Rensning af kloak

Afløbsobstruktion, måder at fjerne blokering

Afløbsafvanding er et ret almindeligt problem, som boligejere møder på den mest ubelejlige tid. I nogle tilfælde kan du håndtere træsko selv ved hjælp af tilgængelige værktøjer som et kabel, et stempel og også alle former for rengøringsmidler til at hælde i rør. Hvis du ikke har de nødvendige færdigheder og viden, er det bedst at tage hjælp fra en specialist, som vil hjælpe dig med at klare en mere alvorlig situation. Ellers kan du forværre situationen, hvilket vil medføre skade på VVS-inventar og oversvømmelse af naboer.

Typer af tilstoppet kloaksystem

Kloakering af kloak kan forekomme af flere grunde, blandt andet er det nødvendigt at isolere menneskeskabte, mekaniske og operationelle. Det første tilfælde opstår, når et rør eller en del af systemet afviger eller falder sammen. Til en mekanisk blokering kommer store genstande ind i afløbet. Den operationelle blokering sker på et tidspunkt, hvor afløb ikke kan udføre deres funktioner på grund af opbygningen af ​​aflejringer på rørets indre overflader.

Udslip af kloak kan forekomme på grund af ukorrekt anvendelse af systemet. Mennesker står over for sådanne problemer, når forskellige affald blev droppet i VVS-inventar af typen af ​​skorpe, såvel som ved rengøring. Spildevand kan ikke trænge ind i spildevandsrørene. Blandt andet på vægge af metal- og støbejernsprodukter med tiden kan der opbygges de elementer, der er indeholdt i vandet. Uddannede ujævnheder fanger toiletpapir, hår, knapper og tråde. Gradvist reduceres clearingen, hvilket medfører, at spildevandet slukkes.

Under indflydelse af lav temperatur fryser fedt fra køkkenvasken og opvaskemaskinerne sig, det vokser og dækker hele lumen af ​​drænet. Nogle gange opstår der obstruktion af kloak og på grund af en fejl under installationen. Hvis toilettet har et specielt design eller er uforeneligt med systemet, kan dræningsledningen have en forkert gradient. Offentlige problemer fører til tilstopning af stigrøret, som kan indledes af lejere på enhver grund.

Rengøringen af ​​spildevandslammet kan udføres ved forskellige metoder, oftest ved anvendelse af et stempel. Alternativer kan laves ved hjælp af kemiske eller improviserede midler, samt at spilde systemet med kogende vand. I hvert hus bør der være et stempel, som er den enkleste VVS-armatur. Hovedformålet er at rense blokeringssystemet. For at bruge, skal du lukke drænet, samt yderligere åbninger, som er nødvendige for at beskytte mod overløb. I vasken skulle der være så meget vand, at hun gemte stemplets kop. For at sikre en tæt pasning af gummidelen til overfladen kan kanterne smøres med petroleumsgelé.

Hvis rensningsanlægget ikke virker, kan du selv rense blokeringerne. Vantuz til dette formål er tæt presset til afløbshullet, og efter det er det nødvendigt at lave svingbevægelser op og ned. Rive overfladen af ​​skålen ikke ud. For at sikre, at sifonen ikke fejler, er det ikke nødvendigt at anvende store fysiske anstrengelser. Ellers vil lufttrykket være for stort. Ved afslutningen af ​​proceduren skal stemplet trækkes op. Hvis du bemærker at vandet går i afløbet ret langsomt, kan proceduren gentages, indtil rengøringen er færdig. Det er ikke altid muligt at fjerne obstruktionen af ​​spildevandet på denne måde. Dette er den største ulempe ved metoden, som består i umuligheden af ​​at slippe af med gamle træsko.

Som praksis viser, er blokeringen oftest koncentreret i en sifon, som er repræsenteret ved en buet rørlængde. For at rense det skal du skrue af den aftagelige del og derefter fjerne snavs og snavs. Nogle herrer behandler desuden affedtningsforbindelsen. Fra fede aflejringer kan man slippe af med kogende vand, som i mængden af ​​en gryde skal hældes i vasken. For at forhindre det beskrevne problem hver gang efter vask, er det nødvendigt at sende det kogende vand i 20 sekunder.

