Rekuperator til et privat hus med egne hænder

Recuperator med egne hænder. Recuperator kredsløb

Næppe nogen vil argumentere for, at det er meget mere behageligt at bo i et godt ventileret hus end i en bygning, hvor luften stagnerer. Derudover har regelmæssig luftning en positiv effekt på ejernes sundhed. Men sammen med dette kan der opstå et problem: ofte forlader varmen simpelthen rummet gennem ventilation. For at løse dette kan du altid bruge et instrument som en air recuperator. Dette udstyr vil give pålidelig opvarmning til hele huset og vil tillade at glemme problemet med varmetab. Du kan altid købe en sådan mekanisme i enhver specialbutik, men for at spare penge vil det være meget bedre at producere en recuperator med dine egne hænder. Det er på denne proces såvel som på de særlige egenskaber ved denne slags udstyr, at vi bør bo mere detaljeret.

Generelt koncept for luftgenopretning

I sig selv er genopretningen en mekanisme til at returnere noget af varmeenergien. Og hvis vi taler direkte om luft, menes her opvarmning af det kolde strøm ind i rummet ved hjælp af en flytbar varm udstødning. Sådanne designs er meget almindelige i dag. Deres fulde navn er et forsynings- og udstødningssystem, eller en luftforsyningsrekuperator.

Det er vigtigt at bemærke et punkt: Der er ingen blanding af indgående og udgående luft. Samtidig kan fuldstændig opsving ikke opnås selv med den mest moderne enhed (opvarmningsindekset varierer fra 60 til 80%). Som regel er den optimale parameter til opvarmning af indgående luft udefra en temperatur svarende til 100 ° C.

Som nævnt ovenfor fungerer dette udstyr på grund af udveksling af varmeflux. På et mere simpelt sprog i den kolde årstid påvirker den høje temperatur inde i rummet direkte luften udefra, mens om sommeren er denne proces omvendt. For at gennemføre sådanne procedurer blev der oprettet en særlig enhed kaldet en recuperator.

Princippet om hans arbejde er følgende:

 • Luften fra rummet bevæger sig langs rørets firkantede del;
 • tilstrømningsstrømme bevæger sig i en retning på tværs af den;
 • Blanding af varm og kold luft forekommer ikke, da der er specielt konstruerede skillevægge i form af plader mellem dem.

For korrekt fremstilling af recuperatoren til huset med egne hænder er det først og fremmest nødvendigt at studere typerne af disse enheder. De mest almindelige af disse er følgende mekanismer:

 • Plate recuperator. Baseret på navnet kan du gætte, at dets design består af specialplader, der kombineres til en endelt terning. Der opstår strømme af luftudvekslingstemperatur, mens den ikke blandes. Denne enhed har kompakte parametre og er bredt fordelt på grund af sin enkelhed.

Rotationsmekanismen. Denne type recuperator kræver en kilde til elektrisk energi. Dens cylinder er udstyret med et roterende element uden at stoppe at rotere mellem indtagningskanalerne og fjernelse af luft. Dimensionerne af denne enhed er meget store, som følge heraf han modtog sin distribution hovedsageligt i industrielle virksomheder. Ikke desto mindre er effektiviteten af ​​hans arbejde meget høj - omkring 87%.

Udstyr, der arbejder efter princippet om vandrecirkulation. Med hensyn til dets tekniske egenskaber ligner den en pladelignende model, men mekanismen i denne mekanisme er meget mere kompliceret, idet den væsentligste forskel er, at nogle af dens strukturelle detaljer kan være forskellige steder. Som kølevæske cirkulerer udelukkende ved hjælp af elektrisk kraft, er det enten vand eller frostvæske.

Roof recuperator. Denne model er ikke egnet til boligområder og drives kun til industrielle formål. Effektivitetskoefficienten er fra 55 til 68%, og anordningen af ​​sådanne mekanismer kræver ikke betydelige finansielle omkostninger.

Den enkleste i drift og tilslutning, såvel som den billigste, er pladens rekuperator. Derfor bliver det det letteste at lave det selv.

Fordele og ulemper ved pladens rekuperator

Som tidligere nævnt vil denne mekanisme være den bedste mulighed for egenhåndskonstruktion. Fordelene ved en recuperator af denne type er som følger:

 • høj effektivitet (40-65%);
 • fravær af komplikationer i apparatets design (apparatet har ingen bevægelige elementer, hvilket væsentligt forlænger dets levetid);
 • fraværet af unødvendige monetære omkostninger, da elektricitet til driften ikke er nødvendig.

