Spænding lofter installationsteknologi

Loftinstallationsteknologi

Stretch loft i rummet

Stadig mere populært som en mulighed for at afslutte loftet i lejligheder og private boliger erhverver spændingsstrukturer. Moderne design og variationer af farve løsninger af sådanne systemer giver mulighed for enhver design ideer. I denne artikel vil vi tale om teknologien til installation af stræklofter.

Installation af sådanne systemer er mulig i de laveste værelser. Det samlede resultat skjuler ikke højden af ​​rummet. På grund af filmens glansede glans kan du desuden visuelt hæve lofterne og udvide rummet.

Film - et fleksibelt og plastisk materiale, som det er muligt at anvende forskellige billeder på. Og lofterne selv er egnede til simple (enkeltniveau) og komplekse (multi-level) strukturer.

Udformningen af ​​en strækbelægning sammenlignet med hængende gipspladesystemer virker for simpel. Den består af en særlig klud samt en enhed til fastgørelse af den - en profil.

Stoffet har en flad overflade uden synlige sømme. Men hvis du forstår, er det et par separate elementer af en PVC-film, svejset sammen.

Antallet af sømme afhænger af loftets samlede bredde. Standard PVC film har en størrelse på 1,5 m Sømmene er meget pålidelig, og behøver ikke at frygte, at de kan være forskellige -. Webs er syet fast og spor af en sådan "svejsning" er næsten ikke mærkbar.

Vær opmærksom! Der er også stræklofter, der er lavet af specielt polyesterstof, der er imprægneret med polyurethan. Denne belægning er helt integreret. Men for værelser med en bredde på mere end 5 m må det stadig syes.

For at installere spændingssystemet, undtagen bladet, har du brug for et andet hovedelement - profilen. Denne del er som regel fremstillet af holdbar plastik. To typer profiler fremstilles til fastgørelse af spændingsbanen, som er forskellige:

Afhængigt af installationsstedet skelnes mellem følgende profiler:

Harpoon metode til at installere stretch lofter

Strækloftet er fastgjort til den installerede profil på følgende måder:

Harpun teknologi er den mest almindelige. Det indebærer svejsning af harpunen (kroge fra PVC) langs filmbanens kanter. Under installationen er den fastgjort på profilen og strakt.

Når du bruger denne metode, skal filmen omhyggeligt verificeres, måles og skæres. Dens størrelse anslås til 7% mindre rumareal.

Og omvendt - kilmetoden kræver større lærredstørrelser end loftet. Samtidig er der ikke behov for at måle og verificere omhyggeligt materialet. Efter installationen skal du blot afskære overflødige baner.

Hæftemetoden ligner den forrige. Men i dette tilfælde sikres spændingen af ​​filmen ved at fastgøre et specielt tape i profilen - en glasperle.

Installation af strækstoffer ved harpoon metode er dyrere end resten. Men til gengæld får du en god mulighed for nemt at fjerne loftet og også at installere det på en kvalitativ måde. Wedge og hæftede måder tillader ikke demontering af spændingssystemet.

Installation af spændingssystemer begynder med løsningen af ​​belysningsforhold i rummet. Først skal du bruge:

 • Udskift ledningerne
 • Forbered et fundament for belysningsarmaturer

For at fastsætte profilen skal du bestemme det nederste punkt på loftet på væggen. Nogle gange kan forskellen i højden nå flere centimeter.

Fra dette punkt tager tilbagetrækningen af ​​den ønskede afstand og tager en vandret linje langs rummets omkreds under hensyntagen til armaturets størrelse. Hvis du installerer en loftsprofil, skal du sætte den tæt på loftet, bare trykke på delen mod væggen. Profilen limes først på de udsatte mærker og fastgøres derefter med skruer.

Tip! For længden af ​​hele profilen skal du have en lige afstand mellem skruerne omkring 7-8 cm. Fastgør ikke hardwareen nærmere end 1 cm fra profilens kant.

Rummet opvarmes desuden til en temperatur over 40 grader Celsius. Et sådant temperaturregime skal opretholdes gennem hele spændingsbanens installationsproces. En undtagelse er installationen af ​​et stofloft. Samtidig behøver du ikke at opvarme rummet.

