Sænkbare pumper til brønde

Sådan vælges en pålidelig nedsænket pumpe til en brønd

Vandforsyning til sommerhus og landhus arrangeres ved hjælp af brønde eller brønde. Sænkepumpe til brønden skal opfylde visse krav. Afhængigt af løftedybden vælges det ønskede udgang og tryk, et centrifugal- eller membran (vibrerende) apparat. Hvilken mekanisme, der skal anvendes i et bestemt tilfælde, afhænger af værts vandkvalitet og økonomiske muligheder. Af alle modellerne anses neddykkelige pumper til brønden at være de bedste.

Sådan beregnes og vælges enheden korrekt

Oprettelsen af ​​et autonomt vandforsyningssystem ved hjælp af en brønd begynder med målinger:

 1. Dybden af ​​brønden bestemmes ved at sænke belastningen på ledningen til bunden og kontrollere med pasdataene.
 2. Det statiske niveau bestemmes ved at sænke belastningen til spejlets overflade efter en lang påfyldning. Om morgenen eller efter en langvarig mangel på opbygning bestemmes den maksimale fyldning af kammeret.
 3. Forskellen i niveauerne vil give dybden af ​​vandlaget.
 4. Debit-Fyld kameraet pr. Tidsenhed. Denne værdi bestemmer pumpens kapacitet, muligheden for en lang sving uden at dræne den nedsænkelige pumpe.

Derudover vil det være nødvendigt at kende den afstand eller højde, som der skal leveres vand til for at bestemme hovedet. Det er vigtigt at fortsætte med at bruge det hævede middel. Tilstedeværelsen af ​​en akkumuleringstank vil gøre det mindre sandsynligt at inkludere en nedsænket pumpe til brønden. Under opstart oplever udstyret øget belastning. Det er nødvendigt at kende den kemiske sammensætning og indholdet af suspenderet materiale i vand.

Fordele og ulemper ved nedsænkelige pumper

Den væsentligste forskel mellem brønden og vandbrønden er i dybden af ​​vandhorisonten og rørventilens størrelse. Brønde er bygget med et større kammer, og pumpens diameter begrænser ikke valget. Men i brønden kan der være en mindre strøm af vand, en begrænset produktivitet af enheden.

Vandstanden i brønden varierer efter årstid. For ikke at stramme sandet til pumpen på et niveau på 15 cm til bunden, er det nødvendigt at installere en metalskærm langs brøndens afsnit, hvilket efterlader et hul langs konturen. Under arket vil sandkorn ikke stige, og vandet vil altid være rent.

Overflade- eller nedsænkelige pumper til brønde, hvilket er bedre - er løst under særlige forhold. Ofte vælger du en nedsænkning:

 • udstyr er under vand, kræver ikke påfyldning, klar til arbejde til enhver tid
 • Motoren har vandkøling, den overophedes ikke selv under langvarig drift;
 • muligheden for at installere filtre på sugedysen beskytter betjeningsmekanismen mod tilstopning;
 • brugen af ​​automatisering sikrer tilførsel af vand efter behov uden menneskelig indgriben;
 • blokering af det tørre løb vil sikre sikkerheden ved udstyret.

Jo mere moderne enheden er, jo mere automatiseringskredsløbet og sikkerheden låses i det, desto dyrere er det. Alle dykpumper til brønde er dyrere end overfladepumper. Dette er berettiget, deres levetid er længere, pålideligheden er højere, der kræves ikke noget særligt rum til drift ved nul temperatur. Det lukkede kabinet kan dog ikke repareres hjemme, og der kræves regelmæssig udskiftning af filtre i indløbsrøret.

Rådgivning til specialister i valg af en pumpe til en brønd

Materialer anvendt til fremstilling af pumpehuset er ikke ætsende. Kvalitet plastværker i vand er ikke værre end rustfrit stål.

Det er vigtigt at vælge en nedsænket pumpe til brønden med automatisk styring for at minimere styringen af ​​operationen. Samtidig kan enheden integreres i vandforsyningen og varmesystemet. Automatiseringssystemet vil give et signal til at tænde sminken, hvis niveauet eller trykket i systemet falder.

