Stain til træ farve foto

Farvefarve til træ - typer og egenskaber, applikationsfunktioner

Mange mennesker er sikre på, at plet er en særlig sammensætning til behandling af træ, hvilket gør det muligt at give en brun farvetone. I virkeligheden er farveskalaen af ​​træfarv meget bredere. Dernæst vil vi se nærmere på funktionerne i denne belægning og dens typer, og overvej også hvordan man vælger den rigtige plet og anbringer den til træet.

Overdækket med forskellige farver pletter træ

Generelle oplysninger

Først og fremmest bør det siges, at nuancer og farver af træpletter er praktisk talt ubegrænsede. På grund af dette er det muligt at efterligne dyre træarter ved at male med en sammensætning, for eksempel almindelig fyr.

Funktionerne i dette LCP er imidlertid ikke begrænset til at farve overfladen. Den kendsgerning, at denne blanding er et fremragende antiseptisk middel, som efter behandling af træoverfladen beskytter det mod henfald, såvel som fra virkningerne af skadelige mikroorganismer, svampe og insektparasitter. Andre egenskaber af belægningen afhænger af dens sammensætning.

Vand plet farve ibenholt

I øjeblikket til salg er følgende typer af belægninger i spørgsmålet:

Det skal bemærkes, at den vandbaserede formulering, når den påføres overfladen, øger træfibrene, hvilket gør den modtagelig for fugt. Sandt nok påvirker en udtalt struktur fordelagtigt udseendet af den behandlede overflade.

Desuden er manglen på alkoholblanding begrænset farver og meget hurtigtørrende.

Blandt fordelene er følgende punkter:

Hent ikke træfibre op;

· Let at påføre og godt "lagt ned" på overfladen;

Det tørrer hurtigt.

· Jævnt pletter træ, uden farvning.

· Skab en beskyttende film på overfladen.

· Fremhæver træstrukturen.

Fremragende til behandling af træ mod skimmel og svamp. Det skal også bemærkes, at disse sammensætninger kan være af næsten hvilken som helst farve.

Vær opmærksom! Efter overfladebehandling med et af de ovenfor beskrevne præparater skal det åbnes med lak.

Oliebaseret plet

Den bedste måde at vælge den optimale type og farve på LCP - er at anvende den på en lille plakat og evaluere resultatet. Faktum er, at belægningen på forskellige træ kan se anderledes ut.

Men hvis der ikke er en sådan mulighed, skal følgende punkter tages i betragtning ved valg af:

 • Navnet på farven, som er angivet af producenten på pakken. Og navnet skal svare til den almindeligt anerkendte internationale klassifikation.
 • Overflade, der skal behandles - forskellige træfejl efter belægning med farvestofsammensætning kan give de mest uforudsigelige nuancer.

 • Farvenes kvalitet - selv den samme type blanding af samme farve, men forskellige kvaliteter giver forskellige resultater. Derfor bør du ikke købe sammensætningen, hvis pris er den laveste.
 • Densitet af en væske - jo mindre er den, jo mere væske absorberes i overfladen. Dette fører til, at det farvede blødt træ er mindre mættet.

Vær opmærksom! Forskellige producenter kan angive samme mærkning af farvepletter på træ, men i virkeligheden har blandingerne forskellige nuancer. Derfor bør man overfladebehandling af et stort område købe belægning fra en fabrikant.

Få dækning bedre i store specialbutikker. Som regel giver sælgere plakater farvet med kompositioner af forskellige farver, hvilket forenkler valget.

Prøver af pletter af forskellige farver

Anvendelsesmåde

Påfør farvelægningen på flere måder:

På billedet - tampon

Anvendelsesmetoden afhænger af følgende:

 • Overfladeareal - hvis det er lille, kan du bruge en tampon. Hvis området er vigtigt, kan du anvende en væske med en pensel eller endda en spray.
 • En slags blanding - som allerede nævnt ovenfor, er spiritusblandinger udelukkende udsprøjt af sprøjter, uden afhængighed af overfladearealet.

