Tilslutning af el til webstedet

Gennemførelse af elektricitet til stedet. Hvor meget koster det at foretage strøm på stedet?

Hvor meget koster det at bygge elektricitet og hvordan? Dette spørgsmål er ret relevant ikke kun for mange ejere af forstæder, men også for dem, der har modtaget jord til individuel boligbyggeri.

Hvis stedet er placeret i landsbyen og ikke tilhører enten haven eller dacha partnerskabet, så skal ejerne handle alene. For at lyse på stedet er det nødvendigt at indsamle alle de nødvendige dokumenter og kontakte dem i RES (regionale elektriske netværk).

Det er vigtigt at bestemme strømforbruget på forhånd. For landejendomme kan denne indikator være anderledes. Beregningen af ​​det samlede elforbrug udføres med en anstændig margen, da forbruget af nye husholdningsapparater med forbruget øges. Enheder, der arbejder fra netværket, kan være meget mere end ejerne af forstadsområder antager. Ud over husholdningsapparater kan el anvendes:

 • til tilslutning af motorer (beregnet til for eksempel at åbne garagedøren eller til kunstvanding mv);
 • funktionen af ​​videoovervågning eller alarmsystem
 • opvarmning i poolen af ​​vand;
 • Lancering af haveredskaber (græsplæneklippere, trimmere osv.);
 • belysning springvand, stier, fritstående bygninger.

Processen med at forbinde stedet til elnetværket (hvor meget det koster at bruge elektricitet på stedet, vi diskuterer nedenfor) kan betinges opdelt i to faser:

 1. Indhentning af tilladelse fra den relevante organisation.
 2. Udførelse af tekniske værker.

Først og fremmest skal du få tilladelser til at oprette forbindelse til elafsnittet. For at gøre dette skal du besøge den organisation, der er involveret i elektrificering og indsende de relevante dokumenter:

 1. Erklæring om ønsket om at udføre på den del af kraftledningen, der tilhører dig.
 2. Dokumenter, der bekræfter retten til at eje dette land.
 3. Planen for jordarealet, som er planlagt til at levere elektricitet med angivelse af forskellige tekniske netværk (vandledning, gasledning ...).
 4. Afhængigt af hvilken organisation der er tilsluttet, kan der også anmodes om andre dokumenter, så det er bedre at angive i forvejen, hvad der kræves ud over ovenstående.

Efter at have modtaget (ca. en måned efter indleveringen af ​​dokumentationen) specifikationerne, kan du fortsætte med udviklingen af ​​et projekt, som vil blive brugt til elektrificering af webstedet. Efter samling skal det aftales med elforsyningsorganisationen. Det samme arbejde kan tildeles designborgen eller den samme strømforsyningsorganisation. I dette tilfælde vil du spare tid og være sikker på, at dokumentationen er korrekt.

Når du vælger en designer, skal du være opmærksom på 2 kriterier:

 • fuld liste over tjenester
 • hvor meget koster det at foretage strøm på stedet.

Efter opsummering af el på grunden er udstedt og underskrevet dokumenter, der bekræfter udførelsen af ​​arbejdet (den handling af nettilslutningen, den handling af grænseflader, den handling at gøre de tekniske betingelser, Measurement Protocol af elektrisk udstyr, testrapporten).

Elektrisk adfærd til stedet foregår på en af ​​to måder:

Dette er den hurtigste og billigste metode, der ikke kræver udgravning. Men der er en betydelig ulempe - de negative virkninger af naturlige faktorer: regn, sne, vind. Derfor er det kun nødvendigt at bruge kun særlige vandtætte beslag.

Der bør tages behørigt hensyn til at forhindre kabelbrud, da dette kan føre til tab af liv. Den optimale længde af det ophængte kabel er ikke mere end 15 meter. Ellers er der risiko for brud på grund af isning eller under snebelastning.

Lyset i området udføres ved anvendelse af en særlig SIP-ledning (antenne bundtet kabel), hovedelementerne i hvilken - den ledende kerne, polyethylen isolering og kablet, hvilket øger styrkeegenskaber af kablet.

Denne teknologi er mere besværlig og dyr. Her er det nødvendigt at udføre jordarbejder. Det positive aspekt ved denne metode er, at installationen af ​​et elektrisk kabel i en grøft er det sikreste, da du ikke behøver at bekymre dig om de negative virkninger af naturlige faktorer. Derudover kan enhver transport komme ind på webstedets område.

