Single-pipe varmesystem af en to-etagers hus ordning

Hvad er et enkeltrørsvarmesystem i et to-etagers hus: ordningen og funktionerne

Installation af et varmesystem i et enkelt-etagers private hus, som hovedregel, giver ikke spørgsmål og er let udført af sig selv. Og det er meget sværere at lave en kompetent ordning for et rørledningssystem til et to-etagers hus. En fælles løsning er et one-pipe varmesystem med tvungen eller naturlig kølevæske cirkulation.

Det største problem med at installere et varmesystem er behovet for at levere kølevæsken til anden etage af bygningen. Og den største fordel ved enkeltrør netværk er deres enkelhed og billig installation. Uanset ledningsmetoden - øvre eller nedre - giver de dig mulighed for at spare betydeligt på materialer og komponenter, hvilket reducerer rørledningens samlede længde. Om nødvendigt kan forskellige typer varmesystemer kombineres med hinanden og derved øge effektiviteten af ​​deres drift.

Ordningen med et enkeltrørsystem er meget simpelt. Fra kedlen går et rør til hvilket radiatorerne er tilsluttet. Passerer gennem alle varmeledningselementer, røret vender tilbage til varmeenheden. Som et resultat passerer kølevæsken gennem en lukket cirkel og gentager denne cyklus gang for gang.

Det særlige af enkeltrørskredsløb er forskellen i kølemidlets temperatur i forskellige dele af netværket. Når du forlader kedlen, har vandet en maksimal temperatur. Når den passerer gennem det lukkede kredsløb, køles det gradvist ned og giver varmen til hver af de installerede radiatorer. De giver igen det til lokalernes luftrum.

Princippet om drift af et sådant system bestemmer dets tekniske egenskaber:

 • Netværket kan have et strengt defineret antal radiatorer.
 • Systemet kan ikke skaleres og ændres under drift.
 • Radiatorer placeret længere fra kedlen, varme mindre og som følge heraf varme værelset værre.
 • Ordningen er ikke egnet til store boliger med et stort antal opvarmede værelser.

Disse egenskaber bestemmer ulemperne ved enkeltrørssystemer, såvel som begrænsninger i deres anvendelse. På den anden side, hvis korrekt montere fjernvarmenettet i en to-etagers privat hus og afhente den effektive varmeanlæg, kan give komfort, komfort, optimalt klima og gunstige for menneskelig temperatur.

Single-pipe systemer har plusser, som bestemmer deres popularitet. Den vigtigste fordel er den billige installation på grund af reduktionen i antallet af rør og tid.

Vigtigt! Denne ordning er egnet til huse af forskellige etager og med forskellige layouter. Uanset de arkitektoniske egenskaber i huset, vil det fuldt dække alle værelser.

Ved installation er det meningen at lægge en liggestol i en kobling af et gulv. For systemer af typen "varm gulv" er et enkeltrørskreds et ideelt valg. Rørledning kan også udføres på gulvfladen. I dette tilfælde er det nødvendigt, at loungen passerer så lavt som muligt.

Naturlig og tvungen omsætning

Single-pipe systemer kan installeres med naturlig eller tvungen cirkulation af kølevæsken. Ordningen vælges altid ud fra bygningens opbygning og arkitektoniske karakteristika. For 1-etagers huse foretrækkes naturlig cirkulation af vand. Denne ordning er egnet til to-etagers private huse. Vi behøver kun at tage hensyn til bygningens planlægningsfunktioner.

Effektiviteten af ​​varmesystemet bestemmes af ekspansionsbeholderens korrekte placering. I single-story huse er det ofte nødvendigt at tage det ud til loftsrum, der er fyldt med dets frysning i de kolde måneder af vinteren. I en to-etagers bygning forsvinder dette problem af sig selv. Ekspansionstanken kan placeres overalt på anden sal. Dette arrangement sikrer den nødvendige udledning af kølevæsken.