Jeg må sige, at producenterne ofte selv anbefaler denne eller den anvendte metode, så før du bruger belægningen, skal du læse oplysningerne på emballagen.

Farvning med en pensel

Instruktionerne for huden ser ud som følger:

 • Først og fremmest skal du forberede overfladen. Det skal selvfølgelig ikke have dekorative belægninger. Derudover skal træet behandles med sandpapir nr. 180-230.
 • Så inden for en halv time, indtil porerne er lukkede, skal du påføre det første lag af belægning.
 • Efter det første lag har tørret, gentag proceduren.

Vær opmærksom! Farvestof bør være tørret træ, ellers vil det med tiden begynde at knække og deformere.

Opnåelse af virkningen af ​​"bleget eg"

Jeg må sige, at en interessant effekt kan opnås ved at male træet i forskellige farver. For eksempel kan du på denne måde opnå effekten af ​​"bleget eg". For at gøre dette skal du udføre følgende handlinger:

 • Som i det foregående tilfælde er det nødvendigt at forberede træet omhyggeligt og sand det.
 • Derefter er overfladen malet med en blanding af hvidt vandbaseret.
 • Efter størkning af det første lag påføres en blanding af mørk farve på en oliebase med et voksindhold på træet. Farvelægning fylder alle porer og pits af overfladen, som følge heraf får de en mørk grå eller endog sort farve, mens resten af ​​overfladen forbliver hvid.

For at opnå andre effekter anvendes også hovedlaget først, hvorefter træet behandles med en ekstra belægning af fremragende farve. I slutningen af ​​arbejdet, som allerede nævnt ovenfor, er det malede produkt lakeret.

Hvis farven ikke var præcis, hvad du forventede, skal du ikke bebrejde producenten. Som allerede nævnt afhænger resultatet af den naturlige skygge af træ, tekstur, densitet og andre faktorer. Selv når den samme sammensætning anvendes på træet af en sten, kan der derfor opnås en anden form for belægning.

Her, måske og alle de grundlæggende oplysninger, du har brug for at vide om farvepletter til korrekt efterbehandling af træprodukter.

Moderne pletter kan give nogen form for skygge til skoven, takket være, som designerne elsker denne belægning. For at opnå et kvalitativt resultat er det imidlertid nødvendigt at vælge den korrekte sammensætning og observere den ovenfor beskrevne applikationsteknologi.

For at blive bekendt med yderligere oplysninger om det angivne emne, se videoen i denne artikel.

Træpletter. Stain til træ - farver. Vand plet til træ

Træbirk er en effektiv måde at efterbehandling på, hvilket gør det muligt at understrege sin skønhed og give materialet den ønskede skygge. Træpletter (pletter), i modsætning til maling, danner ikke et uigennemtrængeligt lag på træets overflade, men trænger ind i det (som om det smeltes). På denne måde kan almindelige møbler fra billige træarter få et ædelt udseende.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vælger en nøgle?

Den valgte plet til træ (farver - eg, ask, valnød mv.) I forskellige virksomheder kan ikke se det samme. Derfor bør du stole på det visuelle indtryk, ikke etiketterne på pakken.

Bortset fra skovarten vil resultatet afhænge af kvaliteten af ​​sagen. Derfor er det nødvendigt at teste pletten på usynlige områder af alle anvendte materialer inden behandlingen.

Hvad er slags agn?

Træpletter, som maling, er opdelt efter deres tilsigtede anvendelse i to typer: til indendørs og udendørs brug. Sidstnævnte omfatter et pigment, der ikke falmer under påvirkning af UV-bestråling.

Vandplet til træ: fordele og ulemper

I rum er der ofte brug for et farvestof uden en skarp lugt. I sådanne tilfælde anvendes vandbaserede pletter. Derudover er det tilrådeligt at anvende disse forbindelser, når man maler produkter, som mad eller børn kan kontaktes med.

