Træsnideri af graver

Carving træbor: master klasse

Træsnit er en meget gammel og respektabel kunst, der videreføres ved arv. Sortimentet af mesterhuggerens redskaber kan nå flere hundrede slags forskellige knive, skærme, mejsler, stilitter mv. Men ved hjælp af et håndholdt elværktøj kan man ikke kun erstatte det meste med det ene, men også øge materialets behandlingshastighed.

En sådan mirakelanordning i dag er en boremaskine til træskæring. Det kaldes også en mini-boremaskine eller en håndgraver. Takket være hende er det meget nemmere at lære sådan en kompliceret virksomhed. Men her er der mange subtiliteter og nuancer. En af dem er kompleksiteten ved at vælge instrumentet selv.

Når du køber den første øvelse, følg reglen om den gyldne middel. Det vil sige, du behøver ikke at jagte prisen og købe et bevidst problematisk værktøj. Og køb af de dyreste vil ikke medføre et særligt bidrag til færdigheden, og pengene vil blive brugt retfærdigt. For at træffe det rigtige valg skal du følge følgende kriterier:

 • For det første værktøj er prisen på sætet ca. 3-6 tusind rubler.
 • Instrumentets kraft er normalt fra 35 til 300 watt. I dette tilfælde er det ønskeligt at tage en graver med en effekt på mindst 100 W.
 • Værktøjet er fra 3500 til 35000 omdr./min. Elmotoren skal kunne justere dem til at håndtere forskellige typer træ.

Således er det ikke den dyreste hobby - det er træskæringsboremaskine. I Moskva, som i enhver anden by, kan du nemt købe det rigtige værktøj eller bestille det fra Kina.

Hvis du ikke er klar til at sprede omkring 5 tusind til en ny graver, så kan du gøre det selv. Men i dette tilfælde skal du stadig købe vedhæftede filer og en fleksibel aksel. På den anden side kan du komme med en boremaskine til træskæringsboo. Men du skal være opmærksom på hendes tilstand, kontrollere at intet er løs, og prøv at behandle materialet.

For at lette arbejdet med mini-boringen kræves forskellige elementer. Nogle af dem er normalt inkluderet i kittet. Disse omfatter en fleksibel aksel med et håndtag og en dysebegrænser. En fleksibel aksel med håndtag er nødvendig for at lette arbejdet ved bearbejdning af små dele. Den forbinder sig selv med gravemaskinen, og arbejdet gøres ikke længere af selve apparatet, som vejer omkring et kilo, men håndtaget er forbundet via akslen. Det er enklere og mere bekvemt, og dets vægt er kun 200-300 gram.

Dysebegrænseren tjener til at udjævne en døv baggrund. Dette er en del af materialet, der er skudt, hvilket har et niveau. Dysen sættes på gravemaskinen, så er den nødvendige fræsedybde indstillet. Denne position er fastgjort med en bolt, og du kan begynde at arbejde.

Nogle enheder må ikke medtages i sættet, de skal købes selvstændigt eller udføres af dig selv. En sådan indretning er for eksempel et stativ. Ved hjælp af det er gravemaskinen suspenderet, og arbejdet udføres ved hjælp af et håndtag med vedhæftninger gennem en fleksibel aksel. Dette er nødvendigt, da hvis graveren simpelthen lægges på et bord, så fra vibrationerne vil den bevæge sig langs den og dermed forstyrre arbejdet eller simpelthen falde, hvilket kan føre til brud.

Nogle modeller leveres med en fodpedal, men deres brug er ikke altid praktisk, især når der er flere instrumenter.

Slibning og træsning af boret med træ udføres ved hjælp af specialskærere, cirkler, ruller mv. Mills kan have forskellige former, granularitet og formål. Grovkornet er designet til grov behandling af store overflader og fine korn til detaljeret behandling af reliefen.