Anvendes til rengøring af varmt vand og kemikalier

Rensning af kloakbelastninger udføres simpelthen ved hjælp af varmt vand. Det løser problemet ved at opløse fedtet. Men i de fleste tilfælde giver denne metode ikke det forventede resultat, så det er tilrådeligt at kombinere det med andre. Til salg i dag kan du finde specielle kemikalier baseret på alkali og syrer, som præsenteres i form af væsker, pulvere og geler. Når du vælger, skal du sørge for, at midlerne er ufarlige for rørene. Den mest populære er Mole9raquo; til rensning af spildevand. Til badet anbefales det at anvende formuleringer, der er i stand til at opløse håret, til køkkenet - fedt. Specialister anbefaler, at du vælger et gelignende agens, som spredes over hele overfladen af ​​systemet og opløser aflejringerne.

Hvis husets kloak er tilstoppet om aftenen, og der ikke er mulighed for at købe andre midler, anbefales det at bruge eddike og sodavand, der findes i ethvert hjem. En sodavand hældes i vasken, efterfulgt af et glas eddike. Halv time senere, hæld kogende vand ind i systemet. I intet tilfælde bør du bruge batterielektrolyt eller svovlsyre, da de kan deaktivere kloaksystemet.

Anvendelse af VVS-kabel

Du kan helt rense kloakken selv. Eliminering af blokeringer, ifølge brugerne, er mest effektiv, når du bruger et VVS-kabel. Hvis obstruktionen er lokaliseret på et sted, der er tilstrækkeligt langt fra afløbshullet, kan problemet kun løses på denne måde. Emnet er repræsenteret af en metal fleksibel streng, hvis længde kan nå 10 meter. Der er et håndtag i den ene ende. Til rengøring installeres et kabel i sihonen, som skal placeres i den ønskede retning. Herefter begynder mesteren at dreje håndtaget, for nemheds skyld kan du bruge hjælp fra en anden person. Når en streng møder en forhindring, skal den bevæges frem og tilbage, indtil stikket er fjernet. Under rengøringen vil affaldet holde fast i kablet, hvorfor det er nødvendigt under arbejdet at fjerne det fra røret. Efter afslutningen af ​​arbejdet skal sifonen skrues ind og varmt vand drænes. Ved dannelsen af ​​tragten kan det bedømmes, at proceduren blev udført korrekt.

Rengøring med et kabel og vaskeklud

Hvis det er nødvendigt at fjerne tilstopningen af ​​kloakrørene, der er lavet af støbejern eller plastik, kan du bruge en kapron 4 mm ledning og en vaskeklud. Størrelsen af ​​sidstnævnte skal vælges på en sådan måde, at den kan passere gennem rørene, men ikke sidder fast i dem. Rengør og skyll rørene, inden de begynder, og passerer dem med enden af ​​kablet. Det skal forsøge at bringe det på toilettet. Bagefter er en capron ledning fastgjort til den, hvis længde skal være to længder af røret. Derefter trækkes kablet med ledningen ud, elementerne løsnes fra hinanden. Hovedparten af ​​dette vil være i røret, men kablet vil ikke længere være nødvendigt. Metalsvampen påføres ledningen, så den er centreret. Ledningen strækkes derefter til en, så i den anden ende strækkes basten langs røret. Operationen skal gentages mindst 3 gange, der hver især ledsages af at vaske rørene med kogende vand.

Denne metode anvendes i tilfælde, hvor alle ovennævnte metoder ikke tillader at opnå et positivt resultat. Hydrodynamisk rengøring involverer anvendelse af specielle maskiner, som kan have forskellige størrelser og kapaciteter. De er udstyret med specielle dyser og eliminerer blokeringer i rør med forskellige diametre, sidstnævnte kan variere fra 5 til 150 centimeter. Hvis det drejer sig om et internt spildevandssystem, kan der bruges en kompakt enhed, der kæmper mod de mest komplekse forhindringer. Denne metode har mange fordele, som udtrykkes i garantien for et positivt resultat, samt sikkerheden ved rør med simpel teknologi. Vandstrålen fjerner ikke kun aflejringer, men også snavs og forlænger også rørledningens levetid. Der udledes ikke støv og snavs under drift, der er ingen skadelig effekt på det ydre miljø og rørets overflade. Uanset hvor kompliceret layoutet er, vil en række vedhæftede filer give dig mulighed for at klare vilkårlige seriøse blokeringer. For en sådan procedure skal betale.

