Vanding af indendørs planter

Sådan vandes de indendørs planter korrekt

Lad os sige, at du købte en langkærdet orkidé i en blomsterbutik eller modtaget en udsøgt indendørs blomst som en gave til lejlighedsvis. Hvilken slags vand er nødvendigt for at plante planter? Alt afhænger af planten. For eksempel foretrækker orkideer, azalea, hortensiaer og bregner blødt syrnet vand. Nogle rum blomster kræver konstant make-up af hårdt vand med tilsætning af lime, som man kan henvise til oleander. Dette er imidlertid et isoleret tilfælde. De fleste planter er tilbøjelige til mange almindelige vandhaner, denne gruppe hedder acidophiles. Hvis du konstant vandrer dem med vand fra akvedukten, bliver deres blade gule, klorose kan udvikle sig, og på selve jorden vil du snart finde et hvidt tryk.

Hvilken form for vand til vanding indendørs planter anses for at være den mest egnede og harmløse? Utvivlsomt, regn og sne. Det er dog muligt at levere vand til vanding i landdistrikterne. Hvad angår beboerne i lejlighederne, vil det være meget sværere at gøre dette, derfor har de en tendens til at foretrække vandhaner. Anvendelser af denne plante er lille, da der i dette vand er indeholdt i store mængder klor og kalk, hvilket gør dem blad brænde eller skovdød. Desuden, hvis vanding af planter i det åbne land er ikke så slemt, selv om vandet har en masse af kemikalier (de er deponeret dybt i jorden), Flower Pot - dette er en meget begrænset plads. Og hvis vandet med kalk og klor kommer ind i det, akkumuleres disse elementer gradvist i jorden. Når det kan føre til et alvorligt problem med dit yndlingsværk.

Ikke desto mindre, hvis du ikke kan gøre med ledningsvand, kan du ikke tage dig som regel at vandre blomster med en permanent væske. For at gøre dette skal du hælde vand fra hanen i vandkassen eller en anden beholder og lade den stå i en dag.

I løbet af denne tid vil skadelige komponenter slå sig ned på bunden, og du vil forårsage planter meget mindre skade ved at hælde dem med vand fra hanen.

Et særskilt punkt er at overveje temperaturen på vandet, der anvendes til vanding af planter. Det bør ikke være for lav, da dette kan forårsage alvorlig stress ved roden af ​​en blomst, og på samme tid er for høj (og dermed plantens rødder "koge" kan simpelthen). Det er nødvendigt at bruge vand med moderat stuetemperatur, for ikke at forårsage skade på planten.

Fra videoen lærer du, hvordan du blader vandene i huset.

Hvordan vandt rummet blomsterne kompetent? Der er mange vigtige stadier og regler, udover den høje effektivitet viser flere måder at vandre på en gang:

 • top. Optimal kapacitet - en vandkande med en lang næse eller en speciel pære. I dette tilfælde skal du forsøge at ikke vandre planternes blade, så vanddåserens tud tættere på stilken selv, så vandet udelukkende falder ned på jorden. Derudover er der planter med et bredt bladudløb, hvis der er meget fugt på det, stagnerer det, og det er ikke godt for blomsten. Hvad der er bemærkelsesværdigt om den øverste metode til vanding er muligheden for at dræne overskydende vand fra gryden, selvom nyttige komponenter ofte vaskes ud med det. Derfor er det nødvendigt at sikre regelmæssig genopfyldning af deres planter;
 • lavere. Denne metode bruges ikke så ofte. Nogle indendørs blomster er virkelig høj følsomhed over for vandindtrængen på bladene. De er dækket af gulbrune pletter, i nogle tilfælde kan et blad også blive såret. Hvad er nøjagtigt metoden til lavere vanding af planter? Vandet hældes i en bakke og henstår i 30-40 minutter. I løbet af denne tid absorberer jorden af ​​blomsten aktivt fugt. Ved afslutningen af ​​denne procedure skal overskydende vand drænes fra gryden. Denne metode er ret effektiv, men det er bemærkelsesværdig for sine mangler. For eksempel forlader mineralsalte ikke med vand, men akkumuleres kun i jorden. Hvis du over tid bemærker, at substratet under blomsten er dækket af kalkholdig skorpe, fjern forsigtigt dette lag og tilsæt lidt frisk jord på toppen;
 • nedsænkning gryden i vand. Anvendelsen af ​​denne metode gør det muligt for blomstermassen at blive godt mættet med fugt. Når du sænker gryden i vandet, skal du sørge for, at væsken ikke begynder at hælde over sine kanter og ikke rammes direkte på jorden. Fugt vil trænge ind i blomsterkrukken gennem dræningshullerne. Når vandingen er forbi, sæt blomsten på gitteret i et kort stykke tid, så overskydende fugt er væk. Denne metode til befugtning af indendørs planter er ganske effektiv, men dens anvendelse ikke anbefales under den aktive blomstring, ellers kan du beskadige knopperne har blomstrede eller blomsterstand.

