tyngdekraft lag

Hvordan man korrekt løser det flade tag: parsing nyanser

Stagnerende vandpytter med regn eller smeltevand er en hensynsløs fjende af flade tage. Ved vedholdende udholdenhed ødelægger de belægningen og komponenterne i tagbeklædningen. For at sikre, at det atmosfæriske negative ikke skaber trusler, er det nødvendigt at sørge for og udføre beskyttelsesforanstaltninger. Den mest effektive og overkommelige måde er at skabe skråninger, der bidrager til hurtig udstrømning af vand. I navnet på den lange service på taget og den underliggende bygningsstruktur skal du vide, hvordan razgonkka-fladt tag. For at skabe den mest effektive beskyttelse skal man gøre sig bekendt med de relevante varianter af sin enhed.

Hvorfor har vi brug for afvigelser?

Hældningen af ​​flyet er nødvendig for, at vand under transporten af ​​standardgravitationskræfter transporteres af tyngdekraften til afvandingspunkterne. Det kræves, at overfladen i højest mulige hastighed frigøres fra regn og smeltevand, hvilket truer de interne og eksterne komponenter i tagkonstruktionen året rundt.

Listen over risikofaktorer forbundet med stagnation af vand omfatter:

 • Korruption og brud på belægningen. Fænomenet, der er karakteristisk for perioder med udsving i plus og minus temperaturer, for skarpe frost. Vand i krystalliseringsprocessen øges væsentligt i volumen, hvilket fører til frigørelse af mineralbeskyttende belægning på bituminøse tage. På grund af overtrædelsen af ​​det beskyttende lag bliver materialet sårbart over for UV-bestråling. På membranen og påfyldningstagene fremkommer der på grund af fryseskiftet med optøningen af ​​vand et rist af små revner.
 • Overtryk af vandtæt tæppe. Forskellen i temperatur udenfor bygningen, inde i tagkagen og inde i bygningen skaber en overdreven belastning af belægningen. Omkring de stagnerende pytter øges den stressede tilstand, hvilket resulterer i brud og revner.
 • Afbøjning af tynd bund. Et typisk eksempel er tagdækningen langs et profileret ark, hvor akkumulering af sedimenter kan forårsage deformation og efterfølgende brud på belægningen.
 • Befugtning af varmeisolering. De mikroskopiske revner, der ikke mærkes med det blotte øje, vil slippe ind i tagsystemet, hvilket måske ikke sker, hvis vandet tages i et hurtigt tempo. Tilsvarende problemer på taget med substandard sømme. Den gennemblødte isolering mister halvdelen af ​​isoleringsegenskaberne og tilføjer vægt. Vægten er meget uønsket for tagsystemer anbragt langs bølgepapet.
 • Oprindelse af vegetation. Det akkumulerede støv på det flade tag, kombineret med stillestående vand, er et vidunderligt miljø for rooting og yderligere velstand af plantefrø, der bæres af vinden. Ikke alle tagbelægninger er i stand til at modstå de livsfarlige rødder, der invaderer dem.

Scarecrows fra ovenstående liste er "ikke bange" for flade tage, bygget af kraftige men frygteligt dyre materialer. En dag, da deres hjerter skælver producenter af sympati for den almindelige forbruger og den prisseddel ville være mere humant, behovet for byggeri midler aflede vand fra den flade overflade er formentlig unødvendig.

Men mens fremgangsmåden til at forebygge skader og for tidlig aldring indretning er hældning, hvorigennem strømme optøs og regnvand uafhængigt flytter mod vandindtag tragte eller slisker og rul ned fra taget plat jorden.

Variationer af fladt tak razuglonki

Spontant, uden mekanisk stimulation, vil vand fra en jævn overflade ikke afløb. For ikke at vente på at fordampe eller for at ødelægge taget, skal det skabe betingelser for forskydning - dvs. hældning. Guide indretning til systemer med bitumen og belagt genkende det ideelle vinkel for et fladt tag 1,5º, betragtes tolerabel 1º- 2'er, betyder de procentvise overgange fra 1,7% til 3,4%, henholdsvis.

