Trimning af hindbær til vintervideoen

Sådan skæremæssigt skære hindbær i efteråret - måder at højde, ifølge Sobolevs teknik, reparation og jemalinu

Hindbær, der dyrkes på næsten alle i landet, ikke forårsager problemer gartnere, men uhøjtidelige bær busk kræver behørig opmærksomhed på de bær er ikke smålig og busk fortsatte til fuldt ud bærer frugt. Når pleje er nødvendigt at vide, hvordan man kan skære de hindbær i efteråret ved alt efter deres art (konventionel, remontant) korrekt skema efterår afgrøde før vinteren, eller en standard dobbelt. Med den rigtige forberedelse af planten vil den næste sæson tilfredsstille dig med en god høst.

Er det nødvendigt at trimme hindbær til vinteren?

Enhver gartner ønsker at modtage store søde bær fra hindbær, men for at opnå dette er det ikke let, hvis man ikke ved, hvordan man kan skære hindbær om efteråret. Korrekt brugt efterår beskæring af en hindbær i et kompleks med korrekt pleje af buske vil give en fremragende høst. Sådan behandling sker ikke kun for at fortynde densiteten af ​​planten. Busk, udviklet på en 2-årig cyklus, giver for tredje år allerede små frugter. Det er en skam at skære udbytter, men skæring hindbær i det tidlige efterår vil være den mest fornuftige måde for fremtidig frugtning.

Pleje udføres 10-20 dage før begyndelsen af ​​efteråret frost. Hvis du ikke vokser en reparationsart, men en normal, så skal du ikke vente på behandling indtil efteråret, hvilket giver skadedyr og sygdomme tid til at reproducere. Trim remontant hindbær efteråret nødvendig, når alle bærrene er blevet indsamlet i oktober og november, efterlader årligt stængler det følgende år, til tre centimeter skære alle træstubbe.

I løbet af efterårets udtynding af almindelige sorter skæres alle de gamle toårige skud ud uden at forlade stubben og berører ikke veludviklede grene til næste forårssalg. Det er også nødvendigt at fjerne brudte, syge og syge skud. De klimatiske forhold i vinteren med lidt sne til vinteren i efteråret bør kun lægge hindbær buske i bundter, bøje sig ned til jorden og udtynding tilladelse til det tidlige forår.

For en vellykket dyrkning af afgrøder hindbær buske bør være to gange om året, og forundret gartnere samt trim hindbær buske, idet der tages hensyn til behovet for at gennemføre en lignende procedure i foråret. Hvis fjederen udtynding af buske ikke er planlagt, så efteråret forarbejdes straks forlod den rigtige mængde af skud 8-10 skyder pr busk, og når der dyrkes i rækkerne - i mængden af ​​10-12 per meter.

Før du begynder arbejde, arm dig selv med en meget skarp snegler, nøje inspicere for udvælgelse af grene til fjernelse og give stængler. Med den korrekte procedure skal du ikke forlade stubben helt til bunden, mellem buskene står afstanden til 60 cm og fjernes:

 • otplodonosivshie, syg, brudt, ekstra stængler;
 • Unge kviste, ude af stand til at overvintre;
 • kviste, to år, for ikke at forstyrre næring af unge skud.

Beskæring hindbær bør begynde med at bestemme bushens klasse. For enkle arter overholder erfarne gartnere følgende regler:

 • skære grenen med pruner, som allerede har givet frugt;
 • skære svage, syge, brudte, tørrede grene;
 • decimation årligt;
 • indsamle alle de afskårne grene og brænde væk fra landinger for at forhindre infektion af sunde planter fra mulige infektioner af patogene bakterier.

Kultivaren adskiller sig fra, at den lægger peduncles og giver en god høst på grenene i samme år. Beskæring hindbær hindbær bør tage højde for egenskaben af ​​dannelsen af ​​yderligere lateral knopper med mange grene, der øger udbyttet i sensommeren og efteråret. Hendes ordning afhænger af dyrkningens formål:

 • For at opnå en dobbelt afgrøde udføres behandlingen på samme måde som for almindelige sorter;
 • For at opnå en enkelt afgrøde skal du helt skære hele skuddet.

