Vægindretning med gipsplader trin for trin instruktion

Vægge og skillevægge af gipsplader: Vi gør os selv

Den vigtigste opgave at reparere i de fleste boliger og lejligheder er at bringe væggene i en normal tilstand. Faktisk for et par årtier siden, næsten ingen om helt glatte vægge og tænkte ikke på det. Lige på princippet om "i det mindste på en eller anden måde." Du kan rette situationen ved alle regler: slå den gamle gips og helt gips på fyrene. Dette er korrekt og pålideligt. Men længe, ​​beskidt, dyrt. Det er lettere at bruge såkaldte tørre metoder: at niveauere overfladen af ​​væggen med gipsplader (GKL). Den anden opgave, som ofte skal løses i forbindelse med reparation: ombygning. Vi fjerner de gamle partitioner, sætter nye. Nye indvendige og dekorative skillevægge er også lavet med gipsplader. Sådan planlægger du gipspladens vægge med egne hænder og fortæller i artiklen.

Sådan væggips gipsvægge

Først skal du overveje sagen, når du skal justere overfladen af ​​eksisterende vægge. Der er tre muligheder for fastgørelse af gipsvæggen til væggene:

  1. På et skelet fra de zinkede profiler. Det giver mulighed for at opnå en ideel overflade til enhver krumning. Profiler er fastgjort til specielle låse. Af disse er rammestængerne og hopperne samlet - den forreste del ligger i samme plan. Da gipset ligger anstændigt fra hovedvæggen, kan kommunikation og ledninger ligge mellem den og væggen. Et andet plus på denne mulighed - muligheden for at lægge isolering eller lydisolering. Minus rammen fra profilen - uden varmelegeme udfører det meget godt lyde: Hvis du rammer på vægbeklædningen, opnås lyden som på en tromle.

  Ramme lavet af profiler til gipsplade

  Ramme til gipsplader lavet af tømmer

  Vi syer vægge med gipsplader: lim på en speciel sammensætning

  Den nyeste teknologi - installationen af ​​gipspasta på lim - er den hurtigste, men det har også ulemper. Den første - ikke overalt under finishen er lim, derfor er det problematisk at hænge kabinetter på en sådan væg. Hvis du planlægger at fastgøre noget på væggen, skal du i denne højde lægge et fast lag lim eller installere en stilladsbjælke, som også vil være et ekstra bjælke, når du indstiller niveauet af arket. Så bliver problemet løst. En anden ulempe er, at der er små forskelle. Det vil sige, overfladen er ikke ideel. Forskellen er 2-3 mm. Mellem limens "stykker" bøjes pladen lidt. Dette er dog en god måde at justere væggen hurtigt.

  Flere detaljer om, hvordan man limer gipsvæggen på væggen, se i videoen.

  Siden da der lægges gipsplader på væggen, er der ingen fastgørelsesanordninger, så vil vi snakke om rammen og i bund og grund om metallet. Reglerne for fastgørelse til træ er de samme, bare ved hjælp af skruer til træ.

  Et par ord om størrelsen på arkene og hvordan man lægger gipsplader på væggene. Standardstørrelser er som følger: Bredden er altid 1,2 m, højden er 2,5 og 3 meter. Nogle gange er der en "ikke-standard" af kortere længde: med mindre er det lettere at arbejde, men der produceres flere sømme, som derefter skal lukkes. GCR tykkelse:

  • 12,5 mm - universelt materiale til vægge og loft;
  • 6 mm og 9 mm til buede overflader.

  Det siges ofte, at 9 mm ark er loft. Men producenterne har ikke sådanne anbefalinger. Enhver fabrikationsvirksomhed placerer tynde ark, som dem, der bruges til at afslutte buede overflader.

  Bevels er lavet langs arkets lange kanter. De er nødvendige for at leddet skal limes med forstærkningsbånd og forsegles med kitt. Det er den side, hvor skråningen er ansigtsfladen. Det vender ind i rummet.

  Gipsplader: komponenter og deres navn

  Hvis det er nødvendigt at tilslutte arkene i højden, placeres leddene således, at en lang langsgående linje ikke dannes. De siger, at arkene er stablet med eller uden skift. Det er ønskeligt, at forskydningen ikke er mindre end 40-60 cm. Lange led er de mest sandsynlige steder for udbrud af revner. Hvis du skifter sømmen, er du næsten 100% sandsynlig for at slippe af med revnerne (et eksempel på stabling af ark, se figuren).