Hver af disse metoder er nyttig på sin egen måde, men det er nødvendigt at præcisere, om det passer til din plante.

Lad os sige, at du ikke anvender ledningsvand eller kun anvende velplejet vand til kunstvanding, og metoden til at fugtige blomsten er valgt, den mest effektive. Hertil kommer, at overholdelsen af ​​de vigtigste anbefalinger ikke afsluttes, da vandingens frekvens er af stor betydning. Hvis det er forkert, er det muligt, at du ikke opnår særlige resultater inden for blomsteravl.

Sådan bestemmes den nødvendige hyppighed af vanding, fordi der ikke er strenge regler i denne sag. Alt vil afhænge af din blomsters individuelle egenskaber, betingelserne for dens vækst, samt behovet for vand. Hvilke andre faktorer kan betydeligt påvirke regelmæssigheden af ​​fugtgivende dine planter:

 • intensitet af belysning
 • lufttemperatur i rummet
 • luftfugtighed og direkte substrat;
 • vandintensive funktioner af blomst jord;
 • pot dimensioner;
 • sæsonbestemt periode.

Årstider, mærkeligt nok, påvirker hyppigheden af ​​vanding betydeligt. For eksempel er forår og sommer perioder med aktiv vækst og blomstring af planter. Dette betyder, at vanding skal gives ganske rigeligt og regelmæssigt. I efteråret bremser blomsten gradvis metaboliske processer og forbereder sig til overvintring. Direkte i vintersæsonen kræves der mindst vand, desuden bør hyppigheden af ​​vanding ikke være høj.

Standard og mest kendt blandt begyndere og erfarne blomsterhandlere er et tegn - planter skal vandes, når jorden i puljen tørres. Men er det virkelig så? Når det øverste lag af substratet er dækket af en skorpe, betyder det ikke, at jorden i potten er helt tør: den forbliver fugtig fra omkring midten af ​​tanken til bunden. I i dette tilfælde fylder du planten rigeligt, men fra sådan vanding kan resultatet kun forværres.

Hvordan bestemmer man om der er behov for at vandre din blomst? I mange henseender afhænger det af selve jordens skygge.

Hvis nok fugt i potten, bliver jorden mættet mørk brun eller sort farve, ellers jord "bleg" mister farve lysstyrke. Meget afhænger af blomsterkrukkenes størrelse: Hvis den er lille, så når man mærker, at jorden er begyndt at tørre ud, er dette et direkte signal om behovet for at plante vandet. Hvis indendørs planter vokser i store gryder, er det vanskeligere at indstille regelmæssigheden af ​​vandingen korrekt.

Nogle gange er det muligt at sørge for, at det er tid til at plante vandet, du kan ved lyden. For at gøre dette skal du trykke let på potten: hvis lyden er sonorøs, så er jorden tør, og hvis den stadig er fugtig, er den våd. Et andet alternativ er at teste jorden med din finger eller en konventionel træpind. Det er således muligt at bestemme meget mere præcist, om jorden i blomsterkrukken er rigtig tør. Meget ofte løfter producenterne kun gryden for at se om det er nødvendigt at plante vandet. Hvis potten er lys, så mangler blomsten allerede fugt. At vide, hvilket vand det er bedst at vande indendørs planter og hvor ofte det er værd at gøre, kan du vokse en rigtig grøn dekoration af dit hus, hvilket vil glæde øjet i mere end et år.

Hvordan korrekt og hvor ofte du har brug for at vandre blomsterne

Vanding er en vigtig proces, når man plejer indendørs blomster. Planter absorberer fugt fra jorden ved hjælp af rodsystemet. Vanding fremmer bladets turgor, knoppernes knopper og rigelig blomstring. Med vand modtager den de nødvendige mineraler, sporstoffer indeholdt i jorden. Takket være fugt er der en proces med fotosyntese.