Udgravningsarbejderne udføres i etaper:

 1. Grave en dybde dybde på 70-80 cm.
 2. Sand er dækket af et lag på ca. 15-20 cm.
 3. Fjernet glasset, sten og andet snavs, som kan beskadige kablet.

For den underjordiske metode til ledning af elektricitet anvendes ledninger uden et specielt kabel eller ledere. Typisk er dette et tofaset kabel, der er klassificeret til 220 V. Men i tilfælde af at udstyret bruger 360 V, har du brug for et passende trefaset kabel og en tæller.

Den elektriske ledning er lagt i et korrugeret rør. Det er stærkt ikke nødvendigt at trække det. Sæt ledningen i et rør dækket med et lag af sand (ca. 15 cm).

For at beskytte mod utilsigtet beskadigelse af ledningen kan du lægge mursten eller stykker keramiske fliser oven på sandet.

Ved arbejde med at forbinde elektricitet skal følgende sikkerhedsregler overholdes:

 • læg ikke kablet under regn
 • Når du arbejder, skal du bruge specielle el-handsker og tørre sko med en gummieret sål.

Obligatoriske krav til arbejde

Der er flere obligatoriske krav, uden hvilke elektrikere ikke vil acceptere arbejdet med elektricitetsudførelse til jorden.

 1. Mellem søjlerne må afstanden ikke overstige 15 meter.
 2. Fra søjlerne til huset skal afstanden være mindst 10 meter.
 3. Fra kabel til bygninger, bygninger og trækroner skal afstanden være over 1,5 meter.
 4. Højden fra vejen til kablet skal være mindst 6 m.
 5. Ledningen til væggen skal fastgøres i en højde på op til 2,75 m.
 6. Det er forbudt at forbinde ledningerne over husets tag.

Hvor meget koster elektricitet?

Den meget teknologiske forbindelse af elektricitet til stedet fra stangen afhænger af en række indikatorer:

 • afstand fra stedet til elkilden (i landdistrikter skal den være mindst 500 meter og i byen - mindst 300 meter);
 • Forbindelsesområdet (for eksempel i Moskva er det meget dyrere at forbinde end i Kamchatka);
 • type af forbindelse (eksisterende eller nye), en simpel genforbindelse vil være billigere;
 • spændingsniveau.

Minimale omkostninger ved at forbinde lyset i 2016 var 500 rubler.

Opbygningen af ​​sine kraftledninger (kraftledninger) med installation af specialstøtter kan resultere i en temmelig stor mængde, hvis størrelse afhænger af:

Alt arbejde på opførelsen af ​​sine kraftledninger kan koste flere titus eller endda hundredtusinder rubler.

Udstyret inde i huset koster også mange penge, men ikke længere det samme. Hvis du sparer på omkostningerne ved udstyr, så kan du mødes omkring 10 tusind rubler. Desuden må vi tilføje til dette omkostningerne ved tekniske forhold (som priserne for deres fremstilling den mest anderledes), så spørgsmålet pris, dvs.. E. Hvor meget skal bruges på stedet elektricitet, skal kontrolleres med den lokale el-branchen.

Elforbindelse på stedet

Efter at have modtaget jorden tildeling til opførelse af et landhus ejer skal tilslutte elektricitet til stedet. Uden det er det umuligt at fortsætte med at bygge arbejde, organisere belysning og løse daglige problemer. Elektricitet er nødvendig for at forberede beton ved hjælp af en mixer, at bore en brønd mv.

Det er ligegyldigt, at der ikke er nogen beboelsesejendomme eller andre strukturer i nærheden - det vigtigste er, at der i nærheden er poler med kraftledninger og transformatorstation. Alt arbejdet med at forbinde elektricitet til webstedet kan gøres alene, med undtagelse af følgende punkter. Dette vil spare mange penge. For at fuldføre opgaven skal du følge nedenstående procedure.

Først og fremmest er det nødvendigt at besøge energiforsyningsorganisationen. Du skal have dokumenter, der bekræfter ejendomsretten til jorden og et civilt pas. På kontoret er det nødvendigt at skrive en ansøgning om levering af tekniske specifikationer. Først efter fuld gennemførelse af den tekniske specifikation er det muligt at forbinde elektricitet.