  Hvis væggen er dækket af to lag gipsplader, skifter lodrette sømme også. Pladen på toppen skal installeres, så bundens ledd falder på midten (et skift på halv bredde - 60 cm).

  Lægge regler for gipsplader

  Under installationen presses pladen mod rammen og fastgøres med en skruetrækker og specielle skruer med flade hoveder. Hvis rammen er lavet af metal, skal du tage skruerne på TN25 (3,5x25 mm). I butikkerne hedder de "for gips". Længde - 25 mm, farve - sort (oftere brud) eller hvid. For en ramme af træ er de tæt på størrelsen med det fladeste hoved: der bliver mindre kitt.

  Det er vigtigt at stramme fastgørelserne til den nødvendige dybde under installationen: Hatten skal være forsænket i arket, men kartonen må ikke blive revet. Det er også nødvendigt, at skruen er monteret strengt vinkelret på pladens plan: det er mindre sandsynligt at beskadige laget af karton, hvilket i dette design er ansvarlig for stivhed.

  Sådan repareres gipsvæggen

  Se, hvordan du kan forenkle arbejdet og gøre det, så skruen går til den ønskede dybde, se videoen.

  Når man monterer rammen på en solid væg, skal afstanden mellem stolpene være mindst 60 cm. Så viser det sig, at hvert ark er fastgjort til tre lodrette profiler: to ved kanterne og en i midten. Kanten af ​​arket er midt i profilen.

  To ark er forbundet præcist midt i profilen

  Afgår fra kanten 10-12 mm, skruer skruerne. De kan indstilles som i figuren ovenfor, den ene modsat den anden, eller du kan - med en forskydning, som i figuren nedenfor. Installeringstrinnet er 250-300 mm. De er fastgjort langs omkredsen og langs midterprofilen.

  Hvor, hvordan og med hvilket skridt at installere selvdrejende skruer på gipsplader

  Et andet vigtigt punkt: Når du udskærer ark, skal du huske på, at dens højde skal være 10-12 mm kortere end højden fra gulv til loft. Dette er nødvendigt i tilfælde af krympning: at væggen eller skillevæggen er i stand til at kompensere for højdeforskydningen uden revner (især vigtig for træ- og panelhuse).

  Dette er måske alle de vigtigste punkter i arbejdet med gipsplader (uden at tage højde for funktionerne i monteringsprofiler).

  At installere partitionen er noget mere kompliceret, derfor beskriver vi processen i trin med billedet.

  Marker først installationsstedet for partitionen. Den enkleste måde at gøre dette på er med en laserplanbygger (laserniveau). Denne lige linje anvendes til vægge, gulv og loft.

  Hvis der ikke er noget laserniveau, skal du bruge den sædvanlige konstruktion (god kvalitet) og en rørledning. Først skal du markere en linje på gulvet - det er nemmest. Derefter, ved hjælp af et niveau, flyttes det til væggene. Hvis begge linjer på væggene er lodrette, skal den lige linje, der forbinder dem, være strengt over linjen på gulvet. Så det eller ej, kan du tjekke med en lodret linje, slippe det fra et mærke på loftet til gulvlinjen.

  Opdeling ved hjælp af et niveau og en lodret linje

  Det er nødvendigt at opnå et ideelt tilfælde - det påvirker kvaliteten af ​​alle værker.

  Vi vil overveje samlingen af ​​rammen fra galvaniserede profiler. På den påtænkte linje på gulv og loft er guiderprofiler installeret. Det har markeringen UW eller PN - lejeprofilen. Fastgøres oftest dykker - 6 * 40 mm eller 6 * 60 mm, afstanden mellem to dowels - 30-40 cm.

  PN-profilen har en standarddybde (væghøjde) på 40 mm, men kan have forskellige bredder på 50 mm, 75 mm eller 100 mm. Tykkelsen af ​​skillevæggen afhænger af bredden af ​​den bærende profil samt tykkelsen på isoleringen og / eller det lydisolerede materiale, der kan lægges der.