Ved installation af pumpen er det vigtigt at kende strømmen af ​​vand ind i brøndens modtagekammer. Det er farligt at vælge et niveau under pumpens nedsænkning, apparatet skal altid være under bugten, sænket mindst 30 cm i dybden. Derfor er den bedste nedsænkelige pumpe til en brønd en der giver den nødvendige strømning, hoved og er altid under bugten.

Vælg en cirkulerende eller vibrerende pumpe, alt efter arbejdets art. Normalt vælges der for indgivelse af en nedsænket pumpe, baseret på driftsbetingelser. En billig membran arbejder regelmæssigt og kun om sommeren. Enhedens funktion er ledsaget af støj, vibrationer i kontakt med mineens vægge kan bidrage til ødelæggelsen. Ved bunden af ​​brønden dannes et lag silt. Hvis prisen på en nedsænket pumpe til en brønd ikke er hovedkriteriet, er det bedre at vælge en cirkulationsenhed.

Forkert valgt pumpe kan føre til udseende af kvicksand, hæve bunden, reducere spejlet. Depressurisering fører til udseendet af en oliefilm. Konsekvenserne fjernes med vanskeligheder og med store materielle omkostninger.

Valg af den bedste nedsænkelige pumpe

DAB Divertron 1000-pumpen fungerer i henhold til princippet "put and forget". En enhed erstatter opbevaringstanken, den sælges med indbygget automatisering. Pumpen leverer vand 45 meter vandret, med en produktivitet på 0,6-5,7 m 3 / h. Når du åbner hanen, er hovedet justerbart. Enheden pumper vand med sand, kan dræne pit, hvis det er nødvendigt. Omkostningerne ved enheden er omkring 20 tusind rubler.

Medtag kun udstyr via spændingsregulatoren!

Grundfos 3-45 A tilhører også premiumklassen. Med hjælp er vandforsyningen af ​​et landhus organiseret. Pumpen arbejder i automatisk tilstand, for at hæve vand til anden sal kræver et tankbatteri.

Pumpe DZHILEKS Vandmåleren PROF 55/35 A er halv billigere end de berømte mærker, men den har god funktionalitet. Brug kun pumpen til at hæve væsken. Ordningen med vandforsyning løses af cirkulationspumpen. Dry Run mode er udelukket, float switch er brugt.

Neddykkelig pumpe til at give Aquarius-3 er den bedste løsning. Små produktiviteter kompenseres med lave omkostninger - kun 2 tusinde. Den nedsænkelige pumpe arbejder i 2 timer, så tager det 15 minutter at hvile. For at fylde tanken til vandingsanlæg bruges der oftere end andre maskiner. Dens værdighed er ultra høj pålidelighed. Fungerer uden reparation op til 8 år.

Hvilken er bedre end en nedsænket pumpe til en brønd? Typer, modeller, anmeldelser

Der er mange varianter af pumper til salg i dag. Apparater af denne type kan have et andet design og formål. Indenlandske og udenlandske producenter fremstiller pumper beregnet til vandindvinding fra naturlige eller kunstige vandlegemer, smalle brønde og selvfølgelig brønde. I sidstnævnte tilfælde kan både overflade og nedsænket modeller anvendes. Dybbrøndspumper i sammenligning med konventionelle pumper har mange ubestridelige fordele.

Hvorfor vælge en nedsænket model

Fordelene ved pumper af denne type kan tilskrives i første omgang:

Brugervenlighed. For at et sådant aggregat skal arbejde, skal det simpelthen tændes. Da det er placeret på en dybde, er det ikke nødvendigt at fylde det med vand, i modsætning til overfladen en.

Lang levetid. Under drift vaskes motoren af ​​en sådan pumpe konstant med koldt vand. Derfor overophedes det aldrig.

Muligheden for at bruge det maksimale mulige rent vand i huset. Til pumper af denne type kræves der specielle filtre for at opbevare snavs.