Ansøgningen angiver for hvilket formål den potentielle abonnent er involveret i elektrificering af stedet, hvor mange faser den har brug for og forbrugernes maksimale samlede kapacitet. Normalt er fem kilowatt nok til at imødekomme behovene. I tilfælde af at det er nødvendigt at anvende dreje- og boremaskiner (eller andet elværktøj) på gården, anbefales det desuden at angive tilslutning af en trefaselinje. Specifikationerne udarbejdes i mindst fem dage.

Vi bestiller projektet i henhold til specifikationerne

Hovedkravet i de tekniske forhold er udviklingen af ​​projektet. Dette bør omhandle et firma, der har en licens til sådanne typer arbejde. Ca. en uge skal det klare projekt koordineres med virksomheden af ​​regionale elnet.

For at tage hensyn til terrænets egenskaber i projektet skal projektoren forsynes med dokumenterne fra resultaterne af den geodetiske undersøgelse, udformningen af ​​huset med orientering på terrænet og de tekniske forhold. Et backup kabel kan inkluderes i projektet (hvis nødvendigt). Dette gør det muligt at bygge det, før alle godkendelser er lavet, men ikke at oprette forbindelse til netværket.

Når projektorganisationen har koordineret dokumentet med de regionale netværk (i dette kan du blive overbevist af det relevante frimærke), kan du købe materialer og komponenter.

Materialer der er nødvendige for at forbinde elektricitet

Erhverv alle materialer skal være i overensstemmelse med kravene i projektet. Specifikationen af ​​dette dokument indeholder mærkning af kabler, afbrydere, tavler, tællere mv. For ikke at blive forvekslet anbefales det at lave en kopi af specifikationen og kontakte butikscheferne med den. Råd: Det er bedre at købe et kabel med en reserve, som under installationen kan lægges med en ring ved indgangen til huset eller i nærheden af ​​posten.

Ofte består et sæt materialer og komponenter af følgende:

 • trefaset elmåler (klasse 2);
 • en boks med gadekørsel med et vindue til tælleren;
 • kabel (for eksempel - АВВГ 4 × 16);
 • plast- eller metalrør Ø32 mm (for at beskytte ledningen)
 • automata og trefaset diafavtomat;
 • ledning kobber single-core (til installation i en panel kasse og i en kasse);
 • DIN-skinne til installation af afbrydere, RCD'er og spændingsrelæer;
 • trefaset stikkontakt;
 • armeret betonunderstøtning eller vedhæftning (til montering af en måler);
 • anker til jordingssløjfen.

Sådan starter du og hvordan du udfører installationen (grundlæggende regler)

Først og fremmest er det nødvendigt at installere en konkret støtte (vedhæftet fil) til kassen. Herefter er måleren installeret, afbrydere på DIN-skinnen og en stikkontakt. Det næste skridt er at forberede en skyttegrav til kablet: det skal specificeres i dybdeprojektet. Nederst bør ikke være skarpe kanter af klippen. Det anbefales at lægge sandpuden med et lag på ca. 100 mm.

Kablet lægges fra stikkontakten eller fra transformatorstationen. Hvor det er åbent, skal beskyttelsen være forsynet med et metalrør. I skytten er kablet efter installation også beskyttet: en keramisk mursten lægges på tværs af den og derefter efterfyldes. Efter godkendelse i drift vil specialisten i strømforsyningsfirmaet oprette forbindelsen. Siden da kan el anvendes til at forbinde byggeværktøjer.

Efter at huset er bygget på jorden, og ledningerne er installeret, skal det sluttes til en elmåler. De tekniske forhold i denne fase er også angivet i udkastet. Forbindelsen skal kontrolleres af en specialist.

Sådan tilsluttes elektricitet til huset og stedet: hvor skal du hen, hvad du har brug for og hvor meget det koster

Tilslutning af elektricitet til huset eller stedet kan tage lang tid - i det mindste - en halvanden måned, maksimum - op til to år. Selvom den juridiske tilladelse skal du modtage inden for 30 dage fra datoen for arkivering. Selve forbindelse af et sted eller et hus til et elnettet tager normalt op til seks måneder, selvom de kan forbinde i en halv og en halv, eller de kan trække i flere år. Det hele afhænger af situationen, og dels på din udholdenhed.