Til boring af huller med forskellige diametre anvendes øvelser og til slibning - ruller og cirkler med sandpapir. De fleste af de nødvendige lokkemad kommer med værktøjet. De er velegnede til arbejde med både træ og metal. Men alligevel kræves der et fuldt udført arbejde på træ, specielle fræsere. For eksempel at skabe halvcirkelformede nedtrykninger, brug specialskærere - de såkaldte "hedgehogs9raquo".

Forholdsregler og arrangement af arbejdsområdet

Før første anordning af apparatet skal du læse vejledningen omhyggeligt. For at sikre, at tråden i træet er behageligt, er det nødvendigt at udstyre arbejdspladsen. Først og fremmest bør du tegne emhætten. Som sådan kan du bruge en konventionel støvsuger. Uddrag er nødvendigt, da fint træstøv kommer ind i lungerne, hvilket kan medføre sundhedsmæssige problemer.

Hvis ekstraktionsudstyret ikke er muligt, er det muligt at beskytte luftvejene med en medicinsk maske eller gazeforbinding, men det er ikke særlig praktisk, især ved langvarig drift. Glem også øjenbeskyttelse. Det er bedre at bruge byggebriller eller snedkerbriller.

Lessons of woodcarving ved en boring begynder med enkle ting. For at gøre dette skal du træffe et unødigt stykke af brættet eller stangen. Skriv et ord på træet med en simpel blyant. Gør det ikke for tyndt og lavt. Du skal lære det grundlæggende ved håndtering af instrumentet.

Vælg mellem et sæt møller egnede, med et rundt hoved og fin granularitet. Hvis du trykker på værktøjet under drift, skal det ikke være for stærkt, ellers afskåret, stærke bump, kan burrer resultere. Små bevægelser af hænderne udfører udskæring på træboret. Billedet viser tydeligt processen med fræsning af en simpel indskrift.

Derefter kan du eksperimentere med forskellige fræsere, hvilket gør forskellige dybder af det valgte mønster eller mønster.

Når man arbejder med et mere komplekst mønster, der har mange niveauer og elementer af relief, er det først og fremmest nødvendigt at vælge det rigtige materiale. Derfor er klipper, der ikke har stærke grove fibre, egnede. Disse omfatter for eksempel bøg, alder, linden, birk, aspen. Men eg, fyr, lærk har grove fibre, og deres behandling kan være fyldt med nogle vanskeligheder.

Efter skitsen af ​​det fremtidige produkt er klar, skal det overføres til et træ. Du kan manuelt tegne skitsen eller bruge sporpapir. Endvidere udføres tråden i træet i flere trin:

 • Først ved hjælp af tynde fræsere sættes grænserne for tegningen.
 • For det andet, hvis der er en døve baggrund, fjernes den ved hjælp af en dysebegrænser.
 • For det tredje udføres prøveudtagningen af ​​en stor mængde træ med en stor dybde af grovkornede dyser.
 • For det fjerde er større elementer først skåret, så små, og detaljeringen af ​​store er udført.
 • Femte, efter udskæring træbor er overstået, er det nødvendigt at bruge finkornet sandpapir for at fjerne spor af kuttere og små defekter og for at bringe alt nulevkoy glathed.

Få alt fra første gang, vil ikke være så reserveret til tålmodighed, træ og værktøjer. Tog, tilfældigt oprette nogle små souvenirs eller håndværk. I løbet af mastering vil håndværket forstå, hvad der skal gøres, hvordan man gør det korrekt, og hvilke tilpasninger der er nødvendige for dette.

Træsnideri af gravør til begyndere: materiale med interessante og nyttige tips, videovalg og højkvalitetsbilleder af værker

Meget ofte udfører et vejledende billede på en træoverflade specielle øvelser med forskellige dyser for at lette deres opgave. Da dette udstyr kan bruges som tandbørste og specielle håndgraver til en bestemt slags materiale (glas, træ, metal). Træsnideri af gravyr til nybegyndere håndværkere kræver visse færdigheder og bærer nogle vanskeligheder.