- uskadelighed for menneskers sundhed, når de arbejder med dem

- besparelser (ingen grund til at købe et opløsningsmiddel).

- relativ lav intensitet af farvning;

- lang tørretid (ca. 12-14 timer);

- hævning af bunken på træet efter påføring af pletten. Når farvestoffet er tørret, er det nødvendigt at male overfladen.

En moderne version af vandpletter er akrylpletter. De er emulsioner lavet af akrylharpiks. Disse forbindelser har en bredere farvepalet (sammenlignet med konventionelle vandpletter) og er mere modstandsdygtige over for fading. Den eneste ulempe, at akryl plet til træ har, er prisen. Hvis den vandbaserede plet i en plastflaske på 500 ml kan købes til en pris på 12 rubler (i gennemsnit - ca. 50 rubler), er minimumsprisen for en acrylanalog 310 rubler. En vandfarve i en tønde på 200 liter koster 4800 rubler og en ikke-vandfarve ("Evrovedra" med et volumen på 20 liter) - 1710 rubler.

1. Materiale fra nåletræarter, for eksempel gran eller fyr, skal tidligere nedrives, fordi de harpiksholdige lag absorberer farvestoffet dårligt og næppe ændrer farven.

5. Farvestoffet har fast ejendom til hurtig afvikling. Derfor er det nødvendigt at have så stor opløsning i en separat beholder, når der er tilstrækkelig plads til hele overfladen, mens der under arbejdet bliver omrørt ofte.

7. For at opnå en mørkere farve anvendes en opløsning med en højere koncentration.

10. Undgå strømme, for da er de svært at slippe af med. Det tørrede lag af træplet er meget stabilt, og det kan fjernes helt fra træet, kun ved at slibe overfladen med et sandpapir.

12. Hvis pletten forvarmes før brug, vil den trænge dybere ind i træet.

13. For at opnå det ønskede resultat kan pletten ikke kun direkte påføres overfladen, men også tilsættes til lakker, primere og lignende.

Dannelse af pletter under boring, og hvordan man undgår dette

Dette problem skyldes ujævnheden af ​​træets tæthed. For nogle typer træ (for eksempel valnød og mahogni) kan spotting være attraktivt. Men i de fleste tilfælde spontant dannede pletter ødelægge produktet. Undgå denne fejl kan være, hvis du bruger en speciel balsam, hvis lag lukker porerne og forhindrer, at ovnen træder i dybden af ​​materialet. Efter behandling med balsam, brug en farveleg, der har evnen til ikke at sprede sig, men ligge jævnt.

For at opnå den ønskede nuance kan pletter af forskellige farver fra samme producent blandes sammen. Derudover er det muligt at ændre tonet af det farvede træ, hvis der påføres et andet træfarve på det malede træ, hvis pris kan afvige fra prisen på pletten anvendt til behandling af det første lag. Således kan du spare på at købe en anden dyre farvestofpakke og udvide sortimentet af nuancer til trætoning.

Træplet: farve, basis og anvendelsesmåde

Der er en bred vifte af pletter til træ, forskellig farve og komposition af træet vil altid være populært, fordi det er en smuk og miljøvenligt materiale. Men som med alle naturlige udsmykning poster, brædder bange for fugt, og de er begunstiget levested for insekter, svampe, mug og andre mikroorganismer. For at forlænge levetiden af ​​ting lavet af træsorter, forskellige beskyttende og antiseptiske. I dag taler vi om sådan en stor sag som en plet, kan det bruges ikke kun til at løse nogle af de problemer, der er forbundet med for tidlig nederlag træmaterialer, men også at give deres produkter en usædvanlig og ædel fremtoning.