Loftet i soveværelset

Tøjet opvarmes til 60 grader ved hjælp af en konstruktion hårtørrer eller en varmepistol. Den opvarmede film gør det muligt at strække det uden risiko, da materialet bliver elastisk.

Tøj fastgjort i et hjørne af rummet, og derefter - i modsat det. Den samme procedure sker med andre hjørner. Det sværeste er at lave det sidste element.

Efter disse operationer, der holder steget omkring 8 cm, fastgøres filmen i profilen. Brug derefter en speciel spatel til at løse den rundt omkretsen, jævnt strække. Hvis du har brugt en limet eller kile monteringsmetode, skal du afskære overskydende materiale.

Læg fletninger og striber på loftdækslet, opvarm det med en hårføner. Efter at temperaturen i rummet bliver normal, bliver filmen udglattet og overfladen bliver helt jævn.

Kreativ og ikke-standardiseret tilgang kræver installation af et sådant loft

For at installere belysning skal du pre-fix mørtelen på hovedloftet og skære gennem hullerne i filmen. For at beskytte deres kanter mod belysningsvarmen dækker hullerne med termisk isoleringsringe.

Du kan arrangere lyset bag strækloftet. Så lyser den over hele området. Til dette er det værd at bruge holdbare "kolde" lamper.

Som du kan se, er teknologien til at installere spændbelægningen ikke særlig vanskelig. Selvfølgelig er processen ikke ret simpel, men det er helt muligt alene. Det er umagen værd at se den tematiske video, og du vil ikke have nogen spørgsmål tilbage. Vellykket redigering!

Stræklofter: installationsteknologi. Værktøj til installation af stræklofter

Streklofter er en stærk PVC-film eller et stof, der har polyurethanimprægnering, som strækkes på en stewt fastgjort omkring rummets omkreds. På grund af deres kvaliteter og æstetik bliver de mere og mere populære hos befolkningen hvert år. Derfor, i forbindelse med opførelsen af ​​nye såvel som ved reparation af eksisterende hytter, er enkelte huse, lejligheder, installeret nøjagtigt.

Til dato er der to typer af denne belægning.

 1. Stræklofterne er sømløse - det er tekstilfarvede stoffer fremstillet i bredde fra 2 til 5 m, hvilket gør det muligt at foretage installation uden sømme i forskellige rum op til 5 m i størrelse.
 2. Polyvinylchloridovertræk fremstilles i henhold til de eksakte dimensioner af det særlige rum, hvor installationen skal udføres. Deres monterings teknologi giver dig mulighed for at løse alle designprojekter, så du kan kombinere flerfarvede dåser.

Funktioner ved installation af stræklofter

Tøjet er fastgjort med en speciel plastik eller aluminiums baguette rundt om rummets omkreds. Det er en profileret skinne, der tjener som fiksering og monteres på vægge, men i nogle tilfælde kan den fastgøres på loftet. Tekstur, materialetype, placeringen af ​​profilindstillingen påvirker valg af enhedsteknologi og rækkefølgen af ​​handlingerne.

Installation af PVC strækstof adskiller sig fra installationen af ​​stof. Vinyloverflader skal opvarmes, før arbejdet starter, og sømløse har ikke brug for det. Materialet i deres fremstilling har også nogle funktioner, som påvirker installationsprocessen.

Det lader til at montering af fortovet er let og enkelt. Men det er kun ved første øjekast. Faktisk vil det være svært at installere spændingslofter korrekt med dine egne hænder. Det kræver trods alt viden og praktisk erfaring.

Værktøj kræves til montering

Gas pistol - et værktøj til installation af stræklofter, der kræver evnen til at arbejde med det. Bruges til at installere PVC-plader. PVC-folien er lavet i mindre størrelse end rummets loftareal. For at strække det til en forudbestemt værdi og fastsætte den i baguetter, skal den opvarmes til 65 ° C. Efter afkøling tager den den nødvendige form.