Det allerførste problem, du bliver nødt til at møde, er valget af en pistol fra et stort antal varianter præsenteret på det moderne marked.

Hvordan vælger man den rigtige boremaskine

På trods af det store udvalg af maskiner på markedet, er det ikke så svært at vælge den rigtige og kende de nødvendige tekniske egenskaber. De vigtigste udvælgelseskriterier er motorkraft, som bestemmer antallet af omdrejninger pr. Minut og drejningsmoment.

Når du vælger en bor, skal du altid vælge mellem evnen til at modstå tunge belastninger og evnen til at arbejde i lang tid med høje hastigheder, fordi ingen maskine desværre kombinerer disse to vigtige kvaliteter. Det er derfor, at den bedste mulighed er at købe to øvelser med forskellige tekniske egenskaber.

Den mest optimale mulighed for træskæring er:

 1. Kraftig boremaskine med forstærket spids.
 2. Kompakt mikromotor, der kan arbejde med høj hastighed.

Hvis du virkelig vil spare penge samt får sammen med teknisk udstyr, kan den første bore indsamler på egne: det er nødvendigt at tage motoren fra en vaskemaskine eller en anden motor med tilstrækkelig kraft og ved hjælp af et remtræk, der er forbundet til manchetten af ​​boret. Al denne handling kræver færdigheder og nogle færdigheder, desuden skal ærmet og spidsen stadig købe.

Den russiske produktion producerer ret kraftfulde ærveløse øvelser "Profile9rdquo; med en pedal - Denne model er meget pålidelig og giver dig mulighed for at udføre en utrolig bred vifte af tekniske operationer: boring, slibning og meget mere på trods af lave omdrejninger.

I årevis vandt hun sin autoritet på markedet for Foredom SR-boringen fra USA (du kan se denne enhed på billedet nedenfor). Meget pålidelig i drift, selv ved høje belastninger. Alle reservedele kan købes i næsten enhver butik, der sælger værktøjer til juvelerer. Valget af dyser er meget stort og varieret: fra strømforsyning til praktisk hurtig udløsning.

Mikromotorer Dette er originale mini øvelser - de er mere kompakte og dispensere med en fleksibel aksel. Motoren på dem fastgøres direkte bag et tip. Sådanne maskiner er meget bekvemme at bruge til det mest delikate arbejde, til disse formål er de meget praktiske.

Blandt russerne er det nødvendigt at skelne mellem en drill PDM 25-2 med en specialiseret medicinsk tip. Det er meget behageligt at sidde i hånden, bursene ændres let og hurtigt, og prisen for en skrivemaskine med sådanne egenskaber er absolut ikke høj. Men det skal bemærkes, at medicinsk tip ikke er designet til tunge belastninger, og hvis den bruges for ofte, kan den derfor hurtigt svigte. Mikromotoren kan ikke repareres, da kulbørsterne, der kan vaskes over tid, ikke kan udskiftes. Således bliver du til tider nødt til at skifte motor eller købe helt nyt bor. Ellers er det ikke en dårlig budget og bekvem løsning. Du kan også se efter gode analogier fra Korea.

Slaveboring engagerer sig med deres funktionalitet og pålidelighed, men i Rusland er Marathon eller Strong øvelserne dyre. De har en meget høj omsætning og strøm - op til 30.000 omdrejninger pr. Minut og en effekt på 65W. For mikromotor er disse indikatorer meget værdige. De bedste mestere arbejder med sådanne øvelser.

Det skal bemærkes, at ovennævnte mikromotorer kun er egnede til små bure og små bormøller. Ved at bruge store møller på dem vil du reducere værktøjets levetid og levetid væsentligt. Det er derfor, at det er nødvendigt at have mindst to typer øvelser i dit arsenal.