  Generel struktur af rammerne for skillevæggen

  De understøttende profiler indsættes i styrprofilerne - stativer. De er mærket CW eller PS - en rack-mount profil. Det adskiller sig fra guiden ved tilstedeværelsen af ​​ekstra hylder på væggene. Disse hylder gør det mere stift, hvilket øger lejekapaciteten. Bredden af ​​stativene afhænger af transportørernes bredde: de skal være de samme. Det vil sige, stativerne skal have samme bredde. Det er mellem dem, at varmeapparatet derefter installeres.

  Docking enhed til styrings- og lejeprofiler

  Racks til guiderne er fastgjort på to måder. Den første bruges primært af professionelle bygherrer. De fungerer som en cutter - et specielt værktøj, der bryder og bøjer metalet, sikrer de to dele. Amatør bygherrer på arbejde selvstændigt med gipsplader, fastgjort på "loppe" (også kaldet bugs og frø) - en lille selvskærende skrue i bunden - TEX 9,5 (3,5 * 9,5 mm). De borer metallet selv og fremskynder montageprocessen (ingen grund til at bore huller). Stillingerne er fastgjort til hver side med mindst to skruer.

  En ting mere: hvis du lægger den barriere i højhus eller i stueetagen i sit hus, derefter langs den fælles stand og loft skinne, sætter en særlig film eller materiale, der vil forhindre knirkende. Når folk går, er der udsving, der overføres til profiler på grund af, hvad de gnider og knirker. Den anden mulighed er at gøre stativ 1 cm kortere. Det er mere korrekt: og krympningen af ​​huset er forsynet og der er ingen ubehagelige lyde.

  Trin installation af stativer - 60 cm eller mindre. Denne afstand er forårsaget af bredden af ​​pladen gipsplader (gipsplade), som standard er 120 cm. Som tidligere nævnt, viser det sig, at hvert ark er fastgjort til de tre tappe. Så det viser sig, at der skal være 60 cm mellem lodret.

  Hvis intervallet mellem to kolonner er større end 60 cm, men under 120 cm, midt imellem dem stadig giver lodrette profil, ellers denne del vil være "buhtet" - ark er løs og synke. En anden ting: Det første rack er fastgjort til væggen lidt tættere - det første ark bliver fastgjort til hele det ekstreme profilens plan, så afstanden skal være lidt mindre - 57,5 ​​cm.

  Afstanden mellem rammerne af gipspladspartiets ramme

  Profiler, som dørene eller vinduerne vil blive fastgjort til, er det ønskeligt at styrke. Den nemmeste måde at gøre dette på er med en træblok af passende størrelse. Den er indsat indeni og fastgjort på et par skruer. Brug tørt træ for at forhindre skrabning.

  Når alle racks er udsat og fastgjort, vedhæftes mønstret større stivhed ved hjælp af jumpers - vandret monterede stykker af stativprofiler. De er lavet på en af ​​de tre måder, der foreslås på billedet. Den tredje mulighed er letfremstillet og let installeret.

  Sådan laver du jumper fra profil til ramme

  Jumperne er normalt placeret i samme højde som de to ark. Deres kanter skal rettes, så jumpers er nødvendige. Resten - i intervaller på 60-80 cm Hvis væggen er en stor - sat på 60 cm, hvis små nok 80 cm er obligatorisk kors over døren: .. På højden af ​​dørkarmen. De skal også styrkes ved at lægge en træblok inde.

  Efter installation af alle tværstænger kan du fortsætte med installationen af ​​kommunikation og ledninger. Det er ønskeligt at montere alle elektriske ledninger i den bølgede slange. Hvis skillevæggen er placeret i et træhus eller på en træramme, skal det nødvendigvis være metal. I hus af ubrændbare materialer, i gipsplader vægge på en ramme lavet af galvaniseret stål, er det muligt at anvende plastikbølgede slanger fra ubrændbare råmaterialer (der er en note "NG").

  Gipspap og varme / lydisolering

  Efter lægning af kommunikation er installationen af ​​gipsplader startet. De er monteret såvel som i tilfælde af plettering. Vægbeklædning af gipsplader med egne hænder starter fra den ene side. Derefter installeres der mellem rammens profiler (stænger) en varmelegeme og / eller en lydisolator. Efter installationen er GKL-væggen syet på den anden side.