Tilt tagplanet af et lille husholdningsobjekt under konstruktionen. For at gøre dette er forskellen i vægernes højde ifølge de tidligere foretagne beregninger indstillet, hvorpå de to ansvarlige sider af hældningen skal hvile. Dette er et særskilt emne, der er acceptabelt for bygninger med ekstern dræning af en organiseret og uorganiseret type.

Nu er vi meget mere interesserede i at danne en skråning lige på alle punkter i tagplanet, monteret på lige bærende vægge. Sådanne opgaver er oftere at blive løst af ejerne af forstæder og ofte af egne hænder.

Hældningen af ​​det flade tag danner en næppe mærkbar lettelse med dale og vandområder, der minder om højderygene på skråt tag. Kernen i dens dannelse er at regulere strømmen af ​​vand.

Fordybninger altid rettet fra de stigende dele af taget, herunder skorstene, tagvinduer, tagdækning beluftere et al., I retning af recipientvandene, som omfatter drain tragt med tagrender. Hvis der er installeret to eller flere dræntanker for at dræne vand fra et fladt tag, skal der være et vandområde, der adskiller strømmen fra flade til modsatte sider.

Stasis langs parapeterne af flade tage elimineres ved arrangement af fileter. Opførelsen af ​​en ukompliceret del ligner en gulvlister kun uden stød. Langs væggene i koblingen linje i balustradevæg eller standard fladt tag monteret bar med trekantet tværsnit, som kan fremstilles ved den langsgående opdeling af stangen i to halvdele.

I stedet for en splitstang anvendes en lignende enhed fra basaltuld eller udvidet polystyren. Fileten kan arrangeres direkte på objektet fra en betonopløsning.

For enheden razuglonki på et fladt tag anvendes følgende dokumenterede praksis:

 • Anvendelse af påfyldning af termisk isolering: oftest claydite eller perlit, mindre ofte vermiculit. At oprette en razglunki zasypnym isolering område af taget er brudt i segmenter. I den ønskede vinkel er guider installeret, mellem hvilket materiale der hældes. På toppen af ​​backfillet er der arrangeret en plade af betonblanding med M150 mærkning. Betonpåfyldningen skal forstærkes med et vejnet. Det færdige lag af beton kan erstatte det tørre skræl fra krydsfiner eller plader af flad skifer. En entydigt arbejdskrævende metode er ikke præcis på grund af den iboende forskydning af bulkpartikler. Derudover er det svært at danne en jævn hældning på denne måde.
 • Hælde letvægts sorter af beton - blandinger med inklusion af ekspanderet ler, ekspanderet polystyrencrumb, perlit og lignende aggregater. Udført i henhold til det traditionelle system af screed-enheden installeres kun styrene i den ønskede vinkel. Minus vejen i vejrrestriktioner, fordi Skræftet bør ikke hældes i nærvær af et negativt termometer. Tør den betonhældning vil ikke være mindre end 28 dage, hvor skræftet skal fugtes og beskyttes mod regn med vind.
 • Montering af metalkonstruktioner. De er lavet af PP-profilen i nomenklaturen 75 × 50 × 05 eller lignende materiale alt efter stigningen og faldets størrelse. Afstande mellem strukturerne beregnes afhængigt af den kommende belastning. Over den formede lettelse lægges plader af flad skifer. Ulemperne ved fremgangsmåden ligger i væsentlige materialomkostninger og arbejdskraftindgange.
 • Opførelse af tagdækning. Bruges ekstremt sjældent, fordi Ansøgningen er urentabel, foruden er det for svært at gennemføre sådanne ubetydelige afvigelser, men blandt andet er det stadig nævnt.
 • Brugen af ​​kileformede termisk isoleringskort, fremstillet af basalt bomuldsuld, skumglas, udvidet polystyren, skumplast specielt til fremstilling af skråninger langs flade tage og for at skabe vandudstrømning fra parapeter.