Til manglerne af udstyr af denne sort kan kun tilskrives en del kompleksitet af reparation. Da du ikke kan tillade vand at komme ind i de levende dele, er det på ingen måde muligt, nedsænkelige pumper produceres i et lukket kabinet, hvilket er temmelig vanskeligt at adskille. Et minus udstyr af denne type er også behovet for periodisk udskiftning af rengøringsfiltre.

Fra ejerne af forstadsområder kan du ofte høre spørgsmålet om, hvad der er bedre end en nedsænket pumpe til en brønd. I øjeblikket på salg er det muligt at møde udstyret af denne type flere grundgrupper:

De mest populære er de to første sorter. Det er de vibrerende og centrifugale nedsænkbare modeller, der oftest ses i brønde i de indenlandske sommerboere.

Brøndspumper af denne type fremstilles af industrielle virksomheder for ganske lang tid siden. I sovjetiske tider brugte ejerne af sommerhuse ofte sådant udstyr til vanding af senge og have træer. Under drift vibrerer vibrationsmodellerne meget stærkt og vibrerer. Dermed deres navn. Fordelene ved sådant udstyr er primært pålidelighed. Fordelen ved disse modeller er også, at dacha dwellers mener, at de kan bruges selv i brønde, der ikke er blevet rengjort i lang tid. Til det forøgede indhold af partikler af sand, ler osv. I vandet er de helt ufølsomme.

Ulempen ved denne type udstyr udover støj i arbejdet er, at når den anvendes, bliver kilden hurtigt siltet. Når pumpen vibrerer, stiger grumlen. En del af enheden kan køre gennem sig selv. Men meget store partikler forsinkes med sit filter og sætter sig til bunden. Som et resultat dannes der mudder. Derfor, hvis du beslutter dig for at købe en vibrerende pumpe, være forberedt på at rense brønden ganske ofte.

Denne type udstyr for øjeblikket nyder sommerens beboere og ejere af landhuse de mest populære. De tjener sådanne pumper i meget lang tid og har samtidig god præstation. I modsætning til vibrationer gør de ikke støj under drift og må ikke optage mudder. Vand disse modeller tjener meget glat og jævnt.

Nogle af ulemperne ved sådant udstyr som en centrifugal nedsænket pumpe er, at den ikke kan bruges til pumpning af forurenet vand. Også til minuserne af sådanne modeller er ikke for stærkt pres.

Vortex nedsænkelige pumper: Fordele og ulemper

Modeller af denne gruppe pumper vand på grund af tilstedeværelsen i deres design af et specielt hjul med knive. Deres største fordel er, at i sammenligning med centrifugalpumper giver de meget større tryk (tre til ni gange). Men desværre er det ifølge mange sommeren beboere, at forekomsten af ​​forurenende stoffer i vandet er meget følsomme. I denne henseende er hvirvelpumperne ringere endda til centrifugalpumperne. Dette forklarer deres ikke særlig høj popularitet blandt ejerne af forstæder. Hvis en sådan pumpe stadig kan installeres i en drikkebrønd, vil den ikke fungere i lang tid i en kunstig dam eller en konventionel kopank. Det er umuligt at anvende modeller af denne type til at pumpe vand fra for dybe kilder.

Som allerede nævnt er disse ikke meget populære pumper til brønde. Neddykkeligt (hvilket er bedre for udstyrsmuligheden i dette eller det tilfælde at selvfølgelig løse ejerne af forstæderne), skruenheden har en betydelig ulempe, der væsentligt reducerer dens popularitet. Faktum er, at de bevægelige elementer i sådanne pumper har et stort antal kontaktpunkter. Som følge heraf slides de meget hurtigt ud. Og derfor kræver en sådan pumpe hyppige reparationer. Udstyr af denne type anvendes normalt til pumpning af ikke vand, men forskellige typer af viskøse væsker.

At spørge om den bedste nedsænkelige pumpe til en brønd, bør også bestemme de specifikke parametre for dette udstyr. Ved at vælge den mest egnede model skal du blandt andet være opmærksom på følgende egenskaber:

Performance. Selvfølgelig skal enhver nedsænket pumpe først og fremmest give et landhus og grønne plantager med vand. Når man vælger dette udstyr, skal man tage højde for det faktum, at der for hver person, der bor i huset, skal være ca. 200 liter vand om dagen, og der er behov for vanding af en kvadratmeter senge ca. 5 liter.