Hvor ofte skal du vande de indendørs blomster?

Frekvensen og intensiteten af ​​kunstvanding afhænger i første omgang af plantens art. I denne sammenhæng sondres tre hovedgrupper.

Vanding blomster i haven

 1. Planter, der kræver rigeligt vanding. Typisk er disse tropiske blomster samt planter med brede blade. Deres overflade fordamper hurtigt. Disse er figner, begonier, oleander, passionflowers, citrusfrugter osv.
 2. Kræver moderat vanding. På grund af deres struktur har de evnen til at opbevare fugt. Dette fremgår af tykke stængler, kraftige rødder, kødfulde blade. Disse er pære, aroider, arrowroot, palmer osv.
 3. Modstandsdygtig mod tørke. De kan undvære vand i flere uger. Dybest set er det kaktus, sukkulenter.

Afhængig af behovet for farver i fugtigheden skelnes der tre typer vanding:

 1. hjertelig. Før vanding skal jordens øverste lag tørre. Blomster hældes på toppen af ​​en masse vand, og dræner derfor overskydende fra pallen. Den udføres hver dag.
 2. moderat. Jorden før vanding skal være tør med 13-15 mm ovenfra. Vandet, indtil hele jorden er fugtet, hvilket ikke tillader overløb. Denne vanding sker to gange om ugen.
 3. Limited. Substratet bør tørre op til 60 procent. Dette kan kontrolleres med en træpind. Vandet ovenfra, hvilket ikke tillader hældning af vand i panden. Det anbefales at producere ikke mere end en gang hver anden uge.

Hyppigheden af ​​vanding afhænger også af de ydre forhold - fugtighed, temperatur, årstid.

Stien til regelmæssig vanding begynder med plantning af buske. Sørg for at forlade et sted for vand i puljen.

Bare et par centimeter over, så der var meget vand at hælde i, og ikke vent til dråberne blød og tilføje mere.

Sprøjtning af blomster i lejligheden

Lad ikke vand stagnere i gryden. Dette fører til rottning af rødderne. Efter vanding skal du vente i 30-40 minutter og dræne alt overskydende vand. Det er bedre at bruge en vandkande med en lang tud.

Vanding blomster med det, vil du opnå maksimal nøjagtighed. Fugt falder ikke på blade og i rosetter af blomster, hvis fugtning er uønsket.

I løbet af dagen fordamper vandet lettere. Hvis du vandrer blomsterne om natten, ophobes unødvendig fugt, hvilket skader alt, der vokser.

Afhængig af potten, hvor blomsten er indeholdt, vælger vi den passende vandingsmetode. Der er tre typer:

 • øvre;
 • lavere;
 • dykke.

Automatisk havevanding

Øvre vanding er sædvanlig. Det udføres i små portioner oven på potten. Således fugtes hele substratet, hvilket minimerer risikoen for stillestående vand i puljen. Overdreven fugt fjernes fra pallen. Ved denne vandingsmetode vaskes nogle af mineralsalte ud af jorden. For at kompensere for tab er det nødvendigt at fodre planterne regelmæssigt.

Nedre vandning udføres i en palle. Vand gennem dræningsåbningerne stiger, fodrer rødderne og fordamper derefter fra jordoverfladen. Men med denne metode til vanding bliver saltet fra substratet ikke skyllet væk. Tværtimod begynder de at ophobes i unødvendige mængder. En kalkholdig skorpe dannes på overfladen, som skal fjernes, da den bærer risikoen for infektion. Denne skorpe fjernes og erstattes med frisk jord.

Immersion er vandet af blomster, som ikke tåler indgangen af ​​vand på bladene. Gryden med blomsten nedsænkes i vand og efterlades i nogle minutter for at være mættet med fugt. Derefter fjernes den til en vandret overflade, der tillader overskydende fugt at strømme. På denne måde udføres vandcykler, violer, orkideer osv. Som regel udføres sådanne vanding ikke oftere end en gang om ugen.

Planter med luftrødder anbefales at sprøjtes med ydre rødder. Således vil epifytterne modtage en tilstrækkelig mængde vand og meget luft.

På nuværende tidspunkt indeholder ledningsvand en stor mængde urenheder. Derfor kan det være farligt. Ideelt er regn eller smeltevand. Det er ret blødt, fra naturlige kilder. Med henblik på desinfektion anbefales det at tilføje et par stykker kul til det.