Enheden af ​​skråninger ved hjælp af kileformede plader er ledende takket være mange imponerende fordele. Udviklet og implementeret i byggebranchen var de målbevidste for at eliminere manglerne ved alle tidligere nævnte metoder.

Detaljer om dissonans af varmeisolering

Kileformede varmeisolerende plader er med god grund anerkendt som den bedste måde at løse problemerne med spildevandsfjernelse fra et fladt tag. Dette er den mest bekvemme, billige og enkle ordning, der ikke kræver, at kunstneren har dybtgående færdigheder og grundlæggende viden indenfor tagdækning.

Kileformede plader skæres i fabriksforhold, hvilket garanterer nøjagtigheden af ​​resultatet af det kommende arbejde. Et sæt materialer skal ledsages af praktiske retningslinjer for lægning.

Fordele ved at bruge koniske plader

Skumpolystyren og mineraluldskiver til dannelse af skråninger har et tilsvarende sæt fordele, disse er:

 • Ubetydelig vægt, som skyldes, hvad der er lavet af en radiator razuglonka skaber den mindste belastning på lejeboligstrukturerne.
 • Transport til installationsstedet uden brug af løfteudstyr.
 • Uafhængighed af teknologi fra vejrforhold. Evnen til at gennemføre en vellykket placering på trods af ugunstige prognoser for bygherrer.
 • En håndgribelig lettelse og acceleration af handlinger til dannelse af skrånende fly. Der er ikke behov for at udsætte færdiggørelsen på grund af behovet for at modstå teknologiske afbrydelser. For eksempel vente 28 dage for cementcementet for at få de nødvendige hårdhedsparametre.
 • Væsentlig reduktion i omkostninger til bygning af skråninger, nødvendig og tilstrækkelig til uhindret strøm af regn og smeltet vand.

Vigtigt: På trods af de traditionelle termiske isoleringsegenskaber for materialer kan kileformede plader ikke udskiftes med et lag af isolering. Forskellige tykkelseselementer har ikke tilsvarende varmeegenskaber på alle punkter. Derfor er laget af reel opvarmning konstrueret og beregnet separat. Dens tykkelse er på ingen måde forbundet med den kommende installation af kileformede plader.

Arbejde på skråningen af ​​overfladen af ​​det flade tag af SNiP II-26-76 foreskriver at blive udført efter isoleringen er lagt, hvis termisk isolering var planlagt af projektet. Hvis det ikke var nødvendigt i tagplanets isolering, er de kileformede plader lagt på bunden dækket med damp eller vandtætning.

Kileformet termisk isolering anvendes til opførelse af nye tage og ved reparation og restaurering. Ved hjælp af lette bekvemme plademoduler kan du oprette bogstavelig talt enhver lettelse til direkte strømme i en given retning.

Kileformede plader leveres i sæt, der giver dig mulighed for elegant og hurtigt at danne skråninger og gardiner på et fladt tag. Sekvensen med at lægge elementerne i razglukonka afhænger ikke af, hvilken type isolering de er lavet af. Imidlertid påvirker sammensætningen af ​​pladerne skemaet med konstruktionen af ​​skrånende fly.

For eksempel skal et lag af geotextil nødvendigvis lægges mellem den færdige polymermembran og ekspanderede polystyren eller skumplader. Uden et adskillelseslag vil taget uforsigtigt sige farvel til blødgørere og bliver nødvendigvis ubrugelig. Men på basalt bomuldsuld kan overfladebelægningen lægges uden frygt, uden at der påføres et adskillelseslag, hvorfor omkostningerne bliver væsentligt reduceret.

En polymer membran er strengt forbudt til direkte kontakt med bitumen og bitumen-polymerisolering. De kan ikke være naboer, hvis det samme adskillelseslag ligger mellem dem.