Hybrid, en mirakel plante jemalina tog alt det bedste fra brombær og hindbær - højt udbytte, uhøjtidelighed, vinterhardhed. Pas på hende er som følger:

 • Om sommeren, efter at have vokset grene og frugter, skubbes buskene i en højde på 2,5 m, klemmer deres toppe - grenene bliver så tykkere og stærkere, de vil give flere skud;
 • Det er nødvendigt at forlade 4-5 stærke skud, og om foråret er det nødvendigt at lave en anden udtynding, forkorte dem med 20-30 cm.

Hvis i slutningen af ​​maj når bushens højde 80-90 cm, skal grene skæres, hvis mindre - så bliver behandlingen udskudt til august:

 • På unge skud skal dette udføres i en højde på 1,2-1,5 m.
 • Med dårlig vækst kan du efterlade nogle svage skud og beskære dem op til en meter i højden.
 • Hvis busken indtil denne tid ikke skæres 3-4 år, er det nødvendigt at fjerne de døde grene og de unge svage sideskudd, og de resterende skal skæres til en meter højde.

En populær mulighed for i dag er forarbejdning af hindbær ifølge metoden fra Sobolev, den russiske gartner. Metoden er enkel og effektiv:

 1. Ifølge teknologien dannes buske i forår og efterår, der begynder i slutningen af ​​maj og begyndelsen af ​​juni, hvor toppen skæres 15 cm fra højden på 80-100 cm.
 2. Ved begyndelsen af ​​efterårstiden er der dannet et kraftigt bagagerum med 5-6 spirer op til 50 cm i længden. I år udføres der ikke udtynding.
 3. Næste forår kommer et nyt skridt. Skud, der har lidt frost, er forkortet med 10-15 cm.

Efter Sobolevs metode er det muligt at lave et lappeblad af almindelige bær, hvilket øger udbyttet. Metoden har imidlertid ulemper: buskeren vokser aktivt, ventilationen af ​​grene forværres, skygge og infektion med skadedyr og sygdomme intensiveres. For at undgå problemer, bør en minimumsafstand mellem rækker af buske være 2 m, den minimale afstand i rækken - 1 m, og det maksimale antal af skud ene bøsning i området ti.

Sådan trimmer du en hindbær i efteråret: tips til begyndere

Sandsynligvis kan alle lide sød hindbær, især børn. Gardeners forsøger at vælge de mest produktive sorter, med store bær og fremragende smag kvaliteter. Selv kigger på billedet, jeg vil smage lækre bær.

En fremragende afgrøde bliver de første par år. Hvis du ikke tager vare på plantager, så bliver hvert år mindre, de bliver mindre, de er skadet af skadedyr.

For at forstå, hvad der skete, er det nødvendigt at lære at passe godt på hindbærbuske, for at forstå, hvordan og hvornår man skal gøre befrugtning, om at vand, hvornår sæsonen skal beskære og hvordan man bedst kan udføre denne procedure.

Hindbær er en busk, der har en toårig udviklingscyklus. Ved frugternes tredje år vokser bærene mindre, bliver de mindre. Hvis du ikke tager kardinale foranstaltninger, bliver det i sidste ende degenererende, bliver halvvildt, med små og usmagelige bær, ramt af sygdomme og forskellige skadedyr.

Desuden har bushen et kraftigt rodsystem, der er i stand til at vokse i alle retninger og søger at tage så meget plads som muligt og starte mange skud.

For at bushen normalt skulle bære frugt, var der ingen svage skud, der tykkere det, udfører periodisk beskæring af busken. Denne procedure er ikke for kompliceret, men det kan forekomme utilgængelig for en begyndende gartner. Alt er ikke så problematisk, det er kun nødvendigt at forstå, hvad og hvordan det gøres, på hvilket tidspunkt af sommersæsonen. Det er ikke vanskeligere at udføre dette end at trimme et voksen træ, for eksempel et æbletræ eller en blomme.

Beskæring kan udføres:

 • om foråret, inden begyndelsen af ​​sap flow;
 • om sommeren efter frugtning, når der ikke er nogen bær tilbage på buskene;
 • eller om efteråret, hvorved bushen forberedes til frostperioden.