Imidlertid er det næsten umuligt at finde mekanisk udstyr, der ville have absolut ingen negative sider. Så fra plastikrekuperatorens mangler er det almindeligt at skelne mellem følgende:

 • Enheden er ikke udstyret med vandbytterfunktionen, og der er kun mulighed for en termisk overførsel;
 • udstyr er tilbøjelig til at fremstå is på det i den kolde årstid. Men dette problem er løseligt: ​​For at forhindre frost kan enheden enten være slukket eller udstyret med en særlig ventil, kaldet bypass;
 • udformningen af ​​en sådan recuperator har rør sammenkoblet;
 • Det er umuligt at undgå at installere disse elementer, og selve processen er ret kompliceret.

Udstyr til håndlavet fremstilling af plast recuperator

For at kunne producere en plastisk varmeveksler til eget brug er følgende materialer påkrævet:

 • 4 m² tagbeklædningsjern behandlet med zink eller samme mængde aluminiumplader, tekstolit, kobber, getinaksa;
 • et teknisk stik med en tykkelse på 0,2 cm, der udfører funktionen af ​​at lægge mellem recuperatorens plader. Til disse formål kan du også bruge en træstrimmel gennemblødt i linolie;
 • fælles tætningsmiddel på en siliconebase;
 • Tin-, metal- eller krydsfinerboks, beregnet til enhedens krop;
 • 4 flanger af plast, svarende til luftrørets parametre;
 • en sensor der viser trykforskelle
 • hjørne for enheden racks;
 • isolerende materiale (mineraluld);
 • elektrisk jigsav;
 • hardware.

Hvis du har alt dette udstyr, kan du begynde at fremstille recuperatoren med dine egne hænder.

Handlingsalgoritmen er som følger:

 1. Materialet skal udvides og skæres i firkantede plader, således at facestørrelsen er 20-30 cm. I alt skal ca. 70 enheder af sådanne kassettemner fremstilles. Skær materialet med et elektrisk stiksav for at sikre, at pladerne er helt lige.
 2. Derefter skal du forberede en plugg eller træplader, så deres parametre svarer til siderne af pladsen. De skal limes til de modsatte sider af hver af emnerne bortset fra den sidste. Herefter er det vigtigt at vente på, at limen tørrer helt.
 3. Derefter skal du starte processen med at samle firkanter i en kassette. Rekuperatorkredsløbet indebærer at lægge hver af arkene i forhold til den forrige i en vinkel på 90 °. Den sidste del af designet vil være en plade, hvor intet er blevet limet.
 4. Derefter skal den fremtidige recuperator strammes med en ramme. Her skal du bruge hjørnet.
 5. Alle revner bør behandles med et silikoneforseglingsmiddel, der ikke forårsager korrosion af metalet.
 6. Dernæst skal du lave fure til at fastgøre flangerne på kassettevæggene. Den nederste del af delen skal være forsynet med et specielt afløbshul, hvor kondensvanddrænet skal komme ind.
 7. På skallen er vægge faste guider lavet af hjørner. For at udføre forebyggende arbejde kan kassetten altid opnås.
 8. Delen er monteret inde i huset, hvis parametre falder helt sammen med kvadratens diagonale.
 9. At gøre recuperatoren med egne hænder, er det vigtigt at huske lægningen af ​​isoleringsmateriale, som i dette tilfælde er mineraluld. Det er nødvendigt at tage et lag af denne isolering tykkelse på 40 mm og fiks det fra indersiden på shellvægge.
 10. For at slippe af med problemet med udseendet af is skal designet udstyres med en trykføler, som skal installeres i stedet for varm luft.
 11. Monteringsprocessen afsluttes ved at installere den færdige recuperator i ventilationssystemet.

Effektiviteten af ​​sådanne selvfremstillede mekanismer er som regel ca. 65%, hvilket er ret nok til at opretholde et gunstigt mikroklima i boligområdet.

Sådan beregnes strømmen af ​​recuperatoren?

Ved at samle en sådan enhed som en recuperator med egne hænder er det meget vigtigt ikke kun at udføre kompetent alle foranstaltninger til fremstilling, men også for at beregne effekten af ​​denne mekanisme korrekt.