Sådan fjerner du kloakblokke selv

Fra tid til anden kommer vi alle på tværs af et problem - tilstopning i kloakken. Så stopper dræningen i vasken, så i karret, undertiden er vand generelt overalt. I dette tilfælde kan du ringe VVS, og du kan rense kloakken selv.

For at vælge den rigtige metode til rensning af kloakken skal du forstå, hvor blokeringen blev dannet. For at gøre dette, skifte af vandet på alle punkter. Hvis vandet ikke går et sted på et sted, er sifonen sandsynligvis tilstoppet. Den anden årsag er en blokering i rørafsnittet, inden der tilsluttes hovedrensningsanlægget.

Konsekvenser af tilstoppet kloakage i lejligheden

Hvis vandet ikke går væk i øvrigt, hældes det fra en enhed til en anden (åbner vandet i vasken, det vises i badeværelset, eller niveauet i toilettet begynder at stige), er det samlede spildevand udstoppet.

Hvis det er et privat hus, er det en afledning til en septiktank eller en cesspool, hvis lejligheden er et sted op til stigrøret eller endda selve kloakrøret. I tilfælde af blokering af stigerøret i en lejlighed kan der generelt være en ubehagelig situation - når vandet sænkes de øverste etager, på grund af stikket i kloakken bliver det hældt i din, stiger op i toilettet, toilettet. Hvis situationen er den samme - kald rørfirmaer - du kan ikke gøre det alene, du har brug for kraftigt udstyr.

Hvis kloakken i det private hus er tilstoppet, skal du først og fremmest kontrollere, om hulen eller en septiktank er overfyldt. Hvis niveauet ikke er over normal, er problemet i rørene eller dræningsanordningerne.

Sådan fjerner du forurening i sihonen

Det enkleste tilfælde af hammered kloakering - efterlader ikke vand kun i en vask. Oftest opstår dette problem i køkkenet, lidt mindre ofte på badeværelset. I dette tilfælde er det nemmeste at rense kloakken. Det er nødvendigt at fjerne sihonen, fjerne skraldet der, vaske indvendig med vaskemiddel og læg alt på plads. Hvis årsagen var dette, skulle vasken blive tjent.

Sådan demonteres sifonen på vasken, se på billedet. Den nederste del af sifonen er uvævet - der er en almindelig udskæring. Inden du skruer ned, sænk lidt kapacitet - noget vand løber af. Efter fjernelse af den nederste del vil du se forurening. For at vaske er det nødvendigt og den fjernede del og for at rense det, der har været på en vask - der mellem vægge samler den anstændige mængde snavs. Alt, hvad vi sletter, fjerner vi.

Sådan demonteres sifonet og rengøres tilstoppet af vasken

Under badeværelset har sifonen en anden form. At adskille det er sværere, men hvis du fjerner det, vil du se en tæt hårplug og der findes forskellige planter der.

Sifonen under badeværelset er sværere at forstå

For ikke at fjerne sifonen, forsøger de normalt at undgå mekaniske påvirkninger. I figuren til venstre kan du se, hvordan badets blokering ser ud. Hovedopgaven med at fjerne den er at skubbe korken længere ind i røret, så den går ind i kloakken. For at gøre dette skal du normalt bruge et stempel - dette er en gummidyse på et træ- eller plasthåndtag.

Stemplet presses tæt imod afløbshullet, hældte vand ind i badet / sinken. Derefter skal vi trykke kraftigt og hæve stemplets håndtag opad, skabe svingninger i vand, bryde sedimenterne og skubbe resterne videre. I dette tilfælde er det ønskeligt, at stempelgummidelen er stram uden slidser, der er fastgjort til overfladen af ​​badet eller skallen. Derefter, når du løsner det fra overfladen (skarpt tryk og trækker på dig selv), sker der en skarp rykk, som bedst bryder propperne. Denne operation skal gentages, indtil vandet forlader uden problemer og danner en tragt. Men selv i dette tilfælde er det også ønskeligt - for forebyggelse - at rense kloaksystemet ved hjælp af et hvilket som helst af de midler, der er beskrevet nedenfor, som opløse fedt.

