand er det også meget vigtigt at gøre installationen på et let tilgængeligt sted.

3.1 INSTALLATION I APPARATET TIL EN PLANTPUMPE GPD 15-9A (VIDEO)

Byggerfaring: 13 år

Stil et spørgsmål

Artiklen var nyttig for mig. Har hjulpet med at forstå med et princip i arbejdet med pumpen med den indbyggede float switch. Tak.

For en brønd er sagen simpelthen ikke udskiftelig.

Vakuumpumpe er en ganske nyttig ting i husstanden, men de er meget dyre. Jeg lavede min egen vakuumpumpe selv fra en normal bilpumpe. Fungerer perfekt.

Jeg har næsten alle værktøjer til at arbejde fra Makita - en boremaskine, en puncher, en bulgarsk. Da jeg fandt ud af at de producerede og pumper straks ønskede dette.

Formlerne i artiklen hjalp meget! Jeg var meget bange for at miste med pumpens kraft, men i sidste ende bidrog beregningen til at træffe det rigtige valg. Mange tak!

For nylig tog jeg Vylo-cirkulationspumpen til produktion. Jeg har en stor filtreringsenhed i værkstedet, hvorefter foderet ikke har det nødvendige tryk. Pumpen normaliserer strømmen.

Takket være artiklens forfatter til nyttige oplysninger om valg af cirkulerende pumper. Nu vælger jeg blandt lavfrekvensomløberne Grundfus - oplysningerne er meget nyttige.

Cirkulationspumpen i vores hus er brugt i det varme gulvsystem - kretsens varighed er stor nok, og uden en normal pumpe kan det ikke gøres.

Jeg har en cirkulerende pumpe i systemet med selvstændig vandforsyning hjemme fra brønden, da det uden et normalt forsyningstryk ikke kan opnås.

Tjek din vilje til selv at arrangere historierne

Forskellen mellem trykforstærkende pumper og cirkulationspumper: Opgaver og driftsprincip af udstyret

Hovedforskellen mellem cirkulationspumpen og boostpumpen er funktionen. At give væskebevægelse gennem vandforsynings- / varmesystemet og skabe øget tryk i bestemte områder er en anden opgave. Disse opgaver løses af forskellige udstyr. Vi forstår princippet om instrumenternes funktion og identificerer, hvad cirkulationspumpen præcist afviger fra boostepumpen.

Opstartspumpens opgave er at hæve trykket i et bestemt område. Dette er et smalprofil, som producenterne ikke kan prale af et stort antal modeller. Sortimentet er dog tilstrækkeligt, og selv er der ledere:

Den største efterspørgsel er udstyr, der kan hæve trykket fra 0,2 til 1 atm (det vil sige mindst 0,8 atm). For at øge til 3,5 atm anvendes der booststationer, der overstiger pumpens størrelse og har en lidt anden konfiguration (opbevaringstanken er ofte inkluderet i kittet).

Pumpehjulet monteret på akslen modsat sugemundstykket placeret i nederste del af kappen indstiller vandets radiale bevægelse (med et minimum af hydrauliske tab) i retning fra midten. Under denne bevægelses bevægelse omdannes den mekaniske radielle energi af pumpehjulet til kinetisk energi ved at arbejde med de indre radiale pumpehjulsklinger. Strømningen øges. Ved udløbet af pumpehjulet installeres en spiral, der fører vandet ind i diffusoren. I den omdannes en del af den kinetiske energi til tryk, det vil sige hovedets energi.

Et særligt træk er sugeffekten skabt af ejektoren installeret i huset og forbundet til sugekammeret. En del af det pumpede vand passerer til udløbsdysen, den anden recirkulerer. Recirkulation sikrer forekomsten af ​​vakuum i sugekammeret. Jetcentrifugalanordninger fremstilles i to konfigurationer: et stykke og med en separat enhed, hvor ejektoren og sugekammeret er placeret. Disse modeller anvendes til organisering af autonom vandforsyning fra en ekstern kilde (brønd).

