Tilslutning af akustik til dit tv

Tilslutning af højttalere til et tv

Moderne fjernsynsteknologi har udvidet funktionalitet, HD-teknologi, men er ofte bemandet primitive højttalere, ikke giver mulighed for at nyde alle lydeffekter. For almindelig visning er dette sæt nok nok, men for at føle al den charme af surroundlyd - skal du desuden tilslutte højttalerne til tv'et, helst den højeste klasse. Sådan forbindes akustikken korrekt, vil blive diskuteret nedenfor.

Først skal du finde ud af, hvilke input der er på tv'et for at få en god forbindelse til akustikken. I moderne modeller bruges følgende typer lyd- og tele-stik til at forbinde forskellige højttalere:

 • særlige stik (Scart, RCA);
 • lineær output;
 • et stik til headset eller hovedtelefoner;
 • den digitale HDMI-port.

I den første variant er computerhøjttalere, der ikke har en indbygget forstærker tilsluttet - det er kun nødvendigt at vælge akustikken af ​​en sådan strøm, der ikke overskrider den tilladte grænse. Den anden og tredje indstilling bruges, når produktet ikke har flere specielle stik: Sådan forbindes højttalerne med den indbyggede forstærker til tv'et. Den sidste mulighed (HDMI) bruges til at forbinde flere "avancerede" enheder - for eksempel hjemmebiograf lydsystemer, der producerer en meget højkvalitets lyd. En sådan udgang er tilgængelig for alle de nyeste modeller.

I dette afsnit ser vi på de eksisterende højttalerindstillinger, og hvordan du tilslutter højttalersystemet til tv'et.

Sådanne produkter kan kun give brugeren en anstændig lyd under betingelsen tilstedeværelse af en forstærker og et system der regulerer lydstyrken. De skal tilsluttes et separat udtag og til tv'et direkte ved hjælp af 3,5 mm TRS-stikket.

Denne slags akustik giver dig en bedre lyd. Musikcentret er forbundet via adaptere skriv klokker eller TRS. De sælges i enhver industri butik, der specialiserer sig i reservedele til husholdningsapparater. På TV skal du bruge AUT-OUT, og på musikcentret, IN-IN og nyde lyd af høj kvalitet.

Standardkompositionen af ​​et sådant system er en simpel forstærker, og adskillige kolonner af en passiv slags forskellig kraft er forbundet med den. Du kan forbinde det ved hjælp af en af ​​ovenstående muligheder eller gennem specielt stik SCART, til dette skal du købe lignende adaptere RCA eller TRS. Hvis du tilslutter aktive enheder, skal du bruge de kabler, der anbefales til denne sag, i dette tilfælde udsendes lyden fra tv'et direkte til højttalerne. For mere detaljer om nuancerne for at forbinde aktive og passive enheder, se artiklen om tilslutning af en subwoofer.

Denne mulighed er karakteriseret ved den bedste transmissionskvalitet af alle nuancer i lydserien, så eksperter kalder hjemmebiografen den mest avancerede af alle moderne stereoanlæg. Den har en professionel modtager og en ganske kraftig forstærker, så lyden fra højttalerne er af et særligt renhed og kolossalt volumen. Hvis du tænker på, hvordan du tilslutter højttalere fra et hjemmebiograf til en Samsung, LG eller andet tv - foretrækker HDMI, fordi i dette tilfælde på output har vi en lyd af højeste kvalitet.

Vi anbefaler at du omhyggeligt læser betjeningsvejledningen omhyggeligt under tilslutningen, følg alle anbefalingerne og følg kun, når fjernsynet er slukket.

Forskellige typer højttalere kan sluttes til tv'et med den obligatoriske mulighed for at justere lydlinjens kvalitet, som direkte afhænger af den korrekte kombination af udgangen på tv'et og indgangen på forstærkeren. Hvis de ikke stemmer overens, skal vi bruge speciel modtager, og dette er yderligere kontantinvesteringer. Forskellige højttalere er tilsluttet ved hjælp af forskellige indgange, så du skal bestemme hvilken type kabel der skal tilsluttes i hvert enkelt tilfælde.

Hvordan bringer lyden fra tv'et til akustik?

 1. Funktion "AUX" - forbindelsen er lavet ved hjælp af kabel 2 RCA-lyd, hvor den europæiske standard for tilslutning anvendes. Her er en lignende tv-udgang og input til et andet produkt forbundet via et kabel.

2 RCA lydkabel

Kabel type SCART-RCA

kKbel Jack 3,5 mm - RCA

I tilfælde af at du brugte dette kabel, som blev anbefalet, men lydniveauet ikke tilfredsstiller dig, så skal du købe en separat modtager - alle problemer løses.

Vurdering af de bedste tv i 2017, fordele og ulemper ved optimale modeller. Sammenligning af priser, beskrivelse af funktioner og tekniske egenskaber ved tv'er af forskellige mærker.