  Isolering til vægge og skillevægge af gipsplader bruger det sædvanlige:

  • Mineraluld. Det er glasuld, slaggeuld eller stenuld (bedre - basalt). Den mest miljøvenlige - uden formaldehyd - bzaltovye måtter. Det er lettere at arbejde med dem end med glasuld - de behøver ikke hud- og åndedrætsværn, de er mindre bange for fugt end slagge, de kan let klippes og holdes godt uden yderligere fastgørelser på grund af høj densitet. Deres minus er en høj pris. Den billigste af disse varmelegemer - slagge, gennemsnit for prisen - glasuld og sten - den dyreste.

  Plader af basalt mineraluld passer nemt

  I princippet er det muligt at bruge andre varmelegemer, men de listede er de mest populære.

  Gør gipsplader med egne hænder, du skal skære arkene: ikke altid bliver de hele. For at gøre dette behøver du kun en skarp kontorist (for papir), en lang glat genstand - en linjal, et bord, en bar, et niveau, en regel osv. Og en træbar længde på et par meter, men det er ikke nødvendigt, det er bare nemmere med det. Det er alt sammen. En elektrisk stiksav kan være nødvendig, når der skæres buede linjer, men der vil være meget støv.

  Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

  • Udfør en blyant på forsiden af ​​den linje, som du skal klippe gipsvæggen på.
  • anbring en linjal (en bar, et bord) langs linjen og skær papen med en brevpapirkniv;
  • under skærelinjen sætter vi en bar;
  • på den kortere side tapper vi med palmen, hvorigennem gipsen bryder langs snitlinjen;
  • Vi bryder pladen langs hele længden af ​​klippet;
  • bøje det ødelagte stykke, skære hele pap.

  Alt er virkelig meget simpelt. Hovedopgaven: at markere korrekt. Yderligere problemer opstår ikke (medmindre arket ikke er slået).

  Ikke alle finesser kan beskrives, nogle er bedre at se. Vi har hentet videoer, hvor der er særlige forhold til at arbejde med gipsplader. Generelt vedrører de samling af en ramme af profiler. Dette er virkelig den mest tidskrævende del. Og hvor korrekt rammen bliver lavet, afhænger hvor meget væggen eller partitionen vil være.

  Sådan laver du en falsk mur af gipsplader

  Hvordan man laver forstærkede stivere i en partition. Denne metode til montering af skeletet er ikke-standard, men det betyder ikke, at det er forkert. Racks er virkelig sværere. Dette er nødvendigt, hvis du fra en gipsvæg opbygger en fuldt indvendig indvendig skillevæg. Her vil gevinsten ikke skade. Ulempen er, at mere tid vil være nødvendig, og prisen på en sådan ramme er højere.

  Hvilken profil er bedre: glat eller bølget. På markedet er der forskellige modeller af profiler, herunder dem med ujævne og ru vægge og sidevægge. Med en lige tykkelse af metal er den mere stiv, hvilket synes at være god. Men hvor god er det på arbejde? Se videoen.

  Fordeling af gipsplader fra begyndelsen til slutningen. Her fotograferes du trinvis installation af partitionen. Alt er helt tilgængeligt, du kan tage udgangspunkt og bygge vægge fra gipsplader med dine egne hænder.

  Vægindretning med gipsplader (trin-for-trin instruktion til begyndere)

  Gipsvæg er et af de mest økonomiske materialer til udjævning og efterbehandling af vægge. Det er ret nemt at arbejde med, så selv en person uden erfaring kan klare.

  I dag vil vi forsøge at overveje en sådan proces som færdiggørelse af vægge med gipsplader trin for trin instruktion.

  Først skal du lave en liste over de nødvendige materialer og værktøjer. Til arbejde skal du:

  • Gipsplader ark;
  • bore;
  • Fastgørende materialer;
  • spatel;
  • kit;
  • Papirkniv, linjal og blyant;
  • niveau;
  • roulette;
  • Skruetrækker og selvskærende skruer;
  • Træskinner eller metalprofil afhængigt af installationsmetoden;
  • Gummi hammer;
  • Sandpapir.

  Der er flere måder at dekorere vægge med gipsplader.

  Montering direkte på væggen - limet, brug i rum med relativt mere lige vægge. Med denne metode til montering af gipsplader udføres der grundigere forberedelse af overfladen.