Metode til fjernelse af det tilstoppede bad

Hvis nogle familiemedlemmer har langt hår, er de tilstoppede bade sandsynligvis forårsaget af dem. Normalt klæber håret på risten, så snavset klæber til det, og alt dette blokerer vandstrømmen. I dette tilfælde kan du fjerne gitteret, fra et stykke ledning for at lave en krog og udstyre dem i vasken. Mest sandsynligt trækker du noget som en snavset patch. Efterhånden trækker du ud alt, der er akkumuleret der, du kan vaske resten.

Der er endnu et sted i vores kloak, hvor træsko er oftest dannet. Disse er bølgede slanger. Deres struktur er sådan, at det bidrager til ophobningen af ​​alt affald. Hvis vasken ikke virker, hvorfra korrugeringen går, skal du først kontrollere sifonen og derefter korrugeringen. Hvis alt er rent i dem, men vandet går ikke væk, er problemet et sted længere i rørene.

Korrugeringen er attraktiv, fordi den nemt tilpasser sig enhver længde og er let monteret / demonteret. Så tag det af, rengør det, sæt det på plads (du kan sætte en ny for ikke at genere med rengøring).

Hvis du ikke kan lide denne "fornøjelse", kan du forsøge at rense kloakken med kemiske midler. De gør et godt stykke arbejde med næsten alt snavs, i det mindste er de gode, indtil alt er gået helt.

Sådan rengøres tilstopning af rør med husholdningsværktøjer

Hvis sifrene er mere eller mindre lette at forstå, er rørene meget mere komplicerede. Demonter dem - det er stadig problemerne, så få mennesker er enige om dette. Prøv at bruge alle tilgængelige metoder - både kemisk og mekanisk.

Her er det nødvendigt at sige, at de mest pålidelige mekaniske metoder er et stempel og et kabel. De kan håndtere en kork af enhver karakter - både fed og klassisk tåge på grund af hår eller klude. Kemikalier - både hjemme og butik er mere til forebyggelse. Hvis du kun havde mistanke om, at vandet begyndte at gå lidt værre - brug kemi, og alt fungerer fint i et stykke tid. Hvis korken allerede er der, så er det efter at have brugt de "fede opløsningsmidler", at det blot sætter sig på det og gør det til en monolit. Hvis vandet plejede at forlade i det mindste på en eller anden måde, så kan det blive stramt efter påføring af "kemi". At fjerne sådan tilstopning af kloak er endnu vanskeligere. Og den eneste vej ud er at rengøre kanaliseringen med et kabel, måske med specielt vandudstyr eller "Kercher", hvis der er en i gården.

Ofte forlader vandet køkkenvasken dårligt på grund af ophopning af fedt på rørets vægge. Han fylder først uregelmæssighederne på væggene og vokser derefter og lukker gradvis hele eller næsten hele lumen. I dette tilfælde er rensningen af ​​kloakken opløselig. Hvis du gør det rigtigt, vil resten af ​​fragmenterne gå med ham.

Venstre - overgroet rør

Da fedtet er bedre opløst i opvarmet tilstand, er det ønskeligt at varme røret. Hvis vandet forlader i det mindste en lille smule, skal du tænde for varmt vand og hæld det i et stykke tid. Hvis problemet er fedt, vil du bemærke, at vandet er begyndt at gå væk bedre. Men stop ikke der. Hvis du ikke renser rørene drastisk, vil det efter et stykke tid lukke kloakken igen. Så vi fortsætter.

Bryd blokering med sodavand og vand

Som du ved, opløses almindelig bagepulver fedt meget godt. Derfor er det logisk at bruge disse billige midler. Hvis blokering i sifonen, og du ikke vil fjerne den, skal du blot fylde den med sodavandshullet (i starten - pakkenes bund), fyld den med kogende vand. Kog vandet med en tynd dråbe sammen med sodavand, og det vil gradvist ødelægge fedtpluggen, samtidig med at andre aflejringer bliver blødere.

At falde i søvn dybt i en rør sodavand det ikke viser sig. Så denne metode er effektiv til stik, der er tæt på afløbshullet. Hvis problemet er yderligere - er det ønskeligt at fremstille en vandig opløsning af sodavand. For at gøre dette forkoges sodavand i en stegepande.