Et træ er et stærkt og slidstærkt materiale, der er modtageligt for påvirkning af ugunstige miljøfaktorer. For at beskytte produkterne mod det fra mulige skader er det nødvendigt at behandle dem med særlige midler. På byggemarkedet kan du finde et stort antal forskellige antiseptika, lakker og andre imprægneringer, der ændrer farve og nogle egenskaber ved træ, det mest populære og billige produkt er plet. Nogle mener, at pletter kun bruges til at ændre objektets farve, men denne bemærkelsesværdige forberedelse har andre egenskaber.

Vælg farven på træplet følger alt efter indretningen

Egenskaber for pletter kan variere afhængigt af deres sammensætning. Men selvom du gør en sådan farvetone med dine egne hænder, vil det stadig have nogle beskyttende egenskaber.

 1. Hvis du ikke bare vil ændre træets farve, men også markere dens tekstur, er plet bare det, du har brug for. Det maler ikke billedet helt som maling, men giver hele produktet en behagelig skygge.
 2. Træet beskytter møblerne mod insekter og rådner, samtidig med at konsistens og mønster af træ bevares.
 3. Stain er et beskyttelsesmiddel, der øger levetiden for trægenstande og koster flere gange billigere end lak og maling. På grund af dens vandige konsistens trænger den desuden dybere ind i træets struktur.
 4. Ved hjælp af plet kan gøres, så selv en billig fyr, farvet af en farvet plet, vil ligne en ædle og stærk eg og eksotisk mahogni.
 5. Toning med plet kan lette træet. Denne metode anvendes især ofte før maling af træprodukter.
 6. Imprægneringsfarve vil styrke træets struktur og give det en let fugtighedsikker egenskab.

Ikke alle pletter har ovenstående kvaliteter. For at forstå, hvilken plet du har brug for, skal du læse dens sammensætning og se, hvad instruktionsmanualen siger. Forresten kan du behandle ikke kun massive træplader, men også spånplader, genstande fra krydsfiner eller parket og andre træhåndlavede artikler.

Plet til vandbaseret træ og alkohol pletter

Vandbaserede pletter er de mest miljøvenlige pletter. De har ikke en skarp ubehagelig lugt og er nemme at bruge.

Et sådant produkt kan sælges som en tør eller færdigblandet blanding. Sådanne farvestoffer er mest populære på grund af den lave pris og muligheden for deres anvendelse, både til interne og eksterne værker.

Pletten til træ baseret på vandbaseret kan betydeligt forbedre træbelægningens udseende

Vigtigste egenskaber ved vandplet:

 1. Farverne af vandbaserede pletter er meget forskellige. Med deres hjælp kan du skabe en meget interessant iriserende effekt.
 2. Du kan bruge vandpletter uden frygt for dit helbred. Selv ved de højeste temperaturer udsender sådanne midler ikke skadelige dampe.
 3. Hvis du beslutter dig for at eksperimentere, og spørg dig selv spørgsmålet: "Hvilken slags plet skal du vælge, så den kan vaskes?" - så vand plet - det er det du har brug for. Et sådant toningmiddel kan vaskes let af med vand, så det er umuligt at male gulvet.
 4. Toning af en træoverflade med et sådant værktøj gør dens tekstur mere synlig. Desværre bliver produktet mere følsomt over for fugt på grund af dette, så det skal åbnes med en lak.

Tinting sådan imprægnering harpiksarter af træer er yderst uønsket, da de kan få grimme pletter. For sådanne produkter er det bedre at bruge alkoholimprægnering.

Hvor lang tid imprægnerer alkoholen tørrer? Næsten et par sekunder! Denne ejendom er både en fordel og en ulempe. Takket være ham, kan du dække en alkohol plet røv sportslige riffel, og bruge det i løbet af få minutter, men et større område kan kun sulte sprøjtepistol, ellers overfladen af ​​artiklen er dækket med ubehagelige pletter og pletter, at rette op på situationen hjælper ikke engang en negl. Den består af alkoholimprægnering fra alkohol og farvestoffer.