For at bestemme det optimale varmeenergi indeks, der cirkulerer mellem plader, er det sædvanligt at tage udgangspunkt i følgende formel: 20 W * xS * dT. S repræsenterer i dette tilfælde pladens areal målt i m².

Beregn effekten af ​​udstyret kan bruge følgende formel:

Dekrypter alle variabler som denne:

 1. Q er den energi, der bruges til opvarmning eller afkøling af luftstrømmen. Denne parameter beregnes ved hjælp af formlen 0.335 x L x (t start), hvor:
  • L - luftstrøm, målt i m³ / time. I overensstemmelse med installationsnormerne skal denne indikator pr. Person være 60 m³ / h;
  • t starte - det oprindelige temperaturindeks;
  • T er den parameter, der opnås som følge af varmeoverførsel.
 2. dT er temperaturen.

For at udstyret skal kunne fungere komfortabelt, er der nogle muligheder for at forbedre dets funktion. Disse foranstaltninger vil helt sikkert øge elforbruget, men effektiviteten vil stige.

For at rense den indkommende luft til recuperatoren fra støvpartikler kan kanalerne udstyres med specielle filtre bestående af aluminium, plast eller fiber. Men bag disse elementer er det nødvendigt at overvåge og om nødvendigt erstatte dem.

Det er muligt at undgå frysning af konstruktionen ved periodisk at slukke forblæsningsventilatoren. Dette vil resultere i det faktum, at pladerne inde i mekanismen vil blive opvarmet af den udgående varme luft og som en konsekvens tøde.

Overholdelse af alle ovenstående anbefalinger vil skabe en høj kvalitet og pålidelig model af recuperatoren, og fremstillingsprocessen tager ikke meget tid og kræfter.

Air recuperator med egne hænder

Den vigtigste moderne udvikling inden for byggeri er energieffektivitet. Ønsket om at bevare de uerstattelige naturressourcer og effektiv udnyttelse af energi har ført til, at der i de udviklede lande er aktivt at bygge et hus med et meget lavt energiforbrug, nul forbrug, og selv sådan. Hvilke passivt producerer mere energi end de bruger. Sådan præstation opnås ved forskellige metoder og teknologier solpaneler og isolerende vægge til vand genbrug og bevarelse af temperaturen af ​​afgangsluften og vand.

Regningen for en fælles lejlighed, som regel, tops omkostningerne ved opvarmning. Det er på ham, at der bruges en stor mængde ressourcer i betragtning af den ineffektive brug af den modtagne energi, dens store tab. En af hovedårsagerne til varmetab i huset er ventilation. Om vinteren med varm luft mister vi dyre varme, om sommeren - en dyrebar afkøling.

Princip for air recuperator operation

Afvisning fra ventilation er umulig, da luftcirkulation er en nødvendig forudsætning for et sundt mikroklima. Midler betyder, at de er i stand til frit at lade ind og udleje luft, men forstyrre tab af termisk energi. En enhed, der er i stand til at løse dette problem kaldes en recuperator.

Instruktioner om hvordan man laver recuperator egne hænder

Opret en air recuperator med dine egne hænder til en person, der ved, hvordan man bruger dem korrekt, er en gennemførlig opgave. Den mest velegnede til dette formål eksperter opkald plade recuperator. Denne type udnytter er den mest almindelige, især dens selvfremstillede modeller. Ulemperne ved designet, blandt andet kaldet frysning af varmeveksleren ved lave omgivende lufttemperaturer og krydsning af kanaler, kompenseres af billedets billighed og enkelhed.

For at gøre air recuperator med egne hænder, kan materialer såsom:

 1. metalplade (galvaniseret metalplade, tagplade, galvaniseret jern eller anden plade) med et areal på 3-4 m2;
 2. kork, træstang eller tekstolit;
 3. metalplade eller lignende materiale til at skabe et skrog;
 4. Plastflanger med spidser, svarende til ventilationsrørets diameter;
 5. fugemasse;
 6. isolering;
 7. silikone.