Soda opløses perfekt fedt

For at få en stærk alkalisk opløsning har du brug for 150 gram sodavand (5 spsk med et dias) og 200 ml vand. Soda hæld i en tør stegepande og i 10-15 minutter, omrør konstant, varm op på komfuret. Vi fortsætter opvarmningen, indtil der opstår en let røg over stegepanden - reaktionen ved omdannelsen af ​​natriumhydrogencarbonat (sodavand) til natriumcarbonat - sodavand pågår. Under reaktionen dannes også vand og kuldioxid. Gassen fordamper, og fordampningen af ​​vand vi observerer som en dråbe over en stegepande.

Når sodavandningen blev mere sprød, og separationen af ​​dampen ophørte, satte vi til side stegepanden og vente ca. 10-15 minutter, indtil sodavæsken afkøles. Derefter hæld vand ind i det (straks hæld ikke - få en kemisk forbrænding) og opløs pulveret. En koncentreret opløsning af soda blev opnået. Vi hælder det ind i røret, lad det gå i halvanden time og spil det med varmt vand. En ret effektiv måde at rense kloakken på med hjemmet.

Soda og eddike mod kloakslam

Alle ved, at hvis der hældes eddike i sodavand, begynder en voldsom reaktion, der ledsages af en kraftig skumdannelse, massen øges væsentligt i volumen. De stoffer, der dannes som et resultat af reaktionen, er praktisk talt neutrale, men blokeringen ødelægger reaktionen med dannelsen af ​​skum. Således kan du også rense kloakken.

Soda med eddike brydes gennem rørene på grund af skumdannelse

Så sov tørt sodavand i afløbshullet (i det mindste - pakkenes bund), hæld eddike - ca. 500 ml. At soda ikke sidder fast på en rist fra et stykke tykt papir, bygg noget som en tragt ind i det, dække med sodavand.

Når reaktionen stopper (hissing i røret ophører), tag en spand kogende vand og hæld i rørene. Skal hjælpe. Hvis vandet stadig ikke er godt nok (ingen tragt er dannet), kan behandlingen gentages.

Vi har allerede fortalt dig om airlock. Det kan også bruges til spildevandsledninger. Indledningsvis bør indholdet af rørene også opvarmes, hæld mindst den samme opløsning af sodavand, og så hele dette "pumpes" mere og et stempel. En sådan omfattende foranstaltning kan rense kloaksystemet selv med en seriøs stop.

Hvis en klud sidder fast i et rør, en hårklæde eller noget lignende, vil ingen ovenfor metoder fungere. Du har brug for et specielt VVS-kabel. Dette er et kabel (eller en fleksibel ståltråd) med et håndtag i den ene ende og en hækle, børste eller spiral på den anden.

Så det ligner et VVS-kabel. I hjemmet kan den erstattes af konventionel ikke-glødetråd (fleksibel)

Nogle kabler kan have en udskiftelig dyse, enklere end i en enkelt enhed. Håndtaget er fremstillet på en sådan måde, at håndtaget forbliver stationært, og kablet indeni roterer.

Det er ikke svært at bruge et VVS-kabel, men det er bedre at arbejde med en assistent. Brug handsker, snavsede tøj og begynder at rense kloakken. Giv først adgang til kloakrøret. Du kan fjerne en af ​​sifrene, og i et privat hus er det bedre, når du planlægger kloakken, for at give et sådant backuppunkt til rengøring af kloakrørene.

Princippet om at "arbejde med et kabel" med en spiral eller en krog og i slutningen - krog stikket, som tilstoppede røret og trække det ud. På et tidspunkt er det usandsynligt at blive trukket helt ud, men i dele er det reelt.

Hvordan man arbejder med et VVS-kabel

Kablet er urørt, enden lanceres i røret, den begynder at rotere i en linje. Den anden person på dette tidspunkt skubber kablet gennem røret. Hvis kablet sidder fast, kan du trække det lidt tilbage, så prøv igen at skubbe det (håndtaget fortsætter med at rotere). Denne eller den næste drejning af kloakken, hvor kabelens ende hvilede eller blokerede. Et par gange forsøger at presse længere, trækker vi kablet ud. Hvis slutningen af ​​blokering er en trafikpropper, og du er på rette spor. Spidsen renses, løber igen ind i røret og gentages proceduren, indtil røret er rent. Ikke en behagelig oplevelse, men uden dette kan nogle blokeringer simpelthen ikke slettes.