Også til installationen har du brug for disse værktøjer:

 • Punch - uundværlig til dannelse af huller til dowels, især i betonvægge.
 • Skruetrækker - bruges ved skruning af selvskærende skruer.
 • Laser niveau - ved hjælp af det er mærkning, det har høj kvalitet og nøjagtighed.

Ud over ovenstående skal der installeres et strækloft og nogle hjælpemidler:

 • Måleinstrumenter - målebånd, linjal.
 • Stifter, som holder spændedækslet i en suspenderet tilstand.
 • Stepladder med den krævede højde.
 • Bladene er specielle - bruges til at rette lærduerne i baguetterne.
 • Stolen er nødvendig, når baguetterne skæres i en vinkel på 45 °.
 • Der kræves en metaldetektor til at registrere skjulte ledninger.
 • Rengøringsmiddel, som kan være nødvendigt for forskellige job.

Før du begynder arbejdet med at installere et strækloft, ud over værktøjer, skal du også forberede forbrugsstoffer som:

 • perforering bore;
 • skruetrækker tilbehør;
 • gas;
 • profil eller krydsfiner;
 • klæbemiddel, klæbebånd og hermetisk materiale;
 • papirvarer kniv;
 • fjer på glas, keramik.

Teknologi til fastgørelse af spændingslofter

Metoder til fastgørelse af strukturen afhænger af overfladeareal, placering og antal forskellige dekorelementer, lamper. Valget af metoden påvirkes af det materiale, hvorfra de nedhængte lofter er lavet. Teknologien til at montere forskellige typer er også anderledes.

Loftduge er fastgjort ved en af ​​tre eksisterende metoder:

Harpoon fastgørelsesmetode anvendes kun til hævede lofter af PVC. Fastgørelsespladen, der er lavet af PVC-film, er svejset rundt om stoffets omkreds, den kan forbindes med en aluminiums baguette. Ved hjælp af denne metode er det praktisk og ikke meget besværligt at installere spændingslofter. Billedet viser hvordan arbejdet er udført.

Installationen udføres i etaper.

 1. Før du installerer strækloftet, skal du justere, male, male eller tapere væggen.
 2. Langs rummets hele omkreds på væggen eller på loftet monteres en aluminiumspose, hvor en speciel kniv eller spatel er fyldt med en klud.
 3. For at strække stræklofterne, hvor installationsteknologien tillader det, er det nødvendigt at opvarme materialet til 65 ºÑ ved hjælp af en gaspistol til dette formål. Opvarmning giver elasticitet til belægningen, hvilket letter nem indstilling til profilskinnen. Filmen efter fuldstændig køling strækker og erhverver en jævn overflade.
 4. Derefter fremstilles teknologiske huller til forskellige rør og kabler.
 5. Herefter hænges lamper og lysekroner.
 6. Den sidste fase af arbejdet er installationen af ​​et loftplade.

Harpunmetoden kræver ikke meget tid og penge til at installere spændingsloftet, prisen pr 1 m 2 er acceptabel (fra 350 rubler). Dette fastgørelsessystem er let monteret og demonteret uden nogen konsekvenser, hvis det er nødvendigt.

Fremstillet i vores landstræklofter, installationsteknologien, der ikke leverer lodde harpoon, kræver en glasfiksering. Denne metode anvendes til polyvinylchloridbelægninger såvel som fremstillet af fint stof. Denne metode modstår ikke tunge strukturer. Derfor er prisen i dette tilfælde meget lavere end installationen af ​​et strækloft. Formen af ​​fastgørelsesprofilen og teknikken til fastgørelse af banen adskiller sig fra den tidligere version og har en sådan ordning.

 1. Plastkile - glaseret - fastgør lærredet inde i baguetten.
 2. Den U-formede aluminiumsprofil (højst 1,5 cm høj) er monteret på væggen. Det overtager hele belastningen af ​​strukturen.
 3. Strækbelægningen er en synlig loftoverflade.
 4. Den dekorative sokkel indsættes i profilen og lukker den fuldstændigt.