Oprettelsen af ​​en air recuperator med egne hænder foregår i flere trin:

 1. Metalplader skæres i plader, der måler 20 x 30 cm. Det anbefales at bruge mindst 3-4 m2 metal. Der lægges særlig vægt på skæring. Plader skal skæres næsten perfekt glat, hvilket ikke opnås med saks til metal. Ingeniører anbefaler at bruge en hacksav til metal eller en bulgarsk. Pladen stak den ene på den anden og giver et hul på mindst 4 mm. Til dette prokleivat anvendelsesområde varmeisolerende materiale (kork, trærive PCB) langs konturen pladerne leverer luft strømningsåbninger i den tilsvarende retning, skiftevis tværstrømning. I slutningen af ​​at lægge pladerne går alle revner gennem et tætningsmiddel af neutral sammensætning.
 2. Kroppen er lavet af metalplader eller andet metalplade. Det er en kasse af passende størrelse for at passe den resulterende blok tæt fra pladerne. I væggene af kassen skæres åbninger til at indsætte de tidligere fremstillede plastflanger svarende til diameteren af ​​luftrørene. Slots skal forsigtigt forsegles for at forhindre tab af effektivitet af enheden.
 3. Når tætningsmidlet er tørret, anbringes den resulterende blok af plader i huset.

 • Det anbefales at lægge varmeisoleringen (polystyren, glasuld) oven på den modtagne sag med en stakket plade. Alt det modtagne design kan desuden pakkes i en trækasse.
 • Den anbefalede lufthastighed er 1 m / s.

  Ifølge specialisternes beregninger bør effektiviteten af ​​en sådan recuperator være fra 50 til 60% med et samlet areal på den varmeafvisende overflade på 3-4 m2 og en produktivitet på 150 m3 / h.

  Om vinteren, når der er negative temperaturer på gaden, er der mulighed for frostbit af pladen genbrugsenhed. For at undgå at blokere driften af ​​recuperatoren i lang tid anbefales det at give en bypass. Derefter genopretter systemet hurtigt ved at skifte den indgående luftstrøm på grund af temperaturen af ​​den udblåste varme luft.

  For nemheds skyld ved bestemmelse af frostbit af systemet er det muligt at tilvejebringe en trykændringsføler. Periodisk forebyggelse vil dog også hjælpe ved at blokere den kolde luft og opvarme pladesystemet.

  I betragtning af kondensatopløsningen i recuperatoren anbefales det at udstyre strukturen med en slange til dræning af vandet.

  Nøjagtig montering og opmærksomhed på detaljer ved opbygning af en selvfremstillet varmeveksler opnår god ydeevne. Den indsamlede luftrekuperator med dine egne hænder kan dog forbedres betydeligt, og effektiviteten øges. For at gøre dette, når du beregner designet og implementerer det, er det nødvendigt at give følgende nuancer:

  1. Maksimal forsegling af enheden
  2. Anvendelse af kvalitet termisk isolering materialer;
  3. Forøg størrelsen på recuperatoren, området for varmevekslingsoverfladen. Således vil luftens hastighed gennem enheden falde, og det vil således gøre det muligt at varme op bedre eller afkøle;
  4. Brug bølgede plader eller plader med vyshtampovkami, som signifikant øger arealet af varmevekslingsoverfladen, mens enhedens samlede volumen opretholdes;
  5. Forøg volumenet af emhætten i forhold til tilstrømningen. Så et større volumen udgående luft vil bedre overføre varme til et mindre volumen indgående.

  Air recuperator med egne hænder er en simpel, billig, billig og effektiv måde at spare dyre varmeenergi på og effektivt bruge uerstattelige naturressourcer.

  En recuperator er en overflade type varmeveksler, der bruger udstødningstemperatur. Takket være en speciel enhed kan den opbevares og overføres til indkommende luftstrømme, gas eller væske.

  Recuperators er forskellige i deres design og formål. Men i alle grundlæggende er overholdelsen af ​​princippet om at opretholde den indre temperatur på grund af udstødningsstrømmen.

  Recuperators kan have et andet formål og kan bruges til opvarmning eller afkøling:

  Recuperators kendetegnes ved design:

  1. lamellære enheder;
  2. rørformede;
  3. med en roterende rotor;
  4. med kølemiddel.

  Princippet om recuperatoren afhænger af sin type. Selvfølgelig har alle disse typer af konstruktioner deres egen ejendommelighed i arbejdet. Vi bemærker her den mest almindelige.

  Denne type repræsenterer en monolitisk kassette af metalplader. Luft passerer gennem en sådan kassette ved hjælp af specielle kanaler stemplet på arkene eller lagt med et specielt mellemforseglingsmiddel. Strømmene i denne recuperator blandes ikke. Varmevekslingsprocessen udføres ved samtidig opvarmning af pladerne med en strøm og afkøling af en anden. Pladvarmevekslere har en række fordele, hvilket gør dem til den mest almindelige type termisk barriere til et hjem.