Desværre har ikke alle producenterne mulighed for at vandre deres kæledyr på denne måde. Derfor er der en enklere løsning - for at forsvare vandet fra hanen. Samtidig skal det forsvares i mindst 12 timer. Bedre et par dage. Når vandet vandes, må du ikke dræne vandet fuldstændigt - der er et skadeligt sediment tilbage på bunden, hvilket er bedre at slippe af med. Denne metode har et andet plus - vand opvarmes til stuetemperatur. Til planter, især tropiske planter, skaber dette mere komfortable forhold.

For hurtigere brug af ledningsvand kan du filtrere det eller kaste en halv teskefuld sodavand til en liter vand.

Hvilken slags befrugtning kan jeg bruge?

Succinsyre. Dette stof er mere tilbøjelige til at have egenskaberne af et vækststimulerende middel. Det hjælper tilpasningen af ​​planter til nye forhold. Fremmer kampen mod sygdomme og skadedyr, der aktiverer planternes indre kræfter.

Succinsyre anvendes også til:

 • soaking frø for bedre spiring
 • rooting stiklinger;
 • rodbehandling før transplantation;
 • genoplivning af indendørs blomster.

Amber syre er involveret i assimilering af næringsstoffer. Således er det rationelt at spilde planter med tilsætning af syre efter deres befrugtning.

Vanding blomster

For at forberede opløsningen blandes 1-2 gram ravsyre med en liter vand.

Gær virker også som en slags biostimulerende middel. De indeholder mange nyttige stoffer, gavnlig effekt på vækst og udvikling af planter. Straatgær kan bruges som en kompleks mineral top dressing. Dette er en overkommelig og effektiv gødning til dine kæledyr.

En fugemasseopløsning fremstilles ud fra følgende elementer:

Efter blanding er det nødvendigt at lade vores gødning infuse i flere timer på et varmt sted. Derefter fortyndes den resulterende opløsning med vand (en del af gødningen i 5 dele vand). Du kan begynde at fodre!

aske - kun et lagerhus af værdifulde stoffer til planter. Her kan du finde jern, zink, magnesium, svovl. Uundværlig til fodring er kalium og fosfor, der også er indeholdt i dette stof. Gød blomster, spild dem med en opløsning af 1 spiseskefuld aske pr. Liter vand.

Banan skræl - En kilde til mineraler og mange vitaminer. Det indeholder også en stor mængde fosfor og kalium. Det er bedre at forberede en bananhud til fremtidig brug: skåret i små stykker og tør godt. Til fremstilling af gødning behøver du kun at brygge huden. Afkølet afkog kan føde husplanter.

Vandingsanlæg Er en ekstremt vigtig proces for dine planter. Det er nødvendigt at nærme hver blomst individuelt. Det er nødvendigt at vælge for hver sin egen vandingsplan, under hensyntagen til dens behov og udviklingsfunktioner.

Vanding af indendørs planter. Hvor korrekt at vandhus planter? Sådan redder du en oversvømmet plante?

Ingen af ​​betingelserne for dyrkning af indendørs planter kræver så meget opmærksomhed som vanding. Kontroller det hele året rundt. Det er i dette område, at begyndende elskere af indendørs planter gør de fleste fejl. De oversvømmer enten planterne med vand og tror på, at de på denne måde vil gøre dem lykkelige eller endda glemme at det har brug for vand. Som følge heraf modtager planten enten for meget vand eller for lidt; begge kan simpelthen ødelægge det.

Hvad bestemmer behovet for planter i vand?

Det kan forekomme, at alle planter skal fugtes et vist antal gange hver uge. Dette er dog ikke tilfældet. Hver plante har sine egne krav til vanding - det afhænger af plantens størrelse, potens størrelse, årstid, temperatur og lys, jordens kvalitet og behovet for fugt i en bestemt art. For eksempel, på overskyede dage har planten mindre fugtighed, men i solrigt vejr kræver det mere vand. I de varme sommermåneder skal planter have rigeligt vanding, og i koldt vejr har de mindre vand. Selv under stabile forhold er en konstant mængde vand ikke en garanti for succes, da planten vokser i størrelse og dermed øges mængden af ​​vand.