Sådan får du tilladelse til at forbinde elektricitet

Proceduren er den samme, du vil forbinde et grundstykke uden en bygning eller opførelsen af ​​et permanent (privat hus) eller midlertidigt ophold (sommerbolig). Find først adressen på energikøbskampagnen i dit område. Det er nemmere at gøre dette på internettet ved at skrive "adressen til energikøbskampagnen" i søgefeltet og tilføje navnet på distriktet. Der er situationer, hvor et websted står på grænsen til serviceområderne for to energiforeninger. Derefter sendes ansøgningen til den, hvis post er tættere.

Du kan sætte lys i et privat hus eller på et sted, hvis der er tekniske forhold. Du kan finde ud af i energiforsyningsorganisationen i dit distrikt

En udfyldt ansøgning og en pakke med dokumenter sendes til den fundet adresse. I hver region kan listen over dokumenter være lidt anderledes, men de skal grundlæggende have:

 • Ansøgning om tilslutning (en af ​​formularerne og en prøve af påfyldning er vist på billedet nedenfor).
 • En fotokopi af paset, hvis data er angivet i ansøgningen.
 • En kopi af ejerskabsattesten.
 • Xerox kopi af INN.
 • En liste over alle strømforbrugende enheder, der vil blive forbundet til netværket, hvilket angiver deres strøm.
 • Belastningsberegning.
 • Plotens plan og huset er i en skala, hvor placeringen af ​​de nærmeste elnettet er angivet. Hvis der er rørledninger (gas, vand, spildevand osv.) På stedet eller i nærheden af ​​det, skal de nødvendigvis være på planen. På husplanen angiver de steder, hvor de elektriske installationer skal installeres.

Du kan indsende dokumenter pr. Post eller personligt. Hvis du beslutter at bringe et krav i person, gå til modtagelse til sekretæren, indsende din udfyldte ansøgning om tilslutning til de to kopier af alle dokumenter i den anden (han forlod dig), bede om at sætte datoen for vedtagelsen dokumenter. Med denne metode til arkivering bliver du nøjagtigt besvaret inden for de foreskrevne 30 dage.

Eksempel på en gennemført ansøgning om tilslutning af el til webstedet

Du kan sende ansøgningen pr. Mail. I dette tilfælde skal du vente ca. 45 dage, da tiden for postlevering er til stede. Hvis der ikke er noget svar, send anmodningen igen eller gå og tjen personligt. Dette sker sjældent, men der er også sådanne situationer: Brevet et sted er tabt, sorteret osv.

Et eksempel på en udfyldt ansøgning er vist på billedet. Dette er kun en af ​​prøverne, formularerne ændres mindst en eller to gange om året, så du bliver nødt til at finde den aktuelt gyldige formular og fylde den.

I et brev fra "elsalg" vil du modtage to eksemplarer af kontrakten på tilslutningen til lysnettet underskrevet af repræsentanter for kampagnen, og "Tekniske vilkår for tilslutning" (TU).

Du skal omhyggeligt læse, hvad du blev sendt, hvis alt passer dig, underskrive en kontrakt og sende en kopi tilbage.

Læs omhyggeligt før underskrivelsen af ​​kontrakten.

Kontrakten fastsætter tidspunktet for elforsyning til webstedet. Standard er der 6 måneder. Dette er den maksimale tidsperiode, der er tildelt for udførelsen af ​​alt arbejde. Faktisk afhænger forbindelsens varighed stærkt af den afstand, kolonnen fra webstedet er på. For byforhold betyder "nærliggende" i en afstand på højst 300 meter for landdistrikter - mindre end 500 meter.

Hvis afstanden er inden for disse grænser, kan du forbinde hurtigere - om et par måneder. Hvis det er langt væk - kan begrebet være langt længere end et halvt år. Selvom efter denne periode kan du indsende et krav. Uanset om du tilslutter strøm til webstedet, skal du begynde at bygge, når du er komfortabel.

Nogle gange indeholder kontrakten en vag formulering uden at angive en dato. For eksempel sådan en "№ forbindelsesdel ... ske inden for 6 måneder, forudsat modernisering eller reparation (konstruktion) for ned transformerstation". Ved at underskrive en kontrakt med lignende eller lignende tekst, kan du vente i årevis: mens organisationen begynder at opbygge eller opgradere understationen. Først efter dette kan du forbinde dit websted til strømnettet inden for 6 måneder.