Systemer med naturlig cirkulation er oftest monteret med en øvre ledningsføring, når kølevæsken kommer ind i radiatorerne ovenfra. Den største fordel ved denne metode er den maksimale ensartede opvarmning af varmeanordningerne. For at sikre gravitationsbevægelsen af ​​vand i rørene lægges de under en gradient på 3-5 grader. Rørene vælges på en sådan måde, at når returlinien tilføres kedlen, øges deres diameter. Resultatet er et effektivt, brugervenligt og pålideligt system.

På trods af fordelene ved et system med naturlig cirkulation i to-etages bygninger er der ikke monteret meget ofte. Den væsentligste årsag til dette - begrænsningerne på lokalområdet, hvor du kan oprette sådan kommunikation. Kølevæskens tryk, der naturligt bevæger sig gennem rørene, er nok til at opvarme huset ikke mere end 130 kvadratmeter. meter. Bygningens etage betyder ikke noget. Negativ indvirkning på arbejdet og en betydelig delta-temperatur i forsyningsrøret og retur.

One-pipe system med tvungen cirkulation er mere effektiv. Det er bedre at bruge en ordning, hvor to grene forlader kedlen - en til hver etage. Ved brug af denne forbindelse er det nødvendigt at installere en stopventil ved rørets indløb.

Systemets funktion er som følger. Varmebæreren forlader kedlen gennem tilførselsrøret og afviger langs to grene. På hver gren er der radiatorer, opvarmet ved passage af varmt vand. Så kommer kølevæsken ind i et enkelt returrør, hvilket fører til kedlen. Installationen af ​​afstengningsventilen gør det muligt at opvarme ikke hele rummet, men kun halvdelen af ​​det, fordi en gren let kan afbrydes, hvis det er nødvendigt.

Men sådan en løsning er flygtig, og i tilfælde af strømafbrydelse forbliver huset uden varme. Cirkulationspumpen stopper trods alt sit arbejde.

En af de vigtige ulemper ved enkeltrørssystemer er den ujævne opvarmning af værelserne. For at reducere konsekvenserne af denne mangel er det muligt at installere radiatorer med en bypass-linje. Hvis der ikke er en sådan mulighed, er der en anden metode til at øge ensartetheden af ​​opvarmningsinstallerede batterier med forskellig varmeudgang. I praksis ser det sådan ud: Jo længere radiatoren er fra kedlen, jo flere sektioner skal der være.

Bypass - en teknikanordning, der giver dig mulighed for at regulere vandstrømmen til forskellige elementer. Faktisk er det en almindelig jumper, der er installeret mellem forsyningen og bagsiden af ​​batteriet. En by-pass er lavet af en lille rørlængde, hvis diameter er mindre end rørledningens diameter med en måler.

Bypass giver dig mulighed for at vende tilbage til stigrøret eller loungeren den overskydende varmebærer, som er kommet ind i batteriet. Mængden af ​​kølemiddel i radiatorerne kan indstilles manuelt eller automatisk. Bypass installation har en yderligere fordel. Systemet bliver reparerbart, selvom det er i funktionsdygtig stand. Bypass-linjen tillader reparation af individuelle varmesystemkomponenter uden fuldstændig dræning af systemet.

I enkeltrørsnet med tvungen cirkulation er en bypass ekstremt nødvendig. Sådanne kommunikationer er flygtige, og når de slukker, stopper de simpelthen med at fungere. I sådanne situationer kan bypassen afbryde vandforsyningen til pumpesystemet. Du kan gøre dette manuelt eller ved hjælp af automatisering. Efter sådanne enkle manipulationer begynder systemet at fungere som en traditionel - i den naturlige cirkulationstilstand.

Enkeltrørvarmesystemer kan betragtes som forældede. I moderne hjem er de mindre og mindre monteret, men det betyder ikke, at de er helt væk. I småhuse giver installationen af ​​et enkeltrørsnet mulighed for at løse to vigtige opgaver - for at sikre effektiviteten af ​​kommunikationen og samtidig reducere omkostningerne ved deres arrangement. Single-pipe systemer med bypass er effektive og pålidelige, derfor har de ret til livet. For to-etagers huse er sådanne ordninger også et godt valg.

