Tilslutning af en trefunktsafbryder

Ledningsdiagram for tre-nøgleafbryder

Dato: 14. oktober 2016 | Sektion: El

Hej, kære læsere af webstedet sesaga.ru. Tilslutning af en trefunktsafbryder lidt anderledes end at forbinde en to-nøgle. Forskellen er, at for de tre-nøglekontakt kredsløb sættes til den fjerde ledning, på hvilken en fase med sin tredje kontakt vil blive leveret til lamperne, eller enhver anden belastning. Det er stort set alle.

Hvis man ser på kontakten på kontakten på bagsiden, viser figuren, at fire ledninger passer til den. En ledning (blå i dette eksempel) fase L kommer på kontakten, og på den anden tre (brune) L1, L2 og L3 fasen går til lasten.

På sidene af bryderkontaktblokken er der terminaler til tilslutning af faseledere. Input fase L er forbundet fra siden af ​​en enkelt terminal og udgangsfasen L1, L2, L3 på den modsatte side, hvor der er tre sådanne terminaler.

Vi afmonterer kredsløbsdiagrammet for forbindelsen til kontakten.

fase L går ind i krydset kassen og på det punkt 1 tilsluttes kabellederen, der forlader kontakten. Når kontakten kommer, går fasen til den nedre indgangskontakt, og denne kontakt er placeret konstant.

Fra de tre øvre udgangskontakter på bryderen er faseledningerne L1, L2, L3 Det samme kabel går ind i forbindelseskassen, hvor på punkterne 2, 3, 4 Tilslut til ledningerne i kablet, der går til loftet. På loftet er faselederne L1, L2, L3 Tilslut til brune lampe terminaler HL1, HL2, HL3.

nul N går ind i krydset kassen og på det punkt 5 forbinder til kablet ledning, der går til loftet. På loftet er nul forbundet til de blå terminaler af lamperne, der er forbundet med et punkt, der danner overordnet konklusion.

Betjening af kredsløbet med en tre-nøgleafbryder.

Når du f.eks. Trykker på den højre tast, lukkes den rigtige kontakt, og fasen er ledning L1 kommer ind i krydset kassen, hvor gennem punktet 2 og lofttråden rammer den brune lampeterminal HL1 og lampen tændes. nul N (blå ledning) for alle lamper er fælles.

Husk. På kontaktens øverste kontakter, kun fase lukning af den tilsvarende nøgles kontakt.

Nu, når midterknappen trykkes, lukkes den midterste kontakt, og fasen er ledning L2 kommer ind i krydset kassen, hvor gennem punktet 3 og lofttråden rammer den brune lampeterminal HL2 og lampen tændes.

Kontaktens venstre kontakt fungerer på samme måde. Og når de tre taster trykkes samtidigt, lyser alle lysene i lysekronen.

Nå, i princippet, og alt, hvad jeg ville sige. Ud over artiklen for at læse artiklen anbefale til tilslutning lamper 2, 3, 5 eller flere lamper, der viser princippet for konstruktion af et elektrisk kredsløb for et vilkårligt antal lamper pærer.

Sådan tilsluttes en trefastkontakt

Moderne tendenser inden for lyssystemstyring udvikler ikke kun i retning af komfortabel funktion og varieret design, men også for at forbedre økonomieniveauet. En sådan metode er brugen af ​​tre nøgleafbrydere, som kan styre tre grupper af belysningsenheder fra et enkelt adgangspunkt.

Fordelene ved at bruge en enkelt tre-kredsløbsenhed er indlysende. Dette er et æstetisk udseende, mindre arbejdskrævende lægning af elektriske kabler til forbindelsespunktet. Knocking i væggen af ​​en teknologisk niche til at placere monteringsboksen i stedet for flere.

Sådanne indretninger bruges til at oplyse værelser med komplekse konfigurationer, lange korridorer eller kontrol fra et punkt af flere rum: et badeværelse, et badeværelse og en gang.

For nylig blev jeg ofte spurgt via post og i kommentarerne og bedt om at høre om en sådan tilsyneladende normal enhed. Derfor skal vi i dag diskutere emnet om, hvordan man forbinder en trefastkontakt. P. S. i dette eksempel bruges tre-nøgle switch schneider elektrisk.