  Hovedegenskaberne i tallerkenecuperatoren er:

  1. lav pris;
  2. Elementært design
  3. kompakthed;
  4. let vedligeholdelse;
  5. enkelhed i rengøring (hvis kassetten er adskilt)
  6. tilgængelighed af materialer til fremstilling
  7. manglende mekanismer.

  Demonterbare recuperatorer er i stand til at levere det højeste niveau af hygiejnisk renlighed af indgående luft under driften af ​​enheden uden tab af effektivitet.

  Ved brug af disse enheder er det altid værd at huske dugpunktene og det faktum, at kondensat dannes under drift af sådanne varmevekslere. Ved negative luftstrømstemperaturer kan pladens rekuperatorenheden gennemgå en sådan proces som frostbit og afskaffe adgangen til luft.

  På grund af designens enkelhed er den mest almindelige type recuperator perechestno-technic. Dens effektivitet kan defineres som "Medium type", nogle kilder indikerer, at deres effektivitet er op til 60%.

  Denne type varmeveksler har form af et rør af kort længde, fyldt med korrugerede stålplader langs kroppen. Rotationsmekanismen installeres langs tidevandsaksen. Rotoren passerer først den opvarmede indre, og efter den kolde indgående luft. Pladerne opvarmes til gengæld og afkøles, idet luftens indre temperatur holdes nede. Denne type recuperator anses for at være den mest effektive. Men designfunktionen tillader ikke at gøre den kompakt, eksperter indrømmer manglen på besværlighed af en sådan enhed.

  Varmeveksler med mellemliggende kølemiddel

  I sådanne varmevekslere anvendes flydende varmevekslere, hvor ethylenglycolopløsningen (effektiv kølemiddel) cirkulerer. I sådanne udbydere adskilles tidevands- og udstødningssektionerne og adskilles af en vis afstand. Denne funktion giver dig mulighed for at bruge sådanne enheder til miljøet, indgående og udgående streams, som ikke kan blandes. Varmebæreren cirkulerer enten naturligt eller ved hjælp af en pumpe. For at øge effektiviteten af ​​en sådan varmeudnyttelse kræves en finjustering af kølevæskestrømmen i overensstemmelse med designet.

  Air recuperator med egne hænder

  Ventilationspriser, typer og tegninger

  Ventilation i garagen med egne hænder: 3 ledningsdiagrammer

  Air recuperator med egne hænder

  Ventilationspriser, typer og tegninger

  Ventilation i garagen med egne hænder: 3 ledningsdiagrammer

  Ventilationsdiffusor: priser og driftsprincip

  Ekstraktion i køkkenet med egne hænder: Skema og videoredigering

  Ventilation i badeværelset og toilet

  Ventilation i badet: deres egne hænder, ordninger og vydy

  Air recuperator med egne hænder: fremstillingsvejledning

  Med fremkomsten af ​​plastvinduer og forseglede efterbehandling materialer, der var et problem med ventilation af lokaler. Gammel luft akkumulerer støv, carbondioxid, fugtighed og forårsager sygdom i beboerne samt mug og svamp i vægge og vinduer i bygninger.

  Ventilationssystemer er meget mere effektive til at forbedre mikroklimaet end blot at flytte.

  Systemets energiforbrug kan dog være ganske mærkbart, for i vinteren skal den kølige luft opvarmes, før den kommer til folk. Du kan reducere omkostningerne på flere måder. Overvej det mest optimale - hvordan man laver en air recuperator til et privat hus med egne hænder.

  Den interne konstruktion af recuperatoren giver dig mulighed for at overføre temperaturen fra udløbet af strømmen fra rummet, der kommer ind fra gaden kold luft.

  Denne transmission foregår på forskellige måder, men under alle omstændigheder ved hjælp af et ekstra varmevekslingsmateriale, således at de to strømme ikke blandes (eller praktisk talt ikke blandes).

  Hvor effektiv er rekuperatorens funktion, afhænger af dens design, de mængder, som den pumper gennem sig selv og temperaturerne uden for vinduet. Men under alle omstændigheder er indikatorerne betydelige - fra 50 til 91% besparelser.

  Varmeveksler anvendelig på alle årstider - i kulden, returnerer den varme til huset, og om sommeren, når vejret bliver varmere, er der en strøm af afkøling og reducerer belastningen på klimaanlæg.