Ordning om enkeltrør opvarmning af et privat hus af lukket type på eksempler

Enkeltrørvarmesystem i et etagers hus har et stort antal fordele, som ejerne af private huse er værdsat af:

 • systemets økonomi og billig installation;
 • enkel installation og drift
 • muligheden for at udføre rørledningen på et hvilket som helst ønsket niveau
 • muligheden for anvendelse i enkelt-etagers og to-etagers huse (læs også: "Opsættelsen af ​​opvarmning af et etagers hus - eksempler på systemet").

Korrekt indstilling af radiatorer i kombination med et korrekt installeret rørsystem gør det muligt at opvarme hele huset maksimalt effektivt.

Sådan fremstilles et enkeltrørvarmesystem: en enhed og elementer

Systemet består af følgende elementer: kedel, hovedrørledning, radiatorer, ekspansionstank, pumper eller pumper, der giver overførsel af kølevæsken. Desuden indebærer en lukket sløjfe muligheden for naturlig cirkulation. I dette tilfælde vandet bevæger sig ved forskellen i densitet med temperaturændringer: det opvarmede vand forskydes i alvorlig koldtvandssystemet, fordi der kommer ind i stigrøret.

Ved tvungen cirkulation anvendes en pumpe, der er placeret på bagsiden af ​​kredsløbet, umiddelbart før kedlen indføres. En sådan pumpe genererer det nødvendige tryk for at bevæge fluidet med en forudbestemt hastighed. Anvendelsen af ​​cirkulationspumpen indebærer også dannelsen af ​​en hældning af rørledningen, men i dette tilfælde kan den reduceres til 0,5-1 grad.

At vandet ikke stagnerer i systemet i fravær af elektricitet, i kombinerede systemer eller systemer med tvungen cirkulation booster installeret kollektor, hvilket rejser væsken til en vis højde. Typisk er den øvre manifold er bindingspunktet af ekspansionstanken, som gør det muligt at justere trykket i systemet og kan forhindre brud røret hvis for meget udvidelse af væsken.

Ordningen med enkeltrør opvarmning af et privat hus sørger for tilstedeværelsen af ​​lukkede ekspansionstanke, som ikke tillader varmebæreren at kontakte luften. Denne tank er udstyret med en indbygget membran, der på den ene side presses med luft, og på den anden side - med et kølemiddel. Installation af sådanne enheder er mulig på nogen del af systemet.

Udvidelsestanke af den åbne type er meget mere bekvem at bruge, men meget krævende på installationsstedet. Således, at installere en sådan anordning er kun mulig på det højeste punkt af varmesystemet, og adgangen af ​​luft til kølemiddel kan føre til for tidlig svigt, fordi i dette tilfælde vil systemet blive udsat for den korroderende påvirkning. Før installation er det nødvendigt at beregne enkeltrørvarmesystemet.

 1. Varmekedel.
 2. Oversamler, udstyret med en gren til ekspansionsbeholderen.
 3. Rørledning installeret med hældning. Det er obligatorisk at gennemføre kredsløbet i boligkvarteret.
 4. Varmeelementer.
 5. Cirkulationspumpe.

Single-pipe opvarmning skema til et privat hus: tilslutningsmuligheder

Der er to ordninger til installation af radiatorer: en simpel og "Leningradka."

Leningrad-systemet til opvarmning af et privat hus adskiller sig fra en simpel ordning til det bedre. På begge sider af radiatoren er der monteret kraner, som giver dig mulighed for at slukke for radiatorerne en efter en (mere: "Opvarmning Leningrad: scheme"). Bypass bypass er installeret bypass, udstyret med en speciel kran, som gør det muligt for kølevæsken at strømme direkte ind i radiatoren. Denne ordning har meget bedre egenskaber, men installationen koster mere.