Hoved. Hvordan man vælger en pumpe til en brønd på dette grundlag er ikke for kompliceret. Designhovedet kan bestemmes med følgende formel: Hcalc = (B + K) x 1,15, hvor B er højden af ​​huset, K er minimumtrykskarakteristikken (for bygninger med en højde på mindre end to etager er lig med seks meter), 1,15 er koefficienten for mulige tab. For at beregne det egentlige hoved anvendes følgende formel: Harbejder = Hanslået + Z + L, hvor Z er det dynamiske niveau af brønden, er L den samlede længde af rørledningen. Det resulterende tal skal afrundes til en større værdi.

Har du brug for automatisk nedsænket pumpe

For at vandet er haven velegnet og en normal pumpe, tænd og sluk, som du har brug for manuelt. For at sikre, at vandet i et boligkvarter er bedre at købe en model med automatisering. Sådant udstyr er i stand til at tænde og slukke selv efter behov. Hovedelementerne i automationssystemet er relæet og et manometer. Den første overvåger vandtryksniveauet i elnettet. Når husejere åbner hanen, falder den, og relæet tænder pumpen. Relæet kan også overvåge vandstanden i selve brønden. Hvis den falder under et forudindstillet niveau, lukker pumpen ned. Dette forhindrer skade på udstyr. En trykmåler er nødvendig for, at ejeren af ​​enheden skal kunne få oplysninger om de ændringer, der finder sted i vandforsyningssystemet.

Således, hvis noget kan gøre brugen af ​​pumpen så bekvem som muligt, er det automatiseringen. For en brønd såvel som for en brønd er det værd at vælge denne type udstyr. Men det skal også tages i betragtning, at aggregaterne med en sådan tilsætning er noget dyrere end konventionelle. Hvis du vil, kan du købe en pumpe, der oprindeligt er udstyret med automatisering, eller købe sidstnævnte separat.

Lad os nu finde ud af, hvad der er bedre end en nedsænket pumpe til en brønd i forhold til producenten. På det russiske marked præsenteres sådant udstyr af de mest forskellige mærker. De fleste af disse modeller er pålidelige og har en lang levetid. Men de mest populære mærker for ejere af forstæder er pumper:

Kommentarer om modeller «Dzheleks Vodomet»

Dette er måske den mest almindelige pumpe i øjeblikket til brønde. Neddykkeligt (hvilket er bedre - "Vodermet" eller et andet mærke - dette spørgsmål er ikke engang for mange sommerboere) Enheden af ​​denne producent er pålidelig og har en lang levetid. Modellerne produceret af dette firma står meget billigere end importerede analoger. Ifølge ydelsen og varigheden af ​​tjenesten, der dømmes efter forbrugernes reaktioner, er de praktisk talt dårligere end europæiske enheder. Derudover er pumperne "Vodometraka"; Mindre følsomme for spændingsudsving end importerede modeller. Forbrugerne betragter servicevarigheden af ​​aggregaterne af dette mærke til også at være deres vedligeholdelighed. Nogle ejere af forstadsområder reparerer dem selv med egne hænder.

Disse er også meget populære pumper til brønde. Neddykkelige (som er bedre, anmeldelser fra mange sommer beboere er entydige) enhed "Aquarius9raquo; deres ejere er yderst sjældne. Modellerne af dette mærke er produceret i Ukraine. Deres vigtigste fordele er ejerne af sommerboliger og huse betragter ufølsomhed overfor forurenet vand og et lang levetid. Modellerne "Aquarius" står næsten to gange billigere end udenlandske analoger og bryder ikke ned og har god ydeevne.

Den største ulempe ved denne producents udstyr, forbrugerne betragter kun en hel del vægt (enhederne er ikke for nemme at installere). I dette tilfælde komplet med pumper "Aquarius9raquo; der er ekstremt upålidelige kabler. Mange ejere af denne teknologi udtrykker ønske til producenten om at erstatte "dette spinkle reb" med noget mere imponerende.