Tre-nøgleafbryderen udsættes for mere intensiv drift end resten af ​​det elektriske koblingsudstyr. Pålideligheden af ​​enhedens design skal give en gennemsnitlig levetid på op til 10 år. Fejl i forbindelse med operationen kan opdeles i to kategorier:

  • - mekanisk - er forbundet med fordeling af forår og indvendige elementer af kroppen, fjedre, fastgørelseselementer, nøgle sletning, osv.
  • - elektrisk losning af kontaktklemmerne i mekanikens elektriske del og som følge heraf brændende kabler og hele anordningen som helhed.

Enhver sammenbrud, der medfører en fejl i enhedens integritet eller dets individuelle komponenter, kræver udskiftning af hele produktet.

Reparation eller udskiftning af kontakter, samt andre elektriske apparater skal udføres af en specialist med passende tolerance. Værelset, hvor reparationer skal udføres, skal være slukket uden fejl.

Du kan købe sådanne kontakter i enhver el-butik. Ledningsdiagram for tre-nøgleafbryder, ret kompleks ved første øjekast, vil bare ikke være et problem efter en omhyggelig gennemgang af artiklen.

Tre-nøgle switch design

Et stort antal virksomheder, der fremstiller elektrisk udstyr, producerer en lang række switchmodeller. Enheder har betydelige forskelle i eksternt design og lidt mindre i intern sammensætning. De begrænsninger, der pålægges af det typede elektriske netværk i lejlighederne, tvinger imidlertid anvendelsen af ​​kontakter med et begrænset antal koblingsafsnit i styremekanismen.

Hvis der er mulighed for at foretage en dyb modernisering af elnettet, vil brugen af ​​triple switches give en mere fleksibel og økonomisk kontrol af lyskilder.

Tilslutning af en trefunktsafbryder, Faktisk er intet andet end at forbinde en og to nøgler.

En af forsyningsledninger forbundet til indgangen af ​​omskifterkontakterne og kabel lygter er forbundet til udgangsklemmerne (de relevante skift kontaktsko).

Forskelle består i antallet af kontakter af omstillingsgrupper - en, to eller tre. Billedet viser monteringsdelen af ​​den enkleste, typiske tre-nøgleafbryder.

Forskellen mellem de indgangskontakter, som fasen er tilført og udgangskontakterne, som ledningerne til lyspærerne er forbundet til, er tydeligt synlige. Nulkablerne i hvert armatur kombineres sammen og tilsluttes nulkablet i kassen.

Montering af mekanismen for tre-nøgleafbryderen i podrozetnik udført ved hjælp af en støtte, der er fastgjort med skruer eller ved hjælp af specielle spredepote. Efter at omskifterens mekanisme er fastgjort på toppen, er der monteret en dekorativ ramme, som er fastgjort til låsen.

Ledningsdiagram for tre-nøgleafbryder

Brug af en trippelkontakt er berettiget, når der er behov for at styre et stort antal lyszoner og / eller belysning på flere niveauer. Dette vil gøre det muligt ikke blot at styre strømforbruget, men også at lette den tekniske udførelse af designløsninger i lokalet.

For den effektive brug af enheden er den korrekte optimalt tilslutningssystem til en tre-nøgleswitch.

I forbindelseskassen fra skærmen kommer forsyningskabel: blå ledning nul, brun fase. Fasen skal nødvendigvis forbindes til en switch (i vores tilfælde til en fælles kontakt). En hvid ledning er forbundet med kontaktens almindelige kontakt (det kan ses på billedet), tre andre, der går fra kassen til kontakten, er ledningerne forbundet til "output" kontakterne (i kassen vil de blive tilsluttet armaturernes fasetråde).

Processen med forbindelsesindretninger kræver følgende sæt værktøjer: flad og Phillips skruetrækker, afhængigt af typen af ​​skruer, som anvendes i mekanismen eller diagonal fræsere stripper - afisoleringsværktøj kan erstatte de konventionelle kniv, bidetang eller tang.

Algoritmen til udførelse af installationsarbejdet kan have følgende elementer.