Materialer til et enkeltrørsvarmesystem

Et lukket one-pipe varmesystem sørger for tilstedeværelsen af ​​følgende elementer:

 • en varmekedel;
 • ekspansionstank;
 • pumpe;
 • Hovedrør med diametre på 25 mm og radiatorrør med en diameter på 20 mm;
 • fittings til tilslutning af rørledning og radiatorer;
 • de tilsvarende radiatorer. Beregning af passende versioner af radiatorer skal udføres inden installationen af ​​systemet;
 • Mayevsky kraner, som tillader luften at blive udluftet fra hver radiator.

Derudover skal du installere "Leningradka", du har brug for to overheadkraner til radiatorer og en til alle bypass-linjer. Læs også: "Opvarmning af Leningradka i et to-etagers hus."

Ordren for udførelsen af ​​installationen virker

 1. For det første installeres en kedel på et egnet og udstyret sted. Ofte installerer og forbinder specialkedler kedler.
 2. Installationen af ​​hovedrørledningen med alle de relevante filialer pågår. Under installationen af ​​systemet skal du huske behovet for at lave en skråning.
 3. Nu kan du installere pumpen. Det forbinder til selve røret og til elnettet. Det er meget vigtigt at overholde hovedkravet: pumpen skal være på kredsløbets kontur, da designet ikke giver mulighed for drift med høj temperatur.
 4. På dette stadium kan du montere ekspansionsbeholderen. Installationsstedet afhænger af den valgte enheds type.
 5. Efter de foregående trin kan du gøre installationen af ​​radiatorer. De er monteret på forudberegnede steder ved hjælp af parenteser. Ved installation af radiatorer er det vigtigt at overholde de krav, som producenten af ​​disse enheder har fremlagt.
 6. Det er nu muligt at forbinde radiatorer. Når dette trin er gennemført, monteres alle kraner og stik, som påvirker driften af ​​systemet.
 7. Nu er systemet trykket med trykluft. Efter at have gennemført denne procedure kan systemet fyldes med et kølemiddel (mere detaljeret: "Sådan fylder du det lukkede varmesystem"). Dette er det sidste trin i installationen, hvorefter processen med opsætning og justering af systemet begynder.

Eksempel på en ordning til opvarmning af et enkelt hus på video med enkeltrør:

Single-pipe varmesystem af et to-etagers privat hus

En obligatorisk tilstand af komfort for hvert hus i vores land er tilgængeligheden af ​​et pålideligt og økonomisk opvarmningssystem. Under de nuværende forhold bruger de fleste forbrugere gaskedler, da denne type brændstof er den mest overkommelige og bekvem at bruge.

Det er også vigtigt at tage højde for de nuancer, der er forbundet med hovedfordelingen af ​​kølevæske i huset. En af de mest populære og populære er etrørsvarmesystemet i et to-etagers hus, hvis ordning kan anvendes i bygninger med højere antal etager.

Denne type opvarmning anvender ikke den traditionelle deling af filialerne i forsyningen (varmeoverføringsmediet fra varmegeneratoren) og returet (retur den afkølede væske til kedlen). Opdelingen af ​​denne ordning er blot betinget, som regel, er halvdelen af ​​den linje, efter at kedlen taget "podachey9raquo, og derefter -" obratka9raquo;.

Den traditionelle ordning med enkeltrørsvarmesystem i et to-etagers hus indeholder følgende elementer:

 • Kedlen (kedel) giver energioverførsel til varmebæreren (væske i systemet). Den første rolle kan være gas-, el- eller endda faste brændkedler. Væske er tilberedt blødt vand eller frostvæske.
 • Opvarmning forbrugere - radiator sektioner. Materialet til forskellige modeller er støbejern, stål, aluminium.
 • Udvidelsestank, der kompenserer for trykfald inden i systemet. Til åbne systemer er der valgt en åben tankdesign, og til lukkede systemer - membranbeholdere.
 • Komponenter på indkørslen. Sættet omfatter et tilstrækkeligt antal rør, ventiler, filtre, ventiler og andre stopventiler.