Et træk er tilstedeværelsen af ​​en flerhed af radiale knive på pumpehjulets periferi. Bladene overfører mekanisk energi til vandet, samtidig med at den sikrer sin radiale recirkulation mellem selve bladene og dobbeltkanalerne på begge sider af pumpehjulet. Ved overførsel af energi tager hvert blad del - trykket opbygges gradvist. Resultat: Glat og stærk flow, højt udløbstryk.

Udstyrets opgave er at sikre løbende bevægelse af vand. Cirkulationspumper anvendes i varmesystemer og varmtvandsanlæg (herunder varme gulve). Enheden driver vand i bevægelse, men trykket i systemet ændres ikke. Enhederne er opdelt efter rotortype i våde og tørre.

I apparater af tør type er rotoren ikke direkte i kontakt med væsken. Rotorens og motorens arbejdsflade adskilles fra hinanden med tætningsringe (rustfrit stål). Vandfilmen mellem disse ringe under driften af ​​enheden forsegler forbindelsen på grund af forskellen i tryk (eksternt og system). Ringene er selvjusterende (klemfjederen giver justering).

En af fordelene ved "tørre" pumper er høj effektivitet (op til 80%), en ulempe er den samme høje støj baggrund skabt af køleventilatoren.

I anordninger af en "våd" type er rotoren i direkte kontakt med væsken. Den består af en krop (materialer: aluminium, bronze, rustfrit stål, støbejern) med en keramik- eller stålmotor inde i og en pumpehjul fastgjort til akslen. Statoren og rotoren er adskilt af et specielt glas, som sikrer isolering af de levende dele. Alle dele af enheden arbejder i det pumpede medium (undtagen isolerede).

Vand fungerer som kølevæske og smøremiddel. Der er ingen ventilator, som reducerer lydens baggrund til nul, men effektiviteten reduceres betydeligt - op til 55%.

"Våd" pumper anvendes i individuelle systemer, tørreindustrielle og andre, der kræver strøm, og ikke tavshed.

Hvad er forskellen mellem cirkulationspumpen og boostpumpen

Cirkulerende og boostende pumper er i princippet forskellige. De har forskellige opgaver, forskellige løsninger på disse problemer: et kredsløbssystem, der tilvejebringer kølingens bevægelse i systemet og en injektionspumpe, som hæver trykket i visse dele af systemet.

Cirkulationspumpen driver væsken ved sugning på den ene side og udstødning fra den anden på grund af centrifugalkraften. Det samme princip er grundlaget for driften af ​​drænpumper. Trykket forbliver statisk.

Pumpen har en særlig effekt på trykket - det øger det.

Overvej eksemplet:

 • vand går ind i sektionerne langs hovedet fra vandtårnet;
 • i linietrykket 1 atm;
 • i perioden med aktivt vandforbrug falder trykket til 0,2 atm, hvilket ikke er tilstrækkeligt til at forsyne vand til de andre etager;
 • højtrykspumpen er forbundet med motorvejen, og hvis det aktive vandforbrug opretholdes, holdes trykket i systemet på et niveau på 2 atm.

Før tilslutning af boostepumpen fungerede systemet med en cirkulationspumpe, men kunne ikke klare sig i forhold til øget vandforbrug.

Hvad angår valget af hvilken pumpe der skal leveres - cirkulerende eller boostende, er spørgsmålet forkert: systemet kan godt omfatte begge enheder - det afhænger af dets kompleksitet. Cirkulerende vil sikre kølevæskens bevægelse, øge trykket i de rigtige områder, fx i en gaskedel. Systemet kan fungere med held uden boost (relativt simpelt i dem behøver ikke, derfor betragtes enheden som smal profil), og med den er det ikke: enheden hæver trykket og sikrer ikke kølingens bevægelse. Det vil sige, at "vs" ikke virker her.

Når der foretages beregninger af specialister, opstår der ikke engang et spørgsmål: en injektionspumpe er nødvendig - den er inkluderet i systemet, det er ikke nødvendigt - ikke inkluder det. I betragtning af betydningen af ​​enhedens placering i systemet anbefaler vi, at du kontakter mastrene og ikke forsøger at samle dig selv.

Spørg dem i kommentarerne

Beskriv dit spørgsmål så meget som muligt, og vores ekspert vil svare på det


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 + 2 =