Reparation af et lille badeværelse

Reparation i et lille badeværelse. Funktioner af små værelser

Desværre er ikke alle ejere af små lejligheder tilfredse med størrelsen af ​​deres badeværelser. Ofte overstiger det samlede areal af lokalerne ikke 3-4 kvadratmeter, hvilket fra tid til anden kræver reparation og renovering. Ikke desto mindre er små værelser ikke uden fortjeneste: reparation i et lille badeværelse med hensyn til finansielle omkostninger vil koste billigt.

Væsentlige besparelser vil tillade små udgifter til køb af byggematerialer og løn til vederlag til specialister, der vil foretage reparationer. Afslutning i et lille område skal løse to problemer på én gang:

 • forbedre æstetik i rummet
 • visuel forøgelse i rummet.

Reparation i et lille badeværelse skal begynde med et design, først vil det være muligt at opnå det ønskede resultat. For dette er det ikke nødvendigt at ty til tjenester fra professionelle designere. Du kan overveje de typiske muligheder for reparationer i et lille badeværelse, blandt andet er der nødvendigvis en, der passer dig:

 • Før du starter reparationer, skal du foretage et skøn for at få en ide om de økonomiske omkostninger, du vil pådrage sig. Anslå, hvor meget du kan bruge på reparation af et lille badeværelse, og også hvem der vil gøre det: dig eller et team af bygherrer;
 • Til omkostningerne ved de nødvendige materialer skal der tilføjes mindst 10%, fordi de skal købes med en vis margen. Så behøver du ikke købe byggematerialer, der kan forringes under reparationsprocessen;
 • Hvis du skal flise vægge med fliser, bemærk at ca. 3 kvadratmeter af rummet går til døren og bad (brusebad). Derfor må du ikke lave fejl i beregningen, ellers vil du spilde penge på unødvendige materialer.

Udarbejdelse af en arbejdsplan og skøn

Reparation af badeværelser med lille størrelse indebærer følgende grundlæggende principper:

 • Overflader skal males i lyse farver;
 • I det indre er det ønskeligt at bruge spejle for at øge det visuelle rum
 • Til badetilbehør er det ønskeligt at lave nicher i væggen, så rummet vil virke større.

Reparationsmulighederne kan være meget forskellige, men når du går til butikken for byggematerialer, skal du i hvert fald købe:

 • fliser eller fliser til vægge og gulve;
 • fugemasse;
 • særlige fliser klæbemiddel;
 • selvskærende skruer;
 • til tagdækning af lofter træbjælker (PVC-paneler vil blive knyttet til dem);
 • forreste hjørner og PVC paneler;
 • kit;
 • cement, vandtæt GKL (gipspap);
 • metalprofiler.

Reparation i små badeværelser starter altid med hårde job:

 • Først skal du fjerne alle VVS og møbler fra værelset.
 • Fra overfladerne er den gamle finish (fliser, fliser, maling) skrabet af;
 • Alle meddelelser repareres om nødvendigt
 • Tilstanden for elektriske lednings- og ventilationssystemer kontrolleres.

Nu, inden du reparerer et lille badeværelse, skal du niveauere alle overflader, da fliserne ikke tåler kurverne på væggene og gulvet.

Hvordan man korrekt niveauer overfladen?

Reparation af et badeværelse af lille størrelse kan ikke kaldes enkelt, især hvis det er gjort for hånd. For at gøre væggene helt glatte, bliver du nødt til at pålægge gipslag, og så behandle dem med kittens blanding. For at undlade at gøre dette kan du i princippet bruge et specielt vandtæt gipsplader, som er monteret som følger:

 • Det er nødvendigt at markere væggene i trin på ca. 0,6 m (dette er den traditionelle bredde på et ark GCR). Mærket gøres lodret, senere vil disse steder blive installeret en metalprofil, som vil være gipsplader;
 • Metalstænger måles i højde og skæres med speciel sakse til metal;
 • På hver af væggene skal du rette styreskinnerne. Til dette gøres huller i væggen med en perforator, hvor dowels er hamret;
 • Derefter installeres langsgående metalstrimler;
 • Langs de lodrette linjer markeret med en markør er der monteret aluminiumsophængninger med et interval på 25 cm.
 • Alle installerede lodrette stænger skal passe ind i førerne, der blev rettet tidligere;
 • Så er den installerede kasse foret med plader af GKL;
 • Alle leddene skal behandles med serpier og kitt.

Tip: Reparation af et lille badeværelse, der støder op til en nabostads vægge, kræver yderligere lydisolering. For at gøre dette, lægger specielle materialer, der har gode lydisoleringsegenskaber, i båndets nicher.