Princippet om dette varmesystem til en 2-etagers bygning (diagrammerne er tilgængelige på stedet) afhænger ikke af den anvendte type kedel.

Hovedfunktionen, der skelner mellem rørledninger fra forskellige rørsystemer i et to-etages husvarmesystem, er manglende retur. Næsten alle forbrugere er monteret på en enkelt trunk loop.

Opdelingen af ​​enkeltrørskredsløb er også tilvejebragt af strukturelle træk for vertikale og vandrette kredsløb. I den traditionelle opbygning af opvarmning af en 2-etagers bygning med ét rør anvendes bl.a. radiatorregulatorer, kugleventiler, termostatventiler mv. En af bonusserne er muligheden for at installere bagagerør under gulvet. I dette tilfælde leveres den bedste æstetiske komponent.

Desuden er installation af enkeltrør ledninger i modsætning til to-rør varmesystemet i et to-etagers hus lidt lettere. I tilfælde af husly under gulvet i rørene vil det være muligt at reducere varmetabet.

Minusser af enkeltrørssystemer til vandopvarmning

Den grundlæggende forskel mellem et enkeltrørskreds og et torørsystem er vejen til at forbinde radiatorerne i systemet - det er konsistent. Dette udelukker muligheden for at styre varmeoverførselshastigheden for hver af dem separat, uden at sænke temperaturen i det efterfølgende i kredsløbet. Det vil sige, hvis et værelse (ikke sidst) er meget varmt, så sænker temperaturen på batteriet i dette rum og derved reducerer temperaturen i alle andre.

Den anden er mere end en betydelig ulempe - den højtrykskølevæske for at systemet kan fungere effektivt. Hvis vi taler om det samme hus, vil ulempen med en god cirkulationspumpe ikke engang mærke til, men i centraliseret kedel stigning i pumpe magt fører til en stigning i driftsomkostningerne, intens eksponering til motorvejen, risikoen for skader og lækage mv Alt dette kræver konstant overvågning af vand i systemet og dets pumpning. Dette fører igen til en stigning i luftens massefylde og luftlommer.

Den tredje minus er den lodrette ledning, hvor ekspansionsbeholderen altid er installeret på det højeste punkt. Hvis dette er en privat husstand, kan det godt bruges til at huse det, men det er ønskeligt at isolere tanken for at undgå frysning. I lejlighedsbygninger skal der træffes en række foranstaltninger, ikke blot for at isolere, men også for at holde temperaturen på omtrent det samme niveau fra den øverste til de nederste etager, hvilket er meget problematisk. På lejernes øverste etage åbner vinduerne hele vinteren, og de nedre skal bruge pejse, radiatorer og andre tricks til at holde varmen.

Da tabet af termisk energi til de nederste etager overstiger 50%, anbefales det at installere på hver etage specielle "gafler9raquo; og øg antallet af radiatorsektioner på de nederste etager.

Generel ordning under hensyntagen til alle elementer i bindingen

Før du korrekt opvarmer i et to-etagers hus, skal du vælge den mest hensigtsmæssige type ledninger. Ofte for sådanne strukturer foretrækker man at vælge en lodret type. I dette tilfælde stiger det opvarmede vand på stigrøret, og derefter dets fordeling til radiatorerne.

 • I de fleste tilfælde udføres bevægelsen på en naturlig måde, mens den opvarmede masse vand bevæger sig opad på grund af dens fysiske egenskaber.
 • Fra det øvre punkt transporteres kølevæsken gennem rørene på grund af en gradient på flere grader under installationen.
 • Retur sker, når bunden af ​​systemet er nået, hvor kedlen normalt er placeret.