Udtalelse fra forbrugerne om modellerne "Baby9raquo;

Pumper fra denne producent fortjente gode anmeldelser, først og fremmest er det til sommerboere engageret i voksende grøntsager og frugter. Modeller af "Baby9raquo; fordi de kaldes at de har små dimensioner og magt. Det pres, de giver, er heller ikke for stærkt. Mange ejere af forstæder mener, at de til vanding er perfekte, men for at udstyre vandforsyningssystemet i hjemmet er det bedre at vælge udstyr mere effektivt. Til de absolutte fordele ved modellerne af dette mærke, alle uden undtagelse, indrømmer sommerbeboere en billig pris. Prisen på sådanne produkter overstiger sjældent 2500 r.

Af alle de importerede mærker på det russiske marked er dette måske den mest populære. Det producerer Grundfos pumper med samme navn, hvis fabrikker opererer i mange lande i verden. De vigtigste fordele ved disse modeller er ufølsomhed overfor forurenet vand, meget let vægt og tilgængeligheden af ​​et bekvemt håndtag. Også ejerne af forstæderne roser pumperne af dette mærke for, at de er udstyret med en meget lang ledning (10 meter). Pumpen med automatisering til brønden Grundfos dømmer derfor efter svarene fra ejerne af forstæder, kan blive udstyr, der simpelthen er uerstatteligt. Modellerne fra denne producent er mere værd end de indenlandske, men de betragtes som stadig bedre.

Udstyret af dette mærke er heller ikke meget stort. Ligesom aggregaterne af "Baby9raquo ;, Den største popularitet fortjener disse pumper fra ejerne af køkkenhaver og haver. Sommerbeboere taler om dem som pålidelige nok. Mange mennesker køber pumper "Spring 9raquo; ud over det grundlæggende kraftfulde udstyr og brug kun fra tid til anden. For eksempel er denne nedsænkelige udgave af brøndudstyr ifølge ejerne af forstæder områder fremragende, herunder til pumpning af en ny brønd, periodisk rengøring af tanken mv.

Modeller "Pedrollo9raquo; - også en meget god mulighed for sådant udstyr som pumper til brønde (nedsænket). Det er bedre, billedet kan ikke bestemmes, men det er stadig muligt at forestille sig billedet af denne italienske model nedenfor, da dens popularitet virkelig er vokset i det seneste. Stående pumper fra denne producent er ret dyre. Modellerne af dette mærke anses imidlertid for sommerboere og mere kvalitative end indenlandske. At dømme efter anmeldelser fra ejerne af landhuse og endda specialister involveret i udstyr og vedligeholdelse af brønde og brønde, er dette næsten det bedste mærke i dag. Blandt fordelene ved Pedrollo pumper er blandt andet en meget lang levetid og god præstation. Den eneste ulempe ved sådanne modeller er, at ejere af landehuse betragter deres høje omkostninger.

Så vi håber, at vi besvarede artiklens hovedspørgsmål: Hvad er den bedste nedsænkelige pumpe til en brønd? For forurenet vand er det værd at købe en vibrationsmodel. I en meget ren brønd er det bedre at placere en centrifugalbrønd. Pumpens egenskaber bestemmes af familiens behov i vand, og mærket vælges højst i overensstemmelse med egne økonomiske muligheder.

Sådan vælges en brøndpumpe

For vandforsyning til huset eller vanding stedet bruger ofte en brønd. Hvis før de kunne klare sig med en krave og en spand selv i et privat hus, og i dag selv på en dacha passer denne mulighed ikke. Når alt kommer til alt kan du få bekvemmeligheden af ​​det moderne niveau ved at installere en pumpe til brønden. For at systemet skal kunne fungere korrekt, skal udstyret vælges korrekt. Intet super kompliceret i dette, men du skal vide et par ting.

Typer af pumper og deres anvendelse til brønde

Ved monteringsmetoden er pumperne overflade og nedsænkelige, i henhold til driftsprincippet er de centrifugale og vibrerende. Både i nedsænkelige og i overflade er der modeller af begge typer. Så generelt får vi fire typer udstyr. For at vælge den rigtige pumpe til brønden er det nødvendigt at forstå de svage og stærke sider af hver type af dette udstyr.