Sådan tilsluttes højttalere til et tv afhængigt af deres type

Antag at du beslutter dig for at forbedre lyden af ​​dit tv for at få det mest glæde af at se film. I dette tilfælde vil samboeren selv have problemer med at tilslutte højttalerne til tv'et, fordi uden dem kan du ikke ændre lydkvaliteten.

Problemet med moderne fladskærms-tv er, at de ikke har plads til gode højttalere. Processoren behandler lydsignalet ret kvalitativt, men værktøjet til at bringe lyden til seeren bør forbedres. Derfor er stereoanlæg, højttalere og almindelige højttalere forbundet til tv'et. I tilfælde af begrænset finansiering kan du endda tilslutte hovedtelefoner og alene nyde lyd af høj kvalitet. Men det er ret nemt at tilslutte hovedtelefoner, hvis der er en passende stikkontakt til dem.

Før alt arbejde skal du ikke glemme at afbryde dit elektriske udstyr fra netværket. Tænd den, når alt er tilsluttet, og indstil lyden oprindeligt til minimum. Dette gælder især for kraftige lydsystemer og forstærkere.

Tilslutning af aktive type højttalere

I aktive højttalere er der en indbygget forstærker. De bliver fodret fra netværket. De kan tilsluttes direkte uden brug af komplicerede ekstra enheder. Datakolonner er ofte aktive.

Hvis du kigger på bagsiden af ​​dit tv, vil du se en masse reder der. Hver af dem er underskrevet. Vær opmærksom på mærkning, du kan nemt afgøre, i hvilket omfang stikket er forsynet. Så de standard lineære lydudgange hvid og rød har signaturen Audio-R og Audio-L. Hvis du er i tvivl, skal du se instruktionerne.

Højttalerne fra computeren er forbundet via runde 3,5 mm jacks, kaldet TRS (et andet populært navn er mini jack "mini jack"). De er let identificeret ved hjælp af ørestykkeikonet. Tv'et skal have det samme stik som computeren for at forbinde det med højttalersystemet.

På store tv'er, i stedet for en lille TRS, er der tilsluttet en "tulip" -type stik. For at forbinde computerens højttalere til det skal du bruge en adapter.

Tilslutning af passive højttalere

Det passive højttalersystem har ikke en strømforstærker, så den er forbundet til en forstærker, der igen er forbundet til tv'et. Forbindelsen er lavet ved hjælp af kabler.

 • Det antages, at forstærkerens effekt skal være mindst 30% af kolonneffekten. Ledninger vælges med et tværsnitsareal på mindst 1 kvadratmeter. se, og jo tykkere - jo bedre.
 • Højttalerimpedansen skal svare til forstærkerens nominelle udgangsimpedans.
 • Sørg for at observere polariteten, forbinde den venstre kanal med den venstre kolonne og den højre med højre. Hvis du overtræder denne regel, bliver lyden meget værre.

Hvis dit stereoanlæg består af flere passive højttalere, kan du tilslutte det via AV-modtageren ved hjælp af et kabel. Du kan bruge højttalere med næsten enhver strøm og få den bedste surround sound. Melomaniacs henter udstyret ved øret, men glem ikke om de grundlæggende egenskaber ved udstyret. Moderne modeller har HDMI-stik. Hvis du bruger det, får du det bedste resultat, fordi et digitalt signal af høj kvalitet overføres gennem det.

Tilslutning via båndoptager eller radiobåndoptager

Dem, der ønsker at overføre lyden til musikcentrets højttalere, skal du bruge et forbindelseskabel.

 • Vi slutter tv'et med et kabel til båndoptageren.
 • Optageren er tilsluttet højttalerne.

Du kan tilslutte højttalerne til tv'et på samme måde via radiobåndoptageren, som fungerer som en forstærker.

Forbindelsen er lavet gennem "tulip" og "mini jack" jacks. Brug om nødvendigt adapterne. Da vi udsender et lydsignal fra tv'et, skal kablet på det være sat i udgangsstikket. Under det er OUT-markeringen. På samme tid på båndoptageren skal den være tilsluttet til indgangsstikket. Se i manualen til dine elektriske apparater, og du vil forstå, hvor stikket er placeret.

Udgang til et kompakt stereoanlæg

Her vil lyden være bedre end på en båndoptager, men lidt værre end på et sammensat stereoanlæg. Generelt er dette den gennemsnitlige version, udover det er meget populært. Kablet kan tilsluttes SCART-stikket ved hjælp af en SCART-RSA (tulip) eller SCART-TRS (mini jack) -adapter.

Når du ser analoge kanaler, kan du ikke forbedre lyden. Det kan kun laves højere, men alle fejlene forbliver.

Forbedre lyden af ​​dit tv ved at forbinde flere enheder til det. Det er en ganske fascinerende og vanedannende proces. Så snart du begynder at forstå ledninger og stik, er det kun nødvendigt at vælge den optimale lyd, der helt tilfredsstiller dig.