På reglerne for beskæring af hindbærbuske kan du ikke kun læse, men se videoforhåndsvisning videoer for bedre at forstå, hvad og hvordan man trimmer.

Fordelen ved efteråret beskæring kan anses for at buske er korrekt forberedt til vinteren henholdsvis vil bære kulden og med fremkomsten af ​​foråret vil komme ind i forberedelsesperioden for frugtbærende.

Det er også værd at overveje det øjeblik, at alle de syge og beskadigede grene fjernes, hvilket vil gøre det muligt at vinterligt overleve de resterende buske. Antallet af parasitter vil falde.

Unge skud vil være i stand til at få styrke før frostets indtræden og efterlade om vinteren stærk og klar til at bære frugt for det næste år.

Forberedelse af hindbær buske til beskæring bør starte fra september til begyndelsen af ​​oktober.

Datoerne kan variere afhængigt af regionen.

Skær ud alle grene med beskadiget bark. Afsnit er lavet på jordoverfladen uden at forlade stubben. Så de resterende planter vil slippe af med skadedyr og smittede grene.

Gamle toårige otplodonosivshie grene, dårligt udviklede og fortykkede plantager skæres på samme måde.

Ofte tvivler de nybegyndere på sommerens indbyggere, om de vil kunne skelne gamle buske, der skal skæres, så de passer perfekt til frugt. Men det er værd at se på barken og tilstanden af ​​grene, og du kan se forskellen.

I ældre planter er cortex mørkere og tættere, muligvis krakket. På sådanne buske kan der være laterale vækst.

Alle mindre undergræsninger er genstand for underbud, tynde grene. De er ikke klar til frysning og vil sandsynligvis ikke have tid til at vokse stærkere, så de vil stadig fryse, og de skal skære i foråret. Det er nødvendigt at tømme plantningen, fjerne fortykkelsesplanterne, alle ødelagte og beskadigede grene.

Højden af ​​trimning af buske bør være optimal. Hvis der er en dobbelt trellised støtte på stedet, udføres beskæringen på niveauet mellem de øverste og nedre reb. Hvis støtten ikke leveres, udføres beskæringen på et niveau på 80 cm til en meter.

I hver busk bør kun veludviklede unge grene være tilbage. Antallet af dem varierer fra 3 til 6. Det næste år vil de give en god høst.

Afstanden mellem buskene skal være mindst 60 cm, alle andre planter skal beskæres. Hvis landingen er for tyk, så er det tilladt at skære ned alle unødvendige processer.

Dette gøres ved simpelthen at trimme rodsystemet med en spade bajonet, der trækker sig tilbage fra midten af ​​bushen af ​​centimeter 20. Således rundes busken rundt i en cirkel og fjerner alle unødvendige grene. Derefter er det ønskeligt at grave jorden rundt og vælge alle stiklinger.

På samme tid kan du fjerne alle de blade, der er tilbage på grenene. For at gøre dette skal du lægge tætte handsker på dine hænder og bruge på bagagerummet fra bunden og forsøge at fjerne bladene, men samtidig uden at skade nyrerne.

Alt affald efter trimning og revet blade skal opsamles og brændes.

For at hindbærbuskene kan overvintre godt, er det værd at gennemføre en række andre aktiviteter.

Hele området af hindbær skal graves, fjerner ukrudt og afskårne jordstængler. Udfør den sidste øverste dressing i løbet af sæsonen med kaliumfosforgødning og behandle jorden rundt med kobber (jern) vitriol. Vel modnet hindbær mulled efter grave gamle savsmuld, humus eller tørv crumb.

Jordbehandling med vitriol hjælper unge planter med at overleve vinteren og indtræder foråret uden skade på skadedyr.

Den endelige procedure kan anses for at binde grenens grene. I de sydlige regioner kan planter være tilbage i denne form for vinteren, i flere nordlige buske er bøjet til jorden. Dette gøres, så unge planter ikke fryser i svær forkølelse, og de bryder ikke ind i snefald.

Når den vokser på lappen af ​​hindbærbærbær, er skæreplanen noget forskellig fra de sædvanlige havearter.

Høst fra det kan opnås to gange om året, baseret på dette og producere beskæring.