Der er en anden måde - at lave spidserne på rebet med skærekanter. De er i stand til at passere de mest komplekse og tætte træsko. Derefter skal korken ikke fjernes i dele, men det vil være muligt at knuse det og derefter vaske det af. Hvilke tip kan der laves for VVS-kablet - i videoen.

Rengøring af toilettet med en plastikflaske

Hvis du forsøgte at rengøre blokering i toilettet med et stempel, bemærkede du, at denne metode ikke er effektiv, fordi gummidelen ikke passer godt, så vandet ikke bevæger sig næsten, der er næsten ikke noget resultat. Der er en mere effektiv, og desuden et billigere værktøj - en plastflaske med en skåret bund. Vi tager et større fartøj, skær kun bunden af, lås låget lukket.

Vi bringer afskåret flaske til bøjningspunktet af toiletskålen, sænker den ned i vandet, skubbes skarpt ned og op. Bevægelserne af vand er ret aktive. Ved bøjningspunktet dannes "bølger", som bryder korken gradvist dannet. Denne måde at rengøre kloakken fungerer kun, hvis korken er dannet i toilettet, hvis der er et sted i røret, er udgangen en - rengøring af kablet.

For det første kan du forsøge at bryde igennem toilettet, men hvis det ikke virker, skal du afmontere toilettet og frigøre adgangen til kloakudløbet (dette er hvis der ikke er nogen inspektionsluke).

Hvordan og hvad kan jeg fjerne hindringen af ​​kloaksystemet i huset?

Afstødningen af ​​kloaksystemet er et ubehageligt fænomen. Når en blokering opstår, stopper vandet, der strømmer ind i apparatets dræningsåbninger, og der kan forekomme en fedtet lugt. Hvad skal jeg gøre for at eliminere nødsituationen? Du kan selvfølgelig søge boligkontoret, men så skal du vente på, at låsesmedene kommer, og ikke bruger kloaksystemet på det tidspunkt. Det er meget mere praktisk at fjerne kloakslam i lejligheden selv. Vi finder ud af det, hvordan man fjerner en blokering derhjemme.

Hvis der er en tæppe i kloakrøret, ophører det brugte vand til at komme ind i afløbsåbningerne i VVS-inventar, og det bliver umuligt at bruge dem. Årsagen til blokeringer er oftest en overtrædelse af reglerne for anvendelse af spildevand, nemlig udledning af store affald, som fastgøres i røret og danner tilstoppet.

Derudover kan rørets lumen i nærheden af ​​køkkenvasken være blokeret med et strejf af fedt på væggene. Hvad skal jeg gøre, hvis kloakrøret er blokeret?

Der er flere måder, hvorpå et spildevand kan rengøres - eliminering af blokeringer kan udføres:

 • Termisk metode.
 • Anvendelsen af ​​kemiske agenser.
 • Effekten af ​​tryk.
 • Mekanisk metode.

Hvilken vej at vælge? Det afhænger af graden af ​​tilstopning og typen af ​​rør i lejligheden. Men du bør altid starte med de enkleste metoder.

Tip! Hvis vandet ikke efterlader kun en VVS-armatur installeret i lejligheden, er det højst sandsynligt, at spildevandsrørene ikke har noget at gøre med, og klumpen er dannet i sifonen. I dette tilfælde er det nødvendigt at adskille og skylle sifonen.

Denne mulighed er den nemmeste. Du skal bare hælde kogende vand i afløbshullet i VVS-armaturet.

Med denne metode kan du slippe af med en lille stik, hvis rørene er tilstoppede med fede aflejringer. Varmt vand vil simpelthen smelte fedtet, og rørets vægge vil blive renset.

Tip! Denne metode er uacceptabel, hvis der er installeret plastikrør i huset. De kan som regel modstå en kortvarig udsættelse for høje temperaturer, men med langvarig virkning af kogende vand kan rørene blive deformerede.