Reparation af små bade og toiletter på scenen vender altid fra gulvet:

 • Først gælder tegl lim på gulvet, med påfyldningen starter fra hjørnet af rummet. Mellem de fladlagte kvadrater indsættes specielle plastdelere i form af kryds;
 • Når arbejdet er afsluttet, skal alle intercava sømme behandles med fugemasse;
 • Dernæst er sømene færdige med et særligt kittet, som ifølge tonen nærmer sig flisen;
 • Montering af fliser på væggene. Foto reparation i et lille badeværelse i næste fase demonstrerer processen med færdiggørelse af væggene, som næsten ikke adskiller sig fra lægning af fliser på gulvet;
 • Læg kun fliserne på væggene fra bunden, ikke ovenfra. Hvis de økonomiske muligheder ikke tillader teglvægge med fliser, kan du bruge PVC-paneler, som vil koste flere gange billigere;
 • Til loftet var der ingen unødvendig ståhej, du kan bruge PVC paneler. Derefter behøver du ikke at overflade overfladen og rense det. Det er nok bare at lave en kasse af barer og trimme den med paneler af den rigtige størrelse.

Videoen beskriver mere detaljeret og viser alle trin i reparationen af ​​små værelser.

Det er ikke nemt at lave en kreativ reparation i et lille bad, men det er muligt. Når alle de vigtigste arbejder er færdige, bør du tænke på, hvordan man forkæler al kommunikation, der er egnet til VVS, så de ikke forkæler hele designen af ​​rummet.

Ofte til disse formål er der lavet specielle nicher i væggene, eller der er installeret metalprofiler, der er syet med plader af GKL. Under dem er alle de stygge beslag skjult.

På billedet, reparation af små badeværelser med brug af falske vægge. Dette gjorde det muligt at gøre lokalet mere hyggeligt og smukt. Tilsyneladende er der i boks af sådanne enheder lavet revisionsrum, takket være, at der altid er adgang til kommunikation.

Det vil være nemt at lave reparationer i en lille lejlighed, hvis du på forhånd planlægger alle stadier af arbejdet. I dette tilfælde er det nødvendigt at tage højde for nuancerne af beskedne størrelse badeværelser. For at implementere dine egne design ideer, bør du bruge flere tips:

 • Flisen på gulvet skal lægges diagonalt, dette udvider visuelt rummet
 • Jo flere spejle - jo mere lys og visuelt rum;
 • Det er ikke tilrådeligt at bruge for mange forskellige farver i rummet. Et monokromatisk design vil gøre rummet dybere;
 • Brug ikke brune og røde farver i et meget lille rum, så det vil virke endnu mindre;
 • Væggene og gulvet, modnet i pastellfarver, vil gøre atmosfæren mere hyggelig og varm.

Hvis du beslutter dig for at reparere dit badeværelse, skal du ikke skynde dig for at komme til opgaven. Først skal du nøje tænke igennem alle faser af arbejdet, takket være hvilket rum i rummet vil blive anvendt rationelt og alt nødvendigt udstyr er korrekt placeret.

Og hvis du lytter til råd og bruger nogle af metoderne til visuel udvidelse af rummet, vil dit badeværelse blive et lille værelse til et stilfuldt og rummeligt badeværelse.

Kopiering af materialer er kun mulig med en indikation af den aktive, ikke lukket fra indekseringsforbindelser til kilden.

Hvordan laver man reparationer i et lille badeværelse?

Reparation i et lille badeværelse er lavet af mange. Problemet med mange fleretageshuse er, at de har et lille badeværelse og toiletområde. Mange vil have et smukt og funktionelt badeværelse. Reparation af badeværelser, kombineret med et toilet, er garanteret at tage en masse indsats og penge fra dig.

Husk, at det er lettere at opretholde et rum i orden, hvilket eliminerer årsagerne til problemer, som de opstår. For eksempel, hvis vand fra et vandhaner i badeværelset begyndte at strømme, er det bedre at ændre pakningen med det samme, snarere end at vente på at nogen skal fjerne lækagen. Først skal du vurdere tilstanden af ​​badeværelset. Til dette skal du gøre:

 1. Maksimalt måles rummet korrekt (dimensionerne afviger normalt fra hinanden med nogle få centimeter). Dette skyldes, at væggene er oversvømmet eller omvendt vippes. Det er ønskeligt at bringe dem under niveauet.
 2. Vis visuel tilstand af spildevand og vandrør. Hvis de er gamle, skift uden tøven. Det vil være fornærmende, hvis efter reparation vil røret, dybt skjult, strømme.
 3. Nøje inspicere alle overflader af badeværelset. Hvis du finder resterne af små pletter af skimmel og svamp, skal du behandle hele rummet med antiseptiske produkter specielt designet til dette.
 4. Sørg for at kontrollere ventilationsakslens tilstand og om nødvendigt overveje at installere en udstødningsventilator.