Hæftesystemet har både plus og minus. Dens største fordel er lave omkostninger. Kvaliteten af ​​stofspændingen afhænger kun af fagligheden af ​​arbejderen. Ulemper - sandsynligheden for at svække fastgørelsen af ​​dækslet og manglen på geninstallation.

Stræklofter er sømløse, fremstillet af stof, clip-on. For at fastsætte spændingsbanen anvendes en elastisk, holdbar plastpose, hvor der ikke er nogen teknologiske riller. Derfor er der ikke behov for at bruge dekorative elementer. Fastgøring af kluden udføres ikke langs rummets omkreds, men uden opvarmning. Fabric stretch lofter, installationsteknologien er meget enkel, kræver ikke meget tid til at installere dem.

Fordele ved denne metode:

 • der er ingen teknologiske huller;
 • pålidelighed i fastgørelse
 • æstetisk udseende;
 • behøver ikke at installere et dekorativt fodplade.

Lokalerne vil se simpelthen smukke ud, hvis de skal installere spændingslofter i dem (billeder er præsenteret i artiklen).

Overdækninger af denne type bringer komfort og hygge til huset, behageligt vær venlig at eje. Kvalitativt udførte arbejder med overholdelse af teknologi til installation af spændingslofter giver dem en lang driftsperiode.

Teknologi til installation af stræklofter: monteringsmuligheder

Før du begynder at montere i et hvilket som helst rumstrækloft, skal du udføre nogle forberedende arbejder.

Det første du har brug for at forberede selve fundamentet af loftet.

Vi kontrollerer alle samlinger mellem gulve og vægge.

Hvis der findes hulrum på disse steder (og det sker meget ofte i flerelejlighed med flere etager), så skal de forsegles med en hvilken som helst egnet mørtel.

Hvis der ikke er nogen dekorativ finish på overfladen, skal den forsigtigt jordes.

Dette er påkrævet for at så under driften af ​​strækduken falder fine partikler og støv fra overfladen af ​​loftbunden ikke på den.

Hvis tapetet er klistret på tapet eller loftfliser, så kan de ikke røres.

De vil ikke forstyrre installationen.

Før installationen af ​​strammerne skal alt arbejde på færdiggørelse af væggene (ruvning og efterbehandling) være afsluttet.

Hvis nyt tapet blev klistret på væggene, skal du vente, indtil tapetlimmen er tørret helt.

Det tager normalt 48 timer.

Eller mere afhængigt af limen.

Før du går direkte til installationen, er det nødvendigt at fjerne tæpper, malerier, fotografier og alt fra de vægge, der kan falde eller blive snavset under installationen.

Det skal bemærkes, at når du installerer spændingsstrukturen på et bestemt tidspunkt, vil temperaturen i rummet være ca. 60 grader.

Derfor er det planlagt at færdiggøre væggene med PVC-paneler, efter at loftet er monteret.

Ellers vil panelerne blive beskadiget.

Det er af samme grund, at deformation af enkelte elementer i plastvinduer (skråninger, hjørner) kan forekomme.

For at forhindre dette sker der klistermærker på sådanne elementer.

Stoffet er som regel installeret, inden den endelige belægning lægges på gulvet.

Hvis gulvet er fuldstændig repareret, skal det være dækket af en film, klud eller plade.

Før du starter installationen, skal du tage alle møbler, elektronik, tæpper ud af rummet.

Hvis der er nogle ting tilbage i rummet, der ikke kan tages ud af en eller anden grund, flyttes de væk fra væggene i en afstand på 60 cm og dækkes af pap, film eller klud til beskyttelse.

Det er nødvendigt at beregne tidspunktet for udførelsen af ​​arbejdet, således at der ikke udføres andet arbejde i rummet parallelt.

Harpoon fastgørelse teknologi.

Fastgørelsessystem.

Funktioner af spændende loftmontering

For hele tiden, hvor der er stræklofter, er der udviklet flere måder at fastsætte deres lærred på.