Et andet geotekstilsubstrat er påkrævet til umiddelbart at lægge pladerne på en ru betonoverflade, dvs. hvis de kun bruges til at danne en skråning på et uopvarmet tag.

Markering af rattleelementets elementer

Inden for rammerne af en enkelt fabrikant fremstilles kileformede plader i overensstemmelse med det generelle princip uanset produktets sammensætning. Elementer er markeret for at lette lægeproceduren, de har samme dimensioner.

Den russiske producent af bygningssystemer TechnoNikol tilbyder for eksempel sæt kileformede fremskridt af udvidet polystyren og mineraluld. I begge tilfælde:

 • Plader mærket med bogstaverne A og B er beregnet til montering af skråninger på 1,7%.
 • Hvis materialet er markeret med bogstaverne J og K, bruges det til opførelse af skråninger på 3,4% og 4,2%.
 • Fladisoleringsplader med bogstavbetegnelsen C bruges til klatring. Elementer med markeringen C kan lægges både under undersiden og oven på den.

Flere detaljer om diagrammerne:

I instruktionerne fra materialets fabrikant er der normalt et læggeskema med en visuel repræsentation af sekvensen af ​​arrangementet af de kileformede plader. Opførelsen af ​​et plan rettet mod afvandingsgraven eller to tilstødende planer rettet mod opsamlingstragten vil ikke blive et alvorligt problem for hjemmetræderen. Lægningen skal begynde fra det laveste sted på taget og fortsætte opad til det skabte vandområde.

Noget andet er anderledes, hvis en kompleks lettelse er bygget med flere dale og vandskråninger. Vi skal tegne en plan og planlægge handlingsplanen på forhånd. Med hensyn til en kompleks relief ser det normalt ud som en kombination af diamanter og trekanter. Legning i sådanne tilfælde starter fra kanten af ​​diamanten eller trekanten, processen slutter i midten af ​​de konventionelle figurer.

Den krævede højde opnås ved hjælp af et sæt plader med den nødvendige tykkelse. Når du arrangerer en diamant, er den opdelt i kvartaler og trekant i halvdele. Hvert segment er samlet separat, hvorefter en trimning udføres.

Installation af kileformede plader på bunden uden forudgående varmeisolering udføres ved de metoder, der normalt anvendes i den bløde tagdækning af PVC-membran eller bituminøs belægning. I prioritet er den mekaniske metode til fastgørelse til bunden, ifølge hvilken teleskoppladerne er fastgjort med skruer med teleskopfeste.

Fastgørelse af kileformede dele fra mineraluld fremstilles samtidig med hovedlaget af isolering. Det anbefales at sætte to fastgørelsesenheder på en plade på 600 × 1200 mm. Hvis begge lineære dimensioner af pladen er mere end en meter, kræves der fastgørelsespunkter 4.

Den kileformede afstand skal placeres således, at dens samlinger ikke falder sammen med leddene af den underliggende varmeisolering, dvs. Princippet om sømnedbrud ses også med hensyn til det flerlags termiske isoleringssystem og med hensyn til isoleringslaget med et skrå materiale. Hvis elementerne i det termiske isoleringslag er lagt på bunden uden isolering, limes de eller blot indlæses.

Bemærk, at polystyrenplader ikke kan limes med bitumenlim, der indeholder en stor mængde organiske opløsningsmidler. Materialet "er ikke venligt" med organiske opløsningsmidler og benzin. Derfor bør deres kvarter slettes.

Til fremstillingstidspunktet af monteringsoperationer anbefales polystyrenbrædder at blive limet sammen med et dobbeltsidet tape, så de ikke bevæger sig fra uforsigtige berøringer. På det samlede segment af sammensatte hældning er det ønskeligt at lægge belastningen for at holde placeringen.

Typen af ​​fastgørelsesanordninger skal svare til sorten af ​​den bund, som panelerne er fastgjort til:

 • For at installere på bølgepappet skal du have en borekrone Ø 4.8mm.
 • Til fastgørelse til betonplade af styrke B-15 og cement-sandplade med styrke M150 er der brug for skarpe, spidsede skruer Ø 4.8 mm sammen med polymerankerhylster.
 • Til fastgørelse på betonbaser af klasse B-25 er det nødvendigt at fylde med padleankre.