✓ planter i lerpotter;

✓ planter med store eller tynde blade

✓ planter med tynde stængler

✓ planter i perioden med aktiv vækst

✓ planter med et kraftigt rotsystem

✓ planter med hængende stængler

✓ I den varme årstid og ved høje temperaturer i rummet

✓ i stærkt lys;

✓ i tør luft

✓ med åbne vinduer.

✓ Planter i plastikpotter;

✓ planter med tykke blade med voksbelægning

✓ Planter uden blade

✓ planter med tykke stængler

✓ planter i en hvilestilstand

✓ Friske transplanterede planter;

✓ planter med dårligt udviklet rodsystem

✓ Svage og udtømte planter

✓ ved lav lufttemperatur i rummet

✓ i overskyet eller svagt lys

✓ med høj luftfugtighed

✓ I mangel af luftbevægelse i rummet.

For eksempel bliver orkideer fra slægten Dendrobium vandet ikke oftere end en gang om ugen

Hvordan bestemmer man, at planten skal vandes?

Erfaringen hos mange elskere af indendørs blomsteravl har udviklet et nøjagtigt kriterium: det er tid til at plante vandet, når jordens blanding i gryden bliver tør. Det eneste problem er, at blandingen, som virker tør på toppen, forbliver fugtig i midten af ​​potten. Du vand, tænker at jorden er næsten tør. Faktisk oversætter du det med vand fra midten af ​​potten til bunden, hvilket ikke er mindre skadeligt for planter end at tørre jorden op. Hvordan man forstår i hvilken tilstand jorden er: våd, tør eller næsten tør? Nogle gange kan det defineres "ved øje" og "ved øre".

Farven på jordblandingen afhænger af om den er våd eller tør. Den fugtige blanding er mørk brun, og tør eller næsten tør bliver lysebrun og kedelig. En af de fælles metoder er derfor at plante planterne, når jordblandingen begynder at blive blek. Men evaluering for øjne er ikke altid pålidelig. Når blandingen på hovedparten af ​​potten bliver tør, kan den være våd på bunden. Men for små potter kan man antage - hvis jorden er tør på jorden, den er tør nok i hele potten. Du kan afgøre, om du skal vandre planterne, bare trykke på potten med din finger. Hvis jorden i blomsterkrukken er tør, vil lyden være sonorøs, hvis den er våd, er den døve.

Den nemmeste måde at afgøre, om en plante skal vandes, er at prøve jorden i en gryde med en finger eller en træpind. Dyp fingeren i jordblandingen før første eller anden ledd. Hvis jorden føles våd, er vanding ikke nødvendig. Hvis det er tørt, så er vand i jorden klart ikke nok. Denne metode er en pålidelig indikator for jordfugtighed i hele gryden, og den kan bruges til planter i potter med en højde på 20-25 cm. Undgå at kontrollere fugtigheden af ​​blandingen med fingrene flere gange ad gangen. Så du kan beskadige rødderne på et lille og delikat plante og derved bringe ham mere skade end godt. Kontroller jordens fugtighed bedre med fingrene på ydersiden af ​​potten og ikke ved bunden af ​​planten.

Du kan bestemme om planten skal vandes ved blot at løfte potten. Det er klart, at den nyligt hældte jordblanding vejer mere end den tørre. Planter i plastikbeholdere, der vokser i standard jordblandinger, efter vanding vejer ca. dobbelt så meget som tørre. Dette er selvfølgelig et groft skøn. Forskellen i vægt afhænger af typen af ​​potte, jordblandingen og det materiale, hvorfra potten er lavet. Men selv planter i lerpotter med en tung jordblanding er meget lettere, når jorden tørrer. Anvendelsen af ​​"veje" -metoden9raquo; kræver nogle øvelser. Hæv planten mellem vanding flere gange for at mærke forskellen i vægt mellem gryderne med våd og tør jord. Så efter et stykke tid vil du være i stand til nemt at bestemme forskellen mellem lighter potten, når planten skal vandes, og tyngre når vanding er det ikke nødvendigt.

Hvordan virker jordfugtighedsindikatorerne?