Behandling af træ med sådan imprægnering vil gøre den mere modstandsdygtig over for ultraviolet og forøget fugtighed. Men på grund af den ubehagelige lugt af et sådant værktøj er det kun muligt at arbejde med det i det åbne rum.

Fordele ved en oliebaseret plet- og voks- og akrylpletter

En oliebaseret plet har et stort udvalg af farver og nuancer. Det er mere værd end vandpletter, men det har flere nyttige egenskaber. Et sådant lægemiddel kan ikke kun bruges til at ændre produktets farve, men også for at understrege dets tekstur.

Behandling af træ med oliebaseret plet er let og bekvemt, det påføres i et tyndt lag og løfter ikke fibrene i produktet. Også denne farven falder ikke under indflydelse fra sollys, giver træmodstanden mod temperaturændringer og beskytter den mod fugt. Fjern pletter af olie plet kan være ved hjælp af hvid spiritus opløsningsmiddel, kan du også lette det malede træ lidt. Det adskiller sig fra lignende i sammensætningsegenskaber, idet det ikke kræver lak at fixere det. Ulemperne ved olieforældelse omfatter: den lange tørring af toning og dens toksicitet.

Påfør en oliebaseret plet med en konventionel børste

Det er meget vigtigt at finde pletten af ​​en ansvarlig og samvittighedsfuld producent. Dommer ifølge vurderinger er de mest populære firmaer Vartan, Latek, Novbytkhim og Herlak.

Akryl og vokspletter er meget nemme at anvende, de ligger i et homogent lag og efterlader ingen pletter og pletter. På grund af den hurtige tørring af sådanne slaggen er det imidlertid nødvendigt at arbejde hurtigt sammen med dem.

Voks plet bruges til at beskytte træ mod fugt. Det kan behandle parket. En sådan plet er ikke modstandsdygtig over for mekaniske skader, så for at forlænge sit liv er det bedre at bruge en lak.

Akryl, det er rustik, plet understreger perfekt træets tekstur. Med sin hjælp kan du få en række nuancer, så dette stof er så populært. Malet med denne plet, skal træet stadig åbnes med flere lag lak.

Pletter til træ adskiller sig ikke kun i sammensætning, de kommer i forskellige farver og nuancer. Ofte anvendes en mørk blanding, der giver produkterne et mere ædelt udseende. Ved hjælp af sådanne pletter kan almindelig lærk og ahorn blive til en egstav.

Moderne beits kan give træet den mest usædvanlige skygge. Men til denne dag er det mest populære gamma af naturlige træfarver.

Før du vælger farven på plet til træ, er det værd at studere anbefalinger fra designere

Det mest populære farveområde af pletter:

Der er mange sådanne eksempler. Det er bemærkelsesværdigt, at navne på samme skygge for forskellige firmaer kan være meget forskellige. Når du vælger farven på pletten, skal du først og fremmest være opmærksom på farvepalet, der er trykt på pakken, men prøverne trykt på birkepladerne.

Det er også vigtigt at overveje, at farvestofens farveintensitet afhænger af den type træ, som den påføres. For at give en mørkere nuance til produktet, hvis træet, som det bliver lavet af, vil være vanskeligere end at skjule objektet fra eg. Ikke-vandig plet kan ikke male fyrretræet godt nok, hvis det ikke tidligere er afsaltet, men vandbaserede pletter er generelt ikke egnede til harpiksholdige træarter.

For at give møblerne en hvid farve er det ikke nødvendigt at male det. For et sådant arbejde, en klarende plet, der ikke alene vil gøre produktet lettere, men også understrege dets struktur vil fungere.