Hemmeligheder for en lydenhed, eller Sådan tilsluttes højttalere til et tv

Nogle gange er der meget sjove situationer. For eksempel vil et hjemmebiograf købt til opsparing ikke afsløre hemmeligheden bag sin forbindelse. Familieraad i sin helhed i to timer i træk er i en tankevækkende tilstand: hvordan man opretter forbindelse til tv-højttalerne? På trods af at alle ledningerne er forbundet med hvor strengt i overensstemmelse med instruktionen, er der stadig tre ubrugte "tulipaner", og det samme antal såkaldte "klokker" er allerede bosat i tv-rederne. Ikke desto mindre afspejler lyden fra højttalerne slet ikke den "bulkkvalitet", som fabrikanten hævder.

Sådan tilsluttes TV-højttalere: En simpel løsning på det akutte problem

Først og fremmest skal du være opmærksom på følgende punkt: Hvor mange lydudgange på din tv-enhed? Typisk er disse jacks mærket med notationen: "Audio IN / OUT" eller "Audio R / L". Afhængigt af modifikationen af ​​tv-modtageren kan enheden udstyres med en SCART-stik, optisk eller koaksial udgang. Alt dette afhænger først og fremmest af nyheden af ​​din blå skærm. Optimal mulighed kan betragtes som en konventionel analog lydudgang ("tulipaner"), som er udstyret med næsten alle moderne tv. Med deres hjælp kan du tilslutte højttalere til dit tv. Igen skal det forstås, at udgangen til højttalerne udføres ved hjælp af enheden jacks, som har betegnelsen "Audio OUT".

Selvfølgelig opnår en bred vifte af lydområder ikke en tokanaltype forbindelse, det vil sige, når der anvendes to kolonner via "tulipaner". For at høre størstedelen af ​​videoen har du brug for en modtager eller en flerkanalsforstærker. Det er denne enhed, der giver dig mulighed for at give øjeblikket filmtilpasning mætning og realisme effekt. Og alt takket være subwooferens split-lydkanaler og højttalere. For at gøre dette skal du blot slutte højttalerne 51 til tv'et og placere højttalerne korrekt, da lydenhedernes placering afhænger af kvaliteten af ​​opfattelsen.

 • Valgmulighed: Forbind lydforstærkeren og tv-modtageren via et konventionelt RCA-kabel eller SCART-kabel. Det er nødvendigt at observere udgangernes polaritet og ikke forveksles med "IN9raquo; med "OUT9raquo;
 • Den anden mulighed: "OPTICAL OUT" eller "COAXIAL OUT" -stikket på tv'et bruges og samme navn med slutningen "IN9raquo; på modtageren af ​​et hjemmebiograf eller et stereoanlæg.
 • Den tredje metode giver dig mulighed for at forbinde computerens højttalere til tv'et. For at gøre dette skal du tilslutte hovedtelefonstikket, som normalt er placeret på fjernsynets frontpanel, for at tilslutte stikket fra højttalerne, og du kan nyde stereolyd.
 • Nogle gange er den fjerde mulighed ret passende, især hvis du tager højde for, at det gamle musikcenter praktisk talt ikke bruges. MiniJack-2RCA-ledningen er det perfekte medium til lydeffekter. Ved at bruge "AUX IN" -stikket på din cd-dvd-processor skal du tilslutte tv'et "Audio OUT" -udgang ved hjælp af to kanaler "R / L9raquo;. Normalt er musikcentrene udstyret med en indbygget equalizer, så lyden kan udføres.

Upåklagelig kvalitet, eller Sådan får du lyden til live

Lad os fokusere på muligheden, når du har brug for en ren lyd af noter og et behageligt øre til talbreven af ​​tale. Kun digital lyd kan være værd at blive kaldt omfattende og all-pervasiv. Så spørgsmålet "hvordan man opretter forbindelse til en tv-højttaler" bør først og fremmest indebære en kvalitetsløsning. Enig, det er meget mere behageligt at se en film med surround sound. Derfor tillader kun brugen af ​​moderne teknologier, at vi virkelig nyder opfattelsen af ​​hele lydstyrken fra vores høreapparater.

Hvis du udfører nogen af ​​de fundamentalt forskellige former for forbindelse, skal du altid huske, at et sådant fænomen som statistisk stress kan blive synderen for fejlen i din elektronik. For at undgå sådanne konsekvenser, skal forbindelsen kun foretages, når udstyret er slukket. Nu ved du, hvordan du tilslutter højttalerne til tv'et, som du skal vide. Det er værd at bemærke, at ikke alle kendte metoder er blevet overvejet i denne artikel. Men stadig er de vigtigste muligheder taget i betragtning, så du bør ikke have nogen problemer med at "udpakke" lyd fra tv'et og overførslen til andre enheder.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

93 − 87 =