Størrelsen af ​​skruerne vælges under hensyntagen til lagets tykkelse, så skruen gik i beton på 5 cm, og for bagsiden af ​​det bølgede ark udstødte ikke mindre end 1,5 cm. I tilfælde af spredning af de gamle renoverede tage med bituminøs belægning anvendes pladens kategori af fastgørelser. Alderen på det renoverede bituminøse tag skal være mere end et år.

Brug af fileter fra en varmelegeme

Trekantet i længden af ​​et langt stykke basalt bomuldsuld bruges til at omdirigere strømme af atmosfærisk vand fra konjugationer af vertikale og vandrette overflader. De ligger langs linjen med docking af taget med en parapet, tilstødende mur, nederdele af zenith lanterne, skorstene mv.

Skåret med perfekt geometrisk nøjagtighed, bidrager materialet til arbejdets hastighed ved anbringelsen af ​​et fladt tag. Installationen af ​​fileten giver dig mulighed for hurtigt at skabe en jævn overgang fra en lodret overflade til et vandret plan.

Video lektion på enheden af ​​skråninger

De, der ønsker at vide, hvordan man korrekt skaber et ideelt skridt på et fladt tag, vil rullen hjælpe dig med at lære bekendtskabene med værkerne:

En liste over muligheder for enheden af ​​skråninger på et fladt tag er rimeligt ledet af kileformede plader fra en varmelegeme. De er designet til at lette arbejdet og øge processerne betydeligt. Med det tildelte ansvar håndterer den kileformede afstamning fremragende.

I sig selv er enheden af ​​et fladt tag ikke vanskeligt, hvis det er korrekt og kvalitativt at gøre det op. Jeg foretrækker at gøre en nedbrydning med varmeisolerende materialer eller letbeton (undertiden lerbeton). Sandt, hvis du laver beton, skal du vide, hvilken vægt taket har beregnet. Selvfølgelig, hvis overlapningen er træ, så virker denne metode ikke.

Jeg forstår ærligt ikke noget om det. Men ikke så længe siden var jeg nødt til at møde dette problem. Der var et spørgsmål om form af tagets tag. Jeg ønskede noget ikke-standard, ligesom de fleste af landhusene: Gabeltak, pagoder og ting. Har valgt et fladt tag. Med sin mand blev der læst meget materiale om dette emne og kaldte til sidst en brigade. Taget er en alvorlig sag, og du bør ikke jo jo med det. Lad brigaden håndtere dette, og de opnåede oplysninger hjælper os med at kontrollere, om alt er korrekt udarbejdet.

Begrundelse for fladt tag: metoder og materialer

Enheden af ​​et fladt tag er naturligvis mere bekvemt end et hældet tag, men denne "enkelhed" kræver derimod den strengeste overholdelse af teknologien. Først og fremmest skyldes dette faren for vandretention på overfladen, da en lille gradient på 1-4 ° ikke er nok til at sikre effektiv fjernelse af sedimenter fra taget.

Dannelsen af ​​stillestående zoner er fyldt med en række negative konsekvenser, for eksempel udseendet på vegetationens tag eller overtrædelsen af ​​vandtætningen. Processen med optøning og frysning er skadeligt for taget og processen med optøning og frysning, der gentages regelmæssigt i disse områder, og som følge heraf bliver dets levetid forkortet. For at forhindre sådanne fænomener hjælper udtyndingen af ​​det flade tag. Snaps, regulering af deres enhed, sikre fjernelse af vand til tragtene eller parapeterne, selv med beskadigelse af tagdækningen, fordi det efterfølgende er muligt at undgå forekomsten af ​​stillestående zoner.