Normalt er boret udstyret med en fleksibel aksel. Det er praktisk at bruge det og udfører små dele i tråden. Når du bruger en fleksibel aksel, taber boren dog halvdelen af ​​strømmen.

Så, carving er bedst udført på sten af ​​et træ med en monolitisk struktur: det er linden, bøg, alder, pære. Pine, aske og eg er mindre egnet til dette formål.

Det første skridt er at flytte skitsen til brættet og skygge baggrunden, som du vil rense.

Et billede af kontoret skal spores omkring en lille borer med en rund stellatsektion. Derefter er hele baggrunden tilstoppet med samme øvelse, bortset fra en større diameter, for hurtigere ydeevne af arbejdet.

For at vælge en baggrund i et stort volumen er det praktisk at bruge vedhæftningsbegrænseren, som leveres komplet med en boremaskine.

Dybden af ​​snittet skal indstilles og trænes på et ekstra træstykke.

Efter en fuldstændig opskæring af baggrunden er den slibet med et sandpapir.

Derefter skæres detaljerne i billedet.

Efter færdiggørelsen af ​​arbejdet skal du polere hele billedet og dække med plet, så gå gennem huden, så pletten forbliver kun på de steder, hvor baggrunden er lavere.

Videomateriale på gravering på træflader

I videoundervisningen nedenfor ses et par eksempler på hvordan mestere arbejder med trægravere, samt anmeldelser på nogle fabrikanters trommer.

Hvordan man vælger og bruger en trægraver. Gravering for hånd og laserværktøj

Hvis du beslutter dig for at indgrave til din egen fornøjelse, kan du i sidste ende gøre noget almindeligt i et kunstværk. Processen er ikke svært, fordi du kun behøver at tegne tegningen selv med et specielt værktøj eller bruge en 3d trægraver.

Du kan lave næsten ethvert billede, du behøver kun udholdenhed og tid.

Håndværktøj til trægravering

I dag vil vi tale om, hvordan man vælger det nødvendige værktøj til arbejde såvel som om selve processen.

Hvordan man vælger en graver til manuel arbejde

Når du vælger en graver, skal du være opmærksom på:

 1. Power - jo højere er det, jo lettere er det for en graver at behandle hårde materialer.
 2. Størrelsen på kolletten er vigtig for valg af tilbehør. Princippet for dets funktion er det samme som for møller, og den mest almindelige diameter er 3,2 mm. Derudover er der kolletter med diametre på 2,4, 1,6 og 0,8 mm.

Tip: Prøv at give præferencer til værktøjer med et sæt kolletter, så du kan bruge en række dyser.

 1. Antallet af omdrejninger på enheden og muligheden for justering er en meget vigtig faktor ved valg af gravemaskine. Dette skyldes, at der er dyser, der ikke må anvendes ved høje hastigheder eller omvendt, anvendes de optimalt ved høj rotationshastighed af apparatets hovedaksel.

Træskæringsværktøjer til gravering til gevindskæring

Tip: Vi anbefaler, at du foretrækker graveringer med høje hastigheder, og også med muligheden for justering, fordi de kan bruge forskellige typer dyser, så deres rækkevidde er signifikant øget.

 1. Pakke - det er bedst at købe modellerne i det højeste mulige, selvom prisen bliver højere. For eksempel, hvis kittet indeholder en fleksibel aksel, er det meget mere bekvemt at lave gravering med det. Du kan hænge graveren på krogen, og hele processen udføres kun ved hjælp af en fleksibel aksel.

Fræsere til trægraver i sættet

 1. Dyser - jo mere forskelligartede er de, jo bedre, takket være dem, kan du udføre en række graveringsarbejde på ethvert materiale. Selvom du ikke behøver nogen af ​​dem på et givet tidspunkt, behøver du ikke at betale for meget efterfølgende.

Dyser til trægraver giver dig mulighed for at udføre noget formodet arbejde

 1. Pakning - denne faktor betyder også noget. Meget godt, når både graveren og bundtet til den går i en praktisk sag.
 2. Vægt - det anbefales at købe et letvægtsværktøj, som under langslibning for at holde tunge bliver ret ubehageligt.