Hvor meget koster det at foretage elektricitet

I henhold til resolution nr. 129 vedtaget i 2011, hvis strømforbruget er op til 15 kW, og afstanden fra stedet til nærmeste post er 300 og 500 meter (afhængigt af afviklingsformen), vil omkostningerne ved tilslutning af elektricitet være 550 rubler.

Hvis belastningen eller afstanden er større, går forbindelsen til kommercielle satser, og det er allerede helt anderledes. For eksempel i Moskva og tilstødende områder, for tilslutning af 1 kW strøm skal du betale fra 10 tusind rubler. Det vil sige, hvis du har brug for 16 kW, så er det 160-200 tr. og mere. For kommercielle tariffer betragtes forbindelsesgebyret, og hvis afstanden til stillingen i landdistrikter overstiger 500 meter og i byområdet - 300 meter.

Hvor meget koster det at foretage elektricitet, afhænger af afstanden til nærmeste post og den krævede effekt

Derfor er det tilrådeligt at finde ud af, før der købes et websted, hvor den nærmeste tilsluttede pol i strømnettet er. Det afhænger af, hvor mange penge det tager at forbinde elektricitet til huset eller plottet. Enig, 550 rubler og hundredtusinder - forskellen er mere end håndgribelig.

Nogle gange, selvom du har brug for 15 kW og polen er inden for de angivne grænser, bliver du fortalt, at noget arbejde skal betales separat. Ingen har ret til at kræve betaling fra dig. Selvom du skal øge udstyrets kapacitet eller opgradere netværket. Hvis dine ønsker passer ind under ovennævnte betingelser, vil omkostningerne ved tilslutning af elektricitet til jord eller hus være 550 rubler.

Efter at tilladelsen og de tekniske betingelser er opnået, er det nødvendigt at udvikle et projekt til elektrificering af stedet. Dybest set, for at gøre ledninger gennem huset ledninger planen kan være deres egen, men hvis huset er stort, med hjælpe- og tekniske lokaler, med elproduktion inden for installation af pumpestationen eller en pumpe til vandforsyningen, er det bedre at bestille projektet i en specialiseret organisation. Og den bedste mulighed er i energisalgsorganisationen, hvor du ansøgte om forbindelsen. Problemer med accept vil blive meget mindre.

Eksempel på elektrificeringsprojektet derhjemme

Hvis projektet skal kompileres af dig selv, skal det koordineres med energiforsyningsorganisationen. Hvis kravene er opfyldt, vil du blive godkendt, hvis der er overtrædelser, vil de angive, hvad der skal ændres. Når du har foretaget ændringerne, sender du projektet til underskrift igen. Kun at have et færdigt underskrevet projekt ved hånden kan du begynde at implementere det.

God eftermiddag! Købt et websted, før det var en, da naboen opdelte det i 2 dele. Søjle 15KWT for to med en nabo, selvfølgelig er denne magt for to ikke nok. Så formanden foreslog at oprette en særskilt kolonne for 115.000 (Ikke officielt) eller 225.000 (officielt). Fortæl mig, er beløbene generelt tilstrækkelige? Er handlingerne lovlige?

summen er utvetydigt utilstrækkelige.

god dag, og hvor meget kan projektet koste og den tid det tager at kompilere det?

God eftermiddag! I dag har jeg haft en nødsituation, kablet førte til polen, sparkled og en wire pause opstod. I tilfælde af nødopkald, hvor meget koster det at afvikle ulykken i Kursk. Tak.

Vi sympatiserer. Lokal service kan besvare dit spørgsmål. I forskellige regioner er taksterne forskellige.

God eftermiddag, fortælle mig, hvad hvis du skal gøre for at den nærmeste tilsluttede linje på 206 meter, og Power Supply Company tilbyder en bud på en mere langline selvfølgelig på min bekostning, er kontrakten ikke præciseret, hvad der ville tage pengene, kontrakten Jeg har endnu ikke underskrevet det, tog det til den . Tak.

Måske fra nærmeste linje er der ingen teknisk mulighed for at strække. Det sker. Prøv at tale om dette med designeren. Kan hjælpe.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

90 − = 80