Denne ordning med opvarmning af et 2-etagers privat hus er helt uafhængig af tilgængeligheden af ​​elektricitet. Selv om kølevæsken ikke transporteres hurtigt nok gennem rørene, er der en besparelse i brugen af ​​elektricitet.

Som en mangel bemærkes det, at rørene placeret under skråningen næppe vil være gemt under gulvet.

Denne type behøver ikke en lodret riser. Hovedvejen kan være gemt under gulvet eller være over sit niveau. Hvis du installerer en bagagerum til opvarmning af et 2-etagers privat hus med egne hænder med mulighed for ly under gulvet, skal du sørge for at reducere varmetab.

For at gøre dette er rørene beskyttet i termoelementer. Hvis der ikke er en cirkulationspumpe i hovedlinjen, skal ligning af rørledningen også udføres under en let skråning.

Optimal installation af radiatorsektioner

For at forbinde varme radiatorer, eksperter foreslår at bruge en af ​​de populære metoder:

Varmebæreren, der bevæger sig langs hovedet, kommer ind i radiatoren gennem den øvre åbning, og derpå fjernes nogle af varmeenergien gennem det nedre grenrør i radiatoren. For at foretage nogen tilpasninger relateret til temperatur eller strømningshastighed er der i sådanne systemer ingen teknisk kapacitet. Denne tilslutningsmuligheder er relevant for forholdsvis små opvarmede områder.

Denne ordning med enkeltrørvarmesystem i et to-etagers hus indebærer tilstedeværelsen af ​​låsesektioner af rørledningen. Aflukkeventilen installeres normalt foran radiatorindløbet, såvel som på den installerede del af hoveddelen, som forbinder indgangs- og udgangspunkterne til radiatoren. Dette ledningselement kaldes en bypass. Denne løsning gør det muligt for os at opdele kølemidlet i to strømme. En del passerer gennem radiatoren, og den anden sendes gennem bypassen. På denne måde er det muligt at justere temperaturen i hver radiator enhed.

VIDEO: Radiatorforbindelse

For korrekt og effektiv drift er det nødvendigt at udføre en kompetent installation af alle dets elementer i henhold til det eksisterende varmesystemprojekt. I dette tilfælde skal du følge sekvensen:

 • installation af kedlen på et fast sted
 • væg efterbehandling under radiatorer;
 • installation af sektioner med radiatorer i en vinkel;
 • installation af hovedfordelingen med betegnelsen af ​​slipset til radiatorer
 • indsæt radiatorer efter etiket.

For at forbinde radiatorerne anbefales det at anvende bypass- og stopventiler - så det er meget lettere at passe hele systemet.

Installationsarbejdet skal udføres i rækkefølge fra de første sektioner, der ligger tættere på rørets udløb fra kedlen til de sidste - monteret på den betingede del af "backflow".

Det er umuligt at tillade omvendt forspænding, da dette fører til systemets udluftning.

VIDEO: Single-pipe varmesystem

Phoenix Sirius er bare en bombe. I regimet af potstil spredes til 4 liter pr. Time. SS modtaget med fæstningen.

 • 01/17/2018 »Selvfremstillet enhed Phoenix - Narodny, Dream, Elegant, Mechanic og andre

  Jeg kører anden gang til Phoenix-elegant. Jeg forstår ikke hvorfor en sådan høj temperatur destillation? Fire.

 • 01.01.2018 »Sådan isoleres en væg i en lejlighed indefra

  I PIR-plader er det fornuftigt, hvis du har brug for et privat hus for hurtigt at vedlægge varmeisolering. Lugt ikke, ikke.

 • 01.01.2018 »Den bedste hjemmelavede enhed - hvordan man vælger og fra hvad

  Hej Hvert år forbedres apparaterne, børns sår elimineres, vi anbefaler.

 • 01.01.2018 »Den bedste hjemmelavede enhed - hvordan man vælger og fra hvad

  Nyttig artikel. Hvis du vil vide min mening, vil jeg dele det. Jeg gør også mit hjemmebryggeri.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  72 − = 64