  Hvis der er et lag med gammel maling på væggene, skal den rengøres så meget som muligt og tage et hak med en mejsel.

  Enhver tidligere vægbeklædning skal rengøres af støv, fedt og andre forurenende stoffer. Hvis gips er til stede, skal du kontrollere dens tilstand, hvis gipslaget er upåliteligt, skal det også rengøres.

  Fastgørelse på arkets væg er lavet med en speciel lim. Limen skal påføres arkene og fyldes med sømme mellem arkene. Derefter skal pladerne være tæt monteret på hinanden og godt presset mod væggen. Så er det nødvendigt at trykke let på hvert ark med en gummihammer for en tættere forbindelse til overfladen.

  Adhesive monteringsmetode anses for at være den hurtigste og mindre arbejdskrævende mulighed for efterbehandling.

  Montering på stativ eller profilramme bruges til udjævning af stærkt buede vægge. Denne metode er ikke ønskelig at blive brugt i små rum, da installationen af ​​skallen vil tage ekstra plads, hvilket yderligere reducerer området.

  Men denne version af installationen er uundværlig, når det er nødvendigt at varmeisolere indendørs.

  Dette er en mere kompleks og tidskrævende metode til at installere materialet til dekoration, hvilket kræver færdigheder, færdigheder, nødvendige materialer og værktøjer.

  1.Fyld ud markeringen.

  For at gøre dette med en blyant og en lineal skal markere på overfladen af ​​monteringsstedet af vejledningen profil, som er sat på gulvet og loftet rundt i lokalet med en led i de 5 cm. Det skal bemærkes, at denne forskel er tilstrækkelig til udlægning af indvendig kabelføring, isolering eller lydisolering.

  Til efterfølgende færdiggørelse af væggene er det nødvendigt at tage højde for, at vinklen mellem de tilstødende vægge er 90 grader.

  2. Indstil guideprofilen.

  Først skal du installere guideprofilen på gulv og loft. Derefter skal du bruge niveauet for at rette profilen til væggen lodret. For at gøre dette skal du bruge dowel-negle eller skruer, fastsættelse og efter 50 - 60 cm.

  3. Installer direkte suspensioner, fastgør dem til væggen efter 50 - 60 cm.

  4.Sæt de lodrette stativ op.

  Det er nødvendigt at gøre dette med et trin på 60 cm. Hvis en mere stiv fastgørelse er påkrævet, kan afstanden reduceres til 40 cm.

  Afstanden mellem stillingerne skal laves i forhold til gipsvægens bredde, det vil sige multipler af den. Til lodrette stænger skal loftsprofilen sænkes til den ønskede længde. Derefter installeres den i ledeprofilen på gulv og loft og fastgøres med bøjler. Fastgørelsen udføres ved hjælp af selvdrejende skruer.

  5.Skolka isolering og lydisolering.

  Efter fastsættelse af alle lodrette stativer, kan du om nødvendigt lægge en varmelegeme og lydisolering. Du skal gøre det mellem lodrette stativer.

  Det skal bemærkes, at hvis rummet er påkrævet for at skjule ledningerne, skal det gøres inden ovnen placeres.

  6.Installation af gipsplader.

  For at glatte væggene i et tørt rum skal du bruge en konventionel gipsvæg på 1,2 cm tykk. Den får en grå farve. Vandtæt gipsplader af grøn eller blå nuance bruges til værelser med høj luftfugtighed.

  For det første skal du skære arkene til en passende længde. Derefter læner du arket til rammen, fastgør det med skruer til gipsplader. Fastgørelsestrinnet skal være ca. 20 cm. Hatten til den selvlukkende skrue må ikke stikke ud, men være forsænket i et gipsplade. Men det er også nødvendigt at forhindre et gennembrud ved selvoptagning af pappladen.

  Fastgørelsespunkter og led må pudses. Efter tørring er det nødvendigt at rense tømmerstederne og udføre anden fase - anvende på væggene i efterbehandlingstætningen.

  Dette er nødvendigt for at give det en endelige ensartethed. Når kittet er tørret, er det også muligt at rengøre uregelmæssighederne. Du kan bruge sandpapir til dette. Hvis det er nødvendigt, skal væggen være primeret.