På enhedens installationssted skal fire ledninger gå ud af væggen. Det kan være et kabel med fire ledninger. I de fleste tilfælde er der én enkelt leder, som er en fase, der kommer fra forbindelsesboksen, og de tre ledninger, som går til belysningsudstyr via samledåsen.

Vi samler ledningerne i kassen. For at forbinde de ledninger, jeg brugte wago selvklemme terminaler, er de meget praktiske og praktiske. Hvis sådanne terminaler ikke er til rådighed, kan du bruge det sædvanlige twist (pålideligheden bliver endnu bedre).

Tilslutningsskemaet til tre-nøgleafbryderen er samlet. Jeg vil præcisere lidt. Nulen på forsyningskablet er forbundet med alle nulkablerne på alle armaturer (i vores eksempel er de neutrale ledninger blå). Tilslut derefter ledningens fase til kontaktens almindelige kontakt (disse er brune og hvide ledninger). Der er tre ledninger, der "kom" fra kontakten og trefasetråder fra hver lampe. Af klarhed har jeg lavet en ordning for farvemærkning. den røde ledning, der kom fra kontakten, er forbundet med armaturets røde ledning, hvorefter den grønne ledning, der kom fra kontakten, er forbundet til armaturets grøn ledning mv.

Jeg vil gerne minde om, at kredsløbet til tilslutning af tre-nøgleafbryderen skal samles på en sådan måde, at En fasetråd blev forbundet til bryderindgangen fra netværket. Det er fasen, ikke den neutrale ledning, der tilføres til indgangen til en hvilken som helst switch, hvor den vil blive afbrudt. Nulkabler fra netværket tilsluttes straks direkte til armaturets nulpabler.

Denne forbindelsesmetode styres af instruktioner Regler for apparatet til elektriske installationer - PUE. Hvis ledningsdiagrammet er forkert - hvis fasen påføres lampen, og nul udløses gennem bryderen, fungerer netværket stadig, men afvigelse fra standardversionen er fyldt med fare i drift. I dette tilfælde, selv med kontakten frakoblet, vil alle ledninger fortsætte med at blive aktiveret.

Ved udskiftning af pærerne vil folk være i fare for elektrisk stød. Beskadigelse eller nedbrydning af isoleringen, hvis der ikke findes den angivne belysningsplads, vil medføre spænding i enhedens krop. Og som følge heraf elektrisk stød med den mindste berøring.

Vi forsøger ordningen i arbejde. Vi inkluderer en knap på kontakten. Én lampe tændt. Alt er korrekt.

Vi tænder den anden knap på kontakten og den anden lampe lyser.

For at bestemme, hvor fasen og de neutrale ledninger er i krydset, bør du først forsøge at identificere tilbehør af ledningerne fra mærket visuelt. Derefter vil du endelig være overbevist om dette ved hjælp af en tester eller indikatorskruetrækker.

Tilslutning af ledninger til en trefastkontakt

Der findes forskellige modeller af triple switches: til ekstern, intern montering eller kombineret - i et hus med en stikkontakt.

Før det Sådan tilsluttes en trefastkontakt du skal komme til forbindelsesterminalerne. For at få adgang til mekanismen for tre-nøgleafbryderen, er det nødvendigt at udvide nøglerne og fjerne rammen. Denne operation kan udføres uden brug af et specielt værktøj.

Først skal du fjerne nøglerne. Kanten af ​​nøglen presses mod væggen ved hjælp af fingeren i off-stilling, den anden, den fremspringende kant bliver plukket op med en fingernegle eller en flad skruetrækker og strækker sig på sig selv. I grund og grund, med nye enheder, sidder nøglerne på styrene ret tæthed, behøver ikke at udøve overdreven kraft til at fjerne, du kan beskadige frontelementet og ødelægge hele kontakten.

Omskifterammen er fastgjort til mekanismen ved hjælp af en fastspændingsindsats, som er placeret i midten. Fastgøring kan ske i form af guider, der går ind i mekanismen eller som vist på billedet i form af låse, som skal gennemboret med en skruetrækker.

Metoden til fastgørelse af ledningerne i mekanismen er ved hjælp af klemskruer. Sørg for, at skruerne ikke er helt skruet ind i rillerne, før de indsættes strippede ledninger. På trefontakten er der fire kontakter til tilslutning af ledningerne: en til indgangen og tre til udgangen.