Hvordan man laver en hældning af et fladt tag ↑

Hældningen af ​​et fladt tag er et lag med varierende tykkelse, hvilket danner en skråning på den. Det kan dannes på taget både før enheden af ​​et varmeisolerende lag og derefter. Hvordan man laver en razugluku på taget afhænger af dens understøttende struktur. I nogle tilfælde skabes hældningsvinklen direkte af sig selv, arrangeret i en designposition med en hældning på 1,5-2,5%, i andre er det enten teknisk umuligt eller simpelthen økonomisk uberettiget. I sådanne tilfælde skal forspændingen skabes yderligere.

 • Profileret liggende med forspænding, fordi hvis du lægger en tung hældning, så for profileret gulv og fundamentet vil skabe en ekstra belastning.
 • I tilfælde af betonovertræk er alt afgørende omvendt - at montere tunge plader fra præfabrikeret armeret beton eller monolit i en vinkel er meget vanskeligere end at nedbryde taget med ekspanderet ler eller cement-sandmørtel.

Skråning af et fladt tag: typer og effektivitet ↑

Enhed razuglonki på et fladt tag udføres på flere måder:

 • zasypnymi warmers: Udvidet ler grus, perlite eller slagge;
 • på plader af termisk isolering;
 • Letvægtsbetonblandinger på et lag af isolering eller materialer fra polymerer.

Begrundelse med udvidet ler: En traditionel måde at skabe en gradient på ↑

Efter lægning af vandtætningen og udjævning af overfladen med en betonplade, påføres et lag ekspanderet ler eller andet bulkmateriale til varmeisolering på taget. Og de gør det i overensstemmelse med de forberede udkast til afstamningen og overholder hældningsvinklen. I praksis til dette formål placeres retningsbjælker i den ønskede vinkel i retning af regnvandstragten. Backfill af ekspanderet ler produceres i henhold til deres niveau, hvorefter det enten rammes eller hældes med letvægtsbeton. På toppen af ​​isoleringslaget anbefales det at hælde cementmælkene for at begrænse forskydningen så meget som muligt, når man hælder skræftet.

Brug af zasypnyh warmers til enheden razuglonki - ganske almindelig teknologi, fordi:

 • denne proces er ukompliceret,
 • zasypnye varmeapparater er tilgængelige og relativt billige,
 • Har en lille masse.

Men ikke alt er så simpelt:

 • der er et problem med forskydning af genopfyldningsmaterialer, hvilket i fremtiden truer en krænkelse af razuglonkiets konfiguration, en overtrædelse af projektets bias;
 • store granuler af materialet sikrer ikke glatheden af ​​gradientens gradient;
 • Anvendelsen af ​​"våde" processer gør det vanskeligt at udføre arbejde ved lave temperaturer.

For at opnå den ønskede gradient i dag er det muligt at anvende færdige specialplader med en skråning, for eksempel fra mineraluld eller udvidet polystyren. Forresten er den sidste mulighed den mest økonomiske. Denne metode er mere pålidelig, og processen med at udføre dispersionen falder sammen med anordningen af ​​termisk isolering. Plader af isolering er lagt:

 • i færd med at konstruere under tagdækning,
 • på den med efterfølgende vandtætning.

Normalt er isoleringspladerne fastgjort til bunden ved hjælp af dykker og skruer eller selvlukkende skruer, og sommetider lim.

Det er nødvendigt, at vedhæftningsstyrken overstiger styrken af ​​isoleringslagene på skrælningen.

Kileformede termisk isoleringskort anvendes både til razuglonki hele taget og til konstruktion af kontranter, razzhelobka ved ventilationsaksler osv.