Overfladepumpe er attraktiv for nem installation og mobilitet. Udstyret selv er på overfladen, og kun slangen sænkes ned i brønden. Et andet punkt - en lille omkostning, som skyldes det faktum, at der ikke er behov for at gøre kroppen forseglet.

Overfladepumpe til brønden er meget nem at tilslutte

På trods af alle fordele er det muligt at bruge overflade modeller til en lav grund. Den maksimale dybde er 8 meter, men det er mindre ønskeligt. Dette er hovedbegrænsningen og deres vigtigste minus. Det andet negative punkt - en lav effektivitet - ikke mere end 25%. Dette er den laveste sats blandt alle pumper.

Hvorfor ikke lave mere kraftfuldt udstyr af denne type? På grund af arbejdcyklens art er væsken, der opstår fra en stor dybde, mættet med luftbobler (et fænomen kaldet kavitation). Hvis der kommer vand med mange luftbobler ind i arbejdselementet, vil det brænde ud.

Problemet kan omgåes ved hjælp af en ejektor, som er indbygget i rørledningen, sænket ned i brønden. Dybden med hvilke overflader med en ejektor kan pumpe vand er meget større - op til 15 meter, men effektiviteten er endnu mindre - omkring 15%, hvilket betyder at elregninger vil være store.

Sænkelige pumper til en brønd i bedste fald har en effektivitet på ca. 45% i gennemsnit - ca. 35%. Fra navnet står det klart, at de er i vandkolonnen. Dette er det største problem - det skal være godt sikret, og derefter gennem brøndens væg for at bringe motorvejen ind i huset.

Monter dykpumpe til brønden, sædvanligvis ved hjælp af en kæde eller et stærkt kabel (optimalt - fra rustfrit stål). De klamrer sig til et særligt øre i den øverste del af kroppen, den frie ende er viklet på porten, som den, for hvilken buckets blev hævet. Med denne enhed skal du om nødvendigt hæve udstyret til overfladen.

Fremgangsmåde til montering af en nedsænket pumpe i en brønd

Det er lige så vigtigt at vælge placeringen af ​​dykpumpen i brønden. Det er nødvendigt at gøre så til bunden, at der ikke var mindre end meter (ellers kan sand og silt få). Samtidig er det nødvendigt, at over kroppen er der et tilstrækkeligt lag vand (se instruktionerne i manualen, forskellige modeller har forskellige krav). Hvis højden af ​​vandkolonnen i brønden er lille, kan dette være et problem. Selv om der er modeller, der tillader vandret installation i brønden (for eksempel Aquario ASP).

Nogle forklaringer til bordet. Modeller med forskellige egenskaber er meget større end dem, der præsenteres i tabellen. Her er kun få få tilgængelige, så du kan se et omtrentligt udvalg af priser og egenskaber. I beskrivelsen for brøndspumper står Aquarius i parentes modelindekset, hvilket angiver højden af ​​elevatoren med samme produktivitet. Pumper "Malysh" i indekset af længden af ​​ledningen med andre ensartede egenskaber.

I en vibrerende pumpe til en brønd pumpes vand ved hjælp af en membran eller et stempel. De skaber skiftevis et vakuum, som følge af, at vand suges ind, tryk derefter på, skub det ind i udløbsrøret. En sådan arbejdscyklus skaber en ganske mærkbar vibration, fordi sådanne enheder kaldes vibrationsløse. Vibrationspumper kan være eksterne eller nedsænkelige. Sænkbare vibratorer virker mere støjsvage - vandmuffler støjen, eksterne - støjende enheder.