Vandingsanlæg i store beholdere - mere end 30 cm i højden - har altid været et problem for fans af indendørs planter. Planter, der vokser i dybe gryder eller badekar, udsættes konstant for faren for overdrivelse. Heldigvis er pålidelige og harmløse anordninger udviklet til at bestemme jordfugtigheden i store beholdere. Til salg kan du finde forskellige indikatorer for jordfugtighed. Disse instrumenter måler mængden af ​​vand på en bestemt dybde. Indsæt indikatorpluggen i jorden i ca. 2/3 af længden. Pilen på skiven vil indikere "wet9raquo ;," dry9raquo; eller noget imellem. Kun vand, hvis indikatoren viser, at jorden er tør. Husk på, at en gammel, slidt meter giver upålidelige aflæsninger, så du skal ændre den til en ny om en gang om året. Men selv en ny meter kan give et unøjagtigt skøn, hvis jordblandingen indeholder mange mineralsalte. De kan akkumulere, hvis du har vandet planter med hårdt vand i flere år. I dette tilfælde angiver unøjagtige måleraflæsninger, at dine planter skal erstatte den gamle jordblanding med friske.

Ud over standardmåleren er der ved salg en sund fugtighedsmåler, der angiver, hvornår planten skal vandes, ringe, fløjte eller andet lydsignal. Lydmåleren er arrangeret på samme måde som standard en, men i stedet for skalaen i den anden ende er der en lydsender. Det koster omtrent det samme som standarden. Det er fornuftigt at købe en sådan måler og holde den i en gryde med en plante, der normalt tørrer ud hurtigere end andre. Når indikatoren bipper, er det tid til at kontrollere resten af ​​planterne ved hjælp af traditionelle metoder.

Hver planteart har brug for sit eget vandingsregime. Disse oplysninger kan hentes fra beskrivelsen af ​​indholdet af en bestemt plante. Skelne mellem rigelig, moderat og sjælden vanding. Rigelig vanding udføres straks efter tørringen af ​​jordens koma. Rigelig vanding er nødvendig for de fleste tropiske planter med tynde blade. Ved moderat vanding vandes planterne ikke umiddelbart efter tørringen af ​​jordens koma, og efter en dag eller to. Der kræves moderat vanding, især til planter med skarpe blade og stilke (afrikansk violet, pepermia osv.) Og tykke rødder og rhizomer (dracaena). Med sjældne vandingsplanter er der tørre i nogle dage, uger eller endda måneder. Dette gælder for kaktus og succulenter samt planter i resten.

En streng vandingsordning for hver plante er svært at opretholde, især hvis du har mange planter. Ideelt set bør du regelmæssigt kontrollere plantens tilstand og vand det straks, så snart det er nødvendigt. Denne metode giver de bedste resultater, fordi der i dette tilfælde er en veksling af vådt og næsten tørt jordforhold. Tjek hver plante hver 3-4 dage på en af ​​de ovenfor beskrevne måder og vand kun de planter, der har brug for det på nuværende tidspunkt. Anbefalinger i denne sag kan kun være generelle.

Det er bedre at vandene planterne lidt og lidt, jo mindre og mere rigeligt. Den vigtigste vanding er bedre at tilbringe om morgenen. Ved hver vanding af planten er det nødvendigt at give så meget vand, at det vil godt fugte hele jordklumpen og glasset i panden.

Regelmæssige overtrædelser af vandingsregimet påvirker udseendet af de fleste planter.

Mangel på vand kan bemærkes af følgende grunde:

• blade og skud bliver træg;

• i planter med hårde læderagtige blade, blade tørre og falde af;

• Blomster og knopper falder af eller hurtigt falmer.

Hvad er konsekvenserne af overskydende vanding?

• tegn på rot viser sig på bladene;

• Planten vokser naturligvis langsomt;

• Skimmel opstår på knopper og blomster;

• Bladets spidser bliver brune;

• Både gamle og unge blade falder.

Sådan redder du den tørrede plante?

Når jordblandingen tørrer så meget, at den bliver næsten sprød, observeres et nysgerrig fænomen - jordblandingen nægter at tage vand. Uanset hvor meget vand du ikke hælder, bliver jorden lidt fugtig kun på overfladen. Dette skyldes, at den meget overtørrede jord efterlader væggene i krukken og sprækker mellem væggene og jordens koma. Når du vandrer den overtørrede jord ovenfra, strømmer vand ned ad disse slidser i bunden, og gennem dræningshullet hældes ud i gryden. Jordens sky forbliver tør. Derfor, når jorden tørrer for meget, er det ubrugeligt at vandre det ovenfra. Hvad skal jeg gøre? Hæld plantens blade og stilke fra bruser. Fyld bassinet eller anden beholder med vand ved stuetemperatur og nedsænk potten helt med planten, tryk forsigtigt gryden med en belastning (sten eller mursten), så den er helt nedsænket i vand. Derefter tilsættes et par dråber (ikke mere!) Af flydende vaskemiddel i vandet - dette vil medvirke til at reducere de vandafvisende egenskaber af den overtørrede jord. Efter ca. en time skal du fjerne potten fra planten og lade det overskydende vand afløb. Hvis planten er i live (ikke alle planter bliver restaureret efter tørring), bliver det snart saftigt igen. Tænk på - selv når earthen com tager sin oprindelige størrelse, forbliver der en vis afstand mellem den og potternes vægge. Fyld dette mellemrum med jordblandingen.