Også ikke for tidskrævende rengøringsmetode. Det giver dig mulighed for at klare små træsko, og det anbefales at bruge til forebyggende formål.

Anvendelse af improviserede midler

Til rengøringsrør kan du bruge de produkter, der er tilgængelige i næsten ethvert køkken - sodavand og almindelig bordeddike. Det er nødvendigt at hælde forsigtigt i apparatets drænhuler om et glas sodavand, og hæld det samme volumen eddike ud.

Som et resultat af den kemiske reaktion dannes der et skum, som kan begynde at adskille fra drænhullet. Når løfte- og skumfrigøringen stopper, skal du åbne varmtvandskranen og skylle systemet godt. Således renser vi rørets indre overflader og kan tage små stik, hvis røret bliver tilstoppet med fede aflejringer.

Brug af specialværktøjer

I en hvilken som helst afdeling af husholdningsvarer er det muligt at købe midler beregnet til rørrensning. De er tilgængelige i form af pulvere eller væsker og er en god hjælp, hvis der er en tæppe i sifonen. Eliminer clog dannet i en afstand fra afløbshullet, denne metode hjælper ikke.

Tip! Når du vælger et produkt, er det nødvendigt at læse producentens anvisninger og anbefalinger til brug. Det er især vigtigt at være opmærksom på, hvilke typer rør (støbejern eller plastik) et værktøj er lavet til.

De købte midler anvendes i henhold til vejledningen. Typisk skal det pulverformige stof fyldes i afløbshullet og hæld en lille mængde væske, og væsken skal simpelthen hældes i vasken.

Derefter er det nødvendigt at give agenten tid til at handle, og derefter skylles systemet med vand. Hold ikke værktøjet i systemet længere end den tid, der er angivet i instruktionerne. Det bedste resultat opnås ikke, og rørene kan blive beskadiget.

Disse metoder kræver allerede anvendelse af en vis indsats, men de er mere effektive end dem, der er beskrevet ovenfor.

Eliminering af tilstoppet med et stempel er en klassisk løsning på problemet. Ved hjælp af et stempel i røret skabes der en nedsættelse af luft, hvilket gør det muligt at skubbe blokeringen længere langs røret. Rengøring er meget enkel:

 • Det er nødvendigt at samle en lille mængde vand i vasken eller badet.
 • Installer stemplet over afløbshullet, så gummidelen helt dækker det.

 • Udfør flere svingende bevægelser med et håndtag, og træk det kraftigt opad og tag stemplet ud af hullet.
 • Måske skal operationen gentages flere gange.

Brug en støvsuger eller en pumpe

En anden mulighed for at fjerne tryklukning er at vaske systemet med en støvsuger eller en pumpe, som leverer vand under tryk. Med en vandstrøm kan du let skubbe blokering op til stigrøret.

Hvis brugen af ​​enkle metoder ikke tillod eliminering af kloakering af kloak, ville eliminering med egne hænder skulle ske ved hjælp af en krævende, men effektiv metode ved brug af et VVS-kabel.

At arbejde i en lejlighed egnet kabellængde på 5-6 meter og med en tråddiameter på 6-9 mm. Du kan bruge yderligere vedhæftede filer til kablet, i dette tilfælde vil det være muligt ikke kun at skubbe blokering, men også at rense rørets vægge.

Rengøring er mere praktisk for to personer. En af arbejderne vil dreje kabels håndtag, og den anden vil skubbe ledningen ind i røret. Når kablet når en tåge, hviler han mod ham. På dette tidspunkt er det nødvendigt at lave bevægelser frem og tilbage, ødelægge blokering.

Fra tid til anden skal du fjerne kablet fra røret for at rydde det af affald. Efter afslutningen af ​​arbejdet skal kablet vaskes med vaskemiddel, tørres og rulles til opbevaring.

Fjernelse af kloakkerne med kabel kan fjerne lige alvorlige trafikpropper. Denne metode er god, fordi der er mulighed for at fjerne kloakslam med egne hænder, det vil sige at have et reb i husstanden, kan du klare arbejdet selv uden at tiltrække specialister.

