Tilslutning af en Difa-automat i et enkeltfasetværk

Differencet ledningsdiagram

I lejligheder og private huse er den mest almindelige version den gamle version af de elektriske ledninger - med en fase. I dette tilfælde er nominel spænding 220 V, derfor er en bipolær produkt nødvendig. Hvad angår forbindelsesordningen for Difa Automaton, kan den præsenteres i to versioner. Den første er, når beskyttelsen kun er installeret efter elmåleren, der betjener alle husholdningsforbindelser.

I dette tilfælde vil det være vanskeligere at finde årsagen til fejlen, når automatiseringen er aktiveret og deaktiveret, så det anbefales at prioritere den anden mere pålidelige løsning.

Den korrekte ordning for tilslutning af Difavomat i et enkeltfaset netværk med jord:

Som du kan se, er hver gruppe af ledninger installeret på en separat enhed. Hvis et diffraktometer virker, fortsætter det andet med at fungere.

Den eneste vigtige forskel i 3-fasetværket er, at i stedet for en enkeltfaseleder er tre faser umiddelbart tilgængelige ved indgangen: L1, L2, L3. I dette tilfælde er det nødvendigt at bruge en 4-polet 380 V diafi-automat, hvis forbindelsesdiagram vil se sådan ud:

Denne mulighed kan bruges i et nyt hus, eller snarere et sommerhus, som skal modstå en høj strømbelastning fra elektriske apparater. Denne indstilling bruges også nogle gange, når du installerer elektriske ledninger i garagen, tk. Her kan kraftige svejsemaskiner, kompressorer og andet elektrisk udstyr anvendes.

Alle de tidligere ordninger til tilslutning af differentieringsautomaten blev jordet, nu vil jeg gerne give en forældet model, der bruger et tvetrådnet netværk på 220V.

For at forbinde en ikke-jordbaseret automatisk maskine er det nødvendigt i henhold til følgende skema:

Denne ledningsføring kan ses i gamle huse af paneltype. Det er ekstremt usikkert, og derfor anbefaler vi at udskifte ledningerne i huset med en ny med en jordforbindelse.

Vi anbefaler også at se de eksisterende tilslutningsmuligheder på videoanmeldelser:

Det var alt, hvad jeg ønskede at fortælle om dette emne. Vi anbefaler at du kun bruger differentialautomat fra populære producenter: abb, legrand, IEK og Schneider elektrisk, så beskyttelsen varer i lang tid og vigtigst af alt - for samvittighed.

Husholdning reparation №1

Vælg pålidelige håndværkere uden mellemmænd og spar op til 40%!

 1. Udfyld ansøgningsskemaet
 2. Få tilbud med priser fra herrerne
 3. Vælg kunstnere efter pris og anmeldelser

Placer jobbet og find ud af priserne

For at beskytte dig mod elektrisk stød eller fra en kortslutning, der kan forårsage brand, foretrækker mange mennesker at installere moderne RCD'er. De mest almindelige er diafavtomatikerne, som kombinerer maskinens grundlæggende funktioner og beskyttelsesafbryderen. Inden du vælger en automat, er det nødvendigt at forstå forskellen mellem RCD og Difa Automaton.

Grundforskelle i RCD fra difavtomata

Ofte skelner forbrugerne sig mellem en reststrømsenhed og en differentialautomat. Forskellen bliver tydelig, når udformningen af ​​de elektriske netværksprojekter udføres. På trods af disse enheders ydre lighed er deres funktioner meget forskellige:

 • RCD'en kan udløses, når en lækstrøm forekommer i det netværk, til hvilket forbindelsen blev lavet, dvs. den beskyttende afbryder anvender beskyttelse mod elektrisk stød såvel som beskadigelse af det elektriske ledninger;
 • Differentialbryder - En enhed, der kombinerer en RCD og en automat, en diafi-automat bruges til at beskytte ledningerne ikke kun fra mulige lækager, men også fra kortslutninger og også fra overbelastninger.