Strukturen af ​​den vibrerende pumpe

Vibratsionnik - en simpel anordning, lave omkostninger, har en lille størrelse og lav vægt, takket være det, der er meget mobil (vægt - flere kilo) og kan bruges til at pumpe små mængder - selv i en tønde det ned, bare huske at slukke for tiden. Alt dette er sandt, men der er mange ulemper:

 • Vibration påvirker holdbarheden negativt, levetiden er lille.
 • Krav til strømforsyningens kvalitet. Når spændingen falder til 160 V, falder ydeevnen med en faktor 2, med stigende effekt stiger, men ikke så meget. Hyppige gynger fører til accelereret slid, så i et par til den vibrerende pumpe til brønden, køb en stabilisator, du kan være den nemmeste, på relæet.
 • Tålmodigt tolererer tilstedeværelsen af ​​sand og andet affald i det pumpede vand. Designet er sådan, at du ikke kan sætte filtre ved indgangen, og tilstedeværelsen af ​​slibende partikler (sandkorn) gør hurtigt stempelet eller membranen ubrugelig. Derfor kan sådanne filtre ikke anvendes på sandet jord.

Dette er officielle data. Og uformel fra erfaringerne med udnyttelse siger de, at sådanne pumper skal ændres ofte - de brænder hurtigt ud. Så denne type er god som en midlertidig løsning - til periodisk brug i landet. For garanteret vandforsyning af et hus med permanent bopæl er det bedre at tage centrifugal modeller.

I disse enheder opstår pumpning af vand på grund af bevægelsen af ​​knive monteret på impellerens centrale aksel. De er i pumpens arbejdskammer. Dette kammer er fyldt med vand. Når bladene roterer i midten, skabes der et reduceret tryk langs kanterne - øget tryk. Denne forskel gør vandet flytte.

Det er centrifugalpumpen til den brønd, der købes oftere. Det er mindre følsomt for forekomsten af ​​sand i vandet, det har mere dybder. Af det negative - en højere pris, men levetiden er meget længere.

Ved tilrettelæggelsen vandet fra brønden, mange vand fra pumpen pumpes ind i trykakkumulatoren (lagertank), og derfra er det allerede leveres til udtagspunktet - kraner teknik. De sætter et sådant drev på loftet. Han har brug for at løse to problemer på én gang:

 • Forøg pumpens levetid. Hvis vandforsyningssystemet er bygget uden en hydraulisk akkumulator, tændes pumpen, når der kommer et tryk i huset, der er aktiveret husholdningsapparater, der kræver vand. Ofte er sådanne indeslutninger kun for et sekund eller to, og hver opstart er en minus til levetiden. Hvis der er en lagerkapacitet, kommer der en lille strøm fra den. Vandniveauet styres af flydemekanismen. Det tændes kun pumpen, når vandstanden i tanken når det kritiske niveau (indstillet under installationen).
 • Forøg levetiden for hele vandforsyningssystemet, herunder husholdningsapparater, der er forbundet med det. Sagen er, at hver inddragelse af pumpen er et hydrochok. Da antallet af indeslutninger pr. Dag er hundreder, reduceres levetiden for udstyret i systemet betydeligt. I nærværelse af en hydraulisk akkumulator er alle hydrauliske angreb fra de interne ledninger og husholdningsapparater afskåret - de slukker af tykkelsen af ​​vandet i akkumulatoren.

Ordningen med vandforsyning af huset fra brønden med en pumpe og akkumulator

Så lagerkapaciteten i vandrøret er en nyttig ting. Hvor meget skal akkumulatoren være? Det afhænger af strømningshastigheden (hvordan man tæller beskrive nedenfor), og sat på 25 liter og 150 liter, men jo større margen, jo bedre - vil mindre pumpe tændes. Som en ekstra bonus for at installere en opbevaringstank - noget vandforsyning i tilfælde af eltab.

Udvælgelse efter tekniske egenskaber

Bestem hvilken type pumpe til brønden du vil installere - dette er en mindre del af opgaven. Derefter skal du vælge en producent og derefter - for at finde en passende model, der kan levere vand i den rigtige mængde med det krævede tryk. Dette er de to hovedkarakteristika ved valget af en pumpe til en produktivitet og et godt tryk.

Den nødvendige kapacitet af pumpen for et godt (normalt betegnet Q, målt i l / s eller L / h, i det mindste i kubikmeter / time) beregnes ud fra sammensætningen systemet. Det har et antal kraner, toilet, bidet, husholdningsapparater med vandforbrug. Det betragtes som vandstrømmen for alle disse forbrugere (normalt - i liter pr. Sekund). Strømmen kan tages i gennemsnit 0,2 l / s pr. Punkt og kan findes i bordet.