Til høst to gange om året udføres beskæring som i normale sorter. Til en engangs stor afgrøde skæres alle skud til at samle store bær fra et års forløb.

Pleje og beskæring af gule hindbær er ikke forskellig fra almindelige have sorter. Det er også remontant og almindeligt. Han kan ikke lide fortykning af skud, så beskæringen kan udføres samtidig med den sædvanlige røde hindbær.

Brombær er ofte krybende sorter, så det vokser på trellis. Når du beskærer en sådan busk, skal du være opmærksom på frugter og unge skud.

Det er bedre at sortere dem ud. Unge lå på den ene side af trellis, andre, frugtbærende, flytte til den modsatte side. Disse og andre er bedre knyttet til deres side af trellis hegnet.

Under beskæring er alle gamle grene udskåret, alle skud er længere end 2 meter. Efter inspektion af sideskuddene skal du forkorte dem til 40-45 cm.

Du kan opdatere busken ved at forlade et par unge skud langs jorden. Når de vokser til den ønskede længde, bliver alle unødvendige udskårne og vokset og stærke, som forbliver til afgrøden, bundet til traljen.

Black Raspberry ("Cumberland") er en hybrid af brombær og almindelig have. Cumberland bærene er omkring størrelsen af ​​en rød hindbær, men sort med en hvidlig blomst.

Sorten er trimmet såvel som blackberry buske, da voksende skud kan nå to meter. For den bedste vækst af sideskuddene plukkes planternes toppe.

I efteråret, skære side skud, forkorte dem til 25-35 cm.

Korrekt beskæring af hindbærbuske giver en fremragende høst næste sommer og giver nyttige bær til familien indtil den nye forår.

Se en video, hvor gartneren taler om reglerne for omsorg for hindbær og beskæring det til vinteren:

Kan du lide artiklen? Abonner på opdateringerne via RSS, eller følg opdateringerne på Facebook, Twitter eller Google Plus.

Sådan trimmer hindbær til vinteren - vigtige tips til gartnere

Hver gartner drømmer om at se i haven buske strækket med store bær af hindbær. Men for at opnå dette resultat er det nødvendigt at tage sig af planten korrekt. Vi vil fortælle dig, hvordan hindbær skæres til vinteren - overholdelse af disse regler vil gøre det muligt at opnå en fremragende høst.

Hver gartner drømmer om at se i haven buske strækket med store bær af hindbær. Men for at opnå dette resultat er det nødvendigt at tage sig af planten korrekt. Vi vil fortælle dig, hvordan hindbær skæres til vinteren - overholdelse af disse regler vil gøre det muligt at opnå en fremragende høst.

1 Hvorfor skære hindbær og skal du gøre det?

Mange begyndende gartnere tror fejlagtigt, at på de fortykkede crimson buske modner flere bær end på pænt klippede buske. Det er nok at se en gang på overgroede hindbærbuske for at sikre sig - bærene i disse hindbær modner meget værre, de er mindre og ikke sødt nok. På trods af at raspberry vokser hurtigt nok, vil det ikke bære frugt uden kvalitetspleje. Trim skutter ikke kun for at fortynde de stærkt fortykkede buske.

Hindbær er karakteriseret ved en toårig udviklingscyklus, dvs. for det tredje år af livet bliver bær meget mindre, mister deres smag. Naturligvis vil ikke hver gartner skære ud under nul tilsyneladende sunde og stærke skud, men at forlade dem er ikke den bedste mulighed. Hvis du ønsker at høste en god høst næste år og forberede hindbær til vinteren, fortryde du ikke gamle skud, fordi de kun tager væk alle ernæringsmæssige elementer.

2 trin-for-trin instruktioner til trimning

Udførelse beskæring skal være senest 3 uger før begyndelsen af ​​den første frost. Først skal du omhyggeligt inspicere buskene for at forstå, hvilke skud der skal fjernes, og hvilke skal overlades.