  Der er flere grundlæggende typer af recuperator design:

  lamellar - består af samlede aluminiumsplader, som har den bedste varmeledningsevne til en acceptabel materialepris. Det er enkelt at gennemføre, der er ingen bevægelige dele, billige. Effektivitet - 40-70%.

  roterende har en roterende aksel, drevet af elektricitet og to kanaler med modstrøm. Luften opvarmer en del af rotoren, den vender og overfører varme til den kolde strøm i en anden kanal.

  • energi afhængighed;
  • store størrelser;
  • kompleksitet af afspilning;
  • kompleksiteten af ​​reparation og vedligeholdelse
  • og også at strømmen er få, men blandede ...

  ... gør rotoren ikke så populær hos forbrugerne.

  Varianter med kølemiddel og rørformet er endnu vanskeligere at reproducere hjemme.

  Air recuperator til hjemmet af egne hænder

  Plademodellen er nemmest at lave, så overvej det mere detaljeret.

  Fordele og ulemper ved pladen recuperator

  Platte model fordele:

  • god effektivitet
  • enkel design;
  • tilgængelighed af materialer
  • energiuafhængighed;
  • der er ingen gnidningselementer, hvilket betyder, at det vil vare længe.

  Der er også ulemper, som du bør vide om med det samme.

  Hovedproblemet er isning i svære frost. Dette skyldes det faktum, at luften er mere mættet med fugt end på gaden. Under normale forhold falder denne fugt i kondensatet, men i frosten griber man og danner et lag is.

  Der findes flere løsninger på frostbeskyttelse:

  • Automatisk gennemstrømning af omdrejning passerer pladerne for at tillade varm luft at opvarme glasset (i løbet af denne periode opvarmes rummet ikke).
  • Opvarmer recuperatoren til en temperatur, der ikke tillader isen at træle (reduceret med 20% EFFEKTIVITET).
  • Cellulose kassetter, der absorberer fugt, returnerer det gennem et tilstødende rum til lejligheden. Effekten af ​​befugteren + ingen kondensering.
  • I sit hjem den nemmeste måde at lave en "jorden varmevekslere" - levering pipe begravet under niveauet for jordfrysning. Længden af ​​den underjordiske kanal - 50 m. Optagelse øger effektiviteten varmer strømmen om vinteren og køler om sommeren og er en fantastisk måde at beskæftige sig med glasur.

  Vi kan sige, at cellulosebaseret tape - den bedste løsning på grund af deres ansøgning, varmeveksleren fungerer i al slags vejr, elforbruget er stigende, og det er ikke nødvendigt at arrangere kondensat indsamling og udledes i kloakken.

  Pritatochnaya ventilation er mere effektiv end den naturlige luftning af rummet, men luften fra gaden kræver opvarmning, som bruger meget energi. Løsning af dette problem vil hjælpe med tvungen ventilation med varmegenvinding. Lad os overveje driftsprincippet for denne installation.

  Hvilken type indtag og udstødningsventilation med filtrering er den mest foretrukne, læs her. Typer af filtre og deres pålidelighed.

  Om vinteren, til ventilation kræver opvarmning af luften, der kommer udefra. Elvarme - en dyr fornøjelse. Men er der et alternativ? Http://microklimat.pro/sistemy-ventilyacii/kalorifer-vodyanoj-dlya-pritochnoj-ventilyacii.html dette link kan du finde en sådan enhed som en vandvarmer til ventilation, som hjælper meget at spare.

  Hvad du har brug for at forberede, hvis det er besluttet at samle pladen recuperator. materialer:

  1. Plademetal (helst aluminium, men du kan bruge tagstrygejern, tekstolit, getinaks eller cellulært polycarbonat). Jo tyndere metalet er, jo bedre bliver varmeoverførslen.
  2. Reiki træ til en foring mellem pladerne (den tekniske stik eller den enkle ledning vil også nærme sig). Tykkelse 2 - 3 mm - jo tyndere jo bedre. Bredde ca. 10 mm.
  3. Tætningsmiddel (ikke sure).
  4. Clay.
  5. Materiale til sagen. Det kan være krydsfiner, metal, MDF eller færdig boks.
  6. 4 flanger, samme tværsnit som rørene.
  7. Minvata (4 cm tykt).
  8. Område.
  9. Diverse.
  10. Speciel ventilator eller køler.