Anvendelsen af ​​sådant materiale til dissektion kræver ikke at styrke tagets "tærte" og forenkler betjeningsforløbet betydeligt. Og dette er ikke den eneste fordel for dette system af skrånende på taget:

 • reducerer belastningen på bunden;
 • der er ingen "våde" processer, når afvigende skråninger og mod-skråninger - yderligere skråninger for at omdirigere vand fra parapeten, hvilket gør det muligt at organisere arbejde i ethvert vejr;
 • For disse materialer er særlige opbevaringsforhold ikke nødvendige, de kan udarbejdes på forhånd;
 • udførelsen af ​​værker kræver ikke nogen særlig viden og færdigheder;
 • Intet behov for at bruge løfteudstyr er meget vigtigt for private udviklere;
 • Tid og indsats for implementering af forstyrrelser reduceres væsentligt.

Den eneste ulempe ved dette system kan betragtes som en betydelig oversprayisolering, som kan påvirke de samlede omkostninger ved opførelse af et sådant tag.

Uanset hvordan du opretter gradienten, skal du først lave et design, vælge takets vinkel, tage målinger og beregninger.

Til markering og målinger er det nødvendigt at bruge kun præcise instrumenter, så fejlen på en defekt roulette kan være 1-2 cm / m eller endnu mere.

Læs mere om emnet:

Billederne offentliggjort på vores hjemmeside er taget fra åbne kilder. Hvis du er forfatter til billedet, så kontakt os via kontaktformularen, og vi vil forsøge at løse dette problem hurtigt.

Begrundelse for et fladt tag: koncept og enhed

Brug af fladt tag i privat byggeri er længe ophørt med at være noget overnaturligt. Desuden vil fladt tagdækning med den nøjagtige overholdelse af teknologi og disentanglement blive en varig og pålidelig beskyttelse af dit hjem mod forskellige slags atmosfæriske problemer.

I denne artikel vil vi overveje:

I selve strukturen af ​​et sådant tag er der intet kompliceret. Det vigtigste er brugen af ​​højkvalitets materiale, den korrekte installation, Korrekt razuglonki fladt tag , og så bliver det ikke en byrde for dig og vil vare meget lang tid. Og uanset hvilken type tag du bruger, det sædvanlige flade eller inversion tag.

Hvad er tagens udjævning, og hvad er det for?

Det er ikke en hemmelighed for alle, at et fladt tag ikke er helt fladt, da en obligatorisk betingelse for pålideligheden af ​​et sådant tag er en korrekt lavet skråning.

Selve begrebet razuglonki betyder konstruktionen på et fladt tag med en eller flere små hældninger på 1 - 5 grader. Disse forspændinger skal laves således, at vandet strømmer uhindret ind i regnvandstunterne.

Lad os forsøge at finde ud af, hvad der er nødvendigt, obligatorisk for flade tage, razuglonka?

Hvad er brugen af ​​tag underskæringen til?

Først og fremmest vil et absolut fladt tag i høj grad skade materialet, hvorfra det er lavet, og mest af alt vil det lide dets øvre lag, som bare beskytter det mod lækage.

På et sådant tag, uanset hvor perfekt oprejst den blev opført på grund af meget dårlig dræning, vil vandet konstant stagnere i små huler. I den varme årstid vil dette vand ikke gøre meget skade, da det vil fordampe meget hurtigt. I vinterperioden - der vil være cykler af frysning og optøning af vand, der ødelægger de øverste lag af taget.

Til alt dette kan du tilføje, at et sådant tag ikke virker selvrensende, og det betyder, at sammen med vand vil mudderet skabe en slags sump.

Enhed razuglonki på et fladt tag med forskellige materialer

For at forstå, hvilke materialer der i hvert enkelt tilfælde er bedst at opdele, lad os se på strukturen af ​​et konventionelt fladt tag:

Baseret på ordningen - Hældningen af ​​det flade tag kan gøres på flere måder og forskellige byggematerialer:

 1. Varmeisoleringsmaterialer
 2. Letvægtsbeton (skumbeton, udvidet lerbeton mm)
 3. Sådanne materialer som ekspanderet ler, grus, slagge
 4. Plader af overlapning (kun på scenen af ​​tagets design)
 5. Brug af en konventionel plade

OBS venligst! Hvis taget allerede er bygget, og du kun skal gøre det dissonant, skal du tage højde for, at det ikke altid er muligt at bruge tunge materialer, hvis designet ikke tog højde for den ekstra belastning.