Men før du fjerner blokering, skal du vælge et kabel. Der er flere varianter af kabler:

 • Svævebane. Dette kabel ligner en fleksibel stang, spolet af flere lag af ledninger.
 • Spring. Som du kan se fra navnet, ser kablet ud som en fjeder.
 • Forår med en stang. Kablet er en symbiose af de to første, det vil sige, modellen har en fleksibel kerne og en fjeder, der ombryder den.
 • Bælt. Kablet er et elastikbånd, hvis bredde varierer indenfor 1-4 cm.

Tip! Alle typer kabler har et håndtag til rotation. Desuden kan kablerne forsynes med specielle dyser for at forbedre effektiviteten ved at eliminere blokeringer i kloakrør.

Kabler, der er designet til at eliminere tæpper i spildevandsrørene, er opdelt i husstand og professionel. Den første har en mindre diameter og længde, med deres hjælp elimineringen af ​​blokeringer af sig selv i lejligheden repræsenterer ikke en særlig vanskelig opgave.

Men hvis du har brug for at rense kloakrøreren i en blokke eller for at fjerne træsko på ydersiden af ​​spildevandet i et privat hus, så kræves et professionelt kabel. Det er længere og har en større diameter.

For hurtig og effektiv fjernelse af blokering i kloakrøret, skal du korrekt vælge dysen på kablet. Disse elementer er repræsenteret af flere muligheder. Ofte anvende følgende muligheder:

 • Schneck. Med denne dyse kan du fjerne bløde (for eksempel fede) aflejringer fra rørets vægge
 • Hook. Denne udgave af dysen er nyttig, hvis blokering i røret er dannet af et fremmed objekt, der er kommet ind i det, det bruges til at fjerne stikket ved at gribe og fjerne det.
 • Skraber. Denne dyse bruges til at rengøre tilstoppede rør med stor diameter.
 • Harpoon. Denne dyse vil hjælpe med at løse problemet med at blokere en blokering. Harpun bryder effektivt korken eller gør det muligt at trække det ud.
 • Toppen. Denne version af dysen ligner den forrige, det hjælper med at bryde igennem de bløde stik, der er dannet i røret.

Derudover er der andre muligheder for dyser, der renser rørets indre overflader, når de tilstoppes. Dette kan være forår, spiked, spiralknive.

Den mest effektive måde at rense røggasrør på er at skylle systemet ved hjælp af en hydrodynamisk metode. Denne metode blev kun brugt til at rense større veje, men efter fremkomsten af ​​mobile kompakte enheder til hydrodynamisk vask blev metoden begyndt at blive brugt overalt.

Denne metode kan faktisk tilskrives mekanisk, men fjernelsen af ​​urenheder i dette tilfælde udføres ikke ved et kabel, men ved vandstrømme, der leveres under tryk. Rengøring udføres som følger:

 • En fleksibel dyse sættes på den fleksible slange (dysetypen er valgt afhængigt af forureningen), selve slangen er fastgjort til maskinen;
 • Slangenes ende med dysen sættes ind i spildevandsrøret (for adgang til røret er det nødvendigt at demontere sifonen under sanitæranlægget, der ligger tæt på blokeringsstedet)
 • Efter at maskinen er tændt, begynder slangen i røret at bevæge sig uafhængigt under påvirkning af hydrodynamiske kræfter. I dette tilfælde bryder vandstrålerne under tryk effektivt op på indersiden på rørets indre vægge;
 • Efter afslutning af rengøringsprocessen vaskes systemet grundigt med en stor mængde vand.

Så du kan eliminere klumpen, der er dannet i kloaksystemet, selv. Men bedre til at træffe foranstaltninger, der vil hjælpe med at forhindre dannelsen af ​​blokeringer, nemlig indstillet på afløbshullet bad og vask mesh, forsinke skrald, lære børn, hvordan man bruger vandet løber ordentligt forklarede dem, at der under ingen omstændigheder skal bortskaffes stort affald.

Undgå at blande og forebygge rengøring af rør med specielle præparater. Hertil kommer, at hvis kloaksystemet er gammelt og slidt, bliver det regelmæssigt tilstoppet, selv med streng overholdelse af forebyggende foranstaltninger. I dette tilfælde vil den bedste løsning være en komplet udskiftning af vanddræningsrørene.

til opførelse og reparation af kloak ved egne hænder


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

81 − 78 =