Stain er beregnet ikke blot for træet for at give produktet en lysere nuance, men også for at beskytte den mod ugunstige forhold i verden. Det er vigtigt at tage hensyn til, overvejer de forskellige typer af fonde såsom hvad du vil anvende den. Hvis der er en risiko for, at overfladen af ​​objektet hvidkalkede kaste fugt, er det bedst at bruge voks, olie og akryl produkter, men hvis dit hack vil være på et tørt og ventileret sted, pasform og vandet pletten.

Ved hjælp af hvid plet kan du visuelt udvide rummet og anvende det på gulvet eller på trævægge

Bruge en hvid plet kan opnå en meget interessant effekt og lave en gammel belægning. Det skal først males med en hvid plet på en vandbase, efter at den er tørret, skal genstanden behandles med en stiv børste. I porerne dannet på træet gnides voks eller oliefarvning af mørk farve.

Brug vandfarve, så glem ikke det beskyttende lag. Det malede produkt skal behandles med voks eller olie.

Lysstråler har ikke altid en udtalt farve. Der er en farveløs plet, der kun anvendes til at beskytte træet mod ugunstige naturlige faktorer.

Hvordan man laver en plet med egne hænder

Det er ikke nødvendigt at købe færdiglavet plet. Blanding farvestoffer, såsom kaffe, et par dråber jod eller spåner af den sorte bark, og nogle kemiske elementer, det kan gøres derhjemme. Hjemmelavet plet er ikke kun effektiv, det er også naturligt.

Nogle anbefalinger hvordan man laver en plet selv:

 1. I et glas vand skal du lave et glas bark af lærke. Det resulterende produkt kan dækkes med birkprodukter, det vil give dem en smuk rødlig skygge.
 2. Slib den tørrede valnødskalle i pulver og kog i ti minutter. Den resulterende bouillon skal blandes med sodavand. Dæk opløsningen med let træ og det bliver brun. Hvis du vil ændre farve på produktet, kan du behandle det med eddike eller kaliumdichromat. I det første tilfælde bliver skyggen grå, og i den anden røde.
 3. Brygget te eller kaffe kan gives en anden nuance til træet. Farvens intensitet afhænger af tebladernes styrke.
 4. Med en opløsning af kaliumpermanganat farger du produktet i en kirsebærfarve.
 5. En rød nuance kan opnås ved at gennemblive et par dage rustne negle i eddike. Sort plet opnås ved tilsætning til eddikeopløsningen af ​​afkogning af eg eller blade.

For at gøre en plet korrekt med dine egne hænder, skal du forhåndsvise træningsvideoen

Uafhængigt plet gør ofte. De opnås harmløse og harmløse. Desværre har de alle egenskaben om at falme. For at bevare produktets farve skal du lægge et lak over lakken.

Tinting træ med plet: trin for trin instruktion

For at gøre produktet ser rent og smukt ud, er det nødvendigt at dække det med plet. Hvis anvendelsen af ​​pletten er dårlig, kan den falme efter et par uger, og uden risiko for forureningsteknologi risikerer du at få en overflade dækket af pletter.

Sådan dækker du ordentligt med pletter objekter:

 1. Først og fremmest er det nødvendigt at fjerne et lag af gammel maling fra overfladen af ​​produktet. Du kan gøre dette med sandpapir.
 2. Endvidere bliver overfladen affedtet med alkohol, hvid spiritus eller benzin. Hvis produktet er fremstillet af harpiksholdige træarter, er det plastered.
 3. Pletten opvarmes og påføres et tyndt lag på overfladen af ​​produktet. Øverst på objektet behandles først. Lag anvendes ovenfra, den ene oven på den anden, indtil den ønskede skygge er nået.

Efter pletten tørrer, skal produktet være dækket af flere lag lak. Før det påføres et nyt lag, behandles det tørrede lak med fintkornet sandpapir.

En plet er en fantastisk måde at erstatte en farve af et træ med en anden. Sådanne midler er af forskellige typer, de kan have forskellige sammensætninger og farver. Brug pletten korrekt, og du vil blive belønnet med et smukt produkt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 44 = 52