  Fastgørelse af stativ og tandhjulsramme udføres på samme måde som metalet.

  Det bør noteres fordelene ved gipsvæg, som det materiale, der anvendes til efterbehandling:

  • Fleksibel (evnen til at anvende buede former, så du kan bruge i forskellige typer lokaler, for eksempel til færdiggørelse af garagen);
  • Holdbar (rotter ikke og nedbrydes ikke);
  • Miljøvenlig (indeholder ikke skadelige stoffer til mennesker og miljøet);
  • flammehæmmer;
  • Enkel og nem installation;
  • Akkumulerer og holder varme;
  • Lys (skaber en lille belastning på væggen);
  • Ideelt glat.

  En nyttig video om, hvordan hele installationsprocessen går:

  Ved hjælp af trinvise instruktioner og valg af gipsvæg til vægafslutning, kan du få et glimrende resultat med et minimum af indsats

  Fortæl om denne artikel til venner i socialt. netværk!

  Ved kopiering af materialer kræves et aktivt link til kilden.

  Vægbehandling med gipsplader uden ramme og profil - trin for trin instruktion

  Gipsvæg er perfekt flade ark, hvor du kan maske overfladefejl, justere vægge og loft og forbedre deres lyd- og varmeisolering. Afhængigt af tykkelsen af ​​pap og tilsætningsstoffer i gipskernen er der loft-, væg- og buede gipsplader. Bøjede, tynde og fleksible, skal bruges i komplekse krøllede strukturer, og til de enklere er de to første perfekt.

  Udsmykning af vægge med gipsplader er ikke så svært som det kan forekomme ved første øjekast, og det er helt muligt at lave det selv. Gipsvæg på de modstående overflader limes med gipsmastik eller fastgøres med skruer til metalrammen. For at arbejde med dette materiale har du brug for følgende værktøjer:

  Den nemmeste måde at niveauere væggene med gipsplader på er uden ramme

  Det skal huskes, at gipsplader er et skrøbeligt materiale, og det kan ikke overbelastes, så hvis en tung genstand skal hænges på væggen, skal der leveres noget mere solidt, fx murværk.

  Afslutning af vægge med gipsplader uden ramme forudsætter følgende prioriterede rækkefølge:

  Så er væggene forberedt. Før dette skal alt arbejde i forbindelse med ledningsføring og anden kommunikation være afsluttet. Væggene er rengjort af snavs, støv og gammel maling, væggen er primet.

  Skære gipsplader i stykker af den krævede størrelse

  Da pladen af ​​gipsplader i de fleste tilfælde ikke falder sammen med højden af ​​væggene, skæres den. Til lige stykker skal du bruge en linjal og en kniv og skære ud krøllede elementer - en elektrisk jigsave.

  Afhængigt af forskellene og ujævnhederne af væggen vælges klæbematerialet:

  • Ved dråber op til 4 mm, brug almindeligt gips, og anbring det i langsgående strimler.
  • Fra 5 mm til 20 mm limes pladerne, limen påføres i trin på 25-35 cm. Det skal bemærkes, at 1 ark gipsvæg står for ca. 10 kg lim.
  • Ved ujævnhed af væggen fra 21 til 40 mm klistrer begyndelsen på ti centimeter gipspapabønner og derefter på dem ark af gipsvæg.

  Montering af gipsplader på væggen

  Når du limer gipsplader på væggen, skal du sørge for, at de nødvendige huller forbliver nødvendige for at undgå deformation af materialet.

  Når limen tørrer, forsegles sømene mellem pladerne af gipsplader med en kit. Nu kan en glat og smuk mur primeres og derefter plasteres, males eller indsættes tapet. Glat og perfekt væg klar!

  Væg efterbehandling under særlige forhold

  Nogle gange er det nødvendigt at udføre reparationsarbejde i lokaler med egenskaber, der afviger fra de sædvanlige.

  Udsmykning af vægge med gipsplader i værelser med høj luftfugtighed, som et badeværelse, skal udføres med fugtbestandigt gipsplader.

  Brandsikkert er brugt til plating af pejs eller skorstensportaler.

  Akustisk bruges til lydisolering af hjælpeværelser med permanente betjeningsapparater eller arbejdsstuer, for eksempel lydoptagelsesstudier.


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  34 − = 32