Afhængigt af hvilken slags klud der bruges (film eller stof), hvad er rummet i rummet og lofterhøjden i det, anvend forskellige metoder:

Fordele ved harpunteknologi:

 • Muligheden for at fjerne helt om nødvendigt, og derefter geninstallere kluden
 • fastgørelserne er helt skjulte;
 • materialet er kvalitativt ved siden af ​​stejle radii;
 • På vanskelige steder (høje frysere, klimaanlæg) er installationen af ​​strukturen stærkt forenklet.

Harpoon fastgørelsessystemet omfatter:

 • en baguette, der er fastgjort til væggen (baguettes højde er 3,8 cm, den er fast i en afstand af 4 cm fra loftet);
 • Harpoon, som er svejset på specialudstyr langs hele omkredsen af ​​loftsdugen;
 • dekorative plastik cap.

Kilefastgørelsen består af følgende elementer:

 • profil, som er fastgjort til væggen;
 • fastgørelseskile, som tjener til at fastgøre materialet i profilen;
 • dekorative cover (nederdel).

Der er mange fordele ved dette spændingssystem:

 1. Med sådanne fastgørelsesanordninger kan du realisere nogen, selv arkitektens mest usædvanlige fantasier: flere niveauer, lukker, radier mv.
 2. Du behøver ikke at måle, behandle data på en computer omhyggeligt, bygge en nøjagtig tegning. Med teknologi er lærredet skåret til størrelsen på selve rummet. Masters under installationen vil let justere lærredet til stedet i form af rummet.
 3. På grund af det faktum, at i lærredet, som kilesystemet anvendes til, er der ingen svejsning omkring omkredsen, takets pålidelighed øges markant.
 4. I mangel af en harpun kan færdiglavede lærred være mere præcist emballeret. Og det er meget mere bekvemt at transportere dem.
 5. Om nødvendigt er kilesystemet meget nemt at demontere. Afmontering og montering af lærredet er nemt.
 6. Kilefastgørelsessystemet er alsidigt. Med sin hjælp er det muligt at udføre installationen af ​​trækkaneler af enhver type.

At installere et strækloft ved hjælp af et ruder system brug:

 • aluminium profil;
 • glasur perle fra plast;
 • sokkel dekorative.

I princippet er det en smule mindet om installationen med en kile ved at fastsætte strækloftet med en plastikramme.

Men med nogle af dens fordele og ulemper.

Glaciale systemets fordele:

 • Et sådant system er billigt;
 • systemet kan bruges med sokler af forskellige typer: plastik, skum og med en fleksibel indsats;
 • Montering kan anvendes på radiale sektioner af lofter;
 • Med sådanne fastgørelsesdele kan sømløse lofter installeres;
 • hvis der er oversvømmelse af rummet ovenfra, er det modigt at adskille en del af loftet for at dræne vandet;
 • hvis der forekommer små slagg af materiale nær væggen, kan de fjernes uden at erstatte hele lærredet;
 • I tilfælde af bevægelse kan strukturen let demonteres, transporteres og monteres andetsteds;
 • Normalt er spændingsbanen med et sådant fastgørelsessystem installeret på ordens dag.

Mangler i perlefastgørelsessystemet:

 • installation med brug af et sådant fastgørelsessystem er ret kompliceret (og installationsprogrammet kræver et vist niveau af dygtighed og erfaring);
 • For at lukke glasperlen er det nødvendigt at montere en loftsplank.

Harpoon metode til at installere et strækloft

Harpunmetoden har mange fordele i forhold til glas og kile.

Med en kile- og glasfremgangsmåde kan loftet skæres direkte ud på installationsstedet.

Der er trods alt ikke noget fast på lærredets kant.

Det er simpelthen indsat i profilen og "klæbet" med en næb eller kile.

Stadig om, hvad der er stræklofter.

Ved installation af to niveauer lofter fra gipsplade læs linket. Loftordninger, installationsanvisninger, fotografier.

Du kan lære om at installere plastpaneler på loftet her. Karakteristik af plastpaneler, hvordan man installerer dem på loftet.

Ved brug af harpunmetoden laves et ideelt nøjagtigt mønster af loftet, og efter installationen er der derfor ikke dannet rynker eller folder på den.