For at RCD'en ikke bliver en normal indikator for netskader, er det nødvendigt at udføre en seriel forbindelse til maskinen, som vil reagere på RCD-signalet og slukke for netværket under overbelastninger og kortslutninger.

Hvad er forskellene mellem RCD'erne og differentieringsautomaten

Der er et stort antal eksterne parametre, ifølge hvilke disse enheder er forskellige. På trods af lignende tilfælde er knappen til kontakten og det trukkede kredsløb muligt at skelne den beskyttende afbryder fra differenskontakten i henhold til følgende data:

 • mærkning af den elektriske strøm - når på sagen er der skrevet tal uden bogstaver - RCD, når bogstaverne er skrevet med et latinsk alfabet - Difa Automaton;
 • elektrisk kredsløb - der er ingen tripping elementer på RCD'en, der reagerer på overbelastningsstrømmen;
 • navn på instrumentets krop - på bagsiden angiver mange fabrikanter navnene på enhederne;
 • På husholdningsapparater er forkortelsen - VD - UZO, АВДТ - дифавтомат angivet.

Udadtil er det meget nemt at skelne mellem en beskyttelsesafbryder og en automat.

Grundlæggende principper for diffusionsmaskinen

Difavator er udstyret med to udgange:

 • elektromagnetisk - udfører en strømafbrydelse fra det fælles netværk i tilfælde af en kortslutning;
 • termisk - det virker, hvis der er en overbelastning i det beskyttede kredsløb.

I differentialautomatikken er sensoren, der reagerer på den nuværende lækage, en transformator, der fungerer på basis af ændringer i diffusion i ledere, der overfører elektricitet til en særlig beskyttende installation. Ud over evnen til at slukke for den beskadigede netværkslinie forhindrer diafi-automaten forekomsten af ​​brande, hvilket kan skyldes tændingen af ​​isolerede ledere og nogle enheder.

Tilslutning af Difa-automaten i forskellige ordninger

Der er flere ordninger, der kan bruges til at forbinde diffusoren. Kabeldiagrammet afhænger af typen af ​​ledninger. Ofte er boligen udstyret med sådanne typer elektriske ledninger

Tilslutning af Difavomat i et enkeltfaset netværk med jord og spænding 220 udføres ved anvendelse af en bipolær produkt. Når der er tilsluttet på denne måde, er det muligt at installere beskyttelse efter elmåleren.

Når tilslutningen af ​​dif-automonen udføres i et trefaset netværk med jordforbindelse, er det nødvendigt at anvende en firepolet differentieringsautomat i stedet for en enkeltfaseleder i indledningsgruppen til 380V.

Tilslutning af Difa Automation System til et toledet netværk uden jordforbindelse blev brugt i gamle panelbygninger. Denne forbindelsesordning (uden jordforbindelse) er usikker. Derfor skal alle ledninger udskiftes, inden du tilslutter difa-automaten.

Den vigtigste procedure for selvforbindelse af en difa-automat er organiseringen af ​​grounding og zeroing. I et enkeltfaset kredsløb er der tre kontakter. Dette er fasen, nul og jord.

Differentielle forbindelsesfunktioner

I tilfælde af selvmontering af en difautomat er det nødvendigt at overholde de gældende regler for sikker forbindelse:

 • Det er nødvendigt at slukke spændingen direkte før selve tilslutningen;
 • tjekke ved hjælp af spændingsindikatoren at der ikke er nogen strøm;
 • Forbered nødvendige ledninger til forbindelse (Blå - nul, gul - jord, tredje farvefase);
 • jordforbindelsen skal forbindes til en separat terminal og fase og nul til terminalerne på differentialautomaten;
 • så er det nødvendigt at skrue af kontaktskruerne og først efter at indsætte ledningerne i diffusorens kontaktelementer;
 • Ved tilslutning af kontakterne skal du sørge for, at terminalen ikke får ledningsisolering, og derfor kan ledningen overophedes;
 • Indsatte ledninger skal spændes med skruer og sørge for, at fastgørelsen er sikker;
 • Når jordforbindelse er tilsluttet, skal den tilsluttes gennemgangskontakten og ikke gennem differentialautomaten;
 • i mangel af gennemgående kontakt, drej den indgående og udgående ledning og drej venen med tang;
 • Når du har tilsluttet alle ledninger til differentialautomatikken, skal du sikre dig, at hver af dem er fastgjort og isoleret.
 • Efter at have kontrolleret fastgørelsesanordningerne kan du anvende spænding på maskinen ved hjælp af en særlig omskifter.

Glem ikke, at før du installerer en difa-automat, er det nødvendigt at vælge den korrekte anordning af enheden og for at afbryde netledningen.

 1. Sammenlign priser og vælg de bedste betingelser
 2. Kun feedback fra interesserede specialister
 3. Spild ikke tid på at kommunikere med formidlere

venter på dine ordrer!

Moskva: 8 (499) 649 32 93 St. Petersborg: 8 (812) 244 53 72

Sådan installeres en difa-automat: forbindelsesordninger og deres funktioner

Difavtomat er faktisk en union af en breaker breaker med en automatisk enhed, samlet i et hus. Den måde, den er forbundet til netværket, er på en måde analog med installationen af ​​en automat eller en RCD. Samtidig har diafavtomat en række karakteristiske fordele:

 1. Høj hastighed, der giver beskyttelse af en person mod elektrisk stød;
 2. beskyttelse af kredsløbet fra de såkaldte overstrømme - nuværende kz. eller overstrøm
 3. beskyttelse mod lækstrøm "til jorden".

Der er en række muligheder for installation og tilslutning af automatisk udstyr: med eller uden jord, selektiv eller ikke-selektiv.

Principper for installation af en differentialstrømafbryder med jord

For korrekt installation af Difa-automaten er reglerne, der virker ved brug af RCD'er, også relevante - hvad det er, vi har allerede fundet ud af en anden artikel.

Nemlig: Kun fase og nul på kredsløbet er forbundet til difa-automaten, for hvilken beskyttelse den vil blive brugt. Det betyder med andre ord, at ledningen "nul" tilbage fra maskinen ikke kan kombineres med de resterende nuler. Difavtomat vil i dette tilfælde lukke permanent på grund af tilstedeværelsen af ​​fundamentalt forskellige strømme i disse ledninger.

Når du installerer Difa Automaton i ordningen med jordforbindelse, er der 2 muligheder:

 • indledende diffusor, som er monteret henholdsvis ved indgangen og tjener til at beskytte kredsløbet som helhed, det vil sige alle de elektriske grupper ind i den;
 • en Difa-automat indgår i kæden til beskyttelse af en gruppe, der står alene.

Det første diagram viser forbindelsen af ​​den primære Difavomat, følgende viser installationen af ​​kredsløbet, der er inkluderet i kredsløbet.

For at forbinde Difavomat ifølge den første ordning er det nødvendigt at opdele de elektriske undergrupper på forhånd ved hjælp af standardafbrydere med indbygget automatisering. Konklusionerne af disse automater som en belastning er forbundet med kontakterne til dif-automonen placeret i dens nederste del. Spændingen påføres til de øverste terminaler på dif-automaten for strømforsyning.

For boliger og andre lokaler, hvor den gamle ledningsføring er bevaret, er den regelmæssige falske udløsning af indledende automatiske apparater til lækstrøm faktisk. Derfor er det tilrådeligt at anvende en differentieringsautomat, hvor værdien af ​​nedbrydningsstrømmen, der forårsager turen, er 30 mA.