Det betyder, at før du foretager en forspænding på et sådant tag, skal du vide, hvad det var lavet af. Hvis det er dækket med plader, hvad så, fordi ikke alle plader kan klare yderligere betonbelastning.

Selv om der er sjældne, men stadig der er flade tage, der er samlet på grundlag af træstrukturer, er der generelt kontraindiceret yderligere belastninger af et sådant tag.

Hvad skal man gøre i sådanne tilfælde?

Hvis du er sikker på, at din overlapning kan modstå en lille ekstra belastning, kan razugluku laves en regelmæssig plade. I sandcementblandingen er det muligt at tilføje massemateriale med fin fraktion, for eksempel - screening af knust sten.

Hvis du ikke er sikker på overlapningen, er det for eksempel træ - du skal minimere ekstravægt, det vil sige bruge de letteste materialer som kileformet isolering (vi snakker lidt om det).

Det er et andet spørgsmål, når taget kun er projiceret, i dette tilfælde kan dets dissension arrangeres som du vil og hvad som helst.

Årsag til løs materiale - udvidet ler

Udvidet ler på vandtætningen eller på den allerede planlagte overflade for at skabe den nødvendige razuglonku. Fra oven skal det fyldes med en flydende opløsning for at minimere bevægelsen.

Som regel er dette den nemmeste og billigste måde, men samtidig - mest, efter min mening, ikke vellykket. Et lag af ekspanderet ler, såvel som andre løsmaterialer, har evnen til at ændre sin struktur med tiden, og i tilfælde af en ujævn belastning af nedbør på hele laget vil det blive blæst ud, opsvulmet osv.

En anden ulempe ved denne metode er, at i sig selv ekspanderet ler absorberer vand meget godt.

Hvis vi taler om stor ekspanderet ler, så er alt meget værre. For at lave et præcist og korrekt razugluku fladt tag med dette materiale sandsynligvis ikke at ske overhovedet. Det samme gælder for andre bulkmaterialer.

Ideelt set bør undersiden være lavet af hårdt og hårdt materiale. Det materiale, der undergår deformation over tid, er ikke egnet til dette, for med en lille hældning på taget vil der stadig være nedtryk over tid, hvor der vil være en konstant stagnation af vand.

Begrundelse for fladt tag med andre materialer

For i dag er der specielle varmeisolerende plader, de kaldes også kileformede plader, skåret allerede under skråning. De ligger bare på en helt flad overflade, og til sidst får de nødvendige forspændinger.

Ulempen ved dette materiale er, at det er svært at finde, og dets omkostninger vil være meget højere end den sædvanlige varmeisolering.

Demontering, der oprindeligt blev foretaget af pladerne, er efter min mening den sværeste metode, og jeg vil ikke anbefale det. Det vil være for svært at designe alt dette korrekt.

Ideel mulighed vil være, hvis der i designfasen vil være en ekstra belastning på overlapningen. Årsag, i dette tilfælde vil det være muligt at lave mindst en screed, i det mindste letvægtsbeton ved hjælp af konventionelle bakker.

Først skal du sørge for, at tagplanet er fladt, så beacons er indstillet på en sådan måde, at alle skråninger er rettet til regnvandstankerne og fyldt med enten mørtel eller beton.

Derudover vil jeg sige, at på små tage ikke gør for mange afvigelser, for eksempel til en lille garage, vil det være nok at lave en rampe rettet mod flere drænpotter. For et standard privat hus med et areal på ca. 80 kvadratmeter, kan afvigelsesindretningen på et fladt tag bestå af 2 til 4 pister.

Uanset hvor mange skråninger du har, er det nødvendigt at huske, at alle af dem bør rettes strengt til regnvandstankerne og for at levere vand uden hindring der. For at kontrollere, er det nok at hælde 1-2 spande vand ovenfra.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 3 = 2