I kredsløbsmekanismens mekanisme er det nødvendigt at adskille den fælles klemme, til hvilken faseleder og klemmer skal forbindes, hvorfra spændingen vil blive påført til de enkelte belysningssektioner. Typisk er disse kontaktgrupper opdelt i separate puder og anbragt på bagsiden af ​​enheden.

Ledningerne fjerner ikke mere end 5-10 mm isolering, så der ikke ses nogen ledning fra kontakthullet. Fastspændingsskruerne spændes tæt, når der kontrolleres for ekstraktion, må ledningen ikke have en tilbageslag.

Hvis for Tilslutning af tre-nøgleafbryderen Strengede ledninger anvendes, så ledningerne ikke går i stykker, når de fastgøres med en skrueklemme på den afskårne del af ledningen, er det nødvendigt at bære specielle NSHV-tip.

Efter udførelsen af ​​installationsarbejdet udføres afbryderaggregatet i omvendt rækkefølge.

Jeg tror, ​​at der ikke er meget behov for at samle en switch, bare ved at se på de detaljer, du kan gætte hvilken vej og hvordan man monterer

Vitaly! Vend de ledninger, der fører til den fælles kontakt, og til kontakten til køkkenlampen. Selvfølgelig - hugs første sprinkle.

Jeg får bare det samme, uden at have en nøgle, resten fungerer ikke

Til sidst, hvis jeg skifter deres steder, viser det sig det samme, der kun brænder andre lamper

Sådan tilsluttes en trefunktsafbryder, kredsløb, instruktion, tip.

I vores tid, når elektricitet stiger med hver dag, når næsten alle er bekymrede for problemet med at spare elektricitet, bliver spørgsmålet om, hvordan man redder uden at forlade komfortzonen, oftere.

Til rationel brug af elektricitet er mange forskellige metoder og enheder blevet opfundet, hvoraf den ene er brugen af ​​to- og tre-nøgleafbrydere.

Hvad er forbindelsen med en sådan frigivelse i forbindelse med energibesparelse? Faktisk meget.

I det overvældende flertal tilfælde bruger en person et for stort antal lyskilder, hvilket er to eller flere gange højere end det egentlige behov.

Hvis vi holder op med at belysning ekstra løg, sparer dette 10 til 30% af al forbrugt elektricitet.

På den anden side - at leve i forhold med utilstrækkelig belysning er ubehageligt, fordi og lyse og dekorative belysning er stadig nødvendig.

Til dette formål anvendes en sporskifte, som oftest er forbundet til styring af hoved-, ekstra- og dekorationsbelysningen.

Faktisk bruges oftest den vigtigste belysningsnøgle, resten er bare "lejlighedsvis".

Denne forbindelsesordning giver en betydelig besparelse på den ene side og på den anden side giver den dig mulighed for at blive i komfortzonen, herunder ekstra og dekorativ belysning, hvis det er nødvendigt.

Lad os overveje kredsløbet for tilslutning af tre-nøgleafbryderen (figur 1).

Fig. 1 Tilslutningsdiagram for strømafbryderen

I forbindelseskassen, fra lyskilderne (fra lamperne), kommer der seks ledninger, hvoraf tre er forbundet til hinanden og derefter tilsluttet nulkablet fra panelet (arbejder nul).

De resterende tre ledninger fra koblingsboksen sendes til enheden, hvor de forbinder til sine udgange.

Herfra, fra omskifterboks til trip unit, er fasen forbundet (den er fælles for alle tre lyskilder).

Nu er det klart, at når en af ​​kontakterne i kontakten er lukket, lyser denne eller den pågældende lampe op.

Terminaler til tilslutning af en trefastkontakt

Faktisk ser apparatet på bagsiden sådan ud:

Her kan du se, at kroppen er trukket, hvor fasen er egnet, og hvor det er nødvendigt at forbinde ledningerne, der afgår fra lamperne.

For at forbinde tre-nøgleafbryderen er det nødvendigt, at du ved forskellige kombinationer får en anden effekt end belysning.