Først efter at have foretaget en fuld vurdering af rummet, har du foretaget justeringen af ​​størrelserne, kan du fjerne alle unødvendige ting og en vaskemaskine fra den. Det er tilrådeligt at forlade VVS-systemet på nuværende tidspunkt. Skift det til en ny, hvis det er nødvendigt.

2 Oprettelse af et projekt og design af et værelse

Før du starter reparationen i et lille badeværelse, skal du straks bestemme, hvad der vil være den overordnede stil i rummet, som vil blive placeret forskellige objekter i den. Hver vundet centimeter i et lille rum vil tilføje et nyttigt område, som med succes kan bruges til andre formål.

Hvis du har et bad og det stadig er i god stand, kan du forlade det og forsøge at gøre restaureringen af ​​bademalet selv. Til dette formål er der specielle kemiske sammensætninger til salg, hvilket vil reducere omkostningerne ved hele reparationen betydeligt. Hvis bademalet af en eller anden grund ikke kan repareres, betragtes et hjørnebrusekabine som en ret almindelig mulighed.

I mange huse, der er bygget under Sovjetunionens tider, er de såkaldte Khrusjtsjov, den stigende sanitetsrør i det modsatte hjørne af rummet. Hvis du installerer et hjørnebruser der, er det tilrådeligt at overføre disse rør til et andet sted.

Nogle reparations ideer, der giver dig mulighed for visuelt at forstørre et lille rum:

 • Stretched bred lodrette strimler og smalle vandrette randstykker;
 • anvendelse i design af lyse farver;
 • Brug af spejl og andre glansede fly;
 • skabelse af specielt udvalgt belysning
 • Mindste objekter i badeværelset er små.

Du kan bære skillevægge mellem toilettet og badeværelset for at øge pladsen. Partitionen kan delvist efterlades ved at installere VVS-enheder på den.

Hvis du planlægger en ombygning af lokalerne under reparationen (nedrivning af væggen mellem toilettet og toilettet), skal du sørge for at koordinere det med kommunerne, ellers kan du have problemer, hvis du sælger lejligheden.

3 Tips til visuelt at øge ledig plads

Ofte bruges en række metoder, der gør det muligt for badeværelset, der ligger i en lille lejlighed, at se komfortabel og funktionel ud. Velkonstrueret design af rummet og den korrekte placering af de nødvendige elementer i det - det er nøglen til succes med at løse dette problem. Her er et par teknikker, der anvendes af professionelle designere:

 1. Vi holder opmærksom på hoveddøren. Hvis det ændres til en glidende variant, sparer dette pladsen for at åbne døren. Brug ikke et massivt træ. Den bedste løsning ville være brugen af ​​letvægtsplast med frostet glas.
 2. Skabe. Deres størrelse og beliggenhed skal være så praktisk som muligt til brug. I dem kan du placere det ønskede objekt af en passende størrelse.
 3. Orientering af keramiske fliser i rummet. Ved at vælge retningen, når du lægger fliserne og dens størrelse, kan du visuelt bryde rummet i flere fragmenter. Dette vil måske give rummet synligheden af ​​ekstra plads.
 4. Sæt over vasken et stort spejl med baggrundsbelysning. Hold ikke hele rummet i skyggen. Et lyst lys vil give rummet mere plads.
 5. Hvis reparationen af ​​emaljen ikke gav acceptable muligheder, skift badet til bruseren.

Det mest almindelige materiale, der anvendes til arrangement af vægge og lofter, hvis der er en renovering på badeværelset, kan betragtes som en keramisk flise. Det er et holdbart, udadfangende, relativt billigt og godt tolereret fugtmateriale. Der er en bred vifte af farver og størrelser af dette byggemateriale. Han er uhøjtidelig i at passe sig selv og med den rigtige pakning i lang tid vil det ligne en ny.

Arbejdet skal starte fra gulvet og slutte i loftet.

Ved hjælp af fliser af en mosaik type er det muligt at opnå imponerende interessante løsninger og farvekombinationer. Hvis sammenlignet med standardfliser, er denne mulighed lidt dyrere, men det er det værd. Produceret som standard (firkantede) fliser og produkter af indviklede former, hvorfra du kan lave et smukt mønster. Installationen af ​​en sådan flise ligner anvendelsen af ​​fliser.

Forskellige PVC paneler - dette er en af ​​de mest budgetmæssige, men ser samtidig smukke stilfulde og smukke muligheder. Paneler er monteret hurtigt nok og optager meget lidt nyttig plads i rummet (dette er tykkelsen af ​​standardmodellen og bjælken, som de er fastgjort på). De kan være både hvide og farverige og endda med tegninger. Med denne mulighed kan du straks lyd og varmeisolere vægge i nærheden af ​​naboer eller mod gaden.