Vandforbrug til forskellige sanitære enheder

For at tilføje til denne figur er bestanden "just in case" ikke nødvendig. I beregningen og dermed lagt mere end to gange forsyning: Situationen, hvor alle forbrugspunkter er inkluderet, bliver næsten elimineret. Maksimumet på dig kan samtidigt arbejde halvdelen af ​​forbrugerne, og selv da et par sekunder, men faktisk - samtidig med endnu færre punkter. Så bestanden er rigtig stor, og det er ikke nødvendigt at øge det.

Pumpehovedet (angivet ved bogstavet H, målt i meter) er det beløb, hvormed det kan hæve vand. Når du vælger en pumpe til en brønd, skal du vide:

 • Dybden, hvorfra vandet vil stige (dybden af ​​brønden).
 • Stig til det højeste forbrugssted. Hvis der er en hydroakkumulator, er det dens højde, hvis ikke, er det normalt den højest placerede bruser i huset.
 • Hejsens samlede højde (Hgeo) betragtes som summen af ​​dybden af ​​brønden og det niveau, hvor det højeste punkt af vandet er placeret.
 • Afstanden til hvilken vand skal overføres (L) vandret, herunder højden til det højeste punkt.

Den nøjagtige beregningsformel er kompleks, så det er normalt en forenklet version, når man vælger en pumpe til en brønd. En af dem er på billedet.

Formel til beregning af pumpehovedet

Af den viste figur og pumpehovedet vælges til brønden.

Valg af model ved hjælp af grafiske egenskaber

Når du har besluttet på hovedet og præstationen, skal du vælge en model. Dette gøres på graferne, der viser de tekniske egenskaber (i billedet nedenfor).

Eksempel på grafiske egenskaber ved pumper

Lignende grafikker findes i de tekniske specifikationer. Du vil finde på koordinatakserne er de værdier, som du tidligere beregnet til at finde skæringspunktet af flyet. Det skal være placeret i midten af ​​diagrammet (i figuren dette felt er farvet grå til grå), så pumpen vil fungere i normal tilstand, der sikrer dens lange levetid. Hvad hvis punktet er uden for den krævede zone? Søg efter en anden model, denne er ikke egnet til din sag.

Pointen blev fundet, den ramte midten af ​​forestillingen. Så den nærmeste graf til punktet - dette er og vil være din pumpe model (de er underskrevet). Hvad hvis flere modeller passer til samme tid? Dette sker, hvis punktet er omtrent midt i graferne. Tag en, hvis egenskaber er over det punkt.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger en pumpe til en brønd

Ud over tekniske parametre og pumpe type skal du være opmærksom på en række yderligere parametre:

 • Meget ønskelig beskyttelse mod tomgang. Dette er situationen, når pumpen kører, men der er ikke noget vand. Sådanne øjeblikke fører ofte til brud, nogle gange bliver hovedet værre, luft suges ind osv. I dette tilfælde er det nødvendigt at tage pumpen til servicecenteret, måske kan den genoplives.
 • Tilstedeværelsen eller muligheden for yderligere udstyr med en flydesensor (det kaldes også en "frosk"). Det er en lille hermetisk forseglet pære fastgjort til kroppen med et stykke kabel. Sensoren flyder i vandet. Når den falder under et bestemt mærke, lukker pumpen ned. Det tænder, når sensoren står op (hvis kranerne stadig er åbne). På den måde er en yderligere fordel ved ordningen med akkumulatoren - når beskyttelsen af ​​pumpen ikke behøver at vente på aktiveringen, vil du bruge vandet i tanken. Du bemærker ikke engang pumpens ture.

En version af systemet med en nedsænket pumpe til en brønd

Valget af en pumpe til en brønd på dette kan betragtes som komplet. Det er ikke en nem opgave, men vi skal holde styr på alle disse øjeblikke. Så vil udstyret køre i lang tid og uden problemer.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

76 − 68 =