For eksempel, hvis du tilslutter lysekrone med tre lamper, så en af ​​nøglerne lyser en lampe på den anden - to, og fra den tredje lys op en ekstra kilde til belysning, såsom væg sconces, vil du få 7 forskellige kombinationer af dit værelse belysning

Skift med stikkontakt i et hus

Separat er det nødvendigt at stoppe på et øjeblik som tilslutning af en tre-nøglefrigivelse med en stikkontakt i et hus.

I tilfælde af en sådan forbindelse sparer du din tid på installationen, fordi ledningerne i dette tilfælde er koncentreret på ét sted.

Tilslutning af en kontakt med en stikkontakt

Den samme forbindelse er lidt anderledes end ovenstående.

Som det fremgår af figur 2, er det kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​en yderligere nulpunkt, som kommer fra omskifterboksen og går direkte til stikkontakten.

Sådanne strukturer anvendes ofte, hvor stikkene bruges sjældent, for eksempel på badeværelset.

Anvendelsen af ​​en tre-nøgleafbryder kombineret med en stikkontakt i et hus er også berettiget i tilfælde af åben ledning.

Generelt er switche og stikkontakter normalt placeret på forskellige niveauer, og deres anvendelse på ét sted er kun praktisk i særlige tilfælde.

Omskifteren er normalt placeret på væggen i en højde på 80-90 cm, mens stikkene normalt ligger direkte over skørtpladen.

Når du vælger en tre-nøgleafbryder, er det værd at være opmærksom på sådanne detaljer:

  1. På ydersiden af ​​et sådant tre-nøgleprodukt bør der ikke være nogen griser, der angiver det defekte produkt
  2. Nøglerne skal fungere let og uden fastklemning
  3. Når du tænder og slukker, skal du tydeligt høre klik, som er de samme for alle tre nøgler
  4. På bagsiden af ​​enheden skal der vises et diagram over forbindelsen til netværket
  5. Terminalerne skal være fri for burrs og fungere ordentligt
  6. Det er ønskeligt at vælge enheder med plug-in terminaler - de letter installationen og giver en pålidelig og holdbar kontakt

Nyttig rådgivning: Anvendelse af den overvejede frigivelse i en enhed med stikkontakt er i de fleste tilfælde berettiget til kun at være udstyret med åbne ledninger, tk. i henhold til reglerne for elektrisk sikkerhed og stikkontakterne og omskiftere kan ikke placeres under 1,5 m fra gulvet. Når du vælger placeringen af ​​en sådan enhed, er det derfor værd at overveje alle nuancerne i dens brug, så det er bekvemt at tænde / slukke for lyset og bruge stikkontakten.

Kommentarer:

Uanset hvad man kan sige - tre nøgler på et almindeligt sted - for meget. Ubehageligt at bruge, ubelejligt at forbinde. En løbende ulejlighed

Igor, jeg er enig. En sådan switch kan kun bruges som et midlertidigt middel, og selv da repræsenterer jeg ikke tilfælde, hvor det kan være nødvendigt. Lysekrone med 7 lamper? Eller hvornår?

Nogen bruger dem, når de er solgt. En god artikel. Alt er fortalt på en klar og detaljeret måde hvad og for hvad det er forbundet og hvordan man skal anvende. Og lysekroner med 7 lamper er virkelig en fjern fortid ...

Er det muligt at tilslutte en kontakt med en stikkontakt i et hus, så når strømmen til stikkontakten slukkes, når du trykker på en af ​​tasterne?

Uri, nej, hvis alt er gjort i ét tilfælde, så er alt allerede frakoblet. Det er nødvendigt at lodde.

Uri, det er uønsket at gøre det, især hvis du har til hensigt at medtage en stærk forbruger i stikkontakten. såsom en vandvarmer. Afbryderen er ikke konstrueret til en sådan belastning og vil snart svigte

Efterlad en kommentar Annuller svar

En fueless generator er en måde at tjene penge på analfabetisme

Fordele og ulemper ved vertikale vindgeneratorer, deres typer og funktioner

En vindmølle til et privat hus er et legetøj eller et rigtigt alternativ

Power Bank med et solbatteri - beregning for analfabetisme

Sådan vælges et solpanel - et overblik over vigtige parametre


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 2