At hindbærbuskene fik en god høst næste sæson, er det nødvendigt at slette:

 • Gamle og otplodosivshie grene;
 • syg og beskadiget af insekter skyder
 • unge stilke, der ikke kan overleve vinteren;
 • toårige stængler, der ikke bragte frugt i mere end 2 år (de giver sjældent en god høst, mens man tager nyttige mikroelementer af unge skud);
 • brækkede og uudviklede skud, der fører til fortykning af busken.

Steg-for-trin instruktioner til beskæring hindbær til vinteren:

 1. Vi skærer under alle nul alle ødelagte og syge skud. Det er også nødvendigt at fjerne svage årlige stængler, mere som græs, end på grene.
 2. Vi afbrød alle toårige skud på bushen.
 3. Hvis hindbæren er vokset meget, skal du tynde buske og lade ikke mere end 10 stængler i hver buske.
 4. Alle skære skud skyder straks - de kunne slå sig ned skadedyr og insekter, der er farlige for haven.
 5. Efter trimning skal du grave buske ud og ødelægge ukrudtet, der tager nogle af næringsstoffer til sig selv.
 6. Til sidst udføres gødning med gødning og behandling af buske med kobber sulfat.

Da nye skud i nærheden af ​​busken vokser fra den underjordiske del (rhizom), kan du sikkert afskære skudd, der vokser niveau med jorden.

3 Nogle tips om reparation af hindbær

Repareret hindbær er sorter af bær, der kan bære frugt på årlige og toårige skud. Sådanne buske er i stand til at høste to gange om året. Første gang frugter skyder sidste år, anden gang - skuddene i den nuværende sæson. Men for dette skal du følge vejledningen til beskæring hindbær inden vinteren frost. Trim buske hindbær remontant behøver næsten et nul - forlade kun hamp, hvis højde ikke overstiger 5 cm A, kan skuddene slippe af skadedyr, der har besluttet at tilbringe vinteren i hindbær patch .. Derudover letter denne metode til trimning opvarmning af buske og derved reducerer risikoen for frysning af hindbær.

At udføre arbejdet bedst efter de første efterårsfrost - i denne periode stopper udstrømningen af ​​næringsstoffer fra bladene til rhizomet. Du kan også trimme om foråret, men i dette tilfælde skal alt arbejde udfyldes før blomstringen, så mikronæringsstoffer ikke spildes. I foråret, efter sammenbruddet af snedækslet, begynder hurtig vækst af unge skud, hvilket vil give den første høst. Sammen med dette vokser nye stilke, hvorfra man kan høste den anden afgrøde.

 • Efter høstning af den første høst fjernes de undslippede skud, hvilket fremskynder modningen af ​​den anden batch af bær.
 • I de midterste breddegrader, hvor den varme årstid er ganske lang, hindbær remontant sorter, er det ønskeligt at vokse som "årlige" planter (når beskæring fjerner alle overjordiske del). Takket være dette vil efterårshøsten modnes meget hurtigere, der vil være flere bær.

4 Dobbelt beskæring af buske - flere vigtige nuancer

Dobbeltbeskæring af hindbær kan også give fremragende resultater. Arbejdet med denne metode kræver imidlertid nøjagtighed og dygtighed. Så hvis du skal prøve en dobbelt trimning metode, skal plantning buske ledsages af en høj kvalitet dressing med mineralske og organiske gødninger. Hvad er essensen af ​​dobbelt trimning af busken?

I slutningen af ​​maj skal det første arbejde gøres for at fjerne unødvendige skud. Efter den unge kvist vokser til en højde på en meter, er det nødvendigt at prischipnut spidsen af ​​ca. 15 cm efter denne aktive vækst af sideskud begynder -. Ved udgangen af ​​sommeren de når en gennemsnitlig længde på 50 cm.

Vigtigt: Husk at du ikke kan være forsinket med den første beskæring, ellers vil sidegrenene ikke have tilstrækkelig tid til at modnes, på grund af hvad de kan fryse.

I andet år udføres den næste fase af beskæring. Når bladene vises på buskene, skal du afskære grene af grenafdelingerne, der overlevede vinteren med 15 cm. Som følge heraf vil sovende knopper vågne op, hvorfra nye skud starter, hvilket vil give høsten. Takket være dobbeltbeskæring er det muligt at få et stort antal æggestokke, hvilket betyder en fremragende høst.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 3 = 1