Gravering med håndværktøj

Procesinstruktionen er som følger:

 1. Pick up den nødvendige vedhæftning, så du kan få præcis det mønster, du har opfattet. For eksempel til flad brug cylindrisk og til hul afrundet. Der er også specielle dyser, som normalt bruges til sjældne typer arbejde.

Tip: Brug af dyser i form af en dråbe gør det muligt at udføre så præcist som muligt på grund af en ændring i hældningsvinklen.

 1. Træk på din træoverflade med dine egne hænder eller overfør den fra papiret. Ved arbejde med træ afhænger udviklingen af ​​små dele kun af værktøjets bredde og hånd.

Tip: Ønsker ikke at trække på overfladen, brug en tynd polyesterfilm, som du anvender en skitse på, og fastgør den derefter.

 1. Begynd gravering. Efter at have tændt for instrumentet, sænk forsigtigt graveren til overfladen. Skynd dig ikke, alle dine bevægelser skal være langsomme og glatte. For at få et billede i 3d n, skal du gøre for dybe nedskæringer. Det er bedre at først gå gennem mønsteret lidt, og derefter den anden cirkel, hvis noget ikke kan lide det.

Spiral burrs til gravering på træ 3mm

 1. I sidste fase kan overfladen dækkes med maling, så mønsteret kan blive mere mærkbart. Derefter gør den omgivende baggrund en anden farve og fremhæver den. Takket være maling eller klar lak kan du også beskytte materialet mod slid.

Hvad er lasergravering?

Dette er navnet på processen med at brænde en træoverflade med en laser. I dette tilfælde er det muligt at opnå et billede af høj kvalitet, som ikke kan opnås på en klassisk måde. For eksempel giver enheden dig mulighed for at vise selv de mindste detaljer af billedet.

Mini laser enhed til trægravering

I dag er lasergravering brugt til at skabe:

I modsætning til den klassiske overfladebrænding kommer laser ikke i kontakt med den. Derfor er det muligt at lave en tegning på tynde eller let deformerede elementer.

Rådgivning: Overfladen af ​​produkter, der er tilbøjelige til slid, skal lakse efter laserbehandling.

Det endelige resultat af træforarbejdning med en laser påvirkes af sin sten og forbehandlingen. Selv selv med de værste parametre får du den mest detaljerede tegning med et vedholdende reliefbillede, som vil give produktet et præsentabelt udseende.

Træsnit ved gravering installeret på en CNC-maskine

 1. Skynd dig ikke for at begynde læringsprocessen med tunge tegninger.
 2. Tag instrumentet i hånden og føl det, og prøv at lave flere linjer med det.
 3. Vælg selv den mest bekvemme position - dette er en meget vigtig faktor.
 4. Efter at du har mestret graveren, skal du prøve at lave enkle påskrifter, først at anvende dem på træets overflade.
 5. Det vigtigste - ikke haste, ingen kører dig til at gøre alt på én gang i et møde.
 6. Pas på, at din hånd ikke bliver træt, ellers vil du bare ødelægge arbejdet efter et stykke tid.

På billedet - et værktøj til gravering på træ med en fleksibel aksel

Arbejde med en elektrisk håndtypegraver kan minde dig om at arbejde med et forbrændingsanlæg, og du skal også cirkulere den fortrykte tegning nøjagtigt langs konturen. Når du vælger et værktøj, skal du tage højde for vores anbefalinger, så billedet er så realistisk som muligt (se også artiklen "Boremaskiner til træboringer og deres slags." Slibning og polering, fræsning, skæring).

For mere komplekse dele er det bedst at bruge CNC-maskiner eller en laser enhed. Video i denne artikel giver mulighed for at finde yderligere oplysninger om ovenstående emne.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + 7 =