En af de dyreste, men stilfulde og smukke muligheder for afslutning af væggene, hvis der er en renovering af badeværelset, er brugen af ​​fleksibel sten. Dette er et nyt materiale, der er skabt af tynde dele af lag af fossil kalksten med bevarelse af det oprindelige mønster. Det viser sig miljøvenligt og smukt materiale, når det bruges helt til at ændre hele ansigtet på rummet.

Gulvet i badeværelset er normalt lagt ud af keramiske fliser, hvis størrelse skal være så stor som muligt for at skabe effekten af ​​at forøge rummet.

Indstillingerne til afslutning af loftet kan være flere, pluk det til din smag. Dette kan være standardmaleri, PVC-paneler eller stræklofter. Du kan stadig bruge det sammensatte loft "Armstrong" eller limede skumplader, men disse muligheder er mindst almindelige.

Et vigtigt element i design af badeværelset vil være installationen af ​​belysningselementer. Du må ikke lave en almindelig armatur, men bryde hele rummet i zoner og vælge de rigtige steder, f.eks. Området over vasken.

Når du køber udvalgte byggematerialer, skal du sørge for at tage dem med en lille (ikke mere end 10%) margen. Købte fliser kan variere i farvetone, selvom de er fra samme serie.

Hvis VVS-inventar har tjent mere end 5 år, bør de ændres til nye, selvom de har et godt udseende. Sandsynligvis, i nogle år efter den foretagne reparation er det nødvendigt at ændre dem og bryde dermed den integritet, der er gjort på den dækkede dækning.

Før du laver reparationer, skal du sørge for at tænke grundigt på arbejdets rækkefølge og hvad du vil få som følge heraf. Tænk på det smukke og stilfulde design af rummet, lav en detaljeret handlingsplan, og så vil resultaterne vare lang tid, tak dig og dine kære. Brugen af ​​moderne og højkvalitets byggematerialer giver mulighed for lang tid med ordentlig pleje for dem, der ikke er noget at ændre.

Sådan laver du reparationer i et lille badeværelse med dine hænder - billeder og ideer

Et af de største problemer med designere er arrangementet af små værelser, og ikke kun boliger, men også bade og toiletter. Det er ikke kun nødvendigt at gøre fra hende et smukt og hyggeligt værelse, det burde bringe glæde og udnyttelse. Vi vil tale om reparation i små badeværelser, dele tips, der vil hjælpe gøre badeværelset behageligt og smukt.

Hvad skal du overveje, når du reparerer et lille badeværelse?

 1. Det er nødvendigt at rumme de vigtigste indvendige elementer af badeværelset.
 2. Funktionalitet bør forblive uændret eller endnu bedre.
 3. Behovet for et udvalg af kompakte VVS-inventar.
 4. Vælg materialer, som visuelt kan udvide rummet.
 5. Korrekt arrangement.

Hvordan laver man reparationer i et lille badeværelse?

Lys farver gør altid rummet visuelt mere, alle ved det og ikke kun designere. Men hvis problemet med visuel komfort kan løses ved hjælp af lyse efterbehandling materialer, så nu er der et fysisk problem. Hvordan laver man et rigtigt, fuldt udstyret badeværelse i et område på 4-5 kvadratmeter?

Vægge må ikke være tungere end paneler af materialer. Værelse og så lille, og hvis du vælger overlejrede paneler, besætter de et par centimeter fra hver væg, hvilket gør badeværelset endnu mindre.

For badeværelser af små størrelser anbefales det brug belægningen af:

 • fugtbestandig maling;
 • keramiske fliser;
 • vægpaneler.

Når du laver et badeværelse reparation i en Khrusjtjov, er det værd at tage sig af god belysning. Hvis du introducerer lys ind i loftet, så vil de for det første ikke hænge som lysekroner, det vil sige, der vil allerede være mere ledig plads, og for det andet vil rummet se moderne ud.

Der er et stort antal badeværelser på markedet, stillesiddende, kompakt og mange andre. Men hvis du ikke kan bade, så tager du et bad oftere, så kan du installere et bad, men så skal badeværelset have en vask. Og hvis du ikke kan undvære et bad, så kan du i dette tilfælde ofre en vask.

Det er ingen hemmelighed at Vaskemaskine sættes ofte i køkkenet. Og her kan du også, så i stedet for maskinen kan du lægge et spejl med mange skabe, hvor dine ejendele bliver opbevaret, og så behøver du ikke at hænge hylder på væggene. Men hylderne kan forresten også spare plads, og så sætter du en vaskemaskine i badeværelset, og dit tilbehør opbevares på hylderne.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 55 = 62