  Skær detaljerne til elværktøjet.

  Bredden af ​​skallen vil svare til diagonalen af ​​den fremtidige varmeveksler, og højden afhænger af hvor mange plader der er planlagt at blive samlet, og hvor tyk de vil være sammen med lamellerne.

  Vi fremstiller recuperator til hjemmeproduktetegninger

  Fra en metalfirkant med en side på 20-30 cm skæres. Det er nødvendigt at lave ca. 70 stk. Hvis du skærer flere stykker på en gang, bliver det hurtigere og glattere.

  Reiki olifayutsya, og skåret i størrelsen på siden af ​​pladsen (20 eller 30 cm). Blanke limes på to sider af hver firkant og forlades, indtil limen tørrer helt. På en firkant behøver du ikke at lime lamellerne.

  Lim de øverste dele af lamellerne med lim, og saml en sandwich fra alle pladserne. Vigtigt! Hver næste plads skal drejes i en ret vinkel til den forrige. Kanaler skiftevis ligge vinkelret på hinanden.

  Varmeveksler tegning af rekuperator installation

  Øvre firkant, uden laths, er limet. Ved hjælp af hjørnerne strammes strukturen og fastgøres.

  Alle slidser behandles med et neutralt tætningsmiddel.

  Flange monteringer er lavet.

  Varmeveksleren sættes i huset. For at gøre dette er der på vejens vægge lavet guider fra hjørnet. Varmeveksleren skal placeres således, at den hviler mod hjørnerne i sidevæggene (en diamant opnås). Kondensationen vil løbe ned i bunden. Det er vigtigt her, at der opnås to isolerede rum, og luften skærer kun inde i pladestrukturen.

  Der laves et lille hul i hvilken slangen er indsat for at samle og dræne fugt.

  Fire huller skæres i kroppen, til flanger.

  Ordning med ventilation installation med rekuperation

  Det vil være godt, hvis du laver et sted til fastgørelse af filtre ved indgangen.

  Bygningens vægge er udvundet.

  Nu kan du installere ventilatoren og montere enheden i ventilationssystemet.

  Monter klare instrumenter direkte på væggen eller i en særlig niche. Støjniveauet afhænger af strømmen af ​​ventilatorerne og luftkanalernes materiale. Men som regel overstiger det ikke støj fra computeren.

  • Q produktivitet (kubikmeter per sekund).
  • L - er mængden af ​​frisk luft, som skal leveres til priser på den person (60 m3 i timen og på den, der er i rummet hele tiden, og 20m 3 til midlertidig besøgende.).

  I parentes er forskellen mellem den temperatur, der skal opnås, og den der kommer fra gaden.

  For eksempel skal du opvarme luften ved 20 ° C i et rum, hvor der kræves 120 m 3 luft pr. Time.

  Q = 0,335 x 120 x 20 = 800 W.

  Hvordan man kender effektiviteten af ​​en færdig rekuperator

  For at gøre dette skal du foretage målinger af lufttemperatur ved tre punkter:

  • Kommer fra gaden til rekreation (tUlich.)
  • Den indgående strømning ind i huset, efter rekreation (trekup.)
  • Strømmen forlader huset før genopretning (thus.)

  Resultatet multipliceres med 100%

  eksempel:

  På gaden + 3 ° С, hjemme + 22 ° С, den genvundne strømning + 14 ° С.

  Effektivitet = (14 - 3): (22 - 3)

  Effektivitet = 11: 19 = 0,57

  Så effektiviteten af ​​denne enhed, under disse forhold - 57%

  På samme enhed vil der under forskellige forhold være forskellige effektivitetsgrader.

  Praksis har vist effektiviteten af ​​rekuperatorer til ventilationssystemer, ikke kun på offentlige steder, men også i de mest almindelige private huse. Erfaringer fra mange amatørmestere har vist, at recuperatoren kan monteres alene. Instrumenter opnås ikke værre end fabrikken, men deres omkostninger er flere gange lavere!

  Manglen på kvalitetsventilation gør mikroklimaet i lokalerne usunde og endda nyfiskede apparater som befugtere og ionisatorer vil i dette tilfælde ikke hjælpe. Systemet med forsyning og udstødningsventilation er en glimrende løsning til dårligt ventilerede rum.

  Udkastet til installationen af ​​forsynings- og udsugningsventilation, du kan overveje i dette emne.


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  8 + = 14