Hvis der er overskud af vand i gryden, er det ikke mindre farligt for en plante end en tørke. Men i dette tilfælde er ikke alt tabt. Tryk på kanten af ​​potten mod en hård overflade, og fjern potten fra jordens koma. Normalt gennemsyrer jordens klump med rødder og bevarer formens form. Fjern de beskadigede rødder og luk jordene med en klud eller et gammelt køkkenhåndklæde - det vil absorbere overskydende vand fra jordens koma. Det kan være nødvendigt at ændre håndklædet flere gange.

Sæt derefter jordene i blottpapiret og lad det være i det, indtil det tørrer, men ikke overdrive. Når jordens sky tørrer, plant planten i en ren gryde med en frisk jordblanding.

Hvad skal størrelsen på pallen være?

Som regel sælges blomsterpotter sammen med en palle. Pallen er absolut nødvendig - det dræner overskydende vand. Som bakke kan du også bruge en tallerken eller en plade af passende størrelse fra ethvert materiale. Det er kun vigtigt, at pallets diameter ikke er mindre end pottenes øvre diameter. Efter vanding skal du dræne overskydende vand fra gryden.

Dræning er ordet fransk. Det betyder kunstig eller naturlig fjernelse af overskydende væske, normalt fra jorden. I indendørs blomsteravl anvendes der dræning, så vandet ikke stagnerer i gryden. Keramiske skær, grus, småsten eller stor ekspanderet ler er velegnet til dræning.

Ved afløbshullet skal du placere en stor shard med en konveks side op, eller en håndfuld mindre shards og hæld derefter et lag grovkornet sand og plante planten oven på den. Da der ikke altid er skår på hånden, er det lettere at arrangere dræning fra udvidet ler.

Hvis der er et hul i gryden for vanddræn, skal 1 cm stor claydite placeres på bunden. Hvis der ikke er noget hul, skal højden af ​​laget af ekspanderet ler være mindst 3-5 cm. Det skal generelt være omkring en fjerdedel af beholderens højde.

Selvom traditionelt planter er vandet fra vandkassen, er der en anden måde - vanding fra bunden. Med denne metode udløses den såkaldte kapillære effekt - vand bevæger sig fra de vådere lag til de tørre. Når jorden er næsten tør, sæt potten i en bakke med vand, og fugtigheden begynder at strømme gennem jorden og rødderne af planten.

Drikker nedenunder, du fylder bare bakken med vand. Hvis vandet hurtigt forlader pallen, hæld lidt mere. Efter ca. en time vil hele jorden blive våd, og overfladen skinner fra fugt. Når planten suger i alt det vand, den har brug for, hæld vandresterne ud af panden. Vanding nedenunder er at foretrække til planter med pubescent blade eller med en luksuriøs roset af blade.

Planter, som du vandrer nedenunder, bedre imødekommer deres behov for fugt. Men du bliver nødt til at ændre jordblandingen oftere, da overskydende mineralsalte akkumuleres hurtigere i jorden.

Vanding ovenfra synes mere "natural9raquo; metode til kunstvanding, fordi planter i naturen modtager fugt fra regn. På den anden side er fugtkilden vigtig for planten, og resultatet er en fugtig jord. Så det er ikke så vigtigt, du hælder på toppen eller bunden. Når du hælder ovenfra, skal du sørge for, at vandet ikke falder på bladene. Mange planter har meget sarte blade og stængler på hvilke pletter fra vanddråber dukker op. Derudover kan vanddråber i lysfokuslyset som linser, og selv på tætte og læderagtige blade, brænder kan danne. Når du vandrer ovenfra, skal du derfor løfte bladene eller skubbe dem til side, så vandet kun kommer til jorden.