Forbindelse ifølge den anden ordning anvendes typisk til at forøge de elektriske faciliteter (anlæg), hvor, i virkeligheden er en sådan elektrisk forbindelse udføres. Denne ordning er mere pålidelig og effektiv i forhold til beskyttelse af elnettet i tilfælde af forskellige nødsituationer. En sådan ordning er tilrådeligt at bruge i rum med høj krævende sikkerhed, eller høj luftfugtighed, og andre potentielt farlige eksterne faktorer: børneværelser, badeværelse, køkken, osv

Forskellene mellem RCD'erne og differentieringsautomaten i henhold til driftsprincippet, beskyttelsesmetoden, konstruktionen mv kan læses her.

Det er klart, at den højere effektivitet af forbindelsen af ​​Difa Automaton i den anden ordning. Dette øger ikke kun alle de elektriske sikkerhedsegenskaber i netværket og de enkelte komponenter, men giver også en høj praktisk fordel.

På denne måde kan du sikre maksimal sikkerhed og uafbrudt strømforsyning i dit hjem eller andet rum. Opkøb af flere Difa Automats vil naturligvis kræve yderligere omkostninger til at gennemføre en sådan forbindelse. Men i sammenligning med præstationsindikatorerne og fordelene ved denne løsning er disse omkostninger helt berettigede.

Skema for tilslutning af en ikke-jordingsmaskin

Hvis er ikke nye lokaler og har allerede været i drift, primært jorden giver forbindelse Nødafbrydere vil være en af ​​de ordninger, der er anført ovenfor, og vil føre til beskyttelse kredsløb fra lækager "på jorden". Når du opretter en ny elektriske systemer i nyopførte faciliteter på regelmæssig basis kan ses fra udledning af visse standard mønstre og fraværet af jordforbindelse. I dette tilfælde kan forbindelsen Nødafbrydere være vanskeligt at gennemføre, og yderst nødvendig.

Selektiv og ikke-selektiv metode til udløsning af enheden

For at realisere de selektive forbindelse Nødafbrydere, er det nødvendigt at anvende en selektiv Nødafbrydere, der er mærket bøg S. Ellers vil ordningen være ikke-selektiv, selv om de er samlet op på en bestemt måde Nødafbrydere tekniske data, der indgår i dette system.

Selektive forbindelsessystem - dette er en Nødafbrydere til selektive platforme (trappe) og tre Nødafbrydere i lejlighederne. Hvis der var en fejl i en af ​​lejlighederne og arbejde de passende Nødafbrydere, skyldes det faktum, at webstedet valgte selektive enhed Nødafbrydere vil ikke arbejde på selve stedet, henholdsvis - vil blive deaktiveret kun én alarm lejlighed, og resten vil være let at fortsætte med at forbruge elektricitet uden ulykker eller risiko for udbrændthed eller ledninger, etc.

Næsten hvert hus har en mikrobølgeovn. For at sikre en korrekt anvendelse af denne form for forbrugerelektronik, er det meget vigtigt at forstå princippet om arbejde og enheden af ​​mikrobølgeovnen, samt lære at gøre det på den aktuelle reparation.

Den anden ordning ligner den forrige, men her på stedet er der den samme almindelige ikke-selektive diffusionsmaskine som for lejligheder. Dette fører til, at i tilfælde af frakobling af en af ​​lejlighederne vil den generelle diffusionsmaskine på stedet blive deaktiveret. Det er indlysende, at uden elektricitet vil der være både tilstødende lejligheder.

Således er det indlysende: i nogen form for ordning med Nødafbrydere - en pålidelig beskyttelse mod strømstød, som kan sikre sikkerheden for mennesker og for at beskytte de enheder og selve netværket fra ulykker. Afhængig af kompleksiteten af ​​det elektriske system, antallet af belastningselementer, det rum, hvor det vil arbejde, du skal vælge den mest passende måde at forbinde Nødafbrydere.

Et eksempel på to diagrammer til tilslutning af en Difavomat til video

Tilføj en kommentar Annuller svar

Ul. Zoe og Aleksandra Kosmodemyanskikh, 26 +7 (499) 350-26-73


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

43 − 34 =