Ved brug af harpunteknologi er filmen beskyttet mod tårer og mikroskader.

Ved installationen af ​​bygningen bruger installatøren en spatel, som hviler mod kyllingens krop.

Og ikke lærredets materiale.

Derfor kan det ikke beskadige det.

Men dette er et kendetegn ved brug af harpunsystemet: Installatørernes kvalifikationer skal være over gennemsnittet.

I modsætning til kilesystemet er kanten af ​​lærredet fast ved brug af harpun-systemet, og det kan med fordel anvendes, hvis strukturen skal fastgøres på skabet eller hvor der er buede vægge.

Når du installerer hævede lofter ved hjælp af harpunteknologi, er følgende gjort:

 1. På murens omkreds med hjælp af dowels er der installeret en særlig baguette.
 2. Værelset med en kraftig varmepistol opvarmer op til en bestemt temperatur. Temperaturen afhænger af lærredet, der blev brugt til fremstilling af strækloftet. PVC-folien bliver smidig, når den opvarmes og lidt strækker sig.
 3. Harpun med en spatel køres inde i baguetten, og dens låsning er automatisk.
 4. Efter at filmen omkring omkredsen er sat på plads, er varmepistolen slukket, og luften i rummet køler langsomt.
 5. Når webmaterialet afkøles til stuetemperatur, bliver dets spænding påført og som følge heraf er loftet helt jævnt. For ikke at få filmen til at synke, er der en regel om, at et ark ikke kan have et areal på mere end 50 kvadratmeter. Hvis designet er multi-level, så produceres flere ark. Derefter fastgøres klæbemidlet ved hjælp af en harpun til mellemstøtten.

Til fastgørelse af forskellige klæder kan der anvendes en særlig separationsprofil.

I en sådan baguette brændes to dåse samtidigt.

Hvis du er interesseret i, at levetidets levetid er så lang som muligt, bør du ikke spare på små ting og købe en plastikpose i stedet for en aluminiumspose.

Du bør vide, at livet af et plastprodukt ikke er mere end 7 år.

Det vil sige efter syv år bliver du nødt til at genopbygge spændingsstrukturen fuldstændigt.

Hvad vil aldrig ske med en profil (baguette) aluminium.

Hans levetid er mere end 50 år.

Det er ubegrænset, stort set.

Teknologien til at bruge kilesystemet til installation

Monter strækloftet med et kilesystem er meget enkelt:

 • på hele rummets omkreds til loftet eller vægge, der fastgør profilen;
 • derefter i rummet opvarmes luften op til + 60 grader, og bladets kanter klemmes i profilen med en kil
 • Når du har installeret kilerne, skal du afskære overskydende baner
 • hele strukturen er dækket med en dekorativ indsats eller skørtbræt.

Efter at stoffet er afkølet, strækker det sig for at danne en jævn, jævn overflade.

Og med undtagelse af den teknologiske proces reducerer en række dyre operationer betydeligt omkostningerne ved at installere et strækloft.

Teknologien til at bruge perlfastgørelsessystemet

Installation af et spændingsloft ved hjælp af et ruder system ligner meget på installationen ved hjælp af et kilesystem:

 • det hele begynder med installationen af ​​profilen langs omkredsen af ​​rummets vægge;
 • så bliver luften i rummet opvarmet, og loftet, der er blevet blødt og bøjeligt, er fastgjort i styrene ved hjælp af en plastperle;
 • Efter afkøling af lærredet strækker den sig og danner et perfekt fladt loft;
 • overskydende baner bør afskæres
 • Et hvilket som helst egnet dekorativt element er installeret.

Som du kan se, er installationen af ​​strækloftet ikke kompliceret.

Især hvis fastgørelsen er lavet med kiler eller glasperler.

Harpunsystemet er kendetegnet ved behovet for foreløbig behandling af loftsdugen, som harpunen er svejset langs omkredsen.

Men installationen på denne måde er meget hurtig.

Video om installationsteknikken for stræklofter:

Og sandsynligheden for at beskadige bladet under installationen er minimal.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − = 11