Sådan vand planter i vedhæng potter?

Planter i hængende blomsterpotter hænger ofte ret højt, og deres vanding medfører visse vanskeligheder. For nemheds skyld kan du købe en speciel vandkande, som i høj grad letter vandingen af ​​sådanne planter. Den består af en plastikflaske med et langt rør, som er bøjet i enden. Det er værd at en vandkande er ret billig.

Hvilket vand hældes på indendørs planter?

Planterne bliver fortrinsvis vandet med blødt vand, dvs. vand med et lavt saltindhold. Hvis vandet i dit område er blødt, er vandet godt til vanding. Hardy plantearter kan vandes direkte fra hanen, men dette bør ikke misbruges: der er ikke så mange sådanne planter. Det er bedre at holde vand omkring 24 timer. I løbet af denne tid vil det frigive bobler af gasser, især chlor og fluor. Fluor er meget skadelig for indendørs planter. Til kunstvanding kan du også bruge regnvand, smeltet sne og godt vand.

Hårdt vand indeholder mange opløselige salte af calcium og magnesium. Det er meget skadeligt for planter. Overfladen af ​​plantens rødder er dækket af hud, der fungerer som en slags filter.

Hun savner og holder kun inde i det, der er nødvendigt for planter. Ved vanding med hårdt vand, filteret "klatrer" 9raquo; - Husk skummet på kedlens vægge! Som følge heraf begynder rødderne at absorbere vand og næringsstoffer dårligt. Planten begynder at sulte. I en sådan situation fører stigningen i kunstvanding kun til forfald af planternes rødder og død. Et tegn på hårdt vand er en gullig hvid belægning på jordens overflade, på potternes vægge og nogle gange på plantens stilk.

For at blødgøre hårdt vand tilsættes træaske til en hastighed på 3 g (1/2 tsk) pr. Liter vand. Du kan også tilføje eddikesyre eller oxalsyre til vandet. Dette skal gøres meget omhyggeligt, kontrollerer pH-værdien, indtil den ønskede værdi er indstillet (5,5-6,5).

Filtreret hårdt vand, det vil sige vand, der passeres gennem et afsaltningsanlæg eller et osmotisk filtreringssystem, vil ikke skade dine planter. For at blødgøre hårdt vand produceres specielle patroner til filtre og tabletter - vandblødgørere (såkaldte pH-tabletter). Hvis disse metoder til blød vandhærdning af en eller anden grund er utilgængelige for dig, kan du vandde planter, især øm, kogt vand.

Hvad skal vandtemperaturen for vanding være?

Vand til vanding skal være ved stuetemperatur. Bed bedre endda vandvarmeren ved 2-3 ° C. Undlad at forsømme denne regel. Husk, at når man hælder varme-elskede tropiske planter med koldt vand, kan man beskadige deres rødder og blade.

Er der måder at selvregulere jordfugtighed?

Ja, der er sådanne måder. For det første er dette en såkaldt selvpoleringspotte. For det andet dyrkning af planter i det hydroponiske system. I begge tilfælde vil vanding kræve din opmærksomhed hver 1 til 2 måneder, og imellem vil planterne automatisk blive forsynet med vand. Derudover er der substrater, for eksempel hydrogel og granulater, der er i stand til at holde vand i lang tid i jorden og give det til planter efter behov.

I perioden med den aftagende måne kræver hjemmeplanter mindre vand. Derfor vand rigeligt, men kun en gang hver tredje dag om morgenen. Kaktus, aloe, tolstyanku og endnu mindre ofte - en gang om ugen. Det er nyttigt en gang om måneden at tørre blade med en fugtig klud eller drys dem med varmt vand. Hvis dine planter ud over hovedpoten også er i plastikpotter, varer fugtigheden i sådanne sammensætninger længere, hvilket betyder at de skal vandes mindre ofte.

Det er bedre at tilføje planter biohumus.

© 2011 - 2018 www.idealdomik.ru

Materialerne præsenteret på siderne på vores hjemmeside er oprettet af forfatterne af webstedet, sendt af brugere,

er taget fra åbne kilder og præsenteres kun på hjemmesiden som reference. Alle ophavsret

Materialerne tilhører deres juridiske forfattere. Anvendelse af materialer i denne ressource er acceptabel

kun med skriftlig tilladelse fra webstedets administration.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 + 3 =